Novata sala vo Skopje
Novata sala vo Skopje
OooOo Chitam po vesnici kje se gradi nova sala u Skopje. Se e toa ubavo, ali dali tie lugje malku razmisluvaat so glava me interesira. Pravat sala za 8000 gledachi??? Dali rachunaat deka nekogash daleku vo idninata kje treba da se odrzhi evropsko (da ne recham svetsko) prvenstvo vo rakomet, odbojka ili kosharka? Dali tie 8000 mesta se dovolni samo za posetitelite od Makedonija ili i za stranskite navivachi shto kje dojdat? Pionir salata vo Belgrad e so 8000 mesta pa site znaeme deka e mala. Dali nekoj voopshto razmisluva za gradenje na pogolema sala ili dali ostavaat prostor taa sala da mozhe da se nadgradi??
slasa abre mr .OoooO pa uceni lujger donsesuvaat odliki zatoa odi tolku dobro vo MK
melpomena OooOo, znaesh deka u Skopje se gradi sala sekoi 4 godini (koga ima lokalni izbori). Sea konechno udreni se temelite, chekaj prvo da se izgradi, pa nekoi naredni izbori mozhe i kje se nadgradi:)))). U konteks na temava... Ne znam kako mozhesh da ochekuvash u Makedonija nekoj nekogash da razmisli racionalno za bilo sho. Namesto i oni dolgorochno da razmisluvaat, samo izbori im se u glava i ... "sakavte sala-eve vi sala". Da mislea za site raboti planski, mozhebi Skopje do sega imashe shansi da stane metropola.
OooOo Spored mene taa sala ne e prioritet. Spored mene treba da se reshi prashanjeto so Partizanska, Ilindenska i Bulevar JNA. Ulicite se dupka do dupka. Plus toa tie ulici nemozhat da istrpat takov soobrakjaj i takvi guzhvi. Ja stvarno im se divam na tie lugje kako imaat zhivci da vozat niz tie ulici. Edno metro (subway) koe bi idelo od Gjorche do Aerodrom go reshava problemot u Skopje samo nazhalost ne sme tolku finansiski mokjni za toa.
kopacot OooOo da te popram......za 10000 e :))) ke ja nadgradat so Potkrovje za Penov i kompanija da gricket semki rat pa posle pouba od PIonir salata ke e :))
melpomena
quote:
Originally posted by OooOo
Spored mene taa sala ne e prioritet. Spored mene treba da se reshi prashanjeto so Partizanska, Ilindenska i Bulevar JNA. Ulicite se dupka do dupka. Plus toa tie ulici nemozhat da istrpat takov soobrakjaj i takvi guzhvi. Ja stvarno im se divam na tie lugje kako imaat zhivci da vozat niz tie ulici. Edno metro (subway) koe bi idelo od Gjorche do Aerodrom go reshava problemot u Skopje samo nazhalost ne sme tolku finansiski mokjni za toa.
Ne mi spomnuvaj za tie ulici... Odkako pochnav da rabotam, pochnav da pcujam se zhivo i divo, pobrzo peshki kje stignesh na rabota. Ama i kaj kje idesh peshki, trotoarive se polni so koli. Metro...za toa pobajagi kje pochekame, neznam dali kje dozhiveam:(.
OooOo jas i vo utrinski i vo dnevnik prochitav deka e za 8000. Prvpat slusham za ovaa informacija ti shto ja davash od 10000.
melpomena Eve kaj prochital. U vest... Bashka Karolina SKOPJANKATA nasha se zaangazhirala...:) Камен темел на Спортската сала во Скопје И Каролина се фати за лопата Вчера беше ставен камен темел на Спортската сала, која Градот ќе ја гради на празниот простор во близина на хотелот "Аклександар Палас" и базенот "Младост" во општина Карпош. Градоначалникот на Скопје Ристо Пенов според старата христијанска религија во темелот на новата сала стави пергамент со податоците за градителите, а сопственикот на ракометниот клуб "Кометал Ѓорче Петров" Трифун Костовски ја фрли првата лопата. Со тоа официјално почна изградбата на повеќенамеснската спортска сала, која екипите на ГП"Маврово-Инжинеринг" треба да ја изградат за две години. "Јас се надевам дека екипите на Маврово и другите подизведувачи ќе успеат да ги решат сите градежни предизвици и дека некаде на крајот на идната година би ја завршиле салата", рече Пенов на вчерашното свечено ставање на камен темелникот на спортската сала. Според проектот салата ќе зафаќа површина од 32.000 квадратни метри. Предвидено е таа да има повеќе деловни и спортски објекти, односно да има две спортски сали, голема и мала. Големата сала ќе ма 6.100 седишта, од кои 1.540 ќе бидат мобилни, со чие отстранување ќе се отвори простор за поголеми настани. За настани што бараат помали бини, како што се бокс или борење во салата ќе може да се постават и до 8.000 седишта. За поголеми музички настани и концерти ќе се користи платформата за стоење, на која ќе може да се сместат 2.000 луѓе, така што салата ќе може да собере 10.000 посетители. Со проектот предвидено е да се изгради мала сала со капацитет од 470 седишта, трим-сала, сала за физикална терапија и куглана за 140 посетители. Во новата спортска сала ќе има дискотека за 300 луѓе. "Засега концептот е ние да стопанистуваме, што е навистина голем проблем. Само според проектните документации околу стотина луѓе треба да ја одржуваат салата, што е преголем залак. Се надевам дека до крајот на изградбата ќе најдеме некоја конструкција или партнер, кој што успешно ќе ја менаџира салата и кој ќе успее да извлекува профит", објасни Пенов. За селосна реализација на проектот на Градот ќе му бидат потребни околу десетина милиони евра. За градежниот дел градските власти склучија договор со ГП"Маврово" во висина од околу 340 милиони денари. (Е.А.)
OooOo Vest ne go ni chitam. Tracharski vesti mi se najmalku potrebni. plus toa kopacot koga iznesuvash informacii daj iznesi ko sho treba, ne samo da lupnesh. Vest vikaat: поголеми музички настани и концерти ќе се користи платформата за стоење, на која ќе може да се сместат 2.000 луѓе, така што салата ќе може да собере 10.000 посетители. + bendot od 5 dushi znachi 10005 [:D]
Thief Скопје нема метро - значи: не може да биде метропола! [:D] А, Тетово со донација од албанската дијаспора ќе стави сега метро и...пак сме ве претркале! [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by Thief
Скопје нема метро - значи: не може да биде метропола! [:D] А, Тетово со донација од албанската дијаспора ќе стави сега метро и...пак сме ве претркале! [:D]
:))) skopjani bi rekle: OVOJ Thief NE E TACHEN!:)
slasa tref ... znaes pile ne sakam da se izrazuvam , Ali ako si ti Takov albanski patriot odi na Albanskite Forumi i nermoj da krevas prasina ovde !
kopacot breeeeee OooOo samo me karas kaj stignis! od sea i pecat ke mavam na postojve samo za da ne licat na tracarski mada melpomena kaza od kaj e :)) jas naprajf suma sumarum i izleze 10000....e sea dali ke sedet ili ke skoket na edna noga sviracite ke vidime :)
Thief Slasa, да ѕирнеше во мојот прифол ќе видеше: real name: Бобан Карапејовски! Некако не соодветствува за албански форуми, нели?! С, и нс крилицс пишувам, ама не ти замерам, паметот ти би на стенд бај {;)] Нејсе! СКопје не може да биде град и - готово! Стрелчо, поддржи ме... Кичево и Тетово - то су срца два! [:D] Од донациите ќе излобирам метрото да оди преку Гостивар до Кичево, да се знае кој е кој и што е што, а не Скопје [:D]
fio С.О.С. Сељак Остаје Сељак