Косово = Репубљик или нов конфликт?
Косово = Репубљик или нов конфликт?
Divider "Гардијан" тврди дека покраината "ќе експлодира"

Косово станува "пеколна машина", која наскоро може да експлодира ако ЕУ не преземе итна акција и ако Хашкиот суд подигне обвинение против премиерот Рамуш Харадинај, оцени завчера лондонскиот весник "Гардијан" во текст што го пренесе МИА.

Косово се побрзо станува "црна дупка" на Европа и би можело таму да се случи ново насилство. Неодлучноста на Унијата во врска со барањата на албанското мнозинство за независност на Косово и непочитувањето на правата на малцинските Срби ќе ги парализираат разговорите за конечниот статус на покраината, планирани за годинава, констатираше весникот, повикувајќи се на дипломати и на експерти во Брисел.

По пет години откако НАТО ги протера српските сили од Косово и наметна меѓународна администрација, ОН и САД немаат излезна стратегија. Србија од друга страна бара да и се врати нејзината територија. Комесарот за проширување на ЕУ, Оли Рен, неделава во Приштина на албанските лидери им порача дека Унијата ќе го покрене тоа прашање во февруари, кога американскиот претседател ќе допатува во посета на Европа.

Со 60 отсто невработени, со катастрофално малку странски инвестиции и со половина жители помлади од 25 години, Косово е "пеколна машина во создавање", предупреди "Гардијан".

преземено од дневник

Е ај сега, како ние да не знаеме дека во секој случај, според секое сценарио, се додека таму владее криминал, сива економија, УЧК, Косово ќе биде и претставува рак-рана на Европа, а на нас гооолем проблем!!
Can't live with them, can't shoot them!!
Решение? Нема, барем засега ниту ЕУ, ниту ОН немаат поим што понатака, а ние треба да седиме мадро, вртиме палци и да се надеваме дека нема да се влоши предвреме.
Belomorec Косово ќе се реши 2005 или најдоцна 2006. Ќе има сценарио кое ќе предизвика промена на границите на Балканот. Ќе ќарат сојузниците на САД. Македонија ќе биде протекторат на САД. САД ќе го стабилизира регионот и воено ќе го појача своето присуство, префрлајќи ги силите од западна Европа кон источна. 2006 или најдоцна 2007 одкако воено добро ќе се позиционира ќе го нападне Иран.
Divider ИЗВЕШТАЈ НА ИТАЛИЈАНСКА РАЗУЗНАВАЧКА СЛУЖБА Косово е зона на слободен криминал Ако во јуни Косово стане независно, низ стратегиски важно место за Европа ќе има држава, низ која минуваат 80 проценти од шверцот на хероин, држава од која само на италијанските улици дојдоа 20.000 проститутки и држава чија економија се заснова на меѓународна помош и на пари од криминални организации. Ова, како што пренесува Макфакс, се вели во извештајот за ситуацијата на Косово, кој го подготвила италијанската разузнавачка служба. На Косово, но и во регионите во Македонија каде што живеат Албанци, се отворени многу фабрики за производство на хероин и складови што собираат и по 2 тона хероин, тврдат разузнавачите. Италијанските разузнавачи воопшто не се сомневаат дека Косово е зона на слободен криминал, во која "бандите се цврсто врзани со политичкото раководство и имаат имунитет", а не може да се запрат и поради пасивната улога на меѓународната заедница. Италијански официјални претставници во Обединетите нации тврдат дека во изминатите неколку години косовските мафијашки кланови почнале да ја елиминираат турската мафија, обезбедувајќи директни контакти со авганистанските производители на опиум. Еден од моделите за соработка со лидерите на клановите во Авганистан е склучувањето бракови меѓу децата на мафијашките шефови, како што направи едно од највлијателните семејства Шабани, мажејќи ги ќерките за наследниците на авганистанските кралеви на опиумот. Покрај ова, од Косово тргнуваат и шверцерските патишта - едни преку Јадранско Море кон Италија, а други преку Црна Гора, Босна и Хрватска, кон Централна Европа. Според официјални податоци на ОН за борба против дрогата, Албанците од Косово претставуваат 14 проценти од сите уапсени шверцери со дрога во светот. Белградскиот весник "Вечерње новости", кој го пренесува италијанскиот разузнавачки извештај, укажува дека Вашингтон досега не отворил своја канцеларија во Приштина, иако такви претставништва има во земји со значително помал обем на шверц со дрога. - Стејт департментот е исклучително добро запознаен со учеството на Албанците во наркобизнисот - пишува "Вечерње новости". Според воени разузнавачи од КФОР, 80 проценти од бруто-доходот во покраината се од криминални дејности. Тие исто така признаваат дека 1 милијарда долари од донации на меѓународната заедница за одржувањето на Косово и за заживување на неговата економија завршиле главно во касите на локалните лидери. преземено од дневник
dejan e sega neka gledat sto ni napravile zapadot! nezavisno nema da im bide dovolno.
Bicho Videte vaka brakja. 5 godini po intervencijata na NATO vo SR Jugoslavija i okupacijata na Kosovo, divoto pleme seushte ne dokazha deka e sposobno da se civilizira. Zatoa tie ima taka da si go popijat shto nema da im tekne vo narednite 500 godini da ja pokazhat muckata od rezervatot vo koj kje gi smestat, a toa kje bide ne povekje od 1/3 od segashnata Albanija. Chujte mi go zborot!!!
dejan i ako ne se civilizirani, i ako se, zapad saka nezavisno kosovo, ke profitira od mineralite od tamu! posle mnogu im e gajle sto ke bidne. ke sakat da go isushat kosovo kako ezero bez voda, pa posle.......bas ke gi zabole!
Bicho Ne ne Dejanche, ne kje da e taka. Za da mozhat da profitiraat od mineralite treba nekoj da ja kontrolira taa teritorija. shiptaraanata pokazhaa deka nemozhat da se kontroliraat ni sebe si ni teritorijata koja ja zagaduvaat so svoeto bitisuvanje tamu! Zatoa kje se deli Kosovo. Ama megju Makedonija i Srbija!!!
dejan daj boze da ne se deli, ne sakam makedonija da ima del od kosovo! ako zapad sakase kosovo da se kontrolira, togas bi ja prasale albanija za toa.
intel
quote:
Originally posted by Bicho Zatoa kje se deli Kosovo. Ama megju Makedonija i Srbija!!!
Bicho немој вакви шали,ќе паднев од столче колку се извадив од памет кога го прочитав ова.Што ќе ни е тој дел од Косово-јужно,етнички чисто,сиромашно, море и ружно у пм.[:(]
quote:
Videte vaka brakja. 5 godini po intervencijata na NATO vo SR Jugoslavija i okupacijata na Kosovo, divoto pleme seushte ne dokazha deka e sposobno da se civilizira. Zatoa tie ima taka da si go popijat shto nema da im tekne vo narednite 500 godini da ja pokazhat muckata od rezervatot vo koj kje gi smestat, a toa kje bide ne povekje od 1/3 od segashnata Albanija. Chujte mi go zborot!!!
А за ова си во право.Информирано типче си ти.Си си ибал векот[8D]
Bicho Fala, fala Intel, kako vika Divider: "Zajedno smo jachi!" [:D]Khhhhhh
OooOo Stejt department: Prerano za razgovore o statusu Kosova 28. januar 2005. SAD i medunarodna zajednica imaju identican stav u vezi s Kosovom, a to je da je preuranjeno sada razmatrati opcije o njegovom buducem statusu, izjavio je portparol Stejt departmenta Ricard Baucer. "Americki stav je identican stavu medunarodne zajednice o Kosovu. Mislim da bi bilo preuranjeno da SAD u ovom trenutku pocnu da razmatraju opcije za buduci status Kosova", rekao je Baucer. Portparol Stejt departmenta je istakao da SAD podrzavaju Rezoluciju 1244 SB UN i njegov plan akcija. "Podrzavamo Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN i plan akcije koji je podrzao ovaj organ. Taj plan podrazumeva obuhvatnu ocenu napretka u sprovodenju standarda za Kosovo sredinom 2005. Ako ta ocena bude pozitivna, medunarodna zajednica ce pokrenuti politicki proces za pocetak razgovora o buducem statusu Kosova", rekao je Baucer. On je pozvao na nastavak ostvarivanja standarda na Kosovu, jer je ostalo dosta toga da se uradi.
Bicho
quote:
Originally posted by OooOo
Stejt department: Prerano za razgovore o statusu Kosova 28. januar 2005. SAD i medunarodna zajednica imaju identican stav u vezi s Kosovom, a to je da je preuranjeno sada razmatrati opcije o njegovom buducem statusu, izjavio je portparol Stejt departmenta Ricard Baucer. "Americki stav je identican stavu medunarodne zajednice o Kosovu. Mislim da bi bilo preuranjeno da SAD u ovom trenutku pocnu da razmatraju opcije za buduci status Kosova", rekao je Baucer. Portparol Stejt departmenta je istakao da SAD podrzavaju Rezoluciju 1244 SB UN i njegov plan akcija. "Podrzavamo Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN i plan akcije koji je podrzao ovaj organ. Taj plan podrazumeva obuhvatnu ocenu napretka u sprovodenju standarda za Kosovo sredinom 2005. Ako ta ocena bude pozitivna, medunarodna zajednica ce pokrenuti politicki proces za pocetak razgovora o buducem statusu Kosova", rekao je Baucer. On je pozvao na nastavak ostvarivanja standarda na Kosovu, jer je ostalo dosta toga da se uradi.
Абеее, ова јазиков Северномакедонски ќе да е, а?
OooOo
quote:
Originally posted by Bicho
Абеее, ова јазиков Северномакедонски ќе да е, а?
Ne, turski e. Vrati se na temata ...
dejan lol
Bicho
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by Bicho
Абеее, ова јазиков Северномакедонски ќе да е, а?
Ne, turski e. Vrati se na temata ...
Okej se sheguvam, ama neli samo Makedonski i Angliski se rabotni jazici na forumov.
Bicho
quote:
Originally posted by OooOo
Taj plan podrazumeva obuhvatnu ocenu napretka u sprovodenju standarda za Kosovo sredinom 2005. Ako ta ocena bude pozitivna, medunarodna zajednica ce pokrenuti politicki proces za pocetak razgovora o buducem statusu Kosova", rekao je Baucer.
Браќа обрнете внимеание на зборчето “АКО“ во изјавата на Баучер. Знаете ли колку големо е тоа “АКО“? Значи кон средината на 2005 ќе се оценува што направиле шипците на Косово за да заслужат независност. Погодувате ли каков ќе биде одговорот?
concrete
quote:
Originally posted by Bicho
quote:
Originally posted by OooOo
Taj plan podrazumeva obuhvatnu ocenu napretka u sprovodenju standarda za Kosovo sredinom 2005. Ako ta ocena bude pozitivna, medunarodna zajednica ce pokrenuti politicki proces za pocetak razgovora o buducem statusu Kosova", rekao je Baucer.
Браќа обрнете внимеание на зборчето “АКО“ во изјавата на Баучер. Знаете ли колку големо е тоа “АКО“? Значи кон средината на 2005 ќе се оценува што направиле шипците на Косово за да заслужат независност. Погодувате ли каков ќе биде одговорот?
More obrati vnimanie na zborovite "POJMA NEMAAT" i "SE KRSTAT I SE MOLAT OD NEGDE DA IM DOJDE RESENIE" A toa se najzaebanite sostojbi, obicno marfievo pravilo: Ako nesto moze da trgne na loso , sigurno trgnuva i toa po najlosiot mozen redosled!!!Zatoa odrzuvaj go toa slemot i trupaj "municija" za crne dane!!!!! Inaku da ne e epten degutantno utre sbajle bi ja rekonstruirale Jugoslavija , bi klonirale nekoj Tito i bi mu bacile raka, ama .....veke go izedoa burekot....
Bicho
quote:
[i]Originally posted by concrete[i] More obrati vnimanie na zborovite "POJMA NEMAAT" i "SE KRSTAT I SE MOLAT OD NEGDE DA IM DOJDE RESENIE" A toa se najzaebanite sostojbi, obicno marfievo pravilo: Ako nesto moze da trgne na loso , sigurno trgnuva i toa po najlosiot mozen redosled!!!Zatoa odrzuvaj go toa slemot i trupaj "municija" za crne dane!!!!! Inaku da ne e epten degutantno utre sbajle bi ja rekonstruirale Jugoslavija , bi klonirale nekoj Tito i bi mu bacile raka, ama .....veke go izedoa burekot....
Abe rekov ja deka shlemov ne mi e za vojuvanje, amante lugje! Plus imam noseno shlem vo ARM i znam deka nema takva boja. Zabelezhete deka bojata na borbenite i neborbenite vozila na ARM, kako i shlemovite imaat pozholtenikava, nakaj kaki boja!
concrete More pazi go ti nego ,kaki ili esenb,ne e vazno koga ti treba, stiti glava da ne duva posle veter niz nea!!!!
intel Американски аналитичар тврди дека Косово не треба да биде независно МИА 29.01.2005 Дијалогот меѓу Приштина и Белград треба да доведе до воспоставување на таканаречена техничка независност на Косово, без атрибути на сувереност, оцени директорот на американската невладина организација „Проект за демократија во транзиција“, Брус Џексон, во интервју за „Гласот на Америка“. Според него, тоа ќе значи исполнување на одредени стандарди во период од десет и повеќе години, во текот на кои косовските власти постепено би преземале се поголема одговорност за самоуправањето.Се надевам дека во истиот тој временски период Србија би можела да стане членка на ЕУ, така што прашањето, како што е статусот на Косово, би станало беспредметно“, рече Џексон.
concrete [quote]Originally posted by intel
Американски аналитичар тврди дека Косово не треба да биде независно МИА 29.01.2005 Дијалогот меѓу Приштина и Белград треба да доведе до воспоставување на таканаречена техничка независност на Косово, без атрибути на сувереност, оцени директорот на американската невладина организација „Проект за демократија во транзиција“, Брус Џексон, во интервју за „Гласот на Америка“. Според него, тоа ќе значи исполнување на одредени стандарди во период од десет и повеќе години, во текот на кои косовските власти постепено би преземале се поголема одговорност за самоуправањето.Се надевам дека во истиот тој временски период Србија би можела да стане членка на ЕУ, така што прашањето, како што е статусот на Косово, би станало беспредметно“, рече Џексон. Da bese celta "bespredmetno" Jugoslavija veke edno 15 godini ke bese "bespredmetna" vo ramkite na EU. Ostavi takvi "analiticari", drugi vetrista duvaat podolgo vreme, a na "analiticarite" obicno im treba vreme da gi rasirat edrata, imaat golema inercija. Poracionalno e da se citaat nekoi scenarija na NAA i CIA, toa se obicno sinopsisi vo stil ti kazuvam kerko, a slusaj me snao!!!
intel
quote:
Da bese celta "bespredmetno" Jugoslavija veke edno 15 godini ke bese "bespredmetna" vo ramkite na EU. Ostavi takvi "analiticari", drugi vetrista duvaat podolgo vreme, a na "analiticarite" obicno im treba vreme da gi rasirat edrata, imaat golema inercija. Poracionalno e da se citaat nekoi scenarija na NAA i CIA, toa se obicno sinopsisi vo stil ti kazuvam kerko, a slusaj me snao!!!
Да,да, ништо јас здраво за готово ама и ова “аналитичариве“ се ќерки на NAA i CIA.Пробни балони,припремање терен ваму таму.Тоа им е работа.
concrete
quote:
Originally posted by Belomorec
Косово ќе се реши 2005 или најдоцна 2006. Ќе има сценарио кое ќе предизвика промена на границите на Балканот. Ќе ќарат сојузниците на САД. Македонија ќе биде протекторат на САД. САД ќе го стабилизира регионот и воено ќе го појача своето присуство, префрлајќи ги силите од западна Европа кон источна. 2006 или најдоцна 2007 одкако воено добро ќе се позиционира ќе го нападне Иран.
belomorec, ako ne si nekoja reinkarnacija na Nostradamus, ova ti e mnogu konkretno!!! 2006 epten brzo!!!! Kosovo nema bas taka brzo da se resi,Makedonija si e veke protektorat na SAD , pogolem zdravje, SAD ne mozat ni sebe da se stabiliziraat, sekogas se vo rezim na dinamicna ramnoteza(citaj :kontroliran haos),a na ovie prostori takva stabilizacija i ne e stabilizacija. Tocno e deka se selat od Germanija i Anglija , ama vo Bugarija za sega najmnogu , se butaat i vo Polska, no ako Rusija ....itn.itn. ...analiticki igrarii. Za sega tvrdam deka POJMA NEMAAT KAKO DO NEKAKVO PODOLGOTRAJNO RESENIE,improviziraat i zivi se jadat sto igrata so Jugoslavija ne ja sredija kako sto treba, a dobro pocnaa samo Germanija togas im go smesti. Sto posto nekoj tim geneticari vo nekoj SkunkWork im raboti na klon na Tito..he,he!!!
Divider Конкрит, ти бе како припадник на малку постарата (од мојата) генерација уште ли тажиш по Тито? Што виде Македонија арно од Тито? И немој сега со она, имавме работа, плата и слично. Беше вештачки, не може така вечно. Не забевавај. Ни вака не е арно, ама кога ќе се почне сериозно да се води и управува државата ќе бид епоарно. Со Тито ќе бевме како секогаш, поселдно шупче на шупелката. Да не навлегувам во ова, не е тема, ама Тито??? Аман, и како шега невкусна е. Косово репубљик вечен проблем на Балканот. Јас само се надевам дека претходно ќе не примат во НАТО за да не штити член 5, а и затоа што тогаш нема промени на границите. Вака, како сега, маф ни е работата.
intel
quote:
Originally posted by Divider
Што виде Македонија арно од Тито? И немој сега со она, имавме работа, плата и слично. Беше вештачки, не може така вечно..
Што беше вештачки?? Зошто толку и се запнаа на таа држава да ја растурат? П.С.Ако треба топик ќе отвориме ама да ни објасниш зошто ете ние не знаеме каде сме живееле,во какви илузии итн.
Divider Тоа што мој драг интеле се живееше од кредити и позајмици кои требаше да са платат, што работеа 15%од вработените, другите беа администрација која клати врата. Тоа што нашите суровни се финализираа во Словенија, што немаше банани, чоколада, нормални пелени, влошки, брендови, што кај нас иако имавме најквалитетно вино се пакуваше во Словенија, што пиперките и овошјето и зеленчукот одеа во Словенија да се пакуиваат, финализираат. Што ние најмалу бевме субвенцирани од Југославија (Титославија), најмалку се развиваше и инвестираше во Македонија. Дури и кај свинсите тргвци се инвестираше повеќе. Жими Босна што беше позаникаде од нас. Немој молим те. Југоносталичарите треба сиктер од тука. Таквите причају српски во друштво кога едно српче ќе се појави меѓу куп македонци, во Македонија. Разбирам да збориш спрски во Србија (ако знаеш) или Хрватски во Хрвтаска и сл, како англиски во англиското говорно подрачје, ама кој ми дошол на госоти кај мене во двор (читај Македонија, барем малку ќе се потруди да каже нешто на мојот јазик, а јас ќе му зборам на мојот. Па, ако разбере, бујрум, слични ни се јазиците. А она причај српски да те цео свет разуме може отаде Врање. Иоанака србин значи гнаса. А Југославија иако нашиот друг Стари беше хрват, ја направи модерно кралство СХС (со акцент на С од Србија, што личее на Србославија). Не ме заебавај, југоносталгија. Последен пат кога ми се кажа во лице поарно беше во Југославија, идиотот го болеше карлица, ребра, нос, око, глава и бубрези. А последен пат кога ми се испонаша српче како великиот газда а јас кутар македонец му скршив две ребра и едвај си отиде дома со такси. Молим те. СЕга ме нанервира нема да можам да заспијам. До кога ќе плачете по она што никогаш не беше арно за нас????
concrete Divider, jas sum mnogu racionalen za bilo kakva tazacka. Inaku negde spomnav , za mene i mojata generacija Tito bese uste samo svetec cuvar na kukjata, ako mozes da si prestavis sto toa znaci. Na tvoi godini funkcionirav vo edna industriska sila sto realno ( ne bese nikakov arhetip za filmot matrix)bese realna evropska velesila. Vo nekoi sektori bevme evropski vrv.I toa epten realno, mnogu porealno od 50% na segasnite amerikanski ekonomski giganti so namesteni analysis of financial condition and results of operations . Sestata dupka na kavalot sto Makedonija mozebi bese vo toj svet, denes e bajka za izgubeniot raj vo odnos na denesnata Makedonija i ona sto se narekuva nejzina viable future vo narednite 50 godini. Bilo koj planer ke ti kaze deka so takvi velicini kako sto se 50 godini,ne se raboti, znaci totalna nepoznanica. Idnina za takov eden period nikoj ne moze da predvidi, osven gledaci vo staklena magicna topka. Od tvoite postovi naslutuvam moznost na pristap do nekoe nivo informacii i zelba za anlitika i ona sto se narekuva prognoziranje, no i edna neobicna euforicnost sto me iznenaduva.Nekoi kocki vo mozaikot ne davaat povod za toa.Osven toa vo celata prikazna ima mnogu AKO i posle 15 godini prakticiranje na drzavnost i se sto sledi so toa. Eve , ne ne primat vo NATO, ne dilatiraat na neodredeno vo Januari 2005 so prasalnikot za EU,koja ni e pripremenata alternativata za takvo nesto. Da konstatira maf ni e rabotata i da sobere ramenici moze i prviot piljar na levata tezga vo sredniot red na nekoe od Skopskite pazarcinja. Treba optimisticki pristap t.e. amerikanski opium za narod, no toj ne vredi koga site svetilki ke zasvetat na crveno; togas doaga na red emergency procedure, a bidi siguren , ova ti go kazuvam od prviot red na parterot, vednas do scenata, za takvo nesto ama bas nikoj ne razmisluva,vsusnost i ne znae deka takvo nesto postoi. No se ova zasluzuva poseben topik!!!!
intel
quote:
Тоа што мој драг интеле се живееше од кредити и позајмици кои требаше да са платат, што работеа 15%од вработените, другите беа администрација која клати врата. Тоа што нашите суровни се финализираа во Словенија, што немаше банани, чоколада, нормални пелени, влошки, брендови, што кај нас иако имавме најквалитетно вино се пакуваше во Словенија, што пиперките и овошјето и зеленчукот одеа во Словенија да се пакуиваат, финализираат. Што ние најмалу бевме субвенцирани од Југославија (Титославија), најмалку се развиваше и инвестираше во Македонија. Дури и кај свинсите тргвци се инвестираше повеќе. Жими Босна што беше позаникаде од нас. Немој молим те. Југоносталичарите треба сиктер од тука.
Можеш ова да му го кажуваш на некој кој е роден од 80 навака.Јас работев во таа држава.Трговија во гросистичка фирма.Контактирав со скоро сите текстилни фабрики во Југославија од кои купуваваме и продававме стоки.Сите буквално,сите работеа во три смени под полна пареа.Ти знаеш ли што беше Тетекс,Астибо,Македонка,Отекс,и ред други.Не чинело дека работеле турбо и остварувале профит.Какви кредити, кажи му на некој неупатен.За квалитет и цени да не се разврзувам. А за администрација во истите се согласувам.За тоа си во право.200 во погон непосредни производители и 250 на мама тато во администрација ама претежно деца на вработените па затоа и не се бунеа многу. Зеленчукот и пиперките,лубениците,виното.Кој им е крив на нашите што не се огледаа на земјоделците од славонија,војводина,словенија.Никој не инвестираше во нешто да створи и да остави зад себе за децата.Продај либеници купи стан за едно лето кога се продаваа на “наше море“,продај пиперот купи голф,а а за виното ај те молам да не муабетиме.Што јас ќе се ебавам со него кога словенцот ми дава тутма толку и толку.Е сега нема така.Сега требало државата да ги откупува реколтите на ова она.А кога одеше кој ја тркалаше тогаш државата. Сами сме криви и нема муабет за тоа.Ни Тито ни србите ни слчовенците не ни се криви.
quote:
Таквите причају српски во друштво кога едно српче ќе се појави меѓу куп македонци, во Македонија.
Потполно си во право.Затоа и мене ми се ежи кожа кога ќе слушнам како некој се подлизува.Заебанција муабет е друго и јас го практикувам ама со наши,повеќето пати дел од некој муабет во некој филм спомнат или аудиција и така нешто. На што личи например Тони-лавот во реално шоу.Два три пати сум пуштил и го гасам кога ќе ги видам со онаа Сања како се препелкаат да зборат српски.Понизно.
quote:
Не ме заебавај, југоносталгија. Последен пат кога ми се кажа во лице поарно беше во Југославија, идиотот го болеше карлица, ребра, нос, око, глава и бубрези. А последен пат кога ми се испонаша српче како великиот газда а јас кутар македонец му скршив две ребра и едвај си отиде дома со такси
. Ова не ти требаше,ја посра на крај.Си можел затоа.Да си проценел дека нема да успееш ќе си ја свиткал опашката. Второ сакаш да ни прикажеш деновиве дека олошот останал во ДПМНЕ.Ама по твојов муабет изгледа дека сепак околу војводата гравитираат луѓе од старото добро ДПМНЕ.Ако не се сложуваш со мене ќотек(ако можам нели).До кога со силеџиство ќе се фалите бе аман. Дивидер претседател на официјална средба со Буш мини џуниор.Буше му вика поарно ви беше во Југославија а нашиот президент го замлатува како во сцена од Матрикс.Абе ај,батали тие муабети.
quote:
Молим те. СЕга ме нанервира нема да можам да заспијам.
Сори.[:(]Нема више.
quote:
До кога ќе плачете по она што никогаш не беше арно за нас????
Ни сум плачел ниту ќе плачам,само си муабетиме. П.С.Ако админот реши да ја затвори темава го молам да ги префрли последниве неколку поста на нова.На пример YU и потоа.
dejan ova bi trebalo tuka da bide......zosto se silat ANA? mislat deka se balkanska sila, pa ke odat kade sakat? neli ANA e albanska nacionalna armija? i ako oni ke napagjat druga zemja, neli albanija ke bide kriva za toa? АНА ќе напаѓа во април Емил Зафировски Албанската национална армија (АНА) се подготвувала во почетокот на април да преземе терористички акции на Балканот, дознаваме од нашите безбедносни служби, кои ги добиле информациите од странски разузнавачи. Тоа, наводно, било потврдено од УМНИК и од КФОР на Косово, како и од неколку западноевропски разузнавачки служби. Македонските разузнавачи, пак, со тоа ги запознале членовите на државниот врв. Најтесното раководство на АНА неколкупати тајно се состанало на Косово и утврдило план за политички и за воени активности на Балканот. На состаноците највлијателните претставници на АНА барале „итно да се спречи ненаменското трошење на парите за вооружување“ и да се „дисциплинираат командантите во Подуево и Призрен на Косово, во Рожај и Улцињ во Црна Гора и Тетово, Дебар, Липково и во Скопје“. Во истите заклучоци се барало да заврши обединување на сите вооружени фракции од Косово, Македонија, Санџак, Црна Гора и Грција, и тоа под врховна команда на Нуредин Хоџа, поранешен генерал на армијата на Албанија. За координација на вооружените групи во Македонија бил назначен извесен Шабан Беадини, по потекло од тетовското село Шипковица. Во составот на АНА биле и таканаречената „Војска на Република Косово“, предводена од поранешните команданти на ФАРК (некогаш воено крило на Демократската партија на Косово на Ибрахим Ругова) и вооружени групи што се нарекуваат „Ослободителна војска на Источно Косово“. На последниот состанок присуствувале повеќе регионални команданти на АНА од Призрен, Сува Река, Ѓаковица, Косовска Митровица, Витина, Ѓнилане, Липково, Порој, Тетово, Гостивар и од Струга, но во документот не биле наведени нивните имиња. Инструктори за обука на нови „регрути“ од Косово и од Македонија биле Идриз Иљаку, Исув Суља и Луан Хоџа, инаку членови на главниот воен штаб на АНА. За евентуални акции во урбани средини им било сугерирано да се користат цивилни облеки. Раководството на АНА барало да се обезбеди поголема политичка поддршка на месното население, да се обезбеди логистичка поддршка и да се собираат пари од домицилното население и од странство за набавка на ново оружје. За своите воени и политички активности АНА во моментов располагала со фонд од три милиони евра, пишува во разузнавачкиот извештај. http://www.vreme.com.mk/komentari.action?id=19998&broj=306
OooOo ANA sekoja prolet napagja, ama nikako da napadne. Samo go drzhat narodot pod pritisok i nishto povekje. Se sobrale 2-3 kopiljaci i shirat tenzija, da gi fatish so shamari da neznaat kaj im e gzot kaj im e glavata.
slasa poubo neka bide vojna neka se rascisti i onaka premnogu narod e
dejan znaci kako mali deca treba nekoj da gi isshamarat......
marko_polog Nema razlika medju UCK, ONA, ANA itn.. Ste slesnale li za "good cop, bad cop"(Politicar & Terorista), Celta e ista samo vo upotreba e razlicen metod za da se sprovede do kraj nivnata agenda.
Strelec Светот нема решение за косовскиот јазол Оваа година нема да се решава конечниот статус на протекторатот. Она што меѓународната заедница најмногу може да понуди за Косово оваа година е почнување преговори за разликите во ставовите на Приштина и на Белград околу ова прашање. [url="http://int.utrinskivesnik.com.mk/default2c2a.html?pBroj=1694&stID=29845&pR=3"]Повеќе[/url]
OooOo ОЦЕНKА НА СЛУЖБЕНИK НА УНМИK САД преку ЕУ ќе си ги измијат рацете од Kосово Очекувам Kосово и Србија, независно од конечниот статус на покраината, заедно да бидат интегрирани во Европската Унија, а САД, кои се подготвени финансиски да ги поддржат Kосово и Србија, преку ЕУ би ги измиле рацете од неуспешната мисија на Балканот - изјави неименуван претставник на УНМИK, јави Макфакс. Изворот од УНМИK тврди дека во ОН веќе имаат напишан извештај, во кој се наведува дека УНМИK била една од поуспешните мисии на светската организација, бидејќи со мисијата била запрена хуманитарна катастрофа и биле воспоставени демократски институции во покраината, додавајќи дека мисијата на Обединетите нации ќе го напушти Kосово во почетокот на 2006 година, а мониторингот врз покраината ќе го преземе Европската унија. - УНМИK во јуни годинава ќе ја изврши првата проценка на исполнувањето на стандардите за Kосово, што е главен услов за решавање на конечниот статусот на покраината. Дотогаш, реално е да се очекува сите надлежности, со исклучок на надворешните работи, да им бидат префрлени на косовските власти - рекол изворот. Според него, најавата за почеток на разговорите за конечниот статус на Kосово ќе го забрза повлеку
achtung_panzer
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by Bicho
quote:
Originally posted by OooOo
Taj plan podrazumeva obuhvatnu ocenu napretka u sprovodenju standarda za Kosovo sredinom 2005. Ako ta ocena bude pozitivna, medunarodna zajednica ce pokrenuti politicki proces za pocetak razgovora o buducem statusu Kosova", rekao je Baucer.
Браќа обрнете внимеание на зборчето “АКО“ во изјавата на Баучер. Знаете ли колку големо е тоа “АКО“? Значи кон средината на 2005 ќе се оценува што направиле шипците на Косово за да заслужат независност. Погодувате ли каков ќе биде одговорот?
More obrati vnimanie na zborovite "POJMA NEMAAT" i "SE KRSTAT I SE MOLAT OD NEGDE DA IM DOJDE RESENIE" A toa se najzaebanite sostojbi, obicno marfievo pravilo: Ako nesto moze da trgne na loso , sigurno trgnuva i toa po najlosiot mozen redosled!!!Zatoa odrzuvaj go toa slemot i trupaj "municija" za crne dane!!!!! Inaku da ne e epten degutantno utre sbajle bi ja rekonstruirale Jugoslavija , bi klonirale nekoj Tito i bi mu bacile raka, ama .....veke go izedoa burekot....
Kongresot vekje kazha deka nema nezavisnost za Kosovo, nemam sega link da postiram za da se uverite, beshe objaveno nedela dena pred priznavanjeto na Makedonija pod ustavnoto ime od strana na SAD. Na Balkanot e potrebna silna drzhava (drzhava shto kje pokazhe sila vo kluchni momenti), toa nie ne sme (chitaj na dnevnik.com.mk za unishtuvanjeto na T-55 tenkovite vo ARM i na vreme.com.mk za mozhnite operacii na ANA naprolet; koja drzhava vo svetot unishtuva tenkovi vo ochi na direktna voena opasnost)... namesto podgotovki za nov konflikt, kruzhi idejata za sozhivot, bratstvo itn... bljak... probaj da ja branish Makedonija, kje zavrshish kako Ljube Boshkovski, sudovi i sl... so vakvo vodstvo, na Makedonija ne i' trebaat neprijateli...