Bit Pazar
Bit Pazar
OooOo Go otvoriv topikov poshto mnogu neshta se deshavaat vo taa okolina

СРЕДЕ БЕЛ ДЕН НА БИТ-ПАЗАР ВО СКОПЈЕ

Истепале полицајци оти сакале да приведат уличен продавач


Тројца полицајци го извлекле подебелиот крај во тепачка со група момчиња што се обидувале да ги спречат полицајците да приведат уличен продавач на текстил, соопшти МВР. Инцидентот се случил завчера околу 15 часот, пред продавницата на "Мобимак", во близина на скопски Бит-пазар.

Патрола од тројца полицајци вршела контрола по должина на тротоарот на булеварот Крсте Мисирков, во близина на Бит-пазар, каде што имало улични продавачи. Кога полицајците се обиделе да приведат еден продавач на текстил, група од 15 момчиња, кои стоеле веднаш до дивата тезга на продавачот, се нафрлиле на полицајците и почнале да ги тепаат.

Во тој момент еден од полицајците извадил пиштол и во знак на предупредување испукал три куршуми во воздух.

Напаѓачите се разбегале, а полицијата тргнала во потрага по нив. Скопската полиција досега идентификувала двајца од напаѓачите, а се преземаат мерки за идентификување и апсење на другите. (Д.В.)
OooOo ОДМАЗДА ИЛИ МАФИЈАШКА ПРЕСМЕТКА Пиштолџии раниле скопјанец на Бит-пазар Тројца одмаздници со три куршуми од пиштол раниле во нога скопјанец додека со автомобилот стоел на раскрсницата кај трговскиот центар "Мавровка" во Скопје, соопшти полицијата. Станува збор за Нехад Агуши (41), кој по крвавиот инцидент бил однесен во Градската болница. По лекарската интервенција повредениот е надвор од животна опасност. Првите информации за мотивот на инцидентот говорат дека станува збор за одмазда на тепачката во кафеаната "Фис", која се случила во неделата на улицата Џон Кенеди, во населбата Чаир. Тогаш тројца насилници со нож го проболе скопјанецот С.Ј. (33). Напаѓачите, кои претходно пристигнале со автомобил "голф", пеш си заминале од местото на настанот. Во тој момент на раскрсницата имало голем број минувачи и автомобили. - Видов како три млади момчиња излегуваат од автомобил "голф" и се упатија кон едно бело "југо", кое стоеше на семафорот. Возачот на југото беше исплашен и се обидуваше да се премести од возачкото седиште на соседното. Тој беше сам во автомобилот. Тројцата го извадија од возилото и веднаш со пиштоли почнаа да стрелаат кон него. Се слушнаа три истрели од пиштол, а откако ја "завршија" работата момчињата ладнокрвно си заминаа од местото. Едниот од нив додека одеше пеш за цело време го држеше пиштолот во рацете - раскажува очевидец кој од разбирливи причини сакаше да остане анонимен. Инцидентот се случил околу 18.30 часот, на раскрсницата од булеварите Крсте Мисирков и Гоце Делчев кај Бит-пазар. Непознатите напаѓачи застанале до автомобилот "југо" со прилепски регистарски таблички што го управувал Агуши, а бил сопственост на друго лице. Вооружените напаѓачи излегле од голфот, ја отвориле вратата од југото и од пиштолите испукале три куршуми во левата нога на Агуши. Напаѓачите потоа пеш се упатиле кон Трговскиот центар "Мавровка", оставајќи го голфот на раскрсницата. Ранетиот бил префрлен со возило во Градската болница, каде што му била дадена лекарска помош и се наоѓа надвор од животна опасност. Во МВР демантираат дека напаѓачите биле со автомобил "голф". Полицијата има двајца осомничени и засилено трага по нив, а презема мерки за идентификација и апсење на третиот напаѓач. Се уште се истражува дали станува збор за мафијашка пресметка или пак е класично изнудување рекет. Како основано сомнение за тоа е фактот што тројцата пиштолџии го раниле Нехат во ногата, а потоа си заминале од местото. In The Ghetto
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Go otvoriv topikov poshto mnogu neshta se deshavaat vo taa okolina
На Бит-пазар владее коалиција на криминалци и политичари Бит-пазар, некогашната туристичка атракција на Скопје, веќе десет години е легло на сите видови криминал - сива зона на главниот град. Полицијата слабо го контролира овој простор, пред се поради заштитата што битпазарските и чаирските шверцери ја имаат од албанските политичари, сметаат добрите познавачи на состојбите. Се чини дека Љубомир Михајловски-Џанго, новиот министер за внатрешни работи, ветеран на скопската полиција, смислил решение за овој и за сличните проблеми. [url="http://www.vreme.com.mk/novost.action?id=18435&broj=286"]Повеќе[/url]
јузер Moj kraj, znam kako e da se bide policaec tamu! A najdobar lek za vakvo diveenje se mesanite patroli, i skoro stalno se vo takov sostav, i funkcioniraat odlicno! Znam i mnogu drugi slucai, ama koga albanci jadele kotek od policajci albanci, i toa bez pardon. Taka da, nemoze da se ocekuva da nema incidenti, sepak premnogu ima vakov otpad od lugje sto zivee tamu. Uste i policija da ne funkcionira, HAOS bi bilo!
acid Шо да праиш, џабе е да типкаш на тастатурава и да да пишуваш во колку срање држава сме се родиле... кога сме кај битпазар, знаете дека цените таму се околу 300% пониски од ГТЦ? [:D]
јузер
quote:
Originally posted by acid
кога сме кај битпазар, знаете дека цените таму се околу 300% пониски од ГТЦ? [:D]
Istanbul vo malo, razBirash [:o)] Mnogu dobra pantalona sum kupil pred edna nedelja od Mavrovka, za 600 denari, lepota [:o)]
dejan ova naj dobro, - Постојано добивавме наредби да го „чистиме“ пазарот. Од командирот дискретно ни беше кажувано тоа да го правиме колку што е можно повнимателно, за да не се предизвика поголем инцидент, како оној во 1992 година. Тие имаа поддршка од некои политичари, па и за најмала работа се собираат во групи и се закануваат. Во последно време многу се засилија - вели нашиот соговорник. i vo cair, i segde kade e kriminalot. nema druga solucija.
jamajka
quote:
Originally posted by acid
Шо да праиш, џабе е да типкаш на тастатурава и да да пишуваш во колку срање држава сме се родиле... кога сме кај битпазар, знаете дека цените таму се околу 300% пониски од ГТЦ? [:D]
Pa ne bi rekol deka e bash taka so cenite na dukjanite, imam komshika na Bit Pazar drzi dukjan i da ti kazam rudnik e, a plus i kirijata e sporedliva so GTC. Mozebi si mislish za Mavrovka i toj reon u charshija...
dejan Станува збор за Нехад Агуши (41), кој по крвавиот инцидент бил однесен во Градската болница. По лекарската интервенција повредениот е надвор од животна опасност. ova me naljuti mnogu!!!! znaci za eden siptar, odma se znae dali ke zhivee ili ne, a za nekoja makedonka, more ic ne im gajle!!! koga se raboti za albanec, znaci sve ke se napravi! apsolutno SVE! duri UN ke go viknat deka moze coveckata prava ne se dava ili neznam sto! a za makedonka, aj ne e tolku vazno. epten sram i epten zhalno! a toa bitpazar, skros da se iscisti!!
трендафил Бидејќи и јас живеам кај Бит Пазар би поставил едно друго прашање. Дали полицајците сакале да го уапсат продавачот затоа што не им платил рекет? Ова го прашувам затоа што сум гледал на пример како децата што продаваат цигари им „подаруваат“ на полицајците по некоја кутија. Иначе при секоја интервенција, ако постои желба да се решат проблемите, можат да асистираат и специјалци. Ако некоја партија ги подржува криминалците, таа сигурно е од власта. И во тоа сигурно има подршка од другите коалициони партнери. Сигурно не и прогледуваат низ прсти на една членка од коалицијата, ако не очекуваат за нешто слично да им се прогледа низ прсти на нив.
DJ_SHEMA ushe se naodja bit pazar vo Makedonija?
Sotir
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
ushe se naodja bit pazar vo Makedonija?
Абе во сред Скопје и тоа на 500 метри од Судска палата и на некој си километар (ако има и толку) од Влада и Собрание. Можда и децата на Бучко и на Пенов купуваат „панталона“ од Бит пазар, ама овие не кажуваат. Се прават луди.
NARCIS`
quote:
Originally posted by OooOo
Go otvoriv topikov poshto mnogu neshta se deshavaat vo taa okolina СРЕДЕ БЕЛ ДЕН НА БИТ-ПАЗАР ВО СКОПЈЕ Истепале полицајци оти сакале да приведат уличен продавач Тројца полицајци го извлекле подебелиот крај во тепачка со група момчиња што се обидувале да ги спречат полицајците да приведат уличен продавач на текстил, соопшти МВР. Инцидентот се случил завчера околу 15 часот, пред продавницата на "Мобимак", во близина на скопски Бит-пазар. Патрола од тројца полицајци вршела контрола по должина на тротоарот на булеварот Крсте Мисирков, во близина на Бит-пазар, каде што имало улични продавачи. Кога полицајците се обиделе да приведат еден продавач на текстил, група од 15 момчиња, кои стоеле веднаш до дивата тезга на продавачот, се нафрлиле на полицајците и почнале да ги тепаат. Во тој момент еден од полицајците извадил пиштол и во знак на предупредување испукал три куршуми во воздух. Напаѓачите се разбегале, а полицијата тргнала во потрага по нив. Скопската полиција досега идентификувала двајца од напаѓачите, а се преземаат мерки за идентификување и апсење на другите. (Д.В.)
Na ovaa slucka bev slucajno prisuten gledajki go vo zivo celiot nastan i pola od so pisale novinarite ne e vistina.Bea ispukani 2 metka vo vozduh a tretiot bese ispukan poradi nesmasnot na policaecot.Udiraajki go so pistolot navodniot sitkac na cigar pistolot sam ispali metak,sreka sto bese malce zakosen sto ne bese pravo inaku na drugata avtobuska stancia znaci karsi bitpazar bese polna so narod.Trcaa siptari od site strani drzeejki se so desnata raka na leva polovina. Toa doveduva do jasen zaklucok:Dokolku nekoj od sipcite bese povreden dzandarive ke bea lincuvani na lice mesto.Ne bea 20 momci tuku bea 200 momci kapite na dzandarite bea gazeni,navreduvani...nisto ne moze da stvorat.Pratev do tamo,potoa se kaci patin i morav da napustam. Bitno div zapad ne ni e raven,gi nadminavme site,imame sampionska drzava.
dejan tamu samo treba komunisticka policija!
NARCIS` cabe nema zakon tuka bas sme ko na divi zapad.
dejan toa e zhalno, koga mozese edna zemja da bide najsigurna zemja vo evropa, kade covek ako sakase da spie nadvor na ulica, nikoj nema da go prcka, a sega sve kontra!
Divider Кога петелот не е дома, кокошките оро водат!!! нема владеење на правото се додека не се маргинализираат немакедонските сателит (пијавици) партии и не се задуши великоалбанскиот екстремизам, а и се дефинираат состојбите на политичката сцена. Заминување на неписменковците, дртавите комуњари и корумпираните арамолепци од сцената. Добро е што, онака спортски, не ги утепале полицајците.
dejan jas mislam ponekoj albanci tamu vo bit pazar, se silat malku mnogu.......
Divider Само некои? Само на Бит пазар? Дејане, дејане, дејане!
NARCIS` dobro dejan ne e vo mkd za da znae sto se slucuva i zatoa go opravduvam,ke dojde ke vidi sam
dejan sakam da dojdam, ama ne sakam da vidam, mislam deka ke se razocaram. site sto otidele vo makedonija na odmor posle 2001 (tuka), kazuvat deka se razacharale, pa edna duri 2 nedeli i trebase da se oporavi, ili neznam sto.
NARCIS` ke se naviknes,veruj toa ti e sto ke pravis