Градоначалник на Скопје - дел 2
Градоначалник на Скопје - дел 2
Strelec Ахмети ќе биде за Пенов ако Груевски е за Трифун Ако Никола Груевски го поддржи Трифун Костовски, ДУИ уште во првиот круг ќе застане зад Ристо Пенов, дознаваме од партиски извори. Но, ако за градоначалник на Скопје се кандидира лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Груевски, партијата на Али Ахмети ќе предложи со свој кандидат. Официјално, Демократската унија за интеграции се уште не ја расчистила дилемата за градоначалничкото место во Скопје. Засега, како можни кандидати се спомнуваат партискиот потпретседател Рафиз Алити и поранешниот министер за правда Исмаил Дарлишта. ДУИ е под голем притисок откако е веќе извесно дека опозициската ДПА ќе настапи со поранешниот министер за локална самоуправа, Џемаили Саити. ДУИ стравува дека ако тие немаат свој кандидат гласовите на албанскиот електорат ќе се слеат на контото на ДПА. Либералите го местат Крстевски Либералната партија го кандидирала Зоран Крстевски за градоначалник на Скопје и очекува дека зад поранешниот вицепремиер ќе застане и ВМРО-ДПМНЕ. Можно е Крстевски да биде изненадувањето за Скопје што го најавуваше партијата на Никола Груевски, која синоќа требаше да го каже последниот збор. - Убеден сум дека ќе победам ако бидам заеднички кандидат на опозицијата. Но, се зависи од тоа дали ВМРО-ДПМНЕ ќе ни ја отстапи кандидатурата. Ако не се случи тоа, Либералната партија ќе застане зад кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ, како што веќе е договорено - вели Крстевски.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Ako za nisto drugo samo plostadot sto go napravi evropski, gospodinot Risto Penov povtorno ke bide izbran za gradonacalnik.
Mislish na plagijatot od Beograd? :) Duri i tvojot profesor od Arhitektonski fakultet go izjavi toa. Pobaraj ja negovata izjava niz forumov :))
трендафил
quote:
Originally posted by Pana
quote:
плоштадот не ми е јасно зошто само не го уреди (нови клупи, и слично), а со босанскиот камен не изгради нов плоштад
Bog da cuva.Samo ti si znaes sto ti znaci ova.Za drvata veke deset pati kazav deka bea samo za pticite sto po cel den serea na plostadot.Druga funkcija nemaa. Ako za nisto drugo samo plostadot sto go napravi evropski, gospodinot Risto Penov povtorno ke bide izbran za gradonacalnik. A toa sto vikas deka treba da bil roden vo Skopje ti e najgolema glupost.Samo taka zborite i ponatamu nemam nisto protiv,glasacite ke znaat da go "cenat" toa.
Дали новите дрва се џуџести и нема да растат. Во нормални држави за едно дрво се води битка, не за толку многу како што имаше на плоштадот. Гласачите ќе си гласаат како што сакаат. Јас би сакал градоначалникот на Скопје да биде роден и да живеел во Скопје и што ќе направи градот да изгледа скопски, а не безлично европски. Но во случајот со претседателите на државата е очигледно дека мнозинството не мисли така. Актуелниот е роден во странство, претходните двојца едниот помалку, другиот повеќе живееле во странство. Само за Љубе Бошковски беше важно што живеел во странство па му ја одбија кандидатурата. Иначе за Пенов мислам дека има шанси да се пласира во вториот круг, иако би сакал победа во еден круг. Поради заштеда.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Toj ne e profesor.Toj e takanarecen profesor.Da mu pominese negoviot predlog za plostad ke videse sto ke zborese.
Pred nekolku nedeli na ovoj topik [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8061&whichpage=16"]tuka[/url] go reche slednovo:
quote:
Samo da napomnam deka planot za Debar maalo go pravese profesorot Grcev.
E sega shto e? Profesor ili ne?? Ednash go falish, ednash go napagjash? Ni sam neznaesh kaj terash. Ili znaesh? A shto kje kazhesh za izjavava na tvojot milenik Grchev: Плоштадот е една трагично пропуштена шанса да се направи нешто архитектонски и амбиентално убаво, паметливо и историски оправдано. Тоа е сив и неталентиран плагијат на партерното решение на улицата Кнез Михајлова во Белград, направена пред дваесетина години. "Кнез Михајлова" е со истата комбинација на гранити, со исто редење на плочите и со исти шари, вели Мирослав Грчев, професор на Архитектонскиот факултет и поранешен градоначалник на Општината Центар. Тој смета дека трагедијата на централниот скопски плоштад се состои во тоа што наместо да се вгради убавина, хармонија, симболика и уметност, за истите пари во него е вградена духовна пустелија и сивило. - Плоштадот нема проектант, нема име, нема идеја, тоа е чиста фриволна злоупотреба на службената позиција на тие што го водеа проектот. Тоа е едно големо ништо, начкртана импровизација на лаички и неталентиран дух. Највисокиот дострел што можевме да си го овозможиме за најважната партерна површина во Скопје и во Македонија е лошото, повторувачко прецртување преку рамо на проект остварен во Белград. Плоштадот е дивоградба спротивна на важечкиот Детален урбанистички план - вели Грчев. Tuka Grchev direktno go napagja Penov. Ami sega? [:0]
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Ne sum nekoj golem ljubitel na Kostovski, ama chovekot e za mnogu klasi podobar izbor!
quote:
Originally posted by Patri0t
Spored mene i dvajcata ne cinat ama Kostovski e pomalo zlo.
quote:
Originally posted by concrete
Vaka se fakja za divka , zamena za crno kafe, ama i toa e za nijansa podobro od drugite ponudi...
Бидејќи ве има неколкумина кои што велите дека и Костовски е лош избор, ама дека Пенов е уште полош... Ги прашувам оние што мислат вака - кои се тие недостатоци што мислите дека ги има Трифун? За недостатоците на Пенов многу прочитав, но ништо не прочитав за недостатоците од Трифун! Не е белким тој човек за вас совршен!? И патем, им се извинувам на сите симпатизери на опозицијата за тоа што напишав вчера дека немаат свој кандидат за градоначалник на Скопје... Отпосле се сетив дека кандидат имаа (Вилма Трајковска), ама таа ги одби... Значи, не е дека немаат!
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Сепак не ми е јасно зошто да не избереме градоначалник роден во нашиот град...
Како на пример вашиот ’кандидат’ Вилма... така?
Divider Стелец, не дека има или нема опозицијата кандидат, особено Вилма или некој сличен. Не знам зошто мислиш дека треба опозицијата по секоја цена да има кандидат-член на партија. Опозицијата поддржува кандидат кој го смета за (во моментов) доволно квалификуван за функцијата за која е предложен. Тоа е Костовски. Иако настапува како независен со поддршка од Народна и екои други пишман партии. Не дека нема личности кои би можеле барем еднакво да ја понесат функцијата градоначалник. Многу е поважна екипата околу носителот на функцијата, ако таа е за никаде, сам никој ништо не може. И, да потсетам, вистинска и квалитетна опозиција во моментов е Народна, а ДПМНЕ се само контраѓши без мозок, план и идеја. А вие како милувате.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Бидејќи ве има неколкумина кои што велите дека и Костовски е лош избор, ама дека Пенов е уште полош... Ги прашувам оние што мислат вака - кои се тие недостатоци што мислите дека ги има Трифун? За недостатоците на Пенов многу прочитав, но ништо не прочитав за недостатоците од Трифун! Не е белким тој човек за вас совршен!?
Poshto me spomna i mene, rekov da odgovoram ;) Jas ne rekov deka Kostovski e losh izbor, rekov deka ne sum negov golem ljubitel. Go gledam kako pomalo zlo za Skopje. Inaku Kostovski e sposoben biznismen koj toa go ima pokazhano i dokazhano. Ima oset i njuh za biznis. Shetan chovek e, mislam deka kje donese mnogu noviteti vo Skopje. Isto taka ne mu e zhal da finansira i da vlozhuva vo svojot grad. Edno neshto shto mene me zasega e, dali kje bide dovolno umen i sposoben familijarniot biznis da ne go mesha so idnata gradonachalnichka funkcija shto kje ja prevzeme od shminkerot Penov. [:p]
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
...shto kje ja prevzeme...
Еве ти ја дечко грешката!:)))
OooOo od cel post za toa se fati? :)))
Strelec Пенов во водство пред Костовски Актуелниот скопски градоначалник Ристо Пенов е во предност пред независниот кандидат Трифун Костовски, покажува испитувањето на јавното мислење во Скопје спроведено од Либерално-демократската партија. Според анкетата, спроведена викендов, на отворено прашање за кого би гласале на локалните избори, најголем дел скопјани - 28 отсто одговориле дека ќе гласаат за Пенов, додека 22 отсто од испитаниците би гласале за Костовски. Минатата недела изборниот штаб на Костовски објави анкета спроведена на 500 испитаници во Скопје, која покажа предност на Костовски (32,7) од два отсто пред Пенов (30 отсто).
concrete Anketata na Kostovski da ja smetame za malku "podnamestena" , no ako isto malku "ispeglanata" anketa na LDP pokazuva 28 so 22 Penov treba da se zamisli,takov Velicenstven Gradonacelnik zasluzuva edno 42% so 5-6%. Ama kako odi gradacijata : mala laga > golema laga > partiska anketa!!!
Bicho Jas mislam momchinja i devojchinja deka temava vsushnost treba da se vika: "Kakov Gradonachalnik sakame?" Eve da se obidam da postavam nekolku kriteriumi: 1. Roden Skopjanec!!! Neka mi prostat onie koi ne se rodeni Skopjani, ama seljak si e seljak, be!!! Treba bar edna, dve generacii da pominat za da se "ishlifuva" det'to! Za primer kje vi kazham sho mi reche ednash eden prilepchanec za SKP. "Mnogu se nerviram kogja kje chujam kako go narekuvaat Skopje metropola". A jas pak mu odgovoriv: "Bratko, kolku e Skopje metropola, tolku e Prilep grad" hi, hi, hi [:D] Shegata na strana, ama jas mislam deka "doshljacite" dlaboko vo sebe go mrazat Skopje i Skopjani. 2. DA GO SAKA SKOPJE! 3. Kulturen chovek. Da odi vo teatar na balet, opera, kino, UTAKMICI (navivanje za Vardar se podrazbira po default) 4. DA GO SAKA SKOPJE! 5. Nakaj desno da e opredelen!!! [:D] (hi, hi, dobro, dobro, ova mozhebi e malku subjektivno) 6. DA GO SAKA SKOPJE! 7. INAETCHIJA!!! 8. DA GO SAKA SKOPJE! 9. Da gleda malku potamu od Belgrad! 10. DA GO SAKA SKOPJE! 11. Da ne prestanal da chita knigi posle sredno!!! 12. DA GO SAKA SKOPJE! 13.Da proshetal malku po Barselona, Napoli, Viena, Pariz... 14. DA GO SAKA SKOPJE! 15 Da ne se vika Risto Penov!!! Bidejki gnidava ne go zadovoluva nitu eden od gorespomenative kriteriumi! 16. I posledno, no ne i najmalku bitno: DA GO SAKA SKOPJE!!! Hmmmm abe Kostovski ispolnuva nekolku od kriteriumive, a? [?]
Bicho Ej, abe kje zaboravev!!! 17. Zhena mu na Skopskiot Gradonachalnik mora da e Dama, da ne recham riba (ili tetka, he he [}:)]) ipol! A ne nekoja mivka raskalashturena!
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Penov na celo na narodot?So svojata takanarecena liberalno demokratska partija od 100 clenovi?
За ова си во право... ВМРО партиите имаат многу повеќе членови... ама ако ги соберат на куп!:) Вака раздвоени ни по 100 немаат!:)))
marko_polog Strelec, Za zal edinstveno ovde na forumov te biva sto imas pregolema mrznja kon VMRO i banovi da delis(like a kid in a candy store) Znam povtorno ke nemas komentar za slednovo, oti "sto ako nisto ne stane" neli? Kоалицијата ДПА-ПДП бара регионализација на Македонија Весна Велкова 09.02.2005 Опозициската коалицијата ДПА-ПДП пред локалните избори излегуваат со идеја во Македонија да се воведе двостепена локална самоуправа. Тоа значи дека освен општини во Македонија да се воведат и региони. Велат не заговараат федерализација на државата, туку изедначување на различната развиеност на општините. „Јасно е дека според Уставот не е предвидено регионално организирање на власта, но тоа не значи дека ние треба да стоиме на место и да не покренуваме вакви иницијативи за промена на Уставот во кој ќе се овозможи и идејата за регионално организирање на локалната самоуправа и воведување на двостепена локална самоуправа“, вели Насер Зибери. И во ДУИ не ја отфрлаат идејата што ја заговараат опозициските партии на Албанците и ги поддржуваат уставните измени доколу се во интерес на граѓаните. „Ние мислиме дека тоа е во интерес на граѓаните од било кој регион или од соседството. Така да во тоа не гледаме ништо лошо, ако во ДПА и во другите партии мислат во смисла на регионализација на Македонија, мислам дека за ова треба да се менува Уставот“, вели Рафиз Алити. И за претседателот на ЗЕЛС Горан Ангелов не е спорно да бараат регионализација ако ја црпат од сегашниот закон за локална самоуправа или поточно од сегашните надлежности на општините. Станува збор за функционална регионализација. Но ако ја црпат регионализацијата врз основа на надлежности кои се типично државни и кои не се надлежности предвидени во постојниот закон за локална самоуправа тогаш ќе стане збор за регионализација која ќе ја индицира некаква канонизација или федерализација.
OooOo Partizan, Zvezda, Chelzi na sport. Ne tuka! Vratete se na temata.
bojan81 pana bas sakav da ti napisam nesto no te zbrisale :) tuku kazi kakvi mu se sansite na Trifun sprema Gospodinot Risto Penov kako sto miluvas da go nareces.
Bicho
quote:
Originally posted by OooOo
Граѓанската асоцијација МОСТ ги обвини двајцата кандидати за градоначалник на Скопје, Ристо Пенов и Трифун Костовски дека предвреме ги започнаа своите предизборни кампањи. активности на учесниците во изборниот процес.
E ovie od nevladinive organizacii koga kje gi chujam e mi se odmiluva i zhivot i sve choveche! Zhimi se duri i simpatichen mi e Penov sho pochnal pred vreme samo od inat na vakvi nikakveci! Treba da kazhat Pana i Divider sho mislat da napravat da gi proretchat malku ovie parazitite od "NVO sektorot"
OooOo ПРОМОЦИЈА НА ИЗБОРНА ПРОГРАМА Трифун Костовски побара да се здружиме за Скопје Независниот кандидат за градоначалник на Скопје Трифун Костовски синоќа ја промовираше изборната програма со слоганот "Да се здружиме за Скопје". Покани за учество биле испратени до сите политички партии, граѓански здруженија, дипломатскиот кор во земјата и до естрадни уметници. За презентација на програмата беа подготвени спотови, џинглови и друг пропаганден материјал, кој ќе се користи во текот на целата кампања. Таа ќе се одвива со трибини и средби со граѓани во сите скопски општини и со настапи на медиумите. Андреј Жерновски, шеф на Изборниот штаб на градоначалникот Ристо Пенов, потврди дека се поканети, но рече дека нема да присуствуваат оти промоцијата се одржувала пред официјалниот почеток на изборната кампања. И Демократската партија на Албанците добила покана, но раководството одлучило да не присуствува нивни преставник. (М.Ј.)
Strelec
quote:
Originally posted by Divider
Токму така, паѓаат лоповите, полека, но сигурно.
Како можат да падне некој што е долу!? Не си во тек со настаните, Divider... Имаше избори во Македонија пред 2-3 години... Уште тогаш лоповите паднаа!
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Токму така, паѓаат лоповите, полека, но сигурно. Тука е ВМРО НП да ги преземе работите во свои раце (заедно со другите од центарот, за кои имам говорено надолго и нашироко)!!
Divider,ova so prezemnaje na rabotite vo svoi race od strana na VMRO NP , nekako mi go mati umot. Ona nadolgo i nasiroko govorenje vo red , ama daj isfrlete gi veke ednas napred "NOVITE DECKI" da pokazat nesto novo, inaku maf vi e rabotata i na vas , ama i na nedolzniot narod koga ke se razmrdaat "panzerite"!!!!!
Pana Spored poslednite podatoci, od vcera,na otvaranjeto na stabot na gospodinot Risto Penov,razlikata e golema vo korist na gospodinot Risto Penov. p.s.kako im tekna so salcinjata alal da im e.
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
Spored poslednite podatoci, od vcera,na otvaranjeto na stabot na gospodinot Risto Penov,razlikata e golema vo korist na gospodinot Risto Penov. p.s.kako im tekna so salcinjata alal da im e.
Of, of, of, Sir Andrew Zhernoffski chitam kje bide shef na izborniot shtab na Penjov! Ha, ha, ha, e sega tek nema shansi da ne izgubat! Da go chueme ushte ednash posledniot Koan-Biser na spomenatiov Zen Mudrec: „Неговата кандидатура ја најави, првата реченица рече дека треба на Скопје, или на местото каде тој се кандидира, да се врати моралот. Е, ако сакате да се врати моралот во РМ или како градоначалник на Скопје, или кандидат за било која функција, државна или на локално ниво, тогаш ќе го почитувате моралот и ќе го почитувате моралот“, изјави Андреј Жерновски, ЛДП. Momakov (edno vreme najposakuvan JERGEN U SKOPLJU) ochigledno ima dozhiveano prosvetluvanje vo momentot pred da ja izusti zagatkava, koja i do den deneshen me izmachuva i ne mozham da deshifriram sho sakal da kazhe Majstorov, pa toa ti e![xx(] Pochituvani kolegi forumdzhii od "drugata" opcija, primete gi moite simpatii. Moite misli se so vas vo ovie teshki migovi [:D][:D][:D]
Divider Можеби мисли: Слушајте ја групата „МОРАЛ“, бидејќи немаме морал и не сме етични личности. Или што ти ја знам. мене тој морлок отсекогаш ми беше загадочен. КОСТОВСКИ ЗА СКОПЈЕ, НАРОДНА ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!!!!!!!!!!
Pana Sto li samo ke im pises na "tvojte" kolegi na 13 mart vo 20h da mi e da znam. Pretpostavuvam deka ke bide nesto vo stilot "pocituvani kolegi nie izgubivme ama ne se predavame,ke gi osporuvame rezultatite do besvest".Grevcinja ste nema sto. Da ti kazam edno pravilo!Od 2000 godina mislam deka se motam po forumive, i sekogas, ama bas sekogas koga nekogo ke branat lav,Slack,nekoj kako onoj OooOo i Latas toj e siguren gubitnik.
concrete Cekaj Bicho , ako treba da se vrati MORALOT toa znaci deka sega ne e tuka , nekade na odmor li e, toa bi znacelo deka aktuelniot kandidat e NEMORALEN ( vo koj smisol Zernovski verojatno znae!!!). Dali toa dobil Penov nekoe PROSVETLUVANJE pa stanal MORALIST ili sto e rabotava????? Ova Sir Andrew Zhernoffski ti e dobra , da ne si razbral koj mu gi preporacal toa naocarcinjata??????
Divider Овојпат нема да се случи тоа што го посакуваш, сонуваш, палиш кандилце!! Костовски не ми е некој, ама е подобар од Пенов, поважно е што губите на листите, губите советнички места. Ќе доживеете пораз на избориве.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
Sto li samo ke im pises na "tvojte" kolegi na 13 mart vo 20h da mi e da znam. Pretpostavuvam deka ke bide nesto vo stilot "pocituvani kolegi nie izgubivme ama ne se predavame,ke gi osporuvame rezultatite do besvest".Grevcinja ste nema sto. Da ti kazam edno pravilo!Od 2000 godina mislam deka se motam po forumive, i sekogas, ama bas sekogas koga nekogo ke branat lav,Slack,nekoj kako onoj OooOo i Latas toj e siguren gubitnik.
Pa Pana sekogas e potesko da osvois otkolku da odbranis. Vojnicku min.3:1 , za politicki neznam. Eve i ako izgubi Trifun , znaci na biracite im e dobar Penov zaedno so paver ciglite okolu vrat i neka im e so sreka!!! Ama kako ke se objasni sprotivnoto,ako izgubi??? Mislam deka sekoja umna lisica ima barem dva izleza na toa brlogot ,pocni poleka da go pravis drugiot, imas vreme uste edno mesec, ako dobro smetam...se mi se cini deka ke ti treba!!!!Uci i ti nesto od tvojov Penov .
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
Divider,ziti se,ama najiskreno,dali i ti veruvas deka moze da izgubime od ovaa bagra.Nikogas be prijatel,nikogas.
Ti dechki si nepopravliv optimist. Ili toa, ili si na neshto. Ko liceto B.C. zvani B'ckata :)
quote:
Originally posted by Pana
Toa samo ednas se slucuva vo zivotot i nikogas poveke. Pa znae narosdot koj e DPMNE i koj e DPA.
A sho sakash so ova da kazhesh be batka? Da ne najavuvash ushte eden "PLan B" po izvesnata izborna katastrofa, planiran vo kujnata komunjarska (SDSM), sproveden od bagrata shiptarska (DUI)!?
Divider Го јача на сите полиња!!
Pana
quote:
Ili toa, ili si na neshto.
Taka i 2002 godina mi vikaa edni ropaci.Jas im kazuvav deka "sekoj den ne e Velikden"i deka ke izgubat katastrofalno a oni mene da ne sum na nesto. Epa se vide koj e na nesto. Te razbiram i socustvuvam so tebe!
Strelec
quote:
Originally posted by Pana
Moze li da mi kazes kako stoite na anketite spored vasi izvori.Mislam vo sporedba so DPMNE.
Не може да ти каже... ВМРО-Народна ја нема како посебна партија на анкетните листови... Divider го заокружува бројчето каде што пишува ’и останати’!:)
Divider Стрелчо, да не мислиш на анкетите во Канада, или на анкетите на СеДеСе-офчичките кои кутричките се обидуваат преку анкетите и нивните лижигазовци да прикажат нереален однос пред јавноста? Се разбира дека ќе се јачаат во споредба со лузерите на Гвуевски. Народна сите ќе ги изјача!!
concrete Strelec,pocna dnevno da me iznenaduvas, ova so Pana rojalisticki ambicii da ne dobivte, ili Penov taka ve instruira,mozebi nekoja nova strategija na SDSM i LDP. Pa i Napoleon kako golem narodnjak pocnal pa i imperator stanal. [img]http://home.rochester.rr.com/borisvm/avatars/king1.gif[/img] Koj bese ovoj????
Strelec concrete, ама признај дека на тебе личи!:)
Pana
quote:
сите ќе ги изјача!!
Kakov ti e ovoj izraz ziti se.Prevedi mi go!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Вратете се на темата и не употребувајте други јазици освен македонскиот и англискиот!
Izvini Strelec , malku se se zanesovme......znaci Lav : Ako vozis od Minhen, na petljata Augzburg Ost se odvojuvas desno, pa prema aerodromot, pa posle levo za Rehling, na vtorata raskrsnica desno nagore vo brdoto po Bergstrasse do plostadceto (sred selo) ,odma karsi crkvata vo kafanata na Verle. Kazuvas na sankot : Da zivee Penov Gradonacalnikot (vaka na makedonski) , Barbara ti tutnuva krigla od litar i ti pokazuva na koja masa,OK???
Strelec Мара Бунева, јас и за Трипуна го знам мотото!:))) Вртено, свртено, проневерено - Трипун
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
lazheno,kradeno - izbrkano moto na mali Penov-paverov.Prasanje za Strelec od kade znaes ekako ke mu bide mototo na Penov 3 dena pred da go objavi oficijalno?A posle za drugi lepis etiketi deka se partiski oboeni.Ti si teshka komunjara.
А Трипун што е?Па уште и ДарМар до него. Губи благодарение на вас слацк,да беше независен може немаше да доживее дебакл уште во првиот круг ама тоа учени сте вие и поразот да го прославите како со Кедев на пример.
SLaCk ja za Kedev ne glasav ne se sekiraj da mu gi laziram na B.C. izborite ne fala:)I te prasav da kazes za tebe ne Trifun sto bil kako bil.Ti neli nezavisen beshe?Trifun ne e nezavisen ni koga bese so SDSM a ni sega ama e deset pati podobar od Penov.
Snake Bite
quote:
Originally posted by Strelec
Ветено, сторено, проверено, izlazeno - Ристо Пенов [img]http://media.a1.com.mk/media/vesti/risto-penov1.jpg[/img]
[img]http://www.culture.in.mk/Images/Story/t.trifun.kostovski1.jpg[/img] Samo Trifun Kostovski za Skopje druga opcija nema!
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
ja za Kedev ne glasav ne se sekiraj da mu gi laziram na B.C. izborite ne fala:)I te prasav da kazes za tebe ne Trifun sto bil kako bil.Ti neli nezavisen beshe?Trifun ne e nezavisen ni koga bese so SDSM a ni sega ama e deset pati podobar od Penov.
Што си ме прашал??
dzadzev Гласајте [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8499"]тука[/url]
Pana Srbite imaat cetiri nivoa na gradacija.Pa vikaat:ubav,poubav,najubav,ubav u pi**u materinu.Sekoja slicnost so gradonacalnikot e namerna.
concrete E me nasmea, nema sto!!!!Dobar si ponekogas!!!!ubav u pi**u materinu..he,he!!!
Strelec
quote:
Originally posted by Pana
Srbite imaat cetiri nivoa na gradacija...
Па и во Македонија има четири нивоа на градација... мала лага < голема лага < партиска анкета < од concrete постовите!:)))
concrete Prijatno narode , drago mi bese!!!!
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
Srbite imaat cetiri nivoa na gradacija.Pa vikaat:ubav,poubav,najubav,ubav u pi**u materinu.Sekoja slicnost so gradonacalnikot e namerna.
LOL, ama za prviot del. Koj e bre ubav? Penov? Pana bee, pak li beee [:D] Abe Penov e ruzhan u pi**u materinu![xx(]
intel Груевски: -Во минатите неколку недели ВМРО-ДПМНЕ не тактизираше, туку длабоко аналитички ги разгледуваше можностите и детали за својата одлука. Крупните одлуки не се носат набрзина, освен во ситуации кога немате друг избор“, нагласи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ. Костовски: -Поддршката од ВМРО-ДПМНЕ ја чуствувам како многу битна и јасна. Со овој чин има надеж за демократијата на Македонија. Со овој чин се покажа дека зрелоста и одговорноста на политичките субјекти со тек на времето е појасна во поглед на тоа каде сакаме да одиме заедно“, рече Костовски. http://www.a1.com.mk/vesti/vest.asp?VestID=42568 Сега ќе се види јасно и гласно дали СДСМ добил на парламентарни поради Костовски или тој доби пратенички мандат поради тоа што беше носител на листа на СДСМ. Мислам дека губи,а сигурен сум дека Пенов победува.
Strelec Според мене, што е реткост во Македонија, следува избор меѓу двајца многу квалитетни луѓе! И тоа ме радува!:) Сериозно мислам дека и двајцата кандидати би биле одлично решение за Скопје, но сепак мала предност му давам на Ристо Пенов... Ако не за друго, тогаш барем затоа што заслужи човекот да биде награден за сето она што му го даде на Скопје во неговите (без малку) два мандати!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Сериозно мислам дека и двајцата кандидати би биле одлично решение за Скопје, но сепак мала предност му давам на Ристо Пенов... Ако не за друго, тогаш барем затоа што заслужи човекот да биде награден за сето она што му го даде на Скопје во неговите (без малку) два мандати!
Smeni mislenje? Sega mala prednost davash, a pred toa vikashe deka nema podobar izbor. Spored mene Kostovski e mnogu podobar izbor nego shminkerot od Veles.
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Smeni mislenje? Sega mala prednost davash, a pred toa vikashe deka nema podobar izbor.
Не сум сменил мислење... И тогаш сум велел, а и сега велам дека подобар избор од Пенов нема! А и за Костовски никогаш негативно не сум се изразил... Каде виде сменето мислење!?
quote:
Originally posted by OooOo
Spored mene Kostovski e mnogu podobar izbor nego shminkerot od Veles.
Скопје е среќно што повеќето негови граѓани не мислат како тебе!:)
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Не сум сменил мислење...
Sega davash mala prednost, a kako kje pominuva vremeto taa prednost kje se namaluva kaj shminkerot, a kje se zgolemuva kaj Kostovski. ;)
quote:
А и за Костовски никогаш негативно не сум се изразил...
Ne si izrazil nikakvo, a ne negativno mislenje. Jas samo rekov deka e podobar izbor nego shminkerot.
quote:
Скопје е среќно што повеќето негови граѓани не мислат како тебе!:)
Skopje e nesrekjno shto stana najgolemo selo i shto nema prav chovek da go vodi. Ama ne se sekiram, poshto nema ushte dolgo toa da trae. Ovie izbori toa kje se smeni! [^] OooOo P.S. Ne sum nekoj golem ljubitel na Kostovski, ama chovekot e za mnogu klasi podobar izbor! P.P.S. Koga kje si otide shminkerot od vlast i koga kje se napravi revizija na gradskata kasa, togash kje zborime pak ;)
concrete
quote:
Originally posted by OooOo [ P.S. Ne sum nekoj golem ljubitel na Kostovski, ama chovekot e za mnogu klasi podobar izbor! P.P.S. Koga kje si otide shminkerot od vlast i koga kje se napravi revizija na gradskata kasa, togash kje zborime pak ;)
Ova za kolku klasi e podobar koj ti znae, ama i los plan e podobar od nikakov!!!!! A za ova kasava mnogumina cekaat da vidat,ama dzabe im e ,Paverovski ke otplovi do togas!!!! Poleka, kroce,pokroce, veke diga sidro, da se vlasi ne dosete!!!
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
А и за Костовски никогаш негативно не сум се изразил...
Ne si izrazil nikakvo, a ne negativno mislenje.
Еве колку треба човек сериозно да те сваќа кога ќе напишеш нешто!:) Читај 5-ти пост на [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8061&whichpage=9"]ОВАА СТРАНИЦА[/url]!
quote:
Originally posted by Strelec
Trifun Kostovski ne e los kandidat... ...spored mene Trifun Kostovski (koga bi bil izbran) veruvam deka bi se potrudil da ostavi beleg i deka bi ostanal zapameten po dobri dela za Skopje.
Сега ами?:)))
Strelec Не сум едитирал ништо во меѓувреме... Сериозно мислам дека двајцата кандидати се добри, а дека Пенов е подобар! Него, една информација за тебе... Најновата спроведена анкета вели дека 66,7% од испитаниците сметаат дека Пенов ќе биде старо-новиот градоначалник на Скопје! И не се понашај ко Thief!:) Бришеш сопствени постови!:)))
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Strelec
РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ЖЕНА-ПАРК ПРИ КРАЈ Фонтаната ќе биде украс на паркот Реконструкцијата на паркот Жена-борец, што почна пред неколку месеци, е веќе при крај. Паркот ќе биде најубавата зелена оаза среде Скопје. Деновиве беше поставена новата урбана опрема, а во наредниот период остана поплочувањето на двете патеки што водат кон влезот на Градскиот трговски центар. Браво за тој што го средил парков!
Ќе прашам во стил на СП лидерот: Кој го е тоВа направил дами и господа?Да не се некои ванземаљски биќа?
quote:
Зборувајте Македонски насекаде и секојпат , разбира се
Него шала на страна Ѕинго зад Костовски е или пред него?
quote:
А ти ...пред МОЈОВ СИ ...мислам на постот-де , а кољега ???

Јас би го надополнил прашањето твое со мал анекс ако е позволено секако без намера да навредам некого : Со ЧИИ ПАРИ ...Другарот ПАВЕРОВ ВЕ „ПОПЛОЧУВА„ ете ДВА МАНДАта-де , и патем ВИ ГИ ЛАДИ , разбира се вжештените чела од многу „работа„ , а ?. пс Инаку секојпат ме радуваат фонтаните кои се веќе изградени , но и тие кои се со ниет (намера) за да бидат новоизградени во Скопје. Ме плашат само надлежните за нивно одржување , оти веднаш ги забираваат и старите но и новите ...оти се тие како мали деца и секојпат им е потребна континуирана нега во сите четири годишни времиња , како природна (поради замор и дефекти на материјалот) истотака и од непрокопсаните дојденци чии „копита„ во лакирани чевли насекаде можат да се забележат во (посебно) центарот на Скопје.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Со ЧИИ ПАРИ...
Со парите од градската каса! И плус со некои мали донации од овде, или онде! Е сега, тебе веројатно те чуди како Пенов успева со толку малку пари да направи толку многу работи... и во право си... Навистина е чудно... Но ете доказ дека кога се има волја, ништо не е невозможно! Ветено, сторено, а и повеќе од тоа - Ристо Пенов
Bicho Ha, ha, ha, brakja Slack i Lav, koga vi gi chitam postinzite sve mi ide na um eden idiotski slogan koj vo Crna Gora na vremeto go rashirija megju plebsot privrzanicite na Milo (Djukanovic), a koj odeshe vaka: "MILO KRADE, AL' I NARODU DADE"! Taka sho mislam deka nema da me zachudi ako po nekoe vreme "genijalcite" (shitaj: "mentalno predizvikanite") od LDP izbacat nekoj vakov: "PENOV KRADE AL' I FAMILIJI DADE" [:D][:D]
Strelec
quote:
Originally posted by Bicho
...simpatichen mi e Penov...
Отсекогаш знаев дека, кога и да е, од тебе ќе стане човек!:)))
Strelec
quote:
Originally posted by intel
Врти сучи се во корист на Пенов оди работава.
Se soglasuvam i toa e dobro :)
Divider Глупости!
Strelec Divider, две недели со твоите постови не’ убедуваше дека треба да се гласа за Костовски... Сега ме интересира дали и понатаму мислиш дека Костовски треба да биде градоначалник на Скопје?:) И нели Пенов беше вртикапа и сончоглед? Сега ами што ќе кажеш за ВМРО-НП? За 10 дена четири пати сменија одлука!:) Еве една нова и интересна вест од А1 телевизија: ДА излегува од Третиот пат. Причина е Трифун Костовски.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
И ајде кој зборува од инает сега? Свесен ли си ти ОооОо дека Олимпискиот Базен не е обврска на Пенов? Олимпискиот базен е сопственост на АД ’Полет’. Тие не ги платиле сметките и што требаше Пенов да направи? Од џеб да извади пари? И бидејќи не си упатен (а и за да не мораш да ’копаш’ по архивите), да ти објаснам дека во меѓувреме (после тоа што го постираш) на ’Полет’ им се простија долговите и тоа по интервенцијана Пенов. Од АД ’Полет’ се заблагодарија тогаш и ветија дека во иднина ќе си ги надмируваат обврските. Арно ама, од пред три месеци газдите повторно престанаа да плаќаат. И пред 10-тина дена Пенов повторно го зема случајот во свои раце и повторно издејствува отворање на базенот! И има градоначалникот грешка некаде во овој случај!? Сите аргументи против Пенов ви се ’гола вода’... Не зборува разумот, туку омразата наталожена врз вас во форма на политичко гнило иње!?
Ne e na gradonacalnikot vo nikoj slucaj. Na krajot pisuva AD ( ako ne se lazam akcionersko drustvo) privaten biznis.Ova sto go restartira e samo eden izboren marketing , kako sto kaj nas go narekuvaat. Ne e moralno odnesuvanje , ama sekade tie sto se na vlast si mozat. Vsusnost mozebi Penov e eden od akcionerite , pa samo so opstinski pari si go zgolemil "udelot" (. ne e tocen izraz ama , aj nema veza) RISTO PENOV PAVEROV za gradonacelnik!!!!!Potpolno e soodveten za skopjani (Akran sto bi rekol kako gevgelicanec, he,he), jagninja so jagninja si odat......
lav
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by Strelec
И ајде кој зборува од инает сега? Свесен ли си ти ОооОо дека Олимпискиот Базен не е обврска на Пенов? Олимпискиот базен е сопственост на АД ’Полет’. Тие не ги платиле сметките и што требаше Пенов да направи? Од џеб да извади пари? И бидејќи не си упатен (а и за да не мораш да ’копаш’ по архивите), да ти објаснам дека во меѓувреме (после тоа што го постираш) на ’Полет’ им се простија долговите и тоа по интервенцијана Пенов. Од АД ’Полет’ се заблагодарија тогаш и ветија дека во иднина ќе си ги надмируваат обврските. Арно ама, од пред три месеци газдите повторно престанаа да плаќаат. И пред 10-тина дена Пенов повторно го зема случајот во свои раце и повторно издејствува отворање на базенот! И има градоначалникот грешка некаде во овој случај!? Сите аргументи против Пенов ви се ’гола вода’... Не зборува разумот, туку омразата наталожена врз вас во форма на политичко гнило иње!?
Ne e na gradonacalnikot vo nikoj slucaj. Na krajot pisuva AD ( ako ne se lazam akcionersko drustvo) privaten biznis.Ova sto go restartira e samo eden izboren marketing , kako sto kaj nas go narekuvaat. Ne e moralno odnesuvanje , ama sekade tie sto se na vlast si mozat. Vsusnost mozebi Penov e eden od akcionerite , pa samo so opstinski pari si go zgolemil "udelot" (. ne e tocen izraz ama , aj nema veza) RISTO PENOV PAVEROV za gradonacelnik!!!!!Potpolno e soodveten za skopjani (Akran sto bi rekol kako gevgelicanec, he,he), jagninja so jagninja si odat......
Подцртаното АД (може да) значи и АРАМИСКО ДРУШТВО каде главниот арамија е „непознат„ за пошироката околина , и работи според таквите закони , мислам на арамиските. Затоа и ги „грее„ претплатниците од 06.00 до 21.00 , независно дали е надвор +5 степени или пак -25 степени под нулата ЦЕЛЗИУСИОВА. пс АД Топлификација си се „направи„ приватно одкога претплатниците ги ошури со сметките кои се енормни од причина што реално ги „греат„ претплатниците само 4 месеци а наплатуваат 12 месеца. Испаѓа дека е поевтино греењето со струја одколку со топла вода , ама само овде кај нас во Македонија. ппс Целокупниот капитал на оваа (сега „приватна„) фирма е здобиен со кредити од странство кои ги одплаќаат дури и тие кои не ја користат нивната услуга наречена и ЛУКСУЗ ...мислам само на Македонија
Divider Нема што да се пресметува и да се погодува (освен thief кој е тетоец), бидејќи освен на тетовско гравче нема да погодите ни одблизу дека Костовски го јача дупнимандалоно Паверов и тоа уште во прв круг, со гооолема разлика!! П.С. Токму така, прилепски е, како и давајгаз, задрогаз, дрндупка, ќелеш...
Pana Grevcinja. A da se rasprasavte malku kako stojat na anketite dvajcata.Mislam,ama ne sum siguren,deka togas pomalku ke go drvevte ovde na forumov. Siromaskite, ve citam tri-cetvorica si se tesite megu sebe.Dvajca od tie tri cetvorica ne ni ziveat vo Makedonija taka da ne se ni bitni.
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
Нема што да се пресметува и да се погодува (освен thief кој е тетоец), бидејќи освен на тетовско гравче нема да погодите ни одблизу дека Костовски го јача дупнимандалоно Паверов и тоа уште во прв круг, со гооолема разлика!! П.С. Токму така, прилепски е, како и давајгаз, задрогаз, дрндупка, ќелеш...
Penov e politichar koj treba da sluzhi za primer na mladite blagonadezhni nadoagjachki dzvezdi na Makedonskoto politichkoto nebo KAKVI NE TREBA DA BIDAT! Mislam deka vo idnina kje ima dobra kariera kako Case Study za politichkite seminari na partiskite podmladoci, otkako kje izgubi, normalno. Ovoj karakter (chitaj kreatura) nema nitu tronka integritet, nema ideologija so koja se identifikuva (od Liberalizam, nema ni "L") i najstrashno od se, jas sum ubeden deka dlaboko vo sebe go mrazi Skopje i Skopjani, kako i sekoj dojdenec od prvata generacija! A Pana ako saka mozhe i vrekja sol od inat da izede, pak nema da me ubedi vo sprotivnoto. Negov edinstven motiv za zagrabuvanje na vlasta e lichnata korist! PENOV KRADE AL'I FAMILIJI DADE! Navistina kje bidam, blago recheno, frapiran, ako Kostovksi ne go rasturi ushte vo prviot krug!
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
Токму, токму, кажи му бе Бичидере, туку те њама на тататрскион phorum, хехехе, не знаат бе татари, туку и Пана не знае, ама ќе научи!
Kako me nema be chuvashine derman nemaat od mene! Sea imaat nova finta, kao me ignoriraat, ama se nekoj nema da izdrzhi pa kje mi pishe he, he, he! Slushaj, abe Intel go nema nesho, zhal mi nekako za Pancho, ama mu se "naredivme" ne znam dali kje ne izdrzhi site he, he! [:D] Shala, Pana, shala ne se ljuti [:o)]
Bicho
quote:
Originally posted by Pana
p.s.se izvinuvam,kako mozev da go zaboravam Concrete.
Concrete e "duh koji hoda" Hi hi hi[:D] Ako Pancho, ako, barem znaesh kade e mestoto za krienje posle izborniot poraz!
Divider Токму, токму, кажи му бе Бичидере, туку те њама на тататрскион phorum, хехехе, не знаат бе татари, туку и Пана не знае, ама ќе научи!
Great_Macedonian sto mislite za ova... http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=20629
concrete A be Pana zabegan si malku mnogu za da bi bilo vistinito,znaci nesto drugo e. Inaku loso si informiran, ona "matnata" tranzicija na Tehnometal e sitnica prema DUBARITE na Trifun ,(toa e nesto na nivo na negoviot bivs zet,bivs???) ama za toa neka mislat rusi i poljaci , doma si e DOBAR!!!! Toa drugite veleposednici po Makedonija stanaa toa na kristalno tramsparenten nacin??? Mislam na site ne dvojam nikogo po partiska linija... Inaku Trifun poddrzan od nekoi drugi interesi i ponatamosni semi koi go nadminuvaat nivoto na gradonacalnik na palanka kako Skopje , stanuva gradonacalnik,toa e fakt, a za drugoto mozeme da si landarame ovde kolku sakas... Ne se brigaj i Penov go znae mnogu dobro toa, ama mora da si ja doigra ulogata do kraj....ti razmaftaj se toa so lopatata , sredi go drugiot izlez, eve go kade e 13 mart....
Great_Macedonian SE IZVINUVAM POGRESEN LINK... mislev sto mislite za ova.... http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=20617
concrete Nisto ne mislime , imame priliki i da vidime!!!!!
Bicho
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
SE IZVINUVAM POGRESEN LINK... mislev sto mislite za ova.... http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=20617
Ova ne e ni prv ni posleden pat na vakov nachin da go pretstavuvaat Skopje. I ne samo Skopje. Se sekjavam za vremeto na onoj najgolemiot ruski izrod na site vreminja, shto bilo koga vladeel so Rusija, Jelcin, CNN koga pravea reportazhi za Moskva gi prikazhuvaa najgadnite delovi od gradot! Ako saka nekoj i Rim i Pariz mozhe kako Shutka da gi prikazhe. Samo otidi vo toa getata Arapski, ili Crnechki i Shutka ko Menhetn kje ti se vidi!
Strelec Уапсени уценувачи на Трифун Костовски Кандидатот за градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, бил уценуван. Двајца новинари и директор на агенција за обезбедување му барале 60.000 евра, во спротивно му се заканувале дека пред избори ќе му ги изваделе валканите алишта. Уценувачите се уапсени. Zarem ima valkani alishta!? Neli chesen beshe ovoj?
Strelec Е баш ме интересира како ќе реагираат сега Divider и некои други!:) Груевски се приближува, а Георгиевски се оддалечува од Костовски Четири дена пред крајниот рок за истакнување кандидати за градоначалници, ситуацијата во Скопје и натаму е целосно нејасна. Вчера никој не се обиде да ја демантира најавата на ВМРО-Народна дека се размислува за промена на ставот околу поддршката на независната кандидатура на Костовски. Од друга страна, последните два-три дена дошло до сериозно затоплување во преговорите на Костовски со ВМРО-ДПМНЕ. Тој пробив во преговорите се однесувал и на изборната платформа на која заедно би работеле и особено на составувањето на советничката листа на ВМРО-ДПМНЕ во која би се нашле и два-тројца кандидати на независниот кандидат, но и на распределбата на директорските места во градската администрација доколку се добијат изборите.
lav Чудо Гулемо , разбира се. КАНАРИНЦИ низ Скопје. Чистачи на снег - социјалци , повеќето препечени во лицето , разбира се од „работа„ на црно а сега еве Пенов и ги „облекол„ во униформи жолто-зеленкасти и фосфоресцентни (на кои пишува За почисто Скопје-а невидливо значи Гласајте за Пенов), за да не ги смачка некој нервозен скопјанец кој лета по неисчистените „автопати„ низ Скопје. Градоначелникот Пенов направил ете уште една корисна работа , а таа е што ги „ангажирал„ вечните и секојпат задолжителни примачи на социјалната помош , и тоа не само за нив туку и за деците 9 или 10 нивни , како резултат од т.н. „сиротињска забава„ на примачите на помош , кои гледам дека на „коњ можат и опашот да му го истргнат„ во еден здив , разбира се.
intel Вмро-Дпмне ќе ја предложи Вилма Трајковска за градоначалник на Скопје. Бог да чува.
Strelec Ц ц ц!:) И еве го и продолжението од оваа вест од intel: Груевски вечерва потврди дека постои таков предлог... Вилма Трајковска во моментов е во Америка на појадок кај Буш и со неа воопшто не е разговарано. Таа пред малку во САД веста ја примила со изненадување.
intel Ова е измотавање со Вилма,барем според мене.Зошто? Трајковски беше член на Вмро-Дпмне.Ода таа партија е предложен и сите знаеме на каков начин изгласан за претседател.После изборите 2002 Вмро-Дпмне јавно во парламентот преку својот лидер Љубчо Георгиевски се откажа и кажа дека се срами што предложиле таков човек за таа функција. Подоцна преземањето на функцијата лидер од страна на Груевски е и преземање на сите обврски,гордости и срамови што се случувале во ДПМНЕ. Така да ако сега се обидат овој срам да го префрлат на конто на Георгиевски се заебале. Не можам да разберам како се толку садомазо овие од Дпмне,секогаш ја бираат најгубитничката варијанта,што преку гафови што преку кадри како Кедев и Ганка.Толку да се ужива во сопствен пораз кој се слави како победа стварно не разбирам. Врти сучи се во корист на Пенов оди работава.
OooOo Zaboravi da spomnesh deka i SDSM ne go priznavashe za pretsedatel.
quote:
Originally posted by intel
Врти сучи се во корист на Пенов оди работава.
Se soglasuvam i toa e zhalno ;(
intel
quote:
Originally posted by OooOo
Zaboravi da spomnesh deka i SDSM ne go priznavashe za pretsedatel. [
Еве ќе спомнам за твој атер.СДСМ го сметаше Трајковски за граѓанин се до моментот кога тој им ја откажа послушноста на ДПМНЕ&ДПА и се спротистави на нивната сулуда идеа за физичка поделба на државата. Немаше потреба ова да се спомне во погорниот пост затоа што СДСМ не ја предложи Вилма.Барем не се заебава со жената.
angel Каде ми избегавте, едвај ве најдов со темава. Кога видов дека предходната е заклучена помислив поради моите силни аргументи против Трифун. Ви ветив уште аргументи. Ако не го исполнам ветувањето овде аргументите ќе ги чуете преку телевизија. Да се разбереме. Не поддржувам никого и не сум политички определен но искрено сметам дека народот треба да знае за кого гласа и да ги познава сите негови добри и лоши страни. Не го бранам ни Пенов. Од него имам пропатено и уште патам. Преку негов близок советник ми побара бирократски рекет во форма на донации и спонзорства уплатени на приватни фирми, и тоа да плаќам секој месец, за да остварувам право кое правно го имам ама во остварување на тоа право јавно претпријатие ме попречува по негова наредба. Рекет не давам се одлучив за управен спор пред Врховен суд и еве веќе трае 5 години. Никој од градот не се секира дека кога тогаш ќе докажам дека ми е попречувано правото и дека со тоа ми е направена огромна штета која ќе ја барам по судски пат од градот. Тие таму гледаат од денес до утре како да авантираат од градската каса додека е во нивни раце, а кога ќе дојде времето да наплатувам штета, што им е гајле, и онака нема да бидат таму туку некоја друга партија.
lav
quote:
Originally posted by angel
Каде ми избегавте, едвај ве најдов со темава. Кога видов дека предходната е заклучена помислив поради моите силни аргументи против Трифун. Ви ветив уште аргументи. Ако не го исполнам ветувањето овде аргументите ќе ги чуете преку телевизија. Да се разбереме. Не поддржувам никого и не сум политички определен но искрено сметам дека народот треба да знае за кого гласа и да ги познава сите негови добри и лоши страни. Не го бранам ни Пенов. Од него имам пропатено и уште патам. Преку негов близок советник ми побара бирократски рекет во форма на донации и спонзорства уплатени на приватни фирми, и тоа да плаќам секој месец, за да остварувам право кое правно го имам ама во остварување на тоа право јавно претпријатие ме попречува по негова наредба. Рекет не давам се одлучив за управен спор пред Врховен суд и еве веќе трае 5 години. Никој од градот не се секира дека кога тогаш ќе докажам дека ми е попречувано правото и дека со тоа ми е направена огромна штета која ќе ја барам по судски пат од градот. Тие таму гледаат од денес до утре како да авантираат од градската каса додека е во нивни раце, а кога ќе дојде времето да наплатувам штета, што им е гајле, и онака нема да бидат таму туку некоја друга партија.
Па колега рекетот е одсекојпат стандардана процедура и тоа со децении , кај секој кој исплатува од државно или од неа контролирано предпријатие. Процентот е секојпат околу15% и секојпат иде на конто на некое фиктивно ЕДЕН ЧОВЕК „фирма„ и скоро секојпат намената е ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНИ УСЛУГИ. Можеби сега имаат измислено и друг начин ...па ако знае некој нека го обнароди. Не бадијала постои поговорка која вели дека НЕ ПАЃА СНЕГ ДА ГО ПОКРИЕ БРЕГОТ , АМИ СЕКОЈА „ЅВЕРКА„ ДА СИ ГО ПОКАЖЕ СВОЈОТ ТРАГ.
Divider
quote:
Originally posted by Strelec
Divider, две недели со твоите постови не’ убедуваше дека треба да се гласа за Костовски... Сега ме интересира дали и понатаму мислиш дека Костовски треба да биде градоначалник на Скопје?:) И нели Пенов беше вртикапа и сончоглед? Сега ами што ќе кажеш за ВМРО-НП? За 10 дена четири пати сменија одлука!:) Еве една нова и интересна вест од А1 телевизија: ДА излегува од Третиот пат. Причина е Трифун Костовски.
Да ти одговорам: Да! Се разбира. Не ми е јасно што сакаш да каже за НП, од каде сега дека смениле одлука. Застанаа за Костовски, остануваат со Костовски, Костовски треба да победи Тоа дека Паверов е сончоглетче, вистина е од која не може да се побегне. Костовски е подобрата опција за Скопје. НП не смени ниту една одлука. П.С. А Тупурковски е креле кое не треба да го гнаси форумов.
angel Најнови вести:Вилма Трајковска (сопругата на починатиот председател Трајковски)ако ја прифати понудата да се кандидира за градоначалник на Скопје, ЌЕ ПОБЕДИ.
melpomena Pa sega chitav deka nemaat namera da ja kandidiraat[:0] A zoshto bi pobedila?
angel Затоа што на гласачкото тело му е доста да избира мажи.Женскит род од гласачкото тело одамна меѓу себе збори дека жена подобро ќе ги среди работите (општо во државава, значи и во градот).Не знаејќи за кој арамија да се одлучат, гласачите лесно ќе заокружат жена, особено ваква која поради несреќната смрт на сопругот сите ја сожалуваат.Вилма е мајка, домаќинка, вработена жена, и јас верувам дека поседува квалитети како човек. melpomena а каде читаш, кажи ми и јас да читам?
intel
quote:
Originally posted by angel
Затоа што на гласачкото тело му е доста да избира мажи.Женскит род од гласачкото тело одамна меѓу себе збори дека жена подобро ќе ги среди работите (општо во државава, значи и во градот).Не знаејќи за кој арамија да се одлучат, гласачите лесно ќе заокружат жена, особено ваква која поради несреќната смрт на сопругот сите ја сожалуваат.Вилма е мајка, домаќинка, вработена жена, и јас верувам дека поседува квалитети како човек. melpomena а каде читаш, кажи ми и јас да читам?
Ако може да прашам.Твоите постови до сега барам за мене беа ОК.Со последниве два се зезаш нешто или сериозно ги напиша.
concrete
quote:
Originally posted by angel
Затоа што на гласачкото тело му е доста да избира мажи.Женскит род од гласачкото тело одамна меѓу себе збори дека жена подобро ќе ги среди работите (општо во државава, значи и во градот).Не знаејќи за кој арамија да се одлучат, гласачите лесно ќе заокружат жена, особено ваква која поради несреќната смрт на сопругот сите ја сожалуваат.Вилма е мајка, домаќинка, вработена жена, и јас верувам дека поседува квалитети како човек. melpomena а каде читаш, кажи ми и јас да читам?
Vo pravo si , ama ne Vilma!!! Prvo policijata se "usreki" so zdelkata preku nejziniot brat, vtoro slusaj ova: "na vesta Gospogata Vilma nema komentari i e iznenadena (ili taka nesto ) izjavija od timot na nejzinite sorabotnici" citatot e otprilika po sekavanje, ama neznam zosto imam nekoe neprijatno predcuvstvo , ocigledno ne e deka "pojma" nemala ... na tolku kvalitetni i sposobni zeni vo Skopje ,sekoja cest na Gospoga Vilma ama nikogas ne sum veruval vo sistemot Evita posle Peron , ili Hilari posle Kingtonecot.... "Вилма е мајка, домаќинка, вработена жена, и јас верувам дека поседува квалитети како човек"... se najubavo ,za po doma, ama za politika treba i nesto drugo, treba da si i ajkula....a ne da se prepravas deka si girica....
lav
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by angel
Затоа што на гласачкото тело му е доста да избира мажи.Женскит род од гласачкото тело одамна меѓу себе збори дека жена подобро ќе ги среди работите (општо во државава, значи и во градот).Не знаејќи за кој арамија да се одлучат, гласачите лесно ќе заокружат жена, особено ваква која поради несреќната смрт на сопругот сите ја сожалуваат.Вилма е мајка, домаќинка, вработена жена, и јас верувам дека поседува квалитети како човек. melpomena а каде читаш, кажи ми и јас да читам?
Vo pravo si , ama ne Vilma!!! Prvo policijata se "usreki" so zdelkata preku nejziniot brat, vtoro slusaj ova: "na vesta Gospogata Vilma nema komentari i e iznenadena (ili taka nesto ) izjavija od timot na nejzinite sorabotnici" citatot e otprilika po sekavanje, ama neznam zosto imam nekoe neprijatno predcuvstvo , ocigledno ne e deka "pojma" nemala ... na tolku kvalitetni i sposobni zeni vo Skopje ,sekoja cest na Gospoga Vilma ama nikogas ne sum veruval vo sistemot Evita posle Peron , ili Hilari posle Kingtonecot.... "Вилма е мајка, домаќинка, вработена жена, и јас верувам дека поседува квалитети како човек"... se najubavo ,za po doma, ama za politika treba i nesto drugo, treba da si i ajkula....a ne da se prepravas deka si girica....
Значи сите сакате да се вратиме во времето на МАТРИЈАХАТОТ?. Можеби и сте во право на крај краева. Дајте го и тоа чудо да го видиме. пс Секој човек независно од полот , крие способности за кои самиот и не е свесен дека ги поседува , се додека сплетот на околности не го натера некоја од нив да ја реализира и да ја изненади околината но и самиот себеси со стореното (се мисли повеќе на позитивно но можно е негативно).
intel
quote:
Originally posted by concrete ,sekoja cest na Gospoga Vilma ama nikogas ne sum veruval vo sistemot Evita posle Peron , ili Hilari posle Kingtonecot.... "Вилма е мајка, домаќинка, вработена жена, и јас верувам дека поседува квалитети како човек"... se najubavo ,za po doma, ama za politika treba i nesto drugo, treba da si i ajkula....a ne da se prepravas deka si girica....
Апсолутно романтично.Таа е веќе наградена со директорско место за што интензивно се ШУТИ што би рекле Босанчеросите.
angel Добив чувство дека мажите се плашат од женски конкурент. Не е ни чудо, попаметни се од нас.Додека ние во училиште и на факултет се провлекувавме со финти тие учеа. Природата ги оптеретила со раѓање деца и обврски околу тоа и домаќинстото па неможат да ни покажат како треба. Добро, никој не ви е доволно добар за градоначалник. Ајде предложете кој според вас би можел да ги задоволи вашите критериуми за градоначалник и зошто? Нека тоа биде личност што ја препознаване на медиумите (не анонимус) ама не заборавајте да додадете и што кај таа личност цените. Тоа што го цените да не биде партиската припадност.ОК!
marko_polog Cvrc :) ВМРО-Народна за Трифун ВМРО - Народна партија на претстојните локални избори во трката за градоначалник на Скопје ќе го поддржи независниот кандидат Трифун Костовски. "Шпекулација е дека ВМРО-народна се премислила за поддршката на независниот кандидат Трифун Костовски, нашиот став ние го кажавме уште пред две недели", изјави вчера пратеникот Ѓорѓи Тредафилов. Трендафилов, кој за изборите ќе биде портпарол на партијата, му препорача на скопскиот градоначалник Ристо Пенов да се повлече од трката за трет мандат бидејќи, според партијата, бил "Максимално пожртвуван и трудољубив човек, па афинитетите што ги има најдобро би се вклопиле во извршната власт". "Пенов не би требало веќе да размислува, па нека биде тоа и престижната позиција градоначалник на Скопје, затоа што неговите квалитети се бездруго на национално ниво. Тој треба да му ги препушти локалните работи на Трифун Костовски, кој и така во минатиот период од сопствен џеб финансираше изградба на објекти од јавен карактер или настани кои имаат некакво значење за граѓаните на Скопје", цинично потенцираше Трендафилов.
intel
quote:
Originally posted by marko_polog
Cvrc :) "Пенов не би требало веќе да размислува, па нека биде тоа и престижната позиција градоначалник на Скопје, затоа што неговите квалитети се бездруго на национално ниво. Тој треба да му ги препушти локалните работи на Трифун Костовски, кој и така во минатиот период од сопствен џеб финансираше изградба на објекти од јавен карактер или настани кои имаат некакво значење за граѓаните на Скопје", цинично потенцираше Трендафилов.
Јас се согласувам со Трендафилов.Пенов се накраде државни пари можеби не толку колку Трифун на времето па сега е редно да оди малку во ладовина.После десетина години бидејќи сега има капитал да стане успешен бизнисмен нека се врати на сцена со изградба на дрн,дрн(лав пардон) објекти па да го тапшаме сите по раме добротворот наш. Инаку бизнисмените кои се ФАЦИ по западот се по наследство од чукун дедо такви.Што е убао кај нас а?Попари некоја фирма и ОП бизнис богата фаца,па уште окарактеризирана како УСПЕШНА. ЦЦЦ ехееее....цврц на квадрат
intel Конечно Груевски застана зад кандидатурата на Костовски.
Whitebaby
quote:
Originally posted by concrete ama nikogas ne sum veruval vo sistemot Evita posle Peron , ili Hilari posle Kingtonecot....
Hilari se spomnuva kako kandidat na demokratite za pretsedatel vo 2008. I zashto da ne veruvash vo toj sistem? Hilari gi nosi vo zabi 90 % od mazhite politichari vo USA... bashka sho TAA beshe pretsedatel vo senka koga mazh i beshe pretsedatel. [:D] Jas veruvam deka ima golemi shansi da pobedi ako se kandidira za pretsedatel. Clinton, first dude! [:D] A za Vilma, iako veke ja odbila ponudata, neznam dali nekogash bila politichki aktivna za da prifati edna takva igra.
Strelec Вон тема!
quote:
Originally posted by Whitebaby
bashka sho TAA beshe pretsedatel vo senka koga mazh i beshe pretsedatel. [:D]
Цац, ми текна на една приказна што ја слушнав порано... не знам дали си ја чула!?:) Се возеле со автомобил Бил Клинтон (додека бил претседател) со сопругата му и кога поминале покрај некоја бензиска пумпа, Хилари му се ’пофалила’ на Бил дека тој што работел на пумпата и’ бил дечко кога биле млади. Г-дин Бил зајадливо прокоментирал дека ако Хилари се омажила со типот, сега ќе била жена на полнач на гориво!:) А Хилари му возвратила дека ако навистина се омажила за полначот на гориво, сега типот ќе бил претседател на Америка!:)
OooOo i padnala vo nesvest odma posle toa ;) http://www.profindpages.com/news/2005/02/01/MN723.htm Btw ja ima/znae li nekoj od vas kompletnata lista na kandidati??
Whitebaby Strelec, poentata e chista vistina! [:)] Nejzinota ambicioznost i nejzinoto znaenje go napravija Clinton pretsedatel, sho raka na srce donese mnogu dobri raboti na Amerika. Ako nisho drugo ekonomijata beshe bum! p.s. Se izvinuvam za off topic. [:I]
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
...Btw ja ima/znae li nekoj od vas kompletnata lista na kandidati??
Од она што го знам, кандидати засега се: Ристо Пенов - кандидат на власта Трифун Костовски - кандидат на опозицијата Сами Фејзулаху - кандидат од ДУИ Аргетим Нагавци - кандидат од ДПА
angel Значи позади секој успешен маж стои паметна жена. Неспорно е така. Ама за да жената биде паметна мажот треба да биде внимателен да не и го “испие“ мозокот. Ете Strelec самиот дојде до заклучок дека жените се посупериорни од мажите. Маж сум ама од се срце признавам дека жените го вртат светот. Кој и да се кандидира за градоначалник на Скопје ќе гласам за жена.
OooOo Nema nezavisni kandidati?
Strelec Немам чуено за никого... освен за Трифун!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Немам чуено за никого... освен за Трифун!
Kako mislis Trifun ..nezavisen...pa uste partijata na Egipjanite ne go poddrzuva (ili i tie, da ne sum nesto janlas ???) Nezavisen e nekoj sto bi napravil sopstvena kampanja (treba pari!!!),bi go issetal Skopje od vrata na vrata za sekogo da go zapoznae so svoite nameri i da pobara da glasa za nego. Da distribuira programa itn.itn., da organizira maalski tribini, so eden zbor barem da ima izboren stab na profesionalci,edna godina pred izborite,a ne prodolzena zabava edno nedela pred izborite za prijatelite i novinarite koi ke naminat. Ovde site se potepaa samo vo kalkulacii i anketi koja partija kogo ke poddrzi. A gradonacalnikot na Skopje ke bide barabar so premierot po realnata licna politicka mok.
SirAndReW uste raspravate koj ke ja zima platata na gradonacalnikot ? :)
Strelec Академик Иван Катарџиев ќе биде носител на советничката листа за Скопје на коалицијата "Зааа” на локалните избори, одлучи завчеравечер Претседателството на СДСМ. Според анкетите, владиниот тандем Пенов-Катарџиев во Скопје, ќе имаат сериозна конкуренција во независниот кандидат Трифун Костовски во битката за градоначалничката функција, односно ВМРО-ДПМНЕ и ВМРО-Народна во освојувањето на гласовите на избирачите за 45-те советнички мандати во Советот на главниот град. [url="http://int.utrinskivesnik.com.mk/defaultcae3.html?pBroj=1694&stID=29840&pR=2"]Повеќе[/url]
n/a Spored mene i dvajcata ne cinat ama Kostovski e pomalo zlo.Penov e katastrofa za Skopje ne pokrade site i vreme e da se vrati vo rodniot Veles da uziva vo parite.A sto se odnesuva do partiskiot istoricar Ivan katardziev neka napravi nekoja nova kniga ili sega zapre poshto nema koj damu dava instrukcii kako da ja pisuva istorijata(porano od belgrad chekashe instrukcii).Ama eve sega moze Branko da mu dava instrukcii posto gledam katardziev po intervjuata veke se obiduva da izmisli nekoi istoriski prijatelstva megu makedoncite i albancite.Sepak najdobro e za nego da si ostane vo partijata kako propaganda a ne kako politicar bidejki harizmata mu e nula politicko iskustvo -1 a partijata -10.
Strelec
quote:
Originally posted by Patri0t
Spored mene... Penov e katastrofa za Skopje
Ова црвеново (и болдирано) е уште еден доказ дека Пенов е добра опција за Скопје!:)
intel
quote:
Originally posted by Patri0t
Spored mene i dvajcata ne cinat ama Kostovski e pomalo zlo.
Во право си,секако од твоја гледна точка.Човек кој пред две години беше носител на листа на СДСМ сега рака под рака фатен со опонентите негови од тие избори на кои беа поразени како поголемо зло.Лоша ви е логиката таму, Костовски тогаш беше помало зло.
Divider Да не бидам разбран погрешно, ама драг мој Интел, Паверов го стори тоа истото за кое сега го обвинуваш Костовски. Во секој случај, излишни муабети кога Паверов губи, а Костовски победува. Мене лично Костовски повеќе ми се допаѓа, но поважно ми е од градоначалникот екипата околу него. Самиот градоначалник не може да стори ништо позитивно или негативно без оние околу него, а во овој случај за мене е важно да победи народот, а не мочковците и криминалците. Тоа во моментов се двете фракции од реалниот центар ( Бучковистите од СеДеСе и Народна), другите матен вардар нека ги носи неврат.
Strelec Една навистина интересна работа!:) Самиот факт што опозицијата не истакнува свој кандидат за градоначалник на Скопје, нели значи признание дека немаат во своите редови појак човек од Пенов?:)
concrete Nema be Strelec , ocigledno nema, a ne e ni na nivo da odbere,predlozi i bezrezervno poddrzi i nepartiski kandidat, ama koj gi ima site nisani za VISTINSKI GRADONACALNIK. Vaka se fakja za divka , zamena za crno kafe, ama i toa e za nijansa podobro od drugite ponudi , posebno zaljubeni vo behaton kocki. Imam vo arhiva barem 50 slucai na napustanje na bombarder koj gori bez padobran, za da ne se izgori ziv ,a znaejki deka za minuta i nesto podocna pak ke bide mrtov.Toa e nekoja normalna instiktivna reakcija. I vidi cudo ima barem 2 slucaja koga skokacot ostanal ziv i zdrav.Znaci aj da vidime i cuda se slucuvaat.makedonija ne e bas nekoja zemja na cudata , ama koj ti go znae???? Bidi pozitiven!!!
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
I vidi cudo ima barem 2 slucaja koga skokacot ostanal ziv i zdrav.
Навистина е чудо... А да останеле и да се бореле со огнот (или ако имале среќа навреме да дојдат спасувачи), преживеани ќе имало повеќе!:)
Pana Ljubco Georgievski veke pocnal na golemo da raboti protiv Trifun.Ama tajno.Veke im dal nalog na svojte istomislenici da bidat protiv Trifun samo da mu dokaze na Gruevski deka ne go biva da vodi partija i ne znae da odbere kandidat. Toa istoto go kazal i Arben Dzaferi koj rekol deka se cudi kako moze opozicijata da nema sopstven kandidat. Pa uste i nekoj si Trajko Slavevski go stavile za nositel na lista.Ne be,definitivno se raboti za mrdnati luge. Siromaskite se dogovorile kako ke gi delat direktorskite mesta vo javnite pretprijatija vo Skopje.60%bile za DPMNE a20% za Trifun.Da ne e smesno bi bilo tragicno. Definitivno po site anketi (gi ima i DPMNE ama gi krie) gospodinot Risto Penov povtorno ke bide gradonacalnik. I toa uste vo prviot krug ke pobedi, vi garantira Pana.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by concrete
I vidi cudo ima barem 2 slucaja koga skokacot ostanal ziv i zdrav.
Навистина е чудо... А да останеле и да се бореле со огнот (или ако имале среќа навреме да дојдат спасувачи), преживеани ќе имало повеќе!:)
He,he....ocigledno nemas pojma za sto zboruvas, nemoj samo da mi kazes deka i nasive "drzavnici" tolku znaat kako e da goris na 8000 m. na -60 celzijusovi. Ako pak ocekuvaat da se "spasat" kako tie dva tri slucaja togas navistina Gospod neka i e na pomos na Makedonija!!!!!
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
...tolku znaat kako e da goris na 8000 m. na -60 celzijusovi.
Е ајде те молам кажи како останале тие двајца живи, ако скокнале без падобран од 8000 м.!?:))) Сега ми е конечно јасно колку треба да се верува на препораките да се гласа за Трифун!:)
Divider Glasajte za normalni lica (Paverov ne e toa). Pana, ne siri nebulozi ti se molam.
Pana Ne znam koj ti e ovoj Paverov ama tebe ne ti lici da upotrebuvas takvi selski zborovi.Ostaj go toa ,toa e za ropaci. Inaku se sto sum pisal e gola vistina i nabrgu ke se uveris vo toa.Ako ne veruvas samo javi se vo nekoj opstinski komitet na VMRO-NP i ke doznaes.Toa i ne e taka loso za vas sto go podrzuvate Ljubco.Ke rascistite za sekogas so Gruevski pa ke mozete pak da si bidete VMRO-DPMNE.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Ne znam koj ti e ovoj Paverov ama tebe ne ti lici da upotrebuvas takvi selski zborovi.Ostaj go toa ,toa e za ropaci. Inaku se sto sum pisal e gola vistina i nabrgu ke se uveris vo toa.Ako ne veruvas samo javi se vo nekoj opstinski komitet na VMRO-NP i ke doznaes.Toa i ne e taka loso za vas sto go podrzuvate Ljubco.Ke rascistite za sekogas so Gruevski pa ke mozete pak da si bidete VMRO-DPMNE.
Пана Паверов е alias командант Ристе Пенов , разбира се.
трендафил Интерсно е што ако Пенов останеше во коалиција со ВМРО, а Костовски со СДСМ, сега истите учесници на форумов ќе пишуваа исто само со заменети имиња. Кога некој зборува за градоначалник (истото важи за било кое место во власта) треба да се сети колку тој има направено во последната година пред избори повеќе отколку во претходните години по изборот. Под услов во последната година да не дрпнал ништо, толку има дрпано пред тоа. Кај Пенов разликата е голема. Има и неколку катастрофални потези. На пример сечењето на дивите костени на плоштадот Македонија. Кога веќе го спомнав плоштадот не ми е јасно зошто само не го уреди (нови клупи, и слично), а со босанскиот камен не изгради нов плоштад. Знае ли некој што стана со гранитните коцки од плоштадот. Каменот сепак не е отпаден материјал. Треба да се има и на ум дека до 1996 година локалната самоуправа беше скоро без пари, до 2000 со малку пари. Дури по 2000 буџетите на општините и градот Скопје се поголеми и тоа се забележува не само во Скопје, туку низ цела Македонија без разлика на тоа која партија е на власт. До 2002 година признавам дека Пенов беше хендикепиран затоа што градот Скопје мораше да ја издржува коалицијата што сега е на власт. Сепак не ми е јасно зошто да не избереме градоначалник роден во нашиот град (ваљда сите во СДСМ и ЛДП не се по потекло надвор од главниот град).
Pana
quote:
плоштадот не ми е јасно зошто само не го уреди (нови клупи, и слично), а со босанскиот камен не изгради нов плоштад
Bog da cuva.Samo ti si znaes sto ti znaci ova.Za drvata veke deset pati kazav deka bea samo za pticite sto po cel den serea na plostadot.Druga funkcija nemaa. Ako za nisto drugo samo plostadot sto go napravi evropski, gospodinot Risto Penov povtorno ke bide izbran za gradonacalnik. A toa sto vikas deka treba da bil roden vo Skopje ti e najgolema glupost.Samo taka zborite i ponatamu nemam nisto protiv,glasacite ke znaat da go "cenat" toa.
Pana
quote:
profesor od Arhitektonski fakultet
Toj ne e profesor.Toj e takanarecen profesor.Da mu pominese negoviot predlog za plostad ke videse sto ke zborese.
Pana
quote:
E sega shto e? Profesor ili ne?? Ednash go falish, ednash go napagjash?
Izvini sto ne sme se razbrale,mislev deka zboruvas za Zivko Popovski.Inaku sto se odnesuva do Grcev ,jas mislam deka covekot si ja znae rabotata(markicata za "Lumih" e negovo delo),megutoa taka ne mislat i vo arhitektonskite krugovi.Vangel Bozinovski predsedatel na arhitektite na Makedonija za nego veli deka e obicen sarlatan sto ne znae sto zbori.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
E sega shto e? Profesor ili ne?? Ednash go falish, ednash go napagjash?
Izvini sto ne sme se razbrale,mislev deka zboruvas za Zivko Popovski.Inaku sto se odnesuva do Grcev ,jas mislam deka covekot si ja znae rabotata(markicata za "Lumih" e negovo delo),megutoa taka ne mislat i vo arhitektonskite krugovi.Vangel Bozinovski predsedatel na arhitektite na Makedonija za nego veli deka e obicen sarlatan sto ne znae sto zbori.
Пана читај овде за [url="http://www.vest.com.mk/default.asp?id=66684&idg=4&idb=957&rubrika=Po%7Bta"]шарлатаните-де[/url],разбира се.
Pana Koga ke ja vidi covek kako izgleda zgradata na "Lumih" uste nedoizgradena i koga ke vidi deka tie sto go napagaa ovoj proekt ne bea vo pravo,togas i pisuvanjeto na penzionerot Karapetrov se deplasirani.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Koga ke ja vidi covek kako izgleda zgradata na "Lumih" uste nedoizgradena i koga ke vidi deka tie sto go napagaa ovoj proekt ne bea vo pravo,togas i pisuvanjeto na penzionerot Karapetrov se deplasirani.
Еве уште нешто за љубениот ти [url="http://www.delcevo.com/modules.php?name=News&file=article&sid=1040"]фаворит[/url]
OooOo [url="http://trifunzaskopje.org.mk/"]Trifun Za Skopje[/url] [:D]
Strelec Ало г-дине... Имате платено вие за реклама овде???
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Ало г-дине... Имате платено вие за реклама овде???
Mislis ANTIREKLAMA he,he!!! sajt koj ne azuriran od cca 10 Januari.... na klendarov gledam February 09 ...,a koga toa bea izborite??? I Penov e so nekoj vakov site???? Na Google napisav :Risto Penov za gradonacalnik i zamisli sto bese na vrvot: ... So Penov li najde muda da meri. Gospodinot Risto Penov ke bide gradonacalnik na Skopje i po tret pat za dobroto na site pravi skopjani. ...
Strelec Ајде колку за релаксација, еден виц...:) Nikola Gruevski otisol kaj Buchkovski da pobara sovet. Mu rekol: - A, be Buchko, kako uspevas so tolkava partija da se spravis? Mene mi ostana samo edna shaka lugje vo partijata, pa edvaj se spravuvam. A Buchko mu veli: - Najbitno e da si izberes dobar tim na sorabotnici. Da vidis ti moite bliski sorabotnici kolku se pametni, se ke ti bide jasno. Eve sega ke go viknam Kondarko i ke ti pokazam. Doagja Kondarko i Buchko go prasuva: - Koj e sin na tvoite roditeli, a ne ti e brat? Kondarko odgovoril: - Pa, toa sum jas! - Ete, gledas, - mu veli Buchko na Gruevski. Gruevski se vraka vo sedishteto napartijata i resava vednas da ja proveri inteligencijata na svoite najbliski sorabotnici. Go vika Trendafilov i mu go postavuva istoto prasanje. Trendafilov se misli, se misli i na kraj go zamoluva Gruevski da mu dade edno dva saata da razmisli, pa ke mu odgovori. I taka, ne mozejki da se seti na odgovor, Trendafilov resil da go prasa gradonacalnikot Risto Penov za pomos. Si veli, covekot e gradonacalnik, mora da znae. Koga mu go kazal prasanjeto, Penov mu rekol: - Pa, jas sum toa! Trendafilov, celiot radosen, se vraka kaj Gruevski i mu kazuva deka go nasol odgovorot i veli: - Pa toa e Penov, g-dine Pretsedatele. A Gruevski, razocaran, mu vika: - Ne e be, greska si. Toa e Kondarko!!!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Ало г-дине... Имате платено вие за реклама овде???
Za kakva reklama stanuva zbor?? :) [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"][img]http://www.dnevnik.com.mk/izdanija/2517/8410.jpg[/img][/url]
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
I Penov e so nekoj vakov site????
Пенов не е индивидуалец за да има свој личен сајт... Пенов е на чело на партија (ЛДП), Пенов е на чело на народот!:) http://www.ldp.org.mk/pretsedatel.htm
StormAngel Нема да го поддржиме независниот кандидат Трифун Костовски, бидејќи тој се занимава со ракомет Арбен Џафери [:D]
slasa uh majkata sto ne se vrati Hitler da gi sredi site politicari vo Makedonija gasna komora be ne gradonacalnici strelec ke go brisis ova :-))
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Пенов е на чело на народот!:)
Neznam za drugite, ama jas ni na gz ne go stavam, a kamoli na chelo! [:D]
Strelec Види го бе... блазе си му на Скопје каков алтан има!:) [img]http://www.lukaroski.com/forum/blaze_si_mu_na_skopje.jpg[/img]
OooOo Dobar e, nema shto :)) Celi 2 mandati mu trebaa da donese eden urbanistichki plan i sekoj mesec da go menuva i na kraj pak nishto da ne napravi ;) Svaka chast, napravi od Skopje svetsko chudo. Za samo 2 mandati napravi turizmot vo Skopje da cveta ili samo toa cvekjeto na masa kaj nego cveta? :) A tek drugite zafati, pa pa pa paaaaa (OooOo se drzhi za glava) da ne zboram. Ko LOREAL PARIS e ... Penov The Shminker! :)) Vaka kako shto sedi si vikam shto ubavo bi mu stoela edna koshula od Idrizovo ili Shutka posle revizijata na gradskata kasa ;)) [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Glasaj za poubavo Skopje - Trifun za Skopje![/url]
concrete [quote]Originally posted by Strelec Eeee..imaj usul daleku e maliot od toa, sto e mnogu naiven toa e sosema drugo!!! Ne mu e mesto ovde ,ama ovie denovi koga ke se setam ne mozam a da ne se zasmeam...ova ti e od prv red, mislam od kabina: edna pomala surija novinari od site ex-yu,nekoi svedi,avstrijanci,turci i bugari,mislam.Avionot Do-328 , bas ovoj [img]http://photos.airliners.net/small/0/1/9/674910.jpg[/img] na carter od Frankfurt do Nica. Opsta graja ,na site jazici. Na priod kako sto si znae tamu epten turnbolencija. Voobicaeno stisuvanje na glasovite. Vo eden moment jasno i glasno na makedonski : a be znae li ovoj da leta da mu e..majkata!!!! Sekunda, dve ,togas eden od bosancite : a bre makedonac, znas ti da su i ovde kontrolori francuzi!!?? Opsta mukla ,ama epten mukla ,megu site ex-yu .... Drugive se poglednuvaat zacudeno , a samo eden turcin poglasno nesto kako : what actualy did he said???
Strelec ОооОо, со ваков стил не си единствен на форумов... Исто се однесуваат и останатите симпатизери на Трифун!:) Ти реков јас... ојден си ти човече штом си дозволи да влезеш во коалиција со Slack & lav!:))) Туку ајде серизно да поразговараме за оваа работа... Доколку ги анализираме состојбите без зачинување со инает, јасно е дека Скопје како регионален комуникациски, сервисен и културен центар, со помош на Пенов е целосно оспособен за широка соработка и креативен натпревар со останатите урбани центри на југистокот на Европа. Сите негови ангажмани како градоначалник на Скопје, еве веќе втор манадат, се движат во таа насока. Со третиот мандат на Пенов ќе продолжи грижата за минатото на Скопје, како вековен запис за неговото градителство, обичаите и традициите, но и ќе продолжи градењето убав град, град во кој ќе бидат испочитувани сите предуслови за убав живот во него, комотен за сите негови жители и интересен за секој посетител.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec .............Со третиот мандат на Пенов ќе продолжи грижата за минатото на Скопје, како вековен запис за неговото градителство, обичаите и традициите, но и ќе продолжи градењето убав град, град во кој ќе бидат испочитувани сите предуслови за убав живот во него, комотен за сите негови жители и интересен за секој посетител.........
Strelec,aj podzapri malku, ke pomisli narodov deka si desant isfrlen vo Canada da mu obezbedi na Penov zona za istovaranje so bogatiot plen ...posle "uspesniot" eve da receme i tret mandat.... Nanaimo i ne e taka losa lokacija...kako odat sega palatite od azijatite , edno vreme bea bezobrazno mnogu eftini?????
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
ОооОо, со ваков стил не си единствен на форумов... Исто се однесуваат и останатите симпатизери на Трифун!:) Ти реков јас... ојден си ти човече штом си дозволи да влезеш во коалиција со Slack & lav!:)))
Ako ne se soglasuvam so tvojot stav ne znachi deka sum ojden. Inaku vo koalicija ne vlagam so nikogo, poshto imam svoja glava da razmisluvam. Na kraj kraeva nema nishto losho vo razmisluvanjeto na SLaCk i lav. Lugjeto mislat deka toa e pravilno, kako shto ti mislish deka tvoeto e pravilno. :)) Inache kazhi mi shto ne e tochno vo pogorniot post shto go napishav??
quote:
Туку ајде серизно да поразговараме за оваа работа... Доколку ги анализираме состојбите без зачинување со инает, јасно е дека Скопје како регионален комуникациски, сервисен и културен центар, со помош на Пенов е целосно оспособен за широка соработка и креативен натпревар со останатите урбани центри на југистокот на Европа. Сите негови ангажмани како градоначалник на Скопје, еве веќе втор манадат, се движат во таа насока.
Ja bev seriozen i do sega. Penov go unishti Skopje vo sekoj pogled!
quote:
Со третиот мандат на Пенов ќе продолжи грижата за минатото на Скопје, како вековен запис за неговото градителство, обичаите и традициите, но и ќе продолжи градењето убав град, град во кој ќе бидат испочитувани сите предуслови за убав живот во него, комотен за сите негови жители и интересен за секој посетител.
Moram tuka da te presecham. Nema da ima tret mandat :))
Strelec Оваа последнава реченица ќе ти ја ставам во quote (со уште многу други) ноќта веднаш по изборите!:) Колку да видиш дека си лузер!:)))
marko_polog Taka ti e batka koga zakonski nekoj im dozvoli politicki partii vrz etnicka osnova i toa kako edinstven slucaj vo Evropa, sega ke tresat gluposti i ke se izigravaat. Napraviva pazar so Skopje, sega Siptarite ke glasaat za Penov itn,, I nekoj ke napise ovde sozivot.
SLaCk Strelec, OooOo evoluirase i sfati koj e vo pravo ajde uste ti ostana zaedno so Pana i intel.Na pana spas mu nema ama za vas dvajca ima nadez uste ovie izbori da se smenite inaku...Penov na celo na narodot?So svojata takanarecena liberalno demokratska partija od 100 clenovi?pehehehe ajde neka se slikne uste ednas vo foteljata posto nema dolgo da ja vidi veke
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Strelec, OooOo evoluirase i sfati koj e vo pravo ajde uste ti ostana zaedno so Pana i intel.
Najde koj da kazhuva deka ja sum evoluiral i sum svatil. Ti mene me vregjash??
SLaCk Kakvo vreganje be pofalba e toa.Evoluirase vo svoite stavovi gi nadmina tesnopartiskite interesi i se zalagas za graganite:) P.S.Penov gubi kec u kec!
OooOo Izgleda deka sum edinstven shto se zalaga za gragjanite. Site drugite gledate po partiska linija. Da ne zastanea NP i DPMNE pozadi Kostovski, nemashe ni ti da zastanesh pozadi nego. Jas zatanav pozadi nego kako za nezavisen kandidat!
SLaCk A ti pa da ne ti napravil nesto Penov licno sigurno ke bese za nego:)Nema vrska bre Penov ne go sakam od referendumov navaka a i bashka kolku pati da ti kazam za referendumot se potpisav uste vie koga ne znaevte sto znaci zborot decentralizacija:)
OooOo Mene lichno?? Jas ne go znam Penov lichno, pa neshto lichno da mi zgreshi. Penov na celo Skopje mu ima zgresheno. [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun Za Skopje[/url]
concrete
quote:
Originally posted by SLaCk
A ti pa da ne ti napravil nesto Penov licno sigurno ke bese za nego:)Nema vrska bre Penov ne go sakam od referendumov navaka a i bashka kolku pati da ti kazam za referendumot se potpisav uste vie koga ne znaevte sto znaci zborot decentralizacija:)
DECENTRALIZACIJA kako toa sega demode zvuci , novato name of the game sega e REGIONALIZACIJA!!!!
OooOo Зад Костовски застана целата опозиција Демантирани тврдењата дека се ветувани директорски функции Иако вчера официјално ја доби и поддршката од последната опозициска групација во земјата -коалицијата ?Третиот патти, независниот кандидат за градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, вели дека во кампањата за локалните избори љубоморно ќе ја чува својата независност. Костовски е категоричен дека сам ќе оди во кампања и тоа со нагласено независен предзнак, но како благодарност за поддршката на неговата идеја да го направи Скопје поубаво и поперспективно место за живеење сепак, ќе биде присутен на конвенциите на партиите што ја поддржаа неговата кандидатура. Целата опозиција застана зад мојата кандидатура.Тоа е голем чекор напред во демократијата, бидејќи и партиите и нивните лидери полека зреат во ставовите за тоа што се нашите цели и како да стигнеме до нив. Јас сум горд што сите застанаа зад менееи, рече Костовски. Независниот кандидат за градоначалник на Скопје како шпекулации ги оцени тврдењата дека на партиите им ветил директорски места за добивање на нивната поддршка. ?Не можам да ветам нешто што немам. Јас сум прагматик и припаѓам на луѓето кои сакаат прво да скокнат, па да викнат - оп. Јас сў уште не сум ниту градоначалник за да ветувам, ниту, пак, сум во позиција да го правам тоа. Свесен сум дека имам сериозен противник зад кого стои сериозна партија и коалиција. Тоа е сериозен предизвик и за Пенов и за мене. Не се чувствувам како победник, но морам да признаам дека со нескриен оптимизам очекувам сето тоа да заврши во моја ползааи, рече вчера Костовски по потпишувањето на договорот за соработка со четирите партии од ?Третиот патти: СПМ, Демократскиот сојуз, Европската партија и Демократскиот сојуз на Србите во Македонија. За Костовски тоа беше чин од особено значење, бидејќи целата опозиција фактички застана зад него, со единствена цел да им се излезе во пресрет на барањата и потребите на граѓаните. ?Здружувањето на опозицијата и застанувањето зад мене може да послужи како модел како треба да делува и соработува опозицијата во иднина водена од идеја за подобрување на условите во кои живеат граѓанитееи, рече Костовски. Според Љубисав Иванов-Ѕинго, со потпишувањето на договорот се отвора нов процес во Македонија во кој вистинските кадри ќе дојдат на вистинските места. За изјавата на противкандидатот Пенов дека нема визија за да го води градот, Костовски вчера реплицира со ставот дека ја прочитал нивната концепција која сега е иста со таа од 1991 година...? Таа не личи ниту на проект, а не, пак, на програма. Ние имаме програма и таа ќе ја објавиме кога ќе дојде моментот за тоааи, рече Костовски и објасни дека во кампањата ќе зборува за неговата идеја за Скопје и реалните планови и програми како да го направи тоа. ?Преку ноќ Скопје не можеме да го промениме.Тоа е макотрпна работа. Но, мораме да ги зацртаме основните контури на градот каков го сакаме по неколку години. Тоа се прашањата кои, доколку победам, заедно со Советот на градот и со градоначалниците на општините ќе треба да ги решавамееи, објасни Костовски, одговарајќи на новинарски прашања. На крајот Костовски објасни и дел од тоа како ќе ја води кампањата за Скопје...? Во моите настапи ќе се обраќам кон граѓанинот, кон единката, која живее во Скопје. Тој самиот ќе одлучи на кого ќе ја даде поддршката на изборитееи, рече Косотовски и дополни дека воопшто нема да се занимава со личноста на конкурентите, ниту пак помислува да го спушти нивото на кампањата. Toa e toa shto OooOo dolgo vreme zbori deka Penov NEMA PROGRAMA, NEMA IDEA I NEZNAE da go vodi Skopje kako shto treba. So eden proekt se vleche 2 mandata pa misli deka i tretiot kje go dobie. LOREAL PARIS NADVOR OD SKOPJE!! :) [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun Za Skopje[/url]
Strelec Не празните муабети, туку ДЕЛАТА ќе го направат Пенов повторно градоначалник Пенов го рестартира Олимписки базен Свечен, радосен, полн со оптимизам, вчерашен ден на Олимпискиот базен во Скопје, кој поради неплатените долгови кон Топлификација, не работеше речиси 100 дена. Џагор, насмеани лица, пливачи, спортски работници, новинари, собрани пред глетката која ниту во сон не можеше да се замисли само пред неколку дена. Односно, до земањето на "жешкиот костен" во рацете на градоначалникот на Скопје, Ристо Пенов, човекот кој неверојатно брзо го реши најголемиот и најтешкиот проблем со скопското пливање... [url="http://www.vecer.com.mk/tekst.asp?tid=6038"]Повеќе[/url] Обрнете внимание на болдираното!
OooOo Bravo bravo, pred izbori mu tekna toa da go napravi. Mufla fati bazenot dodeka mu tekna na Penov. :) Neka go otvori da se izbanja posleden pat kako gradonachalnik ;))
Boriz Taka e sekogas, ke napravat nesto dobro den dva pred glasanje a setne???
Strelec Уште само ова го немав чуено!? Бреееј Пенов, срам те било!!! Како не ти беше срам да не ги платиш сметките спрема Топлификација??? Ц ц ц... Чујте и почујте, граѓани на Скопје... од денес немојте да плаќате сметки за струја, вода, телефон итн. Сето тоа Пенов МОРА да го плаќа! Така ОооОо вели!:)))
OooOo Strelec, pazi go ova, molim te. Vesta e od 3/1/2004 pred skoro edna godina: СКОПЈЕ И НАТАМУ ОСТАНУВА БЕЗ ЗАТВОРЕН БАЗЕН povekje info [url="http://www.vest.com.mk/default.asp?id=74327&idg=4&idb=1097&rubrika=Skopje"]tuka[/url] Dobro be, narodov stoka e?? Posle godina dena shminkerot Penov otvara bazen i sea treba URA da se vika?? I ako gradot nema nishto so bazenot i so smetkite, zashto Penov zima kredit za ova togash?? :))) A? :) Sramota e posle godina dena da iskochi i da kazhe deka e ova uspeh, pa i deka brzo go reshil problemot. Pazi molim te, posle godina dena (a neposredno pred izbori) e brzo, shto ne pocheka ushte 3 nedeli bar da beshe EPTEN pred izbori ;) Ajde sega neka iskopa edna dupka u Novo Maalo i neka reche deka i atmosferska kanalizacija kje ima tamu :) [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun Za Skopje!!![/url]
Strelec И ајде кој зборува од инает сега? Свесен ли си ти ОооОо дека Олимпискиот Базен не е обврска на Пенов? Олимпискиот базен е сопственост на АД ’Полет’. Тие не ги платиле сметките и што требаше Пенов да направи? Од џеб да извади пари? И бидејќи не си упатен (а и за да не мораш да ’копаш’ по архивите), да ти објаснам дека во меѓувреме (после тоа што го постираш) на ’Полет’ им се простија долговите и тоа по интервенцијана Пенов. Од АД ’Полет’ се заблагодарија тогаш и ветија дека во иднина ќе си ги надмируваат обврските. Арно ама, од пред три месеци газдите повторно престанаа да плаќаат. И пред 10-тина дена Пенов повторно го зема случајот во свои раце и повторно издејствува отворање на базенот! И има градоначалникот грешка некаде во овој случај!? Сите аргументи против Пенов ви се ’гола вода’... Не зборува разумот, туку омразата наталожена врз вас во форма на политичко гнило иње!?
OooOo Ako AD 'Polet' nemozheshe da si gi podmiri smetkite prema toplifikacija zoshto gradot ne skokna da napravi nekoj povolen dogovor odma? Zoshto chekashe? 500 plivachi i vaterpolisti zavisat od tie bazeni. Zoshto Penov toa go napravi BASH pred izbori? Zoshto ne pocheka posle izbori da intervenira? :)
Strelec Трифун така планира да прави? Ќе чека прво манадатот да му заврши!?:)
OooOo Neznam, za toa kje morash nego da go prashash, a Penov i malo dete go chita kako selski bukvar vekje :)) Nema spas, brodot tone, a i Penov so nego! Arivederchi shminkeru! ;) [img]http://www.dnevnik.com.mk/izdanija/2517/8410.jpg[/img] [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun za Skopje!!![/url] Penov za sekretarka u Loreal Paris! :)) Shminkeri na Skopje ne mu trebaat!
Strelec Јак си, нема што...:) А се ’изгубиш’ во дискусија, веднаш мавни ја сликата од Трифун и кажи дека Пенов е шминкер!:) Абе не ти е ни тебе лесно...:) Него, што мислиш... Некој да не’ чита тебе и мене, за кого ќе гласа?:))) Подобро молчи, пошто лоша услуга му правиш на Трифун...!:) И тие што планирале да гласаат за него, ќе се откажат после твоиве постови!:)
OooOo Neznam od kaj ti e toa deka se 'gubam' vo diskusija, ama ako :)) Mu pravam 'usluga' na Penov, greota e, barem da IZGUBI so pomala razlika :)))))
јузер Za Olimpiski bazen (pa i toj vo Karpos) sramota e sto ne rabotea tolku vreme. A i taa toplifikacija vo 9 saat navecer go isklucuvaat parnoto na ova ladno vreme (poslednite nekolku dena pustija srce). Toj zakon bil od 60-ta, 70-ta nekade i im odgovara i nemaat namera da go smenat. Pa posle lugjeto se great na struja, epa ke se great!
OooOo Ostavete i vie vash komentar i podrshka [url="http://trifunzaskopje.org.mk/diskusii_poraki.asp?lang=mak§ion=ediskusii_poraki&id=7&strana=2"]ovde[/url] do idniot gradonachalnik na Skopje - Trifun Kostovski :)
Pana Zal mi e za cicko Trifun sto ke si gi poarci parite na ropaci. Neli pozadi negovata kandidatura zastanal i Avdija Pepic(covekov e izbacivac vo "Proces" ama si napravil partija so tri clena)i Tome Stefanovski od nekoe si VMRO (ebam li go koe bese ,koe duri nema ni clenovi) turi mu pepel na se.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Zal mi e za cicko Trifun sto ke si gi poarci parite na ropaci. Neli pozadi negovata kandidatura zastanal i Avdija Pepic(covekov e izbacivac vo "Proces" ama si napravil partija so tri clena)i Tome Stefanovski od nekoe si VMRO (ebam li go koe bese ,koe duri nema ni clenovi) turi mu pepel na se.
Колега пана Дали овде гледам извесна колебливост и изразена несигурност кај тебе од изјавата неодамна јавно кажана овде дека ПЕНОВ ПОБЕДУВА УШТЕ ВО ПРВИОТ КРУГ ???. Или сеуште си стоиш (можеби и клечиш) позади неа ?
Pana
quote:
сеуште си стоиш
Stojam?Abe toa e blago kazano,sega se kladam so koj saka i u kolku saka deka gospodinot Risto Penov povtorno za golema sreka na site skopjani ke bide gradonacalnik. p.s.za tvoja informacija,dodeka pocne kampanjata pola od "partiite" sto sega go podrzuvaat ke go batalat.Drugata polovina ke se pokole megu sebe.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
сеуште си стоиш
Stojam?Abe toa e blago kazano,sega se kladam so koj saka i u kolku saka deka gospodinot Risto Penov povtorno za golema sreka na site skopjani ke bide gradonacalnik. p.s.za tvoja informacija,dodeka pocne kampanjata pola od "partiite" sto sega go podrzuvaat ke go batalat.Drugata polovina ke se pokole megu sebe.
Прашањето беше:дека ПЕНОВ ПОБЕДУВА УШТЕ ВО ПРВИОТ КРУГ ???. На тоа прашање сеуште го чекам твојот одговор , а не за можниот втор круг , разбира се.
Pana
quote:
ПЕНОВ ПОБЕДУВА УШТЕ ВО ПРВИОТ КРУГ
Tocno taka!
Bicho
quote:
Прашањето беше:дека ПЕНОВ ПОБЕДУВА УШТЕ ВО ПРВИОТ КРУГ ???. На тоа прашање сеуште го чекам твојот одговор , а не за можниот втор круг , разбира се.
Penov pagja ko krushka brat Pana osvesti se so vreme! Da ne ti bide teshko posle
concrete
quote:
Originally posted by Bicho
quote:
Прашањето беше:дека ПЕНОВ ПОБЕДУВА УШТЕ ВО ПРВИОТ КРУГ ???. На тоа прашање сеуште го чекам твојот одговор , а не за можниот втор круг , разбира се.
Penov pagja ko krushka brat Pana osvesti se so vreme! Da ne ti bide teshko posle
A be Bicho , nema zima za Pana ,vidra e toj, ne,ne greska... poveke jagula!!!!!!!!
Pana
quote:
poveke jagula
Kakva jagula be!Pred pet minuti se izvadiv od pamet bidejki ne mozev da se logiram.Sega ne mi e jasno dali bev baniran ili ne.A samo sakav da odgovoram na temata Tranzicioni profiteri. Ednostavno strav me faka vaka,bez opomena ako bidam baniram.Baska sto ne znam i zasto.
OooOo OffTopic: Chitaj [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8451"]tuka[/url] i [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=7722&whichpage=2"]tuka[/url] ili eve kje ti izvadam quote ....
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by Pana
p.s. me interesira dali sopstvenicive na forumov imaat nekoja korist od toa kolu luge ke pisuvaat na forumov.Ako imaat,ke gi zbogatime koga ke pocneme da se koleme.
Korist ima od konstruktiven muabet. Gledame shto pomalku da generalizirame i da gi sudime lugjeto od bilo koj aspekt, a povejke da gi kritikuvame ideite. Ednostavno gledame da ima kvalitet, a ne kvantitet.
Da te podsetam da ne rechesh deka ne sum ti kazhal ushte koga dojde ;) Da se vratime na temata ...
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
poveke jagula
Kakva jagula be!Pred pet minuti se izvadiv od pamet bidejki ne mozev da se logiram.Sega ne mi e jasno dali bev baniran ili ne.A samo sakav da odgovoram na temata Tranzicioni profiteri. Ednostavno strav me faka vaka,bez opomena ako bidam baniram.Baska sto ne znam i zasto.
Zosto se logiras ziti boga , kompjuterov mi e celo vreme on line i na klik od vreme na vreme ke zirnam koj sto beknal onamu kade sto sledam....inaku VM znae da iscezne na kratko.....
concrete Ah da , zaboraviv , Penov ti izvisuva........poveke od 80%.....
lav
quote:
Originally posted by concrete
Ah da , zaboraviv , Penov ti izvisuva........poveke od 80%.....
Во тој и таков случај КОЈ ПЛАЌА и каде ќе биде частењето за тој што изгубил?
concrete
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by concrete
Ah da , zaboraviv , Penov ti izvisuva........poveke od 80%.....
Во тој и таков случај КОЈ ПЛАЌА и каде ќе биде частењето за тој што изгубил?
Ako vozis od Minhen, na petljata Augzburg Ost se odvojuvas desno, pa prema aerodromot, pa posle levo za Rehling, na vtorata raskrsnica desno nagore vo brdoto po Bergstrasse do plostadceto (sred selo) ,odma karsi crkvata vo kafanata na Verle. Kazuvas na sankot : Kein Paverovski Mehr , Barbara ti tutnuva krigla od litar i ti pokazuva na koja masa,OK???
lav
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by concrete
Ah da , zaboraviv , Penov ti izvisuva........poveke od 80%.....
Во тој и таков случај КОЈ ПЛАЌА и каде ќе биде частењето за тој што изгубил?
Ako vozis od Minhen, na petljata Augzburg Ost se odvojuvas desno, pa prema aerodromot, pa posle levo za Rehling, na vtorata raskrsnica desno nagore vo brdoto po Bergstrasse do plostadceto (sred selo) ,odma karsi crkvata vo kafanata na Verle. Kazuvas na sankot : Kein Paverovski Mehr , Barbara ti tutnuva krigla od litar i ti pokazuva na koja masa,OK???
Kein Paverovski Mehr , Barbara : Das spricht fur sich selbst Herr Kostovski antworten fur das austat zu arbeiten
Strelec Вратете се на темата и не употребувајте други јазици освен македонскиот и англискиот!
Strelec РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ЖЕНА-ПАРК ПРИ КРАЈ Фонтаната ќе биде украс на паркот Реконструкцијата на паркот Жена-борец, што почна пред неколку месеци, е веќе при крај. Паркот ќе биде најубавата зелена оаза среде Скопје. Деновиве беше поставена новата урбана опрема, а во наредниот период остана поплочувањето на двете патеки што водат кон влезот на Градскиот трговски центар. Браво за тој што го средил парков!
intel
quote:
Originally posted by Strelec
РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ЖЕНА-ПАРК ПРИ КРАЈ Фонтаната ќе биде украс на паркот Реконструкцијата на паркот Жена-борец, што почна пред неколку месеци, е веќе при крај. Паркот ќе биде најубавата зелена оаза среде Скопје. Деновиве беше поставена новата урбана опрема, а во наредниот период остана поплочувањето на двете патеки што водат кон влезот на Градскиот трговски центар. Браво за тој што го средил парков!
Ќе прашам во стил на СП лидерот: Кој го е тоа направил дами и господа?Да не се некои ванземаљски биќа? Него шала на страна Ѕинго зад Костовски е или пред него?
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ЖЕНА-ПАРК ПРИ КРАЈ Фонтаната ќе биде украс на паркот Реконструкцијата на паркот Жена-борец, што почна пред неколку месеци, е веќе при крај. Паркот ќе биде најубавата зелена оаза среде Скопје. Деновиве беше поставена новата урбана опрема, а во наредниот период остана поплочувањето на двете патеки што водат кон влезот на Градскиот трговски центар. Браво за тој што го средил парков!
Bravo za Alarova!
Strelec Ветено, сторено, а и повеќе од тоа - Ристо Пенов
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Со ЧИИ ПАРИ...
Со парите од градската каса! И плус со некои мали донации од овде, или онде! Е сега, тебе веројатно те чуди како Пенов успева со толку малку пари да направи толку многу работи... и во право си... Навистина е чудно... Но ете доказ дека кога се има волја, ништо не е невозможно! Ветено, сторено, а и повеќе од тоа - Ристо Пенов
Чудото би било УШТЕ ПОГОЛЕМО почитуван колега Стрелец , ако ми (по)кажеш КАКО ТОА ПЕНОВ односно неговите роднини многу блиски но и други (жената нели не му е роднина за разлика од макјкаму која сепак му е роднина) и поред СИРОМАШТИЈАТА успеал да „содаде„ средства да има АТРАКТИВНИ ДУЌАНИ во ГТЦ. пс Само немој (pls) да одговориш дека не се негови ...мислам на атрактивните дуќани во ГТЦ ами се ете на женатаму или пак на мајкаму соромашката , како што е забележано во катастарските документи. ппс Со парите од градската каса! И плус со некои мали донации од овде, или онде! Ако е одговорот оваков ....ОК нели се „снашол„ кај нас се вели а насекаде во светот во ЗАТВОР се праќа и тоа веднаш ...додека трае истаргата за тоа.
OooOo revizija na gradskata kasa posle 8 godini kje pokazhe so kakvi i za kakvi "donacii" i mali pari se pravi toa :)) [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun za Skopje[/url]
lav
quote:
Originally posted by OooOo
revizija na gradskata kasa posle 8 godini kje pokazhe so kakvi i za kakvi "donacii" i mali pari se pravi toa :)) [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun za Skopje[/url]
Од твоја уста во божји уши колега. АМИН
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
revizija na gradskata kasa posle 8 godini kje pokazhe...
Ова не е Технометал за некој да си игра со каси и со пари, ОооОо!?
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
revizija na gradskata kasa posle 8 godini kje pokazhe...
Ова не е Технометал за некој да си игра со каси и со пари, ОооОо!?
Но не е и ЦК на СКМ-ПДП каде беше вработен другарот Пенов , кој за последниот Конгрес „позајми„ пари од ПЕНЗИСКИОТ ФОНД ...тогаш преполн со пари , ама тие биле само ПЕНЗИОНЕРСКИ. А сега ФОНДОТ нема пари за навремено исплатување на пензии , та се земаат дури и кредити од странство во затскриени форми на позајмици со енормни камати од кои (ќе ги) боли глава идните генерации на Македонци , за да се „намират„ сегашните пензионери - нивни гласачи и тоа ептен верни кои плашејќи (ги) се дека со одумирање на комунистичките институции и тие ќе си останат без своите пари со прстот во уста.
Strelec Зборуваш за некое време од илјада деветстотини и пченка берење? И Доста Димовска пред 15-20 години беше асистент по предметот Марксизам и самоуправување, па ајде обиди се да ја квалификуваш како ’марксист’ сега!:) Зборуваме за Пенов како за градоначалник... Зборуваме за Пенов за она што го сработил последниве 8 години! Ветено, сторено, а и повеќе од тоа - Ристо Пенов
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Зборуваш за некое време од илјада деветстотини и пченка берење? И Доста Димовска пред 15-20 години беше асистент по предметот Марксизам и самоуправување, па ајде обиди се да ја квалификуваш како ’марксист’ сега!:) Зборуваме за Пенов како за градоначалник... Зборуваме за Пенов за она што го сработил последниве 8 години! Ветено, сторено, а и повеќе од тоа - Ристо Пенов
Јас мислев дека сакаш да зборуваме за ЦЕЛАТА ЛИЧНОСТ а не и само за дел од неа , мислам секако на „светлиот дел„ кој е повеќе податлив за темата , нели ?. пс А за Доста не зборувам само затоа што не е во темата и не е кандидат за градоначелник ..нели???
Bicho Odsekogash me frapirala niskosta na mentalniot kapacitet na Andrew Zhernoffski, a osobeno e zanimliva za posmatranje i analiza negovata priprosta naivnost so koja si veruva deka nekoj kje gi "kupi" negovite umstveni akrobacii koi ne bez napor gi srochuva pustiot se so cel da zvuchi, ete taka, barem BEOGRADSKI JEEBO TEEE, ama me zachudi sho majka bara Kondarko, ochigledno pametno i sposobno za rasud dete, na ista masa so "mentalno predizvikaniov". Vo prilog ve molam poglednete shto izjavuva tipusov! Andrew Zhernoffski, de: Трифун Костовски да го врати пратеничкиот мандат. Ова денеска го побараа довчерашните негови пријатели од коалицијата „За Македонија“, СДСМ и ЛДП, за да може во Парламентот да ги претставува следниот од листата, чиј носител беше Костовски. „Неговата кандидатура ја најави, првата реченица рече дека треба на Скопје, или на местото каде тој се кандидира, да се врати моралот. Е, ако сакате да се врати моралот во РМ или како градоначалник на Скопје, или кандидат за било која функција, државна или на локално ниво, тогаш ќе го почитувате моралот и ќе го почитувате моралот“, изјави Андреј Жерновски, ЛДП. UATAFAK??? E ako znae "momakov" (edno vreme, NAJPOSAKUVAN JERGEN U SKOPLJU) sho saka da kazhe ja siminjam shlemot i se dzhitkam od toa helikopterot direkt na glaa, zhimi sve!!! „Ако сака да биде кандидат г-нот Костовски со претставување на морални капацитети, тогаш ќе го врати мандатот, кој го доби, благодарејќи на гласовите, кои застанаа позади нашата опција“, рече Жерновски. Претставниците на владеачките СДСМ и ЛДП велат дека Пенов и Костовски не се исто, иако актуелниот градоначалник Пенов првиот мандат го доби од сегашните поддржувачи на Костовски. „Не можеме да направиме никаква паралела, иако гледаме дека има таква тенденција од страна на противничкиот табор, бидејќи веќе два мандати ние сме во иста коалиција“, додаде Андреј Жерновски. NE BE ICH!!! PAVEROV GO GLASAA VMRO, A SEA E SO SDS!!! Gubat ovie ko zhuti, uplasheni se vekje ne znaat sho tresat! JEEBO TEEE!
lav
quote:
Originally posted by Bicho
Odsekogash me frapirala niskosta na mentalniot kapacitet na Andrew Zhernoffski, a osobeno e zanimliva za posmatranje i analiza negovata priprosta naivnost so koja si veruva deka nekoj kje gi "kupi" negovite umstveni akrobacii koi ne bez napor gi srochuva pustiot se so cel da zvuchi, ete taka, barem BEOGRADSKI JEEBO TEEE, ama me zachudi sho majka bara Kondarko, ochigledno pametno i sposobno za rasud dete, na ista masa so "mentalno predizvikaniov". Vo prilog ve molam poglednete shto izjavuva tipusov! Andrew Zhernoffski, de: Трифун Костовски да го врати пратеничкиот мандат. Ова денеска го побараа довчерашните негови пријатели од коалицијата „За Македонија“, СДСМ и ЛДП, за да може во Парламентот да ги претставува следниот од листата, чиј носител беше Костовски. „Неговата кандидатура ја најави, првата реченица рече дека треба на Скопје, или на местото каде тој се кандидира, да се врати моралот. Е, ако сакате да се врати моралот во РМ или како градоначалник на Скопје, или кандидат за било која функција, државна или на локално ниво, тогаш ќе го почитувате моралот и ќе го почитувате моралот“, изјави Андреј Жерновски, ЛДП.Ако сака да биде кандидат г-нот Костовски со претставување на морални капацитети, тогаш ќе го врати мандатот, кој го доби, благодарејќи на гласовите, кои застанаа позади нашата опција“, рече Жерновски. Претставниците на владеачките СДСМ и ЛДП велат дека Пенов и Костовски не се исто, иако актуелниот градоначалник Пенов првиот мандат го доби од сегашните поддржувачи на Костовски. „Не можеме да направиме никаква паралела, иако гледаме дека има таква тенденција од страна на противничкиот табор, бидејќи веќе два мандати ние сме во иста коалиција“, додаде Андреј Жерновски. Gubat ovie ko zhuti! JEEBO TEEE!
Почитуван колега. За тоа што го пишуваш има отворено тема , само за да не ти кажат дека мораш да се преусмериш на тој топик. поздрав
Bicho EH?! Ne vidov :))) Ups! Taman da go izbrisham postot mi tekna deka sepak i tuka mozhe po ovaa tema da se rasprava, ako ne e duri i vistinskoto mesto za toa. Tnx Lafe, ama bash i ne si moral nov topik da otvorash si mozhel i tuka da go postirash tvoeto moslenje! Bud zdorov! [:D]
SLaCk A be lav sto te cudi sto Penov ima dukani na sekade niz gradov pa gledash sto pisuva Strelec toj so malku pari pravi trisat cuda pa duri i za nego i semejstvoto ostanuva!A be vakov covek ednas majka raga:)Shega na strana kako ne mu e sram na ovoj kameleon Penov sekoj den da se pojavuva na televizija i da ja zloupotrebuva svojata pozicija za predizborna kampanja od 1 januari navaka sekoj den e na TV i se neshto vetuva deka ke storel a lani mozam da kazam deka 3 pati go imav videno na TV i toa dva pati na mitingot na B.C. i tolku!
lav
quote:
Originally posted by SLaCk
A be lav sto te cudi sto Penov ima dukani na sekade niz gradov pa gledash sto pisuva Strelec toj so malku pari pravi trisat cuda pa duri i za nego i semejstvoto ostanuva!A be vakov covek ednas majka raga:)Shega na strana kako ne mu e sram na ovoj kameleon Penov sekoj den da se pojavuva na televizija i da ja zloupotrebuva svojata pozicija za predizborna kampanja od 1 januari navaka sekoj den e na TV i se neshto vetuva deka ke storel a lani mozam da kazam deka 3 pati go imav videno na TV i toa dva pati na mitingot na B.C. i tolku!
Сега им е моментот , кога им се раскопчани панталоните та можеш и пожелно е дури и да ги „опашеш„ по некој пат , само да гласаш за нив. Е тоа е задолжително , а се друго е (ab libitum) или како вие повелате избирачи , разбира се.
OooOo Ushte nekolku denovi ne delat od pobedata na Trifun Kostovski :)
Strelec „Ветено, сторено, проверено“ мотото под кое ќе настапи Пенов Со денешниот настап Пенов ги откри картите со кои ќе се обиде да остане на градоначалничкото место во Скопје. Откако даде отчет за она што го сработил во изминатите 8 години и се пофали дека секој ден реализирал по еден проект, Пенов најави дека овојпат ќе се бори не за трет туку за прв градоначалнички мандат, зашто по овие избори решавањето на локалните проблеми нема да зависат од расположението на централната власт. „Со новите ингеренции јас на овие избори од граѓаните всушност барам прв мандат. Во новиот мандат за прв пат еден градоначалник на Скопје ќе има можност во пракса да ги примени сите ингеренции за кои во изминативе 8 години сум се залагал да ги добие градоначалникот на Скопје“, вели Ристо Пенов. „Ветено, сторено и проверено“ се слоганите со кои Пенов ќе настапи на овие локални избори. Ова мото испечатено на шалови го носеа неговите симпатизери и приврзаници во изборниот штаб кој е лоциран на плоштадот Македонија. „Ние се одлучивме за проверен избор. Ние знаеме дека граѓаните на Скопје заслужуваат понуда која што се базира на проверени резултати“, вели Андреј Жерновски. Пенов два пати го спомна и неговиот противкандидат Костовски меѓу донаторите на кои им се заблагодари за помошта што ја дале за проектите во Скопје. На коментарите од изборниот штаб на Костовски дека таборот на владеачката коалиција е нервозен зашто му бара да го врати пратеничкиот мандат, Пенов возвраќа. „Ме гледате, не сум нервозен“, вели Пенов. Кампањата за локалните избори, владеачката коалиција ќе ја води повеќе со средби со граѓани отколку митинзи кои најверојатно ќе ги има само во големите градови.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
„Ветено, сторено, проверено“ мотото под кое ќе настапи Пенов Со денешниот настап Пенов ги откри картите со кои ќе се обиде да остане на градоначалничкото место во Скопје. Откако даде отчет за она што го сработил во изминатите 8 години и се пофали дека секој ден реализирал по еден проект
Realizacija, NO SAMO PRED IZBORI! I pred proshlite i pred ovie sega! :)))) 8 godini ve lazhe, ushte li be??? Do koga???
Strelec Ветено, сторено, проверено - Ристо Пенов [img]http://media.a1.com.mk/media/vesti/risto-penov1.jpg[/img]
OooOo Lazheno, nikogash storeno samo shminkano, izgubeno na izborite - Risto Penov :))
SLaCk lazheno,kradeno - izbrkano moto na mali Penov-paverov.Prasanje za Strelec od kade znaes ekako ke mu bide mototo na Penov 3 dena pred da go objavi oficijalno?A posle za drugi lepis etiketi deka se partiski oboeni.Ti si teshka komunjara.
Pana
quote:
поважно е што губите на листите,
Taka ide toa.Leka poleka.Kako ide vremeto ke vidite deka gospodinot Risto Penov pobeduva pa ke se usredsredite na listite.Demek na listite gubime hi...hii...hiiiii...kako li samo go izracuna toa ziti se. Posle izvesno vreme ke recete "dobro,ne gubite na listite ama Vardar ke izgubi od Pobeda.Srcinja ste zimi se. Ednostavno ne mi e jasno kakov li e toj poriv da se zbori protiv samo kolku da se zbori. Mora da e mnogu tesko toa.Stanuvas sabajle se gledas vo ogledalo i vikas "ke zboram be koj mi sto moze".Tesko,mnogu tesko se zivee taka.
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
мене тој морлок отсекогаш ми беше загадочен.
Pa kaj si ti be Bichidere p.... li mu m....! Te snema duri i se zagrizhiv, si velam Divcho mi go nema [:D] Kaj beshe be, pa na nekoi buKari da ne im se navrte po nivni sajtovi? [:D][:D] Inaku ovaa ti e dobra: "zagadochen morlok" ha, ha, ha! Slushaj Zen majstor e Andrew be, ne e shala [:o)] Jas edvam chekam da chuja ushte nekoj negov koan! [xx(]
Bicho
quote:
Originally posted by concrete
Cekaj Bicho , ako treba da se vrati MORALOT toa znaci deka sega ne e tuka , nekade na odmor li e, toa bi znacelo deka aktuelniot kandidat e NEMORALEN ( vo koj smisol Zernovski verojatno znae!!!). Dali toa dobil Penov nekoe PROSVETLUVANJE pa stanal MORALIST ili sto e rabotava????? Ova Sir Andrew Zhernoffski ti e dobra , da ne si razbral koj mu gi preporacal toa naocarcinjata??????
Concrete ne se muchi da go dokuchish koanot na majstorov, ti se molam! Za toa treba prazen um, ha ha ha [:D] Inaku Sir Andrew Zhernoffski e "Sir" zatoa shto e pompezen, a vo isto vreme nishtavilo tokmu kako nekoj angliski lord. Glup, tup i neupotrebliv, a naduen ko balon!
concrete hi...hii...hiiiii...????..... da ne se utnav jas ona so lisica,ova hi...hii...hiiiii...a Pana????:):) Gubi bre Penov, ic ne se zamajuvaj, ne deka skopjani go sakaat ili ne go sakaat , mislis nekoj gi esapi , gubi od drugi po prozaicni pricini...no ic ne go zali muva ne go lazi onaka nafatiran, a i nikoj nema da go pipne za toa, naredena e!!!!
Divider Губи Пенов, губите на листите, ама Вардар победува!! Во секој случај оваа власт доведе до тоа да не можеме ниту една Андора да ја победиме. Некој ќе реше дека власта не е виновна за тоа. Ами кој е? Да не е таа, немаше да има волкава депресија и малодушност, дури и кај фудбалерите.
Pana
quote:
оваа власт доведе до тоа да не можеме ниту една Андора да ја победиме.
Dali se citas pred da napises nesto.E toa e toa. Ova neka go procitaat site i ke im bide mnogu pojasno za sto se raboti. Mislam jas sum definitivno zbunet.Ne ocekuvav barem ti da odgovoris kako posleden kopuk.Sramno i zalno.
Divider Остај ме сега, попизден сум што не можеме ни Андора да ја скичмиме како што е ред. Но, дека депресијата е присутна поради фактот што власта го унесреќува народов, му го оздема и последниот залак од уста, точно е. Кога ќе ги склпоиш мозаиците на секојдневието, дури и една баналност се наложува дека е резултат на лошо владеење.
Pana
quote:
Остај ме сега, попизден сум
E aj,ke te ostavam nema problem, bidejki si popizden.
Divider Хехехе. Туку, како се чувствуваш сега како иден член на губитници?
Pana Divider,ziti se,ama najiskreno,dali i ti veruvas deka moze da izgubime od ovaa bagra.Nikogas be prijatel,nikogas.Toa samo ednas se slucuva vo zivotot i nikogas poveke. Pa znae narosdot koj e DPMNE i koj e DPA.
Divider Кој рече ДПМНЕ и ДПА, зборам за Народна, да се разбереме, нели.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
Divider,ziti se,ama najiskreno,dali i ti veruvas deka moze da izgubime od ovaa bagra.Nikogas be prijatel,nikogas.Toa samo ednas se slucuva vo zivotot i nikogas poveke. Pa znae narosdot koj e DPMNE i koj e DPA.
Tragicno e sto isto znae koj e i SDSM ,LDP i ostanata bratija.....toa e MEGATONSKIOT problem koj i visi nad glava na Makedonija...uste nekoe vreme...
concrete
quote:
Originally posted by Divider
Кој рече ДПМНЕ и ДПА, зборам за Народна, да се разбереме, нели.
i NARODNA , Divider i narodna... ne si pravi bajram na umot,biznis priznavam , ama bajram nemoj!!!
Pana
quote:
Народна,
Srcinja.Moze li da mi kazes kako stoite na anketite spored vasi izvori.Mislam vo sporedba so DPMNE.
Divider Изјача е израз од еден мој другар кој ми се допадна. Значи победи во суперлатив. Односно, над другите. Изјача:победи! Јача:победува, хехехе.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
concrete, ама признај дека на тебе личи!:)
A be krv ne e voda :) :) !!! Stvarno sto vi bidna ?????
Pana Tebe sigurno ke ti se dopadne i ovoj izrazkalakurnica!Ili veke go znaes. Pa i jas sum ti drugar i da ti kazam nesto.
Divider Калакурница го знам, тоа е отслик на сегашнава состојба во Македонија, за жал. Го знаеш ли изразот дупнимандало?
Pana
quote:
дупнимандало?
Hi...hi....hiiiiii... e ova mora da e nekoj prilepski sleng. Nego stvarno, sto mislis, so kolku glasovi ke pobedi gospodinot Risto Penov. jas mislam deka ke ima nad 30.000 glasovi poveke od Trifun.
concrete Dobra idea:BROJ NA GLASOVI NA POBEDNIKOT!!! Po kolku ke stavime vo pot,koj ke bide virtuelniot bukmejker i kako ke se isplati dobitnikot????? Tocnost do 1 glas, od Sluzben vesnik na Makedonija.Predlozi????
OooOo Leleeeeeee, od ochaj li gi stavivte potpisite za Penov?? I 2 potpisa ne ve spasuvaat, gubi veleshanecot GARANT! :)
OooOo Izvadok od linkot na Great_Macedonian
quote:
Смешно е како во своите заслуги Пенов се обидува да ги смести и хотелите што, кога тој дошол за градоначалник биле два, а сега се пет?! Белки не ги направи и нив Пенов.
he he he ;) Ne mu e prvpat da sobira poeni preku nechij tugj grb!
quote:
Колку години се прави јужниот булевар, уште колку ќе се прави обиколница на Скопје, а за колку години се направи Камени мост? И дали е готов? Дали некој спомена трамвај!?
Kukuuuuuuuuuu. Kakov tramvaj kutrite baraat. Toj eden bulevar 8 godini neznae da go sredi, pa tramvaj :)
quote:
Сепак, скопјани за Скопје не се информираат од вести, туку на самото место - од воздухот што го дишат секое утро, од траумите што ги имаат обидувајќи се да најдат паркинг или од провевот во раздрнданиот автобус во кој се клатат до работа.
Ne sum bil samo jas shto sum gi zaprimetil ovie raboti. Tu majkata ... ;)
quote:
Добро, плоштадов е убав, но тој само ја нагласува грдотијата на сето друго. Башка, добра страна е тоа што на телевизија не се забележува колку смрди канализацијата на тој ист плоштад, и тоа среде зима.
E ova ne go znaev. Znachi radijaciata od Veles, ni ja donese Penov i vo Skopje ;)) Ete ushte nekolku prichini plus zoshto treba Trifun da bide gradonahclanik na Skopje. Shminkerajot na Penov ispliva na povrshina. Trifun Za Skopje!!
Great_Macedonian OooOo blagodaram, na tije izvadoci od linkot sakav da se osvrnam, a ne za reportazata od Italija. Mozebi nee za sve kriv Penov, bugetot e mal, sepak slusam go podoteral Skopje no... jas lani koga bev vo Makedonija iako nemav prilika da se prosetam niz Skopje(osven ednas srede noik) imav prilika da go zaobikolam pokraj gupskite "piramidi", vozevne po eden star iskrsen pat koj kako sto pamtam nikogas nee popraven. Vie od Skopje treba da znajte za koj pat zboruvam... koga sakas od skopski aerodrom da go zaobikolis Skopje za nakaj Tetovo.. Ohrid. E sega da bev jas nekoj stranec koj nisto ne znae za Skopje od taa slika sto ja vidov na poslednite skopski naselbi, Skopje mi deluvase ko arabski grad. Znaci ne e bitno centarot samo da bide ubav a na site vlezovi od skopje i site krilni naselbi da se dupki i gubre. Mora ednakvo nasekade da se raboti.
Strelec
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
sto mislite za ova.... http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=20617
Posle 'ZNM', najgolem akcioner na vesnicite Vest, Vreme i Utrinski Vesnik e Trifun Kostovski... Koj zdrav moze da pomisli deka ovie vesnici mozat da pisuvaat afirmativno za Penov... Srekja ne se site kako OooOo, pa da nasednat na vakvi tekstovi! A baska, da bea i Betmen, Supermen i Spajdrmen zaedno, nemase da mozat bez pari (i so iljada sopki) da go napravat i centarot i cela okolina okolu Skopje!
OooOo Nikoj ne nasednuva na tekstovite. Toa e nazhalost vistinata. Gradonachalnikot ne srabotil NISHTO za da gi sprechi novinarite da pishuvaat!
Strelec Ne e rabota na gradonacalnikot da sprecuva pisuvanje na takvi tekstovi... Penov imase popametni raboti so koi shto se zanimavase dosega... Dodeka drugi pisuvaat, Penov od Skopje pravi metropola! E sega, onie shto go mrazat, ne mozejki da mu se sprotivstavat na negovite dela, nishto ne im preostanuva drugo osven da pisuvaat po forumi deka Penov nishto ne napravil, deka Penov e od Veles i deka Penov shminkal... Kolku se samo takvite jadni!:( Drugo ne znaat (t.e. nema) shto da napishat protiv vistinata... i zatoa moraat da go pisuvaat toa, pa toa! Se' edno isto...:( Iskreno gi zhalam!:(((
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Ne e rabota na gradonacalnikot da sprecuva pisuvanje na takvi tekstovi... Penov imase popametni raboti so koi shto se zanimavase dosega... Dodeka drugi pisuvaat, Penov od Skopje pravi metropola!
Ne rekov deka e rabota na gradonachalnikot da sprechuva da pishuvaat, naprotiv gradonachalnikot treba neshto da SRABOTI za da im zatvori usta na novinarite za da gi sprechi da pishuvaat loshi raboti. A kaj Penov ti e rabotata SHIROKO TI POLJE .. pishuvaj za sho sakash poshto mnogu ima :) Ostatokot od tekstot nema da go komentiram poshto vekje i malite deca znaat dali e laga ili ne ;)
OooOo Jas sega primetuvam kako Strelec ova fino lepo go isfiluval.
quote:
Originally posted by Strelec
Уапсени уценувачи на Трифун Костовски Кандидатот за градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, бил уценуван. Двајца новинари и директор на агенција за обезбедување му барале 60.000 евра, во спротивно му се заканувале дека пред избори ќе му ги изваделе валканите алишта. Уценувачите се уапсени. Zarem ima valkani alishta!? Neli chesen beshe ovoj?
Se prashuvam zoshto ne go pastirash cel tekst?? A eve dragi forumdjii zoshto chichko Strelec toa ne go napravil ... „Се работи за реализирано кривично дело уцена, што пред 7 дена е упатено од страна на 3 лица, кои се приведени. Мотивите се чисто финансиски. Од страна на 3 лица упатено е писмо до пратеникот и кандидат за градоначалник Трифун Костовски, во кое преку уцена бараат 60.000 евра. Случајот е пријавен, од наша страна беа превземени конкретни мерки, обезбедени се лицата, обезбедени се материјални докази против нив и поднесена е кривичната пријава“, изјави Горан Павловски, шеф на кабинет во МВР. Од изборниот штаб на Костовски го потврдија случајот и изјавија дека не смее да се дозволи политизација на еден јасен криминален чин. Ete kako Penovci cenzuriraat i prikazhuvaat izmishljotini protiv Trifun Kostovski idniot gradonachalnik na Skopje. Motivot e biten, a ne toa shto oni pishljiva banda od trojca izmislile i napishale vo pismoto!!!
dalila
quote:
Originally posted by Strelec
Додека не видам дека повеќето политичари во Македонија станале чесни како Пенов, моја нога таму не стапнува!
Nema ti dolgo da si dojdes.[;)] Nitu Penov e takov kavov sto ti go zamisluvas ,niti vo makedonija imalo nitu ke ima cesni politicari. Mozebi prethodno nekoi od niv bile cesni luge,ama koga ke se dograbat do vlast brzo se menuvaat. Da ne go poznavas ti Penov od vremeto pred da stane vlast?[?][?][?]
Strelec Pa normalno deka motivot e biten...:) Shto menja ova!?:))) Si barale lugjeto 60 iladi evra za da ne kazhuvaat kako Tripun kradel pari... Jasno ko grav! Zoshto Penov nikoj ne go ucenuva?:))) Nemaat nishto protiv chovekot, osven prazni muabeti za paver itn. Da imashe navistina nekoj dokaz za tie paver elementi, kje izlezeshe na povrshina toa!:) I kje go ucenea i nego:))) E Tripune, Tripune... tuku aj da si molcham denes, za ater na praznikot tvoj!:)))
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Dodeka drugi pisuvaat, Penov od Skopje pravi metropola!
Strelec be da mu se snevidi! Kaj shto pred vreme se "krunisavte" za pobednici ti, Pana i Intel, bar ne zbori raboti vo koi ni samiot ne veruvash. Da objasnuvam kje treba, ili jasno ti e i samiot?!
OooOo Kje treba da se doiskazhesh izgleda, zasho rabotite si gi vrti kako kje mu tekne :)))
Strelec
quote:
Originally posted by Bicho
Da objasnuvam kje treba, ili jasno ti e i samiot?!
Објасни си сам на себе... Мене јасно ми е!:) p.s. Патем, објасни му и на ОооОо... греота е!:)))
Bicho Znam deka ti e jasno. Nemashe ni jas ni ti da se potucame po svetot da beshe vistina sho zborish. Tuku ja bar ushte i kje se vratam (nekoj den), ama samo dodeka ne otidam pak!
Strelec Додека не видам дека повеќето политичари во Македонија станале чесни како Пенов, моја нога таму не стапнува!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
...чесни како Пенов...
Kukuuuuu dali da se smeam, da mavam so glava vo zid ili da se smeam [:D] Ova NE E vic na godinata, ova NE E vic na dekadata, ova E vic na stoletieto!
Strelec Појма немам што си напишал... Престанав тебе да те читам!
intel Паверов па паверов.Се ми се мота нешто во глава.Плоштадот ова она.Што е разликата помеѓу Широк сокак и Плаошник до плоштадот во Скопје. Како тогаш на слацк и лав им беше потег године јеботе, дека е од Ганка?(неможам во овој кош сепак да ги ставам бичо и оооооо) Барам прецизен и точен одговор?
concrete A be, Vasi Visocestva , mnogu se namnozivte , kako stojat rabotive vo momentov ??? Ke ja bidne Makedonija Kralevina , al ne????
Strelec
quote:
Originally posted by intel
Што е разликата помеѓу Широк сокак и Плаошник до плоштадот во Скопје.
Не знам што ќе ти одговорат, ама разликата е во тоа што плоштадот го направи Ристо Пенов... И од тие причини мора да добие негативна оценка! Него, читам една убава вест, ама уште отсега ги знам одговорите што ќе следуваат: Сега ли? Пред избори ли најде? НОВ ПРОЕКТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИОТ ХАОС Градските улици со компјутеризирани семафори Со поставувањето на новите семафори кај Судска палата, новата автобуска станица и неколку други крстосници во градот, градските власти започнаа со реализација на нов проект за модернизирање на светлосните уреди. Според надлежните, ќе се намали и потрошувачката на електрична енергија на крстосниците, а ќе се олесни и репрограмирање на семафорите. - Предноста на ваквите уреди е заштедата на електричната енергија од 80 до 90 проценти во однос на досегашните, објаснува Милутин Славковски, заменик-претседател на Градскиот комитет за урбанизам и сообраќај. Од градот најавуваат и проект за поставување на пешачки семафори пред сите основни и средни училишта, како и на технички пречки на патот, односно легнати полицајци. - Работиме и на проектот за решавање на режимот на сообраќајот во сите населби. Намерата ни е секоја улица да има соодветна сообраќајна сигнализација, како и да се разгледаат можностите за воведување на еднонасочниот сообраќај, секаде каде што постојат можности. Иако се работи за скап проект, сметаме дека со ова ќе се решат многу сообраќајни проблеми, додава Славковски.
intel
quote:
НОВ ПРОЕКТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИОТ ХАОС
Со сОооОобраќајот се средува постојано,но има еден проблем кој ги покрива сите активности.Тоа е се поголемата сиромаштија кај народот кој откако падна дпмнето не ги чува повеќе парите под јорган планина.Се повеќе и повеќе возила.Мислам дека по неколку илјади годишно.Нема народот пари за скап автобуски превоз па си купува автомобили да му се исплати возењето.Незнам Стрелец колку си отсутен од Скопјево ама последниве години да ти е мерак фиќо или стокец да видиш на семафор.А за во меанче треба да резервираш маса,се е фул. Ете таква е оваа влада го изложи на трошок народов кој сега има доверба во државните институции и не ги чува повеќе парите за мајка бежанија како до 2002. Знам дека ова некого ќе го заболи до коска ама тоа е вистината.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Него, читам една убава вест, ама уште отсега ги знам одговорите што ќе следуваат: Сега ли? Пред избори ли најде? НОВ ПРОЕКТ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА СООБРАЌАЈНИОТ ХАОС
Greshka si Strelec! Ova sega go kazhuva za vo sluchaj da gi dobie ovie izbori da ima shto da pravi pred naredni izbori. Ama toa zadovolstvo nema da mu se pruzhi ovoj pat :)) Kako i da e, jas izvadiv avionska karta i doagjam vo Skopje da go dadam mojot glas za Trifun Kostovski!
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Kako i da e, jas izvadiv avionska karta i doagjam vo Skopje da go dadam mojot glas za Trifun Kostovski!
Фрлај ти пари...:) Реков јас дека за Трипун ќе гласаат само наивните!:))) Ама малку сте такви, ОооОо!:)
OooOo Malku po malku se sobiraat :) Pazi sega ova ... Градскиот плоштад труе на фекалии Непријатна миризба деновиве повторно се шири од шахтите на плоштадот „Македонија“, коментираат скопјани. [url="http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=20671"]povekje[/url] Nema potreba od komentar neli??
Strelec Џабе дете копаш..::) Ти го прочита ли воопшто текстот, или само насловот ти се виде добра шанса?:) ...резултат на лошо изработената фекална канализација на улицата Македонија... ...несовесните граѓани во канализацијата испуштаат разни недозволени хемикалии, кои најчесто се причина за појава на непријатна миризба во шахтите. Значи...!?:))) Виновни се Аларова (кандидат на опозицијата) и граѓаните!:) И ти стана како Divider според кого Пенов е меѓу тие што се виновни што не сме ја победиле Андора!?:))))))) ОооОо, уште едно ’пукање во празно’!:)
OooOo A kaj vide vo mojot post deka ciljam na Penov?? Ne go ni spomnav Penov. Rekov samo: "Pazi sega ova"! Ili ti taka pod 'default' skokash u odbrana na Penov? :))))))))))))))))
Strelec А каде ти виде во мојот пост дека го бранам Пенов?:))))))) Она за Divider и фудбалскиот меч со Андора те збуни?:)))
Bicho
quote:
Originally posted by OooOo
Partizan, Zvezda, Chelzi na sport. Ne tuka! Vratete se na temata.
Ej Oooo stvarno preteruvash so odnosov! Vakvo samovolie samo kje gi izbrka lugjevo i na sho kje lichi forumov? I so takvo slepo insistiranje na "drzhenje" do temite samo se rasipuva eden prijatelski odnos koj poleka se razviva megju chlenovite! Sakash sterilen forum? Kazhi nema gajle! Eve ja volontiram da prestanam da pishuvam vekje!
OooOo Samovolie? Koga ti kje plakjash od tvoj djeb za bandwidth-ot shto se troshi tuka, togash kje mozhesh da kazhesh shto i kako kje bide. A do togash kje gi pochituvash pravilata na forumot. Ako ne ti se svigjaat ima mal milion forumi na internetov kade shto mozhesh da pishuvash. A mojot odnos sprema nekoi korisnici doprinese forumov da stane prchvara, zatoa shto ne reagirav na vreme. Kvalitet, a ne kvantitet. Kritikuvanje na ideite, a ne na lugjeto. Vekje ne opomenuvam, iskachav budala shto so privatni poraki opomenuvav, namesto javno na forum. Od sega brisham i baniram! Za site ostanati prashanja obrati se [url="http://forums.vmacedonia.com/pop_profile.asp?mode=display&id=3"]tuka[/url] Vratete se na temata.
Divider Ја го ја иднио градуначелник на Скопје. Со советници од народна, се разбира. А вие како милувате!! ТРИФУН КОСТОВСКИ АДРЕСА Собрание на Република Македонија 11 Октомври бб, 1000 Скопје Република Македонија СЕГАШНА ПОЗИЦИЈА Член на актуелниот состав на Собранието на Република Македонија со статус на независен пратеник Член на Бордот на Меѓународната кризна група (МКГ) Корпоративен член на Советот за надворешни работи на САД Корпоративен член на Глобалната бизнис коалиција за борба против СИДА Член на Советодавното бизнис тело, работен состанок II на Пактот за стабилност на Југоисточна Европа Член на Парламентарното собрание на ЦЕИ Основач и член на Форумот за Македонија 2001 Основач и член на Форумот за евроатланска интеграција на Република Македонија (ФЕИМ) Основач и член на Граѓанското движење на Македонија Претседател на Ракометната федерација на Македонија ОБРАЗОВАНИЕ Дипломирал на Економскиот факултет на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје Говори англиски, полски, руски и српско-хрватски јазик РАБОТНО ИСКУСТВО Основач на Кометал Трејд (Kometal Trade Gmbh), Виена, Австрија (1991). Компанијата се занимава со активности во сферата на металургијата на австрискиот, швајцарскиот, полскиот, украинскиот и рускиот пазар ПРЕТХОДНО ИСКУСТВО Прво вработување во Технометал-Македонија” во Скопје (1971) Претставник на “Технометал-Македонија” во канцеларијата во Варшава Вработување во швајцарската фирма “Ситко” во Виена (1989) Претставник на “Ситко” во канцеларијата во Варшава НАЈЗНАЧАЈНИ ПРИЗНАНИЈА И АКТИВНОСТИ Добитник на наградата “Климент Охридски” за достигнувања во науката, уметноста, културата и хуманитарната дејност (2004) Основач на Фондацијата “Трифун Костовски” во рамките на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ). Функцијата на фондацијата е финансирање на научни проекти, едиции, публакации и уметнички колекции од национален интерес Ктитор на изградбата на Соборниот храм “Света Богородица”, заштитничката на Скопје Сопственик на ракометниот клуб Кометал Ѓорче Петров кој во сезоната 2001/2002 ја освои титулата европски ракометен клупски шампион во женска конкуренција Претседател и спонзор на фудбалскиот клуб Работнички Кометал Спонзор на Пелистер Кометал, повеќекратен државен шампион во ракомет во машка конкуренција Основач и финансиер на неколку медиумски куќи во Македонија Финансиер и поддржувач на голем број невладини организации, болници и социјални установи, на хуманитарни и волонтерски активности, помош на инвалиди, финансиска поткрепа на социјални случаи, помош на болни за операции и лекувања Спонзорирање на школување на млади музичари и уметници Спонзорирање на заштитата и обновата на културно-историски споменици Спонзорирање во светилишта на Македонската православна црква. Има помогнато во санациите на “Св. Софија” во Охрид и “Св. Пантелејмон” во Велес, на конаците на “Св. Јован Бигорски”. Има донирано во црквите “Св. Трифун” во Кучково, “Св. Петар и Павле” во Јурумлери, Скопско, ”Св. Климент и Св. Петка” во Штип, Соборниот храм “Рождеството на Света Богородица Трорачица” во Крива Паланка. Во овој контекст треба да се спомене и помошта за џамијата во Центар Жупа. Донирање во значајни акции и објекти во Скопје (улица “Водњанска”, кејот “13 Ноември”, булевар “Маркс и Енгелс”, споменик на Мајка Тереза, инфраструктурни работи во неколку училишта, гимназии, факултети и села), како и во други градови во земјата ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ Датум на раѓање: 27 декември 1946 година во Скопје Брачен статус: оженет, три деца
OooOo ИЗБОРНАТА АТМОСФЕРА СЕ ВЖЕШТУВА Костовски и Пенов почнаа со кавгите Кандидатите за скопски градоначалник Трифун Костовски и Ристо Пенов вчера меѓусебно се обвинија за предвремен почеток на кампањата. Според Костовски, завчерашната промоција на изборниот штаб била, всушност, кампања за кандидатот на владејачката коалиција. Од Штабот на Пенов, пак, обвинуваат дека Костовски одамна води кампања преку стрипот "Пецко". - Мислам дека тоа не е во ред и дека во државата има надлежни органи што го следат тоа. Според мене, кампањата треба да почне на 20 февруари - изјави независниот кандидат за градоначалник на Скопје. Изборниот штаб на Костовски побарал Државната изборна комисија да ја заштити законитоста. Андреј Жерновски, шеф на Изборниот штаб на Ристо Пенов, вчера одговори дека Костовски покажал "апсолутно непознавање на македонските закони". - Тој не разбра дека Пенов завчера промовираше штаб, слоган и дека поднесе отчет за направеното. Не кажа ниту едно ветување и не ја претстави изборната платформа. Неговото непознавање не не чуди бидејќи долго време не живее тука, а отсуствува од собраниски седници за да се запознае со нашите закони. Шефот на неговиот изборен штаб со месеци го злоупотребува анимираниот јунак "Пецко" - рече Жерновски. Според него, Костовски требало да ги повика надлежните органи и тогаш кога го промовирал својот изборен слоган "Да се здружиме". Во Државната изборна комисија го разгледале барањето на Костовски и го упатуваат Изборниот штаб да покрене постапка пред судот ако смета дека неговиот противкандидат ја нарушил регуларноста. (Б.Ѓ.)
marko_polog Триесет отсто од членовите на СДСМ ќе гласаат за Трифун Костовски на претстојните локални избори. Седумнаесет отсто од членовите на ЛДП, пак, се изјасниле дека за градоначалник на Скопје ќе го избираат Костовски. Ова го покажала анкетата што ја направила агенцијата БРИМА Галуп, а ја нарачал изборниот штаб на кандидатот Трифун Костовски. На вчерашната прес-конференција беше соопштено дека од анкетираните граѓани за Костовски рекле дека ќе гласаат 41 отсто, а за Пенов 26 отсто. "Намален е бројот на лица кои ќе апстинираат на локалните избори. Во декември цели 30 отсто се изјасниле дека нема да гласаат, а сега тој процент е намален на 12", изјави Маја Мухиќ, портпарол на изборниот штаб на Трифун Костовски. Изборниот штаб на Костовски вчера реагираше на големите билборди што Ристо Пенов ги закачил во центарот на Скопје. Со тоа, велат во штабот, се прекршени правилата за почетокот на изборната кампања на локалните избори. (Р.Ф.)
lav
quote:
Originally posted by marko_polog
Триесет отсто од членовите на СДСМ ќе гласаат за Трифун Костовски на претстојните локални избори. Седумнаесет отсто од членовите на ЛДП, пак, се изјасниле дека за градоначалник на Скопје ќе го избираат Костовски. Ова го покажала анкетата што ја направила агенцијата БРИМА Галуп, а ја нарачал изборниот штаб на кандидатот Трифун Костовски. На вчерашната прес-конференција беше соопштено дека од анкетираните граѓани за Костовски рекле дека ќе гласаат 41 отсто, а за Пенов 26 отсто. "Намален е бројот на лица кои ќе апстинираат на локалните избори. Во декември цели 30 отсто се изјасниле дека нема да гласаат, а сега тој процент е намален на 12", изјави Маја Мухиќ, портпарол на изборниот штаб на Трифун Костовски. Изборниот штаб на Костовски вчера реагираше на големите билборди што Ристо Пенов ги закачил во центарот на Скопје. Со тоа, велат во штабот, се прекршени правилата за почетокот на изборната кампања на локалните избори. (Р.Ф.)
И да закачи слика сосе билбордот на врвот од Lumix ГОТОВ Е , разбира се после13 Март. Ништо овој пат не го „пере„.
Pana
quote:
pana bas sakav da ti napisam nesto no te zbrisale :) tuku kazi kakvi mu se sansite na Trifun sprema Gospodinot Risto Penov kako sto miluvas da go nareces.
Nikakvi!Se sobrale eden kup lapaci okolu nego vo stabot i otkako ke mu gi poarcat parite ke go zaboravat. Gospodinot Risto Penov sigurno pobeduva. Sto se odnesuva do anketata na "Brima galup" naracana od izborniot stab na Trifun taa e pravena odprilika vaka: -Alo,dobar den nie sme od stabot na Trifun!Za kogo ke glasate za Trifun ili za Risto Penov! -Pa neznam,cekaj da go prasam maz mi! -Dobro znaci vie ne ste sigurni deka ke glasate za Penov!Znaci glasate za Trifun. -Ama ne,cekajte! Dobro,blagodaram! Pisi uste dva glasa za Trifun!Kolu imame do sega anketirano?28?Pomnozi gi so 30 i ke dobieme 840 anketirani! Alo, stabot na Trifun!Ovde "Brima galup"!Eve vi gi rezultatite od anketata.40% ke glasat za Trifun.Sega,znaete ke treba da platite 5000 evra za anketata!Blagodaram,povelete povtorno. E taka tie pravat anketi. Taka i DPMNE i Latas im pravea anketi na moronite od VMRO i Socijalisticka partija pa posle uste vo 17h zborea deka izborite bile namesteni.
Divider Кој губи има право да се лути и да кенка како мало дете!!
Pana Hi...hiii...hiiiiiii srcinja ste be nema sto.Navistina ne veruvam deka ste tolku politicki neuki!Ili pa zborite kolku za zaebancija!
concrete Aj Pana ne preteruvaj. ne se galupovci cvekenca, za pari se prvat,ama Trifun pobeduva.Ova sega ke bide pretstava, zali boze parite,ama toa ti e toa.Koj gi ima, se rasfrla koj gi nema bere dusa!!! Tvoj Penov epten ja zabrazdil, vnatre vo negovata LDP,plus SDSM pocnuva ednna programa na biti-ne biti aktivnosti za slednote izbori i Penov ic ne mu e vo prilog!!!! A be kako da vi se obrakam ponataka???? Toa krunava me zbunuva?????
Divider Ајде сега, и ти, не се шегувај! Да се здружиме!!
Pana
quote:
vnatre vo negovata LDP,plus SDSM pocnuva ednna programa na biti-ne biti
Hi...hiiii....hiiiiiii pusti strav sto pravi.Pocnavte da buncate siromaskite. Pocekajte do nedela, do pocetok na kampanjata pa ke se iznenadite! Sega definitivno mozam da se kladam samo so kolku glasovi prednost ke pobedi gospodinot Risto Penov uste vo prviot krug.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Hi...hiii...hiiiiiii srcinja ste be nema sto.Navistina ne veruvam deka ste tolku politicki neuki!Ili pa zborite kolku za zaebancija!
Па не го гледаш ли а ТВ екраните бе пана? Како пеплосан изгледа , а и усран ...да ми простите на изразов. Ама памперсот не дава веднаш да се забележи , но топлината на рефлекторите си го прави своето. Затоа и брифингот му е западњачки ...кратко и јасно и ај бе новинари сега ГИТЛА одтука , разбира се.
Divider Ајде Панчо, отвори пол за тоа со колку разлика губи Пенов!!
Pana Penov:Trifun 1 vo 1
Divider Ова со хендикеп ли го играш? Пенов : Трифун 2 во 2 да не се играме играчки, нели. А вие како милувате! Да се здружиме!!против Пенов, нели!!
Pana Jas ti kazav pa ti kako sakas.Ako si mudar ke go poslusas Pana.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
vnatre vo negovata LDP,plus SDSM pocnuva ednna programa na biti-ne biti
Hi...hiiii....hiiiiiii pusti strav sto pravi.Pocnavte da buncate siromaskite. Pocekajte do nedela, do pocetok na kampanjata pa ke se iznenadite! Sega definitivno mozam da se kladam samo so kolku glasovi prednost ke pobedi gospodinot Risto Penov uste vo prviot krug.
A be za toa kladenjeto sto spomnav , site mukla................
lav Прав и оригинален ПЕНОвЛОМ во градот Скопје. За сите информации видете [url="http://www.dnevnik.com.mk/"]тука [/url], разбира се
intel
quote:
Originally posted by lav И да закачи слика сосе билбордот на врвот од Lumix ГОТОВ Е , разбира се после13 Март. Ништо овој пат не го „пере„.
Што е чуден овој свет,или ми се чини само.Јас разбирам зошто си против Пенов. Ако може одговор на едно питајне: -Од кога Ти колега Лав стана подржувач на Трифун,Дарко Марковиќ и останатие остатоци од Црвената буржоазија или можеби и ти си еден од нив па сето ова време одкако те знам(виртуелно)твоето плукање по комунизмот е само уште едно од многуте овде видени ПОСИПУВАЊА СО ПЕПЕЛ
трендафил Што се однесува до анкетите, Брима Галуп ја правеше анкетата и за парламентарните избори 2002, на пример. Но факт е дека во Македонија многу луѓе се плашат да го кажат своето мислење при анкетирањето, па обично резултатите се поповолни отколку што е реално во полза на власта. Анкетите што ги прават новинари, интернет анкетите и слично пак се нереални затоа што првите се обично пристрасни, а до интернетот немаат сите слоеви на гласачи еднаков пристап. Бидејќи тешко ги заборавам ветувањата на политичарите, би прашал што направи Пенов со катните гаражи кои му беа главен адут во предизборието во 2000 година? А што се однесува до кршењето на изборниот молк, коалицијата ЗА Македонија ако не смета дека испраќањето на СМС пораки на денот на гласањето од страна на наводно невладина организација и преку Телекомот со кој наводно владата нема врска е прекршување, на дребулии како билборди сигурно нема да посвети внимание. Едноставно тие се сметаат за државотворци и сметаат дека во СВОЈАТА држава можат да прават што сакаат. Само што се` повеќе им се зголемува бројот на „странци“ со македонско државјанство и место на живеење. Дури и што мислат да го исползуваат правото на глас. Идеална комбинација за Пенов би било народот да седи дома и да гледа телевизија, а ДУИ да им помага на ливчињата да си го пронајдат патот до кутиите. Дека не сум стално за нов човек (како што сум кога се работи за градот Скопје), во мојата општина, Центар, сум за тоа да остане досегашната градоначалничка, Виолета Аларова. Таа ја среди улицата Македонија (за постарите СДСМовци да напоменам дека порано улицата се викаше Маршал Тито), но и многу други работи во општината Центар за кои некои мислат дека се дело на Пенов. И тоа од многу, многу помал буџет одколку градскиот. Не велам дека Пенов не беше хендикепиран за тоа што до 2002 мораше со градски пари да ја издржува коалицијата ЗА. Скоро сите сегашни пратеници од ЛДП беа на платен список на градот како советници на градоначалникот, но и голем број пратеници на СДСМ до 15 септември беа платени од градот. За партијски фирми закачени за градската каса и да не зборувам.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav И да закачи слика сосе билбордот на врвот од Lumix ГОТОВ Е , разбира се после13 Март. Ништо овој пат не го „пере„.
Што е чуден овој свет,или ми се чини само.Јас разбирам зошто си против Пенов. Ако може одговор на едно питајне: -Од кога Ти колега Лав стана подржувач на Трифун,Дарко Марковиќ и останатие остатоци од Црвената буржоазија или можеби и ти си еден од нив па сето ова време одкако те знам(виртуелно)твоето плукање по комунизмот е само уште едно од многуте овде видени ПОСИПУВАЊА СО ПЕПЕЛ
Само МАЈСТОР во ПОСИПУВАЊЕ со ПЕПЕЛ бара но и наоѓа по некоја тронка од пепелот развеа и кај други личности.
intel
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav И да закачи слика сосе билбордот на врвот од Lumix ГОТОВ Е , разбира се после13 Март. Ништо овој пат не го „пере„.
Што е чуден овој свет,или ми се чини само.Јас разбирам зошто си против Пенов. Ако може одговор на едно питајне: -Од кога Ти колега Лав стана подржувач на Трифун,Дарко Марковиќ и останатие остатоци од Црвената буржоазија или можеби и ти си еден од нив па сето ова време одкако те знам(виртуелно)твоето плукање по комунизмот е само уште едно од многуте овде видени ПОСИПУВАЊА СО ПЕПЕЛ
Само МАЈСТОР во ПОСИПУВАЊЕ со ПЕПЕЛ бара но и наоѓа по некоја тронка од пепелот развеа и кај други личности.
Знам дека си мајстор де,ама признај јавно зошто се срамиш од она што си бил.Што било поминало не си ти виновем што си бил дел од црвената банда.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav И да закачи слика сосе билбордот на врвот од Lumix ГОТОВ Е , разбира се после13 Март. Ништо овој пат не го „пере„.
Што е чуден овој свет,или ми се чини само.Јас разбирам зошто си против Пенов. Ако може одговор на едно питајне: -Од кога Ти колега Лав стана подржувач на Трифун,Дарко Марковиќ и останатие остатоци од Црвената буржоазија или можеби и ти си еден од нив па сето ова време одкако те знам(виртуелно)твоето плукање по комунизмот е само уште едно од многуте овде видени ПОСИПУВАЊА СО ПЕПЕЛ
Само МАЈСТОР во ПОСИПУВАЊЕ со ПЕПЕЛ бара но и наоѓа по некоја тронка од пепелот развеа и кај други личности.
Знам дека си мајстор де,ама признај јавно зошто се срамиш од она што си бил.Што било поминало не си ти виновем што си бил дел од црвената банда.
Нема што да признавам нешто што не постоело освен во твојот ум , разбирасе испран од некого. пс Ich beschаftige mich nicht mit solchen Sachen. Преводот ќе ти го даде колегата конкрит
intel
quote:
Originally posted by трендафил
Дека не сум стално за нов човек (како што сум кога се работи за градот Скопје), во мојата општина, Центар, сум за тоа да остане досегашната градоначалничка, Виолета Аларова. Таа ја среди улицата Македонија (за постарите СДСМовци да напоменам дека порано улицата се викаше Маршал Тито), но и многу други работи во општината Центар за кои некои мислат дека се дело на Пенов. И тоа од многу, многу помал буџет одколку градскиот.
Трендафил не ти се чини дека си даваш автогол. Улицата Маршал Тито(на кој му беше член на партијата) е исто што и плоштадот и широк сокак,по начинот на уредување ама за тебе само дпмновците граделе убаво и треба да останат на позициите што се. Со колку проценти учествува градот а со колку општините и што е во надлежност на градот а што на општината? Да ги разјасниме тие работи или не ти е во прилог. Еве почни ти па јас ќе те демантирам на секоја лага.Ок?
lav Ако некому недостасува зборот павер еве и овде е споменат но и паверосаниот ни градоначелник. Читај за тоа [url="http://www.vest.com.mk/default.asp?id=91802&idg=5&idb=1390&rubrika=Skopje"]тука[/url] , рабира се
Divider Пана, пак шириш лаги и невистини!! Срам те било.
Divider A be u PM mi otide super post nekade, sega me mrzi da pisuvam pak. Breeeeeeej se zinervirav ko nikoj! A ke ve izeducirav svite.
Pana Trifun sakal da se otkaze od kandidaturata za gradonacalnik Sega mi javuva eden prijatel po telefon,koj se mota tamu okolu DPMNE.Trifun posle aferata so parite sto mu gi barale sakal da se otkaze od kandidaturata pa ovie od DPMNE gi fatilo panika.Megutoa se nasol nekoj popameten i im kazal deka zakonot ne dozvoluva otkazuvanje. Malku se smirile ama do koga?
Pana
quote:
лаги и невистини!!
Lagi!Dobro be ,samo nemoj posle da reces od kaj znaese be Pana. Eve sega javuvaat na TV deka i anketata na Kostovski mu bila lazna.A jas toa vi go kazav uste sabajle."Brima galup" na Kostovski mu gi dodala i glasovite na neopredelenite !
OooOo Изборен штаб на Трифун Костовски Пенов обвинет за билбордот во Скопје Истакнувањето на билбордот во центарот на Скопје на кој се испишани изборниот слоган и редниот број на гласачките ливчиња на кандидатот на коалицијата "За Македонија заедно" Ристо Пенов, е предвремено почнување на кампањата и кршење на законската регулатива, обвини Маја Мухиќ, портпаролка на Изборниот штаб на независниот кандидат за градоначалник на Скопје, Трифун Костовски. - Испративме официјално писмо до Државната изборна комисија. Одговорот што го очекуваме внимателно ќе го проучиме и потоа ќе видиме како ќе постапиме. Ароганцијата што ја манифестираат портпаролите на коалицијата "За Македонија заедно" е резултат на тоа што Костовски е широко прифатена личност зад кого застанаа над 25 политички партии и граѓански здруженија - изјави Мухиќ на вчерашната прес-конференција. Зоран Таневски, портпарол на ДИК, вели дека дописот бил разгледан. - Според Законот за локалните избори, кандидатот има право да поведе судска постапка пред надлежниот суд ако смета дека се повредени неговите права - изјави Таневски. Според спроведената анкета на "Брима Галуп", Костовски има поддршка од 41,1 отсто од гласачкото тело во Скопје, а Пенов - од 26,2 отсто. Во моментот 30 отсто од членовите на СДСМ и 17 отсто од членството на ЛДП ќе го дадат гласот за Костовски. Анкетата била извршена по барање на Изборниот штаб на Костовски. Андреј Жерновски, шеф на Изборниот штаб на Пенов, изјави дека истакнувањето на редниот број на нивниот кандидат на билбордот не е спорно, оти резултатите од ждребувањето на редоследот на кандидатите на гласачките ливчиња веќе биле објавени во медиумите. Според него, објавувањето резултати од нарачаната анкетата е политички маркетинг. (М.Ј.)
Pana Kostovski obvinet za manipuliranje na decata Trifun Kostovski denes e obvinet za manipuliranje na decata(zabraneto e so zakon deca da se upotrbuvaat vo kampanja),koj gubele casovi od skolo za da mu go proslavat imendenot.Znaci,I po Tito Tito!
OooOo УЧИЛИШТЕ "11 ОКТОМВРИ" ВО СКОПЈЕ Прослава за Костовски, одговорност за директорката Основците од училиштето "11 Октомври" од Скопје и членови на Детскиот парламент на Македонија вчера на пратеникот Трифун Костовски му организираа прослава по повод празникот Св. Трифун, за да му се заблагодарат за досегашните донации. Поради тој гест, Министерството за образование ќе ја испитува одговорноста на директорката. - Трифун Костовски учеше тука, а јас му предавав. Тој многу направи за Детскиот парламент, особено за меѓународните кампови за децата. Ова не е дел од неговата кампања. Не може да го смениме датумот на верскиот празник - вели Грозда Донева од Детскиот парламент. Министерството за образование не било известено за прославата. - Ќе се испита одговорноста на директорката, зашто во училиштата не смее да се организираат никакви политички ниту верски манифестации. А директорите не смеат да дозволат непланирани активности - велат во ресорното министерство. (Љ.Г.) Детски парламент на Македонија Честитка за донаторот и почесен претседател Трифун Костовски Децата од Детскиот парламент на Македонија по повод празникот Свети Трифун, вчера во Основното училиште †11 Октомври° со богата културно-забавна програма и пригодни подароци му го честитаа именденот на својот донатор и почесен претседател, Трифун Костовски. По четврти пат децата се среќаваат со својот најголем пријател, без чии донации, како што вели Грозда Данова, претседател на Извршниот одбор, ДПМ денеска немаше да постои.
VeGaS ajde de, sega uste sto ke nema :)
Pana Ke go krka direktorkava ni kriva ni dolzna!
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Trifun sakal da se otkaze od kandidaturata za gradonacalnik
Трифун е далеку пред Пенов, а му ги зема и гласачите За независниот кандидат за градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, би гласале 41,4 отсто, а за актуелниот градоначалник Ристо Пенов 26,2 отсто од скопјаните. Bilo kakov komentar bi bil suvishen [B)][B)][B)]
VeGaS nemoj so vakvi izvestuvanja, Strelec koa ke dojde ke se popari :D
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
За независниот кандидат за градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, би гласале 41,4 отсто, а за актуелниот градоначалник Ристо Пенов 26,2 отсто од скопјаните.
quote:
Originally posted by OooOo
Според спроведената анкета на "Брима Галуп", Костовски има поддршка од 41,1 отсто од гласачкото тело во Скопје, а Пенов - од 26,2 отсто.
quote:
Originally posted by OooOo
За независниот кандидат за градоначалник на Скопје, Трифун Костовски, би гласале 41,4 отсто, а за актуелниот градоначалник Ристо Пенов 26,2 отсто од скопјаните.
OooOo, ne flodiraj! Administrator si! Treba da im sluzis za primer na ostanatite!!!
OooOo Koga na nekogo ne mu e pravo, ne mu e. Toa e, shto da se pravi :)) Ne floodiram Strelec, samo iznesov natpisi od razlichni vesnici i izvori.
Strelec Hahahha... Zoshto vesta za uchenici shto se zloupotrebuvaat da go slavat Sveti Trifun ne ja objavi 7 pati? Vo tolku televizii i vesnici ja imase taa vest!:)))
Strelec Patem... Stotuku slushnav na radio za ovaa vest... Velat 41,4% kje glasale za Tripun, 26.2 za Penov, a 12% nemalo da izlezat na glasanje... Kade se neopredelenite? Shto e so albanskite kandidati? Neli trojca od niv se kandidiraat?:) Tuku ubavo vi objasni Pana, ama ne sakate da go citate!?:)))
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Hahahha... Zoshto vesta za uchenici shto se zloupotrebuvaat da go slavat Sveti Trifun ne ja objavi 7 pati? Vo tolku televizii i vesnici ja imase taa vest!:)))
Zatoa si ti tuka da ja objavish ;) Inache jas toa ne go svakjam kako zloupotreba. Chim doniral pari vo toa shkolo i ako ova e chetvrta sredba po red, kako toa e zloupotreba?? Toa shto praznikot Sv. Trifun se pogodil da bide pred izborite e bozhe moj ... da go smenime kalendarot!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Patem... Stotuku slushnav na radio za ovaa vest... Velat 41,4% kje glasale za Tripun, 26.2 za Penov, a 12% nemalo da izlezat na glasanje... Kade se neopredelenite? Shto e so albanskite kandidati? Neli trojca od niv se kandidiraat?:) Tuku ubavo vi objasni Pana, ama ne sakate da go citate!?:)))
Ajde matematika malku za vas, ochigledno ne vi e jaka strana. Vas matematikata izgleda samo za presmetka na paver elementite vi sluzhi. [code] 41.40 26.20 +12.00 ----- 79.60%[/code] 20.40% ostavi gi na Albanskite partii i neopredelenite i opppppp toa se 100%. Shto ne e jasno? :) Baba lazhe ama trap ne lazhe, taka beshe?
Strelec Ne OooOo... Onie 20% se za albanskite kandidati, a neopredelenite se staveni vo kupot od Tripuna!:))) Slusaj denesni vesti na TV i na radio!:))) Nego neshto drugo mi tekna...:)
quote:
Originally posted by OooOo
Kako i da e, jas izvadiv avionska karta i doagjam vo Skopje da go dadam mojot glas za Trifun Kostovski!
Shtotuku napraviv sedum telefonski razgovori so Makedonija i na toj nachin obezbediv novi 23 glasa za Penov! 7 razgovori x 0,35 centi = 2,45$ (za 23 glasa) A tebe OooOo kolku te koshta avionskata karta za tvojot eden glas za Tripuna?:)
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Ne OooOo... Onie 20% se za albanskite kandidati, a neopredelenite se staveni vo kupot od Tripuna!:))) Slusaj denesni vesti na TV i na radio!:)))
Vladeachkite vesti ili koi?? Daj da gi vidime statistikite na Penov pa da napravime sporedba ;) Ili se sramat od rezultatite?
quote:
Shtotuku napraviv sedum telefonski razgovori so Makedonija i na toj nachin obezbediv novi 23 glasa za Penov! 7 razgovori x 0,35 centi = 2,45$ (za 23 glasa) A tebe OooOo kolku te koshta avionskata karta za tvojot eden glas za Tripuna?:)
Shto lugje kje bea toa shto eden od Kanada mozhe da im go smeni mislenjeto. Inache ne e do parite Strelec. Ljubovta prema rodniot grad e pogolema. Go davam glasot za POUBAVO SKOPJE, za roden skopjanec shto go saka Skopje i shto znae kako da go vodi mojot grad, a ne provincijalec koj e tuka samo zaradi pari!
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
...Inache ne e do parite Strelec. Ljubovta prema rodniot grad e pogolema.
Of, of, of!:)))))))
Strelec Пенов го научив дури откако стана градоначалник, по тоа што за два мандата од еден запуштен град создаде полуметропола... За Скопје конечно да стане метропола, треба да му се додели уште еден мандат на Пенов. Доколку не беа сопките што му беа подметнувани од централната власт и овие два мандата ќе беа сосема доволни за Пенов да може на неговите наследници да им остави еден убав и среден град. Поинаку можат да размислуваат само оние кои што аргументите и фактите не ги интересира, туку единствено им е важно кој од која партија е. Еден од доказите за тоа го има и на овој форум овде каде што има примери едни исти луѓе (докажани симпатизери на опозицијата) пишуваа постови против Трифун, за потоа (откако опозицијата во Македонија застана зад кандидатурата на Костовски) да го сменат својот став ’преку ноќ’ и наеднаш Трифун да стане добар човек!? Многу негативно на граѓаните делуваа и натписите кои што редовно ги имаше во печатот и тоа оној дел од медиумите каде што Трифун Костовски е сопственик (или има најголем дел од сопственичкиот колач)! На Пенов му се забележува дека не бил Скопјанец, т.е. дека бил од Велес!? И ајде да се запрашаме што е со неговиот противкандидат Трифун Костовски? Човекот е роден во Скопје, но се запрашал ли некој колку време од својот живот Трифун го поминал во ’своето’ Скопје? Во ситуација кога ’опозиционерот’ Костовски голем дел од својот живот го поминал во странство, фактот што е роден во Скопје најмалку го прави поголем Скопјанец од човекот кој што е од својата седма година живее и твори во Скопје! На Пенов му забележуваат дека крадел пари со павер елементи!? И ајде да се запрашаме од кого доаѓаат таквите обвиненија. Епа од луѓето кои што откако се присутни на овој форум постојано не’ убедуваат дека никој не е виновен додека тоа не се докаже! Ама изгледа дека тоа правило важи само за ’нивните’!? Читам изминативе денови дека Трифун Костовски бил чесен човек!? И ајде да се запрашаме кои се тие кои што не’ убедуваат во тоа. Дури се случи (секако намерно) пред неколку дена да се отвори и гласање на форумов и таму гледам дека сите приврзаници на опозицијата во Македонија велат дека Трифун Костовски парите ги заработил чесно и дека претходно наследил пари од претците!? Епа време е сега да се потсетиме како симпатизерите на опозицијата гласаа пред две години на идентично прашање и на идентични опции при гласањето. Со напомена дека оваа анкета беше спроведена на вебсајтот на ВМРО ДПМНЕ. На поставеното анкетно прашање: Дали мислите дека Трифун Костовски можел на чесен начин да го заработи тоа што денес го поседува, резултатите велат дека најмногу (61%) гласале за опцијата: - Не, тоа го заработил на нелегален начин, со мамење и корупција! ...а 15% гласале за опцијата: - Не, никој не може да заработи толку милиони на чесен начин! ...за чудо, најмалку гласови (8%) доби опцијата: - Да, чесно работел и наследил од претците! Да ви кажам дека доколку некој се сомнева во автентичноста на овие податоци, нека го отвори официјалниот вебсајт на ВМРО ДПМНЕ и нека ги види тие резултати, а јас овде ќе ви ги презентирам сега резултатите од таа анкета: [img]http://www.lukaroski.com/forum/anketa.jpg[/img] Во случај да одлучат газдите на тој вебсајт да ја тргнат таа страница, направен е и print-screen и воедно е снимен и html file! Има ли некој објаснување за ова? Верува ли некој дека Трифун Костовски во меѓувреме нечесно заработените пари ги фрлил во Вардар, па за овие две години ’чесно’ заработил нови пари? Да не бидам разбран погрешно. Со овој параграф не сакам да го обвинам Трифун Костовски, туку само сакам да го потенцирам фактот дека приврзаниците на Костовски лицемерно го адаптираат својот став за потребите на својата партија. Набројани се деновиве бројни дела и достигнувања на градоначалникот Ристо Пенов. Опозицијата не се ни обидува да ги демантира истите, но затоа овде на форумов имаме бројни контра-аргументи од некои членови. А кои се тие контра-аргументи? Епа во недостаток на аргументи и факти, на некои уважени господа на овој форум не им преостанува ништо друго освен да реплицираат со: - Паверов... шминкер од Велес... коцки од Босна... Трифун за Скопје... тра-ла-ла! Едни исти 3-4 работи повторени 300 пати!? Досега... а убеден сум дека тоа ќе трае и натаму, затоа што друго нешто и не знаат!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Еден од доказите за тоа го има и на овој форум овде каде што има примери едни исти луѓе (докажани симпатизери на опозицијата) пишуваа постови против Трифун, за потоа (откако опозицијата во Македонија застана зад кандидатурата на Костовски) да го сменат својот став ’преку ноќ’ и наеднаш Трифун да стане добар човек!?
Tuka se slagam so tebe. I jas go postaviv toa prashanje: dali dokolku opozicijata ne zastaneshe pozadi Kostovski dali kje glasaa za nego? Nikoj ne najde zashodno da odgovori. Inaku mene nemozhesh da me stavish vo taa grupa :)
quote:
На Пенов му се забележува дека не бил Скопјанец, т.е. дека бил од Велес!? И ајде да се запрашаме што е со неговиот противкандидат Трифун Костовски? Човекот е роден во Скопје, но се запрашал ли некој колку време од својот живот Трифун го поминал во ’своето’ Скопје? Во ситуација кога ’опозиционерот’ Костовски голем дел од својот живот го поминал во странство, фактот што е роден во Скопје најмалку го прави поголем Скопјанец од човекот кој што е од својата седма година живее и твори во Скопје!
Bez navredi na Veleshani. Ama za nekoj kako Penov shto od Veles otishol u Skopje e PREMIJA, a Kostovski e shetan chovek niz svet. Zamisli samo kolku iskustvo od svetot Kostovski mozhe da mu donese na Skopje? Sporedba e glupavo da se napravi :)
quote:
Во случај да одлучат газдите на тој вебсајт да ја тргнат таа страница, направен е и print-screen и воедно е снимен и html file!
Ne e deka ne ti veruvam, ama mozhesh URL-ot od taa anketa da go ostavish ovde javno? I isto taka bitna informacija e kolku glasachi glasale na ovaa anketa?? I ushte neshto, Penov treba da prestane da sobira (chitaj KRADE) poeni za neshto shto ne napravil (e.g. kaleto).
intel
quote:
Originally posted by Strelec
Поинаку можат да размислуваат само оние кои што аргументите и фактите не ги интересира, туку единствено им е важно кој од која партија е. Еден од доказите за тоа го има и на овој форум овде каде што има примери едни исти луѓе (докажани симпатизери на опозицијата) пишуваа постови против Трифун, за потоа (откако опозицијата во Македонија застана зад кандидатурата на Костовски) да го сменат својот став ’преку ноќ’ и наеднаш Трифун да стане добар човек!? Многу негативно на граѓаните делуваа и натписите кои што редовно ги имаше во печатот и тоа оној дел од медиумите каде што Трифун Костовски е сопственик (или има најголем дел од сопственичкиот колач)! Читам изминативе денови дека Трифун Костовски бил чесен човек!? И ајде да се запрашаме кои се тие кои што не’ убедуваат во тоа. Дури се случи (секако намерно) пред неколку дена да се отвори и гласање на форумов и таму гледам дека сите приврзаници на опозицијата во Македонија велат дека Трифун Костовски парите ги заработил чесно и дека претходно наследил пари од претците!? Епа време е сега да се потсетиме како симпатизерите на опозицијата гласаа пред две години на идентично прашање и на идентични опции при гласањето. Со напомена дека оваа анкета беше спроведена на вебсајтот на ВМРО ДПМНЕ. [img]http://www.lukaroski.com/forum/anketa.jpg[/img] Во случај да одлучат газдите на тој вебсајт да ја тргнат таа страница, направен е и print-screen и воедно е снимен и html file! Има ли некој објаснување за ова? Верува ли некој дека Трифун Костовски во меѓувреме нечесно заработените пари ги фрлил во Вардар, па за овие две години ’чесно’ заработил нови пари? Да не бидам разбран погрешно. Со овој параграф не сакам да го обвинам Трифун Костовски, туку само сакам да го потенцирам фактот дека приврзаниците на Костовски лицемерно го адаптираат својот став за потребите на својата партија. Набројани се деновиве бројни дела достигнувања на градоначалникот Ристо Пенов. Опозицијата не се ни обидува да ги демантира истите, но затоа овде на форумов имаме бројни контра-аргументи од некои членови. А кои се тие контра-аргументи? Епа во недостаток на аргументи и факти, на некои уважени господа на овој форум не им преостанува ништо друго освен да реплицираат со: - Паверов... шминкер од Велес... коцки од Босна... Трифун за Скопје... тра-ла-ла! Едни исти 3-4 работи повторени 300 пати!? Досега... а убеден сум дека тоа ќе трае и натаму, затоа што друго нешто и не знаат!
Ауууу каков ластик,море чакмак беше. Страната на која сум убеден дека гласале лав,трендафил и слацк ја имам сочувано и јас(да се најде).[:D][:D][:D]
OooOo Ja najdov anketata. Eve ja [url="http://www.vmro-dpmne.org.mk/anketa/rezultat.asp?id=35"]tuka![/url] Pazi go sega ova -> Вкупно гласови: 88 Ova ti go narekuvash anketa?? Dvajca bez trojca shto glasale od shtabot na vmro? [xx(] Nego imam prashanje do tebe. Zoshto koga praveshe print screen go skrati toj del so glasachite?? Ova e samo bezuspeshen obid na Strelec da gi krene poenite na Penov. Mnogu nisko! :)
Bicho Lastik li beshe chakmak li beshe, macola li beshe toa ti e! Trifun pak tepa! Hi hi, a sho vikash ovie glasale na sajtov, a? Hi hi hi [:o)] Nego sho e ova "Trajche Drvarcheto" ne se zaebavajte vrakjajte "Papucharishte Teshko"[:(!]
intel Резултати од анкетното прашање: Кој ќе биде следниот Премиер на Република Македонија? 02.06.2003 Никола Груевски 584 (87%) Бранко Црвенковски 45 (7%) некој трет 45 (7%) Вкупно гласови: 674 хихихи ама итересна страна.Ова некој трет сигурно мислеле на ТРИПУНА некои викаат ќе бил прва македонска Северина само да го почекаме до недела CD-о на авто пазар.[:p] http://www.vmro-dpmne.org.mk/anketa/rezultat.asp?id=44
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
I isto taka bitna informacija e kolku glasachi glasale na ovaa anketa??
Се сомневаш во фактот дека опозицијата пред две години беше против Костовски? Доколку си искрен, ќе признаеш дека воопшто не е важен бројот на тие што гласале на таа анкета за да се утврди дали сегашната опозиција била против тогашниот Костовски. И што се фаќаш за толку небитен момент од сите работи што ги изнакажав!? Уште еднаш се потврди дека противаргументи немате, па и смешни и жални сте (истовремено), кога ќе се обидете да реплицирате! Види го и твојот истомисленик Bicho... Види му го постот што веројатно беше замислен да биде одговор на мојот пост и се’ ќе ти биде јасно!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Се сомневаш во фактот дека опозицијата пред две години беше против Костовски?
Ne se somnevam, znam deka taka beshe.
quote:
Доколку си искрен, ќе признаеш дека воопшто не е важен бројот на тие што гласале на таа анкета за да се утврди дали сегашната опозиција била против тогашниот Костовски.
Biten e brojot, kako ne e biten?? Da otvoram jas anketa i sam da glasam za nekoja opcija, togash taa opcija kje ima 100%. Dali taa anketa e validna?? DA! Dali taa anketa e so golem broj na tochnost? NE! Ami sega?
quote:
И што се фаќаш за толку небитен момент од сите работи што ги изнакажав!?
Site stvari shto gi kazha se vekje prochitani i pobieni.
quote:
Уште еднаш се потврди дека противаргументи немате, па и смешни и жални сте (истовремено), кога ќе се обидете да реплицирате!
Kakov post, takva replika :) Zhalen post, zhalna replika.
quote:
Види го и твојот истомисленик Bicho... Види му го постот што веројатно беше замислен како одговор на мојот пост и се’ ќе ти биде јасно!
Ti kako Administrator ne treba da gi sudish drugite, naprotiv treba protiv toa da bidesh! [:p]
Whitebaby
quote:
Originally posted by intel Ова некој трет сигурно мислеле на ТРИПУНА некои викаат ќе бил прва македонска Северина само да го почекаме до недела CD-о на авто пазар.[:p] http://www.vmro-dpmne.org.mk/anketa/rezultat.asp?id=44
I Monika mu go dudlashe na Clintona u Oval Office... ama toa ne gi spechuva lugjeto da go baraat da se vrati nazad i da im ja vrati ekonomijata kako sho beshe! Ko go biva nekogo go biva... nema potreba od zavist. [B)]
Strelec
quote:
Originally posted by Whitebaby
I Monika mu go dudlashe na Clintona u Oval Office...
Да видиме прво од ДВД-то дали Трифун ќе треба да го поистоветиме со Клинтон или можеби со Моника!
intel
quote:
Originally posted by OooOo Biten e brojot, kako ne e biten?? Da otvoram jas anketa i sam da glasam za nekoja opcija, togash taa opcija kje ima 100%. Dali taa anketa e validna?? DA! Dali taa anketa e so golem broj na tochnost? NE! Ami sega?
Ок ОооОо ако е така.Само неколку поста погоре се повикуваш на:
quote:
Originally posted by OooOo Според спроведената анкета на "Брима Галуп", Костовски има поддршка од 41,1 отсто од гласачкото тело во Скопје, а Пенов - од 26,2 отсто.
OooOo
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by OooOo Biten e brojot, kako ne e biten?? Da otvoram jas anketa i sam da glasam za nekoja opcija, togash taa opcija kje ima 100%. Dali taa anketa e validna?? DA! Dali taa anketa e so golem broj na tochnost? NE! Ami sega?
Ок ОооОо ако е така.Само неколку поста погоре се повикуваш на:
quote:
Originally posted by OooOo Според спроведената анкета на "Брима Галуп", Костовски има поддршка од 41,1 отсто од гласачкото тело во Скопје, а Пенов - од 26,2 отсто.

I?? Sakash da kazhesh deka Brima Galup anketirala 88 gragjani?
Whitebaby
quote:
Originally posted by Strelec Да видиме прво од ДВД-то дали Трифун ќе треба да го поистоветиме со Клинтон или можеби со Моника!
Janez Drnovsek e Monika pa vidi ja razlikata megju Makedonija i Slovenija. [B)]
Strelec
quote:
Originally posted by Whitebaby
Janez Drnovsek e Monika pa vidi ja razlikata megju Makedonija i Slovenija. [B)]
Види ја ти (и форвардирај му ја и на ОооОо) разликата меѓу Пенов и Костовски при гласање на вебсајтот на Канал 5 телевизија!:) [img]http://www.lukaroski.com/forum/anketa2.jpg[/img]
n/a Strelec ti na Penov da ne si mu pretstavnik vo Kanada. Okolu anketite ne diraj, vecerva onoj Zernovski ustata pena mu fati deka najnovite anketi bile "frizirani" za Trifun posto momentalno po vistinskite anketni rezultati Penov gubi katastofalno. Belki ne mislis deka Brima Galup e partiska ispostava kako sto se nepoznatite, prv pat cueni marketing kuci koi SDSM i bratijata gi pravi pred sekoi izbori. kanal 5 ne go zimaj vo obzir, gazda e seuste Stojmenov, ako u megjuvreme ne mu go podari na SDSM (onaka gratis). Ветено, Сторено, Украдено - Ристо Пенов
OooOo ВО ПРЕСРЕТ НА ИЗБОРИТЕ Исчистен и паркингот пред Старата Чаршија Паркингот пред влезот во Старата Скопска Чаршија конечно е исчистен од натруапниот градежен шут и друг отпад. Градоначалникот Ристо Пенов одговорил на долгогодишните барања на занаетчиите од Старата Чаршија и дал налог неговите служби да го средат тој простор. На овој простор пред девет години почнаа градежни работи за изградба на трговски центар. Меѓутоа поради некои проблеми со проектот градбата беше запрена, градежни матријали и опрема оставени на градилиштето и за кусо време го преплавија паркингот пред влезот во Чаршијата. Со тоа паркингот пред Чаршијата подолго време не работеше, и им создаваше главоболки на скопјани и луѓето кои работат во Чаршијата. Еснафот на Занаетчиите од Чаршијата одамна бараше од градоначалникот Пенов да го расчисти овој простор. Тој и неговите служби беа глуви. На нивните барања Пенов реагираа дури деновиве, чистејќи го паркингот од отпадот. Eheeee izbori trebaa da dojdat za da reagira shminkerot od metropolata. I DA, gjubreto se trgna, ama koga?? Normalno pred izbori :) NE, ova ne e poradi izborite, ova e samo normalna procedura koga skopjanec kje podnese baranje do gradot i normalen period na chekanje i zhivgci kornenje niz koja pominuvaat gragjanite na Skopje!
Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
...Епа во недостаток на аргументи и факти, на некои уважени господа на овој форум не им преостанува ништо друго освен да реплицираат со: - Паверов... шминкер од Велес... коцки од Босна... Трифун за Скопје... тра-ла-ла! Едни исти 3-4 работи повторени 300 пати!? Досега... а убеден сум дека тоа ќе трае и натаму, затоа што друго нешто и не знаат!
quote:
Originally posted by OooOo
...da reagira shminkerot...
Ете ви... и по 301 пат!?
OooOo Ete kako Strelec odbegnuva i gi vrti rabotite. Ne e prv pat, ama zatoa e OooOo tuka da go vrakja nazad na poentata. Strelec, zoshto go opravduvash Penov?? Posle 9 godini odstranuva shut od strog centar neposrdeno pred izbori i ti mu davash AMIN i toa go narekuvash toa nedostatok na fakti i argumenti?!?!?? [:0] 9 godini ejjjjj! [xx(]
dalila Sega ke vi prezentiram edna(neoficijalna) izjava na Penov od provereni izvori od pred 8 godini koga gi dobi izborite a fufo izgubi. Na blizok covek na Fufo mu kazal: trebase Fufo da pobedi,ne sum jas za ovaa rabota jas i ne sakav ama od partijata me namestija. Za covek sto ne ja sakal funkcijata nesto mnogu grcevito se drzi do nea.Moze mu se uarnilo na covekot.[:)]
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Уште еднаш се потврди дека противаргументи немате, па и смешни и жални сте (истовремено), кога ќе се обидете да реплицирате! Види го и твојот истомисленик Bicho... Види му го постот што веројатно беше замислен да биде одговор на мојот пост и се’ ќе ти биде јасно!
Zasho vaka zborish be Strelec? Mojot odgovor sosema soodvetstvuva so se shto kazhav prethodno za Trifko. Da se parafraziram sebe si od pred nekoja nedela:"Trifun e gjubre, ama vo momentov e nashe gjubre i kje go pobedi gjubreto koe ne e nashe gjubre" He, he [:o)] I ushte kazhav neshto kao "Ne me gree mnogu ovie sho reshile so Trifun da idat". Jas kako shto znaesh ne reteriram od moite stavovi (za razlika od nekoi drugi)! I ne se zaebavajte kakov "Trajche" kakov majche daj vrakjajte go "Papucharot"!!!
Divider Трајче, оди збирај дрва не заебавај. Туку кај тие волшебното самарче. мене ова со трајче дрварчето појќе ми се допаѓа за Бичо, му личи. Нели со шлем, сака партизани и германци да си играе детето. Но, на темата да се вратам: Господинот Ристо Паверов поради се поголемата популарност на Трифуна, од паника, размислува како да се исценка за некои бенефиции и привилегии од моментално најголемата парламентарна партија, апртијата со која коалицира и учествува во власта, но наичол на тврд отпор. Ова го чув на работа од загоренеи СеДеСе-офци. Му гори под нозе, а сам си долева бензинче. Мислам дека ден по Прочка ред ќе биде да му подариме една велешка пастрмајлија за да се утеши!! бај д веј, ја видовте ли онаа бедана од ДПМНЕ вчера на ТВ, катастВофа невидена. башка и Ганка сељанка и КеНеф му киднаа, не му беа. Кветен Гвујо. па дроби што тој направил додека министерувал. Бреј, и таков идиот прецедатељ на партија. А заборава во чија влада бил, дали претходно имало такви насоки и сл. Ако Трифун не победи убедливо, ќе биде поради Гвујо!! Иако сепак ќе победи.
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
Трајче, оди збирај дрва не заебавај. Туку кај тие волшебното самарче. мене ова со трајче дрварчето појќе ми се допаѓа за Бичо, му личи. Нели со шлем, сака партизани и германци да си играе детето. Но, на темата да се вратам: Господинот Ристо Паверов поради се поголемата популарност на Трифуна, од паника, размислува како да се исценка за некои бенефиции и привилегии од моментално најголемата парламентарна партија, апртијата со која коалицира и учествува во власта, но наичол на тврд отпор. Ова го чув на работа од загоренеи СеДеСе-офци. Му гори под нозе, а сам си долева бензинче. Мислам дека ден по Прочка ред ќе биде да му подариме една велешка пастрмајлија за да се утеши!! бај д веј, ја видовте ли онаа бедана од ДПМНЕ вчера на ТВ, катастВофа невидена. башка и Ганка сељанка и КеНеф му киднаа, не му беа. Кветен Гвујо. па дроби што тој направил додека министерувал. Бреј, и таков идиот прецедатељ на партија. А заборава во чија влада бил, дали претходно имало такви насоки и сл. Ако Трифун не победи убедливо, ќе биде поради Гвујо!! Иако сепак ќе победи.
He he mnogu smeshno 'bati trajcheto 'bati! Nego eden prijatelski sovet. Gleam i ti ko mene "mnogu znaesh" pa da te posovetuvam ne kakaj tolku protiv G'uevski, oti mozhe pak kje se obedini VMRO i sho praish posle? A Trifun kje bide gradonachalnik jasno e ko bel den, samo ne mislam deka ne kje mozhe tuku taka da menuva strani. Bidejki ne e vo ista pozicija kako Penov, odnosno nema partija pozadi sebe! Na toj nachin mozhebi i konechno kje dobieme eden VMRO-vski gradonachalnik na Skopje! Ova beshe za Strelec kolku da se objasnime za nekoi prashanja. I ushte neshto. Daj be trgajte vo trajchevo, napraivte finta, sho napraivte sea trgnete go! Stvarno kje vi se nalutam!!! P.S. Divcho imash PM
Pana Spored anketata na IRI gospodinot Risto Penov vodi ubedlivo Anketata na IRI(koja patem pogoduva vo promil,kako sto bese i za parlamentarnite izbori)kazuva deka gospodinot Risto Penov vodi ubedlivo vo Skopje i ima moznost uste vo prviot krug da pobedi.Istata ke bide objavena za dva dena. Inaku za ovie sto se raskokodakale za Trifun moe dlaboko socustvo. Patem dodeka pocnat izborite ovie sto sega se takanarecena opozicija ke se raskurcaat sto posto. p.s.pred lokalnite izbori 2000 godina taka go lazea i Fufo deka vodel ubedlivo.Posle otkako go primija zborea deka bilo namesteno hi......hiiiii....hiiiiiiiii. p.s.p.s. ako treba i ke se namesti ama Risto Penov pak ke bide gradonacalnik pa mu se svigalo toa na nekomu ili ne
intel
quote:
Originally posted by Pana
[b]. p.s.p.s. ako treba i ke se namesti ama Risto Penov pak ke bide gradonacalnik pa mu se svigalo toa na nekomu ili ne
Пана,уште една ваква изјава и ќе гласам за Трипун,жими лав,трендафил и слацк[;)]
трендафил Не ми е јасно како може независен пратеник, ако стане независен градоначалник да смени страна. Тој се обраќа до граѓаните, а сите граѓани не се овци, па ако лидер на некоја партија им каже да седат дома и да гледаат телевизија на денот на гласањето да го прават тоа или да излезат и да гласаат за тој што ќе им нареди партијата. Тоа до референдумот беше својствено само за албанците, а сега се прошири и на делот од македонците и други етнички заедници. Голем број граѓани сака коалицијата ЗА Македонија Заедно да биде казнета, и Пенов со нив. Пенов како градоначалник за ништо не ги праша граѓаните. Ниту дали Сарај и Кондово да станат дел од главниот град за да може вештачки да се направи двојазичност на целата територија. Не направи локален референдум, што по мене му е најголема грешка. Во секој случај, уште на Прочка ќе видиме кој е во право.
Bicho Ee ja mesto tebe, ako dozvolish! Edna mnogu interesna igrichka brakja (osobeno pogodna za Pana, Strelec i Intel) Dopolni ja nizata spored logichki sled! 1. 1996. Na vlast se SDSM, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Opozicijata (VMRO DPMNE i DP) 2. 2000. Na vlast se VMRO DPMNE, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Opozicijata (SDSM i LDP) 3. 2005. Na vlast se SDSM i LDP na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva______________________________
Pana
quote:
Пана,уште една ваква изјава
Se salam be brat mi!Gi nerviram malku.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Strelec
Поинаку можат да размислуваат само оние кои што аргументите и фактите не ги интересира, туку единствено им е важно кој од која партија е. Еден од доказите за тоа го има и на овој форум овде каде што има примери едни исти луѓе (докажани симпатизери на опозицијата) пишуваа постови против Трифун, за потоа (откако опозицијата во Македонија застана зад кандидатурата на Костовски) да го сменат својот став ’преку ноќ’ и наеднаш Трифун да стане добар човек!? Многу негативно на граѓаните делуваа и натписите кои што редовно ги имаше во печатот и тоа оној дел од медиумите каде што Трифун Костовски е сопственик (или има најголем дел од сопственичкиот колач)! Читам изминативе денови дека Трифун Костовски бил чесен човек!? И ајде да се запрашаме кои се тие кои што не’ убедуваат во тоа. Дури се случи (секако намерно) пред неколку дена да се отвори и гласање на форумов и таму гледам дека сите приврзаници на опозицијата во Македонија велат дека Трифун Костовски парите ги заработил чесно и дека претходно наследил пари од претците!? Епа време е сега да се потсетиме како симпатизерите на опозицијата гласаа пред две години на идентично прашање и на идентични опции при гласањето. Со напомена дека оваа анкета беше спроведена на вебсајтот на ВМРО ДПМНЕ. [img]http://www.lukaroski.com/forum/anketa.jpg[/img] Во случај да одлучат газдите на тој вебсајт да ја тргнат таа страница, направен е и print-screen и воедно е снимен и html file! Има ли некој објаснување за ова? Верува ли некој дека Трифун Костовски во меѓувреме нечесно заработените пари ги фрлил во Вардар, па за овие две години ’чесно’ заработил нови пари? Да не бидам разбран погрешно. Со овој параграф не сакам да го обвинам Трифун Костовски, туку само сакам да го потенцирам фактот дека приврзаниците на Костовски лицемерно го адаптираат својот став за потребите на својата партија. Набројани се деновиве бројни дела достигнувања на градоначалникот Ристо Пенов. Опозицијата не се ни обидува да ги демантира истите, но затоа овде на форумов имаме бројни контра-аргументи од некои членови. А кои се тие контра-аргументи? Епа во недостаток на аргументи и факти, на некои уважени господа на овој форум не им преостанува ништо друго освен да реплицираат со: - Паверов... шминкер од Велес... коцки од Босна... Трифун за Скопје... тра-ла-ла! Едни исти 3-4 работи повторени 300 пати!? Досега... а убеден сум дека тоа ќе трае и натаму, затоа што друго нешто и не знаат!
Ауууу каков ластик,море чакмак беше. Страната на која сум убеден дека гласале лав,трендафил и слацк ја имам сочувано и јас(да се најде).[:D][:D][:D]
Те уверувам кољега (чесен пионерски збор ...нели ти давам) дека не ја ни знам веб страната ниту пак сум учествувал на билокакви анкети. Само поради тоа што знам дека кај нас се е „кроено„ според нечија мерка , па и анкетите. Е сега чија е „мерката„ погодувајте вие , разбира се , и тоа само три пати.
Divider Ne se nervirame nie tolku lesno more Pana, tuku ne izdavaj partiski (javni) tajni, deka ke lazirate!!
intel
quote:
Originally posted by Divider
Ако Трифун не победи убедливо, ќе биде поради Гвујо!! Иако сепак ќе победи.
Дивидер ќе изгуби поради Гвујо,Павле,Ѕинго(латас),Доста.Не ти го пишувам ова од инает верувај. Нека почне кампањата и ќе видиш дека ќе биде исто како за претседателски и референдумот.Гвујо и нивната духовитост(најутнати спотови за време на претседателската кампања),плус отровноста во стил на Влатко Ќорчев само ќе одработат да победи Пенов многу убедливо уште во првиот круг.
Divider Мене многу ми е јасно дека поради Гвујко и остала багра многу губи Македонија. Инаку, Трифун не е толку заникаде или пак добар во споредба со Пенов. како што имам многупати речено и пишано, подрршка од екипата треба за секој. Така што кој и да победи мора да има солидна и соодветна поддршка. А таа и таква во моментов не може да ја пружи, ниту некогаш можел Гвујо, Ѕинго, Латас...како што ниту самата ЛДП може иако Пенов е претседател на таа партија. ЛДП е пристуна на сцената така како што е бладогарение само на СеДеСе. Да ги видам Пенов и Трифун (едниот само со ЛДП, а другиот сам, без партиска поддршка) самостојно, со сопствени сили. Тогаш. Се знае кој може нешто да измени или направи: СеДеСе и Народна, другите можат само да молат за придружба, за да ќарат некој залак. Тоа пенов го знае и затоа сака да биде повторно градоначалник (како и Трифун). Да располагаат со голем буџет, да бидат пристуни 4 години, бидејќи на идните избори за во собрание нема да можат ниту независни ниту пишман партии да уценуваат некого, камоли да влезат во собрание.
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
Трајче, оди збирај дрва не заебавај. Туку кај тие волшебното самарче. мене ова со трајче дрварчето појќе ми се допаѓа за Бичо, му личи. Нели со шлем, сака партизани и германци да си играе детето. Но, на темата да се вратам:
Bicho stana Svetovid Triglav uzhasniot (za buKari i grchinja)! He he, tuku i jas da se vratamnatemata, mislam Trendafilot me prasha neshto! Bratko Trifun mozhe da smeni strana kako sho Penov i LDP smenija strana vo 1999! Samo shto na ovoj kje mu bide malku poteshko da se shitne na drugite bidejki osven sopstveniot gaz kje nema shto drugo da ponudi za shitkanje! Znachi kje bide primoran da ostane lojalen na VMRO, sakal toj, ili nejkel!
Divider Бичидере, не какај, со буџет од 30 миљона јевара и новиве ингеренции на локалната влас(т) итекако може да нуди!
Bicho
quote:
Originally posted by Divider
Бичидере, не какај, со буџет од 30 миљона јевара и новиве ингеренции на локалната влас(т) итекако може да нуди!
Divcho mislev na drzhavno nivo, potochno za parlamentarni i pretsedatelski ibori. Sho bi imal Trifun da ponudi za tie izbori. Koj bi stoil pozadi nego i chii glazsovi bi gi donel?!
Divider Ондак, извињавај, ама сепак, ако се декларира како градоначалник за некоја опција, понуди поддршка на локално ниво и слично, може некако, но не многу. Туку, Трифко нема да се осмели да прави така. Иако сака да изигрува (како и Паверов) држалник и паметен бизнисмен.
Divider
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Divider
СеДеСе и Народна, другите можат само да молат за придружба, за да ќарат некој залак.
Абе гледам јас дека честитката на педевчето Гвујо(или ганка сељанака беше) држи вода кога рече: Честито коалиција на Сдсм и Народна. Детали подоцна. Кога потпишувале Трипун и Гвујо, Трипун јасно му кажал:Може да ме подржите ама без никакви уцени и обврски за понатаму.А гвујо му одгововил,Нас ни е жеуба само да загуби сдсм и ништо двуго.
А што фали на таква коалиција. Со тоа се покаќува европска свест, желба за прогрес, национално помирување, сериозност. Истот го стори и Австија кога се приклучуваше кон ЕУ (да не заборавиме, тие се приклучија ми сечини 1994). Плус се поткаструваат крилцата на албанскиоот блок партии. Кога сме кај тоа: политички, освен во мали концепциски прашања, идеолошки не се разликуваат, досега беше пречка желбата за власт која донесе опструкција на прогресот, а албанскиот блок оди по етничка линија! Со една широка коалиција на центарот (десен и лев) ќе имаме далеку поголеми шанси за успех во интеграцијата кон ЕУ и НАТО, а ќе се поткастрат крилцата (уцените и зависноста од пишман партиите како Лп или ЛДП и слични, а албанците нема да можат да уценуваат и скокаат бидејќи ќе бидат обвинетио за кочење на процесите и напредокот). А вие како милувате.
Strelec
quote:
Originally posted by Divider
...се покаќува европска свест, желба за прогрес, национално помирување, сериозност... ...се поткаструваат крилцата на албанскиоот блок партии. а ќе се поткастрат крилцата... од пишман партиите како Лп или ЛДП и слични...
Каква е таа твоја европска свест и национално помирување ако сакаш да ги поткастриш крилцата на сите оние што ти лично не ги сакаш!? Желба за прогрес, европска свест, сериозност и национално помирување треба да ги сваќаш како битка да се соберат сите прогресивни сили и во ЛДП и во ЛП и кај албанските партии во Македонија, а со оние останатите да се води битка да го прифатат тој курс! А ти како милуваш! п.с. Ти кастри ги и понатаму крилцата на Албанците и потоа продолжи да се чудиш зошто Албанците немало да гласаат за Трифун!
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by трендафил
Што се однесува до анкетата на web страната на ВМРО-ДПМНЕ нити сум ја видел нити сум гласал за неа. И во тоа време веројатно би гласал како мнозинството, поаѓајќи од претпоставката дека ако некој се здружил со некого, мора да е како него. Но сега по 2,5 години, јасно е дека не е така. Прво Костовски парите ги има заработено во Австрија, земја во која криминалот, мамењето и корупцијата се на многу ниско ниво.
Хахахахаха,уф колку смешно.Гледам јас пред некој ден во штабот на дпмне се истовараа нови (ганц) пераќи машини од типот БОШ.Ааааааааааааааа зошто им биле.ЦЦЦЦЦ.
Да појаснам. Во тоа време и јас мислев дека Костовски е криминалец, затоа што се здружи со луѓе за кои реално претпоставував дека се здружени со терористи, пред се` и кои испраќаа резервисти во заседи само за да се потпише Рамковната и за да дојдат на власт. Кражбите се проблем, но многу помал. Вистинска власт може да ги натера сите за многу кратко време да го вратат украденото или да го употребат и за општо добро. Во меѓувреме Костовски стана ктитор на храмот света Богородица, заштитничката на градот Скопје. Сигурно не би финансирал во заштитничка што треба да не заштити од него, ако мисли да ни наштети на нас скопјаните. Пенов на тоа поле ниту лично, ниту како лидер на партија, ниту како дел од коалицијата не направи ништо. Реалниот избор сега е помеѓу Трифун и Ристо. Да бевме нормална држава би размислувал и за Сами Фејзулаху (од ДУИ), но не знам колку би бил независен од партијата. Човекот целиот век го има поминато во Македонската телевизија и има работено на многу проекти. На пример снимањето и електронска монтажа на серијата „Залез над езерската земја“ за Цар Самоил во седудесетите години на минатиот век. Но во етнички поделена држава реалниот избор е или Трифун или Ристо. И тука нема што да се размислува. Сега Трифун за градоначалник, потоа Трифун за председател. Само се надевам дека ќе има доволно време како градоначалник да направи нешто до претседателските избори.
Pana
quote:
Spored anketata na IRI gospodinot Risto Penov vodi ubedlivo
Samo da ve potsetam!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Spored anketata na IRI gospodinot Risto Penov vodi ubedlivo
Samo da ve potsetam!
И да не подсетиш и да не не подсетиш , Паверов иде на „преработка„ , некои ја нарекуваат и РЕЦИКЛАЖА. пс Нашки кажано : ДИРЕКТНО У КОНТЕЈНЕР ...нели кољега пана???
Pana GospodinotRisto Penov odi direkno vo fotelja koja ima 30 milioni evra budzet godisno. E togas ke vidis sto se ke napravi vo Skopje.
angel А ууууууууууууууууууууууу!!!!! 17 страни изнапишавме за оваа тема. Пенов и Трифун се многу инспиративниииииииииииииииии !!!!!
Pana
quote:
Dopolni ja nizata spored logichki sled! 1. 1996. Na vlast se SDSM, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Opozicijata (VMRO DPMNE i DP) 2. 2000. Na vlast se VMRO DPMNE, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Opozicijata (SDSM i LDP) 3. 2005. Na vlast se SDSM i LDP na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva__Risto Penov____________________________
Eve jas ja dopolniv nizata
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
ako treba i ke se namesti ama Risto Penov pak ke bide gradonacalnik pa mu se svigalo toa na nekomu ili ne
Ova se teshki zborovi, posebno za nekoj shto propagira deka Makedonija e demokratska drzhava! Duri i na shala da e kazhano e premnogu.
intel
quote:
Originally posted by Bicho 1. 1996. Na vlast se SDSM, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Ристо Пенов 2. 2000. Na vlast se VMRO DPMNE, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Пенов Ристо 3. 2005. Na vlast se SDSM i LDP na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduvа Ристо Пенов
Задоволен братче од одговорот.
OooOo МОСТ: „Трифун и Пенов прерано ја започнаа кампањата“ Граѓанската асоцијација МОСТ ги обвини двајцата кандидати за градоначалник на Скопје, Ристо Пенов и Трифун Костовски дека предвреме ги започнаа своите предизборни кампањи. Со поставување на билборди во центарот на Скопје, држења на прес конференции на кои се истакнуваат логоа и изборни слогани кои ќе се користат во текот на кампањата, евидентно се злоупотребува законот за локални избори. „Промоциите на кандидатите од страна на политичките партии, скриените капмањи на кандидатите за градоначалник на СКопје и интернет страните вза промоција на истите исто така создаваат слика за лош почеток на кампањата кој остава простор за незаконски и недемократски тек на истата“, вели Дарко Алексов претседател на МОСТ. Во МОСТ истакнуваат дека наведените случаи не ја отсликуваат состојбата во останатите општини туку се однесуваат на предизборниот колаж на град Скопје. За денот на изборите, МОСТ ќе регрутира 3.500 волонтери-набљудувачи, а ќе продолжи да ги следи предизборните активности на учесниците во изборниот процес.
Bicho
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by Bicho 1. 1996. Na vlast se SDSM, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Ристо Пенов 2. 2000. Na vlast se VMRO DPMNE, na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduva Пенов Ристо 3. 2005. Na vlast se SDSM i LDP na lokalnite izbori i na izborite za Gradonachelnik na Skopje pobeduvа Ристо Пенов
Задоволен братче од одговорот.
Iiiiiiiiiiiiii bolji si od Pana pe'er! Me skina! Ama kako reche Pana, "nema veze be ne mora da znachi" deka kje tepa i tret pat[:o)]
трендафил
quote:
Originally posted by OooOo
МОСТ: „Трифун и Пенов прерано ја започнаа кампањата“ Граѓанската асоцијација МОСТ ги обвини двајцата кандидати за градоначалник на Скопје, Ристо Пенов и Трифун Костовски дека предвреме ги започнаа своите предизборни кампањи. Со поставување на билборди во центарот на Скопје, држења на прес конференции на кои се истакнуваат логоа и изборни слогани кои ќе се користат во текот на кампањата, евидентно се злоупотребува законот за локални избори. „Промоциите на кандидатите од страна на политичките партии, скриените капмањи на кандидатите за градоначалник на СКопје и интернет страните вза промоција на истите исто така создаваат слика за лош почеток на кампањата кој остава простор за незаконски и недемократски тек на истата“, вели Дарко Алексов претседател на МОСТ. Во МОСТ истакнуваат дека наведените случаи не ја отсликуваат состојбата во останатите општини туку се однесуваат на предизборниот колаж на град Скопје. За денот на изборите, МОСТ ќе регрутира 3.500 волонтери-набљудувачи, а ќе продолжи да ги следи предизборните активности на учесниците во изборниот процес.
Колку што јас гледав штабот на Костовски само реагираше на кршењето на законот од страна на Пенов. Сега ако мислат дека во време на молк Костовски не требаше да ја прими благодарницата од (мислам) детската амбасада или дека датумот на кој се делат благодарниците требало по пет години да се измени за да бидат задоволни Жириновски и заменикот на Кондарно од СДСМ вистинска ли беше или ВМРО Македонска. Исто е и со интернет страните. Прво Пенов ја отвори својата, па кога Костовски виде дека на тоа не реагираат државните органи и тој ја отвори својата. Но да зборуваме реално, овие работи не делуваат многу на изборните резултати. Најголем број на гласачи веќе знаат за кого ќе гласаат. Изборните кражби, за кои има махери во Македонија имаат многу поголемо дејство на конечниот резултат. На пример државотворците го прават тоа со рециклирање на ливчиња, кога еден гласач ќе пушти во кутијата ливче слично на гласачкото, а празното гласачко ливче ќе го земе со себе. Потоа ова ливче се дава со заокружен кандидат на друг кој го пушта, а своето празно го предава и за тоа добива одредена награда (или не се казнува, со отпуштање од работа или укинување на социјалната помош на пример). И така колку пати може или колкумина „зависници“ се достапни до криминалецот што ги краде изборите. Мојот апел до секој што ќе добие вакво ливче, доколку не е во ситуација да смее тоа да го одбие, е да заокружи уште некој или повеќемина на ливчето за да го направи неважечко. И доколку ова го чита некој што е близок до некоја телевизија или друг помасовен медиум да го објави ова.
intel
quote:
Originally posted by трендафил Изборните кражби, за кои има махери во Македонија имаат многу поголемо дејство на конечниот резултат. На пример државотворците го прават тоа со рециклирање на ливчиња, кога еден гласач ќе пушти во кутијата ливче слично на гласачкото, а празното гласачко ливче ќе го земе со себе. Потоа ова ливче се дава со заокружен кандидат на друг кој го пушта, а своето празно го предава и за тоа добива одредена награда (или не се казнува, со отпуштање од работа или укинување на социјалната помош на пример). И така колку пати може или колкумина „зависници“ се достапни до криминалецот што ги краде изборите.
Од каде знаеш дека начинот на лажирање ќе биде ист како вашиот 1999. Една народна: Тој што лаже мисли дека сите лажат.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Bicho
...simpatichen mi e Penov...
Отсекогаш знаев дека, кога и да е, од тебе ќе стане човек!:)))
И јас истото го мислев , но со мала додавка дека за разлика од него , од Пенов НИКОЈПАТ нема да стане добар градоначелник
dejan jas go podrzuvam trifun....ama ako penov ke rece nesto kako, 'albanskiot jazik nema da bide ftor vo skopje' togas on ke go podrzuvam.....neznam dali ova e mozno, ama citav nesto deka koj ke stane gradonacalnik na skopje, ke bide ftor covek vo drzhavata. eve http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=20841
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Bicho
...simpatichen mi e Penov...
Отсекогаш знаев дека, кога и да е, од тебе ќе стане човек!:)))
Znachi Strelec otide vo Kanada, ama starata dobra komunjarska veshtina na vadenje zborovi od kontekst ne zaboravi da si ja ponesesh so sebe! Cccccc duboko si me razocharao bejbe!
Pana
quote:
. На пример државотворците го прават тоа со рециклирање на ливчиња, кога еден гласач ќе пушти во кутијата ливче слично на гласачкото, а празното гласачко ливче ќе го земе со себе. Потоа ова ливче се дава со заокружен кандидат на друг кој го пушта
Hi....hiiiii...hiiiiii abe srcinja ste!Taka zborevte i za predsedatelskite izbori!Demek mastiloto so koe glasale lugeto za Kedef se briselo samo od sebe vo kutiite. Zimi se,vie ne ste za zalenje vie ste za redenje!
dejan ako trifun ke pobedi....nema da vi bide malku zhal za penov? sve sto napravil za skopje ovie godini?
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
. На пример државотворците го прават тоа со рециклирање на ливчиња, кога еден гласач ќе пушти во кутијата ливче слично на гласачкото, а празното гласачко ливче ќе го земе со себе. Потоа ова ливче се дава со заокружен кандидат на друг кој го пушта
Hi....hiiiii...hiiiiii abe srcinja ste!Taka zborevte i za predsedatelskite izbori!Demek mastiloto so koe glasale lugeto za Kedef se briselo samo od sebe vo kutiite. Zimi se,vie ne ste za zalenje vie ste za redenje!
Pana , ova sobiras hrabrost ili sto??? Ajde be kako DOSTOINSTVEN pripadnik na "pobednickata" opcija, kazi nesto za opustanje , soodvetno na "pobednici", a ne toa samo Hi....hiiiii...hiiiiii ......valjda ste lavovi so kralot lav na vrvot, a ne onie drugite so cickoto kvisling :):):)!!!!!
Strelec Градот ќе ги реконструира крстосниците Градските власти веќе од идниот месец ќе стартуваат со нов проект за зголемување на проточноста на сообраќајот на повеќе крстосници во градот. Според надлежните, се работи за поврзан систем кој од Судска палата ќе продолжи со крстосниците кон Тутунскиот комбинат. Прва на "удар" ќе биде крстосница меѓу улиците "Пролет" и "Трета македонска бригада", во близина на Полициската станица. Овој простор, како што вели Бранка Станојевска, претседател на Градскиот комитет за урбанизам и сообраќај, ако нема имотноправни проблеми на трасата, ќе добие и проширување во делот кон училиштето "11 Октомвери", каде што би се се формирала уште една лента за вртење надесно. Дел од проектот е и ревитализација на т-крстосницата помеѓу улиците "Никола Карев" и "Трета македонска бригада", по што ќе се почне и со најсложениот зафат кај Тутунскиот комбинат.
Strelec Повикувајќи се на нарачаната анкета од агенцијата „БРИМА Галуп“, портпаролот на изборниот штаб на Костовски, Маја Мухиќ, соопшти дека анкетата покажала оти драстично е намален и бројот на апстинентите, па така од 30 отсто по новогодишните празници сега е сведен на само 12 отсто неопределни и апстиненти. Пазете ова: 12 отсто неопределни и апстиненти Само два дена подоцна ја имаме оваа вест: Масовна апстиненција на изборите?! На локалните избори може да се случи и масовно апстинирање од гласање, покажува истражувањето на Центарот за меѓуетничка толеранција и бегалци. Загрижувачки 77,39 проценти од анкетираните 1844 граѓани во скопските населби Аеродром, Центар и Чаир, се изјасниле дека нема да излезат на гласање. Сега повеќе верувам во онаа вест дека од штабот на Трипуна неопределените си ги сметале како гласови за ’технометалецот’. Од 12% и неопределни и апстиненти, за два дена имаме бројка од 77,39% апстиненти... Башка се неопределените!? И од штабот на Трипуна да е, МНОГУ Е!
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Градот ќе ги реконструира крстосниците Градските власти веќе од идниот месец ќе стартуваат со нов проект за зголемување на проточноста на сообраќајот на повеќе крстосници во градот. Според надлежните, се работи за поврзан систем кој од Судска палата ќе продолжи со крстосниците кон Тутунскиот комбинат. Прва на "удар" ќе биде крстосница меѓу улиците "Пролет" и "Трета македонска бригада", во близина на Полициската станица. Овој простор, како што вели Бранка Станојевска, претседател на Градскиот комитет за урбанизам и сообраќај, ако нема имотноправни проблеми на трасата, ќе добие и проширување во делот кон училиштето "11 Октомвери", каде што би се се формирала уште една лента за вртење надесно. Дел од проектот е и ревитализација на т-крстосницата помеѓу улиците "Никола Карев" и "Трета македонска бригада", по што ќе се почне и со најсложениот зафат кај Тутунскиот комбинат.
За посочените улици можам слободно да ти кажам , дека НИКОЈ и НИКОЈПАТ нема да најде прифатливо решение за проблемот , оти сите тие улици се збирштина на некогашни улички од предземјотресно Скопје со додени кон нив на новопробиени улици , направени од некогашното Бошљачко маало позади Тутунскиот Комбинат. Не бадијала некаде слушнав дека Скопје е ГРАД на (за) ЕКСПЕРИМЕНТИ и тоа докрај неизведени од сурија на „архитекти„ , како домашни така и странски. Поинаку Скопје би го нарекол и архитектонска ТУРЛИ-ТАВА со сите елементи што таа ги „пружа„ на сладокусците. Некои го нарекуваат и УРБАН ХАОС , од кој НИКОЈ нема да „излезе„ освен ако не се најде некој БАТКА кој би почнал одново и систематски да го руши сегашново изградено и да го истовремено гради според теркот на еден однапред подготвен план ...нешто слично како Букурешт или пак Источен Берлин кога се „адаптираше и сеуште тоа се чини вклопувајќи се спрема теркот на Западен Берлин. Но за тоа трбаат ПАРИ и ВРЕМЕ , а ние ниту едното ниту другото го НЕМАМЕ доволно.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Градот ќе ги реконструира крстосниците Градските власти веќе од идниот месец ќе стартуваат со нов проект за зголемување на проточноста на сообраќајот на повеќе крстосници во градот. Според надлежните, се работи за поврзан систем кој од Судска палата ќе продолжи со крстосниците кон Тутунскиот комбинат. Прва на "удар" ќе биде крстосница меѓу улиците "Пролет" и "Трета македонска бригада", во близина на Полициската станица. Овој простор, како што вели Бранка Станојевска, претседател на Градскиот комитет за урбанизам и сообраќај, ако нема имотноправни проблеми на трасата, ќе добие и проширување во делот кон училиштето "11 Октомвери", каде што би се се формирала уште една лента за вртење надесно. Дел од проектот е и ревитализација на т-крстосницата помеѓу улиците "Никола Карев" и "Трета македонска бригада", по што ќе се почне и со најсложениот зафат кај Тутунскиот комбинат.
Ste slusnale nekogas za INPUMA?????Ako e DA ,togas OK, ke ja prifatam sekoja demagogija na taa tema: demagogija si e demagogija so nea ne se rasprava :):):)!!! Ako e NE, togas ostavete muabeti za soobrakaj,ulici i sl. vo Skopje...
concrete Aj sega ne zabeguvajte,nema da gi sobere parolite na ekran!!!!! Penov si odi vo zasluzenata istorija,Trifun dobiva sansa , pa aj da bideme zivi i zdravi da vidime kakvo ke bide sekavanjeto na negoviot mandat-ti!!!
Divider Конкретен, а бе да не се случило денојве нешто посебно што ти си вака позитивен во размислувањето. Ти беше, барем досега, секогаш песимистички настроен. В ред, сега на страна имаш право, ако почн(ам)еме со пароли, големи, кај ќе ни биде крајот. Особено кога е повеќе од извесно дека Пенов Нарона прави крш од другите, ги мачка на лепче!!
concrete A be jas sum si sekogas ist , ponekogas po nekoj epten zabeguva vo "POZITIVNOST" taka da se cini deka sum crno i negativno nastroen :):):)...!!!
Bicho Ha, ha, ha, Deki be, ti ako ne me nasmeesh nikoj[:D][:o)][:D]
quote:
Originally posted by dejan
nema da vi bide malku zhal za penov?
Hi hi hi dobar si! Neka se goni samo, pa kje go zhalime nie nemaj gajle! [:o)]
Strelec Дејан, да знаеја Македонците да бираат, немаше да бидеме на ова дереџе на кое што сме сега... ДЕЛАТА ПОКАЖУВААТ дека единственото нешто паметно што знаеле да го изберат, бил токму Пенов... И сега не им влегува во шема тоа... Не се навикнати на успеси од наш политичар и како од ѓавол бегаат од нив!?
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Дејан, да знаеја Македонците да бираат, немаше да бидеме на ова дереџе на кое што сме сега... ДЕЛАТА ПОКАЖУВААТ дека единственото нешто паметно што знаеле да го изберат, бил токму Пенов... И сега не им влегува во шема тоа... Не се навикнати на успеси од наш политичар и како од ѓавол бегаат од нив!?
TAKA E! Apsolutno se soglasuvam so tebe. Da znaeja Makedoncite da biraat nemashe 12 godini komunjarska banda da vladee nepredizvikana od nikogo!
Strelec
quote:
Originally posted by Bicho
...12 godini komunjarska banda da vladee nepredizvikana od nikogo!
Конечно да се согласиме во нешто... И јас мислам дека најголемиот дел во ДПМНЕ беа комуњари, а не само во СДСМ!
Bicho
quote:
Originally posted by Strelec
Конечно да се согласиме во нешто... И јас мислам дека најголемиот дел во ДПМНЕ беа комуњари, а не само во СДСМ!
Хм, добра поента. Да бидам искрен мојот пост беше мала провокација, ама ме заеба не наседна на истата![:D] Сепак и едните и другите занигде беа. Но, во едно грешиш Стрелец, народов и тоа како ја научи лекцијата по демократија! Добро е што 1998 паднаа едните лопови, добро е што 2002 паднаа другите лопови, бидејки сега треба уште политичарите да ја до-научат лекцијата по демократија и да сфатат дека не се непроменливи! Дали се сложуваш со мене?
dalila
quote:
Originally posted by Bicho народов и тоа како ја научи лекцијата по демократија! Добро е што 1998 паднаа едните лопови, добро е што 2002 паднаа другите лопови,
Koga ne izlegoa na referendumot,tuku ostanaa doma i si gledaa televizija seuste ne naucile nisto.
concrete Aj ne ja tupite i dvajcata,komunjarska banda e "SUPERLATIV" za toa drustvo. Abe najdolnite desperadosi , se prefineti licnosti za niv. Toa kacacite si imale pravilo da ne pljackaat mnogu , za da ima za dogodina , a ovie se kako skakulci marokanski, golemi kako cavki!!!! Baska, aj ne gi sutirajte komunistite tuku taka,ne zasluzuvaat takov odnos, tie site veruvale, se borele i zaginale za svojata idea, onie koi se izdavaa za komunisti se samo tie koi ne ucestvuvale , pa imale sansa da preziveat.Znaci prvoto koleno nemoralni dubardzii ,uciteli na gorespomnatite!!!! Prosetajte ponekogas do:http://www.marxist.com/ ima i tekstovi na makedonski , go otkriv slucajno pred nekoe vreme ......nostalgija , sto da se pravi :):):)
OooOo Sakav da kazham samo Trifun Za Skopje :)) Eve [url="http://trifunzaskopje.org.mk/novosti_detail.asp?lang=mak&id=4"]tuka[/url] ima nekoe intervju, ama ushte go nemam prochitano.
Divider Токму така, паѓаат лоповите, полека, но сигурно. Тука е ВМРО НП да ги преземе работите во свои раце (заедно со другите од центарот, за кои имам говорено надолго и нашироко)!!
DJ_SHEMA Diskusijata prodolzuva ponatamu tuka http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8589