Sto mislite za MkdmIRC_ Skriptata
Sto mislite za MkdmIRC_ Skriptata
DrEaMWiSh Sto mislite za MkdmIRC Skriptata? Dali e samo edna obicna glupost ili nesto sto treba da se koristi kako interesen novitet? MkdmIRC Skripta: www.vinica.net/irc/index.htm [/i][/b][/i]
GoDsHaNd Ima nuker ??? :)
ozonce Chestitki za dobrata rabota... no avtentichnosta e svedena na nula.
DrEaMWiSh Za avtenticnosta i bilo koja korist od programata procitajte go HELPot vo skriptata ili web.tiscali.it/dreamwish/mirc.hlp 8 kbt e..simnete go i procitajte zosto e napravena ... Thx ;)
yURI cestitam na dobrata rabota Viktor :o)
yURI lol
Cheng Mislam deka dobiv ideja od ona ima nuker ??? :}}}}}}}}}}}}}}] mislam deka ke napraam best lame script :}}}}}}}}} neso ko remix na warmaster :}}}}}}}}}}}}
Cyber-Man "Mislam deka dobiv ideja od ona ima nuker ??? :}}}}}}}}}}}}}}] mislam deka ke napraam best lame script :}}}}}}}}} neso ko remix na warmaster :}}}}}}}}}}}}" Aј да видиме!
buc gabe troshite vreme
GoDsHaNd A ima ona kako se vikashe mail bomber, mnogu e zakon, strava e? :))
DrEaMWiSh Vo Vtorata verzija sega sto ja pripremam ima ANONIMEN Mail i Mail Bomber raboten vo VB domasno proizvodstvo ;) so gotovri serveri . . . Hey decki fala za Kritikite...ma daj pomognete malce so topik ;) koga stoese topikot dojdoa 101 sega bez topik samo 40 ;)) nukeri nema da stavam nikogas zosto e sranje... poprvo ke ti padne tvojata konekcija prakajki PAKETI odosto Zrtvata sto gi prima... ako sakas nukeri zemi si Athos ++ ili nekoj Modem Attack ama nema nikogas da gi koristis zosto se 99 % bezuspesni... So segasnite FIREWALL sto gi ima i XP nemozes da pravis mnogu raboti so nukerite... obidi se so BACK DOoR ili VIRTUAL SERVER na Zrtvata.... Taka decki ;) I Pomagajte da se rasiri ... Zosto...vo plan imam sega Protekcija Globalna so MAX COnfiguracija i so 30 zastiti za Pcuvanje BAD IDENT NICK BAD CHANN BAD SCRIPT flood i normalni raboti ... BEZ KODIVI...i ima ANTI-ALBANSKi...sakam da kazam deka nekoj sto upotrebuva ASCII karakteri i з ° § и а taka da vo albanskiot gi ima ili vo Arapskiot...i toa ke bide kako Anti - alb ;) Interesna ideja ... taka decki ...! Thx yURI za podrskata..
ozonce
quote:
Originally posted by buc
gabe troshite vreme
Hmmmm epa zatoa ne ne biva,,, oti mislime deka sekogash troshime vreme za gabe. Se ushte gledame filmovi na divx so srpski ili hrvatski prevod... zoshto? oti gzabe troshime vreme... Ja poddrzuvam sekoja ideja za realizacija na neshto makedonsko, i dokolku vi treba pomosh pratet mi poraka ke pomognam kolku mozam.
slasa dobro e napravena a tie sto ne mu se bendisuva neka zasucat rakavi ineka napravat poubava
Cheng toa si vo pravo :}}}}}}}}}}}}
GoDsHaNd A pa nejkam jas anonimen, pa sho e toa bzvrska, bashka od domashno proizvodstvo so soncence, ic ne go stavaj. A slucajno vo skriptata da ne imash floderi, i tie se mnogu zakon? :)
Causesku Taka e Ozonce eve jas pridonesuvam za naseto makedonsko Site onie filmovi so se divx so hrvatski i srpski prevod jas gi preveduvam na Makedonski Iako imam malku problemi so ona micro dvd rabotam so edna druga programa se vika Vplayer mozda ste slusnale......... Aj pozdraf
Cyber-Man Idejata e super samo treba dorabotka.Kako prvo treba da bide na kirilica bidejki ne priznavam Makedonska programa na latinica.Izvadi nekoi sranja kako registracija preku meil,startup prozorec i sl. Koga sme kaj preveduvanjeto ako sakate da se vklucite vo preveduvanjeto na Veb preveduvacot na Makedonski ispratete mi poraka. Nisto ne e dzabe koga se raboti za Makedonski programi.
DrEaMWiSh hey me again.... Blagodaram za podrskata ova mnogu go cenam i mi dava zelba i inspiracija za obnovivanje i agorniranje na verzijata... Za flooderi nema ni eden ova e samo programa za ircanje taka da any WAR tools SUCKZZZZZZ i ne sum stavil nikakov slicen element . ili cloner...a gi ima na NET kako add on kolku sakas... Za registriranjeto preku mail sega e isklucen . ne sakav da go stavam zosto e prva verzija... Za PopUp na Start go podobriv i sega dialogot e vo XP STYLE i epten e super ... A za FOND Kirilica ako Idete na -( Kontrola )- ili pritisnete F2 na skriptata ke vidite vo Alatki deka ima vkluceno FONT Kirilica Verdana so Nasmevki i kirilica so nasmevki ama se disabilitirani.... Toa go ostaviv za 1.2 ili 1.3 ver ... se brzav da ja izdadam zosto drugarive me pockaa da ja izdadam oti ja imav doma podgotvena pred eden mesec ma ja nemav na WEB. a i ne znaev dali ke i se sviga na nekoj idejata za makedonska skripta ..posto dolu narodot e sekogas negativno raspolozeni koga se raboti za trud na nekoj negov vrsnik. Vo skoro vreme ke ima i za operatori kako sto naglasiv protekcija sto ke e mnogu usovrsena... Toa e se sega za sega... I VE MOLAM PO 2 pat... Ostavete ja TOPICK stranata na vasite kanali zosto ako nema dovolen broj na zainteresirani ke iscezne bez nikakov uspeh. Mene licno ne mi e gajle zosto go napraviv od moe licno zadovolstvo...ma ovoj period ke bidam preokupiran so rabota taka da ako nema interes ke prekinam i zdravje ;) Drugari kako porano ;) Toa e se...blagodaram uste ednska ;)
DrEaMWiSh Ocekuvanje na v2.0 MkdmIRC so novi inovacii... Smenet e Layout na Start.... Po interesno napraven so VB efekti... Imam dodadeno PRAKANJE na ANONIMNI mailovi preku 100 serveri od POLSKA GRCIJA YU i uste mnogu drugi...aplikacija rabotena vo VB na makedonski jazik... potoa ima MAIL BOMBARDER i obicni trejseri i pingeri ma flood akciite se disabilitirani .... I vidov deka site sakaat da bidat hakeri i operatori pa im dodadov edna epten super protekcija za kanal... maksimalno promenliva so poveke od 30 zastiti i moznost za Predupreduvanje pred KAZNA i auto KICK BAN ili Manualen KICK BAN . Brojac na KIKOVI i uste edna nova rabota... KONTROLNA TABLA ( Controll Panel ) od kade sto mozete da dojdete do site dialozi prisutni... -( kontrola )- go premestiv i imate uste statistika za so kolku dusi ste zborele ., away , nasmevki i mnogu poveke... Sakav da abilitiram da vi gi broi kolku zborovi i recenici imate koristeno ma mircot stanuva premnogu spor ili da gi broi recenicite i zborovite na drugite kako !top10 ma poveke lici na BOT.... Toa e se sto mi teknuva do sega... Ve molam pisuvajte mi za ona sto mislite deka nedostasuva za da moze da dodadam ako sum vo moznost... blagodaram
acid DrEaMWiSh, odlichno zavrshena rabota, i voopshto ne e troshenje na vreme kako shto veli nekoj. Konechno i nie makedoncite pochnavme da se afirmirame na IRC... prvo makedonski poddrzhka na X, a sega i makedonski IRC klient. Bravo, prodolzhi so dobrata rabota, imash moja poddrzhka. (moralna i na topic). Cyber-Man, ne mi e jasno zoshto tolku zapinjash za kirilica. Da beshe mozhno, sigurno deka ke napravevme neshto povekje, i za X i za mkdmIRC. Na kraj, koga ke napravish neshto ti, jas ke ti sminam kapa.
acid Owh, i edna kritika. Ne mi se dopagja shto ima autojoin vo #vinica i #mkdmIRC, podobro bi bilo vo #macedonia, zoshto sepak ova e makedonska skripta.
fio bravo momak :) koj sho saka neka zbori, i ich da ne raboteshe, trudot si e trud i treba da se ceni :)
acika DrEaMWiSh: aj sega vo pechatnica sve ova prati go da go ispecatet ubavo romanche kje izlezit:)
DrEaMWiSh HaHa...thx za pomosta narode. Na mene epten mi se svigja koga si gledam vo Counterot kolku dusi ja imaat instalirana i bas mi e milo...a kako sho vi rekov...koga stoese topik na #macedonia sto go stavi fio za 4 saati dojdoa 101 dusi ;) potoa opadna na 6-7 ili 3-4 na den... ma nema veza... za Kirilica ako nekoj go simnal mkdmircot vo -( kontrola )- ke zabelezi deka ima FONT Kirilica ma e Disabilitiran kako FUTURS za v 2 ili pogolema....fontot go imam doma izraboteno i ne mi e tesko da go stavam. samo nemozev da ja najdam komandata za AUTO Change na Fontot mame my jebem ;) posto tamu vika FONT -d 13 MkdmIRC Kirilica ali toa -d e za DEFAULT primer ako si na kanal koga ke kliknes ke ti se smeni fontot za site kanali ma na QUERY ke ti ostane ist....ako staves -e e samo za ACTIVE . Probav so writeini $mircini fonts fquery mkdmirc kirilica,13 ali ne funkcionira ;) treba prvin da ja najdam komandata pa togas... ma ne e tesko malce da porabotam i op tamu e ;) Za kanalite sto se ke go stavam na autojoin Macedonia posto e makedonska skripta i ke napravam Auto join Dialog za polesno dodavanje na kanali da ne mora da odat vo PERFORM sho e vo skriptata... Za edna nedela ke ja vidite vtorata verzija... i ve molam pobrzajte so zabeleskite bidejki mi e potrebno da gi vidam greskite zosto skriptata nemav moznost da ja probam .... kako sto objasniv nemajki NET ne probav nisto...zborev sam so sebe... ..... za onoj sto ja nema simnato neka go procita mirc.hlp na web.tiscali.net/dreamwish/mirc.hlp i ke razbere...a onoj sto ja ima instalirano neka klikne na F1 ima interesna rabota za idejata kako e zapocnato seto ova ;)
acid Osven autojoinot nemam drugi zabeleshki, se e dobro izraboteno. :)
ColdPlay Sea i pram DL ke ti kazam za 15-tina miniti ;)
Cyber-Man "Cyber-Man, ne mi e jasno zoshto tolku zapinjash za kirilica. Da beshe mozhno, sigurno deka ke napravevme neshto povekje, i za X i za mkdmIRC. Na kraj, koga ke napravish neshto ti, jas ke ti sminam kapa." Insistiram na kirilica bidejki nie pisuvame kirilica i treba da se gordeeme so toa.Ako sakas da vidis sto imam napraveno jas odi na mojata strana sto ja gledas najdolu.Tamu vo prezemanja imas moi programi a vo prevodi,prevodite sto gi imam napraveno.Znaci ne zboruvam samo da kritikuvam nesto,tuku da pomognam za da bide nesto najdobro,bidejki ocigledno ne ste zapoznato so idejata za Makedonski softver na kirilica. <DrEaMWiSh> Na mojata strana na linkot Internet Relay Chat imam staveno link do tvojata strana za skriptata.
ozonce Imav prilika da zboruvam so dechki koi go prevedija OpenOffice.org na makedonski i mi podarija edeno CD. Sekoja chest za niv i za toa shto go napravile, i da vi kazam pravp voodusheven sum od programite. Dechkite vlozile golem trud i uspeale. Moze ne se za profesuionalna raboa (mislam na onie za grafika), no mnogu se lesni za upotreba, se e na makedonski (znachi lesen softver za koristenje za pochetnici) i sho vika Cyber-man seto e na kirilica. Neznam vpechatokot e... neshto novo, neshto dosega ne videno, neshto interesno. Vi preporachuvam samo ednash da go probate. Dokolku nekoj e zainteresiram, go imam doma, vo instalaciona forma za site OS (windows, linux, BSD)
Cyber-Man Кој сака ОpenOffice може да го симне од www.slobodensoftver.org.mk/ooo ozonce-што мислиш за менаџерот за презентации во споредба со Power Point?
DrEaMWiSh Blagodaram Cyber-Man za linkot. Inaku Cestitki za Stranata mislam dobro e obrabotena i se gleda deka si potrosil vreme na nea. Lesna ednostavna BEZ FLASH garbage i Java scripti za efekti. Toa mi se svigja ednostavna rabota ma vredna da se procita. A za KIRILICA gledam deka ste zapnale...pa ke vi ja ispolnam zelbata ;) ke ja stavam i bom...
acid Cyber-Man donekade si vo pravo, "site" programi mozhat da imaat kirilichna poddrzhka, no za poddrzhkata na X imashe dobro objasnuvanje zoshto ne e mozhno vo drugiot topic na forumot, specijalno namenet za toa. Ako ne si videl, mozham da ti pastiram :)
ColdPlay Abe niso nemas napraeno, ne znam zaso, dan ne e nesto vo red so Dl ama se pojauva de system error, cannot ooen dialogue, i razno razni trakatani, abe za mene mIRC 6.03 e najuba.
ozonce
quote:
Originally posted by Cyber-Man
Кој сака ОpenOffice може да го симне од www.slobodensoftver.org.mk/ooo ozonce-што мислиш за менаџерот за презентации во споредба со Power Point?
Nemav vreme da bidam na prezentacijata na saemot INFOCOM, go imam doma no nemam sraboteno, seushte nishto so tie programi. A i Power Point ne go koristam, t.e ich. Vidov ima dobri raboti pri navigacita so programata i zborovite vo wordot i fronpage-ot
acika abe ozonce zs na coldplay ne mu odgovaras na prasanjata ako se prasanja od negova strana zs i negativni smisli moze da mu se:P
ColdPlay Abe ne sto ne rabotat ne rabotat, Intro ima napraeno golemo pregolemo, ko koj znae sto web site da otvoras...
ozonce koi prashanja...???!??!?!?!? chija strana????sho lafete bre vie?:)