Скопјани се криви за се’
Скопјани се криви за се’
Strelec Охрид полупразен Шпицот на туристичката сезона која започна денеска ги загрижи охридските хотелиери и другите туристички работници. Во хотелите „Метропол - Белви“, „Инекс“, „Гранит“ и другите капацитетите се исполнети со едвај 50 отсто. Во приватното сместување има повеќе слободни отколку издадени соби. Во автокамповите „Градиште“ и „Љубаништа“, каде што може да се сместат и до 3.000 кампери, одморот го поминуваат по 400 гости. Се проценува дека во Охрид сега има околу 10.000 гости што во однос на истиот период лани е помалку за речиси за 3 пати. Според туристичките работници од Охрид, постојат повеќе причини за слабиот старт на главната туристичка сезона. Изостана топлото и жешко лето, потоа осиромашениот буџет на македонскиот граѓанин иако се цените на ланското ниво, но се посочува и неподготвеноста на градот за овогодишната туристичка сезона. Улиците се се уште раскопани, плоштадот во центарот на градот несреден и во прав, а метежот во сообраќајот, како и неуредените плажи, оценуваат охридските туристички работници, се едни од главните причини луѓето кои со години доаѓале во Охрид годинава да го избегнуваат.
Tosse Уште малку, да не биде: Кај е тоа Македонија?:) Tosse
TAJCI74 ajde gluposti kasnisi jazikot more Tosse!!!!!!!
Tosse Добро, добро, без возбуда, каснав јазик :)))) Tosse
Strelec Абе Тоше... Tajci мислеше на нејзиниот јазик!:)
Tosse Упс, за момент сум збунет :)).Можно ли е да не го согледам тоа? Но, кога ќе прочитам уште еднаш, сепак гледам дека зборува за мојот јазик (а што ли мисли :))) Tosse
TAJCI74 Looooooooooooooooooooooollllllllllll
The_Crow Moram da ve demantiram vo sekoj slucaj iako navodite koi gi dade Strelec bea plasirani vo mediumite se sosema vo red. Od ona sto jas mozev da go zabelezam za nekolku dena pominati vo Ohrid faktickata sostojba e malku poinakva. Fakt e deka brojot na turiste vo odnos na lanskata godina e namalen, megutoa toa ne znaci deka Ohrid e PRAZEN. Samo za ilustracija ke vi kazam deka ima poveke mladi luge otkolku na vozras od 35-do 60 godini. Toa e za pozdravuvanje. Znaci nemoj Strelec tolku pesimisticki da gledas na rabotite Ohrid funkcionira priblizno dobro kako sto bese toa lani, vprocem se ocekuva poveke gosti vo periodot koj doaga.
TAJCI74 da vo AVGUST :))))))) ke navalt sie na OHRID toa e tocno :))))))))))
NARCIS` tapa e
kopacot ami kaj sakas turisti ko skopjani pola grad go kupija t.e site novi zgradi so se napraeni se od skopjani..ne e tocno deka nemat turisti..vriet....sve e to spekulacija so cel da se dajt losa slika za ohrid ko i drugive godini...dojte pa uverete se ....vaka samo dzabe mlatenje slama e :)
Strelec Јас знам дека сега (со новонастанатата ситуација) Струга станува многу поактуелна и поинтересна и е на добар пат од Охрид да го преземе приматот за најтуристички град во Македонија!:) Не знам што мислат Охриѓани за оваа работа! Дури јас би предложил езерото да го смени името во Струшко Езеро. Ако можеше Македонија да го смени името, па проблем ќе сме правеле за едно мочано (од Скопјани) езеро!!!:)))
a-pin-dim sakam, kazam, neznam, recam!!!
TAJCI74 Skopjani za so nebile krivi pa za ova:))))) samo skopsko i se e mozno !!!znaete e gabe nee taja reklama na TV:)))))))))) pijte skopsko i sve ke bide mozno!!!!
dejan Ohrid mora da se reklamira poveke vo Evropa!
TAJCI74 so stana so OHRID??? kako li ima gosti :))) se nadevam da [:)]
Tosse Дали знаете дека во Дојран пука од народ? Tosse
TAJCI74 ne neznaeme ti sega kazuvas :))))
Tosse Знам дека езерото има тендеција за пораст (дождови, каналот за доток на вода, планиски рекичиња и сл.), но дали крајбрежјево е подсуредено не знам. Како и да е,ефтината варијанта која Дојран ја нуди во иднина ќе носи многу гости.Можеби за Дојран идат подобри времиња. Tosse
Thunder from down under kaj e toa dojran? vo egejska makedonija? :)
Whitebaby
quote:
Originally posted by Thunder from down under
kaj e toa dojran? vo egejska makedonija? :)
Kaj e toa Egejska Makedonija? [:)]
TAJCI74 Tosse pa jas se pravam sekogas na toska i zatoa e tesko da svatis so mislam [:)][:P] a Strelec e dosta blisku do odgovorot ... ne stvarno Skopjani se krivi za sve !!![:)][;)] nema pravdina.....a vo Ohrid puka igrata !!!!
Tosse Добро TAJCI74, да знам дека на твоиве постови барем два пати да размислам[:)][:p]. Иначе, во Скопје веќе може да се гази по новиот плоштад, иако верувам дека треба да се доправа уште нешто (некој рече фонтана и сл.). Tosse