Gavolot Vraniskovski sluzi vo Kuceviste
Gavolot Vraniskovski sluzi vo Kuceviste
n/a Gavolot Vraniskovski sluzi vo Kuceviste so "srbite" t.e. so izrodite makedonski, predavnicite, srbomanite od Skopska Crna Gora skoi sami si znaet kako stanale srbi "pisal sam se srbin, ke igu da zemu plaku od srpskoga kralja".... A DALI NASITE MEDIUMI IZVESTIJA ZA OVA? Kuceviste, Beograd - Centralna proslava praznika Svetog Save medju Srbima u Makedoniji odrzana je u selu Kuceviste u Skopskoj Crnoj Gori, kojoj je prisustvovao i mitropolit velesko-povardarski i egzarh patrijarha srpskog za eparhije Srpske pravoslavne crkve u Makedoniju Jovan (Vraniskoski). Mitropolit Jovan se proslog leta se odazvao pozivu patrijarha srpskog Pavla i iz kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve jedini od tamosnjih arhijereja vratio u jurisdikciju SPC. Posle neuspeha Niskog sporazuma prosle godine i vracanja mitropolita Jovana u SPC, odnosi izmedju dve crkve ponovo su prekinuti. Mitropolit Jovan je odrzao besedu o znacaju dela Svetog Save za Srbe i sve pravoslavne hriscane. J. Tasic www.danas.co.yu/20030129/dezurna.htm+kuceviste&hl=en&ie=UTF-8
lav
quote:
Originally posted by bitushanec
Gavolot Vraniskovski sluzi vo Kuceviste so "srbite" t.e. so izrodite makedonski, predavnicite, srbomanite od Skopska Crna Gora skoi sami si znaet kako stanale srbi "pisal sam se srbin, ke igu da zemu plaku od srpskoga kralja".... A DALI NASITE MEDIUMI IZVESTIJA ZA OVA? Kuceviste, Beograd - Centralna proslava praznika Svetog Save medju Srbima u Makedoniji odrzana je u selu Kuceviste u Skopskoj Crnoj Gori, kojoj je prisustvovao i mitropolit velesko-povardarski i egzarh patrijarha srpskog za eparhije Srpske pravoslavne crkve u Makedoniju Jovan (Vraniskoski). Mitropolit Jovan se proslog leta se odazvao pozivu patrijarha srpskog Pavla i iz kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve jedini od tamosnjih arhijereja vratio u jurisdikciju SPC. Posle neuspeha Niskog sporazuma prosle godine i vracanja mitropolita Jovana u SPC, odnosi izmedju dve crkve ponovo su prekinuti. Mitropolit Jovan je odrzao besedu o znacaju dela Svetog Save za Srbe i sve pravoslavne hriscane. J. Tasic www.danas.co.yu/20030129/dezurna.htm+kuceviste&hl=en&ie=UTF-8
Не е непознато тоа ами е неприкладно да реагираат во предизборието нели сегашно. пс А тој Вранишковски наскоро ќе си го добие , и тоа според заслугите но и потребите негови за земска слава.
Great_Macedonian Treba da mu se dae do znaenje na srpskite,grckite i bugarskite dusmani koj i mislat loso na makedonskata nacija, deka takvo nesto vo makedonija nese tolerira. Jovan predavnikot treba ili da izbega od makedonija, ili vo zatvor da lezi ili nekoj makedonec licno da mu presudi za predavstvoto.
element
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Treba da mu se dae do znaenje na srpskite,grckite i bugarskite dusmani koj i mislat loso na makedonskata nacija, deka takvo nesto vo makedonija nese tolerira. Jovan predavnikot treba ili da izbega od makedonija, ili vo zatvor da lezi ili nekoj makedonec licno da mu presudi za predavstvoto.
Dovolno e da stoi pred nekolku stotici Makedoncida i go isplukaat so PU satano![}:)] mrsh od Zemjata NASA Makedonska
element Koi mesta gi drzi? kolku crkvi,manastiri? Kolku narod ima zavedeno? Zarem misli deka moze da siri srbizacija isto kako pred 100-200 godini so pravele site komsii? Koi se glupavite ili se srbizirani ?
Christian brat on siri srbomanija ama ova nasava vlast mu pusta ova da go pravi.Do sega trebase da go stavaat vo zatvor dozivotno i kako primer da sluzi za drugite.
silijeski Jas mislam deka nasive(MPC)ke mu prostat i satanata ke go iskoristi toa za negovite zli igri,prodolzuvajki go negoviot plan za pripojuvanje na MPC kon SPC i gubenje na aftokefalnosta na nasata crkva.Da me prasuvaat mene nikogas ne bi go primil vo Makedonija,toj treba vecno da e isteran od nasata zemja ili ako veke e tuka,samo "zandana" za nego.