Pretsedatelski izbori 2004
Pretsedatelski izbori 2004
Strelec Slicni glasanja na ova vekje imavme, no tamu figuriraa i kandidati koi voopsto ne se oficijalizirani za pretstojnite pretsedatelski izbori. Sega e vekje izvesno koj tocno kje se bori za funkcijata pretsedatel, a kako opcija pri ova glasanje moze da se odbere i apstinencija od glasanjeto, a ima i opcija za onie koi sto se seuste neopredeleni. - Glasanjevo kje bide 'sticky' samo do oficijalnoto zapocnuvanje na izborite, a temata kje bide zaklucena za vreme na predizborniot molk.
deni pari ni se potrebni zaebi ti drzavnik
ace6vel
quote:
Originally posted by deni
pari ni se potrebni zaebi ti drzavnik
xaxaxa upravo e deckoto :D
n/a Kako shto mi se chini mene, izgleda rabotite okolu odzivot kje bidat vakvi (ustvari vakvi slichni): 1. Vo prviot krug kje izlezat okolu 50% - 60%, zaedno so se albancite. 2. Vo vtoriot krug kje se plasiraat Branko Crvenkovski so 100,000 - 200,000 glasovi povekje od Kedev koj kje bide vtor. 3. Od strategijata na albancie i na VMRO-DPMNE kje zavisi dali Branko kje bide izbran vo vtoriot krug zatoa shto duri togash nema da se postavi prashanjeto dali Branko kje ima najmnogu glasovi, tuku dali spored ustavot kje izlezat povekje od 50% glasachi za da se potvrdi negovata pobeda. 4. Albancite namesto 100.1% [:D], vo vtoriot krug mozhe da bidat slabo zainteresirani - ili barem onie koi vo 1-ot krug glasale za DPA. 5. VMRO-DPMNE uviduvajkji deka ne mozhe da pobedat, mozhe da napravat i Branko Crvenkovski da ne pobedi [:p], povikuvajkji gi glasachite vo vtoriot krug da ne izlezat. A mozhe VMRO-DPMNE da izlezat i glupavi optimisti i iako kje gubat 5:0 vo prvo poluvreme da se nadevaat deka vo vtoroto poluvreme kje nadoknadat. [:D] Jas glasav za
BOJKOT!
[xx(][:p][:D][^]
dzadzev [img]http://www.kedev.com.mk/mig/albums/stripovi/sovetnik.jpg[/img]
dzadzev
quote:
Originally posted by јузер
ej nemoj vaka, 2 saati cekam da mi se prikazat slikite, se mi se ukoci [:p][:p][}:)]
Вреди, има што да се види [;)]
dzadzev
quote:
E shto ne e jasno!? Ne barajte sega vlakno vo jajce! Vidi gi boldiranite od tvojata tabela i kje vidish deka se' se poklopuva!
Погрешно си го сватил мојот колоритет во постот. [:D]Не реков дека нешто не е јасно или дека не се поклопува, напротив се е ок и мислам дека ова се едни од најдемократските избори што воопшто се одржале. А со користењето на бои во мојот пост само сакав да ги нагласам поважните делови (одзивот, т.е. вкупниот број на гласови)
Strelec
quote:
Originally posted by dzadzev
Погрешно си го сватил мојот колоритет во постот.
Sorry shtom e taka!:)
slasa VNMRO DPME moze da pusi . znaci ako izgubis togas jas sum ti kriv ferski izbori i BRANKO pobedi i pak ke pobedi . sto vmro koruptirani do kur
elena_ Aj slasa ne preteruj so toj Branko koa i nego ne go biva za nisto
slasa nego go biva , nego mъ smeta na drugi zasto e cisti makedonija od korupcija
dzadzev
quote:
Originally posted by slasa
VNMRO DPME moze da pusi . znaci ako izgubis togas jas sum ti kriv
Хммм ... на кој му се обраќаш ?
quote:
ferski izbori i BRANKO pobedi i pak ke pobedi . sto vmro koruptirani do kur
А дека беа ферски беа, веќе кажав, дека победи во првиот круг победи, но ... мислам дека сеуште е рано за да се слави.
quote:
nego go biva , nego mъ smeta na drugi zasto e cisti makedonija od korupcija
До сега не сум приметил, а за во иднина ќе видиме.
elena_
quote:
Originally posted by slasa
nego go biva , nego mъ smeta na drugi zasto e cisti makedonija od korupcija
E OVA BESE DAMI I GOSPODA VIC NA GODINATA NE ME ZEZAJ ZITI SE, GI CISTI ON BANKOVITE SMETKI I KASITE A ZA DRUGO MALO MORGEN....EPTEN SI U ZABLUDA ALI AJ MOZE KE TI DOE PAMET NEKOJ DEN..MLAD SI SEUSTE....HEHEEHE
dzadzev [img]http://www.kedev.com.mk/mig/albums/stripovi/evtino_vozduhoplovstvo.jpg[/img]
dzadzev [img]http://www.kedev.com.mk/mig/albums/stripovi/magicno.jpg[/img]
dzadzev [img]http://www.kedev.com.mk/mig/albums/stripovi/treba_da_znaes.jpg[/img]
dzadzev [img]http://www.kedev.com.mk/mig/albums/stripovi/polna_mesecina.jpg[/img]
јузер ej nemoj vaka, 2 saati cekam da mi se prikazat slikite, se mi se ukoci [:p][:p][}:)]
Strelec Sepak obidete se da izbegnuvate postiranje na image fajlovi pogolemi od 1000 pixels (uste podobro e da se do 700-800)! Toa go oteznuva citanjeto na postovite so tekstovi, pa cesto mora za sekoj red da se koristat scrollbars-ite. Jas napraviv korekcija na prvite karikaturi od page 1 od ovoj topik (transferirajki gi preku mojot website), no ne ocekuvav deka kje ima i drugi. Baska od toa, poprifatlivo mesto za karikaturite bi bil forumot "Вицови и Смешни работи - Jokes" kade mozelo da se otvori poseben topik za postiranje na ovie karikaturi. Zabeleskava povekje se odneuva na f9 koj sto prv gi postirase niv!
StormAngel A bi sakal nekoj da glasa na moe mesto[?]
Bravo Slasa, ne go brani Branko be ziti se , teshko apashishte e.Ne deka ima bolji od nego, ali ne zastanuvaj pozadi negovite sranja molim te ,ne vredi da se brani pa makar i od isto selo da ste.Bez navreda.
Maverik Mislam deka kazav i porano, sepak na ovie izbori nema da glasam
GoDsHaNd Normalno Branko Crvenkovski
јузер ми ја преплави населбата со билборди овој Кедев, нема смисла да не гласам за него,
Biki ja sum vozdrzana bar za sea;)
јузер ќе гласаш за Бранко ај ти, зашто НА ПЕТНАЕСТИ СЕПТЕМВРИ, ОВОЈ НАРОД, ЌЕ ПРОГЛАСИ, ЌЕ ОБЗНАНИ, ЕДНА ГОЛЕМА, ОГРОМНА, ПОБЕДА ЗА МАКЕДОНИЈА
f9 [img]http://www.lukaroski.com/forum/crvenkovci.jpg[/img]
f9 [img]http://www.lukaroski.com/forum/crvenkovci2.jpg[/img]
Ceki Nema da glasam, zas nesum vo Makedonija. Ama i da bev, golema izbira gledam, SDSM ili DPMNE, Crvenkovski ili Kedev, propast ili propast, siromastija ili siromastija, kradenje ili kradenje, abe vo golema dilema sum. Da sme siromaci pod Kedev ili Crvenkovski, da go smenime imeto pod Crvenkovski ili Kedev?!?
јузер Така е Бранееееее...
ace6vel Ja licno em sum maloleten em ne sum poloticki ama bas za nisto zainteresiran i dodeka sum ziv tesko deka ke glasam za nesto :)) ne me interesira politika :)
dzadzev
quote:
Originally posted by Strelec
Sepak obidete se da izbegnuvate postiranje na image fajlovi pogolemi od 1000 pixels (uste podobro e da se do 700-800)!...
Sorry Strelec za goleminava ama nemam svoj web prostor za da gi pastiram vo pomala golemina, pa morav da gi stavam kakvi sto se.
quote:
Originally posted by Strelec
...poprifatlivo mesto za karikaturite bi bil forumot "Вицови и Смешни работи - Jokes"...
Za ova mislam deka si greska, ova ne e vic, ova e realnost i e del od kampanjata, i mislam deka najmnogu odgovara da bidat tokmu vo ovoj topic.
quote:
- Glasanjevo kje bide 'sticky' samo do oficijalnoto zapocnuvanje na izborite, a temata kje bide zaklucena za vreme na predizborniot molk.
(mislev deka i za toa e otvoren topicot, sekoj da ostavi svoe mislenje, a dokolku saka i propaganden materijal za podrska na svojot simpatizer.)
GoDsHaNd Koa ke bidesh polnoleten ke se zainteresirash:)
dzadzev Ќе гласав за брат Љубе, ама вака ... за Кедев. [:D] Не можам да го смислам закоравениот комуњар Бране [V] [:(!] [xx(] п.с. Sorry до сите симпатизери на Бранко Црвенковски, ова не треба да го сватат како лична навреда, јас сепак немам ништо против неговите симпатизери, секој има право на свое мислење.
Thief Државник ни е потребен!
fio Јас ќе гласам за себе т.е. реден број 5
f9 Jas nema da glasam,-ne sum lud da biram vazali.Turskoto od davna pomina-bar taka mislev.Ne odraa ko Banani ,za polesno da ne izedat.Brane drzhavnik na banana drzhava vo koalicija so site majmuni svetski i domashni ke ja brani Makedonija.Novovo lice ti ida kako pogjomti opozicija,-a pak e muvlosan so isti majmuni.Ma bojkot i ednash za sekogash da si bideme svoi na svoeto.Da im dademe shansa na onie shto do sega se stramat,na uplashenite,na obeshrabrenite na nevrzanite na slobodnite na razocharenite.Na nova Makedonska politichka prolet.Neka rascuta demokratijata.
јузер Ја исто ко фио ќе си напраам импровизиран број 5) Јас
Strelec
quote:
Originally posted by dzadzev
Za ova mislam deka si greska, ova ne e vic, ova e realnost i e del od kampanjata, i mislam deka najmnogu odgovara da bidat tokmu vo ovoj topic.
Mozebi si i vo pravo... no ako razmislis poubavo, recisi vo sekoj vic ima realnost (pa sepak imame poseben forum za vicovi)! Ama ako mislis deka tie navistina mozat da vlijaat na konecniot ishod na izborite, togas e OK... neka sedat!:)))
dzadzev FALA Strelco :))
acid Кедев.
Thief Државник... Бранко!
keyhook nema da glasam
fio
quote:
Originally posted by Strelec Baska od toa, poprifatlivo mesto za karikaturite bi bil forumot "Вицови и Смешни работи - Jokes" kade mozelo da se otvori poseben topik za postiranje na ovie karikaturi. Zabeleskava povekje se odneuva na f9 koj sto prv gi postirase niv!
Ај не претерувај и ти сеа, на право место се постирани :-) На што ќе личи форумот “Вицови“ ако во продолжение на сликиве се разврзе политичка дискусија?
Demoniac Бранко за држалник!!!....ахеммм....пардон...државник!...[}:)]
Christian jaki si strepovive nema so,lol. ja i da sakam nema da mozam da glasam, vo stranstvo sum
Ceki Gi imam vcera gledano na mktv sat albanskite kandidati i nivnite mitinzi. SRAMOTA, nitu edno makedonsko zname nemaa! Dali se svesnti ovie deka se kandidiraat za predsedatel na Republika Makedonija i ne albanija? I posle toj dzelili zborvese nesto za znameto, kako sekoj albanec treba da e gord na orlot i deka ke go brani i deka toj saka podeluvanje na Makedoncite i albancite( narodite ili drzavata saka da ja podeli???, zasto sto narodite se podeleni od sekogas ) . SRAMOTA
јузер Vo pravo si se oni, ja gi poddrzuvam :) I znameto, i himnata, se doneseni bez nivna soglasnost. Samo me cudi zosto ne pravat problem i za imeto. Na primer, da kazuvaat deka se kandidiraat za pretsedatel na Ilirida :)
Ceki Sto, pak da go zamenime znameto :) A vo himna da dajme tekst: od novo sega znameto se vee na kosovskata republika ( vo albanski jazik) [:D]
orko Branko, kako shto kazhuva i stripcheto, treba DA ZNAESH, treba DA MOZHESH. Kedev bi bil mnogu pokorisen vo operaciona sala nego vo pretsedatelskiot kabinet. Bi bil golem propustot ako se izgubi eden takov struchnjak od nashiot kardioloshki kadar. Biki garant kje glasat za Kedev inache nemat viza da i daet velgoshtani[:D]
fio Повторно во нашите редови. Кедев би требало да остане во операциона сала, а Бране во санаториум :-)
dzadzev ПРВИЧНИ НЕЦЕЛОСНИ РЕЗУЛТАТИ обработено до 01 часот 15.04.2004 година Вкупно запишани избирачи 1695103 100.00 % Обработени гласачи 1438936 84.89 % Одзив 797686 47.06 % Неажечки гласачки ливчиња 23930 Важечки гласачки ливчиња 773756 По кандидати добиени се следниве резултати: 1. Зиди Џелили 64292 8.31 % 2. Бранко Црвенковски 331872 42.89 % 3. Гзим Острени 110426 14.27 % 4. Сашко Кедев 267166 34.53 % Вкупно 773756 100.00 % Превземено од Државна Изборна Комисија www.dik.mk
Strelec
quote:
Originally posted by dzadzev
ПРВИЧНИ НЕЦЕЛОСНИ РЕЗУЛТАТИ обработено до 01 часот 15.04.2004 година Вкупно запишани избирачи 1695103 100.00 % Обработени гласачи 1438936 84.89 % Одзив 797686 47.06 % Неажечки гласачки ливчиња 23930 Важечки гласачки ливчиња 773756 По кандидати добиени се следниве резултати: 1. Зиди Џелили 64292 8.31 % 2. Бранко Црвенковски 331872 42.89 % 3. Гзим Острени 110426 14.27 % 4. Сашко Кедев 267166 34.53 % Вкупно 773756 100.00 % Превземено од Државна Изборна Комисија www.dik.mk
E shto ne e jasno!? Ne barajte sega vlakno vo jajce! Vidi gi boldiranite od tvojata tabela i kje vidish deka se' se poklopuva!
dzadzev Кедев објави победа Македонија му кажа „не“ на Бранко Црвенковски, кој оваа вечер е делегитимиран. Тоа беше дел од оптимистичката изјава што портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Влатко Ѓорчев, во еуфорична атмосфера, ја даде синоќа по обработка на 79 отсто од гласовите. Според нецелосните резултати, од 2.336 избирачки места Црвенковски му бега на Кедев за „само“ 60.000 гласа, односно Црвенковски добил 341.571 (48,82 отсто) глас, Гзим Острени, кандидатот на ДУИ, добил 45.686 (6,53 отсто) и Сашко Кедев добил 281.441 глас (40,23 отсто) . - Пред само една и пол година загубивме за 200.000 гласа, но од овие бројки се гледа дека се топи довербата на избирачите во Црвенковски и во неговата влада. Тој за само една и пол година падна од 500.000 на 350.000 гласови, што е помалку од она што го доби Тито Петковски на претседателските избори во 1999 година - изјави Ѓорчев. Тој рече и дека од овој момент ВМРО-ДПМНЕ почнува кампања за втор круг на изборите и дека има сериозна намера да ја зголеми бројката. - Победивме во Струмица, Кичево, Вевчани, Битола, Македонски Брод, Гази Баба, Штип, во Свети Никола... Победивме дури и во Лешок, каде што во 2002 година добивме само 2 гласа - рече Ѓорчев. За илустрација беше презентирана информацијата според која ВМРО-ДПМНЕ во 2002 година со одѕив од 72,63 отсто добила 270.000 гласа, а на овие избори со одѕив од само 54 отсто има повеќе од 300.000 гласа. - Готов е. Сигурно е готов. Првото полувреме не го загубивме. Ни претстои второто полувреме. Ќе ги охрабриме сите Македонци, Албанци и припадниците на другите заедници што се плашат од полициската држава да излезат на гласање и да гласаат за нас. Нашите политички противници го добија максимумот што можеа да го добијат. Во вториот круг сигурно победувам - рече Кедев заблагодарувајќи им се на сите граѓани што гласале за него. ВМРО-ДПМНЕ изнесе сериозни обвинувања за нарушување на изборниот процес според кои најмногу инциденти предизвикувале активисти на ДУИ. Затоа, оваа партија најавува барање за засилено набљудување во вториот круг. Превземено од ВРЕМЕ
slasa
quote:
Originally posted by elena_
quote:
Originally posted by slasa
nego go biva , nego m„Њ smeta na drugi zasto e cisti makedonija od korupcija
E OVA BESE DAMI I GOSPODA VIC NA GODINATA NE ME ZEZAJ ZITI SE, GI CISTI ON BANKOVITE SMETKI I KASITE A ZA DRUGO MALO MORGEN....EPTEN SI U ZABLUDA ALI AJ MOZE KE TI DOE PAMET NEKOJ DEN..MLAD SI SEUSTE....HEHEEHE
na koj svet ti zivees .. ? aj zavrsena diskusijja na ovaa tema ЃL.. Nema sto da se diskutira so tebe ..
Ania` aj ma ne se deri iskluci capsot oti ke PUKAM!!!!!!
elena_ ne mozam Ania jebo te....se iznervisav nevideno....baska mojot shrink mi otkaza za denes i sse tresssssaaaammmmm ccccceeeeelllllaaaaa oooooddoddood nnnnerrrvooozzzzaaaaaaaa...hehehehe
bliznak DZADZEV.... mnogu placish! Ako prodolzis vaka, vo slednite 1000000 izbori , ocite ke ti se naprat ko 15denari zelezni. elena, shom si za vmrOVCITE, komotno mozam da ja ebam od majka ti - kerka i. I za kraj, mu cestitam na Branko za pobedata.
GoDsHaNd Mozeshe i pred izbori da mu cestitash, se znaeshe deka ke pobedi :)
bliznak Abe pusto, dobar po dusa sum.. pa si velam aj da ne im gi kinam koncite uste nepocnati izborite.. :) Inache i jas znaev predvreme deka ke pobedi :)
GoDsHaNd Sea praj se i za vtorite deka neznaesh:), pointeresno ke bide:)
Biki
quote:
Originally posted by orko Biki garant kje glasat za Kedev inache nemat viza da i daet velgoshtani[:D]
ke me otpisat per..i toa vo vesnik!![:D] so da pram..se nema drug izbor..heheheh
SpaceLily za Kedef am za koj:)
slasa
quote:
Originally posted by Bravo
Slasa, ne go brani Branko be ziti se , teshko apashishte e.Ne deka ima bolji od nego, ali ne zastanuvaj pozadi negovite sranja molim te ,ne vredi da se brani pa makar i od isto selo da ste.Bez navreda.
da de ne samo sto sne od istop mesto i rodnini sne , kogo da go branam kedev neka odi i neka operisuva bolni vmrovci
SpaceLily ili bolni komunjari:)