Prasanje?
Prasanje?
bettychuby Zosto moderatorot go trgna topicot sto go postaviv vcera?
Divider A koj ti bese topicot? Najverojatno ne bil kako sto treba, pa e trgnat, osobeno ako bil propagandisticki i kontramakedonski, protezirajki dezinformacii i indoktrinacija...
Misirkov So seta dolzna pocit, topikot bese izbrisan zaradi nivoto na gluposta izkazana vo nego. Apeliram do site ucesnici vo diskusite na forum istorija da imaat predvid deka diskusiite za istorija se mnogu povekje od "koj na kogo lici" - sto vsusnost bese izbrisanata tema.
bettychuby Ah da zboraviv deka ovde mora da se razmisluva ednostrano Misirkov, izvini. Nikoj ne smee da ima tezi i teorii za nisto, ami site treba da se soglasuvame za se!:) Fala
jamajka Ne e rabotata do razmislata, se dodeka ne se pokrivaat tugji prpagandi i se shtitat tugji interesi. Internacionalizmot shto go zastapuvash, nikogash nema da bide omilen.
jamajka ah da mislenje, mislenje e, ama najmalku e tvoe, poshto germanskata mashinerija ushte od Marks raboti na toa mislenje.
bettychuby Zboruvate za zastita na prava na Makedonecot. A jas vo DEMOKRATSKI forum nemam pravo da postavam topic?
jamajka Mozebi e demokratski forumot za tie shto se pridrzuvaat do pravilata. Znaesh demokratijata ne znachi sama po sebe anarhija.
bettychuby Demokratija e sekoj da kaze svoj stav bez razlika kakov e toj. Ako ima pravila vo izrazuvanjeto toa e fashizam!
OooOo Togash greshno si ja razbrala demokratijata ochigledno. Demokratijata isto ne znachi flood na forumov. (Total Posts: 42 [42 posts per day] and still goes ...)
jamajka
quote:
Originally posted by bettychuby
Demokratija e sekoj da kaze svoj stav bez razlika kakov e toj. Ako ima pravila vo izrazuvanjeto toa e fashizam!
OOO TIIIIIII Ti ne kazuvash svoj stav, tuku cepash internacionalizam, potochno delot na propagandata so koj se negira Makedonskoto bitie. Ako tolku sakash da se samonegirash (dokolku si makedonka) ima bugarski, srbski forumi, tamu ke ti bide toa ovozmozeno do mile volje. Duri ke te prechekaat so ovacii :)
bettychuby Ooooo i Jamajka ima odprilika tolku postovi. Jas sum MAKEDONKA i nema da se odrecam od toa nikogas. A mojot stav bez razlika dali ti se dopagja ili ne za srekja go delat so mene uste mnogu drugi Makedonci.
jamajka Se odrekuvash od svoeto minato, od svoeto bitisuvanje i ja podrzuvash opshtata amnezija kaj narodot, koj bez svoeto minato ne moze da ima idnina.
bettychuby Internacionalizmot ne znaci gubenje na nacionalniot identitet. Prvo ke bides Makedonec t.e. Bugarin t.e. Spanec itn.. a posle ke bides Evropjanin, a posle Zemjanin. Zosto se plasite od obedinuvanje? Zosto povekje ve privlekuva razdeluvanjeto? Sakate da ziveete vo cocoon cel zivot? Site da bidat edno, a nie da sme sami? Neli zaedno sme posilni? Zaedno site Makedonci, pa zaedno site Evropjani, pa zaedno cela planeta? Epa dobro! Ne znam sto da kazam povekje....
DJ_SHEMA betty za kakvo obedinuvanje se zalagash ti?
f9 Prvo ke bides Makedonec ...a posle ke bides Evropjanin, a posle Zemjanin. Jas sum se ova vo sekoe vreme na sekade i sekogash.Ne sum slushnal za Makedonec,koj e Afrikanec i e Marsovec.Ili sakash da ni naturish neshto na koe ke zalepish etiketi Makedonec,Evropeec i Zemjanin?I ne znam zoshto i od kade prvo trebalo nekoj red na neshtata za raboti koj se mnogudimenzionalni i istovremeni.