Sportski Vesti

Sportski Vesti
TimeHacker
 
Ovoj Topic e samo za Sportski Vesti bilo kakvi i od koj sport,postirajte sekoja vest, nesto od mene :
Portugalskiot Reprezentativec Petit (29) go prodolzi dogovorot so benfika,toj bese na spisokot na zelbi na Manchester United.
Christiano Ronaldo ostanuva i ponatamu vo Manchester United,tie gi otfrlia moznostite Portugalecot da si zamine od Old Traford,Rakovodstvoto na "crvenite dzavoli" coopsti deka nema da pregovaraat so Real Madrid i Barcelona koi se zainteresirani za kupuvanje na Portugalecot.
Real Madrid e vo trka po Holandzanecot Rud Van Nistle Roy,po Bayern Mucnhen i real madrid isprati ponuda po sho Sportskiot direktor na real Mijatovic dopatuva za Anglija za edno so nego se ocekuva od Old Traford da idet i Gabriel Hajnce.

Germanecit Philip Lahm e izbran za najdobar igrac vo selekcijata na Germanija vo SP.
Vo Anketata na "bild" ucestuvale preku 90.000 navivaci,a Lahm dobi; (34 % ) edna tretina od glasovite.Na vtoro mesto se najde "zlatnata kopacka" Miroslav Klose (21 %) a tret bese Torsten Frings (9%).

Dosegasniot vozac na Formula 1.. Juan Pablo Montoya,se preseli od trkite Formlua1 vo NESKAR,vo izjavata Montoya mu se zablagodari na site i deka e zadovolen od sve,no saka da so ja promeni negovata kariera so novo iskustvo vo brzite trki na NESKAR.

Materazzi gi razbudil emociite man Zidane za negovata majka koja denta na odigruvanje na finaleto bila vo bolnica,toa e provokacijata so ja ispratil Materazzi do Zidane,neli ubo reagirase ?!?

Klinsman go napusti kormiloto na Germanija !
Cetiri dena po osvijuvanje na tretoto mesto na Mundijalot,selektorot na bundes-timot objavi deka nema da ja prodozli sorabotkata,a negov naslednik ce bide Joakim Lov!

Marcelo Lippi istotaka go napusti kormiloto na Italija po uspesehot na Reprezentacijata na Italia vo mundijalot vo germanija!

tolku do sea ako imate nekakvi informacii boli kakvi za sport.povelete postirajte,fala.!