Od kogo Branko ceka glasovi vo vtor krug?
Od kogo Branko ceka glasovi vo vtor krug?
SLaCk Eve na cii glasovi se nadeva Branko Crvenkovski vo vtoriot krug (dokolku go ima): GZim Ostreni - Поранешен командант на штабот на ТО во Дебар до 1990 кога иде во пензија. - Во 1998 раководител на Штабот за безбедност на паравоената формација во РМ, формирана заедно со неколку Албанци од Дебар и околијата. - 1998 заминува за Косово и се приклучува на ОВК во реонот на Дукаѓини и Гаковица како инструктор. - Станува член на највисокото раководство на ОВК и деделен му е чин генерал-мајор. - Често престојува во Пеќ, каде добива куќа во сопственост, блиндирано возило и телохранители. - По трансвормирањето на ОВК во КЗК назначен за командант на 3 заштитна зона (Дукаѓин). - Па завршувањето на војната во Косово, заминува во Прешевска долина, и учествува во формирање на формации на ОВПМБ. - На 13.05.2001 назначен за главен командант на ОНА. - Се појавува на 27.09.2001 во Шипковица при прес конференцијата на Али Ахмети за расформирање на ОНА. - На 05.06.2002 постанува член на Централното претседателство на партијата на Али Ахмети, Демократска унија за интеграција (ДУИ), каде се и Азис Положани, Ризван Сулејмани, Хазби Лика, Хисни Шакири, Таута Арифи, Муса Џафери, Назми Бекири и Рафис Халити. ОБЈАВИ - 03.02.2001 во телевизиско интервју изјавува дека го организирал нападот во с. Вејце, за кое вели дека не постоел масакр. Вејце е во месноста Бреза, тетовско каде на 28.04.2001 во 17.45, беа убиени а потоа масакрирани осум припадниците на безбедносните сили "Za teroristi nema mesto vo nasata vlast" - Branko Crvenkovski 2002.Taka besedese Branko 2002.Covekot od zbor.
StormAngel E aj objasni mi sto seto ova ima so izborite i so idninata na Makedonija?
Strelec
quote:
Originally posted by BorisVM
Slack toa se fakti.
Boris, ova ti se vika "greshka vo chekori"! Se obiduvash so Slack so fakti da diskutirash!:) Slack, po koja logika velish deka ne sme kompetentni da diskutirame za potezite na Ljubcho, a vekje vo narednata rechenica stanuvash kompetenten da zboruvash za Buchko!? Ne velam deka Buchko e cvekje, ama tebe kaj ti e objektivnosta?:)
bojan81 Zosto se slucija ti raboti, zosto makedoncite razbraa deka se vo pravo deka netreba da ima makedonska drzava, deka sonceto od Kutlesh ne e nivno zname, zosto razbravme deka nema makedonci vo svetot? Ili zatoa sto toa go napravija ludje koj i deneska ni go nudat istoto kako edinstven spas na Makedonija, i ti mislis li deka toa e Spasot na Makedonija??? Propasta na izborite ke bide propast na poltronite i kretenite koj se kako krlezi zakaceni vo sdsm i dpmne, so edinstvena cle da dobijat nekoja rabota koja ne ja zasluzuvaat so nivnata kvalifikacija.
StormAngel
quote:
Originally posted by bojan81
Zosto se slucija ti raboti, zosto makedoncite razbraa deka se vo pravo deka netreba da ima makedonska drzava, deka sonceto od Kutlesh ne e nivno zname, zosto razbravme deka nema makedonci vo svetot? Ili zatoa sto toa go napravija ludje koj i deneska ni go nudat istoto kako edinstven spas na Makedonija, i ti mislis li deka toa e Spasot na Makedonija??? Propasta na izborite ke bide propast na poltronite i kretenite koj se kako krlezi zakaceni vo sdsm i dpmne, so edinstvena cle da dobijat nekoja rabota koja ne ja zasluzuvaat so nivnata kvalifikacija.
Pak gresis.Drzava bez pretsedatel e drvo bez koren.[;)] Za drugite tvoi recenici,pak ke recam deka nemaat vrska bas so izborite sega. A boldiranata recenica mi e malce smesna.
bojan81 Neznam kade procita nekada da sum napial za drzava bes precedatel??? Pisuvam za drzava bes precedatel kako Branko i Kedev, vo koja po padot na mokta na politikite na sdsm i dmne ke se javi moznost za drugi mnogu podobri kandidati. Pisuvam za drzava so Precedatel koj ke znae sto treba da pravi. Jas veruvam znam a i sum ubeden deka ima mnogu podobra opcija od "edinstvenata" opcija na SDMS i DPMNE. A za boldiranata recenica, odi otvori go "ramkovniot ustav" i umri nad nego od smea ako sakas.
marko_polog Stvarno bil za zalenje Makedonskiot Narod, dozvoluvate Zapad da si ja sproveduva nivnata agenda "divide and conquer", Jas bi im porachal na site Makedonci dva,tri, devet pati da ja udri pojako glavata vo sid i neka se svesti ednas zasekogas deka treba da se edinstveni i ne za se da ja bara vinata kaj Makedonecot, koga ke napisete "Siptarot bese kriv vo 2001", koga ke napisete deka "Amerikanecot bese kriv sto im pomagase na Teroristite", koga ke napisete deka EU ne narekuvase "oaza na mirot" za srede vojna da trgnat vo drug pravec i so zakani da ja teraat Makedonija da pregovara so Teroristi. Zatoa sto kradele ovaa Vlast ili onaa, pa kazi te mi edna Vlast vo svetov kade sto nema kradenje? Narodot vo tie zemji ne gi interesira kradenjeto bidejki se naodjaat vo dobra Ekonomska situacija i Vlast ne dozvoluvaat nekoj da se izigrava so nivnite Nacionalni interesi(znaci moze da se krade nego gledaj si go prvin prioritetot kon Narodot), Vo Makedonija i toa sto go imas ke najdat nacin da ti go zemat(Para i Identitet) Prioritet na Makedonecot vo Republika Makedonija treba da mu se Nacionalnite Interesi i sproveduvanje na Zakonite(ednakov za site), duri togas moze Makedonija poleka da pojde na pravilen pat. Za Siptarite treba da bidete realni i dosta pisuvate prikazni, Siptarite ne gi interesira nisto drugo osven Nezavisnost za Kosovo i vtora runda vo Makedonija, ako mislite poinako se lazete.Toa sto sega UCK se na Vlast i so priznavanje na Univerziteti, Teritorijalni podelbi pa naskoro i Decentralizacija, sto samo znaci celosna Albanizacija na del od Makedonija i uste eden cekor napred kon nivniot krajen cel, ako ne sum vo pravo kade se Makedonskite znaminja na kandidatite Siptari vo kampanjata?, dali mora taka da bide ili sekogas ke se najde Makedonec politicar prodadena dusa za Vlast sto ne znae da kaza NE koga e potrebno, zatoa se lazete ako mislite Ekonomijata ke se podobri, ili ke vlezeme vo EU, NATO itn.. Republika Makedonija momentalno e vo borba za opstanok, i samo Makedonskoto edinstvo moze da ja spasi, a ne koalicii so tie sto te ubivaat i povtorno pazar so niv, sto vidovme do sega od ova scenario? Ne treba bojkot, nego edno 100,000 Makedonci pred parlament so palki i udri, pa slednite sto ke dojdat na Vlast neka mu ja mislat malce, dali ke rabotat vo interes na Makedonskiot narod ili pazar so neprijatelot.
OooOo
quote:
Originally posted by marko_polog
Stvarno bil za zalenje Makedonskiot Narod, dozvoluvate Zapad da si ja sproveduva nivnata agenda "divide and conquer", Jas bi im porachal na site Makedonci dva,tri, devet pati da ja udri pojako glavata vo sid i neka se svesti ednas zasekogas deka treba da se edinstveni i ne za se da ja bara vinata kaj Makedonecot
Pa vidish, ako ne si primetil skoro site tuka sme open-minded i iznesuvame fakti, osim dva-trojca na forumot shto DEFINITIVNO mavaat so glava u zid i vikaat AMIN na nivnata partija (Se nadevam deka kje gi poznaesh). Site ostanati gore dole se slagame. Samo ne mi e jasno koi se tie Makedonci shto treba da mavaat so glava u zid? [:p]
marko_polog I ti OooOo kako golem del od ostanatite ovde SEKOGAS kako argument za sve e sto i kako napravila predhodnata Vlast a izbegavate da komentirate za denesnata sostojba i kako moze da se izleze od ovaa kriza, muabeti mozeme da pravime do sabajle za sto i kako bilo porano, no neka ti bide prioritetot denesnata sostojba na Makedonija bez razlika koj se na Vlast, od niv zavisi drzavata dali ke pojde napred ili ke tone. Gledam ovde pisuvaat nekolku luge ke glasam za Branko deka imal pogolemo politicko iskustvo, a sto napravil za tie godini ne komentiraat, i poslem me prasuvas koj se tie Makedonci, arno ama pak starata prikazna "ti si vmro-ec ova, ona", jas i porano sum napisal Kedev koga bi stanal Pretsedatel moze da bide nesto naldobro/najloso za Makedonija, no sepak covek moze da se nadeva na podobra idnina, so Branko e vece videno negovoto, toa e moeto licno mislenje vo vrska so kandidatite. Ke povtoram pak, ne smee bez razlika koj e na Vlast da se pazari so neprijatelot, i da raboti protiv interesite na Makedonskiot Narod.
n/a Da se vratam na temata: Od kogo Branko cheka glasovi vo vtoriot krug? Beshe kazhano deka cheka glasovi od albancite vo DUI-UCK, shto se potvrdi denovive. Arno ama ne zavrshuva tuka prikaznata. Ironijata da bide pogolema, Branko cheka glasovi i od svojot lut politichki protivnik VMRO-DPMNE. Toa site na forumov go svakjaat, pa duri i Slack. Samo neznam zoshto ne svakjaat tie kako Slack deka Branko mozhe da go pobedat samo ako site glasachi na VMRO-DPMNE (309,000) ne izlezat na glasanje vo vtoriot krug. Ko kuj znae kakva teshka logika treba da upotrebat za da ja svata taa ednostavna rabota.
Strelec
quote:
Originally posted by blazhocrni
Samo neznam zoshto ne svakjaat tie kako Slack deka Branko mozhe da go pobedat samo ako site glasachi na VMRO-DPMNE (309,000) ne izlezat na glasanje vo vtoriot krug. Ko kuj znae kakva teshka logika treba da upotrebat za da ja svata taa ednostavna rabota.
Slack, glej sega ti... blazho te napravi MUTAV... demek ne si mozhel da sfatish!?:) Belkim nema da mu prekjutish na ova!:)
SLaCk Za OooOo: ne gi znam iminjata na firmite samo koristev statisticki podatoci od ucebnik od ekonomski fakultet ako tamu lazat togas i ja te lazam tebe.Za bluehim: jas rekov deka pretsedatelot go biraat pred se MAKEDONCITE i tebe ako ti e sram toa da go kazes toa e tvoj problem. Eve moze ti e zal na tebe i na strelec i na ne znam koj uste ama Albancite moze maksimum 200.000 glasovi da dadat ajde neka izlezat albancite i neka izberat sami pretsedatel na makedonija i toa zaedno neka se dogovorat.Mozat?Ne.Makedonski glasovi se 1.400.000 i za toa zborev jas pred se nie birame pretsedatel zosto sme mnozinstvo.Sto se odnesuva do toa koj za tebe e podobar moze i GZim da bide za tebe najdobar za mene ne e i nema nikogas da bide.A siptarite ako tolku gi sakas eve ti posakuvam zet siptar da imas.Za strelec: albanskite glasovi spored mene vazat poveke nego makedonskite a ne kako sto sakas ti da mi podmetnes deka gi pocenuvam.Na primer koj makedonec moze da glasa za deset dusi?Toa ke bide neviden skandal.A na primer eden albanec moze da glasa za kolku saka luge od negovoto semejstvo.Kako moze albancite da izleguvaat vo ogromni procenti koga pola od niv se vo stranstvo?Cudno neli?
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Za OooOo: ne gi znam iminjata na firmite samo koristev statisticki podatoci od ucebnik od ekonomski fakultet ako tamu lazat togas i ja te lazam tebe.
Ti veruvam, samo kazhi mi gi firmite. Valjda chitash novini, gleash vesti, makar 2 navedi ali drzhi se do toa shto predhodno razgovaravme.
ozonce shutraci... apstinencijata e sosema pogreshna, namesto toa dokolku ne sakate da glasate za nekoj od kandidatite, togash ispadnete na glasanje i prechktajte gi i dvajcata, so toa vie ste ispadnale na glasanje, vasheto livche e nevazechko, shto povlekuva deka spored vas ni eden od dvajcata kandidati ne go zasluzuva vashiot glas, izborite ke bidat uspeshni i Makedoija ke zivee rechisi srekno.
bojan81 ozonce,toa znaci dokolku ne sakame da glasame, nasiot glas da go dademe za dvajcata.
Strelec ozonce reche da gi prechkrtate dvajcata, a ne da gi zaokruzite dvajcata!:)
bojan81
quote:
Originally posted by ozonce
Pochituvan bojan denes bev na otvaranje na Centar za poddrshka na Nevladini organizacii i na svecheniot govor ni beshe prenesena edna informacija, so koja mislam deka ke go smenish tvoeto mislenje. Profesorot Ilija Milchin od FIOOM zboruvashe za nachinot na koj edna lichnost koja ne pripaga na niedna l\politichka partija i lichnost koja e umetnik, stanuva zbor za Toshe Proevski, ja odbil nagradata koja trebalo da mu se dade kako graganin na Poraneshna Jugoslovenska Republika Makedonija i zamisli go otkazuva negoviot koncert vo Saraevo za da moze na 28.04 da glasa. Me interesira tvoeto mislenje, zoshto toj koga e tolku poznat i ima pari, slava... otkazuva tolku bitni raboti za negovata profesija so cel da moze da izbere Pretsedatel?
Toshe Proevski e golem makedoenc, kako i poveketo drugi, no drustvoto koe mi go spomnuvash so tvojot profesor Milcin ic ne mi se dopadja. Edno prashanje za provesorot Milchin, zosto go kopromitira Tose za izborite, da ne bi toshe se razbiral vo politika ta on ako glasal taka treba i drugite da pravat. Ili Toshe e dobra licnost koja moze da gi natera onie koj voopsto ne znaat za politika a toa se Najmalite. Znaci profesorot Milcin mnogu dobro znae sto pravi, so negovata nevladina ogranizacija potocno "soros partija", ramkovisticka.
bojan81 I uste nesto za ozonceto, kako be ozonce, toj tvoj Profesor e tolku umen i pameten i nepoliticki orjentiran, koga sekogas raboti za nekoj tudji interesi. A kako ovie Академик Петре М. Андреевски, проф. д-р Живко Поповски, Коле Манев ликовен уметник, Сотир Главинчев адвокат, Јагнула Куновска адвокат, Цветан Станоевски публицист, проф. д-р Љупчо Арнаудовски, Иван Митревски инженер. Se taka naivni i nepismeni. Ta na toj tvoj profesor za nagovite antimakedonski akcii sekade e prisuten, a za onie koj navistina go stitat makedonksiot interes se vo politicka blokada? Dali e toa poradi tolkavata Ostroumnost na Milcin ili poradi "Soros gigantot" koj gi sponzorira site akcii na Milcin odnosno Milcin gi prestavuvaa akciite na Soros. http://www.nepokor.org/Nepokor/msud/osudarecica.html
StormAngel A ti vistina mislis deka nikoj ne stoi zad site tie iminja sto gi spomna? Ili mislis deka ima intelektualec vo Makedonija koj sto barem malce ne e politicki orientiran...Ako taka,od kade mislis izleguvaat Politicarite? Od mravkina dupka? Daj razmisli malce.[;)]
bojan81 A ti vistina mislis deka stoi nekoj pozadi niv???vistina mislis deka vo Makedonija ima samo ovci bilo dmpneovski bilo sdsmovski?? Jas sum clen na nepokor, i mislis li deka poveke od mene znaes??? Ne e vo prasanje dali si clen ili ne si, vo rasanje e dali si clen za da dobies nesto sto ne go zasluzuvas ili si clen zosto ja sakas Makedonija i sakas da pomognes so nesto.
StormAngel Ama sepak si clen,nasiot mentalitet e takov.Ako ne si politicki orientiran ne mozes da bides dobar vo bilo sto da go pravis.Ednostavno taka e. I za nepokor i za drugi organizacii,sakam samo da kazam deka i kaj niv ima nekakvo si vlianie od politcki partii...ne se sosema samostalni,ako si clen ti podobro go znaes toa. Izborot e ete sega podrzan od NVO Parlamentot,i tie bea neli neutralci.Kako i da e,koga se raboti za drzava i za pozicija nema neutralen teren.Sekogas bilo taka.[;)]
bojan81 Da clen sum a jas sum neutrelen, no ima clnovi i od sdms i od dpmne, i znaes sto ne spojuva??? Toa sto site sakame da pomogneme na Makedonija. A znaes sto gi spojuva ovcite od sdsm i dpmne.... ajde sam zakluci. I ne sporeduaj babi i zabi, neznam koj se tie od "NVO Parlamentot" no sum siguren deka se ramkovisti.
StormAngel Pak ti mene ne me razbiras a sam iznesuvas nekoi argumenti.Koj i da e kakov i da e,za da stigne tamu kaj sto treba mu treba potpora koja sto nasite luge ja gledaat vo toa da bidat simpatizeri ili clenovi na nekoja si politicka grupa. NVO ne se ramkovisti...toj e parlament vo osnova (iako bez nikakvo legislativno pravo da nosi zakoni ili bilo sto za drzava),no se tie bas koi sto im pomagaat na Makedonija.Brosurite Glasaj koi sto sigurno si gi videl se delo na NVO,i aj razmisli pak,koj pomaga? A ramkovistite...toa e tema od 2001,sega sme 2004.[;)]
bojan81
quote:
Ama sepak si clen,nasiot mentalitet e takov.Ako ne si politicki orientiran ne mozes da bides dobar vo bilo sto da go pravis.Ednostavno taka e.
Vidi vaka, jas mislam deka Komunizmot propadna tocno poradi ovie pricini?? Dokolku bese taka kako sto vikas ti do den denesen ke si ziveevme i ke si peevme "Amerika i Engleska bice zemja proleterska". Mnogu se lazes priatel, taka nikoj ne uspeal ta ni ti ke uspes. Drzavniot, nacionalniot, opsestveniot, i licniot uspeh ne zavisi od toa dali dali si proleterijat vo sdsm i dpmne tuku od toa kolku si sposoben i kvafikuvan da rabotis. Znam deka ovie raboti mnogu mnogu ne im se jasni vo dpmne i sdsm no vreme e da vi se razjasnuvaat leka poleka. Bogatstvoto zavisi od toa kolku ke ni bide razvieno stopanstvoto, kolku fabriki ke rabotat, kakov pazar ke imame, kakvi kadri ke raboti. Bogastvoto ne zavisi od toa kolku ke ni bide razviena korupcijata, kolku nesposoben kadar ke imame na funkcii, kolku ke go opteretuvame privatniot sektor so politika.
bojan81 Јас потполно те разбирам, но ти изгледа мене воопшто не ме разбираш.
n/a
quote:
Originally posted by Strelec
ozonce reche da gi prechkrtate dvajcata, a ne da gi zaokruzite dvajcata!:)
Dobro be Strelec i ozonce, jes da ste pametni dechki, ama nemoj da gi potcenuvate lugjeto. Demek sega ja lansirame slednata rabota: Ako ne gi sakash ni Branko ni Kedev, izlezi na glasanje i prechkrtaj gi i dvajcata. Ustavot na tie shto ne gi sakaat ni Branko ni Kedev im nudi pojaka mozhnost: Ako ne izlezat na glasanje nivnoto neizleguvanje se broi, ako izlezat i pushtat nevazhehko livche ne se broi nivnoto nevazhechko livche, tuku tie se brojat demek izlegle. Za takvite so nevazhechko livche vo toj sluchaj odgovara najmnogu sintagmata "sakam kazham, neznam recham". Ili mozhebi vi dade ideja toa shto e spomnato ovde pod eden drug post: "Prostotilak", vo koj se veli deka 20,000 livchinja bile nevazhechki zatoa shto bil dopishan Brat Ljube. Si velite, aj prosta raja, pa kje ja izlazheme da izleze da glasa, pa barem nevazhecki.
intel Абе овде ептен сте кул.Дури Слацк сте го превоспитале.Ми се допаѓа што нема навреди како што ми се обраќаат на еден друг форум само затоа што не сум Дпмне-Офца.Еве дел:
quote:
mamicata mamina da ti e.bam kopile rasipano, za ova so krv ke platite krv vi e.bam rasipana. GORDO MAKEODNIJO SO VMRO DPMNE
Значи и на Слацк би требало да му биде јасно дека Бранко не треба да чека гласови од Албанците.Со вакви како овој погоре а му е клубски другар ќе губат уште долго,долго и тоа исклучиво од Македонците.
ozonce bojan, za toa profesorot Milchin shto pravel kako pravel koj podmituval ne me interesira, tuku informacijata ja dade za da definira graganska lojalnost, graganska azurnost. ne si me svatil ochigledno e, a nemam namera da si trosham vremeto na politichki forum. te molam najdi definicija za gragansko opshestvo, prochitaj i se ke bide vo red. blazocrni, naprotiv, koga nema da izlezesh na glasanje, tvojot glas ne se broi, a koga ke izlezesh na galsanje i tvoeto livche e nevazechko, avtomatski povlekuva deka dvajcata kandidati ne se dostojni da go dobijat tvojot glas. Nivni problem e shto ponatamu ke pravat, dali ke se voozbilat i ke ja prodolzat istata. Inaku apstinencijata spored mene e pravoporporcionalna so radikalnite svakanja koi gi imate vo glava. vakvite vashi radikalni idei za apsitinencija me navleche na nekoj nachin da pishuvam na povulgaren nachin, a ako ti se pozna vo muabetot togash toa e tvoj problem. Samo sakav da kazam deka ne izleguvanejto na gasanje, shto e rezultat poradi dvajcata kandidirani pretsedatelski kandidati, mozete da go zamenite so izleguvanje i prechkrtuvanje na livcheto, so toa barem ke zashtedime vreme, a se nadevam bidejki Htrvatska dobi potitiven odgovor od EU da ne gubime vreme na povtorni izbori. Ta ne sme deca da si igraeme pet kamenja... do kade ke vodi ako gi apstinirame i lokalnite i parlamentarinite a? Navistina ne ve razbiram i zal mi e shto mladite vo nashata mila i napatena Makedonija razmisluvaat vaka.!
Strelec
quote:
mamicata mamina da ti e.bam kopile rasipano, za ova so krv ke platite krv vi e.bam rasipana. GORDO MAKEODNIJO SO VMRO DPMNE
Jako e ova! Me interesira kako kje go iskomentiraat Slack, marko poloshki, etc.!:)))
slasa quote: -------------------------------------------------------------------------------- mamicata mamina da ti e.bam kopile rasipano, za ova so krv ke platite krv vi e.bam rasipana. GORDO MAKEODNIJO SO VMRO DPMNE Auuuuuuuuuuuuuuuu golem kolac si bil be pile
јузер ej gledavte li "Svetla tocka" so Olivera Trajkovska? Gosti bea Nikola Mladenov, Latas i Branko Gerovski. Nikolce Mladenov - ZAKON!
Strelec Shteta shto ne sum mozel da ja gledam emisijata, bidejki site trojca se dobri novinari... Megju niv prepoznavam eden golem licemer i ushte eden pomal licemer, no sepak trojcata se dobri novinari... so sekogash interesni komentari!:)
јузер Големиот сигурно е Латас, а помалиот Младенов :), иако Младенов според мене нема таква карактерска особина, иако изнесуваше тези и размислувања во врска со изборите за кои ама баш ич не се согласував.
Strelec
quote:
Originally posted by јузер
Големиот сигурно е Латас, а помалиот Младенов...
Trefna 'od prva'!:)))
intel
quote:
Originally posted by slasa
quote: -------------------------------------------------------------------------------- mamicata mamina da ti e.bam kopile rasipano, za ova so krv ke platite krv vi e.bam rasipana. GORDO MAKEODNIJO SO VMRO DPMNE Auuuuuuuuuuuuuuuu golem kolac si bil be pile
Сласа,тоа не го напишав јас,а тој не може да прочита тука бидејќи е од друг форум.Или можеби се крие овде со некој друг ник.Не е ни важно. [:)]
marko_polog
quote:
Originally posted by intel
Абе овде ептен сте кул.Дури Слацк сте го превоспитале.Ми се допаѓа што нема навреди како што ми се обраќаат на еден друг форум само затоа што не сум Дпмне-Офца.Еве дел:
quote:
mamicata mamina da ti e.bam kopile rasipano, za ova so krv ke platite krv vi e.bam rasipana. GORDO MAKEODNIJO SO VMRO DPMNE
Значи и на Слацк би требало да му биде јасно дека Бранко не треба да чека гласови од Албанците.Со вакви како овој погоре а му е клубски другар ќе губат уште долго,долго и тоа исклучиво од Македонците.
A ti odma se isplasi a, Si resil da postiras od drug forum, "za ova so krv ke platite", za sto stanuva zbor? Ako stanuva zbor za individualec sto raboti protiv Nacionalnite interesi na Makedonija, toa i zasluzuva, te molam daj povece informacii [:D]
f9 SAPESKI POZDRAVI MI GO SIMPSON ...AKO GO SRETNESH,KAKO NUKLEARKATA...ISTEKUVA ASOLNO?ZUE LI GAJGEROVIOT BROJACH? J LAV SPRINGFILD VERI MACH.SEGA SUM NA KANARSKITE OSTROVA MOZHEBI I KE NAMINAM...
SLaCk BorisVM tocno podatocite gi zemav od tamu i sto ima tuka interesno? Nikoj ne te spomna tebe. Samo stranava e stara sto si ja napravil sega sigurno se kaesh. A da bese malku barem neutralen ti sam ke ni pastirase za toa koj se e kandidat za pretsedatel koj e potpretsedatel na sobranie i tn. Ama ne ti odgovara.
SLaCk I se soglasuvam so f9
sapeski
quote:
Originally posted by f9
SAPESKI POZDRAVI MI GO SIMPSON ...AKO GO SRETNESH,KAKO NUKLEARKATA...ISTEKUVA ASOLNO?ZUE LI GAJGEROVIOT BROJACH? J LAV SPRINGFILD VERI MACH.SEGA SUM NA KANARSKITE OSTROVA MOZHEBI I KE NAMINAM...
Homer те чека во било кое време, со задоволство стави гајба пиво во фрижидер само за тебе. Гајгеровиот бројач го користам за насабајле да ме буди. Те очекуваме во секој миг да ни наминеш. Искрено, Андроник
SpaceLily
quote:
Originally posted by slasa
Nie da nie sne zivotni pa ti nemoras da doajgas na ovaj zivotinski forum . nie zivotnite koji doajgame vo Makedonija sekoja godina ILI SEKOJA DRUGA ZAVISI KAKO SNE NAPASENI, OSTAVAME DEVIZNA SLAMA VO MAKEDONSKITE BANKIZA DA KUPIT DRZAVATA SENO ZA KOJNI KAKO TEBE ...
loooooooooool slasa te obozavam:)))
fio Мене ми беше најинтересно за парламентарниве (ова да се надоврзам на Ф9). Имено на Водно во една избирачка единица кај шо гласал некој си Димитров од ДА со фамилијата, на крајот од пребројувањето на гласовите ДА немале ниту еден глас, а Димитров со фамилијата нормално си гласале за својата партија :-) Се дешавале местенки и ќе се дешаваат. Него ние патриотски решивме со друштвото да не гласаме утре туку да си отидеме до Струмица на излет на водопадите :-)
SLaCk fio toj nekojsi Dimitrov e bivsiot minister od DA Saso Dimitrov:).Go znam slucajot:).Ama nema vrska toa ako si dovlno jak nikoj ne ti moze nisto.Ako si ednakov togas treba da se plasis.Kkao i da e na temava da se navratam znaci vo vtor krug branko gi ceka glasovite 120.000 od "generalot" GAZim.Vo prviot krug jas ne gasav kako i mnogu drugi pa se nadevam deka vo vtoriot ke iskocat site sto apstinirale i ke go dadat glasot za Kedev zosto nema drug izbor ako vo prviot krug mislev deka moze da se smeni nesto vo vrska so iminjata na kandidatite ocigledno ne moze e sega vo vtor krug treba konecno da se glasa promena na branko i na negovata politika.Toa e dobro i za sdsm zosto branko i ljubco bez razlika koj e poveke kriv koj pomalku go podelija narodot poslednive 10 godini i vreme i dvajcata da gledaat filmovi vo kino da batalat politika.Pozdrav.
Eskobar kako i da e ostanete si na temata
SLaCk Da ima kazano. I vcera na mitingot vo Vinica rece deka VMRO-DPMNE nema da se pazari so bilo kogo za nacionalnite interesi.Znaci ne ceka poddrska od DPA za razlika od SDSM koj moli za glasovite na DUI,a DUI za vozvrat ke dobie minister za odbrana ili vnatresni ili pretsedatel na sobranie.Toa e pazarot na SDSM.I nesto drugo da ti kazam ona sto go kaza za VMRO ne e nisto nego kafanski muabet.Aj jas tebe da te prasam koj go smeni imeto,koj go smeni znameto,koj ja vrsese privatizacijata na 95% od firmite,koj e odgovoren za TAT i tn. toa mozese VMRo odma da go popravi ili ne?Neka ne bara SDSM alibi za svojata nesposobnost vo prethodnata vlada,neli branko znaese vo kakva sostojba e drzavata sto ne kaza deka 2 godini ke opraval greski?Nego on lazgo bese i lazgo si ostana,zatoa glasam za KEDEV mozebi ne e najdobar no e sto posto podobar od branko. Pozdrav.
OooOo Koj go shitna telekomot? Koj ja shitna rafinerija? Koj pravi zbrchki vo katastar? Sakash da ideme do 101 i nazad? [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Koj go shitna telekomot? Koj ja shitna rafinerija? Koj pravi zbrchki vo katastar? Sakash da ideme do 101 i nazad? [:D]
Chekam i jas so netrpenie odgovori na ovie prashanja!:)))
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
Da ima kazano. I vcera na mitingot vo Vinica rece deka VMRO-DPMNE nema da se pazari so bilo kogo za nacionalnite interesi.Znaci ne ceka poddrska od DPA za razlika od SDSM koj moli za glasovite na DUI,a DUI za vozvrat ke dobie minister za odbrana ili vnatresni ili pretsedatel na sobranie.Toa e pazarot na SDSM.I nesto drugo da ti kazam ona sto go kaza za VMRO ne e nisto nego kafanski muabet.Aj jas tebe da te prasam koj go smeni imeto,koj go smeni znameto,koj ja vrsese privatizacijata na 95% od firmite,koj e odgovoren za TAT i tn. toa mozese VMRo odma da go popravi ili ne?Neka ne bara SDSM alibi za svojata nesposobnost vo prethodnata vlada,neli branko znaese vo kakva sostojba e drzavata sto ne kaza deka 2 godini ke opraval greski?Nego on lazgo bese i lazgo si ostana,zatoa glasam za KEDEV mozebi ne e najdobar no e sto posto podobar od branko. Pozdrav.
Ха!Кај се скрило и избегало Вмровското чедо Слацк. Остај ти Бранко што како? Дај објасни дали говорите на Кедев се патриотски и за добро на Македонија.Еве на пример прокоментирај ја неговата изјава каде вели: -Албанците беа тепани,97 во Гостивар од Бранко исто како и на Бит Пазар и во Мала Речица.Ете затоа се дигнаа на востание 2001 Албанците почитувани граѓани. Ова беше Слацк дел од говорот на Твојот Кедев каде тој и даде потполен легитимитет на војната за “човекови права“.Се за брат Тачи нели? Потоа денот кога славевте во штабот пораз во еуфоријата на успехот тој опна уште еден бисер.Ќе го цитирам: -И порачувам на власта да ги остави албанците во вториот круг да гласаат слободно а не под притисок,зошто имаме сознанија дека Албанците во западна Македонија живеат под страшен полициски притисок.....а само два дена претходно тврдеше дека 1/3 од територијата не под контрола на полицијата.Кандидат за претседател дава ваква изјава пред целата светска јавност.Слободно можат Џафери и Тачи да почнат со нова војна за “човекови права“ имаат одлично алиби пред меѓународната заедница потврдено како точно од најголемата опозициона партија во Мкаедонија. Тоа е твојот Кедев.Алиса во земјата на чудата што би рекол Фрчковски или тотален аутсајдер.
OooOo Chekaj intel, ova se premnogu prashanja za slack odednash. Kje preskokne nekoe prashanje od shto nema da znae od kade da pochne. [;)]
Strelec Posle ovoj post od intel, Slack kje odi na Google i kje pishe "how autoban forum doing"!:)))
SLaCk Posebno so zadovolstvo na OooOo ke mu odgovoram posto on e sekogas neli neutralen ama uziva da prasuva sto VMRO pravelo i gledam sekogas zaedno so zakoraveni SDSMovci me prozivas.Vladata na VMRO-DPMNE gi privatizirase OKTA i Telekomot.I sto ima tuka stetno ja ne gledam?Sto ocekuvavte deka na humanitarni organizacii se prodadeni?Normalno e gazdite na tie firmi da gledaat da cicaat pari od nas a nase e dobro da gi kontrolirame.Sto se odnesuva do dogovorot za Telekomot na primer vo dogovorot megu vladata na VMRO i ungarcite ne bea dogovoreni otpustanja. Segasnite pretstavnici vo odbor na direktori od SDSM bez nikakvi problemi vcera prifatija otpustanja na ILJADA rabotnici od Telekomot. No pak e VMRO kriv pretpostavuvam? Dogovorot so OKTA e cist nego go pravea profesori od Praven Fakultet nekoi i simpatizeri na SDSM. No glavnoto prasanje e kakva e razlikata megu rafinerijata prethodno i telekomot prethodno i ovie dve pretprijatija sega? Vo osnova ostanaa isti relativno popregledni se nivnite rabotenja za javnosta i toa! OKTA rabotese so zagubi sega ne, telekomot ne moze veke taka lesno da gi menuva cenite i sto e najvazno ne moze Branko da si zima koa saka pari od ovie pretprijatija. Sto se odnesuva do slucajot katastar t.e. Vilata na vodno koja sto ne postoese postoea samo temeli vcera bese osudena direktorkata na katastar edna godina zatvor gresela ja osudile and that`s that. Eve ke ti dodam uste nesto sto e so Vojo i Lambe ? Deneska sudot gi oslobodi.sudstvoto e vmrovsko? Tolku za tebe neutralen OooOo a ti uste ne mi odgovori za prasanjata za Branko. E sega za koljegata intel. Me prasuvas za Kedev sto rekol ja sto mislam. Jas ne sum mu vo glava na Kedev ama sto se odnesuva do toa sto go rece za Gostivar delumno e vo pravo.Kolku sto se sekavam do taa situacija vo Gostivar dojde otkako Branko C. so svojata neodlucnost dovede do toa albancite da dobivaat poddrska vo cela zapadna makedonija sto se odnesuva do istaknuvanje albanski znaminja. Taka da negovata reakcija bese zadocneta no sepak spored mene opravdana.Taka da Kedev ako misli deka znameto trebalo da ostane tamu za da nema zrtvi gresi,ama ako sakal da kaze deka e zakasneta reakcijata e vo pravo.Da go simnea znameto prviot den koa se postavi veruvaj nemase da ima nikakvi nemiri. Albancite ziveat pod pritisok od policajcite na DUI. Na primer sega e postaven odza diplomiran vo Sirija za funkcioner vo DBK-Tetovo.Site tie pozicii gi drzat sega clenovi na DUI poranesni teroristi.I daj te molam ne cepkaj za vojnata posto SDSM najmalku ima pravo na toa,daj neka se skoncentriaat na toa sto ke mu podarat na Ahmeti dali parlamentot,dali minister za vnatresni ili nesto treto.Branko Crvenkovski vreme e da zamine vo istorija,ne vikam SDSM tuku branko. I uste nesto edvaj cekam DUI vo opozicija da ide da vidis kolku se oni dobri,fini i konstruktivni.Nekoj sto ubival luge ne moze da stane majka tereza toa nikogas.
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Posebno so zadovolstvo na OooOo ke mu odgovoram posto on e sekogas neli neutralen ama uziva da prasuva sto VMRO pravelo i gledam sekogas zaedno so zakoraveni SDSMovci me prozivas.Vladata na VMRO-DPMNE gi privatizirase OKTA i Telekomot.I sto ima tuka stetno ja ne gledam?
Deka si slep zatoa ne gledash. INFRASTRUKTURATA na edna drzhava NE SE PRODAVA USIJANA GLAVO. Kako ne razbirash?? Sea zatoa te prcaat so tolkavi telefonski smetki i izgor skap Internet. Mislish deka drug telefonski operator kje dojde vo Makedonija?? Kje dojde zhimi qr. Da ne ide sluchajno toj operator da postavuva banderi niz cela Makedonija. Kako mozhesh da bidesh do tolku sjeban u mozok ne mi e jasno. Na ostanatiot del od postot nema potreba ni da ti odgovaram.
SLaCk Epa ti usijana glavo odgovori mi zasto tvojot IDOL Stevce ke go prodava ESM!?!?!?!?Smetkite bea vakvi i prethodno samo so privatiziranje moze da se stvori konkurencija be komunjaru.Zasto stevce ke go privatizira ESM a??!!??
OooOo Ne cel ESM, nego odel na ESM. I Stevche ne ja prodava infrastrukturata. A kolku za tvoja informacija pishi u google hydro Canada i kje vidish deka postojat drzhavi shto privatizirale Elektro Stopnastva. Stevche ide BASH vo taa nasoka. Pravi razlika malku i ne trchaj ko prle pred magare.
Gazment
quote:
Originally posted by SLaCk
Posebno so zadovolstvo na OooOo ke mu odgovoram posto on e sekogas neli neutralen ama uziva da prasuva sto VMRO pravelo i gledam sekogas zaedno so zakoraveni SDSMovci me prozivas.Vladata na VMRO-DPMNE gi privatizirase OKTA i Telekomot.I sto ima tuka stetno ja ne gledam?Sto ocekuvavte deka na humanitarni organizacii se prodadeni?Normalno e gazdite na tie firmi da gledaat da cicaat pari od nas a nase e dobro da gi kontrolirame.Sto se odnesuva do dogovorot za Telekomot na primer vo dogovorot megu vladata na VMRO i ungarcite ne bea dogovoreni otpustanja. Segasnite pretstavnici vo odbor na direktori od SDSM bez nikakvi problemi vcera prifatija otpustanja na ILJADA rabotnici od Telekomot. No pak e VMRO kriv pretpostavuvam? Dogovorot so OKTA e cist nego go pravea profesori od Praven Fakultet nekoi i simpatizeri na SDSM. No glavnoto prasanje e kakva e razlikata megu rafinerijata prethodno i telekomot prethodno i ovie dve pretprijatija sega? Vo osnova ostanaa isti relativno popregledni se nivnite rabotenja za javnosta i toa! OKTA rabotese so zagubi sega ne, telekomot ne moze veke taka lesno da gi menuva cenite i sto e najvazno ne moze Branko da si zima koa saka pari od ovie pretprijatija. Sto se odnesuva do slucajot katastar t.e. Vilata na vodno koja sto ne postoese postoea samo temeli vcera bese osudena direktorkata na katastar edna godina zatvor gresela ja osudile and that`s that. Eve ke ti dodam uste nesto sto e so Vojo i Lambe ? Deneska sudot gi oslobodi.sudstvoto e vmrovsko? Tolku za tebe neutralen OooOo a ti uste ne mi odgovori za prasanjata za Branko. E sega za koljegata intel. Me prasuvas za Kedev sto rekol ja sto mislam. Jas ne sum mu vo glava na Kedev ama sto se odnesuva do toa sto go rece za Gostivar delumno e vo pravo.Kolku sto se sekavam do taa situacija vo Gostivar dojde otkako Branko C. so svojata neodlucnost dovede do toa albancite da dobivaat poddrska vo cela zapadna makedonija sto se odnesuva do istaknuvanje albanski znaminja. Taka da negovata reakcija bese zadocneta no sepak spored mene opravdana.Taka da Kedev ako misli deka znameto trebalo da ostane tamu za da nema zrtvi gresi,ama ako sakal da kaze deka e zakasneta reakcijata e vo pravo.Da go simnea znameto prviot den koa se postavi veruvaj nemase da ima nikakvi nemiri. Albancite ziveat pod pritisok od policajcite na DUI. Na primer sega e postaven odza diplomiran vo Sirija za funkcioner vo DBK-Tetovo.Site tie pozicii gi drzat sega clenovi na DUI poranesni teroristi.I daj te molam ne cepkaj za vojnata posto SDSM najmalku ima pravo na toa,daj neka se skoncentriaat na toa sto ke mu podarat na Ahmeti dali parlamentot,dali minister za vnatresni ili nesto treto.Branko Crvenkovski vreme e da zamine vo istorija,ne vikam SDSM tuku branko. I uste nesto edvaj cekam DUI vo opozicija da ide da vidis kolku se oni dobri,fini i konstruktivni.Nekoj sto ubival luge ne moze da stane majka tereza toa nikogas.
Abe, tebe garant zena ti ke te vara[:(]
SLaCk Pak na moe si dojde. A telekomot drzaven e vo kanada?heh.Pa ESM ne e ni mozno da se prodade celosno drugo e telekom.Ne kritikuvaj odma ne ripaj kazi deka mislis deka dogovorot ne cini a ne toa sto voopsto se privatizirani.
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Pak na moe si dojde. A telekomot drzaven e vo kanada?heh.Pa ESM ne e ni mozno da se prodade celosno drugo e telekom.Ne kritikuvaj odma ne ripaj kazi deka mislis deka dogovorot ne cini a ne toa sto voopsto se privatizirani.
Na koe tvoe si dojdovme?? Ajde objasni mi. Telekomot E drzhaven u Kanada, kako shto e drzhaven i vo US i UK i sekade niz svet. Kanadskata vlada kazhuva kolku mozhat oni da naplakjaat po minuta, a posle telefonskite kompanii si stavaat na taa cena profit. I koga imash 10 kompanii, normalno e sekoja kompanija da ide so poniska cena. E toa e vekje konkurencija. Kapish, ili da ti nacrtam? A vo Makedonija sega Telekomot kazhuva koja kje bide cenata, a vladata poshto ima glup dogovor potpishano kje vika AMIN. Vash e telekomot kako vie kje kazhete taka. Ja gleash/svakjash sega razlikata??
bojan81 Slack, zosto ne predlozes Makedonija da se vika VMRO-DPMNE?? Vi se snevidi vo toa ovcite, da te posetam samo partiite se da im sluzat na drzavata a ne drzavata na partiite. Ova po stopati na den povtoruvajsi go, zosto pogledni tuka i na sekade okolu tebe deka ovoj narod e mnogu popameten od takvite ovci kako tebe pa da bira kreteni poltroni koj ne se sposobni nisto da napravat drugo osvem da se zakacat na grbot na onie koj posteno rabotat i plakaat danoci.
bojan81 APSTINIRAJTE GI IZBORITE TOA E NADOJBOROTO RESENIE!!!
Strelec Apstinirajte gi onie shto povikuvaat na apstinencija... toa e ushte podobro reshenie!!!
ozonce
quote:
Originally posted by bojan81
APSTINIRAJTE GI IZBORITE TOA E NADOJBOROTO RESENIE!!!
a bre bojane, namesto da razmisluvash kako 23 godishen mald chovek ti ja tupish do daska.... kazi mi barem edna prichnina za apstiniranje na ovie izbori.!!! edna dobra prichina i nema da glasam
Strelec Bravo ozonce... Za Branko imam mnogu prichini da mislam deka ne treba da bide pretsedatel... no sepak podobro da e Branko, otkolku nikoj! Za Kedev imam ushte povekje prichini da mislam deka ne treba da bide pretsedatel... no sepak podobro da e Kedev, otkolku nikoj!
ozonce epa kako se veli, da go odberime pomalto zlo
bojan81 Зошто апстиненција? Првата и основната работа да не дозволиме да се избере човек кој нема абер од политика, кој уште во предизборната капања налупа толку глупости што кантар не ги мери мислам на Кедев. А од друга страна да не му се дозволи на Бранко да продолжи да манипулира прво со неговата партија, вотор со Државата и трето са македонците. Незнам колку ја следевте кампањата на двајцата кандидати, Зборот Македонски народ доколку следевте беше реткост, секаде се употребува граѓаните на Р. Македонија, ајде "помалку важно" Македонија и така и онака по рамковниот договор кој го потпишаа ДПМНЕ И СДСМ веќе не е Македонска држава. Химната се пее во скратена верзија без спомнување на хероите односно само до делот за името, нели веќе Македонија не е на Гоце Делчев, Јане Сандански, Питу Гули. Кандидате се окривуваат кој повеќе им наштетил на "борците за човекови права", дали СДСМ во Гостивар или пак ДМНЕ во Љуботен. итн, итн, итн, итн, итн, итн... На сите им е јасно што прават ДПМНЕ и СДСМ, погоре напишав дел од глупостите на Кедев и Бранко, е сега ајде да навлеземе малку подлабоко во ти партии. Мислите ли дека најголемиот еснав од Македонија е во СДСМ и ДПМНЕ??? Кој се тие луѓе членови, функционери во ДПМНЕ и СДСМ и како дошле на некое место во партиите. Како се доаѓа до некое повисоко место во тие партии, по тоа колку вреди некој или колку плакати ќе залепи и колку по полтронски ќе ги подржува сите глупости. Во ДПМНЕ И СДСМ се од ред како овој Шлак, идиоти антимакедонци кои функцијата поради која влегле во поолитика доста име се променила, така да сега намеесто да се труди он нешто да и помогне на државата преку партијата, он се труди како Државата да и помогне на партијата. Ова е шемата по кој функционираат ДМНЕ И СДСМ поради овие причини ни се случија сите лоши работи кој ни се случија. Едниствениот начин да им се каже НЕ на полтроните, неспособниците, е да се Апстинира. Мислам дека е доста од неслогата на македонците кој ја сејат СДСМ И ДПМНЕ. Единствен начин тоа да се направи е да пропаднат изборите. Пропаста на изборите нема да е пропаст на Македонија туку спас, а пропаст е на полтроните и конечно пропаст на ДПМНЕ И СДСМ.Македонија има потенцијал, луѓе кој не можат ни да се споредат со овие две групи на луѓе кој не се во можност да дојдат до глас, зошто секогаш се потискувани од овие првите. Значи политичката криза ќе даде можност на оние напредни струи да дојдат до израс . Би се отворила поширока расправа како да се спасиме од елементарнава непогода што не снајде со овие две партии. А кога ќе има друга сериозна опција јас сум сигурен дека тогаш и во СДСМ и во ДМНЕ нема да гледаат на членовите како обични овцички кој колку плакати залепил и кој колку викал "ДА" за се и сешто, туку ќе знаат дека ако немаат квалитет другит ќе ги уништат. Ете затоа треба да се апстинира, јас свесно и со здрав разум апстинирам и нема да им дадам легимитет на ниеден од двајцата кандидат прецедатели.
n/a Toooo majstore! Kolku za informacija na sdsm-ovcite na forumov: Taka kako shto razmisluva bojan81, razmisluvam i jas, a spored poslednite anketi razmisluvaat 52% od glasachite na Makedonija vo momentov. Se razbira, mislam na anketi so reprezentativen primerok, napraveni od dve agencii, i po narachka od SDSM. Zatoa grlo odraa i Branko, a i Kedev (koj raboti vo krajna linija za nego), da se izlezelo na glasanje. Kako da ne! Kje tropne Branko, garant. Kje zborime posle 28! Za pozdrav do lepo drushtvo, ja narachuvam pesnata od Toma Zdravkovic: "Ej Branka, Branka, Braaaaaaaanka, reci mi Braaaaaanka, ko je kriv zbog nasheg rastanka, ..."
intel
quote:
Koj go shitna telekomot?
Би се надоврзал со уште некое прашање.Колку пари се шитна?Каде се тие пари,нели тоа е бум година на странски инвестиции од осоамостојувањето до денес,па редно е да знаеме колку фиктивни фактури се направани за потребите на армијата и полицијата а всушност со тие пари се купени BMW-двоседи,Џипчиња,станови како оној на Латас на пример и други основни средства за борба против тероризмот. Незнам како некој има амнезија за она што го правел,а на цел глас грака за ЕСМ кое сеуште не е приватизирано.Значи не гледајте луѓе што правеше дружината на Слацк наречена Дпмне-Алан Форд,туку отварајте очи што ќе направи Сдсм-театарче лево ќоше. Се согласувам со постот на Стрелец дека има многу причини да не се гласа за Бранко но има уште повеќе да не се гласа за Кенеф. Затоа ќе гласам за Бранко,а авантурите наречени апстиненција воопшто не ни се потребни.
BorisVM Slack, prodolzhuvash vo svoj stil. Blagodaram na humorot. Bojan, apstiniranje ama bash nishto ne ti reshava, mozhe samo polosho da bide so apstiniranje, prochitaj vo ustavot shto ce se sluchi ako nema dovolno glasachi.
n/a
quote:
Originally posted by intel
quote:
Koj go shitna telekomot?
Се согласувам со постот на Стрелец дека има многу причини да не се гласа за Бранко но има уште повеќе да не се гласа за Кенеф. Затоа ќе гласам за Бранко,а авантурите наречени апстиненција воопшто не ни се потребни.
Avanturite narecheni Branko da ja vodi Makedonija kako pretsedatel, posle 8-10 godini negovo vodenje na Makedonija isto taka ne ni se potrebni. "Ej Branka, Branka, Braaaaanka, ko je kriv zbog nasheg rastankaaa ..." Makedonskiot narod kje bide "kriv" xexe....
n/a
quote:
Originally posted by BorisVM
<snip> Bojan, apstiniranje ama bash nishto ne ti reshava, mozhe samo polosho da bide so apstiniranje, prochitaj vo ustavot shto ce se sluchi ako nema dovolno glasachi.
Aj obrazlozhi shto kje bide polosho! Polosha ekonomija [:D] Polosha megjunarodna pozicija - kje ni vovedat vizi [:D] Poloshi megjunacionalni odnosi - DIU da ne izleze pak da puka [:D] Ah da, polosho kje bide toa shto Branko Crvenkovski povekje nema da bide nitu premier, nitu pretsedatel na SDSM. E da, imash mnooogu pravo, kje bide polosho [;)] P.S. Ustavot veli: Za izbor na pretsedatel se brojat i glasovite na onie koi ne izlegle. Ako nema izlezeno nad 50% posle 3 meseci kje treba da se organiziraat pak pretsedatelski izbori.
intel
quote:
Ah da, polosho kje bide toa shto Branko Crvenkovski povekje nema da bide nitu premier, nitu pretsedatel na SDSM. E da, imash mnooogu pravo, kje bide polosho
Да бе Блажо,колку што се повлече Љубчо 2000 после локалните.И тој ветуваше предвремени парламентарни доколку ги загуби локалните па потоа си најде објаснение како да ја сочува фотељата. Што си правите бајрам на умот,кој е луд да остави функција туку така. Плус тоа Бранко рече ќе се повлече само доколку биде поразен,односно доколку победи Кедев,но не ако поради повикување на бојкот не успеат изборите. Тие три месеци ако не успеат изборите претседател ќе биде Јордановски кој според уставот ги има сите ингеренции и покрај тоа што е ВД. Потоа пак ќе истрчаат два фаворита на СДСМ и ДПМНЕ, па ако има шанси да победи ДПМНЕ треба СДСМ да повика на апстиненција во тој втор круг. Игри без граници. За Бојан! Не го прифаќам бојкотот затоа што реално не гласаа на последниве избори 15% од стандардното гласачко тело кое излегува на избори.Тоа се оние на шопинг во ГР и БГ со полни џебови на кои и така и така им е сеедно кој и што ќе биде во државава.Останатите 30% никогаш не гласале на ниедни избори,а сите овие заедно со членството на ДПМНЕ кое партијата потајно го повикува на бојкот Ганка-циганка има намера да ги присвои како 70% кои го подржале ДПМНЕТО во апстиненцијата. ЗНАЧИ-Тие што ќе апстинираат ДПМНЕ ќе ги искотисти за свој политички маркетинг. За плачките со можен фалсификат кој започна уште пред почетокот на кампањата не ни сакам да се разврзувам. Затоа размисли колку е корисна апстиненцијата и кој најмногу ќе профитира од тоа,а кој ако не народот најмногу ќе изгуби.
OooOo breaking news: Bugarite vlegle u Sofija ... u pm pak li [:D]
ace6vel
quote:
Originally posted by OooOo
breaking news: Bugarite vlegle u Sofija ... u pm pak li [:D]
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxa[:D][:p]
SLaCk OooOo tebe ova ako ti e staro i neinteresno togas sto baras na forumov da diskutiras za politika ova se slucuvase pred 2 godini a ne pred 100 godini.I treba makedonskiot narod da go pamti ova a ne da go zaborava i denes branko na mitinzi da mi zbori za sozivot i koj bil za delba na makedonija.
OooOo kolku sho se sekjavam izleze statija kako ljubcho i dzaferi se dogovarale za nekoja podelba, podseti me ti za nekoja druga podelba. Nego koa idesh nakaj Ohrid od kaj vozish?? Preku Tetovo idesh ili preku Bitola? :)
SLaCk Preku Otawa odam.So znameto na SDSM se vozam i prvin u Kamenjane zastanuvam na chaj,pa vo Zajas na boza me chasti bratuced mu na Alji Ahmeti i stigam vo Ohrid.
OooOo se kamuflirash znachi a?
kopacot izlea ovoj pat ne svetele semaforite crveno vo kavadarci pa....vlegle :))) p.s za Sofia bese ova :)
SLaCk Da se kamufliram stavam maska od Buckovski i sekade sum dobrodojden od Sipkovica do Veleshta.
OooOo Ti blagodaram na iskreniot odgovor [:p]
vmro
quote:
Originally posted by SLaCk ["Za teroristi nema mesto vo nasata vlast" - Branko Crvenkovski 2002.Taka besedese Branko 2002.Covekot od zbor.
pa shto oceckuvashe ti? 3000 evra plata??? abe dodeka ima ovci ke ima i volna... [img]C:\Documents and Settings\Joco\My Documents\Adobe\leo\brane4.jpg[/img] [img]C:\Documents and Settings\Joco\My Documents\Adobe\leo\brane3.jpg[/img]
Christian
quote:
abe dodeka ima ovci ke ima i volna...
tocno taka
marko_polog Treba da vi e jasno deka Branko NIKOGAS ne kazal deka Ali Ahmeti e Terorista. Nema den da ne pomine od negovata pretsedatelska kampanja da ne spomnuva kako VMRO-DPMNE sakale da ja delat Makedonija, so drugi zborovi znaci VMRO-DPMNE se Teroristite a ne Ali Ahmeti, Ostreni i ostanatite UCKi.
OooOo
quote:
Originally posted by marko_polog
Treba da vi e jasno deka Branko NIKOGAS ne kazal deka Ali Ahmeti e Terorista. Nema den da ne pomine od negovata pretsedatelska kampanja da ne spomnuva kako VMRO-DPMNE sakale da ja delat Makedonija, so drugi zborovi znaci VMRO-DPMNE se Teroristite a ne Ali Ahmeti, Ostreni i ostanatite UCKi.
pak li UCK gi spomna be [:D] c cc c nema spas
StormAngel Gasna komora za niv,mame im ja nivno.[:D]
marko_polog
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by marko_polog
Treba da vi e jasno deka Branko NIKOGAS ne kazal deka Ali Ahmeti e Terorista. Nema den da ne pomine od negovata pretsedatelska kampanja da ne spomnuva kako VMRO-DPMNE sakale da ja delat Makedonija, so drugi zborovi znaci VMRO-DPMNE se Teroristite a ne Ali Ahmeti, Ostreni i ostanatite UCKi.
pak li UCK gi spomna be [:D] c cc c nema spas
Za tebe ima edna mnogu ubava pesna od Vanco Tarabunuv(Yugo-nostalgicari) Ako ja nemas da ti ja pratam, ke ti se dopadne, ke si zamislis kako za tebe posebno da ja napisal :)
OooOo Prvo, od kade ideja deka sum Jugo-Nostalgichar? [:o)] A vtoro, shto ima vrska ova so Jugo-Nostalgichar? [:D] Se chitash li shto pishvuash?? Katastrofa [:(]
f9 Gasna komora za niv,mame im ja nivno. Ama treba da kupime prvo Tetovski grav od niv,pa posle da prd...
BorisVM
quote:
Originally posted by OooOo
kolku sho se sekjavam izleze statija kako ljubcho i dzaferi se dogovarale za nekoja podelba, podseti me ti za nekoja druga podelba. Nego koa idesh nakaj Ohrid od kaj vozish?? Preku Tetovo idesh ili preku Bitola? :)
Hah, preku Tetovo, niz Gostivar i Kichevo? Nema shansa, zatoa i nema odgovoreno na prashanjeto. Gledash neshto treto odgovora so znaminja za SDSM. A neshto konkretno se prasha, ups zbunili smo se. A postira informacii za Gzim Ostreni shto se staveni tuka http://crisis.vmacedonia.com/ shto mi e ushte posmeshno.
slasa A ovoj kadev dali toj ima spomnato za Uck ili ahmeti deka bil terorista ' VMRO je napravi vojnata vo Makedonija VMRO je donese makedonija za 200 godini unazad VMRO je zadolzi makedojno9ja preku glava .. i sega nekoj koga ke treba da cisti posle niv za edna i pol godina ne moze da se postigne se .. Branko raboti dobro i edinstven sto moze da e izvade makedonija od kriza .i politicka i ekonomska ,,, a Branko jas Glasam xza Tebe . A kadev neka se drzi za medicinata i onaka nemame dovolno specijalisti vza srce ... Ako ahmeti dobie srcev napad togas Kadev mora da pomoga aj koj i da pobedi ako makedonskite politicari ne se slozni i narodot vo makedonija da se svesti nikogas nema da trgne ovaa zemja na napred ' a za vmro dpme ni mrtov
f9 Od kogo Branko ceka glasovi vo vtor krug? Не знам ама знам за првиов= Никола Солдатов, легендата на македонското новинарство, починат веќе 15 години, е заведен во Единствениот избирачки список, што значи дека има право да гласа на претстојните претседателски избори, Љубица Теофиловска, родена на 5 април 1920 година, а почината на 19 февруари годинава, Трајанка и Петруш Илиевски двајцата загинаа во сообраќајна несреќа кај Песочани пред околу 4 години.Уште и Борис Трајковски да е на списоков избирачки,е тогаш ептен ке се обрукаме со нашата администрација.А што знаеш,можеби и ке ги одкажат избориве како непотребни,ако го најдат Бориса низ дефтерине...
slasa [img]http://www.drzavnik.org.mk/WBStorage/Articles/63D54D0311555449A70398752F760CC9.jpg[/img]
slasa A zosto Makedoncite vo dijasporata ne imaat pravo da glassat
f9 A zosto Makedoncite vo dijasporata ne imaat pravo da glassat ЗАТОА ШТО СТЕ СИТЕ ВИЕ ЖИВОТНИ,А НЕ ЛУГЕ...-)
slasa
quote:
Originally posted by f9
A zosto Makedoncite vo dijasporata ne imaat pravo da glassat ЗАТОА ШТО СТЕ СИТЕ ВИЕ ЖИВОТНИ,А НЕ ЛУГЕ...-)
se gleda kakov konj si ... za site parlamentarni izbori vo Svedka glasaat i site svejgani sto ziveeat niz cel svet vo nivnite konzultalniili ambasadski pretstavnistva
slasa Nie da nie sne zivotni pa ti nemoras da doajgas na ovaj zivotinski forum . nie zivotnite koji doajgame vo Makedonija sekoja godina ILI SEKOJA DRUGA ZAVISI KAKO SNE NAPASENI, OSTAVAME DEVIZNA SLAMA VO MAKEDONSKITE BANKIZA DA KUPIT DRZAVATA SENO ZA KOJNI KAKO TEBE ...
f9 PA SAMO ZHIVOTNO MOZHE TAKA DA SE ISTRENIRA....I DA NEMA PRAVO NA GLAS...-)[:D][:D][:D][:D][:D]
slasa F9 jas imam 9 konja ti mozes da bides mojot 10
f9 PUSHTAJ SHO KE PUSHTASH-AMAN !UMREV ZA JADENJE...
slasa
quote:
Originally posted by f9
PUSHTAJ SHO KE PUSHTASH-AMAN !UMREV ZA JADENJE...
[:D][:D]
sapeski
quote:
Originally posted by f9
A zosto Makedoncite vo dijasporata ne imaat pravo da glassat ЗАТОА ШТО СТЕ СИТЕ ВИЕ ЖИВОТНИ,А НЕ ЛУГЕ...-)
ф9, заборавив каде точно во Нов Зеланд беше ти? Аукленд?
vmro
quote:
Originally posted by vmro
quote:
Originally posted by slasa VMRO je napravi vojnata vo Makedonija
dobro ne znaeme tocno koj ja napravi vojnata, se shpekulira deka branko i ahmeti ja napravile so cel da gi simnat ljubco i djaferi, ili ljubco i djaferi da ostanat na vlast.... ednostavno nema nikogash tocno da se znae [img]C:\Documents and Settings\Joco\My Documents\Adobe\leo\brane4.jpg[/img] [img]C:\Documents and Settings\Joco\My Documents\Adobe\leo\brane3.jpg[/img]
f9 VOJNATA JA NAPRAVIJA=A L B A N C I T E KOJ SE NADEVAA DEKA SO TOA KE DOJDE NATO I KE GI RAZGRANICHI SILITE I TERITORIITE I DEKA ALBANSKOTO PRASHANJE KE SE RESHAVA VO PAKET SO KOSOVO,IMAA ORUZJE OD KOSOVO,PRVO BEA STACIONIRANI VO POJASOT MEGU KOSOVO I SRBIJA,POJASOT GO ZATVORI NATO SO DOGOVOR SO SRBITE I ALBANCITE OD BUJANOVAC,PRESHEVO,A GO NAPRAVI TOA ZARADI NAPADOT NA AVTOBUSOT KOJ DOBI PUBLICITET NA ZAPAD I SILITE NAJMNOGU SOSTAVENI OD MAKEDONSKI ALBANCI SE PROVLEKOA PREMA TANUSHEVCI. DOGOVOROT KOJ GO NAPRAVI CHOVICH E TRIPARTITEN I E NA SHTETA NA MAKEDONIJA A SE ODNESUVA ZA BALANSIRANJE NA PRAVATA NA SRBITE NA KOSOVO SO ONIE NA ALBANCITE.ZA DA BIDE KONTROLIRAN SUDIR TOJ GI PREDUPREDI MAKEDONSKITE DRZHAVNI TELA DEKA NI SE SPREMA VOJNA.NA TOA NIKOJ NE VERUVASHE,NITU SDSM NITU VMRO NITU KIRO.SITE SMETAA DEKA ZARADI PODRSHKATA NA VLADATA NA LJUPCHO OD ZAPAD DEKA KE NE POSHTEDAT. NITU VMRO NITU SDSM NE SE KRIVI ZA VOJNATA.DA SE KAZHE OBRATNO E SAMO DNEVNA POLITIKA KAKO BI SE MORALNO OPRAVDALA KOALICIJATA SO NEMORALNI LICA KOJ IMAAT KRV NA SVOITE RACE.
n/a
quote:
Originally posted by intel Плус тоа Бранко рече ќе се повлече само доколку биде поразен,односно доколку победи Кедев,но не ако поради повикување на бојкот не успеат изборите.
Ne sum siguren deka tokmu taka beshe negovata izjava. No se razbira deka mozhe da izlazhe, ne bi me zachudilo.
quote:
Потоа пак ќе истрчаат два фаворита на СДСМ и ДПМНЕ, па ако има шанси да победи ДПМНЕ треба СДСМ да повика на апстиненција во тој втор круг. Игри без граници.
Ne se igri bez granici. SDSM i DUI imaat okolu 80 pratenici i posle vakvo fijasko kje go smenat ustavot, za da nema potreba od 50% izlezeni glasachi.
quote:
Останатите 30% никогаш не гласале на ниедни избори,а сите овие заедно со членството на ДПМНЕ кое партијата потајно го повикува на бојкот Ганка-циганка има намера да ги присвои како 70% кои го подржале ДПМНЕТО во апстиненцијата. ЗНАЧИ-Тие што ќе апстинираат ДПМНЕ ќе ги искотисти за свој политички маркетинг.
Sekoja politichka partija se obiduva da si ja zgolemi poddrshkata megju glasachite, i toa shto go velish deka VMRO-DPMNE kje se identifikuva so 70% namesto so svoite 15%, mozhe da go konstatirash, ama ne i da go osudish, zatoa shto toa e i celta na politichkoto ubeduvanje. Politichki marketing - pih, pa fala bogu deka politichkite partii pravat politichki marketing. E sega, imash premnogu visoko mislenje za Ganka. Taa ne e tolku pametna pa da i tekne deka podobro kje bide za partijata da se identifikuva so 52% (ili 70% ako ne izlezat i vmrovcite) neizlezeni glasachi, tuku uporno odi i tropa po mitinzi "masovno" da se izlezelo. Teshka glupost!
SLaCk Ne biraat albancite pretsedatel tuku makedoncite taka sto ako branko pobedi samo so glasovite na albancite toa e ednakvo na poraz zosto na parlamentarni izbori e gotov.Glasajte za Kedev ne za Branko imase 13 godini da pokaze sto znae i pokaza deka nisto ne znae osven u kafanski stil da tropa po masi "Da zivee Makedonija".Koga pocna nemase nikakvo iskustvo politicko i ne samo politicko tuku i rabotno a sega za drug zbori. Od lazgo pretsedatel ne biva - Branko C.
SLaCk Pa zemi gi tie 95% privatizirani pretprijatija znaci site stradame radi toa a ne samo vrabotenite celosno se unisti stopanstvoto.A sto stradas ti od telekom te prasav?!isto e kako i prethodno potpolno isto samo podobri se salterite derea i prethodno derat i sega.Ne strada nikoj koa bucko sred vojna sitka objekti od ARM i gi izdava za smesni kirii.Ne te zasega toa direktno neli i ne e vazno toa?Direktorot na ESm Pande "VEGJATA" Lazarevski e covek sto da ne bese smenata na vlasta ke zavrsese vo zatvor radi perenje pari ama toa e sudbinata se zema vo svoi race i sega sposobnite domoljubi i domobrani SDSM se grizat za nasite nacionalni bogatstva t.e. svoite dzebovi.
intel
quote:
I uste ova...sto korist nie imavme od drzavata sto kontrolirase koa tie pari idea vo dzebovite na politicarite.E tamu idea a sea barem danokot si ide na drzavna smetka se znae kako se trosi a ne kao prethodno kao kasa im sluzea javnite pretprijatija.
Морам ова да го преведам од ДПМНОВСКИ(леле перење мозок) на Македонски. Што корист имаше Дпмне кога владата ги контролираше тие пари.Влада како влада паѓа,порано или покасно.Зошто да одат парите во џебовите на некоја нова влада кога може ние да си го приватизираме и да лапнеме кеш за недајбоже(финансирање на овие претседателски избори на пример). Зошто па јавните фирми да и служат на Македонија како каса кога може да ја полнат касата на Унгарците.
SLaCk pa zosto ESM se privatizira?mora da sfatis deka podobro funkcionira privatnoto od drzavnoto.A se privatizirase za da nema zloupotrebi a sea ti mozes da zboris sto sakas.Eve ti za telekomot interesen slucaj:) ЈАНЕ МИЉОВСКИ И ХАРИ КОСТОВ СИ КУПИЛЕ ТЕЛЕФОНСКА ЦЕНТРАЛА ОД 800 ИЛЈАДИ МАРКИ, ВОН ЗАКОНСКИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ! Во текот на 1995 година, Министерството за финасии, во тоа време предводено од Јане Миљовски како министер во тогашната влада на Црвенковски и Хари Костов - заменик министер, без никаков јавен тендер или конкурс, за потребите на министерството, од приватната фирма "Пикон" набавиле телефонска централа во вредност од околу 800 илјади германски марки! Ama ova e odamna ne vazi veke:)
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Pa zemi gi tie 95% privatizirani pretprijatija znaci site stradame radi toa a ne samo vrabotenite celosno se unisti stopanstvoto.
Koi se tie firmi?? Taa brojka od 90-95% od privatizacijata samo e brojka na VMRO koja nema blage veze. Koga kje mi odgovorish koj se tie pretprijatija, jas kje ti izvadam ushte tolku, pa da vidish deka taa brojka ne e 95%.
quote:
A sto stradas ti od telekom te prasav?!isto e kako i prethodno potpolno isto samo podobri se salterite derea i prethodno derat i sega.
Tochno, no toa mozheshe da se sprechi so ubav i pameten dogovor. Aj razmisli vaka. Poshto infrastrukturata e prodadena na telekomot. Mislish li deka bi doshol drug telefonski operator vo Makedonija za 2 milioni lugje da se zaebava i da trcha da postavuva banderi (poshto banderite se sega na telekomot) za da napravi konkurencija vo Makedonija?? DURI i da dojde nekoj drug telefonski operator (i da recheme deka Telekomot kje mu gi izdava banderite i kablite, shto nema da se desi) dali mislish deka toj operator kje bide konkurent na telekomot?? A da ne zborime za povekje operatori. Koga drzhavata bi ja imala infrastrukturata, togash drzhavata bi rekla. Mesechno za banderite i kablite shto operatorite kje gi koristat barame 50 denari mesechno od sekoj pretplatnik. Barame 1 denar od sekoj impuls plus danokot. Shto dobivash so toa? Mesechno kje plakjash 50 denari fiksno (koristel ili ne koristel telefon) + kolku potroshish. Ako telekomot stavi cena 3 denari po minuta primer, eden denar ide za drzhavata, 2 denari za telekomot. Togash bi se pojavil konkurent koj bi stail 2.5 denari po minuta. 1 denar pak kaj drzhavata, 1.5 denar za taa X kompanija. Toa e konkurencija. I togash narodot ne pati nego ima IZBOR.
quote:
Ne strada nikoj koa bucko sred vojna sitka objekti od ARM i gi izdava za smesni kirii. Ne te zasega toa direktno neli i ne e vazno toa?
Ne me zasega uopshte. Kolku vojska imame nie za da gi drzhi tie kasarni polni? Poubavo e da sedat i da propagjaat ili da se dadat pod kirija? Shto ne otide ti da gi iznajmish?? Znachi narodot ne strada od toa.
quote:
Direktorot na ESm Pande "VEGJATA" Lazarevski e covek sto da ne bese smenata na vlasta ke zavrsese vo zatvor radi perenje pari ama toa e sudbinata se zema vo svoi race i sega sposobnite domoljubi i domobrani SDSM se grizat za nasite nacionalni bogatstva t.e. svoite dzebovi.
Daj bozhe da ide u zatvor. Ako napravil neshto neka ide u zatvor. Ne 5 godini, ne 10. Cel zhivot na robija neka ide. Kako shto SDSM trpa sea u chorka bivshi direktori i lugje sho bile na pozicija im posakuvam na VMRO istoto da go napravat koga kje dojdat na vlast. Sakam site partii da rabotat U IME NARODA.
SLaCk Dzabe vi e da lepite bilo kakvi etiketi posto branko go znaeme site.Najnesposobniot politicar vo Makedonija sto saka da izbega od premier da stane pretsedatel ama se nadevam toa nema da mu bide dozvoleno.Mu dozvolivme i braniteli da narekuva zooloska gradina i da priznava nekakvisi univerziteti i na ali ahmeti cigara da mu pali i da laze za nekakvi bitki so oktopodi i da laze deka imeto FYROM dve nedeli ke trae i zname da smeni i da polni dzebovi so krsenje embarga i da izmisli tenderi vo cetiri oci i da go izmisli reketarstvoto vo politikata i teroristi da gi stavi na site mozni drzavni pozicii od kade ke gi branat nacionalnite interesi(!?) i da ni stanat sekojdnevie albanskite znaminja i himna i da ne laze deka ke ima vraboten vo sekoe semejstvo i da mava u banderi pijan i da krsi amerikanski ambasadi i da pregovara sred vojna so ahmeti i da uvezuva cisterni nafta bez nikakov tender i da go podeli makedonskiot narod i da i da go znaeme site branko crvenkovski grdoto lice na makedonija dosta e!
SLaCk Mislam deka ne sme kompetentni da zboruvame za telekomot i za dogovorot posto ni sum gi gledal drugite ponudi kakvi bile i dali imalo drugi ponudi ni nisto.Gi iznajmuvase objektite bucko za koi imase interes a on na svoi luge gi davase za smesni pari.Da mu bev prijatel ke mi dadese:).Za toa se bunam.Site partii vo ime na narodot a ne u ime naroda:).Peace.
OooOo Za se shto plakjam, kompetenten sum. Ako telekomot mi zima nenormalni pari, kompetenten sum da go kritikuvam. Shto air imash ti od kasarnite?? Kje spiesh u kantina? Pod kirija se, ne se prodadeni. Shto si se fatil ko slepec za stap. Pak ne mi gi nabroja 95% od firmite! I pak ne mi odgovori na koe tvoe sme se svele!
Strelec Me chudi zoshto Gazment nishto ne se proiznesuva po ova prashanje!?
Gazment
quote:
Originally posted by SLaCk
Ne biraat albancite pretsedatel tuku makedoncite taka sto ako branko pobedi samo so glasovite na albancite toa e ednakvo na poraz zosto na parlamentarni izbori e gotov.Glasajte za Kedev ne za Branko imase 13 godini da pokaze sto znae i pokaza deka nisto ne znae osven u kafanski stil da tropa po masi "Da zivee Makedonija".Koga pocna nemase nikakvo iskustvo politicko i ne samo politicko tuku i rabotno a sega za drug zbori. Od lazgo pretsedatel ne biva - Branko C.
Branko e moron klasicen, ama ne tropaj gluposti poso 99ta Vmro so Boris pobedi na nelegitimni izbori. Ama sega situacijata ne e vo polza na vmro posto ja nemaat podrshkata od albancite. Inaku, ne veruvam deka bi gi odbile. I otvori gi malce ochite, istite tie albanci sto glasaa za VMRO 99ta, ke glasaat sea za Branko. Tie porano sto bea del od DPA ili PDP sea se DUI...DUI ne padnaa od mars, samo ja iskoristija pametno vojnata vrz nesposobnosta na makedoncite i si dojdoa na vlast! Nema razlika megju nekoi luge koi glasaa za VMRO 99ta i sea sto ke glasaat za SDS. Edinstveno e toa sto pred vojnata bea anonimusi, za da posle si gi iskoristat svoite 5 min, ko drugar ti Gzim koj zbori poubavo makedonski od pola mak. pratenici...
Gazment
quote:
Originally posted by Strelec
Me chudi zoshto Gazment nishto ne se proiznesuva po ova prashanje!?
Abe tuka sum jas, ne znam samo sto da mu kazam na Slack, poso deckoto ne e aren[:D] Me potseka mnogu na Vlatko Gjorcev[:)] Greota, srce, vmrovce, pa uste mudro[:D] Rekov, garant zena mu ke go vara[:D]
StormAngel
quote:
Originally posted by SLaCk
Ne biraat albancite pretsedatel tuku makedoncite taka sto ako branko pobedi samo so glasovite na albancite toa e ednakvo na poraz zosto na parlamentarni izbori e gotov.Glasajte za Kedev ne za Branko imase 13 godini da pokaze sto znae i pokaza deka nisto ne znae osven u kafanski stil da tropa po masi "Da zivee Makedonija".Koga pocna nemase nikakvo iskustvo politicko i ne samo politicko tuku i rabotno a sega za drug zbori. Od lazgo pretsedatel ne biva - Branko C.
Da ti kazam edno nesto sto ti i go znaes no ete ja pak ke go napisam,kazi mi koj pretsedatel na Republika Makedonija ne e izbran od glasovite na Albancite? Branko e epten podobar od drugiot kandidat,kako za nasi uslovi taka i za Evropski Standardi.Ti ako mislis da si imas pretsedatel po tvoj vkus,togas nemoj da mislis deka se ke se razresi.Misli malku,na Makedonija i treba politicar so visok profil.A toj e Branko,bez razlika na toa sto napravil.Toj e najdobriot izbor za Makedonija sega za sega.I zapamti,sekogas izbiranjeto na pretsedatelot zavisel kolku tolku i od glasot na Albancite.Kako i so prethodniot pretsedatel pa i so toj pred nego...Taka i ke bide.Sakaj ti priznaj go toa sakal ne.Istorijata nikoj ne moze da ja smeni ama idninata da. Mojata idnina mi se cini deka ke e podobra so Branko za pretsedatel. Partiski,normalno deka sekoj si ima svoj kandidat koj sto mozebi i ne se kandidiral,ama mislejki na toa sto ne ocekuva vo idnina,moe mislenje e deka Branko e najdobar.Sasko nema ni iskustvo,baska toa,ne e ni podgotven da vodi drzava. Pozdrav
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Ne biraat albancite pretsedatel tuku makedoncite taka sto ako branko pobedi samo so glasovite na albancite toa e ednakvo na poraz zosto na parlamentarni izbori e gotov.Glasajte za Kedev ne za Branko imase 13 godini da pokaze sto znae i pokaza deka nisto ne znae osven u kafanski stil da tropa po masi "Da zivee Makedonija".Koga pocna nemase nikakvo iskustvo politicko i ne samo politicko tuku i rabotno a sega za drug zbori. Od lazgo pretsedatel ne biva - Branko C.
A zoshto glasot na eden makedonec da vredi povekje od glasot na eden albanec? Zoshto na primer mojot glas da ima pogolema vaznost od glasot shto kje go dade, eve Gazment da go zemam za primer!?
StormAngel
quote:
Originally posted by SLaCk
Mislam deka ne sme kompetentni da zboruvame za telekomot i za dogovorot posto ni sum gi gledal drugite ponudi kakvi bile i dali imalo drugi ponudi ni nisto.Gi iznajmuvase objektite bucko za koi imase interes a on na svoi luge gi davase za smesni pari.Da mu bev prijatel ke mi dadese:).Za toa se bunam.Site partii vo ime na narodot a ne u ime naroda:).Peace.
A mislis deka nekoj kako nas moze i da pogledne barem mal del od tie tenderi i ponudi koi sto vladata i drzavata gi dobila i ke gi dobie. Rezime:Nema politicar koj sto ne krade.[;)] Inaku boldiranata recenica ti e super.Taka e.Site za narodot,a narodot pak bos.[:(]
slasa neka popusat site sto se protiv branko i na branko ina mene
Strelec
quote:
Originally posted by blazhocrni
Ne sum siguren deka tokmu taka beshe negovata izjava. No se razbira deka mozhe da izlazhe, ne bi me zachudilo.
Kako mozesh da ne si siguren, a znaesh deka kje bide laga?:)
quote:
Ne se igri bez granici. SDSM i DUI imaat okolu 80 pratenici i posle vakvo fijasko kje go smenat ustavot, za da nema potreba od 50% izlezeni glasachi.
I komu mu treba toa? Koj kje ima korist od toa? I kade e togash motiv za bojkot? I shto kje se dobie so bojkot osven dopolnitelno troshenje na pari od drzavnata kasa? Neli se fakjash sam vo stapica povikuvajki na bojkot, a potoa samiot objasnuvash deka so toa nema da se dobie nishto?:)
quote:
...toa shto go velish deka VMRO-DPMNE kje se identifikuva so 70% namesto so svoite 15%, mozhe da go konstatirash, ama ne i da go osudish, zatoa shto toa e i celta na politichkoto ubeduvanje.
So ova se soglasuvam. Ova e navistina politichki marketing, no sekoj (vkluchuvajki go i VMRO DPMNE) ima sosema legitimno pravo na vodenje politichki marketing i upotreba na markentishki trikovi.
quote:
...tuku uporno odi i tropa po mitinzi "masovno" da se izlezelo. Teshka glupost!
Pa ne bi rekol deka 'uporno odi i tropa'... Se zabelezuva kaj VMRO DPMNE deka so 'pola usta' go povikuvaat chlenstvoto da izlezat na izbori, znaejki deka nemaat shansi da pobedat! Samo ushte ednash go potcenuvaat narodot, koj shto ne e sepak tolku naiven! Izborite kje bidat uspeshni, a i pobednikot rechisi na site im e vekje poznat!
n/a Eh Strelec, za da pokazhesh deka ne sum vo pravo pochna zborovite da mi gi secirash eden po eden. Ako! Prashuvash kako mozhe da sum siguren deka Branko kje izlazhe? Da ne ja povtarame temata - Branko mnogupati do sega izlazhal, pa ne bi me zachudilo da go fatime kako izlazhal ushte ednash. Vo vrska so dopolinetlnoto troshenje na pari za novi izbori! Velish kade vodi bojkotot? Epa mislam deka vredi da se potroshi ushte nekoja para za Branko Crvenkovski koj 8-10 godini ja vodi Makedonija (spored mene neuspeshno) da si zamine od politichkata scena.
quote:
Izborite kje bidat uspeshni, a i pobednikot rechisi na site im e vekje poznat!
Spored koi pokazateli izborite kje bidat uspeshni koga vo prviot krug izlegoa samo 55%? Samiot velish deka VMRO pochnale "so pola usta" da povikuvaat na izlez. Da ne mislish na pokazatelite od shtabot na SDSM? Nazdravje "demokratija" so odnapred poznat pobednik! Bljak!
SLaCk Ti go imas procitano dogovorot OooOo ili toa sto SDS ti servira?Ajde koga si ti tolku umen kazi sto trebase da se pravi so telekomot?A ti bojan studiraj si vo bugarija ne beri gajle za mene jas ke glasam ne ti od bugarija.
SLaCk I da se vratime na temata.Posledna vest e deka branko vetil pretsedatel na parlamentot da bide od DUI.So ova branko ima pogolemi sansi da pobedi bidejki celo UCK e pozadi nego.I sto mislite dali moze clen na DUi da bide pretsedatel na sobranie ili minister za vnatresni?
fio Резилот ќе биде огромен. Замисли после Бранко да рикне ко Борче, шок ќе ни биде преЦедател
SLaCk Pa i onaka oni vladeat?:)
ozonce Pochituvan bojan denes bev na otvaranje na Centar za poddrshka na Nevladini organizacii i na svecheniot govor ni beshe prenesena edna informacija, so koja mislam deka ke go smenish tvoeto mislenje. Profesorot Ilija Milchin od FIOOM zboruvashe za nachinot na koj edna lichnost koja ne pripaga na niedna l\politichka partija i lichnost koja e umetnik, stanuva zbor za Toshe Proevski, ja odbil nagradata koja trebalo da mu se dade kako graganin na Poraneshna Jugoslovenska Republika Makedonija i zamisli go otkazuva negoviot koncert vo Saraevo za da moze na 28.04 da glasa. Me interesira tvoeto mislenje, zoshto toj koga e tolku poznat i ima pari, slava... otkazuva tolku bitni raboti za negovata profesija so cel da moze da izbere Pretsedatel?
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Ti go imas procitano dogovorot OooOo ili toa sto SDS ti servira?
Ne! Go nemam prochitano. SDSM ne mi servira nishto mene, zatoa shto imam glava da razmisluvam, za razlika od tebe [;)] Kako i da e, dogovorot go nemam prochitano ali prashaj gi tie shto chekaat pred shalterite so smetki od po 40.000 denari dali im e biten dogovorot. Ti stvarno se pravish slep i zamizhuvash na glupostite na tvojata partija.
quote:
Ajde koga si ti tolku umen kazi sto trebase da se pravi so telekomot?
Ako gi chitashe moite postovi, kazhav shto trebashe da se napravi, ama nema da te macham i da te vrakjam nazad, nego kje ti napisham pak. INFRASTRUKTURATA NE SE PRODAVA!! Poshtetno od toa shto sakash??? Istoto vazhi i za telekom i za okta. Drzhavata treba da ja odreduva cenata na impulsot kako i sekade u svet, a ne telekomot da manipulira so drzhavata. Svati li tvrda, usijano glavo?? Tvojata partija shto se bori za Makedonija, ustvari ja shitka Makedonija. Od privatizacijata na VMRO pati cel narod, a od privatizacijata na SDSM patat samo odreden broj na lugje. Toa e razlikata. Deka kradea, kradea i dvete, samo na razlichni nachini. I ne mi odgovori na predhodniot post, na koe tvoe sme doshle??
SLaCk Misli kako sakas jas drugo ti tvrdam. I ESM ke se privatizira celosno ke vidis.A toa za smetkite da ti kazam pravo poveke imase redici pred da se privatizira ne e od pred 3 godini ovaa pojava...ne vikam deka e sup daleku od toa ama drzavata sama ke si najde nacin da se stiti toa e toa.
SLaCk I uste ova...sto korist nie imavme od drzavata sto kontrolirase koa tie pari idea vo dzebovite na politicarite!E tamu idea a sea barem danokot si ide na drzavna smetka se znae kako se trosi a ne kao prethodno kao kasa im sluzea javnite pretprijatija.
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Misli kako sakas jas drugo ti tvrdam. I ESM ke se privatizira celosno ke vidis.A toa za smetkite da ti kazam pravo poveke imase redici pred da se privatizira ne e od pred 3 godini ovaa pojava...ne vikam deka e sup daleku od toa ama drzavata sama ke si najde nacin da se stiti toa e toa.
Tkandiiiiiiiiii se zatnalooooo, mozocheto na SLaCk. ESM nemozhe da se privatizira celosno. Zhivi bili pa videli. Ajde kazhi mi koi pretprijatija gi privatiziral SDSM, a kompletno narodot da strada poradi toa, a ne odredena grupa lugje (na primer vrabotenite)? Jas ti posochiv 2 pretprijatija shto VMRO gi privatizirashe.
BorisVM
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Ti go imas procitano dogovorot OooOo ili toa sto SDS ti servira?
Ne! Go nemam prochitano. SDSM ne mi servira nishto mene, zatoa shto imam glava da razmisluvam, za razlika od tebe [;)] Kako i da e, dogovorot go nemam prochitano ali prashaj gi tie shto chekaat pred shalterite so smetki od po 40.000 denari dali im e biten dogovorot. Ti stvarno se pravish slep i zamizhuvash na glupostite na tvojata partija.
Samo za sporedba, Germanskiot telekom sakashe da kupi povece od 51% na akcii na americhkia firma tuka koja se bavi so telekomunikacii. I shto stana? Kongres fino i eskpresno brzo donese odluka deka ne smee toa da se sluchi zatoa shto ne dozvoluuvaat stranska firma da im vodi komunikacii tuka vo Amerika. Taka se pravat ovie raboti vo site normalni drzhavi. A sega vo Makedonija ce iskluchuvaat telefoni za neplateni smetki od pola denar. Slack toa se fakti.
n/a
quote:
Originally posted by ozonce
<snip>... zoshto toj (Toshe Proeski m.z.) koga e tolku poznat i ima pari, slava... otkazuva tolku bitni raboti za negovata profesija so cel da moze da izbere Pretsedatel?
Wow, ova e najsilniot argument, deka treba da se pojde na glasanje. Slusham vchera i Kiro bil vo Shtip i veli i Branko e dobar i Kedev e dobar, ama vie da izlezete na glasanje. Slusham vchera i Batler zasukal rakavi pa trgnal po Makedonija da lobira masovno da se izleze.
B L J A K!
A znaesh zoshto tolku se rastrchale site, da se izleze na glasanje? Zatoa shto poslednite anketi se prava katastrofa za Branko, ete zatoa. Edvaj 48% kje izlezele (daj bozhe da se opametat vmrovci u posleden moment pa da se spushti taa brojka na 38%).
bojan81 DPMNE i SDSM gi mobiliziraat site raspolozlivi sretstva za da se spasat od ocigledniot propast na politikata koj ja vodea do sega, da gi spasat poltroncinjata i idiotite kako slak i uste ednaska da gi opravdaat za nivnata rabota, da im kazat deka taka treba da prodolzat da funkcioniraat, nema smisla za dosegasnata politika na dvete partii da se pisuva, jasno e ko den, procitani se. Fakt e deka propasta na izborite, ke ima posledici vo stil deka drzavata ke bide vo delumna blokada vo vrska so nadvoresnata politika, vo vnatresen plan nema sto da izgubi edninstveno sto moze e da dobie. Sega ke pocnat so aktivna kapanja za povtorno ne ubedat deka nie nemame drug izbor edinstveniot izbor ni se DSMNE i SDSM. Hmmmm, ova me potseka na vremeto na ramkovniot dogovo, koga dodeka onie sto se borea so oruzje za golema Albanija, vrsea etnicko cistenje vo zapadna makedonija i si gi ostvaruvaa celite, nas ne ubeduvaa deka dodeka oni si gi ostvaruvaat svojte celi nie treba propagirame mir. Odnosno da im se dade se na onie sto baraat, zosto neli oni pukaat a nie sme za mir. Dosta e so nivnite paroli so koi makedoncite gi drzat vo emotiven strav deka dokolku ne se oni i dokolku nastane 3 meseci politicka kriza ke propadne Makedonija. Se sekavate li kako se smeni znameto, kako se otkazavme od makedoncite vo sosetstvoto, kako go promenivme ustavot, kako si ja unistivme drzavata?? Sekogas so strav deka dokolku toa ne se prifati Makedonija ke ja snema. Moj priateli makedonija ke opstane so niv ili bez niv, Makedonija ima 2000 godisna, mi se gadi na ludje koi se prestavuvaat za spasiteli na Makedonija. Neznam sto ke stane od takanarecenite "spasiteli" koga ke nema veke so sto da se pazarat.
n/a
quote:
Originally posted by ozonce
blazocrni, naprotiv, koga nema da izlezesh na glasanje, tvojot glas ne se broi, a koga ke izlezesh na galsanje i tvoeto livche e nevazechko, avtomatski povlekuva deka dvajcata kandidati ne se dostojni da go dobijat tvojot glas. Nivni problem e shto ponatamu ke pravat, dali ke se voozbilat i ke ja prodolzat istata.
Za zhal, ne e taka. Da bea ova parlamentarni ili lokalni izbori kje beshe taka kako shto velish ti. No ustavot za pretsedatelski izbori veli neshto poinaku. Ako izlezam da glasam (pa duri i nevazhechki) kje pridonesam da se napolni procentot do 50%, pa onoj od dvata kandidati (a ne gi sakam ni dvajcata), shto kje ima povekje glasovi, kje se inaugurira vo pretsedatel. Togash ne e negov problem shto imalo tolku ili onolku nevzhechki livchinja, tuku moj shto ne sum si gi razbral ustanite i demokratski prava shto mi gi pruzha ustavot. Ako ne izlezam na glasanje, i ako moeto neizleuvanje pridonose na ne se napolni procentot do 50%, togash izborite treba da se povtorat (t.e. i dvata kandidati propadnale, a toa e moeto politichko ubeduvanje vo momentov). P.S. Ne sum voopshto radikalen, samo znam da gi iskoristam site demokatski prava shto mi gi nudi ustavot vo ovoj sluchaj.
intel
quote:
Originally posted by marko_polog
quote:
Originally posted by intel
Абе овде ептен сте кул.Дури Слацк сте го превоспитале.Ми се допаѓа што нема навреди како што ми се обраќаат на еден друг форум само затоа што не сум Дпмне-Офца.Еве дел:
quote:
mamicata mamina da ti e.bam kopile rasipano, za ova so krv ke platite krv vi e.bam rasipana. GORDO MAKEODNIJO SO VMRO DPMNE
Значи и на Слацк би требало да му биде јасно дека Бранко не треба да чека гласови од Албанците.Со вакви како овој погоре а му е клубски другар ќе губат уште долго,долго и тоа исклучиво од Македонците.
A ti odma se isplasi a, Si resil da postiras od drug forum, "za ova so krv ke platite", za sto stanuva zbor? Ako stanuva zbor za individualec sto raboti protiv Nacionalnite interesi na Makedonija, toa i zasluzuva, te molam daj povece informacii [:D]
Марко,Марко.Какво плашење што ти е.Само покажувам зошто некој ГУБИ и зошто Слацк избега од таму засрамен од неговите партиски другарчиња. Можам да постирам линк да го видиш целиот тек на разговорот,ако дозволи администраторот или модераторот.Не знам какви се правилата тука.
slasa intel eve go postavuvam linkot http://www.ajvarforum.com.mk/forum/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=17711
Strelec Slasa, za ova te stavam na 30-minuten ban!:)
slasa ke ti e otkornam bradata ,,,:-))
Strelec :)))))))
SLaCk intel ti si obicen partiski vojnik i nema sto da komentiram za tebe.Na tvoite segi moze da se smeat samo tipovi kao neutralniot Strelec.Jas ne sum clen na VMRO-DPMNE samo si kazuvam moi ramzisluvanja ne se poznavam so ni eden funkcioner od UMS a kamoli od VMRO-DPMNE za razlika od tebe.A vo vrska so toa da glasame ne glasame polemikava.Jas vo prviot krug ne glasav mislev deka nema da izlezat 50% ama ocigledno drugite ne mislele taka t.e. tie ne se mnogu poveke od apstinentite ama ... vo vtoriot krug sekogas izleguvaat poveke a masinerijata na DUI-UCK ocekuvam ako treba i 250.000 glasovi za branko da otstampaat taka da mislam deka nema smisla da se bojkotiraat izborite.Dali Kedev ima sansa ili nema sansa ke vidime vo sreda a treba da se izleze za da pokaze narodot barem za makedonskiot zboram deka ne e zadovolen od politikata na Branko i negovata vlada.Znaci da mu se upati jasna poraka pred lokalnite izbori kade sto ocekuvam sigurna pobeda na VMRO-DPMNE.Druga rabota ovie pritisoci od OBSE,NATO,EU, takanarecenite nevladini organizacii (koi ne se nisto drugo tuku organizacii poddrzani od tugi vladi koi imaat za cel da go menuvaat karakterot na Makedonecot),"nezavisnite" intelektualci i tn. za mene se sramni.Mislat deka Makedonecot e moron izlezi glasaj izlezi glasaj samo grakaat vo hor, a samo da potsetam ustavno pravo e i da ne glasas!Taka da jas poracuvam ako sakate da se trgne branko(koj spored mene zaedno so ljubco(iako ljubco napravi mnogu poveke od nego za mkd) go podelija makedonskiot narod),ovaa apatija vo Makedonija glasajte za Kedev,ako ne drugo ke ima krupni pomestuvanja na makedonskata politicka scena so porazot na branko.Ako sakate da ne glasate ne glasajte ama najmnogu profit od toa ke ima branko ke vidite...
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Na tvoite segi moze da se smeat samo tipovi kao neutralniot Strelec.
Slack, mnogu me interesira dali ova go kazuvash so ironija, ili seriozno mi ja priznavash neutralnosta?:)
SLaCk Mislam deka si pameten pa sfati.Za politika nemas vrska ama vaka opsta kultura imas:)
ozonce Trogloditi
intel
quote:
intel ti si obicen partiski vojnik i nema sto da komentiram za tebe.Na tvoite segi moze da se smeat samo tipovi kao neutralniot Strelec.Jas ne sum clen na VMRO-DPMNE samo si kazuvam moi ramzisluvanja ne se poznavam so ni eden funkcioner od UMS a kamoli od VMRO-DPMNE za razlika od tebe
Абе Слацк,сто пати сум ти кажал дека и јас како тебе си кажувам како размислувам.Ама ти си специјален партиски војник со резон кој мисли дека сите кои не се вклопуваат во твоето размислување се Сдсмовци. Епа за разлика од тебе јас познавам многу од Вмро-Дпмне и затоа нема да гласам за нив-ЈАСНО.
quote:
Taka da jas poracuvam ako sakate da se trgne branko(koj spored mene zaedno so ljubco(iako ljubco napravi mnogu poveke od nego za mkd) go podelija makedonskiot narod)
Наброј ги тие работи. -не олесни од телеком и окта,голем успех нема што. -покажа како се прават избори 1999 па сега се плашиш од старата народна(што си посеал тоа ќе си жнееш)
quote:
vo vtoriot krug sekogas izleguvaat poveke a masinerijata na DUI-UCK ocekuvam ako treba i 250.000 glasovi za
Да не споредуваме понатаму.Најдобар показател за тоа што ДПМНЕ(љубчо) направи е неговиот рејтинг после една година од парламентарните избори 98 кога беше прегазен на претседателските избори(го спаси машинеријата на УЧК-нели). Сега имаме состојба кога Бранко е годинаипол на власт а во прв круг води над Кенеф со 80.000 гласа.Петковски 99 во прв круг доби 350.000 а Трајковски 216.000. Тоа се параметрите и реалната слика кој има поголема доверба кај народот.
n/a Moze ni Kedev ne e dobar aj ama Branko predavnikot nema nikogas ni imeto da mu go spomnam.Toj ja prodade MAKEDONIJA zaedno so siptarive.So eden zbor SRAMOTA... Samo BRAT LJUBE !!!
bojan81 Slack, ti so intel ste dve razlicni raboti. Ti si obicna ovca i nisto drugo, a intel mozebi i e sipatizer na sdsm no e Makedonec pret se. Ima i sipatizeri kon vmro-dpmne koj pret se im e Makedonija (mozebi takvite se poveke otolkuku vo sdsm) . A ti si obicen bik na koj sto i da mu kaze covek ti ke odgovoris muuu.
bojan81
quote:
Originally posted by ozonce
bojan, za toa profesorot Milchin shto pravel kako pravel koj podmituval ne me interesira, tuku informacijata ja dade za da definira graganska lojalnost, graganska azurnost. ne si me svatil ochigledno e, a nemam namera da si trosham vremeto na politichki forum. te molam najdi definicija za gragansko opshestvo, prochitaj i se ke bide vo red.
Pa jas ti kazuvam zosto e toj tolku pameten a ludje kako Petre M andreeski ne se. No ti najverojatno ni neznaes za kakvai licnosti ti pisuvam, zosto edinstveno sto znaes vo zivotot e od zboruvanje. Ili mozebi mozes da mi pisuvas za Misirkov, Prilicev, Miladinovci, Delvev, Karev, itn... Ili sto ke ti se tie tie se zastareni a??
quote:
Inaku apstinencijata spored mene e pravoporporcionalna so radikalnite svakanja koi gi imate vo glava. vakvite vashi radikalni idei za apsitinencija me navleche na nekoj nachin da pishuvam na povulgaren nachin, a ako ti se pozna vo muabetot togash toa e tvoj problem.
Od koga be ozonce milo za tebe makedonskite interesi se radikalni stavovi? Ti svesen li si sto pisuvas be priatel, kakvi radili ti se motaat vo taa zamatenata glava. Jas za politika mozam casov da ti drzam barem na tebe. Od ova sto go pisuvas se gleda deka si obicen duduk za politika i nisto drugo.
SLaCk Bojan sakas da kazes deka jas ne sum Makedonec?Dojdi vrati se vo makedonija peder bugarski ni eden i kazi mi go toa vo lice.Toa NEPOKOR ne moze da go koristis koa se raboti za tvojot gz sto go rabotat bugari.
SLaCk I uste ova posto toa e i temata sto ja postaviv.Eve Branko koga tolku zadovolno ja prifaka poddrskata od GAZim Ostreni neka pobara da go vrati pistolot sto go zemal od ubienot pripadnik na "Volci"-te kaj Vejce sto zaginaa a koja toj ja vodese.
n/a
quote:
Originally posted by SLaCk
Jas vo prviot krug ne glasav mislev deka nema da izlezat 50% ama ocigledno drugite ne mislele taka t.e. tie ne se mnogu poveke od apstinentite ama ... vo vtoriot krug sekogas izleguvaat poveke
Greshish. Vo vtoriot krug izleguvaat pomalku glasachi.
quote:
Dali Kedev ima sansa ili nema sansa ke vidime vo sreda a treba da se izleze za da pokaze narodot barem za makedonskiot zboram deka ne e zadovolen od politikata na Branko i negovata vlada.Znaci da mu se upati jasna poraka pred lokalnite izbori kade sto ocekuvam sigurna pobeda na VMRO-DPMNE.
Vidi, OGROMNA logichka greshka pravite vie od shtabot na VMRO-DPMNE. I samiot velish deka vo vtoriot krug postoi mozhnost mashinerijata na UCK da mu pomogne na Branko so 250 iljadi glasovi? Taka? E pa togash shto gi buckate 309 iljadi glasachi na VMRO-DPMNE pak da izlezat i samo da go legitimiraat izborot na Branko, zashto vkupno kje ima togash izlezeno nad 50%? Inaku ako od 1,700,000 glasachi SDSM i Branko dobija "samo" 385,000 toa znachi deka 22.6% od glasachite vo Makedonija im dale poddrshka, shto se sveduva na tvoeto "da pokaze narodot barem za makedonskiot zboram deka ne e zadovolen od politikata na Branko".
quote:
Druga rabota ovie pritisoci od OBSE,NATO,EU, takanarecenite nevladini organizacii (koi ne se nisto drugo tuku organizacii poddrzani od tugi vladi koi imaat za cel da go menuvaat karakterot na Makedonecot),"nezavisnite" intelektualci i tn. za mene se sramni.Mislat deka Makedonecot e moron izlezi glasaj izlezi glasaj samo grakaat vo hor, a samo da potsetam ustavno pravo e i da ne glasas!Taka da jas poracuvam ako sakate da se trgne branko(koj spored mene zaedno so ljubco(iako ljubco napravi mnogu poveke od nego za mkd) go podelija makedonskiot narod),ovaa apatija vo Makedonija glasajte za Kedev,ako ne drugo ke ima krupni pomestuvanja na makedonskata politicka scena so porazot na branko.Ako sakate da ne glasate ne glasajte ama najmnogu profit od toa ke ima branko ke vidite...
Hmmm, pak kontradiktornosti vo tvojov post. Ako ne se izleze na glasanje, najmnogu shteta kje ima Branko a ne kedev (koj e vprochem kedev da ima shteta), a nema da ima shteta ni VMRO-DPMNE, zatoa shto ste go z**bale Branko i SDSM. Vo sprotivno, site shto kje izlezete da glasate za Kedev, sami kje se se z**bete, pa i nas kje ne z**bete shto nema da izlezeme na glasanje.
SLaCk Se e toa dobro blazho ama mislis nesto ke se smeni za 40 dena?Nisto.Branko ke pocne da lupa pak na masa ke izmislat vo meguvreme podobra taktika za valkanje na kedev i pumpanje na nekakvisi uspesi na branko i toa!A toa sto vikas deka branko ke pobedi so glasovite na albancite ja i na toa se nadevam,takva pobeda on samo zasluzuva!Falsifikat so albancite e vovedot vo negoviot kraj.
ozonce Trogloditi
StormAngel intel,slack i bojan81 mi se veke poznati od ajvar taka da kolku tolku znam sto mozat da napisat,edno ne sfakam,koga veke znaete koj ke pobedi na izborite...zosto ja tupite uste poveke?:))
fio Никад се не зна!
intel
quote:
Originally posted by bluehim
intel,slack i bojan81 mi se veke poznati od ajvar taka da kolku tolku znam sto mozat da napisat,edno ne sfakam,koga veke znaete koj ke pobedi na izborite...zosto ja tupite uste poveke?:))
Не го тупиме,само делиме мислења или спротиставуваме ставови. Кажи ни барем кој си од ајвар(немора јавно-може и на приватна порака)
fio СтормАнгел е :-))))) Го издадов!
orko
quote:
Originally posted by ivo-komita
Moze ni Kedev ne e dobar aj ama Branko predavnikot nema nikogas ni imeto da mu go spomnam.Toj ja prodade MAKEDONIJA zaedno so siptarive.So eden zbor SRAMOTA... Samo BRAT LJUBE !!!
Ako ti e Ljube brat doma da si go nosish i slatkara da mu otvorish, zatoa shto ne samo pretsedatelskata fotelja tuku voopshto politikata e premnogu za negoviot "pilechi mozok". Vo Makedonija ima mnogu predavnici, ne velam deka i Branko ne e od niv, se e mozhno. Svatete edno, samo zatoa shto skluchi koalicija so DUI ne znachi deka ja predal nashata drzhava. Znaete i sami deka koj i da gi dobieshe parlamentarnite izbori 2002 morashe da koalicira so edna od partiite na malcinstvata, dali toa bilo DPA, PDP, DUI, DPS itn. vo sluchajov beshe DUI shto znachi SDSM bea primorani da koaliciraat so niv. Ne deka sum simpatizer na Branko, megjutoa spored mene nemashe podobar kandidat za pretsedatel od nego. Zoshto Makedonija da izgubi struchnjak, kardiolog, kako shto e Sashko Kedev, chovek za makedonskiot narod anonimec vo dosegashnata politika, no dokazhan vo negovata sfera na dejstvuvanje. Ne e vreme za Makedonija da shkoluva politichari, ne e vreme vo Makedonija vladata da vodi edna politika, a pretsedatelot da ja kochi tamu kade shto ima ingerencii. Ne e vreme Makedonija za pretsedatel da postavi nechij piun, kako shto kazhav anonimec koj mozhe lesno da bide kontroliran od pozadina. Glasav i kje glasam za gospodinot Branko Crvenkovski zatoa shto ima 13 godini iskustvo vo politikata, 12 godini lider na edna partija koja vekje 10 godini vladee so Makedonija, zatoa shto treba pretsedatelot da se slozhuva so politikata na vladata, ne zatoa shto nema drug izbor, tuku zatoa shto toj e eden od tvorcite na taa politika, politika so koja kje se krene Makedonija ili celosno kje bide izbrishana. Bez razlika kolku nie samite ne veruvame deka mozheme da se integrirame evro-atlanski, Makedonija se naogja bash vo toj period, vo period na progres, vo period koj treba da gi zacrta i se priblizhi kon evropskite standardi, period od nekolku godini koi nema da bidat lesni, zatoa shto treba da se dvizhime so mnogu dinamichno tempo na zhivot i pumpanje na standardot. Zatoa mislam deka ne treba pretsedatelot da ja kochi vladata vo svojata politika, tuku celosno da ja poddrzhuva kako da raboti samo eden chovek, chovek koj ZNAE, chovek koj MOZHE! (da se nadevame i deka znae i deka mozhe) Povikuvam na masoven odziv utre na izborite zatoa shto so niven neuspeh bi bil i nash neuspeh, neuspeh na Republika Makedonija. Da ne i vrtime grb na sopstvenata drzhava!
StormAngel
quote:
Originally posted by fio
СтормАнгел е :-))))) Го издадов!
Da toj sum,StormAngel na ajvar,StormAngel na bagra,StormAngel na 4fun..i tako dalje.[:D] P.S:Fio aj lav ju tu!
SLaCk orko koja logika koristis coveku pa branko 13 godini uci na makedonskiot narod.I sto nauci?Nisto kao sto kaza vcera nd uelot "I sto ako vlegle 60 vooruzeni luge vo makedonija?" ili golemiot DRZAVNIK politikata ja sfaka kao sto ke kazat brisel i vasington nie da si kutime.Ebati drzavnikot.
orko
quote:
Originally posted by SLaCk
orko koja logika koristis coveku pa branko 13 godini uci na makedonskiot narod.I sto nauci?Nisto kao sto kaza vcera nd uelot "I sto ako vlegle 60 vooruzeni luge vo makedonija?" ili golemiot DRZAVNIK politikata ja sfaka kao sto ke kazat brisel i vasington nie da si kutime.Ebati drzavnikot.
Kako razumen chovek koj ja gleda realnosta ne samo kaj nas tuku i vo svetot, treba da ti e jasno koj ja vodi momentalno svetskata politika. Spored tebe so toa "nie da kjutime" shto mislish shto bi bilo? Evropa ili toa shto i se sluchuvashe na Srbija 10 godini i koluminirashe so nastanite vo 1998 godina? Togashniot niven pretsedatel(diktator) razmisluvashe bash kako tebe, "nie sme Srbija i kje pravime shto sakame kje go ignorirame svetskoto mislenje" a znaesh koe mislenje beshe toa, go imashe i vo edna pesna mozhe si chul "danas ceo svet navija, da se razbije Yugoslavia". Si razgovaral li so nekoj Srbin da go prashash dali tie go sakaa Milosevic? Dali tie sakaa raspad na Yugoslavia? Kolku shto mozhea srbite da ja odluchat idninata na nivnata drzhava tolku i nie mozime da odluchime za nashata idnina i za toa kakva politika kje se upotrebuva vo vladeachkiot sistem. Da se nadevame deka svetot ne ni ja "pee" istata pesna koja ja spomenav pogore, zoshto ako e taka, ni Branko, ni Kedev nikoj ne kje mozhe da go smeni toa. Lugje kako tebe, "patrioti" ja obezglavija Srbija minatata godina so atentatot vrz togashniot premier Zoran Dzindzic, nema da dozvolime takvi lugje da dojdat na chelo na nashata drzhava. Od poslednite dva zbora na tvojot post i kolku shto chitam od tvojot rechnik vo postovite na forumov gledam na koja partija i pripagjash. Eden post beshe dovolen za da se iznudat takvi zborovi vo tvojata replika. Nema povekje da repliciram. Da ne dobiam i jas poraka "da izvrsham harikiri od 50ti sprat" - Nikola Gruevski [:D]
bojan81
quote:
Originally posted by SLaCk
Bojan sakas da kazes deka jas ne sum Makedonec?Dojdi vrati se vo makedonija peder bugarski ni eden i kazi mi go toa vo lice.Toa NEPOKOR ne moze da go koristis koa se raboti za tvojot gz sto go rabotat bugari.
More ligle, glupavo ovco istrizena dpmneovska.Sto ima da ti kazam ti samiot toa go pokazuvas, . Jas studiram vo bugarija, i ne mrazam nitu bugari nitu srbi nitu siptari, imam pocit kon site a i oni kon mene (barem se nadevam). Za mene otidi prasaj nekoj makedonec od pirinska makedonija pa zboruvaj,odi prasaj bugari sto ke ti kazat pa zboruvaj, prasaj vo nepokor za mene ke ti kazat, prasaj od dpmne od sdsm makedonci, no makedonci ne ovci ovcosani. edinstveno me boli k.ur za takvite nesposbni, infatilni krlezi od tvojot soj, i sekogas sum protiv ludje na koj sto i da im kazes oni ke ti odgovorat so muuu mukni pukni glupaku nesposoben. A dali si ti makedonec pokazuvas so tvoeto odnesuvanje.
bojan81
quote:
Nema povekje da repliciram. Da ne dobiam i jas poraka "da izvrsham harikiri od 50ti sprat" - Nikola Gruevski [:D]
So takvite najdobro se komunicira koga ke se spustis na negoviot stil, taka da na negovite postovi repliciraj so muuuu!
SLaCk Sto sum te navredil jas tebe be moronu?Sto ke glasam za Kedev i sto sum protiv Branko?Toa e moe mislenje i na uste 310.000 najmalku luge vo makedonija i sto tie ne se makedonci?Ti navreduvas prv i posle se pravis pameten i se vika VMRO-DPMNE a ne DPMNE tvoeto zdruzenie od 5 dusi kako se vika POKOR ili nePOKOR?
SLaCk orko ne sme se razbrale.Jas vikam deka pretsedatel treba da bide covek sto ima svoe mislenje i da go kaze toa svoe mislenje eve i neka ne bide prifateno toa mislenje.Normalno deka ne moze da se sprotivstavuvame na SAD ili EU ama siguren sum deka bi slusale covek sto ima idei ako ne drugo samo bi go islusale.A ako nasata politika se sveduva na toa da izvrsuvame se sto ke ni kazat drugi togas zosto voopsto ima izbori togas sekoj delovno sposoben covek moze da bide pretsedatel jas ti ili bilo koj.
melpomena bojan priberi se malku, ako nekoj e za VMRO DPMNE ne znachi deka treba taka da go vregjash. 100 pati povtoriv, pochituvajte go drugoto mislenje, Slack ne e pomalku Makedonec od site nas ovde (duri e i "povekje" od "nekoi")
StormAngel
quote:
Originally posted by SLaCk
Sto sum te navredil jas tebe be moronu??
Da,da.[:D]
SLaCk A be neka mi kaze idiot on na mene ama deka ne sum makedonec...
intel
quote:
Sto sum te navredil jas tebe be moronu?Sto ke glasam za Kedev i sto sum protiv Branko?Toa e moe mislenje i na uste 310.000 najmalku luge vo makedonija i sto tie ne se makedonci?Ti navreduvas prv i posle se pravis pameten i se vika VMRO-DPMNE a ne DPMNE tvoeto zdruzenie od 5 dusi kako se vika POKOR ili nePOKOR?
Што тресеш зелени бе дпмне-офцо.Колку познаваш од непокор.Колку што има само еден таму во ткавото ти во глаата немаш.Твоите 310.000 илјади се Македонци а на Бранко 380.000 се французи,руси или комуњари а?Торлачиште ниедно. Се вика ДПМНЕ зошто таква предавничка багра не го заслужува додатокот ВМРО.Тоа е нешто свето во нашава држава и никако не може тоа име да го носи секта во која членуваат,Љубчо,Доста,Гвуевски,Кенеф,Ламбе,Михајловски,Далаверски и ај да не заоѓам од набројување. Ќе пораснеш ќе сватиш,ај сега легниси па утре во 17.30 на гласање.Нели таква ви е наредбата од штабот.Да се види одзивот па ако е густо сите на гласање хитно.
orko
quote:
Originally posted by bojan81
quote:
Nema povekje da repliciram. Da ne dobiam i jas poraka "da izvrsham harikiri od 50ti sprat" - Nikola Gruevski [:D]
So takvite najdobro se komunicira koga ke se spustis na negoviot stil, taka da na negovite postovi repliciraj so muuuu!
Da, lesno e za mene da se spushtam na toa nivo, zoshto i samiot nekogash sum bil, kako i site nie. No nevozmozhno e toj da stigne na toa shto sme fala bogu povekjeto od nas[:)]. CIVILIZIRANI Slack 310.000 da, toa se vide i na izborite, no i sam znaesh shto mozhe da napravite so 310.000 glasovi neli?[;)] So srekja utre[:)] i vecerta neka odi pienje na moja smetka, i onaka toa se "vladini pari" neli? Takvi sme nie od SDSM toa e[:D] Da ne rece Slack deka nishto ne dobil od vladata.
marko_polog Што тресеш зелени бе дпмне-офцо.Колку познаваш од непокор.Колку што има само еден таму во ткавото ти во глаата немаш.Твоите 310.000 илјади се Македонци а на Бранко 380.000 се французи,руси или комуњари а?Торлачиште ниедно. >> Golem del se Penzionerite(Komunjari, Yugonostalgicari), pa normalno tuka mora da se spomnat i ostanatite vo koalicijata(Srbi, Romi, Turci, Vlasi, Bosnjaci itn.) sto go davaat nivniot glas SDS. Се вика ДПМНЕ зошто таква предавничка багра не го заслужува додатокот ВМРО.Тоа е нешто свето во нашава држава и никако не може тоа име да го носи секта во која членуваат,Љубчо,Доста,Гвуевски,Кенеф,Ламбе,Михајловски,Далаверски и ај да не заоѓам од набројување. >> VMRO od samoto sozdavanje se borese za Makedonska drzava, isto taka ke te potsetam deka VMRO-DPMNE beva tokmu tie na prvata sednica vo 1991 sto predlozi deklaracija za Nezavisnost. [/quote]
StormAngel I glasavte li?
orko Da.
StormAngel I jas.Za 1.[;)]
ozonce Da glasav!
ozonce Kako shto bi napravil sekoj Makedonec!
slasa
quote:
Originally posted by ozonce
Kako shto bi napravil sekoj Makedonec!
bravo Dejane . sitre trebat da glassat
SLaCk Bidejki sekoj simpatizer na VMRO-DPMNE po (vasiot) default e neciviliziran,nemakedonec i kriminalec pozdrav do site vie "neutralni" luge i simpatizeri na SDSM samo za vas ima mesto ovdeka.Koga ke ima mesto i za drugi so poinakvo mislenje ke se vratam.
sapeski Иди и не се враќај! [:D] Шала на страна, Слацк кој ќе фура политики тука, не зезај, ако заминеш ти само сеирот ќе остане.
SLaCk sapeski me rasplaka:).Aj ne zezaj i onaka gledam tuka ste za zaebancii:) ima eden drug forum aj da ne go kazuvam tamu se gledame:).
Rommel i sega mi e jasno za bojanco kopiljco... em bugarce, em komunjarce !