Отфрлена резолуцијата за независност на Косово
Отфрлена резолуцијата за независност на Косово
OooOo Конгресот на САД ја отфрли резолуцијата за независност на Косово Отфрлувањето на проект-резолуцијата со која САД ја поддржуваат независноста на Косово од страна на Конгресот, претставува прва победа на Србија, соопштија извори од кабинетот на српскиот претседател Борис Тадиќ. Проект-резолуцијата беше вклучена во дневниот ред на Комисијата за меѓународни односи на Конгресот од страна на претседателот и заменик претседателот на комисијата Хенри Хајд и Том Лантош. Според извори од кабинетот на српскиот претседател, кои денеска ги пренесуваат белградските агенции, Стејт департментот ги повикал членовите на Комисијата да не ја прифаќаат проект-резолуцијата, и ја испратил заменичката на државниот секретар Кети Стивенс да учествува во дискусиите. Конгресмените, членови на српското лоби, остро ја критикувале предлог-резолуцијата и побарале таа да не се разгледува. За време на паузата, конгресмените, заедно со Стивенс, на останатите членови на Комисијата им ги образложиле аргументите зошто овој документ треба да биде отфрлен, со што добиле повеќе гласови на своја страна. На почетокот на продолжението на седницата, претседателот и потпретседателот Хајд и Лантош морале да ја исфрлат проект-резолуцијата од дневниот ред. „Досега такво нешто се немаше случено, претседателот и потпретседателот да си удрат самите шлаканица и да не обезбедат мнозинство за нешто предложено од нив“, изјавија извори од кабинетот на српскиот претседател Борис Тадиќ.
AaaAa Henry Hide i Antal Lantos se ludilo. Lantos site go mislat deka e Albanec, cudo edno e. Ako go googlate nema da vi iskoci stranava na Conrgess nitu bilo shto za nego ke vi izlezat samo albanski i srpski strani. Rsum prai cickoto. Inaku Lantos e Madzar a Hyde e Irec. Lantos e od California ama cudno e za Hyde koj ja prestavuva 6tata divizija na Chicago vo koja ima ogromen procent na Srbi. Mora da e jaka para u prasanje
kopacot xoxoxoxoxoxo ke spieme pomirno sea :)
Ceki Prvo referendum, pa posle koga ke uspee, ke spieme uste pomirno.
sinner` ho ho ho :)))
dbk Aha ke spieme pomirno, ko ke zbrcat pak rttatataratatatatatata
NARCIS` Ke zbrcat ama ovoj pat nema da gi brani USA togas brat srbin ima parce da gi naprai..
dejan super! ako stvarno e ovaka, epten dobro togas! Nesto sto nesmee da bidne vo Evropa, e nezavisno Kosovo! Daj boze ne, ke se molam na gospod ako toa ke bidne!!! jas sum cital deka ako kerry ke pobedi, togas Kosovo ke dobi nezavisno, deka on go saka toa? vistina?
AaaAa
quote:
Originally posted by dejan
super! ako stvarno e ovaka, epten dobro togas! Nesto sto nesmee da bidne vo Evropa, e nezavisno Kosovo! Daj boze ne, ke se molam na gospod ako toa ke bidne!!! jas sum cital deka ako kerry ke pobedi, togas Kosovo ke dobi nezavisno, deka on go saka toa? vistina?
Ne
dejan ti veruvam ok;) deka zhivees vo USA. a znaci togas, toa e nesto sto nekoi pocna da kaze kako 'rumour' za da bidat protiv kerry.
dbk Kako be mozes da i veruvas oti samo sto ziveela vo USA , ami jas ako i kazam deka JOHN HOWARD e peder ke mi veruvaa taa mene ili tebe deka ziveeme samo vo Australia a? :)))