О, војводо; еј, комито... ;)
О, војводо; еј, комито... ;)
Thief Откако најкултурно си добив бан од ботот AlexGreat заради наводна реклама, која нормално е непостоечка, а за која би молел да посведочат Сфетле и Муфи, кои во тоа време беа на канал, културно влегов на #mkops. И откако сите фино-лепо ме откачија, дојдов до заклучок дека #macedonia е бетер од македонската администрација - таква бирократија немам видено! И арогантност, нормално... Се разбира, од кралот на ароганцијата mecka, којшто ми кажа колку сум бил досаден (а, јас се обидував да бидам забавен и да се шегувам додека добијам некаков одговор за мојот проблем, за разлика од останатите кои се безобразни) и да го напуштам каналот! (Сведоци има еден куп!) Срамота е таков однос (барем кон мене срамота!). Секогаш максимално коректен на канал, секогаш кога можам им сугерирам и се обидувам да им помогнам на операторите (и за ова имам логови и сведоци, ама не сакам да користам нешто што сум сметал дека ми е донекаде и должност) со повеќето од нив сум во одлични, да не речам извонредни односи и... на крај добиваш „пофалница со благодарница“ - „бркање од mecka“. Ако! Сега чекам пост од Борис во кој ќе се обиде да го брани мечка... аман, немој, неодбранливо е, па на кој сакаш правила повикувај се и наоѓај ме мене виновен! Не е убаво да добијам таков третман... Зошто ова го пишувам, кога можеби и нема причина за ваква „паника“: зашто имало повеќе случаи вакви, ама до сега сум ги решавал во разговор со некој од операторите, но сега е време да се позборува јавно за биркоратијата, ароганцијата на еден-двајца и самоволието на исто толку (другите мнооогу си ги сакам и ја користам приликата да ги бакнам [:X][:X][:X])[:D]
Macidon_ Sho se raspravate za nego, dobro beshe dodeka go nemashe. Ich ne go spomnuvajte, moze ke se resi voopsto da ne doaga ni na forum ni na kanal.
BorisVM Ova e edna od retkite situaciii koga i dvajcata vmeshani ne ste vo pravo. Ama gledam deka se razreshi bezbolno problemot.
Thief Отсекогаш сум бил „еден од ретките случаи“... ми ласка ова [:D] Мора да се реши безболно, го сакам тој проклет #macedonia, а не знам зошто... Кога грешам - признавам, кога се принципи во прашање - реагирам како „пума ранета“! Борис во улога на олеснувачите од меѓународната заедница [;)] (страв ми е да се шегувам, да не добијам укор од М. [:D]).
killerr -X- USER: mecka ACCESS: 449 L -X- CHANNEL: #macedonia -- AUTOMODE: None -X- LAST SEEN: 0 days, 20:37:24 ago. -X- LAST MODIFIED: (killerr) [email protected] (59 days, 13:24:30 ago) -X- End of access list
quote:
Originally posted by fio
Па нели ти не си више @, шо си се мешал уопште?
Thief Се фативте као и увек... срам ми е што сум повод за стандардните препуцавања, наместо за сугестии како да оди напред македонската мИРЦ културата и #macedonia! Навистина тоа е целта на мојов пост, ама како и секогаш се фативте со стандардни и чинам надживеани работи! Ткка би требала да заврши мојата дискусија на оваа тема.
Strelec
quote:
Originally posted by Thief
Се фативте као и увек...
не се вели „као“, туку „како“... не се вели „увек“, туку „секогаш“... поради употреба на кирилично писмо (во чест на Thief), знам дека уште во старт сум амнестиран од било какви реакции на моиве атаци!
Thief Шефе, мене Блаже Конески ми е идол и секогаш го употребувам македонскиот стандарден јазик, а дома имам грамада книги со лингвистичка тематика, ама понекогаш (кога треба да го анимирам тетовското лоби! [;)]) се дрзнувам да внесам и по некој дијалектизам! Морам, инаку нема шанса да ме вратат на бот! [:D][:D][:D]
Strelec Види го ти него!? Ми реплицира, а ниту збор не изусти за мојава кирилица! би ти даблју... да одговорам на прашањето од пред неколку поста... кога сум на мирц, ме има под име Barneys... но, не сум таму многу често...
Thief Браво Стрелчо за кирилицата! Ме одушеви и ме погоди, ме трогна! Кирилицата, Блаже Конески... тоа се работи на кои никогаш не можам да одолеам! А, не пишав ништо за неа, зашто ме мачат црни мисли: зошто некој двапати ме трга од бот? Заради моето конфронтирање со великиот? Ич не ме враќајте, јас не сум како некои - и понатаму ќе бидам на #macedonia, моето трпение е поголемо, ама гледам дека на сите постари членови почна да им попушта...Ако! Изгледа немам фатено врски кај вистинските луѓе, да имав до сега и ацц ќе ми дадевте! Тука сум јас, на #macedonia и со и без аутовоице! Поздрав мечка, голем „цмок“ од мене! Не сум заради тебе на тој канал и мојот живот не е мИРЦ за сега да реагирам како што секој нормален корисник повреден од твоите постапки би реагирал! Како останантите 500, така и јас, ама едновреме бев дел од „како и другите 1000“. Жал ми е што се остварува мојата визија која пред околу 4 години му ја кажав ми се чини на Turbo_J (или DJShema, не се сеќавам точно), дека неколку „семожни“ и „семоќни“ ќе го уништат каналот; заради два оператора кои не чинат, сите имаат такво реноме... ЗА ЖАЛ!
DJ_SHEMA Koi se tie dva operatori shto nechinat i go unishtuvaat kanalot? Da ne se sluchajno onie dvajca koi plakjaat od cvoj dzeb za #macedonia da ima botovi? Netreba da se generalizira deka ako ti si imal losho iskustvo so nekoj operator i deka i ostanatite korisnici go pravat toa.
Thief Генерализирам? Ги гледам реакциите на форумов, реакциите на канал... Ајде, реков нема да коментирам и дискутирам, а продолжувам! Треба да се воздржам од коментари на оваа тема, дефинитивно!
OooOo opni se so chekich po glava ..
Thief Не потценувам, ама знам колку пари се тие ботови и тоа во македонски услови, а не во западни! Нејсе! Штом не најдоа за сходно да реагираат тие што треба, видов колку е саат... Многу ми значи поддршката од Стрелец! [;)] Ептен многу фала за BabeVM, најмногу на свет што се обиде да направи нешто, ама... ме стави на бот, се обиде да биде реална - џабе! Фала и и за постот и на мелпомена! Само гледам дека никој сега не пишува на оваа тема, сите се пазат, сите играат на тројни карти...ако! Разочарувањата од луѓето се категорија која секојдневно станува се‘ проприсутна и се повеќе ти ги потвора очите низ животот!
OooOo ti brichen si pod pazuvi? [:D]
Thief Длакав сум к‘о сами враг! Имам више длаке од папагалот од Алан Форд (не ми текнуеше друга птица со длаке)! [:D]
OooOo epa zatoa ne dobijash odgovor od nikogo. Zabrichi se pa prashaj pak [:D]
Thief Тоа од $20 што ми ги остави под перница ќе си купам депилатор! [;)]
Strelec како бе тоа не добиваш одговор од никого!? прашај ме мене се’ што те интересира и јас ќе ти кажам!
slasa evol isto i jas ke ti odgovoram inace ke te frlame tebe ovde izmejgu [img]http://www.lukaroski.com/AnimatedGifs/baseball_swing.gif[/img][img]http://www.lukaroski.com/AnimatedGifs/baseball_throw.gif[/img] Strelko slasa
Thief Сласа, што сакаше авторот да каже? Не те разбрав, а верувам дека ГАРАНТ ми даваш поддршка?! [;)]
BorisVM
quote:
Originally posted by Thief
Не потценувам, ама знам колку пари се тие ботови и тоа во македонски услови, а не во западни! Нејсе! Штом не најдоа за сходно да реагираат тие што треба, видов колку е саат... Многу ми значи поддршката од Стрелец! [;)] Ептен многу фала за BabeVM, најмногу на свет што се обиде да направи нешто, ама... ме стави на бот, се обиде да биде реална - џабе! Фала и и за постот и на мелпомена! Само гледам дека никој сега не пишува на оваа тема, сите се пазат, сите играат на тројни карти...ако! Разочарувањата од луѓето се категорија која секојдневно станува се‘ проприсутна и се повеќе ти ги потвора очите низ животот!
Ne e do pishuvanje ili do igranje na trojni karti. Ova ne se sluchilo ni prv a bogami ni posleden pat. Dnevno na operator na #macedonia mu stigaat nekade okolu 15-20 vakvi zhalbi, poplaki, pcuenja, itn, a sekoj poadja od faktot deka samo tie se so baranja i zhalbi. Nikade ne e spomnato deka operatorite ne pravat greshki, taka da nema potreba po istureno mleko da se plache sega, zatoa i nemashe komentari. Shto se odnesuva do mechka, samo toj si znae shto se ne mu pravat i ne go pcujat idoti bez osnovna domashna kultura, taka da negovite monosilabichni odgovori na forumot a i na IRC spored mene se sosem opravdani.
Thief Значи, добро... Да претпоставиме дека мечка бил во право и дека јас сум грешен, дека сум реагирал нервозно (што, се разбира, не е точно) и да речеме дека се‘ се завршило како што е сега, мене ме мачи прашањето: дали сум тргнат од бот само затоа што се осмелив да пишам нешто против мечка? Или сум тргнат затоа што сум прекршил некое правило? Ајде, Борис, па те молам, јасно е дека се работи за реваншизам! Години сум на мИРЦ, дали еднаш сум направил глупост, дали еднаш нешто сум побарал? НЕ! И секогаш вака дипломатски одговараш, во заштита на операторите! Јас го сфаќам мечка за „тие“, ама Борис, јас не сум тие! Нека не се однесува и со мене како со нив! Нека не глуми сега јак дечко и се реваншира! Нека сфати дека не ми треба ни +, ни @, ама нека се знае зошто не можам ни да го имам: не заради моето однесување, туку заради тоа што чичо мече така одлучил! Аман, луѓе, човек не смее да каже веќе и што мисли, а да не сноси последици, зашто ја кажаува вистината која не им одговара на некои кои се над него некаде... И, за разлика од други, јас не сум хипокрит, мразам лицемерие, не ги кријам своите ставови и не се кријам кој сум! Бобан Карапејовски, Тетово, Македонија...се‘ уште сум тој и имам образ јавно да кажам што мислам!
killerr sho znaci ne mora da znaesh zoshto si skinat .... a a ko tolku si ljubopiten jas te tgnav i ne planiram da te vratam ..
quote:
Originally posted by Thief
Значи, добро... Да претпоставиме дека мечка бил во право и дека јас сум грешен, дека сум реагирал нервозно (што, се разбира, не е точно) и да речеме дека се‘ се завршило како што е сега, мене ме мачи прашањето: дали сум тргнат од бот само затоа што се осмелив да пишам нешто против мечка? Или сум тргнат затоа што сум прекршил некое правило? Ајде, Борис, па те молам, јасно е дека се работи за реваншизам! Години сум на мИРЦ, дали еднаш сум направил глупост, дали еднаш нешто сум побарал? НЕ! И секогаш вака дипломатски одговараш, во заштита на операторите! Јас го сфаќам мечка за „тие“, ама Борис, јас не сум тие! Нека не се однесува и со мене како со нив! Нека не глуми сега јак дечко и се реваншира! Нека сфати дека не ми треба ни +, ни @, ама нека се знае зошто не можам ни да го имам: не заради моето однесување, туку заради тоа што чичо мече така одлучил! Аман, луѓе, човек не смее да каже веќе и што мисли, а да не сноси последици, зашто ја кажаува вистината која не им одговара на некои кои се над него некаде... И, за разлика од други, јас не сум хипокрит, мразам лицемерие, не ги кријам своите ставови и не се кријам кој сум! Бобан Карапејовски, Тетово, Македонија...се‘ уште сум тој и имам образ јавно да кажам што мислам!
Thief Е, сега ме интересира коментарот од Борис! Срамота! Нека ви служи на чест! После ова мислам дека не БОрис, туку ни Свети Борис не може да ве оправда! Значи, онака, од чиста мира си ме тргнал, иако без причина не треба никој да биде тргнат! Браво...ашколсун!
NARCIS` kratko i jasno .
Strelec
quote:
Originally posted by BorisVM
Shto se odnesuva do mechka, samo toj si znae shto se ne mu pravat i ne go pcujat idoti bez osnovna domashna kultura, taka da negovite monosilabichni odgovori na forumot a i na IRC spored mene se sosem opravdani.
ovaa tema e otvorena zaradi nastanat problem na relacija megju mecka i Thief... i sega ne gledam jas povrzanost megju ovoj slucaj i "idotite bez osnovna domashna kultura"... se postavuva ovde edna dilema, no da razjasnam uste vednas za da nema zabuni: ne baram javno odgovor od Boris, tuku samo glasno si razmisluvam i komentiram... ne veruvam deka Boris go "smestuva" Thief vo spomenatata grupa od idioti... no mene licno mi pagja vo oci intencijata i zelbata na Boris da se odbrani mecka po sekoja cena? sto ne smetam deka e vo red... barem ne vo ovoj slucaj... bidejki nabljuduvajki vaka od strana moze da se zakluci deka mecka treba da e, i opravdano e da bide aroganten so Thief, no ne zaradi Thief, tuku zaradi "idotite bez osnovna domashna kultura"... sto bi rekol Sekspir, ima nesto trulo u...
killerr imash pravo na ushte miljon postovi kako ovaj ....imash pravo na zalbi kaj boris kaj kogo sakash i kolku sakash ali nemash pravo da seresh za nekogo sho ne go znaesh i sho vrska nemash koj e shto e .... taka isto i kolegata tvoj strelec nacukal 60 godini v'gz zastanal na irc i forum ke deli pravdina so 15 godishi deca ...zasrami se na godinite ..
quote:
Originally posted by Thief
Е, сега ме интересира коментарот од Борис! Срамота! Нека ви служи на чест! После ова мислам дека не БОрис, туку ни Свети Борис не може да ве оправда! Значи, онака, од чиста мира си ме тргнал, иако без причина не треба никој да биде тргнат! Браво...ашколсун!
Thief И, да: јас никакво млеко не сум истурил, Борисеее! Барем мислев дека малку повеќе ме знаеш! Јас каде сум во право, каде со сведоци, уште и нападнат сум и некој се обидува да ме омаловажува - не дозволувам такво однесување кон мене! И искрено се надевам дека кога ќе имаш малку повеќе време ќе се обидеш барем да ми објасниш кое млеко сум истурил и кое правило сум го прекршил на каналот... јас сум прекршил или овие двајца на коишто онака им се „ќефнало“, па спроведуваат реваншизам!
Thief Да, да килчо... сите ние сме виновни! Ореолот ви надвиуснал над главите и покажувајте со прст кон нас! Ова е тоа: го пуштиле лоповот од Идризово на викенд, а тој гласно викнал: „Држ‘те ги крадците!“ Стрелец не чини, Тиф не чини... кој ќе биде следниот среќмик и ќе ни се приллучи на листата?!
Thief
quote:
Originally posted by melpomena
yURI i jas bev prisutna koga Thief vleze na #mkops. I on pobara da mu se izvadi ban, samo shto jas ne mozham da vlezam na bot za da go izvadam. I nema potreba chovekot da se pomiri so ednochasoven ban, koga nishto ne napravil. Onie koi non stop pravat problemi doagjaat na #mkops pa im se vadat banovi, taka da reakcijata na Thief sosema ja opravduvam. Treba da gi cenime tie koi nikogash ne se obidele da nashtetat na kanalot, i sekogash da im izlezeme vo presret, zatoa shto znaeme kakvi idioti ima na koi po milon pati im e kazhano koi se pravilata i pak ne gi pochituvaat.
Кратка ретроспектива за да не се изгубиме во муабетите и да не забегаме од темата: Цитирана е една изјава од сведок...иако непотполна! Дури и сум се обидувал да помогнам, ако сум можел за каналот, банот беше непотребен, мечка реагираше арогантно, тргнат сум од бот заради реваншизам, Борис дипломатски настапи, мечка иkiller нервозно и неаргументирано, а yuri и narcis (иако не би сакал нарцис да го ставам тука, ама со последниов пост како сам да сака да се наметне) -полтронски! До сега само тројца изрегираа непистрасно на ситуацијава: тој што ме стави на бот (страв ми е да го именувам заради можни последици!), Стрелец со својата недвојбена смисла за анализа и интелигенција и мелпомена која ДЕЛУМНО посведочи и донекаде застана на моја страна, ама како и за првата на лситатастрав ми е да не и‘ се приклучи на црната листа на која сме стрелец и јас)... Другите да ве опоменам да не се обидувате да му се прилучите на друштвово, ќе ве шиканираат!
Strelec
quote:
Originally posted by killerr
imash pravo na ushte miljon postovi kako ovaj ....imash pravo na zalbi kaj boris kaj kogo sakash i kolku sakash ali nemash pravo da seresh za nekogo sho ne go znaesh i sho vrska nemash koj e shto e .... taka isto i kolegata tvoj strelec nacukal 60 godini v'gz zastanal na irc i forum ke deli pravdina so 15 godishi deca ...zasrami se na godinite ..
[url="http://www.pitt.edu/~slavic/courses/russ1771/znachki/idiot.jpg"] killer[/url]
killerr da si pameten kolku sho si tezhok nema da se ponashas so decki sliki ali jebiga tie 60 sho si gi ucukal u dupe isto ko 16 da se ...
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by killerr
imash pravo na ushte miljon postovi kako ovaj ....imash pravo na zalbi kaj boris kaj kogo sakash i kolku sakash ali nemash pravo da seresh za nekogo sho ne go znaesh i sho vrska nemash koj e shto e .... taka isto i kolegata tvoj strelec nacukal 60 godini v'gz zastanal na irc i forum ke deli pravdina so 15 godishi deca ...zasrami se na godinite ..
[url="http://www.pitt.edu/~slavic/courses/russ1771/znachki/idiot.jpg"] killer[/url]
mecka 20 min. sedis na #mkops i se izligavas... koga i sam znajs deka na toj kanal ne se sedi za muabet, znajs za sto zborvuvam. A posle toa se javuvam jas....ustvari te brkam i posle ti trgam ban od bot za da vlezis na #macedonia i pak mecka kriv a... znaci +ban ili -ban isto e... P.S. OooOo !boza
fio Па нели ти не си више @, шо си се мешал уопште?
Thief Добро... познато е дека сум импулсивен и дека понекогаш реагирам нервозно! Е, сега, можеби сум претерал со нервозната реакција и веднаш обвинувања кон мечка (иако поучен од претходните пишувања на драгиот М. мислев дека не е само добронамено укажување, туку ароганција). Во секој случај, ако сум згрешил, подготвен сум и да ги увидам и признаам грешките...му благодарам на мечка што ме удостои со пост и објасување, што е и причина да добие мое извинување, иако сум познат како човек кој никому никогаш не му се извинил! ИЗВИНИ МЕЧКА! Во право си, нервозен бев и затоа така реагирав во однос на тебе во КОНКРЕТНИОВ случај, но се‘ уште стојам на сето досега напишано за бирократијата и за дозата ароганција која се манифестира(ла) кај погоре посочениот (посочените). Навистина, чинам оти околку 4-5 години на macedonia - знам како функционира тој канал (се шегуваа со мене дека кога сум седнал зад тастаурата сум немал години за тоа...). Ме изнервира бан кој не сум го заслужил, а во желбата за анимирање на операторите #mkops, добиваш порака да излезеш од таму! Мислам дека е јасно што ја поттикна ваквата реакција... да речеше мечка: „еј, Тхиеф, еве јас можам и сега ќе го извадам банот - напушти го каналов!“ Немаше да има и моја реакција, нели?! И зошто не сум зачуден што Yuri се јави? [:D] (не скокај, се шегувам!) Јури, лепото, не е работата во 1-часовениот бан, туку во принципите и начинот, во незаслуженоста, а потоа и игнорантноста заради тој бан. Јас одам на #macedonia заради името на каналот и заради грст луѓе кои ги знам, не одам за да правам asl pls! Мојата комуникација се сведува на десетмина со кои знам дека можам да исконтактирам само на тој начин! Нека биде дека јас сум згрешил и го молам админисраторот да ја избрише темава, ама мислам дека образложението ми држи вода и дека секој на мое место вака би реагирал!
Strelec pred izvesno vreme dobiv eden ukor od edno lice (nema teorija nekogas da go imenuvam) zosto javno sum zboruval za navodna arogancija od mecka, koga istiot vsusnost ne go ni poznavam dobro... i uste mi bese objasneto deka mecka e vsusnost mnogu 'fina osoba', ama mu zdosadilo na covekot da se rasprava so trista gluposti i deka zaradi toa stanal takov kakov sto e!!! (trite izvicnici ne se slucajni) jas uste togas se obidov da objasnam (i vo ovaa prilika im blagodaram uste ednas na tie sto togas me svatija i me podrzaa) deka za karakterot na mecka nemam voopsto namera da diskutiram, a deka izrazuvam protest samo poradi negovite arogantni postovi i izjavi ovde na VMacedonia (ne sum gospod, ama operator sum... papa... itn. itn.) vo ovoj slucaj sega, Thief nema da dobie od mene poddrska vo insistiranjeto Boris da se izjasni za slucajov, nitu dobiva poddrska vo nekakov apel da se prevzemaat soodvetni merki protiv operatorot mecka, no zatoa celosno go ohrabruvam i go poddrzuvam vo odlukata javno da progovori protiv arogancijata od mecka... se znae deka ne e prviot, a ubeden sum deka ne e nitu posledniot sto toa go cini!
Thief Стрелец, те љубам! [:D] Доаѓаш ти некогап на мИРЦ да се најдеме...па, одамна не сум нашол виртуелен истомисленик... Но, да не забегувам од темата: не инсистирам Борис да се изјасни, туку напротив, го молам да не го чини тоа, зашто нема оправдување за таквото однесување на мечокот наш од заштитен вид [:)] Нејсе и јас со некои би со однесувал како мечка, ама усул! Не го опцув, не побарав ништо од него, само се обидов да ја разбијам монотонијата и да зачекам, ако може да се направи нешто за мојот случај... Па, нека кажат и Нарцис, и Муфла, и Сфетле, и Мими, и Славица, и... дали сум се обидувал да помогнам или некогаш сум му наштетил на каналот! Ме повредува однесување кој мене како кон најдолните, наместо да имам барем малку углед на тип кој не прави проблеми (и нема ниет да прави). Ако веќе зборуваме отворено: сомнителен ми е и yuri`... еднаш-двапати се обидувал да го имитира мечка [:)], ама мислам дека сакајќи да направи најдобро за каналот изгледало така. Кај мечка јасна е тенденцијата за покажување власт, надмоќ и демонстрирање на туѓата малечкост и немоќ... „Ако грешам - нека изгорам“, пееше некој и некаде. Ризикувам дека ќе конфронтирам со многу личности кои ми се драги, а кои нема да ме поддржат, но подготвен сум да ја платам и таа цена, но еднаш засекогаш да заиграме со отворени карти. П.С. Стрелец, чекам ПП со твојот мИРЦ ник [:D]
OooOo irc nick mu e lolita :)
ace6vel ja za Thief, Thief za site !!! :)
yURI Kolku si dobar so lujgeto tolku povejke te iskoristuvaat. Ova ne moze da go poreknes pa i na glava da zastanes Thief. Kako prvo. Mecka povejke ne e na #macedonia. Taka da .. ako banot bil da receme na "greshka" staven od botot. Nanejkena ti se uspustila # ili www/http ili shto bilo .. dotichnite @'s znaat komanda da napravat cancel na banot. I glavnata poenta e koja ? 1.Da go napadnes Mecka i red drugi koi NAVISTINA napravile neshto da postoi toj kanal bez razlika na "strogite" pravila i propisi. 2.Ili se zalish za 1 casovniot ban od botot ? P.S. Cim si staven i na autovoice listata znaci deka si dobar i fin covek .. neli e polesno na takov da mu se progleda kroz prsti cak i da prekrsil nekoe pravilo ? Plus gledam gi spomnuvash " Па, нека кажат и Нарцис, и Муфла, и Сфетле, и Мими, и Славица, и... " zashto ako tolku te povredi nacinot na koj mecka razgovaral so tebe .. na pvt ne pobara .-cancel ban *!*@Thief13.users.undernet.org .. zemajki vo obzir deka sfetle i mufi bile tuka ?
melpomena yURI i jas bev prisutna koga Thief vleze na #mkops. I on pobara da mu se izvadi ban, samo shto jas nemozham da vlezam na bot za da go izvadam. I nema potreba chovekot da se pomiri so ednochasoven ban, koga nishto ne napravil. Onie koi non stop pravat problemi doagjaat na #mkops pa im se vadat banovi, taka da reakcijata na Thief sosema ja opravduvam. Treba da gi cenime tie koi nikogash ne se obidele da nashtetat na kanalot, i sekogash da im izlezeme vo presret, zatoa shto znaeme kakvi idioti ima na koi po milon pati im e kazhano koi se pravilata i pak ne gi pochituvaat.
elena_ time out.....dosta se vregate vise ...
melpomena alo zabegavte malku so temava... adminite neka ja zatvorat temata, koj sho imashe da kazhe "kazha", se ponatamu bi mozhelo da bide samo vregjanje... p.s. Jas si stojam inaku na svojot stav deka nema nekoja ogromna prichina Thief da ne bide na autovoice.
killerr btw: so bi rekol mecka "ne sum gospod ama iam op" krshite prsti se vi dadov povod za ushte 100 postvi za mecka 200 za mene /me e idiot [^] narocito za debili i nedorasnati paceri [:p]
Thief Нема некоја „огромна“ или ВООПШТО нема причина? Да повторам: не ми е до плусот, само да се знае зошто го немам!
Thief И кillerr, се мислам дека откако ќе добие некој @, или ќе помине некое време имате амнезија: па, ти со мене пред годиништа со саати правеше муабет, ама сега ГАРАНТ не се сеќаваш и ќе речеш дека лажам и како и сите се правам „стар ирцач“. Криво ми е што не чувам логови кога земам нови компјутери или реинсталирам windows! [:(]
pr1nc Thief e vo pravo (ne moze nekoj poradi toasto taka mu teknalo da trgne nekogo od auto voice bez nikakva pricina) Boris,na sto te drzat mecka i killerr sto ne mozes da im se sprotistavis?Da ne imaat nekoi sliki koisto ne bi sakal nikoj da gi vidi ili nesto slicno na toa? Pozdrav
Strelec
quote:
Originally posted by killerr
/me e idiot [^] narocito za debili i nedorasnati paceri [:p]
[url="http://r-m.scotticus.net/screenshot/idiot.png"] killer 2[/url] tri pati repliciras na eden moj post, a toa jasno pokazuva kolku si rastrevozen i izbezumen... i uste sto smajlinja da stavis, nema da ti uspee da gi izmamis lugjeto deka si ramnodusen:)
Thief Единствено ме боли што сега на моја страна ќе застанат сите оние со кои понекогаш (или скоро секогаш) сум немал исти став, како на пример pr1nc или фио (кога е #macedonia во прашање). Не знам дали да ми ласка поддршкава или да мислам дека на овој начин уште поголема ќе стане конфронтацијата и помали изгледите за „гладење“...
NARCIS` taj maut,dosta e :) za cabe se raspraate.
pr1nc Thief,nit te znam nit te poznavam.Poentata mi e:u pravo si. Kolku te boli tebe za toasto jas "zastanav na tvoja strana",tolku mene me boli toa tebe sto te boli. jas samo si kazav moj stav i mislenje [:)] Pozdrav.
killerr ...
Thief Под наводници ме боли...беше кажано во смисла дека сега јас сум „од другата страна“, нажалост или за среќа... [:D]
pr1nc Narcis per,I sipmly admire at your attitude.
quote:
Originally posted by NARCIS`
kratko i jasno .
Pozdrav
melpomena ne e bash vkusno da se ostavaat privatni sliki, ushte ednash kje recham da se zatvori topicov!!!
killerr ...
pr1nc Ova stanuva glupost do beskraj. VE MOLAM bilo koj admin da go izbrise topikov. P.S.: "Freedom is right of anyone to believe in what he likes,to say what he feels in his heart,to write what he thinks and to act like he wants.Enough is to not harm nobody." -Faik Konica. Ovdeka ima mnogu harm... Pozdrav
Strelec
quote:
Originally posted by melpomena
ne e bash vkusno da se ostavaat privatni sliki, ushte ednash kje recham da se zatvori topicov!!!
melpomena, ti blagodaram za komentarov... iako e UZASNO blago da se rece deka "ne e bas vkusno"... GI MOLAM ADMINISTRATORITE I MODERATORITE VEDNAS DA GI IZBRISAT POSTOVITE SO FOTOGRAFII NA MOETO SEMEJSTVO!
killerr od IDIOT so ocekvite ako ne IDIOTSKI raboti kako poslednive nekolku posta taka da strelec ako imash um kolku sho imash godini pishhuvaj ne mi redi priint screen raboti
killerr jas ke ti gi trgnam samo zapamti kogo narekuvash idiot i so kogo fajkash rabota
Strelec
quote:
Originally posted by killerr
taka isto i kolegata tvoj strelec nacukal 60 godini v'gz zastanal na irc...
ima edna dramska pretstava so naslov: Mame mu ebam, koj prv pocna!
Thief Срамота! Најблаго речено, се плашам за сопственото ментално здравје кога ќе ми текне дека сум разговарал со саати со чеовек којпто може да си дозволи да објавува туѓи приватни слики на форум и да ги користи за омаловажување! Killerr, сум те ценел многу, немој да правиш вакви глупости и да ги доведуваш во прашање мислењата на лушето за тебе... навистина сум длабоко разочаран од овие постапки на killerr. Се‘ мислам дека ја користи „пиљарската логика“ од Кант! Кој ја знае може да му ја образложи, а ако нема никој таков, јас ќе бидам добар и во некоја прилика ќе го запознаам со делото на Кант!
killerr ebi ebi ushte dva tri postovi vakvi pa ke ti kazam kako se ebi i kade.. a sho e do tief ima ushte da gledash od mene idiotski raboti sprema idioti...
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by killerr
taka isto i kolegata tvoj strelec nacukal 60 godini v'gz zastanal na irc...
ima edna dramska pretstava so naslov: Mame mu ebam, koj prv pocna!
NARCIS` Thief,ti ja naprai celava frka zatoa najubavo e da molcis.
pr1nc Mi se povrakja /me povrakja na topikov Dobro e sto ne mi se serese...
Strelec
quote:
Originally posted by NARCIS`
Thief,ti ja naprai celava frka zatoa najubavo e da molcis.
ne me iznenaduvaj, Narcise brate!
BorisVM
quote:
Originally posted by Thief
Значи, добро... Да претпоставиме дека мечка бил во право и дека јас сум грешен, дека сум реагирал нервозно (што, се разбира, не е точно) и да речеме дека се‘ се завршило како што е сега, мене ме мачи прашањето: дали сум тргнат од бот само затоа што се осмелив да пишам нешто против мечка? Или сум тргнат затоа што сум прекршил некое правило? Ајде, Борис, па те молам, јасно е дека се работи за реваншизам! Години сум на мИРЦ, дали еднаш сум направил глупост, дали еднаш нешто сум побарал? НЕ! И секогаш вака дипломатски одговараш, во заштита на операторите! Јас го сфаќам мечка за „тие“, ама Борис, јас не сум тие! Нека не се однесува и со мене како со нив! Нека не глуми сега јак дечко и се реваншира! Нека сфати дека не ми треба ни +, ни @, ама нека се знае зошто не можам ни да го имам: не заради моето однесување, туку заради тоа што чичо мече така одлучил! Аман, луѓе, човек не смее да каже веќе и што мисли, а да не сноси последици, зашто ја кажаува вистината која не им одговара на некои кои се над него некаде... И, за разлика од други, јас не сум хипокрит, мразам лицемерие, не ги кријам своите ставови и не се кријам кој сум! Бобан Карапејовски, Тетово, Македонија...се‘ уште сум тој и имам образ јавно да кажам што мислам!
Jas se obiduvam da ja smiram situacijata.... Nikoj nishto ne reche za tebe, zatoa mojot komentar beshe staven vo drug paragraf. Ne se pali po Tetovski [|)] Najmalku jas na primer bi dozvolil nekoj tebe da ti se revanshira, za neshto shto ne si go napravil prvo. Poleka....
Thief Нарцис, моите постови се мои, моите ставови, исто така и стојам на нив!
Causesku Луѓе.... Ме разочаравте! Добро што треба бре , очи да си извадите за ирц? Малку памет аман , затоа што ова не води никаде. Никогаш нема да ве сватам.
NARCIS` stoish ama gleas deka gresish .
Thief Добро...почитувам она што го пиша Борис и навистина веќе не постирам на оваа тема! Барем Борис е човек кого го почитувам и на кого му верувам! КРАЈ! Ни збор повеќе од мене, навистина секогаш сум ги почитувал зборовите од Борис!
BorisVM Do Strelec i killerr: Izgleda na mene mi padna ulogata na sudija pa zatoa i go zatvoram ovoj post. Sekoj si nosi odgovornost za toa shto go pishuva na forumot.
DJ_SHEMA Naravouchenie od topikov: Koga chovek kje ve zamoli da napravite neshto za Makedonija, ili kje prasha neshto topikot edvaj stignuva do 10 postovi. Ovoj, pola den stigna do 4 stranici. Za karanje znachi ste prvi.