Koga posleden pat ste bile vo Makedonija?

Koga posleden pat ste bile vo Makedonija?
BorisVM
 
Ili kolku chesto ja posetuvate vashata Tatkovina? Znam ludje vo Detroit shto ne bile nazad povekje od 15 godini. Smetam deka toa ne e ispravno, ama od druga strana pak koga kje razmisli chovek deka za istite pari mozhe da odi na nekoj ostrov na Karibite i ne mora da se rasprava so carinici na Petrovec koj seushte mislat deka kamkorder e neshto za shto treba cel referat da se podnese da vlezesh so nego vo MK, ne znam dali bi gi obvinuval takvite Makedonci.

Great_Macedonian kako da ne cel referat...
Jas posleden pat bev MK leto2004ta... koga im ja pokazav video kamerata i oparatot nese ni opulija da vidat sto marka e, me prasa sto model imas video kamera, rekov Sony, zapisa Sony vo pasos i zaminav. Seto toa za 10 sekundi rabota.
LIDIJA - SKorpija Jas imam obichaj da odam 1 godishno vo Mk, iako za tie pari(samo povratni karti) mozam da platam 2 nedelen prestoj vo hotel i charter let vo Grcija, za 4 chlena familija.
Vo sekoj sluchaj mora da ima neshto shto ve vrzuva seushte za da patuvate nazad.Jas imam za srekja mnogu raboti shto me vrzuvaat, posebno dragi lugje, i kje probam da odam 2 pati godishno.Samo da sredam so Grcite
Pacmen Јас во Македонија одам секој ден.
dada Sani LetTo dve iljadi i petTo bev posleden pat vo Makedonija (avgust '05)
mafisKumA pred nedela i pol a za to sto Boris napisa so problemi na carina poarno da ne pocnuvam






Sunshine Juni '05
quote:
Originally posted by mafisKumA

pred nedela i pol a za to sto Boris napisa so problemi na carina poarno da ne pocnuvam

Kuma, kako pominavte? :) Shto mozhe da ochekuvame na carina?
mafisKumA
Sunshine ke ti objasnam vo detail next week ama samo na kratko da ti kazam deka mi zedoja eden karton cigari a si nosev dva mobilni telefoni so mene eden za so AU sime karta i eden za da upotrebuvam so MK sim card mu objasniv zosto mi se dva telefoni ama pak baraja ili da platam ili ke mi go zemat edniot dobro sto se pogodi eden nas dobar cojek sto mu zborna so toj sto mi go barase telefono pa me pustija