Ban za Legal- Eagle
Ban za Legal- Eagle
BorisVM Glasanjeto ne beshe fer poshto site mozhea da glasaat, t.e. anonimnu korisnici koi ne se clenovi na forumov. Zatoa otvoram novo glasanje. Da se banira? Da ili ne, objasnete zoshto.
vmro mrzam grci.... (bidejki se pobara objasnuvanje)
graf lets ban the serb fio
melpomena Boris moze si go trgnal poll-ot, da gi vratish te molam komentarite na site chlenovi, ne mislam pak da pishuva "zashto"
fio objasniv vo mojot pool zashto, a dovolno beshe da go smenish, mene ne ni mi padna na pamet
NARCIS` mrazam grci ....(da se banira)
graf legal ne e grrk.
misko Abe jas imam 14 god. i sega chitam shto e problemot, pa koga mozhe da se banira nekoj drug za nekoja od prethodno navedeni prichini mozhe da se banira i ovaa lichnost. Toa znachi deka ako detence od 14 god toa znachi deka treba da se banira[^]
misko Toa znachi ako dete od 14 god. svati shto e rabotata shto ostanuva za drugite. Se izvinuvam za prethodnata greshka me zbudale zhenskata [:D]
mafisKumA Forum = mesto kaj sto se diskutara mislejne. Neznci deka ako cojek nemat isto mislejne ko tebe deka on je vo greska. Bidete malce Open Minded. Bugarine i Grcine imaja pogolemi navrejgi pisano na forumov. Pozlaboki reasons imat za zosto se barat Legal da se banira a neje se zbog nezinite posts. Barem otvoreno neka se priznaj. Da, nekoj posts nemi se svijgat ni mene ama mislam gi imat pisano deka lujge je provocira. Kako sto rece dark ako nevi se svijga IGNORE i necitajte sto pisuva. Nemojte da imate “tunnel vision” i ako je banirate, banirajte for the right reasons not for ulterior reasons.
BorisVM Glasanjevo go ostavam otvoreno do 8 Juni. Posle toa mnozinstvoto odluchuva.
DaRkJeSuS ako e za mnozinstvoto togas veke e odluceno ama ponekogas i tie praet greshki.. valda mozit da se preminit preku site tie raboti.. mozda stavov moj ke se svatit kako branenje na edna strana ali vo sekoj slucaj treba da se preminit preku ona malograganska rabota "i go udriv pikot pa sega ke ja secam sekade kaj so ke mozam" i treba da se priznajt deka ponekogas mozda ne sekogas i taa postirat nekoj interesni i dobri raboti a loshite mozat da se cenzurirat i da se odstranat. ne e rabotata sekoj eden sho ima razlicni svakanja za rabotite da se brka nego da se proba da mu se smeni mislenjeto.. (neli i nas ni go pravele i ni go pravat seto to so vekovi na sekoe pole odnosno ne asimilirale i kako so stojt rabotata od site tie obidi za asimilacii nie sme gi ucele i prifatile samo najlosite raboti.ZALNO!) p.s. dobra stvar e so Ljubov, Nikola
OooOo
quote:
vo sekoj slucaj treba da se preminit preku ona malograganska rabota "i go udriv pikot pa sega ke ja secam sekade kaj so ke mozam" i treba da se priznajt deka ponekogas mozda ne sekogas i taa postirat nekoj interesni i dobri raboti a loshite mozat da se cenzurirat i da se odstranat.
Aj prochitaj se shto kazha sam tuka. Spored tebe malogragjanski e da udrish pik na nekogo, a NE E malogragjanski da se cenzurira i da se odstrani postot taka? Znachi nema da ja sjebeme skroz, nego samo malku kje ja podjebavame taka? Ako e ona pametna (shto nazhalost nemozham toa da go kazham), kje svati kade i e mestoto a kade ne. A ne da bide JAS SUM NAJPAMETNA i jas kje vi kazham na site kako treba da bide, na sekoj bozhji forum e i na sekoj bozhji post. Srekja shto ne se razbira u kompjuteri pa ne doagja na OS - Programs - Cracks forumot. Dovolno se trpea nejzinite provokacii spored mene i PLUS toa ima ralzika megju diskusija i provociranje.
Sunshine Ste se fatile ko pijan za badera. Kako sto vekje nekolkumina se izjasnija, predlogot ne e staven poradi toa sto imalo nekolku "losi" postovi, tuku za propagandata koja Legal ja shiri po forum. Samata se izjasni deka ne e Makedonka, nejzini lichni zborovi "my grandparents denounced the Macedonian heritage", a i ona po nivni cekori odi. Pluka po Makedonija i Makedoncite kaj kje stigne, ne vikam ne nejzino pravo, ama neka si najde drug forum i ako sakaat neka pluka do utre. Dosta ni e od grci i na forumov ne ni treba nikoj shto kje se kocheperchi. Ednash e Makedonka, ednash ne e, ednash na site im kazhuva deka prvo ima Makedonsko poteklo, a ednash fala bogu shto e grkinja, francuskinja i taka nataka i shto nema balkanski mentalitet. Bez navredi, ali terminologija za vakvo ponasanje e "Identity issues". Prochitajte ushte ednash shto beshe napishano od melpomena, pa komentirajte na toa: "1.Kako prvo stranava se vika Virtual Macedonia. Kako shto mozam i sama da procenam nameneta e za Makedoncite shirum svetot da razmenuvaat mislenja na razlichni temi, da se informiraat vo vrska so Makedonija, no i za site drugi koi ne se Makedonci, no se intresiraat za Makedonija i sakaat da doznaat neshto povekje za nea. Spomenatata lichnost vo povekje svoi postovi ima naglaseno deka ne e Makedonka, ne saka da zivee vo Makedonija, ne ja interesira Makedonija, shto e najbitno go navreduva makedonskiot mentalitet, nacijata, kulturata... neznam zoshto bi sakala samata da se "mesha" i da doagja vo kontakt so takvi lugje. 2. Vakvi postovi (kako nejzinite) da dojdeshe sega i da napisheshe nekoj albanec, vednash kje beshe baniran (slobodno ispravete me ako ne e taka). Znachi sepak imame predrasudi a? 3. Ako na #macedonia, koj e vo tesna vrska so eden del od forumov, se baniraat site shto odat na #greece, #hellas, alba* itn, (a znaeme deka najverojatno za pola od tie lugje ne se ni ima "nekakva" direktna prichina da bidat banirani (no normalno odat na ban poradi politikata na kanalot) zoshto bi i progledale niz prsti tuka na lichnosta koja direktno navreduva. 4. Imame tuka forum za Istorijata na Makedonskiot narod, i na pochetokot od toj forum od moderatorot na istiot e naglaseno deka treba da se borime protiv "internet propagandata" vo vrska so dezinformacii za Makedonija, koja ja ima dovolno na mnogu grchki sajtovi, zoshto da dozvoluvame tuka, na sopstveniot sajt nekoj da go pravi istoto i da ne reagirame?"
malisha Sunshine cannot be more right.
DaRkJeSuS OooOo bash taka neka bide onamu kaj so ne e pozelna mozit da si banirat a kaj so ke kazit nekoja interesna ili dobra rabota zosto bi se banirala. bashka segde imat cenzuri na odredeni raboti pa ipak ne odat do krajnosti.. nema da davam primeri da ne izbegam od temava sam mojs da si dajs dosta primeri za cenzura.. pocni od televizija, politika pa taka nataka.. nego aj dzabe ke diskutirame ko se znajt krajot:) prajte so ke prajte jas ne sum nekoj faktor, dovolno beshe samo so go dadov moeto mislenje
thunder pa naprajte go forumov pred da bidit "posted" da pomini niz moderatorite nekago procitaat tie prvo i ako ako e se vo red so postot neka se pusti a ako ne neka se delituva direkno od moderatorite pred da bide "posted" ednostavno
Sunshine Kako pijan za bandera, ko slep za stap, ko .... Kako shto rekov, predlogov e staven za Legal. Ako imate neshto da kazhete za ili protiv vo vrska so postaveniot post izvolte izjasnete se. Komentirajte na tochkite zashto e voopshto postaveno glasanjevo i zashto nekoi lugje mislat deka treba ili ne treba da se banira. Ako imate idei za/protiv cenzura, podobruvanje na postovi, forumov i slichno, Boki nash vi otvoril vekje tema malku podole na stranata, se vika: VMacedonia.com - Baranja, predlozi, kritiki za sajtot. Vaka so laenje vo prazno, kolku da se najdete vo muabet za dzabe gubite vreme i pokushavate da izmenite tok na diskusija. Zadrzhete se na faktite i kje vidite deka nemate mnogu da kazhete vo vrska so temava.
fio Еве ги коментарите од членовите:
quote:
Originally posted by melpomena
Vaka sega najrealno ako gi gledame rabotite i ako gi sporedime so nekoi fakti Legal-eagle bi trebalo da se banira! Zoshto? 1.Kako prvo stranava se vika Virtual Macedonia. Kako shto mozam i sama da procenam nameneta e za Makedoncite shirum svetot da razmenuvaat mislenja na razlichni temi, da se informiraat vo vrska so Makedonija, no i za site drugi koi ne se Makedonci, no se intresiraat za Makedonija i sakaat da doznaat neshto povekje za nea. Spomenatata lichnost vo povekje svoi postovi ima naglaseno deka ne e Makedonka, ne saka da zivee vo Makedonija, ne ja interesira Makedonija, shto e najbitno go navreduva makedonskiot mentalitet, nacijata, kulturata... neznam zoshto bi sakala samata da se "mesha" i da doagja vo kontakt so takvi lugje. 2. Vakvi postovi (kako nejzinite) da dojdeshe sega i da napisheshe nekoj albanec, vednash kje beshe baniran (slobodno ispravete me ako ne e taka). Znachi sepak imame predrasudi a? 3. Ako na #macedonia, koj e vo tesna vrska so eden del od forumov, se baniraat site shto odat na #greece, #hellas, alba* itn, (a znaeme deka najverojatno za pola od tie lugje ne se ni ima "nekakva" direktna prichina da bidat banirani (no normalno odat na ban poradi politikata na kanalot) zoshto bi i progledale niz prsti tuka na lichnosta koja direktno navreduva. 4. Imame tuka forum za Istorijata na Makedonskiot narod, i na pochetokot od toj forum od moderatorot na istiot e naglaseno deka treba da se borime protiv "internet propagandata" vo vrska so dezinformacii za Makedonija, koja ja ima dovolno na mnogu grchki sajtovi, zoshto da dozvoluvame tuka, na sopstveniot sajt nekoj da go pravi istoto i da ne reagirame? Nemam nishto protiv Legal-eagle, istoto bi go napishala za sekoj koj bi gi ispolnil "gore navedenite uslovi". Nejzinite postovi ne se samo iskazano mislenje, tuku se kontinuarano navreduvanje koe trae vekje podolgo vreme.
quote:
Originally posted by OooOo
AMIN! Toa e toa shto drugite nemozhat da go svatat a shto celo vreme pokushavam da im go kazham. Samo shto ona ne e obichen provokator nego DVOLICHEN provokator. Moram da priznaam deka e dobar politokolog i lesno znae da gi svrti muabetite vo nejzina korist, ali za zhal toa kaj mene ne proagja.
quote:
Originally posted by BorisVM
quote:
Originally posted by Astrogirl
Hey it won't let me vote! It says I already have when I haven't[:(] Anyway on the topic, there are people which I don't really like on the forum but that doesn't mean I want them banned for the sake of my personal opinion of them. Regardless there are some big issues here which keep being brought to attention but none that have been resolved. Boris you need to draw the line for everyone as the webmaster of the forum, once and for all.
Its more than a personal opinion when there are so many pissed off members. The name of this forum and Website is Virtual Macedonia, with a stron emphasis on Macedonia. This means that pretty much everybody on this forum is Macedonian, and as such people won't take it easy when there are posts like "I don't care for Macedonia." Usually I don't censure or ban, but when there are so many people thinking the same thing, I have to respect the voice of the majority, simply because without them, this site won't exist.
quote:
Originally posted by kickol
амин за постот од мелпомена.. не само да се банира од форум него и да се тргне тотално од на форумот... поздрав Кице
quote:
Originally posted by AaaAa
Hipokriticnost!
quote:
Originally posted by deni
banira onoj samo koj nemoze da se odbrani so zborovi , a i nema potreba od ban , nekoj ako stvarno saka da pishe na forum ke najde nachin ke registrira nov user ili ke smeni kompjuter
quote:
Originally posted by Eko1
Jas si ziveam po prosti principi...Ako nekoj me mrazi mene.... jas go mrazam duplo poveke.....i obratno...ako me poshtuva....go poshtuvam duplo poveke.
fio Да не го заборавам и следното: [img]http://ultra.speednix.com/~mind/fio/untitled.jpg[/img]
Mufla поради декларирање како гркиња и навреда на македонската земја и народ. Граф: не гледам дека фио се декларирал како србин и не гледам никаде навредување на Македонија, а гледам како ја бранит СВОЈАТА држава.
SwEeTbAbE мразам дволичност, во случајов поготово кога персоната ни самата не знае што е или декларира едно а пак е сосем нешто друго...Продадена Душа! кој знае...тешко на таквите. Ноу мор коментз.
DJ_SHEMA Ova e Makedonski forum.
graf This isn't a fourm anymore :(
melpomena
quote:
Originally posted by graf
This isn't a fourm anymore :(
Graf prochitaj gi prichinite shto jas gi napishav, mislam deka dovolno objasniv. Navistina nemam nishto protiv legal, sepak gi ispolnuva uslovite. A samiot mozesh da primetish deka site poradi istoto baraat da se banira, i deka nikoj na odredeni topici kade taa porano pishuvashe (poezija, proza...) na nikoj ne mu smetashe. Znachi nikoj ovde nema lichni prichini za baniranjeto.
DaRkJeSuS abe imat dosta luge na ovoj forum sho organiziraja da odime na grcki forumi i da go branime i dokazvime makedonskoto poteklo .. ako legal se custvuvat grkinja okej ke gi citame nejzinite postoj se do onoj moment dur ne preterat. a ko ke pretrvit mozit da se regulirat to so brishenje na postovite za to imat i moderatori.. ako tolku ne vi se svigat nejziniot stav togas dokazete i go sprotivnoto a ako taa ne mozit da rezonirat i da svatit sho i objasvite togas ic ne se zamarajte. ne gledate nejziniot zivot e 'perfect' od sho i e tolku ubo imat vreme da dojdit na forum i da ni kazit i nas:). samo ne svakam kako coek so 'tolku mnogu' obvrski bi imal vreme za forumov.. ili mozda se si prajt film kolku da privlecit vnimanie i bash i uspevat posho site replicirate na nejzinite postoj koj uporno gi klasificirate kako GLUPI i ne vredni da se replicirat. ednostavno navredlivi i ne soodvetni postovi DELETE, ostanatoto IGNORE nemat potreba od baniranje.. ponekogas znajt i nesto intelegentno da napisit, a i interesno e da procitas sprotivni mislenja
dbk Ne vazno koj e i sto e, neka gi pocituva pravilata i zakonite na #macedonia i nema da si krka ban, a dokolku ne gi znaat neka si gi najdat pvde na forumot ubo se napisani od ADMINITE! ps: ne branam nekoja nacionalnost ili veroispoved - jas sum MAKEDONEC ... No sepak ova e Virtualen Svet!
vmro dobro ushte ke se glasa ili ke jade malata ban???
thunder samo facava dark sho imat kazano stvarno nesto realno a drugo sve e nekoj si inaet nama tuka nikakva vrska ako Legal se pretvorila vo izrod Makedonski poznati sme nie makedoncite sekade za kradenje i za inaet vodenje prvi sme za toa nema shto