Бугарскиот амбасадор се меша во внатрешните работи
Бугарскиот амбасадор се меша во внатрешните работи
OooOo ДПМНЕ: „Бугарскиот амбасадор се меша во внатрешните работи“ ВМРО-ДПМНЕ смета дека изјавата на бугарскиот амбасадор во Македонија Александар Јорданов за карактерот и последиците од претстојниот референдум претставува директно мешање во внатрешните работи на една суверена и независна држава. „Ваквите и слични изјави особено кога доаѓаат од непосредни соседи, не потсетуваат да се запрашаме зошто на Бугарија би и одговарало да не успее референдумот во Македонија“, изјави партискиот портпарол Александар Бичиклиски на денешната прес-конференција. За ВМРО-ДПМНЕ, додаде Бичиклиски, е вознемирувачка ненадејната загриженост на официјална Софија за исходот од референдумот. „Сметаме дека токму ова мора да биде мотив повеќе за граѓаните да излезат на референдумот и да го дадат својот глас против актуелниот Закон за територијална организација“, рече Бичиклиски. Карванот на ВМРО-ДПМНЕ синоќа во Гостивар ја одржа средбата со граѓаните и покрај, како што истакна Бичиклиски, обидот за нејзино опструирање. „Вчеравечер во Гостивар се случи голем скандал и крајно нецивилизиран недемократски чин. Непосредно пред почетокот на собирот електричното напојување беше исклучено. Сепак, граѓаните на Гостивар масовно се собраа и испратија јасна порака дека на 7 идниот месец ќе излезат и ќе гласаат ЗА“, напомена портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ. Партијата од локалното население и од свои извори, рече Бичиклиски, дознала дека струјата била исклучена по директна наредба на Бранко Арсовски, вршител на должност директор на Електродистрибуција-Гостивар, брат на пратеникот од СДСМ Славе Арсовски. Карванот на ВМРО-ДПМНЕ денеска е во Тетово, утре продолжува во Радовиш, Подареш и Конче, задутре во Дојран, Богданци и Гевгелија, на 20 октомври во Виница, Македонска Каменица и Делчево, а на 21 во Злетово, Пробиштип и Кратово.
Bravo za potegov :)
трендафил Не велам дека во Македонија нема пробугарски врховисти. Но во секој случај главна опасност се проалбанските. Ако едните се (беа) врзани со фашистите (што е веќе скоро одумрена категорија), вториве се врзани со глобализаторите (американизаторите) кои се во подем. И кај нас проалбанските врховисти се на власт, а пробугарските се опозиција и во опозицијата, односно се една безопасна, маргинална група. Бугарија е секундарна опасност, исто како и Србија и Грција. Ако сакаат нешто да добијат, мораат да чекаат на резултатот што ќе го реализираат албанците, па да добијат нешто што ќе им остане. При тоа Грција се надева на изчезнување на Македонската Нација, а Србија и Бугарија и на територија (но таа што би ја оставило Косово). Нормално е дека ние мора да се спротивставиме на сите овие опасности, но ако ја елиминираме опасноста од проалбанците (или поточно прокосоварите), автоматски ја елиминираме и опасноста од другите.
deni gladni goli kuchinja se site .. mame im ebam
The_Crow Abe pogresno ste go protolkuvale coekot :) Toj sakase da kaze ima nacin idete podnesete si za blgarski pasport i ke bidne :))
Maleshevo Секоја чест за изјавата! Се приметува дека ги нема во партијата Љубчо, Доста и компанијата на останати бугарски шпиуни. Уште еднаш секоја чест, момци!
NARCIS` bravo [:)]
Misirkov Dobro e sto taa bagra ja iscistija od partijata. Duri predolgo prodavaa rog za svekja. Im posakuvam uspeh na slednite izbori. Uste da pocnat da zboruvaat za konkretni za ekonomski resenija...
Ceki Uste sdsm neka se iscisti, jas mislam ke se sluci i to, deka nema branko sekogas da ne zaebava. I mozda ke dobieme 2 partiji, so konecno ke se borat za Makedoncite.
OooOo Pochnavte da letate??? Eden seriozen poteg od DPMNE i odma site letaat. Mozhda e samo maska, farsa ... poleka ima vreme da se pokazhat.
klamer
quote:
Originally posted by Misirkov
Si drzat dobri odnosi so Albanija, im odgovara (isto kako Srbite so Grcija). E sega kje krestat nekoi na forumi ne bilo taka, vaka bilo, onaka bili, no faktite si ostanuvaat. Sekoj si ima nekoj, samo nie nikoj.
Фактите : http://int.dnevnik.com.mk/default455e.html?pBroj=2585&stID=41829 Македонија може да очекува помош од Бугарија на патот кон европската и евроатлантската интеграција. http://www.segabg.com/10092001/p0020001.asp Външният министър Соломон Паси се е застъпил пред ЕС за по-голяма финансова помощ за Македония, съобщи български дипломатически източник. http://www.darik.net/opencms/opencms/news.html?uId=34708 Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Никола Колев заминава утре на тридневно посещение в Република Македония по покана на своя македонски колега генерал-майор Георги Бояджиев.
klamer What is opinion of bulgarian officials ? http://int.dnevnik.com.mk/default455e.html?pBroj=2585&stID=41829 - Спроведувањето на референдумот е демократско право на граѓаните на Македонија, кое ние целосно го признаваме. - Но, организирањето на референдумот доведе до забавување на целосното имплементирање на рамковниот договор - изјавил Паси во интервју за МИА
ozonce Eh kolku ke bidam sreken ako site od DPMNE si zaminat. Togash ke recham deka e chista partijata. Bugarskata propaganda javno si kaza... i toa minister za nadvoreshni raboti... Teshko NAS!
Misirkov Si drzat dobri odnosi so Albanija, im odgovara (isto kako Srbite so Grcija). E sega kje krestat nekoi na forumi ne bilo taka, vaka bilo, onaka bili, no faktite si ostanuvaat. Sekoj si ima nekoj, samo nie nikoj.
bojan81
quote:
Originally posted by ozonce
Eh kolku ke bidam sreken ako site od DPMNE si zaminat. Togash ke recham deka e chista partijata. Bugarskata propaganda javno si kaza... i toa minister za nadvoreshni raboti... Teshko NAS!
Ozonce, dokolku gi sledis bugarite, a ne gi sledis kako sto te gledam ke primetis kako oni deluvaat. Na pocetokot vmro-dpmne bese preplaveno od bugari kako boev,lepavcov,dimitrov,gjorchev,miloshevski,georgiovski,perev,mokrov,dimitrov risto. Ne slucajno se vikase deka vmro se bugarofili, toa bese od edna strana poradi politicki poeni na sdsm a od druga bese cista vistina. No vo vmro-dpmne sepak 80 % bea golemi makedonci koj so imenuvanive nemaat nikakva vrska, i bea vo postojan konflikt. Se do kongresot vo ohrid, koga na vrmro doadjaat bugarite na vlast, istite go simnaa sonceto od kutles kako partiski simbol. Po slucuvnjata vo dpmne i po doadjanjeto na Gruevski na celo bugarite se izbrkani, inaku toa e strujata na Dosta. Bugarite otkako svatija deka tesko ke prodrat vo makedonskoto naselenie nivnite emisari se svrtija kon partner so koj mozat da gi ostvarat celite, a toa se Albancite, segasnite bugarski fasisti se poveke zboruvaat za Albancite kako za edni civilizirani ludje so zdrava cvrsta ideologija, ludje koj se stabilni obrazovani, a nivnite lideri vistinski politicari. Toa se ne e slucajno, na bugarite momentalno im odgovara ovaa sitoacija vo makonija, zosto toa e Vancomigalovistickata ideologija, makedonija drzava na albanci, bugari, srbi no ne na makedonci. Taka da osvestete se dodeka e vreme i izlezete na referendum. Ova ne se partiski izbori ovdeka e vo prasanje Makedonskata nacija.
klamer
quote:
Originally posted by bojan81
Bugarite otkako svatija deka tesko ke prodrat vo makedonskoto naselenie nivnite emisari se svrtija kon partner so koj mozat da gi ostvarat celite, a toa se Albancite, segasnite bugarski fasisti se poveke zboruvaat za Albancite kako za edni civilizirani ludje so zdrava cvrsta ideologija, ludje koj se stabilni obrazovani, a nivnite lideri vistinski politicari.
Поздрави bojan81, малце си во грешка, па мислам неволна, нели не знаеш дека само албанците не ги пущат без виза в БГ. http://b2b.bia-bg.com/index.asp
bojan81
quote:
Поздрави bojan81, малце си во грешка, па мислам неволна, нели не знаеш дека само албанците не ги пущат без виза в БГ. http://b2b.bia-bg.com/index.asp
Ne bi se soglasil so tebe. Jas pisuvam za bugarskite fasisti koj ne priznavaat makedonski narod i toa sto go napisav e tocno. Druga rabota e toa sto makedoncite i bugarite kako narodi vo poveke slucaevi se podrzuvaat i sakaat. No na bugarskite ideolozi toa ne im e mnogu vaznom, ako gi sledis poistaknatite antimakedonci od institutot za makedonija togas znaes sigurno. Bidi pozdraven.