BOJKOT DA ili NE?
BOJKOT DA ili NE?
n/a Dali kje izlezete na glasanje ili kje gi bojkotirate izborite ! Ja koristam mozhnosta shto ja dava VMacedonia, da iniciram vakvo glasanje, pa da vidime kako stoi raspolozhenieto.
f9 MI SE CHINI DEKA E VREME GRAGANITE DA IM DADAT ZHOLT KARTON NA SDSM I NA VMRO-DPMNE. 100%ZASLUZHUVAAT!
Maverik
quote:
Originally posted by f9
MI SE CHINI DEKA E VREME GRAGANITE DA IM DADAT ZHOLT KARTON NA SDSM I NA VMRO-DPMNE. 100%ZASLUZHUVAAT!
toa e sosema sigurno I jas nema da glasam, oti ne sum vo Makedonija. No, mislam i da bev nemase da izlezam na glasanje.
Ceki Crven F9, vreme e. Im dadovme 100 zholti a ne go napustija terenot.
slasa kogo go bojkotirate samite vie se bojkotirate izlezete i glasajte preku nojk nisto nema da se srede s treba vreme i strplenje
darkjesus prvo ke glasam od so sakam a da ne sakav ke glasav za da ne glasa nekoj drug na moe ime
SpaceLily Vo pravo si darkjesus i jas ke glasam radi taja pricina a nema da glasam za sdsm ni pod tocka razno dosta im bese
n/a
quote:
Originally posted by slasa
kogo go bojkotirate samite vie se bojkotirate izlezete i glasajte preku nojk nisto nema da se srede s treba vreme i strplenje
Izrazot "Samite sebe se bojkotirate" e samo oratorika. Se znae: Bojkotot e bojkot i najmnogu kje gi zdoboli i SDSM i VMRO-DPMNE, ako im se sluchi bojkot. Velish: Preku nokj ne se sreduva nishto. OK, a preku dve nokji da ne se sreduva neshto. NE. Preku tri - NE, ..., preku 5000 nokji? NE. Preku 5001 nokj ne se sreduva nishto, ... DO KOGA BE DA BROJAM? Preku kolku nokji se sreduva neshto vo Makedonija?
dzadzev
quote:
Originally posted by јузер
аутоматически бојкот => авто мивка
[:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]
dzadzev
quote:
Originally posted by DaRkJeSuS
prvo ke glasam od so sakam a da ne sakav ke glasav za da ne glasa nekoj drug na moe ime
quote:
Originally posted by SpaceLily
Vo pravo si darkjesus i jas ke glasam radi taja pricina a nema da glasam za sdsm ni pod tocka razno dosta im bese
И јас ќе гласам, зашто ако не гласам сигурен сум дека СДСМ ќе си го искористи мојот глас во нивна полза, а тоа не ме бендисува.
Thief ДРЖАВНИК НИ Е ПОТРЕБЕН!
јузер greska. Novo lice na Makedonija se trazit!
ozonce Da
mikael Bojkot NE Branko za Drzavnik , Drugite ke napravat vojna ponovo
Ceki Bojkot nemat da resit nisto. Kandidatite se tuka, nitu eden ne mi odgovara, ama sto da prajme? Ke placime?, ke bojkotirame?, ili ke se naucime nesto za idnina?. Vreme e da ja izbereme 3. opcija, da se naucime nesto za idnina, ne da placime, bojkotirame i na slednite izbori pak istata partija, kandidat da pobedat.
Ceki To sto nekoj nema da izlezit na glasanje, toa ne e bojkot, ama covekot nema za kogo da glasa.
јузер аутоматически бојкот => авто мивка
n/a
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
ke glasam zas da ne ko mojt tanja mozam i jas
Nema da glasam, z'sh da glasam. Ko mojt sanja da bojkotira, mozham i jas.
n/a
quote:
Originally posted by mikael
Bojkot NE Branko za Drzavnik , Drugite ke napravat vojna ponovo
Ohoho, SDSM najavija deka kje menjale strategija na nastap. HAHAHA, znaete koj menja strategija na nastap vo tek na igra? Onoj koj pochnal da gubi. Arno ama kako shto rekov!
B O J K O T!
kje gi nauchi na lekcija i SDSM i VMRO-DPMNE!
fio ахахаха, колку си ти отиден нема да има бојкот :(
Christian ne da izlezam da glasam oti sum vo Anglija, ama da bev u MKD ke glasav.
Ceki Sto sega ke bojkotirate ili ne?
edwardo koj e za?
SpaceLily sho se zamarate be:)
Shad0w- 1-va rabota, koa se prai vakof pool, neizbezhno e da imash i 3-ta opcija, t.e 3-ta tochka da bidi: "Ne znam seushte razmisluvam" toa e taka bidejki od dosega odrzanite izbori iskustvoto pokazhalo deka nekade 25% od glasachite se odluchuvaat da izlezat na glasanje na samiot den od izborite... taka da tuka ima dosta kalkulacii. Druga rabota, ochigledno e deka blazhocrni e za bojkot na izborite, ali jasno e deka poedinci ili pomali grupi nemozhat da vlijaat na krajniot odziv na glasachite. Jas kje vi preporacham da ne se obiduvate da gi naveduvate drugite , bideki sepak sekoj ima pravo da razmisli dali i za kogo bi glasal. Forumive se za sekoj da go iskazhe svoeto mislenje, a ne da se povikuvame na bojkoti .
f9 Forumive se za sekoj da go iskazhe svoeto mislenje, a ne da se povikuvame na bojkoti . Ej ти сточна репко во сенка.Што тропаш глупости.Ако некој агитира овде за Петко,а другиот за Стојко има и трет што агитира за никого или четврт за некој друг.Секој со својата мисла и мозоче си мисли-тоа е јасно.Ако си против агитирање да им забраниме на кандидативе да не малтретираат за време на избори.-ТУ БРЕ ШТО ЛУГЕ КРЕПИ ЗЕМЈАВА МАКЕДОНСКА.
edwardo koj ve trkala vas bre se znae kojke ide pretsedatel i ke bide ne da bojkotirate ako sakate legnete na auto patishta tie ke preminat i nikoj nema da ve prasha vas samo? aj neka e po vashe politicari
f9 Abre odi izmisi gi zabite bree!
KoPiLe
quote:
Originally posted by f9
Forumive se za sekoj da go iskazhe svoeto mislenje, a ne da se povikuvame na bojkoti . Ej ти сточна репко во сенка.Што тропаш глупости.Ако некој агитира овде за Петко,а другиот за Стојко има и трет што агитира за никого или четврт за некој друг.Секој со својата мисла и мозоче си мисли-тоа е јасно.Ако си против агитирање да им забраниме на кандидативе да не малтретираат за време на избори.-ТУ БРЕ ШТО ЛУГЕ КРЕПИ ЗЕМЈАВА МАКЕДОНСКА.
<<<Ej ти сточна репко во сенка>>> ova kako prvo ne ti lichi da go recish zatoa shto mislam deka ne go poznavash toj shto go napishal toa shto e malce pogore od tvojot post ....ako e toj toa shto velish togash ti si trkalo od traktor i toa 5-to trkalo ...ona shto samo taka se mafta ...i vo pravo e za toa shto napishal ....forum e za da se kazi svoeto mislenje ...ako ti smeta ...skokni go ...ako ne ti smeta ....nasedni ....na prashanjeto pa odgovorimu kako covek ....i vo pravo si na krajot samo toa mozam da recam ....zemjata trpi lujge kako tebe ....zalno a?[:D][:D][:D]
edwardo
quote:
Originally posted by f9
Abre odi izmisi gi zabite bree!
ko ke go izmiesh ti zadnoto [^][8)]
bliznak
quote:
Originally posted by Thief
ДРЖАВНИК НИ Е ПОТРЕБЕН!
Sega go IMAME![^][:D][^][:D][^][:D][^]
RaGeAnGeL ke glasam zas da ne ko mojt tanja mozam i jas
n/a
quote:
Originally posted by Ceki
Sto sega ke bojkotirate ili ne?
Ovoj post go prativ i na drug forum, ama poshto prasha, eve ti odgovaram i vo ovoj forum: Vo prviot krug nemashe bojkot. Ama i imashe bojkot na 45.56% od gragjanite odnosno na okolu 800,000 glasachi koi ne izlegoa na izbori, zatoa shto spored DIK izlegoa SAMO 55.44% glasachi. Otprilika toa izgleda vaka: 1. DPA = 78,269 2. SDSM = 385,300 3. DUI = 134,048 4. VMRO-DPMNE = 309,131 5. NEVAZHECHKI = 21,000 ------------------------ VKUPNO = 903,700 = 55.44% Vo vtoriot krug bi ochekuval vakvo neshto: 1. SDSM = 385,300 + (100,000 od DUI) = 485,300 2. VMRO-DPMNE = 309,131 + (0 od DPA) = 309,131 3. NEVAZHECHKI = = 21,000 ------------------------------------------------------ VKUPNO = 794,431 = okolu 50% VMRO-DPMNE se teshki naivci (politichki kamikazi) ako mislat deka kje nadoknadat 175,000 glasovi vo vtoriot krug. Edinstveno, ako sakaat da se chustvuvaat moralni pobednici, e da se identifikuvaat so masata od okolu 800,000 glasachi koja ne izleze vo prviot krug. Toa znachi deka treba da povikaat na BOJKOT i so toa da go prejdat drzhalnikot. Vo spotivno, rabotat samo vo korist na svojata shteta. Ne za dzhabe, drzhalnikot provo shto napravi beshe da im se zablagodari na site gragjani koi glasale, pa potoa na glasachite shto glasale za nego. Kako shto reche eden novinar: "Vo vtoriot krug, glasot za Kedev kje bide glas za Crvenkovski" Zatoa site shto ste protiv Crvenkovski, ne izleguvajte na izbori vo vtoriot krug.
B O J K O T!
n/a
quote:
Originally posted by Ceki
Bojkot nemat da resit nisto. Kandidatite se tuka, nitu eden ne mi odgovara, ama sto da prajme? Ke placime?, ke bojkotirame?, ili ke se naucime nesto za idnina?. Vreme e da ja izbereme 3. opcija, da se naucime nesto za idnina, ne da placime, bojkotirame i na slednite izbori pak istata partija, kandidat da pobedat.
Hmmm, interesno. Em ne ti odgovara nitu eden kandidat, em pak kje glasash. Za kogo? Za 3-ta opcija. Bojkotiraj gi izborite pa chekaj da se vkluchi i 3-ta opcija.
Bojkotot ne e plachenje. Bojkotot e kazna
shto glasachite mozhat da im ja dodelat na samobendisanite partii SDSM i VMRO-DPMNE.
Ceki Ne nemat da glasam zas ne zivim vo Makedonija. Sega sto je pogolema kazna za DPMNE i SDSM, da si cutime i bojkotirame, tie sto simpatizirat so tie dve partiji da izlezat na glasanje i da gi pak izglasat. Jas licno vo bojkot ne gledam kazna ama placenje i beganje od realnosta, na SDSM i DPMNE im e seedno dali ke pobedat so 20% zastapenost na izborite ili so 90%. Tie ne se cesni lugje i koga ke vidat da pobedija so 20% zastapenost, ti mislis deka ke go priznaat porazot, zasto sto samo 20% glasaja i ke prestanat da se kandidirat za narednite izbori. I dali ti mislis deka e bojkot 3. opcija? Znam deka nemat 3. opcija vo momentov, zatoa rekov dali ke se naucime nesto za idnina!!!