Scenario
Scenario
vulgaren Nekade vo Makedonija, 2004 Referendumot e uspesen i propaga teritorijalnata podela. Albanskite partii se povlekuvaat od vladata i formiraat svoja komisija. Vladata paga i albanskite partii odbivaat da vlezat vo novata vlada. Tetovo 2005 Albanskite partii raspisuvaat nelegelan referendum za otcepuvanje. Skopje 2005 Makedonskata vlast koja e vremenska sostavina od SMS i VMRO odbiva da go prifati referendumot i sporadicni prestrelki pocnuvaat. Tetovo 2005 Albanskiot referendum e uspeh i albanskite partii proglasuvaat nezavisna ilirida. Pukotnicite pomegu Makedoncite i Albancite prodolzuvaat no namaleno otkako PROKSIMA postavi trupi po dolzinata na severozapadna Makedonija. Skopje 2005 VMRO i SDS ne go priznavaat referendumot i baraat od Butler da ne ja priznae ova nova drzava. New York 2005 Branko i Nikola se sretnaa so visoki pretstavnici na EU i NATO. Od nepotvrdeni izvori doznavame deka sansite za nov dogovor se mali i deka podelbata e neminovna. Skopje 2006 Makedonskata vojska se povlekuva od Albanskite teritorii koi se vo racete na vojskata na ILirida. Makedonija se zakanuva so vojna no spored poslednite izvestai toe e spreceno od internacionalnata zaednica. Skopje 2006 Naslovna strana na Dnevnik - "KAPITULACIJA"
Homer MakeDonski quote -------- Skopje 2006 Naslovna strana na Dnevnik - "KAPITULACIJA" ------ quote naslovna strana na Dnevnik - OKUPACIJA OooOo ti so mislis zarem ne se poznati duri i statistite na ovoj proekt ?
Pina
quote:
Originally posted by Homer MakeDonski
quote -------- Skopje 2006 Naslovna strana na Dnevnik - "KAPITULACIJA" ------ quote naslovna strana na Dnevnik - OKUPACIJA OooOo ti so mislis zarem ne se poznati duri i statistite na ovoj proekt ?
Ili mozhebi naslovna strana so neshto kako: MAKEDONIJA PRED PORTITE NA EVROPA ili Makedonija chekor poblizu do EU
dejan Ne OooOoo, Steven Spielberg.
OooOo Koj kje ti bide rezhiser na ova Scenario?? Milcho Manchevski ili Quentin Tarantino? I koga planirash da go pochnesh snimanjeto na ovoj film?
vmro
quote:
Originally posted by vulgaren
Nekade vo Makedonija, 2004 Referendumot e uspesen i propaga teritorijalnata podela. Albanskite partii se povlekuvaat od vladata i formiraat svoja komisija. Vladata paga i albanskite partii odbivaat da vlezat vo novata vlada. Tetovo 2005 Albanskite partii raspisuvaat nelegelan referendum za otcepuvanje. Skopje 2005 Makedonskata vlast koja e vremenska sostavina od SMS i VMRO odbiva da go prifati referendumot i sporadicni prestrelki pocnuvaat. Tetovo 2005 Albanskiot referendum e uspeh i albanskite partii proglasuvaat nezavisna ilirida. Pukotnicite pomegu Makedoncite i Albancite prodolzuvaat no namaleno otkako PROKSIMA postavi trupi po dolzinata na severozapadna Makedonija. Skopje 2005 VMRO i SDS ne go priznavaat referendumot i baraat od Butler da ne ja priznae ova nova drzava. New York 2005 Branko i Nikola se sretnaa so visoki pretstavnici na EU i NATO. Od nepotvrdeni izvori doznavame deka sansite za nov dogovor se mali i deka podelbata e neminovna. Skopje 2006 Makedonskata vojska se povlekuva od Albanskite teritorii koi se vo racete na vojskata na ILirida. Makedonija se zakanuva so vojna no spored poslednite izvestai toe e spreceno od internacionalnata zaednica. Skopje 2006 Naslovna strana na Dnevnik - "KAPITULACIJA"
ova e stvarno neshto moram da priznaam imash shto bi rekle "bujna fantazija" no da te podsetam ti bash ja spomnuvash "internacionalnata organizacija" bash taa ista nema da dozvoli podelba na makedonija (kako shto nema nikogash da dozvoli kosovo da bide nezavisno a zashto citaj ponataka) , zashto togash ke se otvorat mnogu bolni prashanja posebno za Evropskite drzavi, kako na primer baskiskoto prashanje vo shpanija, tuka e italija so svoite pokraini, bavarija vo germanija, mnogu rizicno se doveduva vo prashanje opstanokot na obedinetoto kralstvo (UK) kade se poveke moze da se slushnat glasovi vo shkotska za odvojuvanje, i mnogu drugi raboti taka da bash taa internacionalna zaednica nema da dozvoli takvo neshto, taka da tvojava teza shto bi rekol branko crvenkovski "taa dupka ne drzi voda". A od tvojov post mozam samo da zaklucam deka si ti nekoe zamorce od sdsm prateno da bocka kade moze... braced mozam samo da ti kazam neshto ne ja biva ovaa rabota ...
Thief Стенли Кјубрик, бе! Научна фантастика е ова! [;)]
StormAngel
quote:
Originally posted by vulgaren
Tetovo 2005 Albanskite partii raspisuvaat nelegelan referendum za otcepuvanje. Skopje 2006 Naslovna strana na Dnevnik - "KAPITULACIJA"
Aj barem ova objasni go oti ja ne go sfakam. Vikas deka "ke imalo" otcepuvanje,a posle godina dena i "kapitulacija".Kako moze posle nelegalen referendum edna drzava da kapitulira?[^] I sea,sto ke citame. Kako u 2012 Olimpijadata ke se odrzi vo Makedonija pod UN protektorat?
IvanC Eh, da li e fantazija ili ne ne e bitno. Bitno e i katastrofalno kako sto se gleda od forumov sto nikoj tocno ne znae kade Makedonija ke bide ne za deset godini (kako sto asolnite drzavi rabotat na toa) tuku ni za dve tri ili edna godina. Ednostavno se nema plan kako nekoj problem da se ostrani i da se napravi proekcija sto i kako vo slednite 5 godini. A vo ovaa kriza kakva sme toa e nepohodno. Eh, sega, ne e tesko da se predvidi (kako sto ne bese tesko do sega da se predvidi) deka lugje koj aktivno ne ucestvuvaat vo segasnosta za svojata idnina se prepusteni na vetrovite na vremeto, to est istorijata ke se pogrizi za niv posto tie sami ne se grizat. Kako i se dosega nas sekogas rabotite ne zadesija. I Ohridskiot dogovor ne zadesi od ednaska , spievme so decenii i sega se cudime odednaska kako ni se nametna toj i kako nema pravda. 2001 godina ni dojde ko Marsovci da ne napadnaa, kako da ne znaevme deka eden den Albancite ke zemat oruzje, pa ne se ni spremavme na toa. I sega od site aktivnosti koj trebase da gi napravime ostana samo pravda da barame. Vo toj slucaj koga edna drzava e sekogas zatecena od vremeto ishodot e sekogas negativen. Ne znam dali vo Dnevnik ke pisuva Okupacija, ili Kapitulacija ili nesto drugo, ama sigurno nema da bide poarno od ova deneska posto za poarno nikoj ne raboti. Vladata e prva taa koja treba da raboti na toa, a odgovornosta na narodot e da bara vlada i lugje koj se cesni i koj se dokazale dosega. Vmesto toa , narodot se bavi so SDSM vs VMRO i vo krug taka kako site tie lugje dosega da ne se dokazaa so tapija deka se unistuvaci za Makedonija. Popularen stanuva onoj koj ke vikne Smrt na Shiptarite, Dolu Ohridskiot dogovor - ne e bitno sto nema plan kako i sto, vazno e da se udira vo gradi. A be tragedija od drzava, kakava nesreka ni se zadesi da se raspadna Jugoslavija te se storivme so drzava. Iskreno receno drzava ne ni sakavme, poarno ni bese pred toa, sho e sega ova be, treba za drzava da se borime...
Pina
quote:
Originally posted by IvanC
Eh, da li e fantazija ili ne ne e bitno. Bitno e i katastrofalno kako sto se gleda od forumov sto nikoj tocno ne znae kade Makedonija ke bide ne za deset godini (kako sto asolnite drzavi rabotat na toa) tuku ni za dve tri ili edna godina. Ednostavno se nema plan kako nekoj problem da se ostrani i da se napravi proekcija sto i kako vo slednite 5 godini. A vo ovaa kriza kakva sme toa e nepohodno. Eh, sega, ne e tesko da se predvidi (kako sto ne bese tesko do sega da se predvidi) deka lugje koj aktivno ne ucestvuvaat vo segasnosta za svojata idnina se prepusteni na vetrovite na vremeto, to est istorijata ke se pogrizi za niv posto tie sami ne se grizat. Kako i se dosega nas sekogas rabotite ne zadesija. I Ohridskiot dogovor ne zadesi od ednaska , spievme so decenii i sega se cudime odednaska kako ni se nametna toj i kako nema pravda. 2001 godina ni dojde ko Marsovci da ne napadnaa, kako da ne znaevme deka eden den Albancite ke zemat oruzje, pa ne se ni spremavme na toa. I sega od site aktivnosti koj trebase da gi napravime ostana samo pravda da barame. Vo toj slucaj koga edna drzava e sekogas zatecena od vremeto ishodot e sekogas negativen. Ne znam dali vo Dnevnik ke pisuva Okupacija, ili Kapitulacija ili nesto drugo, ama sigurno nema da bide poarno od ova deneska posto za poarno nikoj ne raboti. Vladata e prva taa koja treba da raboti na toa, a odgovornosta na narodot e da bara vlada i lugje koj se cesni i koj se dokazale dosega. Vmesto toa , narodot se bavi so SDSM vs VMRO i vo krug taka kako site tie lugje dosega da ne se dokazaa so tapija deka se unistuvaci za Makedonija. Popularen stanuva onoj koj ke vikne Smrt na Shiptarite, Dolu Ohridskiot dogovor - ne e bitno sto nema plan kako i sto, vazno e da se udira vo gradi. A be tragedija od drzava, kakava nesreka ni se zadesi da se raspadna Jugoslavija te se storivme so drzava. Iskreno receno drzava ne ni sakavme, poarno ni bese pred toa, sho e sega ova be, treba za drzava da se borime...
Frazi i parafrazi, kolku sakash.
vulgaren Prvo i prvo jas ne sum od SDSM i skriptava se bazira na 'realni slucki' Pred dve godini napisav skripta od vidov: 2003 Skopje stanuva dvojazicno 2004 Naslovna na Dnevnik - "Kapitulacija" i togas nekoi velea - bujna fantazija! Fakt e deka nie sme fantasticen narod koi moze da napravi nesto sovrseno dobro ama i nesto eptem za nikade. ...a za reziser - koj e podobar od Ljube Brat, naslovan na Dnevnik "Ljube rezira od zad resetki vo Pula"! ps bluehim: kapitulacija = otkazuvanje od zapadniot del na Makedonija.
RedAlert IvanC ako ti mislis deka Makedoncite ne zasluzuvaat drzava togas odi si od nea,za sreka mnozinstvoto smetaa i smetaat deka treba da si imame nasa drzava.I daj administratorot neka gleda malku sto se pisuva po forumive,ne mora da gi banira lugevo ama neka stavi zabeleska pod imeto na avtorot deka ima precki vo umstveniot razvoj za da znaeme kogo da go sfakame serizono da ne se nervirame za dzabe so tipovi kako pacient IvanC.
Strelec RedAlert, ако администраторите се одлучат да реагираат, првата санкција ќе се примени за тебе. Во речиси секој твој пост употребуваш невкусни и навредливи епитети за останатите членови на форумов. Свати го ова како опомена, а во поглед на твоите ставови, тука имаш неприкосновено право да си ги изнесуваш. Значи само корегирај си го стилот на обраќање!
RedAlert Tebe koj te prasa administrator li si?Ili se prepozna vo iskazot na IvanC "mozebi ne zasluzuvame nie Makedoncite drzava?"?
Strelec
quote:
Originally posted by RedAlert
...administrator li si?
Да! И ајде сега врати се уште еднаш на мојот претходен пост за да си ја прочиташ обврската кон која што мораш да се придржуваѓ во наредните твои постови на овој форум!
RedAlert Na ovoj forum si administrator?I ja procitav da i ne gledam sto sum zgresil?Jas mislam deka liceto IvanC e izbegan pacient.Toa e moe slobodno mislenje.I sto bi rekol OooOo nema dokazi deka se teroristi ama nema ni deka ne se,taka i za IvanC dokazi mi deka ne e pacient.
Strelec
quote:
Originally posted by RedAlert
...taka i za IvanC dokazi mi deka ne e pacient.
Ајде ти докажи дека на форумов не си суспендиран 10 дена!
marko_polog Zosto da e suspendiran, IvanC moze slobodno da pisuva deka uste place po Yugoslavia, jas nemam nisto protiv toa e negovo pravo, nego greska pravis da baniras za izvesno vreme nekoj sto ja brani Republika Makedonija, znaci Samostojna.
Strelec
quote:
Originally posted by marko_polog
IvanC moze slobodno da pisuva deka uste place po Yugoslavia...
Некој може да плаче по Југославија, некој друг по Бугарија, а трет по Албанија... Секој има право на свое мислење, но никој не смее никого да навредува!
marko_polog Mene kako Makedonec me navredi IvanC so negovata izjava za Yugoslavia, znaci ne pocituvanje na site Makedonci sto go dale svojot zivot za Nezavisna Samostojna Makedonija, dali i nego ke go suspendiras?
IvanC
quote:
Originally posted by marko_polog
Mene kako Makedonec me navredi IvanC so negovata izjava za Yugoslavia, znaci ne pocituvanje na site Makedonci sto go dale svojot zivot za Nezavisna Samostojna Makedonija, dali i nego ke go suspendiras?
Hm, poslednive nekolku dena bev zafaten te ne mozev na forumive da navratam. Gledam mnogu rabota na Strelec mu napraviv i mu se izvinuvam za toa, da znaev nemase da postiram nisto. Nego da zaprasam samo so sto te navrediv vo izjavata za Jugoslavija i od kade toa deka po Jugoslavija placam?