Ljube ke gi vodi demonstrantite protiv decentraliz
Ljube ke gi vodi demonstrantite protiv decentraliz
vulgaren Pa moze li nekoj polos -= covekot koj ke ja delese Makedonija, koj go potpisa dogovorot sega ke demonstreira? Pa koj budala ke odi u povorka so nego na celo...KOJA BUDALA??? I sto ke se sluci - ova e izbor sega - ili ke se odi so decentralizacija ili pak u vojna pa koj kolku ke grabne? Nema treto a Ljube e definitivno za ova vtoroto...uste od pocetok.
f9 Ti be vulgaren,od koja planeta padna? Ni imeto ne mu go znaesh na politicharive kako sho treba,a pak davash komentari. Pa ne mozhe sekoj se da znae,ama batka moj ti nishto ne znaesh -daj odi malku obrazuvaj se...
Misirkov Vo pravo si "vulgaren"! NIKOJ mislecki Makedonec zasegnat za sudbinata na Makedonija nema da mu se pridruzi, vklucuvajkji me i mene koj sto sum mu licen prijatel! Naprotiv, sekoj Makedonec ke izleze od licno ubeduvanje i ke se ogradi od niv, a ne da se pridruzi zaradi povicite ne Ljubco i Ljube. KRAEN CINIZAM e tie istite sto ja delea Makedonija (kako izdanok na politikata na SDSM), sega da profitiraat bidejkji demek se protiv teritorijalna podelba. Se sto se slucuva izgelda e vo kontinuitet na naporite na Ljubco Georgievski povtorno da se nametne na politickata scena vo ocajnite napori da go izbegne djubristeto na istorijata.
Homer MakeDonski
quote:
Originally posted by Misirkov
Se sto se slucuva izgelda e vo kontinuitet na naporite na Ljubco Georgievski povtorno da se nametne na politickata scena vo ocajnite napori da go izbegne djubristeto na istorijata.
Ili vo kontinuitet na naporite na onie sto stojat zad nego da go nametnat kako klucen igrac vo razvodnuvanjeto na onaa preostanata energija vo nasoka podruga od pretpostavenata .Ako pretpostavenata energija na otporot na Makedonecot se ocekuva da odi vo nasoka na samojaknenje i zgolemuvanje ,togas taa energija da se usmeri kon interpartijski i vnatre partijski potrosenija , Menadjmen vo krizni situacii ,treba mnogu da se uci od nekogo za toa .Toa i nedostasuva na Makedonija.Kaj nas i krizata i nejzinoto upravuvanje se sproveduvaat od strana .Nekoj toa go narekuva proces na olesnuvanje .
Misirkov Pocituvanje Homere Makedonski! Tocno toa go imav predvid. Koga rekov da se nametne, mislev na celokupnata igra. Nego i taka mu bese jasno receno t.e odbrojano vo 2002 g. Sepak genijalno e kako im davaat na oponentite (Ljubco i Branko) zivot na rati, a ovie si konkuriraat na samite sebe. Inaku, se ograduvam od konstatacijata za "procesot na olesnuvanje". Spored moite sogleduvanja, toj proces se dolzi na odredeni telesni/ fizioloski potrebi. Na makedonskoto telo mu e preku potrebno da se olesni. "Olesnuvanjeto" e relativno nov koncept, porano pred desetina godini toa bese "naucnata disciplina" - "rezolucija na koflikti". Olesnuvanje i vaka i taka. Pozdrav.