Crkva vo Aerodrom
Crkva vo Aerodrom
melpomena АЕРОДРОМЦИ ЌЕ ДОБИЈАТ ВЕРСКИ ХРАМ Ќе се гради црква зад поликлиниката "Јане Сандански" Општината Кисела Вода на својата територија планира да изгради уште три цркви Локалните власти од Општина Кисела Вода најавува дека оваа година ќе почнат со градба на православна црква зад поликлиниката "Јане Сандански" во населбата Аеродром. За овој проект општинарите веќе ги завршиле и преговорите со Македонската православна црква и со поглаварот господин господин Стефан, по што е постигнат договор да почне градбата на верскиот објект. "Аеродром има околу осумдесет илјади жители кои сеуште за верските парзници или за други православни обреди одат во другите цркви низ градот. Сметаме дека на жителите на оваа голема населба им е повеќе од потребен верски храм. Токму поради тоа што во овој дел од градот сеуште нема црква се наметнува и потребата од интензивирање на финализирање на проектите, како и побрзување на самата градба која наскоро треба да почне", информира градоначалникот на Општина Кисела Вода Љупчо Димов. Локалните власти разговарале со Владиката Стефан и за градба на уште три православни верски објекти што планираат во иднина да ги градат на територијата на општината. Деталниот урбанистички план на Кисела Вода предвидува градење на вкупно четири верски објекти, но освен местото зад поликлиниката "Јане Сандански", сеуште не се прецизирани локациите каде ќе бидат градени другите три цркви. Во Општината не откриваат колку ќе ги чини овој проект. (Е.З.) prevzemeno od vest
ILjo hahaa.. kaj moze skopje bez crnice kazi mi ti? ;)
melpomena Abe ajde... zborite site i pak na leto doagjate u aerodrom da gledate devojchinja[:D][:D][:D] Sho ne idete u Crniche, ushe podobro u Gjorche...[:D][:D][:D]
ILjo crnice ne e blisku do gjorce.. a inace ne ideme u aerodrom, u centar ideme.. poso e na 10-15 minuti peski :) hehe.. ;)
fio mene centar mi e 6-7 min peshki :)
DJ_SHEMA Centar e kaj shto samiot kje si napravish da e :) Vo gjorche se gradi vtora crkva. Malce ni e edna. Gjorche ima bazen, ama e prazen, povekje ludje sobira taka :). Sportska sala nemame i vi priznavame za toa. Ama koga kje imate ezero, slobodno viknete ne da go vidime. Za devojchinja deka imate, imajte si gi, i taka site vi uchat vo vlahov i daktilografsko. Ajrodrom nema pruga!
ILjo fio da.. ali ako si zamisluvas deka trcas maraton ;)
ILjo Abe aerodrom e selo, vie nikogas i ne ste bile Skopje :) haha
fio pa ushe toa i kino ni fali za da se otcepime od skopje :)
melpomena Pa zamisli Gjorche Petrov naskoro kje dobie websajt[:D][:D][:D] A nie sme kade kade ponapred od Gjorche...
OooOo toa ti mislish taka ... gleash i web sajt kje dobijat .. a pola ulici ne im se asfaltirani :P
melpomena Taka e!!! Ama ti ne gi znaesh tipcite od George Town[:D][:D][:D]
fio sve nekoi opasni momci se :) druga drzava be :) btw, u aerodrom site ulici se asfaltirani :) kako avtopat e jane sandanski :) imame i bazen, i sportska sala :) a tek devojki kakvi ima :) a imame i web sajt, odamna ushe, kje go staam linkot samo da go najdam :)
fio Iljo e od Jurumleri :)
ILjo Crnice - Drzava! :)
fio Daj otcepete se, dosta archite gradski budzet :)
sfetle ccc nesakate da priznaete deka Aerodrom e najubavata i najgolemata i najbrojna naselba...a za drugo da ne praam muabet :) pomirete se so toa!!!
ILjo sfetle.. razbudi se :)
sfetle
quote:
Originally posted by ILjo
sfetle.. razbudi se :)
ne nego ti razbudi se i soochi se so realnosta...[:)][:D][8D]