Za OooOo
Za OooOo
RedAlert Pred nekoj den se interesirashe OooOo koga ke imalo protesti protiv poskapuvanjeto na telefonot i protiv shtetniot dogovor sto go sklucila dogovorot pa ete se odrza i toj protest. РЕЗИЛ Само седуммина демонстранти пред Телеком против поскапото ало Едвај седуммина демонстранти излегоа вчера пред главната дирекција на "Македонски телекомуникации" да протестираат против најавеното зголемување на цените во фиксната телефонија. Pa me interesira dali bea baba mu i dedo mu poshto na protestot strukturata na lugeto bese nad 70 godini.
dejan Protest nemoze da im go smeni pametot na tie vo Telekom.
Strelec
quote:
Originally posted by RedAlert
Pred nekoj den se interesirashe OooOo koga ke imalo protesti... Pa me interesira dali bea baba mu i dedo mu poshto na protestot strukturata na lugeto bese nad 70 godini.
OooOo ја отвори таа тема заради тоа што сочувствуваше со вашите проблеми таму... а што се однесува до него, тој плаќа помалку за телефон (и тоа за неограничен број импулси) отколку ти. И дедо му и баба му не биле таму, ама затоа вујна му слушнав дека била!
RedAlert Epa drug pat go molime da ne soucestvuva tolku i siguren sum ke dojdat poveke luge:)
Strelec Не се вели ’соучествува’, туку ’сочувствува’!:) А инаку, коментарот ти е многу незрел!
Thunder from down under zborot soucestvuva doaga od ucestvuva ( sho znacit dane se meshat OoooO ) i ke imashe mozit 50,000 na protest [:D] kazhi deka na toa misleshe RedAlert [:D]
ozonce toa shto se sluchuvashe nekna vo skopje najverojatno ke se sluchi vo tekot na narednata nedela, koga centrite za poddrshka na NVo ke organiziraat protest vo skopje, bidejki skopskite NVO se tolku preoptovareni so rabota sho nemaat vreme za vakvi gluposti. negotino i veles ke organiziraat takov protest, a kako ke se odviva ke videme ponatamu. Inaku dodeka nie se tepame (i toa mal broj na NVO) za poeftin telefon vo mavrovo gomnarite krojat po nivna mreka. opasna rabota!
OooOo
quote:
Originally posted by RedAlert
Pred nekoj den se interesirashe OooOo koga ke imalo protesti protiv poskapuvanjeto na telefonot i protiv shtetniot dogovor sto go sklucila dogovorot pa ete se odrza i toj protest. РЕЗИЛ Само седуммина демонстранти пред Телеком против поскапото ало Едвај седуммина демонстранти излегоа вчера пред главната дирекција на "Македонски телекомуникации" да протестираат против најавеното зголемување на цените во фиксната телефонија.
Jas bev tamu, a ti?
quote:
Pa me interesira dali bea baba mu i dedo mu poshto na protestot strukturata na lugeto bese nad 70 godini.
Shteta ne se zhivi, inache mozhda kje protestiraa.
RedAlert Thunder na toa mislev me chitash kako bukvar hehehe.OooOo jas ne bev tamu od ednostavna pricina sto znam deka nasata umna vlada e dogovorena nesto so MATAV pa znam deka nema da ima novi ceni,pa oni coveku bozji ne gi slusaat lugeto vo kakva drzava sakaat da ziveat(ramkoven dogovor),ne prasuvaat vo kakvi opstini sakaat da ziveat(decentralizacija) pa za cenite ke se zagrizat ako protestiraat luge...A koja od babite na protestot bese ti?
OooOo
quote:
Originally posted by RedAlert
OooOo jas ne bev tamu od ednostavna pricina sto znam deka nasata umna vlada e dogovorena nesto so MATAV pa znam deka nema da ima novi ceni,pa oni coveku bozji ne gi slusaat lugeto vo kakva drzava sakaat da ziveat(ramkoven dogovor),ne prasuvaat vo kakvi opstini sakaat da ziveat(decentralizacija) pa za cenite ke se zagrizat ako protestiraat luge...
Bravo Baba Vangjo, sve si znael ti. Sekade lugjeto vo svetot svoeto nezadovolstvo go vadat na ulica na masovni i mirni protesti, samo Makedonecot go drzhi vo sebe, a znae da jade trici non-stop, a nishto ne prevzema. Ali ako, kje projde vreme koga kje se svestime.
quote:
A koja od babite na protestot bese ti?
Taa so cickite do kolena (svisnati).
RedAlert No ne bese zainteresiran koga se protestirase protiv legaliziranje na Tetovskiot Univerzitet?A ke te nema ni ako ima protesti protiv ovaa luda decentralizacija(a vsusnost pocetok na federalizacija) sto ni ja gotvi Alji A`meti i negovite mu koalicioni (potcineti) partneri?
OooOo Chudna rabota, koga nemash odgovor odma menjavash tema i se fakjash za Ali Ahmeti. Kje bide politichar od tebe ;)
RedAlert Toa za tebe vazi ne za mene.jas ti odgovoriv deka protestiram za se sto e izdrzano a ova bese issileno i se vide po toa sto imase 7 ( iso bukvi SEDUM) luge sto protestiraa.Klucot e vo vladata tamu treba da se protestira.A ti pak ne mi odgovoraj na prasanjata pa od tebe epten politicar ke bide.Za tetovski prekuti si toa e zrtva za partijata:)I OK veke ne go cachkam ali gledam kako da ti chachkam vo srce.
BorisVM Ovoj moj post go prativ na edna mailing lista. Mislam deka pokriva golem del od diskusijata tuka. Ova za RedAlert, MarkoPolog i ostanatite se odnesuva. Iako se slagam so tebe i so tvojot opravdan revolt, mnogu malku mozhe da se postigne ako i pishuvash na Makedonskata vlada, koja ne se grizhi za bolni dechinja, pa mislish deka ce ti obrne vnimanie tebe i na tvoite pisma. Ne me svacaj pogreshno, se slagam so tebe, arno ama... Da ne se lazheme, Makedonija momentalno ima status na eden obichen protektorat. Nadvoreshnata a bogami i vnatreshnata politika e dirigirana od stranstvo. I nas ni e postaven ultimatumot kako na Srbija: Na nea i velat: Kosovo ili Evropska Unija, biraj. Na nas decentralizacija (chitaj: Podelba na Makedonija) ili Evropska Unija. Shargarepata pred magareto. Drzhavata poleka no sigurno tone, ne propadja tuku tone. Shto e najinteresno e zabludata vo Skopje deka sigurni se od Albanskata naezda. Mizhi da te lazham. Vidi samo kolku albanski sela ima okolu samoto Skopje. Drugiot del na problemot lezhi vo samite Makedonci. Kako narod, nie seushte nemame izgradeno nacionalna svest. Shto ochekuvash ti od narod koj prvo ne se pochituva sam sebesi i se ponizhuva so chekanje pred Grchkata ambasada, za da tamu em te tepaat em ti zemaat pari. Ljubcho i Co. rasprodadoa skoro se na Grcite. Narodot finot lepo si odi na vikend vo Solun. Mislam, nema tuka shto da se diskutira povece. Ali Ahmeti go spomenuvash i mislish deka toj ja vodi igrata. Toj e samo edna obichna marioneta, koja dobiva instrukcii od nadvor. Si videl ti satelitski sliki od Bondstil? Besplatna baza ti e toa. Prljavi igri vo prashanje se. Boris
RedAlert Ne znam za kogo zboruvas deka nema nacionalna svest.jas mislam deka imam i poveke pa zatoa ja delam i na drugi sto ima fali hahaha.Interesen ti e post-ot no sepak ostanuva senkata deka branis edna partija - SDS.Zatoa sto ne e spomnata nikade a spored mene ne samo sto ednakvo odgovorna so VMRO-DPMNE za situacijava tuku i poveke od toa!Obvinuvas nekogo deka rasprodal se na Grcite a ne gledas sto se e rasprodadeno vo nivno vreme i na kogo,a deneska ete konecno ja prodavaat Makedonija.Jas rekov ednas deka situacijata ne e takva kako sto ja pretstavuvas dokolku nie imame nekakvi baranja nesto mozebi i ke dobieme a ako cekame kako branko signali od evropa i SAD ke si toneme i toneme...isto kako sega so decentralizacijata nemoj da mi kazes deka zapad ni ja kroi!Makedonija ja rasprodava SDS kako protivusluga na DUI nema drugo objasnuvanje bidejki ovaa rabota nema nikoj ziv sto moze da ja opravda.Do koga ke se vadat na toa deka Zapad gi prinuduva ne znam ama nema uste dolgo Ali da mu pali cigara na Branko a Buckovski da go guska Fazli Veliu!Nemoj da mi kaze sdeka zapad gi tera i na ova!NE se maloumni ili se?
Thunder from down under ushte malu treba da se usovrshi za politicar, treba da napaga koga ke se najdi vo tesno a ne tema da menuva, kako eden drugar sho imav , vozi kola i se zanesva she vo muabetot i ednas ko se akna vo edna druga kola od pozadi, i sega em kriv i mu izleze na covekot i ushte mu se razvika i toj kutriot se izgubi i pocna sorry, sorry da mu veli:))
RedAlert Da be da.Vistinski makedonski moderen proevropski politicar sto bi rekle nekoi "intelektualci".Kuti si ke ne kaznat amerikancite,pa coveku so vakva logika Germancite ke vladeea uste na ovie prostori.I nemoj te molam ne ne sporeduvaj so srbite!Pa nivniot Radikalen kandidat veli kako sonuval za golema srbija kako sekoja nok si legnuval so taa misla.A kaj nas e covek radikal ako kaze deka ja saka unitarna Makedonija,deka saka da se pocituvaat znameto,himnata i imeto makedonsko e togas si radikal zakoraven.A ako kazes deka Makedoncite gi brkaat od rabota,deka makedonskite braniteli skapuvaat po zatvori a albancite kako komandant Baci se shetaat slobodno ili se ministri e togas si fashist.A ako im klimash na amerikancite em albancite e togas si proevropski i svetski covek.E toa e za zalenje.Ne mozes da baras da bideme mentalni robovi i ponizni slugi na glupavi politiki.
BorisVM
quote:
Originally posted by RedAlert
Ne znam za kogo zboruvas deka nema nacionalna svest.jas mislam deka imam i poveke pa zatoa ja delam i na drugi sto ima fali hahaha.Interesen ti e post-ot no sepak ostanuva senkata deka branis edna partija - SDS.Zatoa sto ne e spomnata nikade a spored mene ne samo sto ednakvo odgovorna so VMRO-DPMNE za situacijava tuku i poveke od toa!Obvinuvas nekogo deka rasprodal se na Grcite a ne gledas sto se e rasprodadeno vo nivno vreme i na kogo,a deneska ete konecno ja prodavaat Makedonija.Jas rekov ednas deka situacijata ne e takva kako sto ja pretstavuvas dokolku nie imame nekakvi baranja nesto mozebi i ke dobieme a ako cekame kako branko signali od evropa i SAD ke si toneme i toneme...isto kako sega so decentralizacijata nemoj da mi kazes deka zapad ni ja kroi!Makedonija ja rasprodava SDS kako protivusluga na DUI nema drugo objasnuvanje bidejki ovaa rabota nema nikoj ziv sto moze da ja opravda.Do koga ke se vadat na toa deka Zapad gi prinuduva ne znam ama nema uste dolgo Ali da mu pali cigara na Branko a Buckovski da go guska Fazli Veliu!Nemoj da mi kaze sdeka zapad gi tera i na ova!NE se maloumni ili se?
Kaj vide vo mojot post deka jas spomnuvam partija osven faktite shto gi navedov za prodazhba na Okta i na Telekom? Zboruvash za babi i zhabi. Mojot post e kritika na Makedonskata dusha pred se, ne na partiite. Zasluzhuvame takvi lideri kakov shto sme i narod.
RedAlert A na kogo se odnesuvase Ljubco&Co.???Na nekoja grupa gragani?A za makedonskata dusa ne se sekiraj ke si opstoi taa a naskoro se nadevam i ke se pokaze poizrazeno.
BorisVM
quote:
Originally posted by RedAlert
A na kogo se odnesuvase Ljubco&Co.???Na nekoja grupa gragani?A za makedonskata dusa ne se sekiraj ke si opstoi taa a naskoro se nadevam i ke se pokaze poizrazeno.
Ne se toa fakti shto gi navedov? Okta i Telekom? Zabludi ti se toa, ili ne sakash da se soochish so realnosta, koga se odnesuva za Makedonskata dusha. Prashaj go Thief, ce ti objasni podetalno. Prashaj go samo kade uchi, i po kolku minuti mu se chasovite i vo kolku smeni se raboti. Ova e samo mal primer/fakt. Drugi ima nebroeni, ili da gi upotrebam zborovite na Koneski, ova ti e vreme na lazhni proroci.
RedAlert Za makedonskata dusha objasnuvaj mu na nekoj tvoj prijatel Amerikanec mene nemoj te molam.Jas sum Makedonec.A nikoj ne spomna Okta ili ne znam sto nego ti rece deka ne si spomnuval partii pa ti pokazav deka si spomunval pa daj citaj.bozzzzzzzeeeeeeeeee.Ako diskutiras gledaj sto si napisal prethodno.ccccc.Ajde prijatno se gledame za nekoj den.Da vidime sto aferi ke se pojavat vo meguvreme a za zhal gi ima premnogu i lugeto mesto dobri vesti ocekuvaat aferi.
BorisVM RedAlert, ako vece navleguvash vo diskusija so mene, poddrzhi ja taa diskusija so fakti. Jas ti navedov fakti vo moite postovi, na koi nema odgovor. Se facash za Ljubcho i Co. ko pijan za plot. Ako ne se fakti deka rasprodadoa golem del od strateshki vazhni institucii na stranci, chitaj Grci, obidi se da mi dokazhesh deka ne e taka. Ako si Makedonec, shto si napravil togash da se podobri neshto vo Makedonija? Ili samo pishuvash po forumov, kako i mnogumina drugi, a koga ce dojde vreme za akcija, t.e. da se napravi neshto, nikade nikogo nema. Fakti se deka ludjeto chekaat pred Grchkata ambasada i gi ponizhuvaat tamu. Srechni se koga ce dobijat grzhka viza, pa ushte na granica da te plukaat. Fakti se deka vo Tetovo i Gostivar nema pravna drzhava, tuku vladee anarhija. Fakti se deka Makedoncite od ovie kraishta masovno se isseluvaat ( a neli e ista drzhava ) Ushte da nabrojuvam?
c0nGuR Jas ke spomenam tuka sega za partiite, zashto site partii vo Makedonija ja teraat vo propast, navedete edna pattija shto ja dovela Makedonija na podobro? Toa e kazhano i dokazhano, shto se napravilo neshto dobro za taa drzhava osven losho samo, normalno deka Grcite ke se smeat so nas, dodeka nekoj cekaat pred ambasadite i po 14dena za edna viza samo, i + kako shto kaza Boris i na granica te plukaat, i gledaat da ti najdat prechka za da ne te pushtat da vlezes za inat![}:)]
c0nGuR btw, zaboraviv da se nadovrzam i na nekoj muabeti ushte, kako shto ima nekoj golemi patrioti shto se pravat od Makedonija, na forumov se site jaki a od pozadi cvichat kako p*cki, ima tuka nekoj topici otvoreni od acelav nekojsi, taka da to se samo filmovi vo koj shto zhiveat ushte nekoj lugje.
Ceki Da congur, tesko e na ovoj forum da gi izkazuvas svojte patriotski custva. Prvo ke te napraat za dpmneovec, posle za radikalec, potoa za stranec sto ne smejt da zborvit za Makedonija, a sega gledam i deka sme i picki. Dobro, bas super. Samo taka napred.
marko_polog congur, Poslednive 12 godini vo Makedonija samo vo eden period Ekonomijata idese na pravilen pat, a toa bese za vreme VMRO, ako sakas da prasuvas koja partija napravila nesto dobro, ete ti primer, a sekoja drzava dobiva sila kako im napreduva ekonomijata. brojkite ne lazat, toa e toa, sega za nekolku godini stanavme rekorder vo Evropa za nevrabotenosta, a za drugite sramovi sto ni gi serviraat dnevno toa e druga rabota. A sigurno od tebe nema pogolema p*cka chim si resil preku forum da navreduvas nekogo licno, zatoa cekaj si ja prilikata i istoto kazi mu go vo oci, i normalno togas ke si go imas i odgovorot.
BorisVM
quote:
Originally posted by marko_polog
congur, Poslednive 12 godini vo Makedonija samo vo eden period Ekonomijata idese na pravilen pat, a toa bese za vreme VMRO, ako sakas da prasuvas koja partija napravila nesto dobro, ete ti primer, a sekoja drzava dobiva sila kako im napreduva ekonomijata. brojkite ne lazat, toa e toa, sega za nekolku godini stanavme rekorder vo Evropa za nevrabotenosta, a za drugite sramovi sto ni gi serviraat dnevno toa e druga rabota. A sigurno od tebe nema pogolema p*cka chim si resil preku forum da navreduvas nekogo licno, zatoa cekaj si ja prilikata i istoto kazi mu go vo oci, i normalno togas ke si go imas i odgovorot.
Marko, ce gi spodelish tie statistiki so nas tuka? Bash me interesiraat. Ili kazhi mi kaj da gi najdam, mozhebi zavod za statistika gi ima na web sajto nekoj. Ili mislish na ovie statistiki: At independence in September 1991, Macedonia was the least developed of the Yugoslav republics, producing a mere 5% of the total federal output of goods and services. The collapse of Yugoslavia ended transfer payments from the center and eliminated advantages from inclusion in a de facto free trade area. An absence of infrastructure, UN sanctions on Yugoslavia, one of its largest markets, and a Greek economic embargo over a dispute about the country's constitutional name and flag hindered economic growth until 1996. GDP subsequently rose each year through 2000. However, the leadership's commitment to economic reform, free trade, and regional integration was undermined by the ethnic Albanian insurgency of 2001. The economy shrank 4.5% because of decreased trade, intermittent border closures, increased deficit spending on security needs, and investor uncertainty. Growth barely recovered in 2002 to 0.9%, then rose to 2.8% in 2003. Unemployment at one-third of the workforce remains the most critical economic problem. The gray economy is estimated at around 40% of GDP. Politically, the country is more stable than in 2002. Refrence: http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/mk.html
c0nGuR marko_polog I vo ochi ke ti go kazam toa ako te vidam, ili koj i da e ke mu go kazam, a na forum tuka vie diskutirate za tie raboti ne jas, taka da i ti izlgea mngou vesti gledash! A za navcerduvanje da ti kazam deka bash SITE partii gi navreduvam i ke gi navreduvam do kraj, zashto ne se sposobni za nishto, za site tie partii po eden kurhum u chelo za sekoj!
Ceki
quote:
I vo ochi ke ti go kazam toa ako te vidam, ili koj i da e ke mu go kazam
Onda ke mi go kazis i mene to, posto jas sum isto taka patriot, ako e patriotizam ljubov kon Makedonija. I ke go kazis toa i na Misirkov posto e isto taka golem patriot. I Misirkov napravi mnogu poveke od tebe na ovoj forum, i mozda i bilo koj drug patriot napravi poveke od tebe, i sega aj kazi mu na Misirkov deka e picka. Onda za tebe e patriot nesto loso, nesto sto treba da se unisti( se razbira samo Makedonski patriot). Interesno. Sega vistina ne znam sto imaat partijite vrska so patriotizam? Ako veke gi navreduvas, onda znajs sto tie napravile( mislam deka ne gi navreduvas, zato sto taka custvuvas, ama ti se nivnite dejstva dobro znani). Pa sega ako ti se dobro poznati i dpmne( glupco) i sdsm( sranko) onda znajs deka tie dve partiji, osobeno tie dvajca lideri, nemaat vrska so patriotizam. Zato i nivnite lizaci od forumov ne smees da gi vikas patrioti, posto so to gi navreduvas tie luge sto se custvuvaat kako patrioti. I da jas sum eden od tie, sto sme navreduvani so takvi zborovi.
RedAlert Boris fala ti uspea da ja izmestis temava sto bese na razgovor...Sto jas pravam za Makedonija?Seuste nisto zosto ne sum vraboten:).No i zdravoto diskutiranje na forumi e za mene nekakov pridones bidejki go gradime javnoto mislenje neli taka?:).Ke ti kazam sto NE pravam jas.NE ufrlam sosema slucajno iminja na politicari koga zboruvam za ocajno losata situacija vo koja se naoga Makedonija.NE gi odobruvam postapkite na bilo koj nas politicar koj se vadi na toa deka taka mu bilo kazano da napravi od Zapad.NE gi plukam lugeto kojsto ucestvuvale vo odbranata na Makedonija.NE gi poddrzuvam onie sto do vcera ubivale Makedonci a denes se pravat demokrati.Taka (so ednostrani otstapki,so ponizuvanja) Makedonija nema da stigne vo Evropa nema da stigne nikade t.e. nema da bide drzava.Pa taka ako sakas da diskutirame za aktuelnava sostojba da diskutirame.Zatoa sto spored mene poveke ima smisla da diskutirame za aktuelnata politika sto se vodi a ne da se navrakame na minatoto(iako i za toa ima mesto).A ovde kako sto gledam se osobeno popularni edni te isti temi od pred 2002 godina.Sega e podobro?Sega e "posigurna,postabilna,popocituvana" Makedonija(kako sto vikashe liceto B.C. na svoite prochueni mitinzi)?Go znaes odgovorot.Zatoa da diskutirame kon sto vodi denesnava decentralizacija,kon sto vodi priznavanja na nekoi prava na Albancite koi ne ni postojat vo Ramkovniot dogovor,kon sto vodi ekonomijata koja kontinuirano e vo pad.E togas ke mozam da kazam deka si objektiven covek a vaka...
Strelec
quote:
Originally posted by RedAlert
...A ovde kako sto gledam se osobeno popularni edni te isti temi od pred 2002 godina.
Па и до 2002 година беа особено популарни темите од пред 1998 година... Ама тогаш не верувам дека ти пречело тоа!:)
quote:
Originally posted by RedAlert
...Sega e podobro?
Не!
RedAlert Togas ne ucestvuvav na ovoj forum.I nemam problem za se sto bilo negativno da diskutirame za razlika od vas.Eve kakov e tvojot komentar za decentralizacijata dali si za ili protiv predlogot na SDS do DUI?Ova e aktuelno t.e. najaktuelno.
OooOo protiv