Една патриотка и Македонка ја отстрануваат
Една патриотка и Македонка ја отстрануваат
Maleshevo Лилјана Поповска ќе биде разрешена од потпредтседателското место во собранието затоа што имаше свој став наспроти нејзината ЛДП, која повикуваше на бојкот на референдумот. На место на потпредседател на собранието либералдемократите го предлагаат Слободан Најдовски. Тоа е денешен епилог од заседението на комисијата за избори... Од вестите на А1 Жална и антимакедонска Македонијо.
ozonce Moe razmisluvanje: sekoj ima svoe mislenje i principi po koi se dvizi vo tekot na karierata. Toa shto go napravi Liljana e neshto golemo i hrabro. Taa ja dokaza nejzinata principielnost i nejzinite stavovi (predhodno beshe del od nevladiniot sektor). Go ikoristi nejzinoto liberalno pravo i se svrti prtiv partiskite stavovi (koi sepak se samo stavovi na dvajca trojca, drugite samo slushaat). Najdobro za nea e da se vrati vo NVO sektorot ili da premine vo druga politichka partija.
Thief Една патриотка и Македонка ја отстрануваат << да не ја разрешеа и да не отиде контра ставовите на СДСМ и ЛДП, дали некогаш Малешево ќе пишеше нешто убаво за неа? Јас се согласувам, ама моето мислење за неа беше такво и претходно, а не откако им се спротистваи. Доблесен и умен човек, скоро секогаш е таков!
The_Crow Hrabro vo sekoj slucaj. Mnogu fina zena jas preku nvo sektorot uspeav i da ja zapoznaam i da porazgovaram so nejze. Ete toa tie Makedonija naprednite luge ke gi trgame smetale na partiskite direktivi i stavovi na nekolku luge u sekoj slucaj bruka za drzavava
Maleshevo
quote:
Originally posted by Thief
Една патриотка и Македонка ја отстрануваат << да не ја разрешеа и да не отиде контра ставовите на СДСМ и ЛДП, дали некогаш Малешево ќе пишеше нешто убаво за неа? Јас се согласувам, ама моето мислење за неа беше такво и претходно, а не откако им се спротистваи. Доблесен и умен човек, скоро секогаш е таков!
Да не ја забележав Госпоѓата Лилјана Поповска пред референдумот, кога уште во собранието даде изјава дека треба да се искочи на референдумот, немаше да ми значи ништо таа и немаше да пишувам ништо убаво за неа, доколку не сум прочитал или видел нешто друго позитивно од неа. Значи не е разрешувањето од СДСМ и ЛДП причина што пишувам позитивно за неа, туку нејзиниот исправен т.е. совесен и патриотски став.
Strelec Дали знаете дека Лилјана Поповска е ќерка на академик Блаже Ристевски? Не дека е нешто пребитно тоа, но сепак мислам дека е интересен податок. Отсекогаш сум ги почитувал двајцата!
bojan81 Ma kakov zal, toa e premala kazna, za takva antimakedonska netreba da ima mesto vo sobraniet, fasitka koja im gi uskratuva pravata na albancite.
ozonce bojan81 :)
SLaCk Vo sekoj slucaj osuda za cinot na razresuvanje.Ubav odgovor od Maleshevo za Thief.Pa patriotite se poznavaat po svoite postapki a ovaa postapka bese patriotska.A ne na primer nekoj ke zboruva deka e patriot a koga ke dojde da se pokaze povazna mu e foteljata.I ova uste ednas go nametna prasanjeto za transfer na pratenicite.Partiite kaj nas gi drzat pokorni pratenicite i tie ne mozat da go iskazat svoeto mislenje tuku se pretvoraat vo glasacka masinerija.Znaci treba da se ovozmozi na pratenicite zaminuvanje od svojata partija.
Maleshevo Јунаци и Македонци се познаваат на тешко, а не на лесно.
vulgaren
quote:
Originally posted by Maleshevo
Јунаци и Македонци се познаваат на тешко, а не на лесно.
vo toa e i problemot - nie sme se junaci koj od koj. ni treba nekoj da donese pari...dollars, euros...zlato
Maleshevo
quote:
Originally posted by vulgaren
quote:
Originally posted by Maleshevo
Јунаци и Македонци се познаваат на тешко, а не на лесно.
vo toa e i problemot - nie sme se junaci koj od koj. ni treba nekoj da donese pari...dollars, euros...zlato
Ти си многу голем јунак.
Snake Bite Vo sekoj slucaj Liljana Popovska e tip na politicar za kogo bi glasal jas,a ako ne se lazam mislam deka e prv pratenik koj se sprotistavil na tesnopartiskite interesi vo koris na drzavata. Od nekade mora da pocne...
concrete Steta sto korovot koj veke narasnal do preku pojas ne dava da prkne ni edna orhidea. A kosilki nigde.Zatoa uste ke si raste, ubeden si e deka e hibridna pcenka!!!
Thief
quote:
Originally posted by Strelec
Дали знаете дека Лилјана Поповска е ќерка на академик Блаже Ристевски? Не дека е нешто пребитно тоа, но сепак мислам дека е интересен податок. Отсекогаш сум ги почитувал двајцата!
A, нејзиниот сопруг, Глигорие Поповски е актуелен директор на Македонското радио и мнооогу добро човече... Се разбира, како и неговата сопруга и дедо му, но само сакав да дотурам уште еден факт.