Nema trte-mrte kaj Slovencite ....
Nema trte-mrte kaj Slovencite ....
OooOo СОФИЈА ПРОТЕСТИРА Словенија ги затворила границите за Бугари Бугарската Амбасада во Љубљана упати вербална нота до словенечкото министерство за надворешни работи, барајќи официјално да ги објаснат причините зошто деновиве од словенечката граница беа вратени неколку стотици бугарски граѓани, јави Макфакс. Бугарски медиуми јавуваат дека во изминатата седмица од словенечките гранични премини биле вратени од 300 до 600 Бугари, кои патувале во земјите на Западна Европа. Во еден случај словенечките власти од еден автобус вратиле дури 37 од вкупно 44 патници. Сите вратени лица морале да потпишат формулари напишани на словенечки јазик дека имале намера да бараат илегално вработување во Европската Унија, по што веднаш морале да се вратат во Бугарија. Полициски извори во Словенија тврдат дека во последно време е забележан голем пораст на автобуси со бугарски државјани, кои патуваат во ЕУ. Како најчести причини за враќање на патниците од земјите што не се членки на Европската Унија, Словенија ги наведува недостигот од пари и промена или некажување на крајната дестинација на патувањето.
Divider Така им треба! Што е тоа, работа на црно, па уште делење бугарски пасоши наоколу. Треба никаде да не ги пуштаат ако не можат да докажат дека имаат доволно пари, некаде да живеат и дека нема да работат на диво. Дајбоже по примерот на Словенциве да тргнат сите други членки на ЕУ, да не се направи каша попара во ЕУ со илегален пазар на трудот, а на татарите да им се потсечат крилцата. Многу бре се залетаа. Треба некој да ги спушти на земја. Браво за Словенија!!
dejan taka e, dobro e toa sto slovenija napravi. a za edna nedela, nikoj nema da spomne nesto za ova vo slovenija.
Great_Macedonian Zas Dobro?? Jas mislam Slovenija e taa sto treba da se spusti na zemja.. mislat deka vlegoa vo evropska unija pa balkanskite zemji se ne dozreani lujge? Edno pole zemja se prajt ko da e amerika.
sinner`
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Zas Dobro?? Jas mislam Slovenija e taa sto treba da se spusti na zemja.. mislat deka vlegoa vo evropska unija pa balkanskite zemji se ne dozreani lujge? Edno pole zemja se prajt ko da e amerika.
oni se pravea ushte pred da vlezat u EU, mnogu "gaden"(laden)narod se... beter od germancive se[xx(]
Bicho More samo taka za chuvashite! GREMO ZMAJCHEKI!!! [8D]