Најомилен политичар
Најомилен политичар
Strelec Пратеникот Тито Петковски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и претседателот Бранко Црвенковски водат во последната анкета на Меѓународниот републикански институт (ИРИ).

Од 1.108 испитаници, за Петковски се изјасниле 13,5%, за Груевски гласале 12,3%, а за Црвенковски 9,1%. Анкетираните на прашањето „кој политичар ви е најомилен“ одговарале на т.н. отворена листа, без да им бидат посочувани одредени имиња.

Следуваат Али Ахмети за кого се изјасниле 8,7% од испитаниците, Арбен Џафери со 5,8%, па поранешниот претседател Киро Глигоров со 4,1% доверба.

Интересно е што за екс-лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Љубчо Георгиевски се изјасниле само 3,1% од анкетираните, што е за четири пати помалку во однос на оние што се изјасниле за актуелниот лидер Никола Груевски.

Катастрофално лошо котираат актуелните функционери:
Од нив најдобро котира премиерот Владо Бучковски со 2,2% доверба, потоа скопскиот градоначалник Ристо Пенов со 1,1% и вицепремиерката Радмила Шеќеринска со 0,8%.

Претпоставувам дека ваквите резултати ќе претставуваат изненадување за многумина!:)

Divider Не се изненадување ако се земе предвид кој ја правел анкетата. најверојатно анкетирале нормални лица кои не се плашеле да си кашат што им лежи на душата (се разбира со редовниот број на пензионери пред рикнување кои се разбира дека најомлиен им е комуњарот Тито. мене најомилен политичар ми е, верувале или не: Никој од сегашниве!!
Strelec Divider, многу ме интересира што ќе прокоментираш за овој дел:
quote:
Интересно е што за екс-лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Љубчо Георгиевски се изјасниле само 3,1% од анкетираните, што е за четири пати помалку во однос на оние што се изјасниле за актуелниот лидер Никола Груевски.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Пратеникот Тито Петковски, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и претседателот Бранко Црвенковски водат во последната анкета на Меѓународниот републикански институт (ИРИ). Од 1.108 испитаници, за Петковски се изјасниле 13,5%, за Груевски гласале 12,3%, а за Црвенковски 9,1%. Анкетираните на прашањето „кој политичар ви е најомилен“ одговарале на т.н. отворена листа, без да им бидат посочувани одредени имиња. Следуваат Али Ахмети за кого се изјасниле 8,7% од испитаниците, Арбен Џафери со 5,8%, па поранешниот претседател Киро Глигоров со 4,1% доверба. Интересно е што за екс-лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Љубчо Георгиевски се изјасниле само 3,1% од анкетираните, што е за четири пати помалку во однос на оние што се изјасниле за актуелниот лидер Никола Груевски. Катастрофално лошо котираат актуелните функционери: Од нив најдобро котира премиерот Владо Бучковски со 2,2% доверба, потоа скопскиот градоначалник Ристо Пенов со 1,1% и вицепремиерката Радмила Шеќеринска со 0,8%. Претпоставувам дека ваквите резултати ќе претставуваат изненадување за многумина!:)
Kako bese ona: mala ,laga, golema laga , pa statistika t.e. naracana anketa. Za golemo cudo vo nekoi elementi se sovpaga so mojata procenka,posebno vo dolniot del, ama toa ti e kako horoskop : sekoj go tumaci onaka kako mu e najsoodvetno!!!
Divider Не знам точно на која тема реков, ама мислам дека тука беше, на вмакедонија, дека Љубчо во моментов, служи за лице за на постер (како и неколкумина други) со кои би се привлекле ионака неписмените гласачи кои (без да ги навредувам) гласаат како ќе каже „Војводата“, а Гвуевски, покрај се, (десница) слично на покојниот Борис со изјавите за време на Косовската криза ги привлече симпатиите на народот, така и он ги има привлечено симпатиите на одреден дел од гласачите кои веруваат на се што е напишано во весник или кажано на ТВ (плус има многу пријатели во јавните гласила и медиуми). Но, кога би се земале обзир бројките не само за Љубчо (кој btw не е глуп, ама јас лично, не можам да го смислам како човек) и Гвуевски, туку и за сите, срам би ми било да се наречам политичар. Со овие бројки реално (а веувам дека иако не се испитани сите Македонци во Македонија, што е штета, дури и би биле помали, со исклучок н апартиските послушници) секој нормален политичар би се повлекол од политичката сцена засекогаш.
marko_polog Strelec, A mene mnogu me interesira sto ke prokomentiras za ovoj del: Следуваат Али Ахмети за кого се изјасниле 8,7% од испитаниците, Арбен Џафери со 5,8%
Strelec marko, во Македонија живеат и Албанци... или да не се отселиле ноќеска?:)
concrete So novite avtobusi na JSP,kako vo nokta na Blace, kupeni so pari na OBSE(ili taka nesto) za da sedat parkirani vo garazata vo Gorce Petrov poveke od godina, do momentot za koga pritrebaa. Navistina interesna slozuvalka , nekoi ovde uste probaat so "Pesna Junaci!!!
Great_Macedonian Gruevski seuste ne dobil sansa da se pokaze.. koga ke dojde na vlast sigurno deka kako premier ke napravi iljada pati povejke od kolku ljupco i branko zaedno.
concrete Daj Boze,daj Boze , ama sam ne moze nisto, ekipata ne mu e najdobra, parite mu gi odnese vojvodata,ne nauci nisto od public relation, deluva trapavo i zbuneto,inaku nekoi negovi razmisluvanja , (ako se negovi) mi se dopagaat,nekoi raboti koi gi realizirase (ako bese toj) isto taka se dobri. Ne sum siguren deka ke dobie nova sansa.
Divider Гвуевски е издишан балон. Рикава полека.
Great_Macedonian zas be taka velis Divider? obrazlozi.
Strelec Divider, дали е точна информацијата што кружи низ кулоарите дека си на платен список на ВМРО-Народна?:) Се согласувам со concrete во сите делови од неговиот пост!
Divider
quote:
Originally posted by Strelec
Divider, дали е точна информацијата што кружи низ кулоарите дека си на платен список на ВМРО-Народна?:) Се согласувам со concrete во сите делови од неговиот пост!
[8D][}:)]Види сега вака, зарем и кога би бил на платен список би кажал на јавен и отворен форум? Јас, човек кој се залага, работи на тоа и се бори Македонија да биде: стабилна, економски конкурентна, стопански моќна, социјално средена, национално мирна и помирена, политички некорумпирана и издржана, финансиски вон криза, воено способна и силна, земја за пример во светот, би бил на нечиј платен список????!!!! Не, Стрелец, не сум на платен список на ниту една партија. Јас сметам дека на Македонија и треба обединување на десниот и левиот центар, а тоа е во моментов фракцијата на Бучковски во СДСМ и ВМРО Народна партија, со цел национално помирување на македонскиот блок, а поткастрување на канџите на албанскиот блок кој е мошне пристуне и многу силен во изминативе години и ја уценува власта/опозицијата за сопствени цели, великоалбанскицели, антимакедонски цели...итн!! Што, исто така, би покажало ем зрелост на политката и политичарите во Македонија ем не би смеел албанскиот блок многу да се буни бидејќи ќе се присутни во власта, a нема да можат повеќе да уценуваат, плус малите пијавици конечно ќе исчезнат од сцените!! Се разбирта, пред Европа, а со цел евроинтеграција и интеграција во северноатлантските структури! Љубчо реков и ќе повторам (покрај тоа што повторно ќе биде „политичар“ и некој и нешто, ќе се смешка за постер и за да привлече неписмени гласачи на кои ВМРО им е в срце, со контрола на изјавите, ограничена моќ, ако воопшто некаква реална, бидејќи не е толку глуп како што го мислат, како што не е ни лицето Б.Ц. на пример), има силна екипа околу себе, сиви еминенции, познати во јавноста, кои работат на тоа, како и Бучковски и неговите. Процесот е тежок, макотрпен, долг, но изводлив. Да резимирам: Само тоа, ми се чини, е решение кое може да донесе прогрес! Да повторам: Не, Стрелец, не сум на платен список на ниту една партија. [:D][}:)](cool devil ain't I) П.С. Стрелец, дури сега забележав дека темаа носи наслов „политилар“, наместо политичар, ова намерно или?
Bicho Fala bogu ushte eden shto misli so svoja glava. Ama siguren li si bre Dividere deka se raboti na toa i deka sevo ova ne se samo tvoi pusti zhelbi? Ako e vistina togash na scenata konechno kje dojdat nekoi novi lugje koi namesto da bidat loshi politichari kako ovie do sega, kje bidat vistinski drzhavnici. Ne sum mnogu pobozhen, ama vo vakov sluchaj kje kazham: DAJ BOZHE.
Divider "May the Light favour us all at last" - Se raboti, se raboti, ima mnogu sopki ama treba samo da ne se potklekne. I za toa se vodi golema griza.
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
"May the Light favour us all at last" - Se raboti, se raboti, ima mnogu sopki ama treba samo da ne se potklekne. I za toa se vodi golema griza.
E arno de kje vidime dali e taka kako ti shto vikash! Eve kaj se lokalnite. Ama Chicho Strelec kje da ima pravo. Ti mora da si u Narodna inaku od kaj kje imash volku informacii? P.S. Imash PM
Divider Не сум на платен список. Можеби сум в СДСМ д страната на Бучко, можеби сум некој кој анализира политички струи, можеби сум од народна, а можеби само јадам лајна. Не кажувам, да не урочам. ОК
concrete 5!!!????
dejan taka e divider, ne kazuvaj, da ne urocis!! :p
Snake Bite Strelec. Koj ti e tebe omilen politicar?
Strelec Уф, многу ги има! Кој ќе ги пишува сите?:)
Snake Bite Dosta e eden da napishesh....i jas ne sakam mnogu dolgi spisoci da citam bash...[;)]CVRC! Insistiram.