Mi treba mislenje !!
Mi treba mislenje !!
vmro eve sega slushnav na vesti deka, SDSM ke izbira pomegu Branko Crvenkovski, Ilinka Mitreva i Vlado Buckovski za svoj pretsedatelski kandidat, od druga strana Ljube Boshkovski telefonski za Kanal 5 tv ja potvrdi od Verona (Italija) svojata kandidatura, a dodeka DPMNE najverojatno ke izleze so D-r Kedev, a tuka e i najavata na Stojan Andov itn. Jas licno sum protiv nekoj kandidati a Za drugi kandidati, no probuvam da gledam ne pristrasno i da svatam edna rabota, osven Kedev, site drugi mozni ili veke kandidati, bile i se na edna od najvisokite ili najvisoka funkcija vo drzavava, na primer Crvenkovski go izvrshuva svojot tret mandat kako premier, Ilinka Mitreva vtor mandat kako minister za nadvoreshni, Buckovski - vtor ministerski mandat vo odbranata, Boshkovski ednash minister za vnatreshni ednash pratenik, Andov poveke od 30 godini vo vrvot na diplomatijata... Shto sakam da kazam , neli ovie luge veke bile na funkcija, i shto napravile??? nishto dobro za narodot, 13 g. se raspravame so transformacija, beda, vojni okolu nas i kaj nas... se prashuvam dali oni mislat deka se vecni?? ili zashto bi se kandidirale koga nemaat potencijal za reshavanje na problemite, pak ke kazam jas sum mozda ne realen deka gi mrzam brane i kompanija ali bi sakal da vidam i vashe mislenje. Blagodaram
SLaCk Epa na tvoja zalost Strelec utre - ponedelnik Ljube ke sobere 10.000 potpisi znaci za 3 dena sobra 10.000 potpisi pa ti vidi.I kaj ti se faktite koga napagas?Samo navreduvas a drugite koa gi vregaat tvoite milenici SDS-FYROMski se lutis.Ljube nikogas ne bil slatkar tuku ima restoran i hotel vo Hrvatska.ljube ne e stranski drzavjanin tuku ima dvojno drzavjanstvo makedonsko i hrvatsko koe go dobi pred nekoja godina.Samo sakam da kazam da ne lazes mnogu.A tvojot Branko posle porazot na izborite ke go ishutiraat i od SDSfyrom i ke go vratat kaj sto e roden - vo SARAEVO.
Maverik
quote:
Originally posted by SLaCk
Epa na tvoja zalost Strelec utre - ponedelnik Ljube ke sobere 10.000 potpisi znaci za 3 dena sobra 10.000 potpisi pa ti vidi.I kaj ti se faktite koga napagas?Samo navreduvas a drugite koa gi vregaat tvoite milenici SDS-FYROMski se lutis.Ljube nikogas ne bil slatkar tuku ima restoran i hotel vo Hrvatska.ljube ne e stranski drzavjanin tuku ima dvojno drzavjanstvo makedonsko i hrvatsko koe go dobi pred nekoja godina.Samo sakam da kazam da ne lazes mnogu.A tvojot Branko posle porazot na izborite ke go ishutiraat i od SDSfyrom i ke go vratat kaj sto e roden - vo SARAEVO.
Sto se odnesuva do drzavjanstvoto na Boskovski se slagam so Slack. Vsusnost site tie visoki politicari imaat po nekolku pasosi dali diplomatski ili neznam kakvi pa posle prodavaat patriotizam na narodot. Za pretsedatel sepak site se ispeana pesna. Kostovski veke vtora godina e pratenik samo edna izleze na govornica, na koja osnova posle da go staveme pretsedatel koga kako pratenik ne gi koristi pravata da go stiti narodot???????? Crvenko, Tito, Bucko, Ljube, Ljupco, Vasil site ispeana pesna..... na narodot poarno bi mu bilo da se otkazat od funkcii ednas za sekogas otkolku nekoj od niv da stane pretsedatel. Kedev ovde e covek koj e nov vo politikata, za kogo barem moze da se nadevame deka moze da ispadne dobar (kako so kaza nekoj vo prethodnite postovi). Ama od druga strana, nov vo politikata, neiskusen lekar, prasanje e kolku moze da ocekuvame i od nego. Pa na kraj kraista pak ke bide ista prikazna, koj i da bide pretsedatel, pak ke im odi po gazot na SAD i kompanija.
OooOo kompletno se slagam. Na edna tema na forumov istaknav deka nemam izgradeno mislenje za koj bi bil idealen predsedatel na Makedonija, ali znam deka NIEDEN od ovie gore navedenite (vkluchuvajkji go i Vasil Tupurkovski koj ne e na listata) ne e kompetenten za taa funkcija.
marko_polog Jas sum go napisal istoto ovde porano, stvarno e zalosno koga gi gledam iminjata na kandidatite, so sto ke se pofalat vo kampanjata? Jas licno nemam drug izbor osven da glasam za Sasko Kedev, za drugite vece se znae, so Kedev sepak covek moze da se nadeva na nesto podobro. I ako ne bi glasal za Trifun Kostovski i da bide kandidat, zalosno e sto preku mediumite Ahmeti mu se zakanuva na Crvenkovski deka nema da gi dobie Albanskite glasovi ako SDSM go kandidira Kostovski. Najdobroto resenie se znae, Zaednicki kandidat na VMRO-DPMNE i SDSM pa poslem Albancite neka ni go drzat, za zal koga se vo prasanje nasite Nacionalni interesi ne mozat da najdat zaednicki stav, no Albancite kolku i da mislite ima razlika izmedju DUI(UCK), DPA, PDP itn.. oni sekojpat koga treba da se izglasa nekoj zakon Univerzitet, Teritorijalni podelbi oni se site slozni bez razlika vo koja partija pripadjaat, nie Makedoncite kasno toa ke go svatime.
deni Trendo za precedatel
sapeski
quote:
I ako ne bi glasal za Trifun Kostovski
Од сите горенаведени, Трифун Костовски направил најмногу за Македонија. Жалосно е, што е во спорт. Јас мислам треба да му дадеме шанса да се докаже и како претседател, доколку има такви тенденции.
marko_polog Mnozinstvo od Makedoncite se i taka protiv Ramkovniot dogovor, go sakaat kako licnost sto ja stava Makedonija na mapa so sportot, i najrealni sansi bi imal kako kandidat, no trebase Kostovski da bide povece aktiven kako pratenik ako imal ambicii za Pretsedatel.
Rommel Edinstveno moze.... BRAT LJUBE BOSKOVSKI!!! AKO NE ON, I NEMA SPAS NA MAKEDONIA!
Strelec Од денес и јас сум за Брат Љубе... Со него преку ноќ ќе станеме најпопуларна држава во светот:) Со него уште од првиот ден ќе бидеме квалификувани да користиме средства од фондот на обединетите нации наменет за временски непогоди и еколошки катастрофи!:))) Со него автоматски ќе станеме членки на светската слаткарска организација и тоа со уставното име!:) Со него ќе станеме прва држава во светот чиј претседател е странски државјанин (за да нема забуни, да кажам дека Брат Љубе има хрватско државјанство)!:) [img]http://www.forum.com.mk/Arhiva/Forum109/FABULA/ljube.gif[/img]
marko_polog Brat Ljube vazno ni dade na site nas Makedonci vo Dolni Polog oruzje. A Amerikancite vo Sipkovica im dadova na Albancite, sega samiot dojdi do zaklucok kakov stav ima Zapad kon Makedonija. Ako za Amerikancite, NATO ili Carla Del Ponte ne cini Boskovski, za nas Makedoncite on e CAR. Za Pretsedatel i jas ne bi glasal za Ljube Boskovski, On odgovara za Ministerstvoto za Vnatresni Raboti ili Odbrana.
Strelec Pocna epten bez vrska da zboruvas... ko Gazment sto rece deka si glup zaradi toa sto MTV ne pustale fudbal!:))) Inaku za primerot so Peru ne znaev i sega bez da ja proveruvam verodostojnosta na taa informacija, eve javno si priznavam greska i zborot 'prva' go zamenuvam so 'vtora'!:) Значи: Со него ќе станеме ВТОРА држава во светот чиј претседател е странски државјанин (за да нема забуни, да кажам дека Брат Љубе има хрватско државјанство)!:)
SLaCk OK i ja na tebe ti priznavam deka mozes se da svrtis na shega makar i golema dezinformacija da kazes.Eve i jas ke se posheguvam ako nekoj glasa za Tito Petkovski na slednite izbori ke bideme VTORA drzava vo svetot sto pretsedatelot ke se vika Tito.E ova e sto posto sigurno:).A za kogo ke glasas ti?
OooOo Tito petkovski ne e za predsedatel .. ima stav ali mal patriotizam u nego. Ljube Boshkovski ima patriotizam ali pred tv izlglea ko mule. 2 rechenici neznae da skrpi.
SLaCk OoOoo me iznenadi tvojot stav za Ljube mnogu mi e nekako MEK:)Iskreno go ocekuvav vokabularot na SDSovcite - slatkar,kaskader,budala...Ili rano e uste za tie frazi?:)
OooOo abe cel SDSM doma da ti sheta u tanga, ako ushte ednash me poistovetish so niv
SLaCk E aj nema.Samo ako prodolzis so kriticki stavovi kon dvete partii.
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
A za kogo ke glasas ti?
Pa vekje kazav be jas Slack! Za Brat Ljube!:)
Gazment
quote:
Originally posted by SLaCk
OoOoo me iznenadi tvojot stav za Ljube mnogu mi e nekako MEK:)Iskreno go ocekuvav vokabularot na SDSovcite - slatkar,kaskader,budala...Ili rano e uste za tie frazi?:)
Abe, ne si ti aren so ova sds-vmro! Da ne si go daete so bratot, ako tepa, so tolku go falish?[:D] Tebe izglea ko mal epten lastici ti maale u maalo, zatoa si volku tvrdoglav i chuden?[8D]
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
ljube ne e stranski drzavjanin tuku ima dvojno drzavjanstvo makedonsko i hrvatsko koe go dobi pred nekoja godina. Samo sakam da kazam da ne lazes mnogu.
Hehe:))) A sto izlazav? Jas rekov deka ima hrvatsko drzavjanstvo! I ti go velis istoto!:)))
dzadzev
quote:
Originally posted by Strelec
Од денес и јас сум за Брат Љубе...
И јас ќе гласам за него [:)]
SLaCk Strelec rece deka makedonija bi bila prva drzava sto ke ima pretsedatel stranski drzavjanin.Ljube Boskovski ima makedonsko i hrvatsko drzavjanstvo.Tuka LAZESE.Ako mislis na covek sto ima dvojno drzavjanstvo pak LAZES vednas mi teknuva na primer pretsedatelot na Peru bese JAPONEC - Fudzimori i imase dve drzavjanstva...Mislam bez vrska ti e zabeleskata.Ljube Boskovski e deset pati pogolem patriot od Branko,Buckovski ili koj i da bilo SDSfyromec.Pozdrav.
SLaCk A be za mene ich da ne ti e gajle ama ti znam deka si makedonec sto go aknala kola pa se pravis siptar.Ne e interesno na ovoj nacin da privlekuvate vnimanie za forumov...
Gazment
quote:
Originally posted by SLaCk
A be za mene ich da ne ti e gajle ama ti znam deka si makedonec sto go aknala kola pa se pravis siptar.Ne e interesno na ovoj nacin da privlekuvate vnimanie za forumov...
Koj rece deka se pravam albanec?siptar po tvoe? Ili moze imeto moe te buni?[:)]
RaGeAnGeL slack ti dete si mnogu konfuzno zimi sfe
marko_polog
quote:
Originally posted by Gazment
quote:
Originally posted by SLaCk
A be za mene ich da ne ti e gajle ama ti znam deka si makedonec sto go aknala kola pa se pravis siptar.Ne e interesno na ovoj nacin da privlekuvate vnimanie za forumov...
Koj rece deka se pravam albanec?siptar po tvoe? Ili moze imeto moe te buni?[:)]
Imeto ti odgovara, Gospodine Gaz-men [:D]
RaGeAnGeL gazment a kaj mozam jas da te najdam tebe?:)))
zaljubena vo tebe da i jas sum mnogu za interesirana za Gazment. Te Obozavam :o)
Strelec Ajde vie dve vednas tamu kaj seirite, gafovite, ljubovta itn.!!!