Fontana na Plostadot Makedonija vo Skopje
Fontana na Plostadot Makedonija vo Skopje
dejan http://www.utrinskivesnik.com.mk/default.asp?pBroj=1700&stID=30226&pR=12 http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=20527&vid=313 Nekoj ima drugi sliki kompjuterski? ili nekoj sajt za fontanata?
dejan stvarno? :)
Great_Macedonian samo za tebe dejan:)
dejan ay fala:p
Strelec ГРАДСКОТО ЈАДРО ЌЕ ДОБИЕ МАРКАТНО ОБЕЛЕЖЈЕ На плоштадот "Македонија" - фонтана на животот Плоштадот "Македонија" во текот на наредните месеци ќе добие најграндиозна фонтана на Балканот. Градските власти стартуваат со нов проект за изгледот на обележјето на централното градско подрачје, кое ќе биде изработено врз идејното решение на доајените на македонската уметност, академските скулптори Петар Хаџи Бошков и Димитар Кондовски и со доработка на Рубенс Корубин. - Се работи за фонтана со широчина од 25 до 27 метри, во чиј средишен дел се наоѓа обелиск, скулптура изработена од Хаџи Бошков. Таа содржи и посебни македонски обележја, при што доминираат разработките на 12 македонски сонца на Димитар Кондовски, кои во мозаик ќе ги изведува Рубенс Корубин. Ќе има и 12 апликации, исто така на Кондовски, што ќе се наоѓаат во подножјето на самата фонтана. Проектот веќе започна и во моментот се реализира макетата за скулптура од стиропор, која ќе биде излиена во бронза, а самата постапка ќе трае осум месеци. Паралелно се работи и на проектот за водените и светлосните ефекти, кој деновиве треба да биде завршен, по што ќе преминеме на изработка на главниот проект, а летово очекуваме да се почне со градежните работи. Фонтаната ќе даде посебна целина и изглед на градскиот центар и плоштадот, објаснува Ристо Пенов, градоначалник на Скопје. Според Зоран Тониќ, главниот градски архитект, таа ќе биде најголема на овие простори, а од технички аспект и прилично сложено решение. Тој објаснува дека ќе биде работена со најсовремена компјутерска техника за создавање на посебни ефекти поврзани со игра на вода и светлина. - Со скулптурата, која е висока девет метри, сакавме да ја прикажеме пулсирањето, односно движењето на животот. Во фонтаната се вткаени и повеќе симболи од нашата историја, фолклорот и поднебјето, велат авторите. [img]http://www.vecer.com.mk/content_images/fontanaplostad.jpg[/img]
OooOo lazhi, lazhi, lazhimeeeee, gajle si nemameeeeeeeee i toa pred izbori ;)))))))))))
Strelec Ветено, сторено, а и повеќе од тоа - Ристо Пенов
dejan abre ova od damna go citam....kako moze da laze!
lav
quote:
Originally posted by slasa
sto e ona cudo vo skopje mi lici ko nesto za javno mocaliste
Не не е и не може да биде. Ами само тоа е доказ колкава е нашата (мислам на тој што ја прави) суетата , за да бидеме поголеми и од богот Зевс ...за каков тоа Балкан ние овде зборуваме. Или народски кажано НА ГОЛ ГАЗ ШАРЕНИ ГАЈТАНИ КЛАВАМЕ , да ми извинете за изразов , ама во оригинал е поефектен нели?.
Strelec А го виде ова, dejan??? Да ми веруваш друг пат кога ќе ти кажам дека оние Скопјани што не го сакаат Пенов, тие му мислат лошо на своето Скопје... Мака им е ако се гради нешто убаво (читај им ги постовите и ќе сватиш што сакам да ти кажам), а од друга страна најсреќни би биле доколку Скопје пропаѓа!? На таквите луѓе, dejan, не им е гајле што се случува со нивното Скопје, туку единствено им е гајле кој ќе биде на власт!?
Great_Macedonian Ama priznaj iti Strelec, go sakas penov zas e so sdsm :)
Strelec Great, морав да си го скратам сопствениот пост, затоа што велат дека треба да се браниш само тогаш кога си оправдано обвинет... А во случајов ти ме обвинуваш дека сум еден од оние, кои што токму за такво нешто ги критикувам... Си имам и јас илјада маани Great, но лицемер никогаш нема да си дозволам да бидам!
intel
quote:
Originally posted by dejan
ay da, samo zavrsuva so nesto kako:)))) lol ako penov tova sve napravil, dali on zasluzhuva da pobedi? jas sakam trifun da pobedi....ama neznam sega.
Дејан јас ќе ти кажам,во Скопје живеам.Скопје од ден на ден се повеќе личи на современа европска метропола.Ако почнам да ти набројува се што е изградено и реновирано ќе ми треба неколку страни. На Пенов едиствена грижа му е градот, Трифун се бори само за функција колку да може да се претставува како некоја важна политичка фаца кога ќе ја извршува неговата примарна функција а тоа е приватен бизнис започнат со пари украдени од Технометал.
OooOo Lugje, ne e sve vo gradenjeto. Najlesno e da se izgradi, teshko e neshto da se smeni. PENOV NEZNAE toa da go napravi! Chovek bez vizija, chovek bez idea, chovek shminker. 2 raboti ovaa godina mora da se sluchat: - Revizija na gradskata kasa na veleshanecot Penov i - [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun za poubavo Skopje!!![/url] [edit] I ushte neshto ... dejan be, kako mozhesh da sakash nekoj od Veles da dojde vo tvoeto Skopje i da ti kazhuva kako kje bide vo Skopje?? Ako e tolku sposoben kje se bori za sopstveniot grad Veles da go napravi podobro mesto za zhiveenje, a ne da gi krade i lazhe Skopjani. Kje bide sposoben chovek shto kje ima programa i vizija, a ne ista programa od pred 10 godini da koristi. Ne gi slushaj Strelec i intel, donesi si sam zakljuchok!
Great_Macedonian quote intel?: Дејан јас ќе ти кажам,во Скопје живеам.Скопје од ден на ден се повеќе личи на современа европска метропола.Ако почнам да ти набројува се што е изградено и реновирано ќе ми треба неколку страни. На Пенов едиствена грижа му е градот, Трифун се бори само за функција колку да може да се претставува како некоја важна политичка фаца кога ќе ја извршува неговата примарна функција а тоа е приватен бизнис започнат со пари украдени од Технометал. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sega navistina me zamisli intel.. zas da ti kazam iskreno skopje ne sum go vidol od 1996 godina. Poslednite dve pati koga bev makedonija nemav prilika da se prosetam niv skopje. Ako navistina nesto e smenato,popraveno..kako i sto citam, togas penov e dobar. Ama jas i od porano sum znael deka penov si e vrsi rabotata dobro. I so maliot buget na skopje povejke i ne mozese da stori penov za skopje. No mislam deka trifun mu e seriozen konkurent zasto i toj se ima pokazano vo svetlo izdanie. Zasega sum povejke za trifun, no i da pobedi penov ke bide dobro, seedno mi e, samo ona sivotija od zgradi neka gi isfarbet site. Strelec izvini ne sakam da te navredam no mi deluvas kako licen obozavatel na sdsm odamna. Jas nesum ni za sds ni za vmro-narodna ni za dpmne..iako da biv makedonija bi glasal za dpmne samo zaradi Gruevski.
Strelec Za SDSM ti odgovoriv so privatna poraka, a za fasadite da ti kazam sto izjavi najgolemiot protivnik na Penov (citaj: OooOo) na topikot "Скопски градоначалник"... - za fasadite bravo... Great, fasadite vo Skopje ne mozele da se prepoznaat! Zal mi e sto i jas gi nemam videno, no tokmu od OooOo dobiv informacija deka izgledale prekrasno!
OooOo
quote:
Originally posted by dejan
abre ova od damna go citam....kako moze da laze!
Pa toa e dejane, samo kje chitash. A za stvarno da go vidish kje morash da pochekash ;)
Strelec dejan, само злобник може да рече дека ова не е вистина... Таквите како OooOo велеа дека Пенов лаже и кога ветуваше многу други работи, па сега 116 улици се реконструирани и санирани, па се изгради "Водњанска", па изградени се нови мостови, подземна комунална инфраструктура, детски игралишта, па доживеавме нов сјај на Тврдината Кале, нови светла низ Скопје, се нашло читам решение и за проблемот со бездомните кучиња, па во фаза на реализација биле и нови проекти за чистотата на градот, за изградба на катни гаражи и за решавање на сообраќајниот метеж. Изградени се десетина скулптури со кои се облагородени градските простори, направени се нови фонтани и оспособени се градските часовници. Благодарејќи на Пенов, не се заборавени ниту малите бизниси во градот, ниту пак хендикепираните лица, а формирано е и градско координативно тело кое им помагало на зависниците во борбата против дрогите. Е сега, тебе ќе те чуди можеби, ако е навистина така, зошто тогаш има некои кои што се против Пенов? Епа има Дејане... во Македонија многумина не размислуваат како луѓето во Австралија или Канада... во Македонија има многумина на кои што единствено им е важно од која партија е кандидатот! Но, за среќа таквите се помалку и за среќа правдата и желбата за убаво Скопје и овојпат ќе победи! Ветено, сторено, а и повеќе од тоа - Ристо Пенов
Strelec dejan, нели забележуваш дека секоја реченица од ОооОо завршува со знак за смеење... Сето ова за него е заебанција!? Е таквите се за Трипун, dejan!
dejan ay da, samo zavrsuva so nesto kako:)))) lol ako penov tova sve napravil, dali on zasluzhuva da pobedi? jas sakam trifun da pobedi....ama neznam sega.
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
ako penov tova sve napravil, dali on zasluzhuva da pobedi?
Процени самиот, dejan... Следи го својот разум!
quote:
Originally posted by dejan
jas sakam trifun da pobedi....ama neznam sega.
Сосема е логично што си бил за Трипун, затоа што ги читаше на форумов тие што го мразат Пенов! Јас ќе ти речам нешто... Трипун и не е лошо решение за Скопје. Претпоставувам дека и тој би бил солиден. Меѓутоа, Пенов е многу подобро решение од две причини: 1. Затоа што, ако за Трипун велам дека претпоставувам, за Пенов би рекол дека сум СИГУРЕН! 2. Затоа што треба со уште еден доверен мандат да се награди човекот кој што го препороди Скопје за овие осум години. Чесно си ги брка обврските како политичар и функционер (што е реткост во Македонија) и доколку граѓаните на Скопје го изберат за старо-нов градоначалник тоа ќе биде едно убаво ’школо’ и за сите останати политичари и функционери за да научат дека народот знае да почитува вредности и знае да ги почитува оние што заслужиле!
OooOo dejan ne go slushaj Strelec. Saka da te navede na pogreshen pat. Strelec, najde dejan da go lazhesh be?? Dejan ne bil u Skopje pa da si stvori svoja slika. Ne mu davaj lazhni nadezhi i misli!
Strelec Еве ти dejan... Виде ли? ОооОо, ако dejan е за тебе мало дете, за мене тој е личност... за мене тој е почитувана индивидуа која што си ја сака својата Македонија... За мене dejan е некој кој што исклучително го респектирам заради тоа што не си ги заборава своите корени! А за тебе тој е само ’мало дете’!? Нека ти служи на чест, ОооОо!!!
OooOo Kakvo malo dete? Shto zboruvash ti?? dejan ima 17 godini!
slasa sto e ona cudo vo skopje mi lici ko nesto za javno mocaliste
dejan gledam sve strelec ama zbunet sum:p neznam......jas samo mislev trifun e po dobar, deka tatkomi taka rekol;) zbunet sum!:oooo
OooOo Ovoj Strelec saka da te zbuni. Gledash na predhodnata strana sakashe na sentimentalnost da te fati. Tatko ti e umen chovek, slushaj go nego, a ne ovoj bradest seirdjija, samo seir shto fakja. Tatko ti umno zboruva, ne e kako ovie tuka so partiska knishka da gledaat samo za partijata, a ne za dobroto na Skopje!
dejan ama sega neznam koj da slusam:p gledam deka penov go smenil gradot.....a za trifun ne znam mnogu, samo deka dal pari za da se gradi taa crkva bogordica, i deka razmisluval da napravi svoja partija...?
OooOo Ne slushaj nikogo! Donesi sam zakljuchok dali sakash pameten Skopjanec da go vodi Skopje ili sakash shminkeri od Veles kako Penov da go vodat Skopje!
lav
quote:
Originally posted by dejan
gledam sve strelec ama zbunet sum:p neznam......jas samo mislev trifun e po dobar, deka tatkomi taka rekol;) zbunet sum!:oooo
Слушај си го татенцето твое Дејане , оти е тој сепак поискусен од тебе но како што гледам и од многу други. И НЕМА да погрешиш во проценките. Поздрав до тебе но и до таткоти , кој сепак знае(л) кога тоа ти го кажал.
Strelec И бидејќи си сега збунет dejan, донеси сам заклучок дали ќе слушаш некој како ОооОо што само тера заебанции со тебе (за ова имам и докази, но ајде нема смисла да пренесувам овде приватни пораки) и некој како lav кој што љубовта кон ДПМНЕ му е илјада пати поголема отколку љубовта кон Скопје, или пак ќе слушаш некои што аргументирано ти ги кажуваат работите и кои што изнесуваат само факти!
lav Ииииииииииииии што накрај заклучи Дејане? Дека сепак е дојдено време , некој друг да покаже што знае и умее да (на)прави нели , најнапред покажувајќи им на сите што знае(л) најпрво со своите пари да (на)прави , а после тоа и со НАРОДНИТЕ ПАРИ , ако му се укаже доверба за тоа. Од таа причина (по се изгледа) и ќе ја добие мојата доверба (глас) на Изборите на 13 Март.
OooOo djabe kazhuvash lav, sea kje ripnat deka toa se pari od tehnometal (Eve slushaj mi go zborot).
Strelec И овде си се најдовте вие двајца, а?:) И пак си се вртите во круг... едни исти 2-3 работи ги кажувате во илјада постови до сега, немајќи реални аргументи против Пенов!? Не знам, од Велес бил... па павер плочи... шминкер... и крај на приказната ваша! Само да ви кажам нешто... Многу го потценувате dejan ако мислите дека можете да манипулирате со него. Доволно е тој умен да може да ги види разликите меѓу филозофиите ваши и фактите наши. Тоа важи и за него, но и за неговиот татко кој што за жал немал прилика да го види Скопје како изгледал пред осум години и како изгледа сега... За да ја види разликата меѓу ’штала’ и ’палата’!
dejan i na kraj ne e ni vazno za koj sum deka ne sum jas toj koj ke odlucuva:p tatkomi mi e ocuv, ne go videl skopje za 5 godini.
VeGaS de be pa ti, osven OooOo i Strelec nikoj drug ne te prasuva koj da bide gradonachalnik ... chill out dude
dejan znam deka nikoj drug ne me prasuva lol
lav
quote:
Originally posted by Strelec
И овде си се најдовте вие двајца, а?:)
Па сега , ако немаш против тоа е неодминлив факт нели?
quote:
немајќи реални аргументи против Пенов!? Не знам, од Велес бил... па павер плочи... шминкер... и крај на приказната ваша!
Кажаното се сепак респектабилни аргументи ама ако се има волја да се согледаат. Инаку против граѓанинот Пенов како личност немам ништо против лично ами сум против неговата прикриена (не за сите) демагогија. acta est fabula (преставата е завршена) што би рекле Римјаните , разбира се наменета за другарот Пенов од неговите сограѓани.
quote:
За да ја види разликата меѓу ’штала’ и ’палата’!
Па таа како ти ја викаш ШТАЛАТА е направена за и во време на владеење на Пенов како секретар во партијата чиј лидер беше 5-РЕ од Пирава или сегашниов гувернер на НБРМ.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Па таа како ти ја викаш ШТАЛАТА е направена за и во време на владеење на Пенов како секретар во партијата чиј лидер беше 5-РЕ од Пирава или сегашниов гувернер на НБРМ.
Барем нека знаат сите колку да ти веруваат и за останатите работи... Каква врска има Пенов пред да стане градоначалник, со изгледот на Скопје во тоа време?:) ДП на Гошев да не беше задолжена за Скопје?:))) Или во недостаток на ниту еден релевантен факт, барем да се каже било што... Колку да не се молчи... Надевајќи се дека има и наивни кои што ќе поверуваат во бајките!?
Great_Macedonian Znam deka facadite se obnovuvaat vo skopje odamna. Bravo za toa.. no ima uste mnogu koj treba da se doobnovat no sepak ne se pravi se preku nojk razbiram. Strelec, na toj koj ti gi slikase slikite od skopje dodeka se vozi niz nego pa tigi prati tebe na macedoniancities.com skopje lici mnogu grdo! Dali toj koristel nikakva kamera e edno prasanje.. a sto slikal bezveza e drug fakt. Nekoj na forumov sto zivee vo skopje neka gi slika novite fasadi da gi vidime, a ne patista i koli.
OooOo Lugje .. fasadite se shminka. Fasadite se napraveni samo od taa strana kaj shto se gledaat, od pozadi na zgradite malterot pagja, ciglite se gledaat! Shminkeraj! :))) Zatoa slushajte me koga vikam deka Penov e shminker! :)) Ima zavrsheno koledj u LOREAL PARIS :))
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
od pozadi na zgradite malterot pagja, ciglite se gledaat! :)))
Да не сакаше ти и дома Пенов да им вароса, по собите?:))))))) Ветено, сторено, проверено!:)
OooOo Pa ne, nesakam da mi shminka. Ako se pravi se pravi, a ne ko machkata so opashkata.
Great_Macedonian lol
Strelec АВТОРИТЕ ЈА ПРЕТСТАВИЈА СКУЛПТУРАТА ШТО ЌЕ СЕ ПОСТАВИ ВО СКОПЈЕ Небото и земјата ќе се спојат на плоштадот Македонија Посетителите на Скопје ќе може да и се воодушевуваат на грандиозната фонтана што ќе се постави најверојатно в година во зелениот круг на Плоштадот Македонија. Фонтаната е дело на доајените на македонската современа уметност Димитар Кондовски и Петар Хаџи Бошков, а идејниот проект го разработил Рубенс Корубин. Уметничкото дело е составено од два обединувачки елемента, круг во основата, кој е дело на Кондовски, и обелиск во средината, според замислата на Хаџи Бошков. - Обелискот, кој ќе биде висок девет метри веќе се работи во калап од стиропор, а наскоро ќе почне да се лие во бронза. За лиењето на скулптурата ќе бидат потребни осум месеци. Паралелно со подготовките за лиењето, работиме на водените и на светлечките ефекти и кога и тие ќе бидат осмислени ќе почнеме со изработка на главниот проект. Очекувам фонтаната да почне да се гради налето - вели Пенов. Во кругот на фонтаната, кој всушност е дванаесетоаголник, под вода ќе има дванаесет мозаици на Кондовски, на кои ќе бидат претставени сонца. Кругот ја симболизира скриената совршеност на праисконската средишна точка, со просторот што го опфаќа Македонија. Кружното движење, без почеток и крај, го симболизира времето како непрекината низа од мигови, претставени со мозаици и вода што се прелева преку нив. Мозаичните кружни елементи го означуваат богатството на разните македонски традиции. Кругот на фонтаната ќе биде широк од 25 до 27 метри. Обелискот на Хаџи Бошков го симболизира сончевиот зрак, исечок од небеската светлина што се стреми да ги поврзе небото и земјата. Тој ги сугерира духовната вертикала и креативниот потенцијал за духовно издигнување. - Столбот висок девет метри ги прикажува ритамот, движењето на животот. Тоа е фонтана на животот - вели Хаџи Бошков. Уметникот Рубенс Корубин вели дека за него било голем предизвик по долго време да се обиде да материјализира дел од творештвото на покојниот Кондовски. - Од септември работам на идејното решение за оваа фонтана. Од мозаиците на Кондовски избрав 12 сонца, кои симболизираат 12 часа. Водата постојано ќе се прелева врз нив и верувам дека ќе добиеме фонтана каква што нема ни кај нас ни во соседството - вели Корубин. Обелискот ќе се лие во Бугарија, во три парчиња од по три метра и споен ќе се транспортира до Македонија. За тоа време ќе се изработуваат и мозаиците. - Со согласност од Министерството за финансии, делото на Кондовски и Хаџи Бошков го откупивме со непосредна спогодба, преку авторска агенција. За градежните работи, ќе бидат распишувани тендери според потребите на изградбата - велат од кабинетот на градоначалникот Пенов.
OooOo Vidi chudna rabota, kako se odednash se prezentira neposredno pred izborite. Ne vi e lugje neshto chudno tuka vo prljavata politichka igra shto ja igra Penov? [url="http://www.trifunzaskopje.org.mk"]Trifun Za Skopje[/url]
beaver hunter neshto ne e jasno....toa fontancheto... da ne go preseluvaat od gradski park....ili od pred univerzalna sala... ili od parkot zena- borec.... ili od cheshma od kisela voda....od kaj ke crpat voda za istoto... od dojransko ezero????
OooOo Od vardar od vardar. So kofi kje nosat :)) Nego neshto drugo mi padna smeshno .. pazete go ovoj del ....
quote:
Originally posted by Strelec
...ќе бидат распишувани тендери според потребите на изградбата - велат од кабинетот на градоначалникот Пенов.
Isto kako za paver elementite? [:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D][:D]
beaver hunter ono rabote ja odmaram... ka' se umoram... sa' menjame... ja odmaram ono rabote :):)
dejan nema nekoj sajt so sliki ili nesto za fontanata?!
slasa dejane ke naracame preku dnevnik da ni isprastat
Divider А бе, последен претсмртен грч на Паверов да шитне уште некој павер елемент пред изборниот пораз, но САМО ПРЕКУ ЈАВЕН ТЕНДЕР каде пто победник на тендерот ќе биде ТОЈ!!
Strelec Така е... ајде сега врати се на форумот за политика!:)))
Divider ОК :))
mEnEmA Pa ako imame nova fontana.. cigancinjata ke se izraduvaat najmnogu ke imaat novo mesto kade da se ladat letoska namesto vo starata pred Cicko Stoilko :)))))))))))))
slasa
quote:
Originally posted by mEnEmA
Pa ako imame nova fontana.. cigancinjata ke se izraduvaat najmnogu ke imaat novo mesto kade da se ladat letoska namesto vo starata pred Cicko Stoilko :)))))))))))))
a i to sto veelis za banjanaje perfekt ke bide [:D][:D]
DonVito
quote:
Originally posted by mEnEmA
Pa ako imame nova fontana.. cigancinjata ke se izraduvaat najmnogu ke imaat novo mesto kade da se ladat letoska namesto vo starata pred Cicko Stoilko :)))))))))))))
ke se prefrlat . namesto da se banjat kaj rekata vardar ke se butkat vo fontanata . [:D]
Strelec off topic! Imam chuvstvo deka chichko slasa e zaljuben vo mEnEmA... na site topici vednas posle nea postira!:)))
mEnEmA Abe cicko buckalo :))))
slasa
quote:
Originally posted by Strelec
off topic! Imam chuvstvo deka chichko slasa e zaljuben vo mEnEmA... na site topici vednas posle nea postira!:)))
ne cicko bradojna e postuvam kako dobra Makedonka [:)]
Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
...na site topici vednas posle nea postira!:)))
Што ви реков?:)))
slasa
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
...na site topici vednas posle nea postira!:)))
Што ви реков?:)))
sro ne te slusnbav [:D][:D]
Strelec
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Jas i od porano sum znael deka penov si e vrsi rabotata dobro. I so maliot buget na skopje povejke i ne mozese da stori penov za skopje. Samo ona sivotija od zgradi neka gi isfarbet site.
Даме, бидејќи докажа дека навистина реално знаеш да ги толкуваш работите, се потрудив да дојдам до информација за фасадите кои што ги спомна во твојот пост: Вистината е [url="http://www.lukaroski.com/forum/novi_fasadi/skopje.asp"]ОВДЕ[/url]!
OooOo Strelec, nemoj da ti pokazham fasadite od drugata strana kako izgledaat :)) Kje se razocharash!
Strelec Поздрав до dejan! [url="http://www.penov.org.mk/fp/wmv/Fontana_Korubin.wmv"]КЛИКНИ И УЖИВАЈ!:)[/url]
dejan blagodaram strelec:))))) ova sve sto mi go pokaza kazuva deka penov pravi nesto za gradot;)
dejan sega go videv toa za fontanata i ludnica e;) muzikata e super:p a za fasadite, dobro e sto gi smenile...deka za malce skopje bi bilo pun so tie darkeri:p dobro e kako pred slikite se slikani vo zima, koga nema listovi:p toa mu dava poveke znacenje na slikata;)
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
...toa mu dava poveke znacenje na slikata;)
Маркетинг...:) Треба да се продаде производот!:)
dejan xixixi;) inace.....sakam uste sliki od novi fasadi vo skopje:p
dejan hej......ke ni treba sliki od leptokarija i bunjakovec!:D
SirAndReW So tie sliki pretera momche . Nego da kazam ploshtadot e neshto prosechno sega ima edno malo lizgalishte shto lichi na nekoja promocija ... ili neshto slichno . Kako Ploshtad na glaven grad mozese mnogy poveke da se napravi da ne bidam mnogy strog ama ovoa e praveno kako da stoi neshto da ne e bez nishto ..
ProMKD Ne sum za poseben gradonacalnik, ama sakam samo toj sto ke pobedi da go razubavi Skopje, i da otvori mnogu rabotni mesta, i sve da se uredi kako sto treba. Ne ni trebaat lazni vetuvana od nitu edna partija, samo ni treba dobri raboti
mEnEmA Sto se sekiras sea ke ni go zamenat so nekoj ringispil za letna sezona [:D][:D][:p]
riba ejjj plostadot na skopje e kataklizma...ramno siroko(fantasticno za mitinzi samo:)))Nekako ima "ladna" atmosfera,i ne e toa sto bese.Barem tie kamenjata imaa istorska vrednost(jes' da so stikli propagav ama dobro si bese:(..)Sea gi prodale u Italija,a nie tuka ke stavame klupi i fontani(koi sto mozevme da gi imame i na kaldrmite)... Ali aj bas ke vidime dali i taa fontana ke ja napravat nekad...
riba
quote:
Originally posted by SirAndReW
Kako Ploshtad na glaven grad mozese mnogy poveke da se napravi da ne bidam mnogy strog ama ovoa e praveno kako da stoi neshto da ne e bez nishto ..
se soglasuvam... eee sea bash imaat napraveno neshto bez nishto...[xx(]duri ni debilnoto lizgalishte go nema vishe [:D]
Ceki Ne fontana, nesto vakvo mu treba na plostadot. [img]http://photoforum.istria.info/data/media/64/Kopie_von_u2004-12-29-137_Zagreb-Denkmal_und_Platz_Ban_Jelacic.jpg[/img] Samo ne znam dali bi bilo po ramkoven[:D]
OooOo Takvo vo Ohrid kaj pristanishteto kje stavat :)
Great_Macedonian Quote Strelec: quote:Originally posted by Great_Macedonian Jas i od porano sum znael deka penov si e vrsi rabotata dobro. I so maliot buget na skopje povejke i ne mozese da stori penov za skopje. Samo ona sivotija od zgradi neka gi isfarbet site. Даме, бидејќи докажа дека навистина реално знаеш да ги толкуваш работите, се потрудив да дојдам до информација за фасадите кои што ги спомна во твојот пост: Вистината е ОВДЕ! ------------------------------------------------------------------------ FALA STRELEC ZA LINKOT, DURI SEGA GO PROCITAV OVA STO SI GO NAPISAL PRED MESEC IPOL ;) Navistina mnogu zgradi se razubaveni, no ima uste mnogu za popravanje neli.