Што се случи со трамвајот наречен Желба?
Што се случи со трамвајот наречен Желба?
fio -> *x* access #macedonia Thief13 -X- Nema Takov! Паметам дека детево имаше некое екцесче кое го доби пошо не правеше екцесчиња во вистинска смисла на зборот. Што ли се случи што тој остана без своето екцесче? Насекаде во светот се промовира кампања против злоупотреба на децата и нивните права. Дали некој сака преку Тхиеф да се свети на некој друг кој е недостижен за него? Некој коментар случајно? [:)]
ace6vel za ova doznav vcera i mislam deka ne e pravedno da mu skinale acc. znam deka nisto loso ne pravel a i nemase mnogu pa za da moze da pravi, ali sto znam ne e moe da se mesam, samo sakam da kazam deka od moja gledna tocka ne e pravedno da mu skinat, ali koj sum jas da kazam ;)
Thief Нема да коментирам, зашто навистина и јас не знам, а не сакав да прашувам по форуми и мислам дека местото да прашам и да ми биде кажано не е форум... Со оглед на тоа дека и јас не знам, не можам да коментирам! И, за жал, ме изненадува што и други не коментираат... Стрелец, навистина мислиш дека твојот коментар не е потребен или...?! Се оградувам од темава, зашто што и кажам би било шпекулација. Кога ќе имам нешто конкретно, ќе го добиете и мето мислење... „Трамвајот наречен желба“ ? [;)]
Strelec
quote:
Originally posted by Thief
Стрелец, навистина мислиш дека твојот коментар не е потребен или...?!
Ne rekov deka ne e potreben, tuku samo rekov da ne ocekuvaat komentar tie sto mi pisale. Nekogas ne e preporaclivo da se pravi nesto sto e navidum logicno da se napravi. Pretpostavuvam deka ti ubavo znaes koja e pricinata zosto izbegnuvam komentar i uste znaes (ako ne i sekoj na forumov) mojot komentar kakov bi bil i kon sto bi bil nasocen. I konecno, koj ima korist od moj obicen jalov komentar. Belkim treba da iskomentira TOJ sto go napravil toa (ne)delo!
keyhook kako doslo taka poslo:)
deni i jas sakam ekses , kaj koj da dudlam a i kako ?
Thief
quote:
Originally posted by keyhook
kako doslo taka poslo:)
Се јави нечие алтер его? Веќе напишав што е еквивалент на шизофрнијата во реалниот живот... мултиплицирани личности - мултиплицирани никови?! Сега навистина се оградувам од коментари...
ace6vel tif zaebi se mnogu ubavo se irazuvas ti eam recnikot so go imas :D
sapeski Сигурно Тиф заслужува објаснување од тој што ја донел одлуката, не ние.
keyhook 100% ne te sakaat ko si vo glata ko portokal za maloletni nema ekses:)
SpaceLily looooooooooooooooooooooool pomarandza:))
OooOo Aj malku vozdrzhete se od lichni vregjanja i napagjanja.
GoDsHaNd Vekje imashe edna opomena da ne se navreduvaat clenovite na forumov ama koj da go pocituva toa...
ace6vel
quote:
Originally posted by keyhook
... za maloletni nema ekses:)
po koe pravilo ova :)
yURI
quote:
Originally posted by ace6vel
quote:
Originally posted by keyhook
... za maloletni nema ekses:)
po koe pravilo ova :)
Mora da si nov na kanalot pa ne si sretnal deka postoi takvo pravilo.
ace6vel na kanalot sum poveke od 4 godini, dodusa nemam videno nekoj pod 18 so acc osven 25 na Thief ali sto znam :)
Thief Ајде, веќе еднаш да ги отвориме картите: Фио убаво пиша, скинат ми е ацц, заради тоа што застанав во одбрана на Стрелец ЈАВНО на овој форум, и им се спротивставив на т.н. „охридско лоби“ на #macedonia, предводено од кillerr, а по директни инструкции на Едо, кој претходно беше баниран од овој форум (за што одлучувале админите). Потоа, по негово менторство и патронат, за него лобираше killerr и се дрзна да омаловажува, да набедува и да дели срамни етикети! По мојата реакција на ваквото нешто - немав повеќе ацц на #macedonia. И, навистина, беше од сибмолична и практилна природа, само 25. Но, не погрешив ништо и него да го загубам, нели?! Правеа массбанови на еден канал кој беше од затворена природа и на кој милувавме да комуницираме мала група на луѓе. Како и да, немаше ова да излезе во јавност, ако Killerr и edo не ја направеа решавачката грешка, массбанови на други два канала и желба да ме закараат со една личност мене особено драга! Не дозволувам да посегнувате секаде! мИРЦ не е демократија! Навистина, но не е ниту владеење на малоумието! Или, нека ни кажат нам, дека не сме пожелни, дека тие ќе се одмаздуваат, ќе малтретираат, недолично ќе се однесуваат, ќе постираат слики (на кои треба да сме прикажани јас и Стрелец!), ќе малтретираат наши драги пријатели, ќе омаловажуваат! Ако ги имаат тие права, јас, ВЕЧНИОТ БОРЕЦ ЗА ПРИНЦИПИ, ПРАВДИНИ И БОРЕЦ ПРОТИВ МАЛОУМИЕТО, ќче отстапам од оваа борба! Само, ве молам, кажете ми дека треба... изморени сме веќе... неколку месеца... мнооогу и оператори и обични, стари мирцачи, страв им е јавно да кажат дека не‘ поддржуваат... и тие се изморени... нека не ми замери Ацо, тој е единствениот што јавно ќе го спомнам! Другите, знам дека еден ден ќе соберат храброст и ќе се потпишат под ова мое писание! ДОЛУ МАЛОУМНИЦИ! ДОЛУ НЕПРОКОПСАНИ КОИ МАЛТРЕТИРАТ! ЕМООЦИИ И НАБОЈ ИМА ОВОЈ ПОСТ, НО КОЈ МОЖЕ ДА ГО ИЗДРЖИ ОВА ВЕЌЕ! НЕ ПОСЕГАЈТЕ ПО НАШАТА ОКОЛИНА, ЗАРЕМ АЦО И ЈАС НЕ ВИ БЕВМЕ ДОВОЛНИ! СИТЕ ОСТАНАТИ: СОБЕРЕТЕ ХРАБРОСТ И ПОДДРЖЕТЕ НЕ‘! БОРИСЕ, ЗНАМ ДЕКА НЕМАШ ВРЕМЕ ЗА ВАКВИ БАНАЛНОСТИ, НО ПРЕСЕЧИ ВЕЌЕ ЕДНАШ! ОВА НЕ ОДИ ВАКА! БАРЕМ ДА ЗНАЕМЕ НИЕ ОСТАНАТИТЕ НА ШТО СМЕ!
ace6vel Thief` spored mene e totalno vo pravo, malku se zaleta vo matrix film so nekoj recenici, ali vo globala e vo pravo, site sme jaki da raboti pozadi grb na nekoj ali Thief edno imas gresno napisano mirc E demokratija i sekoj pravi ama bas kako sto mu se saka, eden sum i jas od tie, kanalot #macedonia spored mene e premnogu "golemo" svaten, yes da sum sekoj den na nego i uzivam vo nego ima i zosto da sum, ali za kinenje acc i davanje acc i zosto me banirase, i zosto me kickna e glupavo da prasame, sekoj kanal ima gazda i na nego ima nekoj sto mu pomagaat da se vospostavi red i mir i ke pravi na kanalot ama bas so mu se saka. slucajot so Thief bese drug, site sme luge i nekogas se nadminuvame eden od drug i se "glupirame" sega on so se skaral dovelo eden od niv da bide "pogolem" so acc na kanalot i rezultiralo so vakvo nesto. mislam deka nepravedno mu e skinat accessot na tif pod bilo koja cena jas da imam 500 na kanalot on ke ima 499, zosto, ZATOA STO! nema pricini nisto ne zgresil, nikoj ne navredil, so nisto ne se glupiral mislam deka i samiot Thief sega zaedno so site ne moze da napravi nisto za da se vrati kako sto bese, a jas da sum na negovo mesto i 501 acc nema da sakam sega posto ke znam so koj ke bidam posle toa i kako ke bidam sleden vo sekoj zdiv.
keyhook
quote:
Originally posted by Thief
Ајде, веќе еднаш да ги отвориме картите: Фио убаво пиша, скинат ми е ацц, заради тоа што застанав во одбрана на Стрелец ЈАВНО на овој форум, и им се спротивставив на т.н. „охридско лоби“ на #macedonia, предводено од кillerr, а по директни инструкции на Едо, кој претходно беше баниран од овој форум (за што одлучувале админите). Потоа, по негово менторство и патронат, за него лобираше killerr и се дрзна да омаловажува, да набедува и да дели срамни етикети! По мојата реакција на ваквото нешто - немав повеќе ацц на #macedonia. И, навистина, беше од сибмолична и практилна природа, само 25. Но, не погрешив ништо и него да го загубам, нели?! Правеа массбанови на еден канал кој беше од затворена природа и на кој милувавме да комуницираме мала група на луѓе. Како и да, немаше ова да излезе во јавност, ако Killerr и edo не ја направеа решавачката грешка, массбанови на други два канала и желба да ме закараат со една личност мене особено драга! Не дозволувам да посегнувате секаде! мИРЦ не е демократија! Навистина, но не е ниту владеење на малоумието! Или, нека ни кажат нам, дека не сме пожелни, дека тие ќе се одмаздуваат, ќе малтретираат, недолично ќе се однесуваат, ќе постираат слики (на кои треба да сме прикажани јас и Стрелец!), ќе малтретираат наши драги пријатели, ќе омаловажуваат! Ако ги имаат тие права, јас, ВЕЧНИОТ БОРЕЦ ЗА ПРИНЦИПИ, ПРАВДИНИ И БОРЕЦ ПРОТИВ МАЛОУМИЕТО, ќче отстапам од оваа борба! Само, ве молам, кажете ми дека треба... изморени сме веќе... неколку месеца... мнооогу и оператори и обични, стари мирцачи, страв им е јавно да кажат дека не‘ поддржуваат... и тие се изморени... нека не ми замери Ацо, тој е единствениот што јавно ќе го спомнам! Другите, знам дека еден ден ќе соберат храброст и ќе се потпишат под ова мое писание! ДОЛУ МАЛОУМНИЦИ! ДОЛУ НЕПРОКОПСАНИ КОИ МАЛТРЕТИРАТ! ЕМООЦИИ И НАБОЈ ИМА ОВОЈ ПОСТ, НО КОЈ МОЖЕ ДА ГО ИЗДРЖИ ОВА ВЕЌЕ! НЕ ПОСЕГАЈТЕ ПО НАШАТА ОКОЛИНА, ЗАРЕМ АЦО И ЈАС НЕ ВИ БЕВМЕ ДОВОЛНИ! СИТЕ ОСТАНАТИ: СОБЕРЕТЕ ХРАБРОСТ И ПОДДРЖЕТЕ НЕ‘! БОРИСЕ, ЗНАМ ДЕКА НЕМАШ ВРЕМЕ ЗА ВАКВИ БАНАЛНОСТИ, НО ПРЕСЕЧИ ВЕЌЕ ЕДНАШ! ОВА НЕ ОДИ ВАКА! БАРЕМ ДА ЗНАЕМЕ НИЕ ОСТАНАТИТЕ НА ШТО СМЕ!
/part mirc /part forum /j real live
Thief Рече Едо и остана жив! Не ти е срам, бе, море! Вие го пренесовте форумот и мИРЦ - от во риал лајф, и таму правевте проблеми! Овде снага демонстрирате? Искомплексирани! Јас кога одам од дома до школо патувам два саата, зборувајќи со другари, пријатели и познајници, а вам единствените ви се во виртуелнит свет во кој живеете!
sapeski Се преминаа сите можни граници, човечки и етички и се доведе до понижување на највредното кај човека - фамилијата и името. На такви личности кои се доблесни да го спроведуваат истото немам зборови за нивниот морал, култура и домашно воспитување. Реваншизам на други полиња и слично, како што кажав и погоре ако некој е толку силен па нека се изјасни барем на оној на кој што му се осветува. Како и да е, барем за мене почитта од другите ми значи се.
keyhook gledam demonstracii prajsh za eden massban i neznam so ..so ke se desi ako ti go zemet kom. ke placish?
deni
quote:
Originally posted by ace6vel Thief` spored mene e totalno vo pravo, malku se zaleta vo matrix film so nekoj recenici, ali vo globala
hahahaa ace toa strucno ti se vika maltretiranje na zborovi
ace6vel zaletuvanje vo matrix film so nekoj recenici stoese za edna recenica - MIRC NE E DEMOKRATIJA - sto e edinstvenoto nesto vo koe ne se seglasuvam od negoviot text!
fio
quote:
Originally posted by yURI
quote:
Originally posted by ace6vel
quote:
Originally posted by keyhook
... za maloletni nema ekses:)
po koe pravilo ova :)
Mora da si nov na kanalot pa ne si sretnal deka postoi takvo pravilo.
А како Максим имаше екцес? А како Универзум имаше екцес? А како Муфла имаше екцес? [:)]
darkjesus ohridsko lobi wow
Strelec :))) Sepak ima i eden CEL KUP ohrigjani so koi sto treba da mu e milina na covek da gi ima za prijateli... Jas sum na primer mnogu gord na mnogute moi ohridski prijateli!:)
pr1nc
quote:
Originally posted by Thief
Рече Едо и остана жив! Не ти е срам, бе, море! Вие го пренесовте форумот и мИРЦ - от во риал лајф, и таму правевте проблеми! Овде снага демонстрирате? Искомплексирани! Јас кога одам од дома до школо патувам два саата, зборувајќи со другари, пријатели и познајници, а вам единствените ви се во виртуелнит свет во кој живеете!
Ubavo im go plesna u lice tif.uste obraz da imaa pa kje razberea neso. Pozdrav.
fio
quote:
Originally posted by Strelec
:))) Sepak ima i eden CEL KUP ohrigjani so koi sto treba da mu e milina na covek da gi ima za prijateli... Jas sum na primer mnogu gord na mnogute moi ohridski prijateli!:)
И јас, ама на вистинските :-)
keyhook patite za ohird ocigledno e:)) i resiv da go zatvoram topicot nema potreba od ponatamoshna diskusija!
n/a Diskusijata e veke videna. Ona sto odamna go kazav eve se ostvaruva, oni sto se sekavaat ke se podnasmeat sega. Gledajki sto pravese killerr posledno vreme tuka na forum a i kako sto citam kinel accessi i slicno, dokazuva samo edna rabota, nemanje domasna kultura. Nemanje obraz, nemanje vaspitanje. killerr, ti si sram za tvojata familija i sram za onaj koj te vospituval!
darkjesus pak mesate familija so irc.. oflele
n/a Pogodi koj pocna?
darkjesus kuceto od komshijata denta ko go grizna vnukot na prv braced od zena mu na komshijata
ace6vel i od na kelnerceto od motel makedonija na zenamu vnuk od treta bratucedka e na nejzinata baba vnukot od zet za sestra :D
yURI
quote:
Originally posted by fio
quote:
Originally posted by yURI
quote:
Originally posted by ace6vel
quote:
Originally posted by keyhook
... za maloletni nema ekses:)
po koe pravilo ova :)
Mora da si nov na kanalot pa ne si sretnal deka postoi takvo pravilo.
А како Максим имаше екцес? А како Универзум имаше екцес? А како Муфла имаше екцес? [:)]
Koga mene tebe i Alex ne glasaa bese toa pravilo neli ? istoto bese i za sfetle , melpomena sfetle babevm. Mufi i Uni se od pred 3 godini i ne komentiram. a Maxim imase prednost poso bese irc helper i za vreme na fludovite zavrsi golema rabota.
Strelec Dobiv tri privatni poraki za da go komentiram ovoj slucaj, no sakam da kazam od mene da ne ocekuvate komentar vo vrska so ova!
a-pin-dim
quote:
Originally posted by Strelec
Dobiv tri privatni poraki za da go komentiram ovoj slucaj, no sakam da kazam od mene da ne ocekuvate komentar vo vrska so ova!
nema ni potreba .... po sto ti ne si @ na kanal #macedonia
aNihuNNy i taka si peev po patottt O hAppY dAy.. koa me zgazi eden kamion..
Strelec
quote:
Originally posted by yURI
Mora da si nov na kanalot pa ne si sretnal deka postoi takvo pravilo.
quote:
Originally posted by yURI
Mufi i Uni se od pred 3 godini i ne komentiram.
Ovde ima kontradiktornost malku!:)))
Thief Контрадикторност има малку повеќе, но ... најважно е дека објаснување за реваншизмот се‘ уште нема! Благодарност до оние кои вистински ги увидоа работите и беа смели да напишат збор - два! Им благодарам! Сепак, најповиканите се‘ уште ги нема... Но, уште неколкумина ми најавија дека ќе застанат зад нас во битката против... хммм... тираните?!
keyhook pomina pomina osata boc boc :)))
mafisKumA
quote:
Originally posted by keyhook
za maloletni nema ekses:)
nese bitni godinite dale nekoj od @'s se maloletni, bitno je dali se vospitani imat mnogu primeri niz forumov i na mirc i ako users ili @'s se vozrasnati, ako nese vospitani lujge samo znat so pcuajne, gluposti i kavgi togas godinite za dzabe nisto nemu vredat
keyhook
quote:
Originally posted by mafisKumA
quote:
Originally posted by keyhook
za maloletni nema ekses:)
nese bitni godinite dale nekoj od @'s se maloletni, bitno je dali se vospitani imat mnogu primeri niz forumov i na mirc i ako users ili @'s se vozrasnati, ako nese vospitani lujge samo znat so pcuajne, gluposti i kavgi togas godinite za dzabe nisto nemu vredat
abe ok e do s ite vas so me popravivte ,no sepak bi trebalo da ima edna granica na godinite od do ili pak gresam?
mafisKumA keyhook, imat lujge sto se po 18 godini sto otvoreno mozam da recam deka se 100% popametni i povospitani od ponekoj sto gi znam sto imat po 30 godini zato mislam deka neje vazno godinite vazno je dali imat semki vo tikvite ili pa ako tivkite mu se prazni neka imat 30-40-50 godini tije godini nemu vredat
keyhook dobro vi se izvinuvam gresev ubite me:)
mafisKumA keyhook, me imas svateno pogresno,za to se izvinavam ako go nemam napisano kako sto treba, nete kritikuvam samo dokazav fakt
acid Треба да си над 18 во паметот... Сето ова започна од некоја шега, можеби невкусна, но сепак само шега. Не вреди да се правите лом по форуми заради некоја банална работа... сето ова е само дневна доза сеир за 90% од луѓето што го посетуваат форумов. -X- USER: Thief13 ACCESS: 25 L -X- CHANNEL: #macedonia -- AUTOMODE: None -X- LAST SEEN: 0 days, 00:47:55 ago. -X- End of access list Се надевам дека сега ке прекинат сите "препукувања", иако сум сигурен дека на Thief` не му беше до access-от на каналот, туку тој ги бранеше своите ставови и принципи. Дај веќе ставете КРАЈ на детинштиниве и одморете прсти... :)
Strelec
quote:
Originally posted by acid
...иако сум сигурен дека на Thief` не му беше до access-от на каналот, туку тој ги бранеше своите ставови и принципи. Дај веќе ставете КРАЈ на детинштиниве и одморете прсти... :)
Bravo acid... btw, mnogu si lichen na noviot avatar!:)
acid Абе личен сум, ама многу лошо си му направил crop.. некако чудно сум испаднал :)
Strelec nemoj da go postiram originalot sto si mi go pratil!:) pa da vidat site deka remek-delo sum napravil!:)))
GoDsHaNd Strelec go biva za takvi raboti, vidi od mene sho naprail:))
acid Добро е, не се бунам веќе.. подобро да не чепка да не ме унакази повеќе :) Сериозно, добро е, не го менувај.
keyhook Strelec moze mene avatar?
Strelec
quote:
Originally posted by keyhook
Strelec moze mene avatar?
Moze... prati mi fotografija!
keyhook
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by keyhook
Strelec moze mene avatar?
Moze... prati mi fotografija!
prateno
Strelec Primeno... ama ne si ti toj na fotografijata... tebe te opisaa mnogu poinaku!
keyhook lazet ,jas sum toj ko bev vo ratot:)
DJ_SHEMA Династија не ви е рамна.
fio
quote:
Originally posted by yURI Koga mene tebe i Alex ne glasaa bese toa pravilo neli ? istoto bese i za sfetle , melpomena sfetle babevm. Mufi i Uni se od pred 3 godini i ne komentiram. a Maxim imase prednost poso bese irc helper i za vreme na fludovite zavrsi golema rabota.
Па и Ацид беше малолетен колку шо памтам :-) Сепак твојов пост докажува дека постојат исклучоци од сите правила ;)
fio
quote:
Originally posted by acid
Треба да си над 18 во паметот... Сето ова започна од некоја шега, можеби невкусна, но сепак само шега. Не вреди да се правите лом по форуми заради некоја банална работа... сето ова е само дневна доза сеир за 90% од луѓето што го посетуваат форумов. -X- USER: Thief13 ACCESS: 25 L -X- CHANNEL: #macedonia -- AUTOMODE: None -X- LAST SEEN: 0 days, 00:47:55 ago. -X- End of access list Се надевам дека сега ке прекинат сите "препукувања", иако сум сигурен дека на Thief` не му беше до access-от на каналот, туку тој ги бранеше своите ставови и принципи. Дај веќе ставете КРАЈ на детинштиниве и одморете прсти... :)
Арно му текнало на Борис да го врати. Него твојава титула... За мој инат? :-)))))) Пер, па ти се шина од лижење кај мене да го убедам ОооОо да те предложи, а тоа што ОооОо не те сакаше е друг муабет. Од кај сеа излезе за инат на фио? ;-))))
yURI
quote:
Originally posted by fio
quote:
Originally posted by yURI Koga mene tebe i Alex ne glasaa bese toa pravilo neli ? istoto bese i za sfetle , melpomena sfetle babevm. Mufi i Uni se od pred 3 godini i ne komentiram. a Maxim imase prednost poso bese irc helper i za vreme na fludovite zavrsi golema rabota.
Па и Ацид беше малолетен колку шо памтам :-) Сепак твојов пост докажува дека постојат исклучоци од сите правила ;)
Bitch! znam i znaesh use kolku jokeri imame jas i ti vo raka .. za vaka .. da si pravime muabet. Jas tebe penal ti mene penal. Go kazav ona shto i bese pisano na forumov za vreme na glasanjata okolu novi operatori! A tamu stoese deka treba da se polnoletni! Right? Ako e right ondak No comment. Btw .. mi se drinka ladno pivce .... i posle muabeton denes ... mislam sepak da prajme nekoj plan za 1vi Maj. :)
OooOo
quote:
Originally posted by fio
Арно му текнало на Борис да го врати. Него твојава титула... За мој инат? :-)))))) Пер, па ти се шина од лижење кај мене да го убедам ОооОо да те предложи, а тоа што ОооОо не те сакаше е друг муабет. Од кај сеа излезе за инат на фио? ;-))))
Toa shto ne go predlozhiv ac1d e sosema druga rabota i sosema druga tema. Situacijata beshe takva. Drzhete me mene van ovie temi.
StormAngel Me pecka samo edno nesto vo vrska so seto ova,a toa zosto,ama bas zosto nekoj mora da se bori za stavovi na nekoj drug...Nema toj An Gard pa sam da si se brani...ili pak da se otkaze.Milina mu e na covek da cita ova,seir golem ama dajte,sekoj si ima svoj zivot neli? Ne bi da se mesam,no cudno i nesfatlivo mi e kako od nisto pravime nesto bez ama apsolutno nikakva potreba...covek da ni ukrade pari nisto ne pravime...edna provokacija da popijet nekoj cel svet na noze...plus ako ima nekakov grb kaj da se drzi...Bruki zivi!Srekni ste toa e vazno...zdravi ste toa e najvazno...ve napadnal nekoj najmalku vazno...vozvratete.[;)] Pozdrav![:)]
keyhook -X- USER: Thief13 ACCESS: 25 L -X- CHANNEL: #macedonia -- AUTOMODE: None -X- LAST SEEN: 0 days, 00:47:55 ago. -X- End of access list Thief ne kometira pojke zadovolen e sega:)) Thief dobri usni imash?
Thief Штом провоцираш, да одговорам: мислиш дека мене тие 25 ми значат нешто во животов? Дури и 100 да се, мислиш дека ме тангираат толку многу? Некои луѓе во нивното битисување ги познаваат и поимите како: доблест, принцип, етика, добро однесување, култура и реагирање на провокации... Жал ми е што овие именки недостигаат во нечиј речник, а многу поважно - во нечија свест! И, да се разбереме: дали ќе бидам ставен на бот со аутовоис или ќе имам 25, исто е, нели? Не објаснувам повеќе, доволни се досегашните коментари... и мои, но и од многумина кои објаснија некои работи и кои ме (не‘) поддржаа... Како и да е...