Кој ќе биде следниот скопски градоначалник ?
Кој ќе биде следниот скопски градоначалник ?
dzadzev Имаше анкети дали Пенов ќе победи во 1 или 2 круг ... и со колку гласови разлика ќе победи Трифун ... но ова што требаше да го има го немаше. За кого ќе гласате на престојните локални избори ?
Divider Пенов: Ветено, сторено исПАВЕРИРАНО!!!! Костовски спас за Скопје, Народна за Македонија!!
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by StormAngel
Napred Penov.
[:(]me razocara...bashka od Gostivar si ti tibam[:D]
dzadzev
quote:
Originally posted by StormAngel
Trifun e car. :D
А ова ? ... Не се игра на две столици ... лесно се паѓа [;)]
Strelec Абе се мајтапи со вас Блуе!:))) Ве вози дечково!:))))))) Се попаливте сите!:)))
StormAngel Me fatilo OooOo_ sindrom,me mrzi da vi raskazuvam,ama toj znae za sto potocno stanuva zbor. P.S: Napred Trifun.
n/a Trifun ne zel nisto od Tehnometal, ama zapasajte go za MAKMETAL Viena,ke go udri damla.Firmata e formirana ranite 70g. ja formiraa:Makpetrol,Zelezarnica,11 Oktomvri Kumanovo,Rudnici i topilnica Zletovo,vlogot na osnovacite bese 30 MILIONI TOGASNI DOLARI.
SLaCk Napravil 116 ulicki!E ova prvpat slusam ziti se prasaj vo stabot vas Strelec kaj se tie ulicki ja sekoj den se vozam na ranzi lokacii po gradov poveke od 8 metri bez da ti propadne kolata vo dupka nema!A be edna ubava ulica nema i na Vodnjanska dve dupki kako krateri ima a bashka so toj covekot so kukata uste ne se rascistija pa pola kuka mu e na ulica Vodnjanska.Eve sega gledam fontana si zamisluva ke pravel kolku mandati ke bara za toa 10?Na plostadot ala Tirana ne Belgrad toj e 10 pati podobar od ovoj gledam mozaikot pak isti luge ke go pravat kako na Pelince bez tender sto se pravese alal vera:)A ova bashka prv mozaik od paver elementi ke bide od droben bosanski kamen:)
OooOo Ekskluzivna snimka dobiv od dechkoto na Penov. Da dragi chitateli dobro prochitavte. DECHKOTO NA PENOV! Kliknete [url="http://tinyurl.com/66daa"]tuka[/url] da ja vidite slikata!
StormAngel Samo K-15 za tuka,nisto drugo. :D
RaGeAnGeL odma biznis pram jas...go depiliram deckoto od Penov
Strelec ОооОо, абе за вакви работи банови маваше пред ден-два!:) Абе се’ што пишувате ти, lav & slack архивирам... и се’ ќе ви презентирам вечерта после изборите...:) Е тоа ќе биде сеир тогаш!:)))
OooOo Ete ti pak prljavi trikovi od Penovci! c c cc c c saka da me nakrivi deka sum baniral, a on ustvari toa go pravi celo vreme.
dalila Tuka glasav za trifun,a na izbori ne odam. Vazno penov sega lizgaliste na plostat ,slusnav ke ni pravel da go prolizgal uste malku narodov kako sto go lizgase minative dva mandata negovi.
OooOo Zoshto mu davash shansa na Penov koga gledash deka mu nashtetuva na Skopje?? Odi i glasaj za Trifun, simni go veleshkiot shminker od vlast! 2 mandati mu bea premnogu!
Strelec Што па ти и’ се мешаш во приватен живот?:) dalila, ич да не одиш на избори!:)
Thief Dalila... се` уште имаш време... премисли се! Направи нешто умно и корисно за твојот град... гласај за Пенов!
dzadzev Јас за Трифун ... гласав тука, ќе гласам и на изборите [:)]
OooOo Jas ubediv nekolku lugje shto ne sakaa da glasaat voopshto da izlezat i da glasaat za Trifun!; )
intel Јас со сите што разговарам ќе гласаат за Пенов,така да сеуште немав можност да убедувам некого.
dzadzev
quote:
Originally posted by intel
Јас со сите што разговарам ќе гласаат за Пенов,така да сеуште никого немав можност да убедувам некого.
Е како бе така ? Јас пак сите што ги знам за Трифун ќе гласаат ... чудна работа [^]
OooOo
quote:
Originally posted by dzadzev
Е како бе така ? Јас пак сите што ги знам за Трифун ќе гласаат ... чудна работа [^]
dzadzev, toa ti se vika partiska politika :)))) Nekoj kje padne na taa fora nekoj nema.
intel
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by dzadzev
Е како бе така ? Јас пак сите што ги знам за Трифун ќе гласаат ... чудна работа [^]
dzadzev, toa ti se vika partiska politika :)))) Nekoj kje padne na taa fora nekoj nema.
Јас до сега и покрај тоа што си за Трифун и во коалиција со лав и слацк не ти реков дека тераш партиска политика.
dzadzev Нема што да се тераат партиски политики (и кога треба и кога не треба) ... работата е кога гледаме човек што не направил ништо за Скопје во своите 2 мандата ... да избереме нешто друго (нешто свежо), па ако треба нека биде и независен кандидат [;)]
OooOo
quote:
Originally posted by intel
Јас до сега и покрај тоа што си за Трифун и во коалиција со лав и слацк не ти реков дека тераш партиска политика.
Pa nemozhesh da go kazhesh toa, zatoa shto jas znam da pozdravam dobro delo na vlasta i dobro delo na opozicijata, a vo isto vreme znam da ja kritikuvam i vlasta i opozicijata. Dali toa istoto mozhe da se kazhe i za tebe? :)
dzadzev Е ако е така ... кажи некое добро дело на Пенов [;)][^]
OooOo Kuchinjata niz Skopje, "soobrakjajot" niz Skopje, "chistotata" niz Skopje, "plagijatot od Beograd" na ploshtadot Makedonija, poznatite Paver elementi, Istoriskata i vredna statua na kameni most za koja Penov ne podnese odgovornost ... ili ova ne se dobri dela?? OooOo e zbunet! [:0] aaaa ima edno ... Vodnjanska ja napravi :)) Ne mi teknuva na neshto drugo!
Strelec А да бидеме искрени, има и лоши дела... 116 улици се реконструирани и санирани, па се изгради "Водњанска", па изградени се нови мостови, подземна комунална инфраструктура, детски игралишта, па доживеавме нов сјај на Тврдината Кале, нови светла низ Скопје, се нашло читам решение и за проблемот со бездомните кучиња, па во фаза на реализација биле и нови проекти за чистотата на градот, за изградба на катни гаражи и за решавање на сообраќајниот метеж. Изградени се десетина скулптури со кои се облагородени градските простори, направени се нови фонтани и оспособени се градските часовници. Или ова не се лоши дела?? ОооОо кје се дозбуни сега!:)))
dzadzev Не знам како тоа ти од Канада го виде тоа ... јас тука сум па не видов Скопје да иде на подобро за изминативе 8 години. И тоа нешто што го имаше направено беше од донации на Трифун.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
А да бидеме искрени, има и лоши дела... 116 улици се реконструирани и санирани
116 ulichki, a ne ulici ;) Ti izgleda odamna ne si bil u Skopje chim vaka zborish :)
quote:
па се изгради "Водњанска"
Uraaaaaaaaaa edna rabota
quote:
па изградени се нови мостови, подземна комунална инфраструктура, детски игралишта,
ha ha ha, chekaj da idam nafta da drmnam ushte edna chasha ;)
quote:
па доживеавме нов сјај на Тврдината Кале
Ne zimaj poeni za tvrdinata koga toa e napraveno vo vmreto na VMRO od strana na ministerot za kultura :) Eheeee so kakvi prljavi trikovi sobirate poeni vie ljubitelite na Penov :)
quote:
нови светла низ Скопје,
Shto zborish be?? DO vchera u temnica bea Skopjani.
quote:
се нашло читам решение и за проблемот со бездомните кучиња
Se nashlo, ama nikako da proraboti, ene u vlez mi spijat kuchinjata i 100 pati e prijaveno ama nikako da dojdat da gi trgnat od tamu.
quote:
па во фаза на реализација биле и нови проекти за чистотата на градот, за изградба на катни гаражи и за решавање на сообраќајниот метеж. Изградени се десетина скулптури со кои се облагородени градските простори, направени се нови фонтани и оспособени се градските часовници.
A? chasovnici?? fontani?? Vas dechki vo partijata mnogu ve lazhat :)
Strelec
quote:
Originally posted by dzadzev
...не видов Скопје да иде на подобро...
Епа сега ако НЕ СИ ВИДЕЛ, што може Пенов да ти помогне!? Тој не е оптичар!:))) За среќа на Пенов, малку се кусогледи како тебе!:)
dzadzev Да е тука ќе знае што се дешава ... вака не може да му се замере на никого
Strelec А ОооОо, досадно ми е да те читам... џабе си се мачел и си пишувал!:)))))))
StormAngel Napred Penov.
dzadzev
quote:
Originally posted by StormAngel
Napred Penov.
Ти тоа озбилно ? [:D]
OooOo Ostaj go toj od Bardovci e ;)
beaver hunter shto e interesno sevo ova.... so eden udar dve muvi ....SDS ne znae kako da go shutne penov i drugarite... zatoa tuka e Tripun Corp. LTD..... istiov do sega dva pati se pokaza.... go rushi referendumot... se pletkashe za prestsedatelskite izbori....seto toa vo korist na demokratite so socijalisticki idei...eden ke odi drug ke dojde... a nishto po pat nema da se smeni... kako i da e ... narodot ke izgubi... se' ke bide navidum demokratski....a narodot kako i obicho ke si plaka...
ozonce sho e voa agitiranje za pen0v na forumot a? pa on e najgolemiot seljak koj go imam videno, ustavri pred nego e zerinovski...
dalila OGLAS: Poradi trajnite ostetuvanja na mojot avtomobil koi se pojavija vozejki po 116-te obnoveni ulici objavuvam oglas za dobrovolna donacija za cel-saniranje na nastanatata steta. Ako pak nekoj od gradonacalnickite kandidati(ili negovite agitatori) mi kupi nov avtomobil ,ke glasam za nego.[:D][:D][:D][:D][:D]
Strelec Еве типичен пример какви табиети не го сакаат Пенов!? Научени на уцени, закани, корупција... Е таквите не му ни требаат на Пенов!
OooOo Ne, nego Penov ne mu treba na Skopje so takvite kako nego!
јузер Агитирате за Пенов, а сте ископале најчкарт слика од него што постои. И сите со иста слика, да потсеќа на комунизам и ренесанса. Не анти, против пропаганда вршите со сликава. [:o)]
OooOo Ko bliznaci da se :) A nieden od niv ne e od Veles :)
Thief Сликата е само мала почит и потсетување на ликот кој изминативе 8 години направи мнооооогу работи за Скопје! Сликата е само насока кон мотото : „Ветено, сторено, проверено“. Сликата е колку да се воочат разликите помеѓу водењето на женски ракометен клуб и успесите во водењето на еден град кој се стреми да стане метропола! ;)
OooOo Da si skopjanec pa da te razberam, ama neznam shto se meshash koga nemash vrska so Skopje, a i nemash pravo na glas :)
јузер Thief извини јас стварно не знаев што значи сликата. Идам одма да мењам глavatar :)
dalila
quote:
Originally posted by Strelec
Еве типичен пример какви табиети не го сакаат Пенов!? Научени на уцени, закани, корупција... Е таквите не му ни требаат на Пенов!
Ako takvi ne mu trebaat na Penov,togas ne i treba i on na niv. Togas ne znam koj ke glasa za nego. Site gragani se veke nauceni na: 1.uceni??? ako ne napravite ova i ova ,nema vlez vo EU 2.zakani??? ako izlezete na referendum ke letate od rabota 3.korupcija??? pa sekoj den i e pred oci.
n/a Абе да имате некој став и да поддржувате некој кандидат - разбирам. Ама, ова што го правите е во најмала рака детски и глупо... Да се дојде до тој степен дури да се поставуваат аватари со ликот на Пенов? - Глупости. Друга интересна работа е фактот што сите оние кои го "ценат" ликот и делото на Ристо Пенов воопшто не се од Скопје. Да не сте имале состанок во огранокот за почеток на интернет кампања деновиве? Смешки. Нема да коментирам многу, само ке кажам дека ако скопјани се толку прости пак да гласаат за погрешен човек, не заслужуваат подобар. Си знаете...
OooOo Retko se slozhuvam so acid, ama tuka e 100% vo pravo! Trifun Za Skopje!
n/a
quote:
Originally posted by Strelec
Еве типичен пример какви табиети не го сакаат Пенов!? Научени на уцени, закани, корупција... Е таквите не му ни требаат на Пенов!
Не го сакам, а ниту сум научен на уцени, закани, ниту пак сум корумпиран. Да, направи нешто, но само првата година... се` потоа беше направено "предкампањски"... Факт е дека Пенов мачка очи, типичен пример е отварањето на Олимпискиот базен (баш сега) и парадирањето. Друга работа што уште повеќе ме иритира се оние мали корпички за гомца од кученца (поставени дож сите булевари), демек ние сме европски град, а Скопје има само едно јавно WC ЗА ЛУЃЕ и десетина растечени Toifor кибритчиња. Затоа, мислам дека е барем малку фер да се слушне гласот на скопјани (оние не партиските).
n/a Не бев во тек со топиков, ама еве сега гледам. И се чудам. Со сета почит кон Стрелец и Тиф, ама стварно ме чудат. Да не се повторувам со ацид, ме чуди тоа што скокате, а не сте ни жители на Скопје. Стрелец, да отвориме анкета за мејор на Мисусуага и јас да ја навивам со аватар за Мистер Икс Даблју WTF. Тиф, јас да ти држам предавања за меѓуетничките проблеми и искуствата на таа тема во Тетово. Не иде. И од резултативе на анкетава се гледа вистината. Тројца (кои што не се ни жители на Скопје, претпосатвувам дека тие гласале, пошто нема кој друг) блебечаат и даваат некаква поддршка. Џабе. Има мал миљон нерешени секојдневни битни прашања во Скопје. Не сте ни слушнале дури за нив. За вас "позерот" Пенов е вистинската личност? Аргументи нула. П.С. Ова со аватариве стварно ми е смешно. Дадовте конкретен пример зашто работиве во државава тапкаат во место.
Strelec
quote:
Originally posted by Misticen
Ова со аватариве стварно ми е смешно. Дадовте конкретен пример зашто работиве во државава тапкаат во место.
Се надевам дека тоа била причината и затоа веднаш го отстранивме причинителот... Белким од вечерва ќе тргне државава напред!:)
n/a Споредбата ја свати убаво, а уште еднаш ќе пробам да дообјаснам. Ќе тапкаме се додека не ги согледуваме реално работите, и додека не направиме Clear Cache, delete history, empty trash...reinstall целосен. Да не навиваме за некој бидејќи има дрес на нашата партија. Кантарот да го избаждариме да мери правилно, без разлика дали теговите од едната страна биле црвено жолти, или од другата страна сино-жолти. Зошто за Џанго не можам да кажам лош збор? Објективност, реално согледување и што е најважно - да не се р'ка на се што вреди само затоа што е од другата политичка опција.
DonVito Penov ! Provereno
Inkognito Chlenovi i simpatizeri na sdsm..... ProVETreno u glaa! Samo da ve potsetam na referendumot ... toa shto go napravija sdsm so referendumot nikogash nema da mu go zaboravam i nikogash vo svojot zhivot nema da glasam za niv! Ochigledno deka Strelec, Thief i drugite go zaboravija toa. Ps:Ne sum chlen vo niedna partija a nema ni da bidam.
Pana
quote:
Друга интересна работа е фактот што сите оние кои го "ценат" ликот и делото на Ристо Пенов воопшто не се од Скопје.
Pazi bogati.Od kade samo go izvadi ovoj zaklucok.Od maliot mozok?Eve jas sum od Skpopje i mnogu go cenam gospodinot Risto Penov.
OooOo angel, ova se interesni informacii za Penov. Mozhesh da go potkrepish ova so nekoj fakt?? Ne deka ne ti veruvam, nego ete chisto radi reda ... Inache od glasanjevo momentalna situacija vika deka e vaka .. [code]Трифун Костовски.....[71%]....15 votes Ристо Пенов..........[29%].....6 votes[/code]
Strelec
quote:
Originally posted by angel
...Trifun ne mi se dopaga kako opcija bidejki i za nego znam argumentirano dosta losi raboti.[:(!]
quote:
Originally posted by OooOo
Mozhesh da go potkrepish ova so nekoj fakt??
И јас би сакал да ги видам тие аргументи!:)
SLaCk se soglasuvam so inkognito.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Што? Кометал ќе игра ракомет со Стружанка во недела?:)))
Ne be :) So Veleshanka kje igra :)
Strelec Не се вика Велешанка, туку Порцеланка!:) Или дека од Велес, па се збуни, а!?:)))
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Не се вика Велешанка, туку Порцеланка!:) Или дека од Велес, па се збуни, а!?:)))
Veleshanka se vika ili po novo Penovka :)
Strelec Абе Порцеланка се вика кога ти велам!:))) Еве баш за тоа пишува во последните постови од оваа страница: http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8713&whichpage=19
deni chelsea tepashe deneska , za penov bur me koli
StormAngel Aj ne mircajte na forum :D Penov ke tepa
angel
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Друга интересна работа е фактот што сите оние кои го "ценат" ликот и делото на Ристо Пенов воопшто не се од Скопје.
Pazi bogati.Od kade samo go izvadi ovoj zaklucok.Od maliot mozok?Eve jas sum od Skpopje i mnogu go cenam gospodinot Risto Penov.
Povikaj si go doma na vecera. Ti sigurno si LDP. Dosega nikoj koj e LDP ne kazal ubav zbor za Penov. Se borime protiv korupcijata, a sto se onie silni salcijna, upaljaci, penkala i drugo sto gi deli Penov. [:D] Korupsijata pocnuva od 100 gr. kafe a ova e poveke od toa. [:D] Dodeka bese Penov tatko na gradot toj zaedno so negovite sovetnici se odnesuvase anarhiski i svoevolno. Duri znam primeri koga odluki od Vrhoven sud od upravni sporovi ne pocituvase. Na ova treba da mu se stavi kraj no licno mene ni Trifun ne mi se dopaga kako opcija bidejki i za nego znam argumentirano dosta losi raboti.[:(!]
angel So osobeno zadovolstvo bi gi iznel vistinitite argumeti za nepocituvanje na odlukite od Vrhovniot sud na R.M. doneseni vo upravna postapka protiv upraven akt donesen od Gradski komitet za urbanizam, komunalno stambeni raboti i zastita na covekovata okolina predvoden od desnata raka na Penov, Naum Dimitrov i Branka Stanojevska. No, ako toa go napravam mojot identitet na forumov ke bide otkrien, a toa ne go sakam. Ne deka se plasam od penovci tuku od drugi pricini. A penovci ako gi razmavam so krivicni prijavi ke proplukaat i majcino mleko.
OooOo Togash ti veruvam na zbor :)
Strelec Знаев!:) Знаев дека се работи за лични причини...:) За среќа објективните критериуми секогаш имаат предност во однос на субјективните (како во овој случај) критериуми и затоа ни останува да веруваме дека правдата на крај секогаш победува!:)
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
... правдата на крај секогаш победува!:)
Taka e! Penov kje si odi doma, a Kostovski kje mu pomogne i kje mu go ovozmozhi toa ;)
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
... правдата на крај секогаш победува!:)
Taka e! Penov kje si odi doma, a Kostovski kje mu pomogne i kje mu go ovozmozhi toa ;)
Taka e! Penov kje si odi doma DA JA SLAVI POBEDATA, a Kostovski kje mu pomogne i kje mu go ovozmozhi toa ;) :)))))))
OooOo vrti suchi Penovci si tumachat kako niv im odgovara, ama ako .. se blizhi denot koga Penov kje mu se javi na Kostovski da mu chestita pobeda. :))
dzadzev
quote:
Originally posted by OooOo
vrti suchi Penovci si tumachat kako niv im odgovara, ama ako .. se blizhi denot koga Penov kje mu se javi na Kostovski da mu chestita pobeda. :))
5 Days Remaining [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
...Penov kje mu se javi na Kostovski da mu chestita pobeda. :))
Што? Кометал ќе игра ракомет со Стружанка во недела?:)))
angel
quote:
Originally posted by StormAngel
Penov ke tepa.
Со главата во ѕид кога ќе изгуби на избориве.