Najgolemi ajduci vo Makedonija!!!1
Najgolemi ajduci vo Makedonija!!!1
Pana Da pocneme so red: Ljubco Georgievski ajduk nad ajducite.Sto bi se reklo "majka na site ajduci".Selsko tipce so "napoleonov sindrom".Poranesen clen na VMRO-DPMNE a sega siva eminencija na VMRO-NP!Pun kako oko,edno 300 milioni evra. Dragan Daravelski "nositel na listata na ajducite"!Tezok edno deset milioni evra po slobodna procena.Palanecki mangup i perverzen tip.Poranesen a mozebi i segasen clen na VMRO-DPMNE! Brakata Mijalkovi dileri na droga i oruzje vo Ceska kade sto i ziveat.Sinovi na bivsiot minister za policija Jordan Mijalkov.I dvajcata bivsi clenovi na VMRO-DPMNE! Ljambe Arnaudov poznat po toa sto covekot imase 11 mobilni telefoni.Dovolno ukral za da si prozivee do kraj na zivotot bez rabota.Poznat i po tenderite za "Oslomej"!Bivs clen na VMRO-DPMNE i segasen na VMRO-NP.Vo Ohrid poznat kako "pecinski covek" zasto spie vo pestera do ezeroto i zime ili lete se k'pe vo ezero. Vojo Mihajlovski egzibicionista,ergen a mozebi da e i boze me oprosti od brakata(topli).Dooobro nafatiran,mnogu doooobro.Poteklo,selo Stence tetovsko!Bivs clen na VMRO-DPMNE a segasen na VMRO-NP! Besnik Fetai poznat po toa sto "mu ja cica krvta na pazardziite".Ubavo nafatiran siptar.Clen na DPA. Ljupco Popovski poznat kako siten reketar.Poranesen clen na SDSM.Za nego vazi pogovorkata "lakom g'z dva .ura lapa"! Nikola Tasev apas so siten partiski staz.Nikoj ne znae kako dosol vo VMRO-DPMNE no znaat deka dobro se ofajdi so prodazbata na "Nova Makedonija"!Za nego e steta sto ke legne vo zatvor a ima mlada i ubava zena mmmmmmmmm!Ke se raduva nekoj! Sasko Staninov poznat od vremeto na "trio fantastikus",Ljube,Sasko i Pane Velev(bog da go prosti),kogo go brka pola ukrainska mafija i koj samovolno dselese drzavni krediti i si go prisvoi "Fotocentar".Bivs clen na VMRO-DPMNE a segasen na VMRO-NP! E sega jas tolku a vietrupajte sto bi rekol adzi-Zamfir od "Zona Zamfirova"!
трендафил
quote:
Originally posted by Pana
Dobro,i samiot znaes ama se obiduvas da siris vmrovska propaganda. No,ke bidam kratok! Amdi Bajram e osuden so pravosilna presuda na tri i pol godini.Se zali na apelacionen sud ,koj moze samo da ja potvrdi ili zgolemi kaznata.No ako nema takvi ovci kako Amdi Bajram kako ke uziva advokatot Savo Kocarev.Se otru od kradenite pari na Amdi Bajram. Krstot na Vodno go gradese nekoja graganska asocijacija koja se vikase "Mileniumski krst".Da sakase VMRO da go izgradi ne ke bese do sega nedoizgraden krstot.No vo dogovor so "EMO' im gi sobraa parite na lugeto i rabotata ne ja dovrsija. Proektot "Dojransko ezero" bese samo sminka pred izborite vo 2002 godina koja sepak ne im pomogna.Toj proekt se doraboti otkako SDSM dojde na vlast. Avtopat Skopje-Tetovo/Ke ti se smejat lugeto koga ke te citaat. Telekomot bese prodaden za 730 milioni marki. Ova sto vikas za nekakvo zadolzuvanje od 500 milioni evra toa vi e samo za partiska propaganda koja ne pali. Isto e kako Gvujo sto im vika na mitinzite "za dva dena obekaa edna milijarda dolari",siromaskiot samo on si znae koj obekal takvo nesto. Se obiduva nesto ama tesko mu ide. p.s. Delco Ickov ajduk od Gostivar koj so drzavni pari si ja prisvoi zadrugata " Gorni polog" i "Silika". Ako ne se sekavas koj bese da te potsetam toa bese edno babace so najistureni gradi vo parlamentot.Neviden ropak.
Амди Бајрам е осуден на затворска казна од 4 години, но пресудата не е правосилна. Бидејќи се жали и тој, истата може да биде намалена или да биде ослободен. Надворешниот долг без првите два и последните два месеца за кои нема податоци на веб страната на Народна банка на Република Македонија (за жал ги има само податоците откако владее оваа политичка гарнитура), долгот е зголемен од 1,63 милијарди долари на 31 декември 2002 на 1.967.600.000 долари на 31 декември 2004. Патем дали овие резултати се фризирани или не, како репер нека ви послужи тоа дали се сложувате дека животните трошоци во 2004 се намалени, како што пишува таму. За Милениумскиот крст граѓанската асоцијација не обезбезеди доволно пари, па го изгради државата. Затоа и се бунеа пријателите на ДУИ и СДСМ од странство. Комплетниот систем за водоснабдување на Дојранското езеро беше готов пред свеченото пуштање. После е довршено само малтерисувањето на објектот во кој се сместени пумпите и се сменети неколку склопки. Точно е дека неколку проценти од инвестицијата се од страна на владата на Црвенковски. За да не тегнам многу окулу автопатот Скопје-Тетово, ќе ги спомнам само работниците од Велес што работеа на него, а беа злоставувани од страна на соборците на Али Ахмети. Со самото тоа е јасно во кое време е граден. Погоре веќе напишав, задолжувањето без првите и последните два месеца на оваа гарнитура, долгот кон странство е зголемен за 344,6 милиона долари. Според последниот попис во Македонија имаше 564.296 семејства. Само ветувањето дека од секое семејство ќе се вработи по еден, за да вреди 1 милијарда долари, едно работно место треба да чини 1.772 долара и 12 центи. Толку евтино работно место нема. Треба ли да ги пресметаме во пари и другите ветувања? Не велам дека и во партиите што се во опозиција нема ајдуци (поранешни, пред 15 септември 2002). Но не можат да се мерат со ајдуците што сега се на власт. Во ајдуклукот, разбира се. И зошто симпатизерите на власта си ги мерат функционерите со ајдуци. Нели поп се споредува со поп, а клисар со клисар. Јас лично повеќе сакам ајдук што ќе ми створи повеќе без да ме задолжува ниту мене, ниту моите деца, внуци, правнуци, отколку чесен дибек од кого добивам помалку, а треба да враќам повеќе и јас и следните генерации. Доколку дибеците се чесни, разбира се. П.С.: За да не се возбудува некој непотребно, последниот пасус ми е општ политички разговор, наменет на сите политичари. Не се однесува на некој конкретно.
Divider Ниту јас, што тогаш си запнал слепо за крадците? Поддржувајќи или премолчливо минувајќи, очи затворајќи на лоповлукот, се станува соучесник поради неактивност! Освести се!
Pana
quote:
слепо за крадците
Pa toa i jas ti vikam.Sto si zapnal za Tripun.Ubavo ti kaza covekon za "Kometal trejd" i za "Porcelanka".
Divider Ова СДСДМ-офски вадиш од контекст, а? Се гледа, како се наближува прочка, се повеќе бладате!!
Pana
quote:
Се гледа, како се наближува прочка, се повеќе бладате!!
Srce!Se nadevam deka na 13 mart uste vo 22h ke se javis da mi cestitas. Nemoj samo kako 2000 godina kako sto pravese onoj portparolon na DA so vesela matematika porazot da go pretvoras vo pobeda.
Divider Ova ti clen si pa... Sramota Pana, ne ocekuvav vakvi detiski zafrkancii!
Pana
quote:
Ova ti clen si pa...
Vo sto e problemot!Najseriozno ne razbiram.Ako e poradi toa sto mu go pisav na Slack eve se izvinuvam na forum administratorite. p.s. ponekogas ne treba da se postapuva na forumov od pozicija na tesen prakticist.
gisot Стрелец, укажав само на капка во морето корупција присутна денес. Што не е јасно тука? Сигурно не се сеќаваш што се` оваа влада му вети на народот и што од тоа исполни, не?. Македонскиот народ е најза*баната странка во случајов. Единствен субјект од кој се бараат резултати,а и единствен одговорен за моментната ситуација во Македонија Е владата. А ако следиш што таа прави за народот, освен што практично му укажува дека неговата иднина е по контејнерите,може и ке ти се промени улогата на слеп партиски војник што по секоја цена ги брани безвезните потези на власта. За Пана, супер што посочуваш на ајдуци, ама забораваш дека кај ајдуците не постојат бои (наши и нивни). Чим веќе почна со едната страна, не е фер да ја оставаш другата страна раат. п.с. И уживам во тоа што сум млад да ти кажам право [:D]
Pana Koj e pa sega ovoj.
BorisVM
quote:
Originally posted by Pana
Koj e pa sega ovoj.
Baniran e i postovite mu se izbrishani.
fio
quote:
Originally posted by Strelec
И уште нешто Divider... Бучко во сите постови за вас е Баучко, Пенов е Паверов... Оној момент кога почнавме Трифуна да го нарекуваме Трипун, веднаш се побунивте! Така се однесувате и во врска со овој топик. Има еден мачомен на форумов кој што како потпис ја има изреката: Не им го прави на луѓето тоа што не сакаш тебе да ти го прават!
Паверов :-))))) Прв пат го слушам, али јако е, а богами и ептен реално. Цело Скопје ти е една павер котлина :-) Паверко бе! :-))) Стрелец, јас не знам дали си заљубен у Пенов, али тапа е бре, се шина од крадење, а 70% од она што вети не напраи. За Трифун (Трипун по твое) барем знам дека е пун кеш ко брод, нема тој шо да краде, буџетот на градот он го има у куќи и коли во Скопје, без да рачунам банки, фирми и други недвижности :-) Затоа гласајте за ТРИФУН! :-) Пенов е АЈДУК :-))
intel
quote:
Originally posted by Divider
Амди Бајрам, човекот кој е секогаш со власта,нели. А власта беше во рацете на СДСМ цело време, освен 3 и пол години, а и тогаш, едно време, учествуваа во неа.
Мх,па и ти сега.Па што шутира со пета.Мора ли нон-стоп да е на власт.Што да правиш,Србите викаат: -Кад се једе охохо,кад се плача шта је то?
angomako glupa tema,onaka predizborno.. sedi nekoj tamu vo partisko gnezdule pa aj da se pravi korisen...demek znae po narodski da lafe...maalski covek demek:) znae toj kako so lugje,emotivno i so stav da ne educira:))) please
marko_polog Aj da pocneme po red: Tie sto gi nemase nigde za vreme prviot referendum za Nezavisna Makedonija Tie sto dozvoliva politicki partii vrz etnicka osnova Tie sto go snemiva znameto Tie sto go smeniva imeto Tie sto totalno ja unistiva Ekonomijata. Tie sto nitu ednas ne gi narekoa uck, teroristi. Tie sto koalicirava so uck. Tie sto pracaat Makedonski braniteli vo pritvor. Tie sto gi nagraduvaat uck balistite so najvisoki drzavni funkcii. Tie sto odobruvaat bisti od Balistite. Tie sto odobruvaat novi teritorijalni podelbi. Tie sto odobriva legalizacija na siptarski drzaven fakultet. Znaci nekoj svesno ja vodi Makedonija kon podelba. P.S. Ima uste stotini primeri kako nie sme edinstven primer na drzava sto raboti protiv svoite nacionalni interesi.
protivpropaganda
quote:
Originally posted by Pana
quote:
провоцира, изнесува невистини.
Zasto be brat mi.Vistinata ne treba nikogo da vrega,pa forum e ova da mu ibam majkata!
Паничко, Ова што го напраи со твојов пост е искажување на нецелосни вистини. За тие кои не знаат, нецелосно искажана вистина е секогаш, без исклучок обид за измама или народски речено отворено, обично лажење. Поголем грев сносува тој кој го знае овој факт, а сепак изнесува нецелосни вистини. Пана, освен со чешитоста, со што друго се разликуваш од Лав? Кога ќе сфатиш дека овој форум не е за пропагирање на локални политикантски лојалности? Кога ќе се отвори ајварот тогаш таму ќе си ја редиш работата. Врати и` се на чешитоста, подобар човек си така.[;)] Наместо да се обидуваш сопствениот народ да го манипулираш обиди се да го насмееш. Патем, помалку од 3% од Македонците во Македонија користат интернет, да не спомнам колку на форуми учествуваат. Ај да видам дали имаш што е потребно да се надминеш себеси!!! Јас верувам дека имаш. Проблемот е дали ти тоа го мислиш за себеси. Ај да видам дали пријатно ќе ме изненадиш!!! П.С. Давам предлог до админите и модераторите, а тој е да не се дозволи воопшто да постојат вакви теми туку веднаш да се бришат, не да се заклучуваат.
Strelec
quote:
Originally posted by protivpropaganda
П.С. Давам предлог до админите и модераторите, а тој е да не се дозволи воопшто да постојат вакви теми туку веднаш да се бришат, не да се заклучуваат.
Предлогот ти е одличен, protivpropaganda... Не да се заклучува темата, туку да се брише... Искрено го мислам ова... Но многу ме интересира што би ми одговорил на следново прашање: Дали треба да се избрише и тема во која што за Пенов е речено дека има шест дуќани во ГТЦ и дека со павер елементите станал милионер?
protivpropaganda
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by protivpropaganda
П.С. Давам предлог до админите и модераторите, а тој е да не се дозволи воопшто да постојат вакви теми туку веднаш да се бришат, не да се заклучуваат.
Предлогот ти е одличен, protivpropaganda... Не да се заклучува темата, туку да се брише... Искрено го мислам ова... Но многу ме интересира што би ми одговорил на следново прашање: Дали треба да се избрише и тема во која што за Пенов е речено дека има шест дуќани во ГТЦ и дека со павер елементите станал милионер?
Strelec, Го знаеш веќе мојот одговор на ова прашање, а за другите, за тие кои не го знаат одговорот е: ДЕФИНИТИВНО!!!
Pana Sedi be gisot,ne gi razbiras ovie raboti.Mnogu si mlad be covece!
Divider Панчо, јас мислам дека на овој форум ваква тема треба да биде заклучена од админите, провоцира, изнесува невистини. Не очекував вакви глупости од тебе. јас да опнев вакво нешто ќе ми беше срам да постирам на форумов вечно. Јавете се админиииии!!!
OooOo Pana smiri zhivci
Pana
quote:
провоцира, изнесува невистини.
Zasto be brat mi.Vistinata ne treba nikogo da vrega,pa forum e ova da mu ibam majkata!
Strelec Pana, навистина смири се со такви извици како ’јави се јужна’ и слично...
quote:
Originally posted by Divider
...провоцира, изнесува невистини. Јавете се админиииии!!!
Divider, во што се разликува стилот на пишување на Pana со тоа што ти и некои други овде го пишувате за Пенов, Груевски, Бучковски итн.? Дали се вистини или лаги изнесените работи од Pana (на пример за Љубчо) е исто ОК како прашањето дали се вистини или лаги изнесените работи од тебе (на пример за Пенов)! И зошто админите да реагираат за Pana, а не и за тебе?
Pana
quote:
смири се со такви извици како ’јави се јужна’
Ma toa e najmal problem,glavna e sodrzinata!
Divider Тоа што оваа тема не носи интересни размисли туку ќе се претвори во топик каде ќе се пишуваат секакви идиотизми, какви што веќе имаме на неколку интересни топици. Плус, ако е така, зошто тогаш е избришан мојот poll од вчера, завчера? Точно дека беше глупав, ама и оваа тема е глупава исто така. Туку, не е моја работа, оставам на учесниците да не ја испоганат и да ме демантираат со тоа што ќе постираат интересни податоци и мислења. Ондак, јавно ќе изјавам дека сум бил неправ!!
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
смири се со такви извици како ’јави се јужна’
Ma toa e najmal problem,glavna e sodrzinata!
Ne, golem problem e, zatoa shto ti (i ushte nekolku drugi) i tvoite postovi pridonesoa i seushte pridonesuvaat nivoto na forumot da se spushta.
Divider Токму, токму!
beaver hunter sekoe lice e nevino, dodeka ne se dokaze sprotivnoto
DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by beaver hunter
sekoe lice e nevino, dodeka ne se dokaze sprotivnoto
A so nashevo sudstvo, toa kje se sluchi na sveti nikogash. Pana, divider ima pravo. Iznesuvash nekoi argumenti ama ne se potkrepeni so fakti. Moze da napishesh povekje okolu tvoite tvrdenja, pa mozebi kje se razvie diskusija okolu tvoite spomnati aferi. Dokolku ne, togash kje bide otstraneta ovaa tema.
intel
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
quote:
Originally posted by beaver hunter
sekoe lice e nevino, dodeka ne se dokaze sprotivnoto
A so nashevo sudstvo, toa kje se sluchi na sveti nikogash. Pana, divider ima pravo. Iznesuvash nekoi argumenti ama ne se potkrepeni so fakti. Moze da napishesh povekje okolu tvoite tvrdenja, pa mozebi kje se razvie diskusija okolu tvoite spomnati aferi. Dokolku ne, togash kje bide otstraneta ovaa tema.
Се надевам ќе побараш аргументи и за павер елементите многу често спомнувани и никогаш аргументирани,како и за дуќаните во трговски. Или тоа не е важно??? Врапчињата на Митко ги знаат скандалите што ги напиша Пана.
darkjesus "a neli posle 98 se beshe so tender nabavuvano kako shto i site znaeme." - nego seto toa ke bide samo edno bledo i losho minato. dali namesto da diskutirate za shto se se slucilo ovie 14-15 godini koj se i kakvi se matni i bistri zdelki napravil ne treba da se zaprashate sto ponatamu. site ovie 'volci' ke si odat, a na koj ke ostani drzavata, na civ grb ke padne tovarot za vodenje na ova nashe parce napatena zemja? na mladinata? na mladinata koja od den na den se poveke ja napushta tatkovinata? ili..?
DJ_SHEMA Jas samo se obidov da pochnam nekoja si asolna diskusija potkrepena so vistini i fakti. Zoshto mora da se gleda kako bilo za drugite celo vreme? Na onoj vaka mu pushtivte, na ovoj vaka. Diskusijata ja pochna Pana, jas samo pobarav da se prodolzi konstrktivno. Ako vmrovcite kako kumanovo saka da kaze nekoj zbor za sdsm-ovski aferi bujrum. Samo ete i vike kazete nekoj fakt potkrepen so toa, ne astaldziski muabeti od kaj ljuc ili zlate.
Divider Да! Јас се сложувам сите теми кои се отворени, а оној кој ги отворил не дал доволно докази за своите тврдења, не ги поткрепил со валидни аргументи и докази, или пак теми кои поттикнуваат расна, верска, етничка нетрпеливост, провоцираат караници или никако не можат да поттикнат убави дискусии, а го спуштаат нивото на форумот. ко сакам паушални муабети, никакви дискусии или слично ќе одам на багра не тука.
Great_Macedonian Dali mislite deka site politicari vo makedonija se aramii??? kazete gi ednas dobrite politicari, za losite milion pati sni citale
marko_polog Ne be batka, samo tie sto dozvoluvaat imeto Dame Gruev da se brise vo s.Semsovo-Tetovsko so Jumni Jonuzi. Ama aj, se e toa za sozivot, taka li e 'Makedonchinja'
Strelec intel, ако рекол Shema дека ќе биде отстранета оваа тема заради барање аргументи кога некој ќе биде обвинет, немој буквално да сваќаш дека само со оваа тема ќе се случи тоа. Нормално дека истата судбина ќе ја доживеат и останатите теми каде што некој е обвинет без поседување докази. Вклучително и сите теми каде што е Пенов обвинет за павер-елементите. Е сега, јасно е дека во тој случај ќе мора да бидат отстранети сите теми, ама Боже мој...! А тоа дали врапчињата на Митко ги знаат скандалите што ги кажал Pana, извини, но не е никаков релевантен доказ!
intel
quote:
Originally posted by Strelec А тоа дали врапчињата на Митко ги знаат скандалите што ги кажал Pana, извини, но не е никаков релевантен доказ!
Извинето.
n/a ee homoseksualci, kazete nesto za TAT, za Buzlevski, za Hard Rock, za vremeto na sankciite kon Jugoslavija, za svercot so nafta, za Penov i negovata fabrika za kandelabri i za Urban invest, za snemuvanjeto na drogata od MVR, za atentatot na Gligorovza Crvenkovski i 29-te bratucedi, za nabavkite bez tender do 98, za Asiba, za konjite na Frckovski.... ili vi e isperen mozokot (ako go imate)
n/a Se slozuvam deka Georgieevski, Mihajlovski, Daravelski se kradci. No sto so "elitata" na SDSM? Zar niv da gi amnestirame? Pa samo da se setime koj izvrsu 90% privatizacija na stopanstvoto makedonsko, koj gi iskrade 90% od site drzavni firmi, koj stavi svoi partiski pioncinja kako direktori na tie firmi. Odgovorot e SDSM. Kako moze eden Georgievski koj ne vladeese ni celi 4 godini da ima pogolem kapital od Crvenkovski? Pa dajte luge uklucete ja logikata! Vo periodot 1992-1998 godina Makedonija bese bukvalno ograbena. Setete se samo na godinite 1992-1993-1994 kolku firmi rabotea i kako naednas tie "drzavni" firmi propadnaa, a tie sto ne propadnaa gi zemaa Partiski vojnici na SDSM? ! pA VO 1992-1993-1994 G. MAKEDONIJA IMASE PARA, MNOGU POVEKE OTKOLKU SEGA. Problemot e vo toa sto SDSM kriminalno sorabotuva so nasata novinarska afela (mito!) pa site crni raboti na VMRO se iznesuvaat na videlino, a se sto se pravi od strana na SDSM se krie; Ako za vremeto na SDSM nekolku funkcioneri vrsea javni nabavski bez Tender, sega site javni funkcioneri na SDSM-DUI-LDP toa go pravat, javno, bez nikakvo perde i se pominuva so nekoe malo napisce na nekoe cesno novinarce. Zosto ne se zaprasate a dojde SDSM na vlast drzavata bankrotira, se gubat rabotni mesta, ekonomskata situacija se vlosuva, a eve 2004 g. koluminira pa drzavata ni e vo recesija; vo site vistinski drzavi toa se narekuva "DLABOKA EKONOMSKA KRIZA", samo kaj nas toa go narekuvaat "PAT KON EVROPA"! Kako moze da cekorime kon Evropa koga EU bara jaki ekonomii, a EU e pred se ekonomska unija, ne e politicka! Eh jadni makedonci, zatoa i drzavata ni propaga, nemate logicno razmisluvanje, nemate razum! Kakov narod, takva vlast, pa i si zasluzuvame vakvi nesta. Uste se baftame so VMRO koi veke 2,5 godini gi nema na vlast, a ne ja gledame aktuelnava vlast sto pravi. Pa ako VMRO iskrale se, ete go budzhetot, se polni budzhetot godosno, ako SDSM rabotat pravilno i cesno, pred se patriotski, togas to sega situacijata vo Makedonija trebase da bide mnogu podobra od pred 2002 g. A se e obratno. Situacijata vo Makedonija nikogas ne bila polosa! Trebase da se razvie stopanstvoto, sudstvoto da profunkcionira, a koj go koci toa?! Pa se razbira vlasta na koja i odgovara losa ekonomija i korumpirano sudstvo za da se bogatat so crni zdelki samo lugeto od vlasta, a za narodot KYR gi boli!
lav
quote:
Originally posted by bitushanec
Se slozuvam deka Georgieevski, Mihajlovski, Daravelski se kradci. No sto so "elitata" na SDSM? Zar niv da gi amnestirame? Pa samo da se setime koj izvrsu 90% privatizacija na stopanstvoto makedonsko, koj gi iskrade 90% od site drzavni firmi, koj stavi svoi partiski pioncinja kako direktori na tie firmi. Odgovorot e SDSM. Kako moze eden Georgievski koj ne vladeese ni celi 4 godini da ima pogolem kapital od Crvenkovski? Pa dajte luge uklucete ja logikata! Vo periodot 1992-1998 godina Makedonija bese bukvalno ograbena. Setete se samo na godinite 1992-1993-1994 kolku firmi rabotea i kako naednas tie "drzavni" firmi propadnaa, a tie sto ne propadnaa gi zemaa Partiski vojnici na SDSM? ! pA VO 1992-1993-1994 G. MAKEDONIJA IMASE PARA, MNOGU POVEKE OTKOLKU SEGA. Problemot e vo toa sto SDSM kriminalno sorabotuva so nasata novinarska afela (mito!) pa site crni raboti na VMRO se iznesuvaat na videlino, a se sto se pravi od strana na SDSM se krie; Ako za vremeto na SDSM nekolku funkcioneri vrsea javni nabavski bez Tender, sega site javni funkcioneri na SDSM-DUI-LDP toa go pravat, javno, bez nikakvo perde i se pominuva so nekoe malo napisce na nekoe cesno novinarce. Zosto ne se zaprasate a dojde SDSM na vlast drzavata bankrotira, se gubat rabotni mesta, ekonomskata situacija se vlosuva, a eve 2004 g. koluminira pa drzavata ni e vo recesija; vo site vistinski drzavi toa se narekuva "DLABOKA EKONOMSKA KRIZA", samo kaj nas toa go narekuvaat "PAT KON EVROPA"! Kako moze da cekorime kon Evropa koga EU bara jaki ekonomii, a EU e pred se ekonomska unija, ne e politicka! Eh jadni makedonci, zatoa i drzavata ni propaga, nemate logicno razmisluvanje, nemate razum! Kakov narod, takva vlast, pa i si zasluzuvame vakvi nesta. Uste se baftame so VMRO koi veke 2,5 godini gi nema na vlast, a ne ja gledame aktuelnava vlast sto pravi. Pa ako VMRO iskrale se, ete go budzhetot, se polni budzhetot godosno, ako SDSM rabotat pravilno i cesno, pred se patriotski, togas to sega situacijata vo Makedonija trebase da bide mnogu podobra od pred 2002 g. A se e obratno. Situacijata vo Makedonija nikogas ne bila polosa! Trebase da se razvie stopanstvoto, sudstvoto da profunkcionira, a koj go koci toa?! Pa se razbira vlasta na koja i odgovara losa ekonomija i korumpirano sudstvo za da se bogatat so crni zdelki samo lugeto od vlasta, a za narodot KYR gi boli!
Како бе колега nemame logicno razmisluvanje кога го гледаш постот каде се вели: да не се дозволи воопшто да постојат вакви теми туку веднаш да се бришат, не да се заклучуваат. Ти текнува ли одкаде (сеуште) дуваат вакви ветришта во нашава држава за некојпат многу фаленото време на „благосостојба„ (з)добиена со ТУЃИ ПАРИ-КРЕДИТИ кои до ден денешен не се вратени ниту платени. Па после ни е ЦАЦКО КРИВ , разбира се ? Најлесно е се да се БРИШЕ за да на раат си уживаме во денешната „благосостојба„ ...нели невидена.
Strelec
quote:
Originally posted by protivpropaganda
quote:
Originally posted by Strelec
Дали треба да се избрише и тема во која што за Пенов е речено дека има шест дуќани во ГТЦ и дека со павер елементите станал милионер?
ДЕФИНИТИВНО!!!
protivpropaganda, верувај ми брат дека во тој случај ќе треба да се избришат сите топици... Ќе остане само оној што го отвори АааАа, а кој што се однесуваше на тоа дека Денко Малески е добитник на наградата “Борјан Таневски“! Прошетај по сите топици и ќе видиш дека она што се случува на овој топик, постои на сите други топици. И еве почни од оние топици на кои што е денес пишувано. А можеш да почнеш од топиците каде што Divider по илјадити пат пишува за павер елементите на Пенов, иако прв му се спротивстави на овој топик и иако подоцна на истиов овој топик напиша дека секој мора да има доволно докази за своите тврдења.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by protivpropaganda
quote:
Originally posted by Strelec
Дали треба да се избрише и тема во која што за Пенов е речено дека има шест дуќани во ГТЦ и дека со павер елементите станал милионер?
ДЕФИНИТИВНО!!!
protivpropaganda, верувај ми брат дека во тој случај ќе треба да се избришат сите топици... Ќе остане само оној што го отвори АааАа, а кој што се однесуваше на тоа дека Денко Малески е добитник на наградата “Борјан Таневски“!Прошетај по сите топици и ќе видиш дека она што се случува на овој топик, постои на сите други топици. И еве почни од оние топици на кои што е денес пишувано. А можеш да почнеш од топиците каде што Divider по илјадити пат пишува за павер елементите на Пенов, иако прв му се спротивстави на овој топик и иако подоцна на истиов овој топик напиша дека секој мора да има доволно докази за своите тврдења.
Ни тој нема да остане само ако Јас и додадев (а не сакав да контаминирам) кон напишаното дека : Денко Малевски е всашност „дете„ на Глигоров .... НАЈЧЕСНИОТ како што таму си пишуваат. А куќата на Водно „купена„ од него за 15.000 ДМ кога само пред малку време пред „купувањето„ беше реновирана и за тоа беа потрошени 3,2 МИЛИОНИ ДМ секако НАРОДНИ а не и Ќирови ПАРИ , разбира се. А дотичниот Денко е фатен in flagranty како подметнува хотелска сметка на ОХОХО сума , разбиар се во $ и тоа за МАНУКАТА која која ја водел на прошетка во Америка , а тој нели ни беше амбасадор. А самиот изјави ДЕКА НЕ МОЖЕ ДА СИ ЈА ЗАМИСЛИ САМОСТОЈНА МАКЕДОНИЈА БЕЗ љубимата-му ЈУГОСЛАВИЈА. Читај стари весници од тоа време пред 10-12 години и ќе видиш што тогаш било , оти деншниве односно архивата нивна е пломбирана и непристапна за такви шкакљиви теми , разбира се по сдсм-овците и нивните „избрани„ фунционери во државната власт.
protivpropaganda
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by protivpropaganda
quote:
Originally posted by Strelec
Дали треба да се избрише и тема во која што за Пенов е речено дека има шест дуќани во ГТЦ и дека со павер елементите станал милионер?
ДЕФИНИТИВНО!!!
protivpropaganda, верувај ми брат дека во тој случај ќе треба да се избришат сите топици... Ќе остане само оној што го отвори АааАа, а кој што се однесуваше на тоа дека Денко Малески е добитник на наградата “Борјан Таневски“! Прошетај по сите топици и ќе видиш дека она што се случува на овој топик, постои на сите други топици. И еве почни од оние топици на кои што е денес пишувано. А можеш да почнеш од топиците каде што Divider по илјадити пат пишува за павер елементите на Пенов, иако прв му се спротивстави на овој топик и иако подоцна на истиов овој топик напиша дека секој мора да има доволно докази за своите тврдења.
Стрелчо, Што се однесува до мене, БРИШИ БРАТ или пак одредете дата по која од тој ден доколку се шиба пропаганда, навредува или слични недолични написи едноставно тие постови или теми да бидат избришани, со или без опомена или образложување. Ќе биде овој форум на зрели и сериозни или пак ќе биде форум на политикантски афирмации и простор за лечење на последиците од сериозна осаменост на одредени учесници. П.С. Под плаштот на тнр. демократија и право на збор ајварот стане почва која ја газеа фрустрирани и несудени кампања менаџери, а интелектуалните и зрелите си отидоа. Ова ли го сакаш за овој форум? Патем, гледам дека сериозно те ставија у шема, брат.
lav ОООПАААААААААААААААААА изгледа некому почна да му се топи путерот под „капата„??? Кој ли е крив овде и какви ли гревои скрива или настојува тоа и другите да го чинат ? пс Па ајде сега че се забране продавање на ПУТЕР...нели, разбира се за да нема што да капе во друг таков момент кога че бидат фатени при „кражба„.
трендафил Може да се отвори и затворен форум на кој би немале сите право да простапуваат. Но веднаш се поставува прашањето за кого да биде отворен, односно за кого да биде затворен. Сепак би се вратил на темава. Толку ли многу искраде поранешната власт што последици од тоа имаше и пред да дојдат на власт и ги има уште и од ден на ден се се` поголеми. Дали се работи за борба против таа политичка опција или кротив крадењето? Или се смета дека за едни крадењето е природно? Нејасно е и зошто се зборува и само за неколкуте илјади што останаа без работа во времето на Георгиевски, а не за неколкуте стотини илјади во времето на Црвенковски, Костов и Бучковски. Јас на пример од Костов очекував да се бави со економските проблеми, а не со политичките, територијалната поделба, на пример. Се согласувам дека секој што украл нешто треба да биде казнет, но за мене е подобро тоа да биде и подоцна, а прво да се спречи понатамошната кражба. Од каде му е на пример на потпретседателот на собранието Г`зим Острени новата куќа и автомобил. Дали од платата што ја добива (за што нема теоретски шанси) или парите ги заработил во војната???
OooOo
quote:
Originally posted by трендафил
Може да се отвори и затворен форум на кој би немале сите право да простапуваат. Но веднаш се поставува прашањето за кого да биде отворен, односно за кого да биде затворен.
Zoshto da se ima zatvoren forum? Ako e javen forum poubavo da se trgnat tie shto pravat problemi i da se chuva forumot otvoren.
Divider Противрпропаганда, не зборувај така, секаде има секакви! Да не сакаш форум каде што ќе комуницираме како Фрчко vs. (лесна му земја) Платнар? Нема проблем, ќе се договориме! Барем мене ми е лесно пишувањето, мудрувањето, неретко беспотребно и јалово. СЕ разбира, како и продуктивното и корисното! Стрелец, павер елементите се факт (како и нечиј претходен или тековен ајдутлак) врз кој секојдневно газам! Темава, како што реков не беше за ајдутлакот нечиј туку провокација која не носи квалитет. Затоа реков дека е поарно ваква тема да не постои бидејќи педизвикува намалување на квалитетот, а поттикнува непродуктивност.
OooOo I fino bi bilo diskutantite od ovoj forum da se vkluchat na ovaa diskusija [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=8649"]tuka[/url] da ne rechat posle nikoj im nema nishto kazhano.
n/a Trendafilcho aferim bre moshko Сепак би се вратил на темава. Толку ли многу искраде поранешната власт што последици од тоа имаше и пред да дојдат на власт и ги има уште и од ден на ден се се` поголеми. Дали се работи за борба против таа политичка опција или кротив крадењето? Или се смета дека за едни крадењето е природно? Za SDSMovcite sosema e normalno i prifatlivo vlasta-SDSM da krade! Нејасно е и зошто се зборува и само за неколкуте илјади што останаа без работа во времето на Георгиевски, а не за неколкуте стотини илјади во времето на Црвенковски, Костов и Бучковски. EMI STO E BITNO STO OSTANALE BEZ RABOTA LUGETO KOGA SI GO SAKAAT BRANKO IM BIL SIMPATICEN....NIVNA DUHOVNA I TELESNA HRANA E SAMATA POJAVA NA BRANKO, OSTAJ STO PRETURAAT PO KONTEJNERITE, VAZNO BRANKO DA E NA VLAST! SE ZHRTVUVAAT LUGETO I KE UMRAT OD 0GLAD, AMA SAMO BRANE DA E NA VLAST Јас на пример од Костов очекував да се бави со економските проблеми, а не со политичките, територијалната поделба, на пример. KOSTOV JAVNO IZJAVI DEKA E VLAV T.E. KOJ VE HEBE VAS "SLAVJANITE" A i na LjuBcho mu se skpachi prilivot na pari pa si formira nova partija koja ke go finansira!
Pana I,na sto sme sega?Kogo tolku pogodi ovaa tema.
quote:
Ова што го напраи со твојов пост е искажување на нецелосни вистини. За тие кои не знаат, нецелосно искажана вистина е секогаш, без исклучок обид за измама или народски речено отворено, обично лажење.
Znaci moeto pisuvanje bilo izmama i lazenje.Togas i pisuvanjeto na amerikanskata administracija za sudovite i za sudiite e lazenje i manipulacija. Abe ne tuka se pravite mali deca.Edno e da sakas da go branis Ljubco Georgievski a sosem drugo da baras dokazi za toa sto sum go napisal.Pa jas ako gi iznesam dokazite ke bidam javen obvinitel. Ne zboram za toa sto go rece Strelec deka po taja logika po koja ja kazuva nekoj ovde ke treba da ostane samo edna tema.Pa samo za paver elementite ima 30 temi.I kade e sega tuka vistinata ili lazgata.Kade nekoj slusna deka gospodinot Risto Penov e staven na crna lista na Amerika kako sto toa e storeno so Ljubco Georgievski. Za kogo se barase ekstradikcija za Daravelski i Fetai ili za gospodinot Risto Penov. Definitivno znam deka mnogu go boli nekoj tuka vistinata ama taa e!Konecno,mozam za site lica sto gi nabrojav vo postot da dadam i nekoj dokazi ama sto vredi toa.Ke se najde nekoj pameten sto ke rece odma "se dodeka ne se dokaze sekoj e nevin".Epa tokmu za toa zbori i amerikanskata administracija,deka dokazuvanjeto ide nekako mnogu tesko. Ne e problem tuka Pana pa nekoj da mu ja brise temata,pogolem problem e zasto sum se drznal da pisuvam za toa javno!
Divider Панчо, ќе го замениш Конкретнион со болдирање, очи ми истекоа цел ден уште ти си ми кусур со постов, не зезај, стај го нормален, или асална боја, не зезај. Башка, крив си затоа што оддржуваш гречна опција, нели ти стана тоа јасно досега. Ти велам, море машко, елај при мен, ште те подучам па и Љав ште те обича, како што би рекле татарите!
Pana
quote:
Панчо, ќе го замениш Конкретнион со болдирање,
Izvini,nema da se povtori,barem ne vo takov obem! Sto se odnesuva do se drugo sto sum kazal cvrsto stojam pozadi toa i ako nekoj saka ,samo eden po eden, ke dobie i dokazi. Inaku za site sto gi navedov vo postot(osven za pokojniot Pane Velev i brakata Mijalkovi)ima povedeno krivicna postapka. Ne prekrsocna tuku krivicna!
n/a Pana, se gleda deka si SDSMovka. NEKOLKU prashanja do tebe: 1. ZAREM VMRO JA ISKRADNAA DRZHAVATA DO 1998 G? MAKEDONIJA BESHE APSOLUTNO ISKRADENA, SITE FIRMI BEA OPLJACHKANI DO 1995-1996 G. KADE ORIDOA MILIJARDA $ OD ZHELEZARNICA 1992 G., KADE OTODOA PARITE OD GOLEMITE FIRMI MAKOSHPED, FERSHEPD, ZHELEZNICA, OHIS (SEGA E PRED BANKROT), I NA 80% OD DRZHAVNITE FIRMI NIZ MAKEDONIJA; PA SITE ZNAEME KOGA SE SLUCHI TOA 1992-1998 G., NAJMNOGU VO PERIODOT 94/95 G. ZAREM LJUBCHO GEORGIEVSKI TOA GO NAPRAVI? 2. Ostaj drzhavata i drzhavnite pretprijatija shto bea opljachkani, tuku KOJ GI UKRADE PARITE NA NARODOT OD TAT, LAVCI ITN. VO PRASHANJE SE NAD MILIJARDA DOLARI. ZAREM VMRO GI UKRADE PARITE NA MAKEDONSKI SHTEDACHI 1997 GODINA? 3. DO 1998 APSOLUTNO NIKOE MINISTERSTVO ILI JAVNA USTANOVA NE NABAVUVAA PREKU TENDER, A GLEDAME I SEGA TOA PAK GO PRAKTIKUVAAT! ZAREM TOA NE E KRADENJE NA DRZHAVATA?!
OooOo bitushanec te molam caps off. Chitame i so mali bukvi!
Strelec
quote:
Originally posted by Divider
...Стрелец, павер елементите се факт...
Divider, сите во Народна сте такви, или ти си исклучок? Против лицата наведени од Pana во неговиот воведен пост, официјалните државни институции во Македонија имаат започнато истрага, а ти прв се побуни против јавно спомнување на тие лица. Од друга страна, против Пенов нема ништо досега освен напади од симпатизерите на опозицијата, а ти ги преименува тие напади во факти. Ти се допаѓало тебе тоа или не, мора да се почитуваат официјалните државни институции, органи, симболи и закони! И да го употребам стилот на еден член на форумов: Сакаш да се ’паверисуваш’ во сите твои постови, епа пати сега и читај за твоите идоли што пишуваат другите!
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Од друга страна, против Пенов нема ништо досега освен напади од симпатизерите на опозицијата, а ти ги преименува тие напади во факти. Ти се допаѓало тебе тоа или не, мора да се почитуваат официјалните државни институции, органи, симболи и закони!
Koga kje se napravi revizija na gradskata kasa kje izleze se na videlina, a do togash ENJOY THE SHOW by Mr. Trifun Kostovski :)
Strelec И уште нешто Divider... Бучко во сите постови за вас е Баучко, Пенов е Паверов... Оној момент кога почнавме Трифуна да го нарекуваме Трипун, веднаш се побунивте! Така се однесувате и во врска со овој топик. Има еден мачомен на форумов кој што како потпис ја има изреката: Не им го прави на луѓето тоа што не сакаш тебе да ти го прават!
Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Koga kje se napravi revizija na gradskata kasa...
Така е ОооОо, а дотогаш молчете!:) Видиш како ти и јас можеме да се усогласиме кога се работи за Пенов!:)))
Pana
quote:
da ne bides iskluciv
Ne be ne se sekiraj.Pa mene vtoroto ime mi e pravda!
DJ_SHEMA Pana Ako ne ti e teshko, ajde napishi neshto po konkretno za momcive shto gi nabroja.
intel
quote:
Originally posted by fio Паверов :-))))) Прв пат го слушам, али јако е, а богами и ептен реално. Цело Скопје ти е една павер котлина :-) Паверко бе! :-))) Стрелец, јас не знам дали си заљубен у Пенов, али тапа е бре, се шина од крадење, а 70% од она што вети не напраи. За Трифун (Трипун по твое) барем знам дека е пун кеш ко брод, нема тој шо да краде, буџетот на градот он го има у куќи и коли во Скопје, без да рачунам банки, фирми и други недвижности :-) Затоа гласајте за ТРИФУН! :-) Пенов е АЈДУК :-))
А Трифун не е ајдук ама затоа е: :пун кеш ко брод, нема тој шо да краде, буџетот на градот он го има у куќи и коли во Скопје, без да рачунам банки, фирми и други недвижности :-) Ова го наследил од чукун дедо.Фамилијарен бизнис-Технометал формиран 1800 и некоја нели? Ама секој е невин додека не се докаже спротивното. А овој Пенов се шинал од крадење:))))))Докажано е на жими мајка.
Pana
quote:
Pana Ako ne ti e teshko, ajde napishi neshto po konkretno za momcive shto gi nabroja.
Tesko mi e!Za niv i za ostanatite kako niv za da ti napisam nesto pokonkretno ke treba da zemam godisen odmor.A odmor sega ne davaat!
Strelec
quote:
Originally posted by Pana
Sto se odnesuva do se drugo sto sum kazal cvrsto stojam pozadi toa i ako nekoj saka ,samo eden po eden, ke dobie i dokazi.
quote:
Originally posted by Pana
Tesko mi e!Za niv i za ostanatite kako niv za da ti napisam nesto pokonkretno ke treba da zemam godisen odmor.
Па не се нуди тогаш ако ти е тешко да пишуваш!:)
OooOo Shteta Strelec beshe pobrz od mene. [B)] [8]
Pana
quote:
ако ти е тешко да пишуваш!:)
Tesko ne tesko, ako treba za ajducite da pisuvam odma sum spremen.Ako treba i godisen odmor zemam.Se plasam samo da ne pogodam nekogo mnogu pa da me banira,sega pred izbori! p.s. inaku Ljubco Georgievski e licen prijatel na "doktorot" od Bugarija koj ima prosvercuvano cigari za vremeto na vladeenjeto na VMRO(taka barem pisuva "Vreme")vo iznos od 800 milioni evra.Jas licno mislam deka sumata e preterana pa makar i spedicijata na Daravelski "Komtex" da rabotela 24 casa.
OooOo Ajde chim si spremen, iznenadi ne so faktite ;) Kako beshe ona ... pokloni se i pochni [|)]
Pana Ljubco Georgievski kupi plac na Vodno za 5 milioni evra.Bidejki sakase toa da ne se doznae ,direktorkata na katastarot Tanja Mitrovska napravila falsifikat na dokumentite na tugo ime.Za takvoto dejanie pred nedela dena e osudena na edna godina zatvor.Izjava na Ljubco:"pa jas sum bogat kolu eden menadzer vo Makedonija".Da,samo ti ne si menadzer,tuku bese premier na vlada.Sega zivee vo zgradata na Azmanov kade koristi sprat sto mu e "poklonet" od istiot toj Azmanov od 250 kvadrati. Vo seloto na Sneska Smojmirovo si go kupi zemjodelskiot kombinat.Dzipot sto go vozi sneska i negovite 100 odela se obicna drebulija "zarabotena" od plata. p.s. abe epten mi se spie ,pa samo sakav malku da vi ja razbudam mastata
Pana Se izvinuvam da ne treba broj na kupoprodazen dogovor,broj na faktura,smetkopotvrda izdadena od........
protivpropaganda
quote:
Originally posted by Pana
I,na sto sme sega?Kogo tolku pogodi ovaa tema.
quote:
Ова што го напраи со твојов пост е искажување на нецелосни вистини. За тие кои не знаат, нецелосно искажана вистина е секогаш, без исклучок обид за измама или народски речено отворено, обично лажење.
Znaci moeto pisuvanje bilo izmama i lazenje.Togas i pisuvanjeto na amerikanskata administracija za sudovite i za sudiite e lazenje i manipulacija. Abe ne tuka se pravite mali deca.Edno e da sakas da go branis Ljubco Georgievski a sosem drugo da baras dokazi za toa sto sum go napisal.Pa jas ako gi iznesam dokazite ke bidam javen obvinitel. Ne zboram za toa sto go rece Strelec deka po taja logika po koja ja kazuva nekoj ovde ke treba da ostane samo edna tema.Pa samo za paver elementite ima 30 temi.I kade e sega tuka vistinata ili lazgata.Kade nekoj slusna deka gospodinot Risto Penov e staven na crna lista na Amerika kako sto toa e storeno so Ljubco Georgievski. Za kogo se barase ekstradikcija za Daravelski i Fetai ili za gospodinot Risto Penov. Definitivno znam deka mnogu go boli nekoj tuka vistinata ama taa e!Konecno,mozam za site lica sto gi nabrojav vo postot da dadam i nekoj dokazi ama sto vredi toa.Ke se najde nekoj pameten sto ke rece odma "se dodeka ne se dokaze sekoj e nevin".Epa tokmu za toa zbori i amerikanskata administracija,deka dokazuvanjeto ide nekako mnogu tesko. Ne e problem tuka Pana pa nekoj da mu ja brise temata,pogolem problem e zasto sum se drznal da pisuvam za toa javno!
Паничко, Како прво, заслужуваш да ти фраснам еден шут и шлапнам еден бокс за кажаното ама прво да ти честитам. Брат, ги работиш како бавча и тоа ептен. Се попалија како млади мајмуни на твојата провокација. Јас помислив дека ќе биде затворена темава, а гледам дека таа цути. БРАВО!!! Ептен си бил бавчанџија, и тоа со тапија. Е се`а вака, никој тебе не ти бараше докази туку беше обвинет за тенденциозност и пропагирање (малициозно манипулирање). Не ми се прави глуп (иако е тоа лесно за тебе[:D]) многу добро знаеш за што зборувам. Патем, не ми одоговори на прашањето како се разликуваш ти од Лав?
Divider А нели Бранко само од плата живее, ако веЌе сме кај тоа? Инаку, се сложувам дека имало нејаснотии и матни работи, но и кај едните и кај другите. Невин додека не се докаже спротивното, а не вака, органите на власта да изигруваат органи на прогонот и како во најцрните денови на диктатураста на пролетеријатот секојд а е виновен додека не се докаже спротивното. Кој крадел зандана, така јас велам, ако се докаже, нели. бе зогле дод каде и да е.
Pana Se izvinuvam ama zaboraviv da go spomenam edno selsko tipce za koe e rezervirano mesto vo gorniot red na "top listata" na ajducite. Se raboti za Vanco Pelovski poranesen direktor(staven na taa funkcija vo vremeto na VMRO-DPMNE)na "Biro za stokovni rezervi".Koga mu napravija revizija na ovoj majmunov biroto bese skroz prazno.Gi nemase ni rezervite na brasno,seker,oriz i dr.Se mislam da ne bil drugar so Amdi Bajram!
Divider Амди Бајрам, човекот кој е секогаш со власта,нели. А власта беше во рацете на СДСМ цело време, освен 3 и пол години, а и тогаш, едно време, учествуваа во неа.
Pana Kuti!Amdi Bajram e osuden na tri i pol godini zatvor za pronevera na platno od "Vinka" Vinica.Toa go napravi vo vremeto kpoga bes e g'z i gaki so Ljubco vojvodata. Kuti usta da ne si otvoril,zasto na sekoe tvoe javuvanje ke ti bapnam uste eden ajduk od VMRO-DPMNE ili N.P.
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by OooOo
Koga kje se napravi revizija na gradskata kasa...
Така е ОооОо, а дотогаш молчете!:) Видиш како ти и јас можеме да се усогласиме кога се работи за Пенов!:)))
Проблемот е во тоа што доколку не дојде Трифун, нема да се прави ревизија на градската каса. Или не се промени гржавната власт доколку Пенов остане. А ќе беше добро да ги дочекаме изборите со направена завршна сметка за повеќе од четирите години и направена ревизија од страна на независен ревизор (избран на тендер од страна на градските власти). Во ситуација кога имаме политички отчет и „ревизијата“ е политичка. На безобразниот однос од страна на градската власт која во ниту еден момент не поднела до граѓаните отчет ревидиран од овластен ревизор, туку ревизијата ја врши политичкото мнозинство во советот на градот, може да се очекуваат безброј прашања кои заслужуваат стручен одговор од овластена институција, а на нив добиваме одговор од неовластени политичари. Ако Пенов ги добие изборите, што ќе ни е после ревизијата. П.С.: Се извинувам доколку Кондарко и Жерновски се овластени ревизори. Јас не сум запознаен со тоа.
Pana
quote:
Ако Пенов ги добие изборите, што ќе ни е после ревизијата.
Znaci odnapred,sto ke vi e revizija!
трендафил
quote:
Originally posted by Pana
Kuti!Amdi Bajram e osuden na tri i pol godini zatvor za pronevera na platno od "Vinka" Vinica.Toa go napravi vo vremeto kpoga bes e g'z i gaki so Ljubco vojvodata. Kuti usta da ne si otvoril,zasto na sekoe tvoe javuvanje ke ti bapnam uste eden ajduk od VMRO-DPMNE ili N.P.
Информацијата е погрешна. Не велам дека новинарите и озборувачката машинерија на СДСМ не го осудија Амди, но судот до сега го нема сторено тоа. Амди Бајрам е кандидат за градоначалник на општина Шуто Оризари, а осудени на подолга правосилна затворска казна и затвореници не може да се кандидираат. Точно е дека против него се води постапка пред штипската апелација, но истата не е завршена. Во времето на Георгиевски се вратија 600 милиони долари надворешен долг (два пати повеќе од парите за Телекомот). Се водеше војна (оружје, платени резервисти...), се изградија некои објекти (Плаошник, Крстот на Водно, водоснабдување на Дојранското езеро, автопат Скопје-Тетово и Градско-Демир Капија и да не набројувам). Вработените од државата добиваа К-15, пензионерите ги добија 8те проценти што им беа претходно украдени, не се бришеа од списокот на невработени тие што ќе задоцнат еден ден да се пријават во агенцијата за невработени ... И покрај тоа се крадело. Ако тоа го споредиме со чесноста на СДСМ, тоа што е направено и дополнителното задолжување од скоро 500 милиони долари за две години со исто стопанство и подобар мировен амбиент (пред се` поради здружувањето со тие што во 2001 година ја нападнаа Македонија), излегува дека Георгиевски треба да добие Нобелова награда за економија. Или што е поверојатно, парите што сега не се трошат за доброто на сите одат во многу длабоките џепчиња на политичарите од власта. Ќе набројам дел од нив, према можностите што ги имал. Не тврдам дека толку и искористил. Бранко Црвенковски, Хари Костов, Владо Бучковски, Агрон Буџаку, Јово Манасиевски, Ристо Пенов ... Цело време ни се продава наместо бубрези приказната дека во времето на Георгиевски и Груевски парите беа од Телекомот. Но се работи за помалку од 300 милиона долари. Разликата помеѓу парите што ги користеа граѓаните на Македонија тогаш и сега и односот кон долгот на државата е повеќе од 1 милијарда долари. Ако тука го ставиме и долгот на државата кон македонското стопанство и граѓаните, разликата е веројатно и поголема. Не ми е јасно доколку ланскиот буџет нема огромен дефицит, како е можно државата да им должи на фирмите повеќе од половина година. Или намерно не им плаќа додека не се сетат да фрлат нешто.
трендафил
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Ако Пенов ги добие изборите, што ќе ни е после ревизијата.
Znaci odnapred,sto ke vi e revizija!
Мислев доколку Пенов е ајдук, а ги добие изборите, што после. Ќе трошиме пари за нови избори или ќе чекаме градоначалник да ни определи власта? А мислев дека ревизијата е потребна за сите граѓани на Скопје, не само за тие од опозицијата. Дури тие што го предложија Пенов за уште еден мандат имаат причина повеќе да бараат ревизија. Вака (пишувам хипотетички, не го разбирајте ова како обвинување) доколку излезе дека тој е ајдук, тие ќе бидат подржувачи на ајдукот.
Divider Трендафиле, на глуви уши викаш, на грешна порта чукаш!! На економските идиотштилаци да се надоврзам со надворешно-политичките крадења. Кога беше променето знамето, симбол на државност под притисок на странска земја? КОга беше променето името т.е. земено во употреба со референцата? Кој успеа да излобира кај американците признавање на уставното име? Кој доведе до тоа да се вратиме на почетните стапки за членство во АТО, кој ја продолжи агонијата за кандидатиурата за во ЕУ или поарно, кој потпиша договор за стабилизација и асоцијација, чиј амбасадор не попушти пред притисокот за името, чиј министер успеа да не донсе до покана за учество на самити на НАТО, со можност за понака за членство на самитот во Истамбул? Кој успеа да издејствува Италија да сака да укине визи за Македонија, а кој успеа тоа да го спречи и одолговлечи? Да не должам, се она за кое сегашнава власт се чука в гради и го прикажува за свое беше во најголем дел изработено за време на владата на Георогиевски, партијата која е десен центар. И то!!
Pana Dobro,i samiot znaes ama se obiduvas da siris vmrovska propaganda. No,ke bidam kratok! Amdi Bajram e osuden so pravosilna presuda na tri i pol godini.Se zali na apelacionen sud ,koj moze samo da ja potvrdi ili zgolemi kaznata.No ako nema takvi ovci kako Amdi Bajram kako ke uziva advokatot Savo Kocarev.Se otru od kradenite pari na Amdi Bajram. Krstot na Vodno go gradese nekoja graganska asocijacija koja se vikase "Mileniumski krst".Da sakase VMRO da go izgradi ne ke bese do sega nedoizgraden krstot.No vo dogovor so "EMO' im gi sobraa parite na lugeto i rabotata ne ja dovrsija. Proektot "Dojransko ezero" bese samo sminka pred izborite vo 2002 godina koja sepak ne im pomogna.Toj proekt se doraboti otkako SDSM dojde na vlast. Avtopat Skopje-Tetovo/Ke ti se smejat lugeto koga ke te citaat. Telekomot bese prodaden za 730 milioni marki. Ova sto vikas za nekakvo zadolzuvanje od 500 milioni evra toa vi e samo za partiska propaganda koja ne pali. Isto e kako Gvujo sto im vika na mitinzite "za dva dena obekaa edna milijarda dolari",siromaskiot samo on si znae koj obekal takvo nesto. Se obiduva nesto ama tesko mu ide. p.s. Delco Ickov ajduk od Gostivar koj so drzavni pari si ja prisvoi zadrugata " Gorni polog" i "Silika". Ako ne se sekavas koj bese da te potsetam toa bese edno babace so najistureni gradi vo parlamentot.Neviden ropak.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Dobro,i samiot znaes ama se obiduvas da siris vmrovska propaganda. No,ke bidam kratok! Amdi Bajram e osuden so pravosilna presuda na tri i pol godini.Se zali na apelacionen sud ,koj moze samo da ja potvrdi ili zgolemi kaznata.No ako nema takvi ovci kako Amdi Bajram kako ke uziva advokatot Savo Kocarev.Se otru od kradenite pari na Amdi Bajram. Krstot na Vodno go gradese nekoja graganska asocijacija koja se vikase "Mileniumski krst".Da sakase VMRO da go izgradi ne ke bese do sega nedoizgraden krstot.No vo dogovor so "EMO' im gi sobraa parite na lugeto i rabotata ne ja dovrsija. Proektot "Dojransko ezero" bese samo sminka pred izborite vo 2002 godina koja sepak ne im pomogna.Toj proekt se doraboti otkako SDSM dojde na vlast. Avtopat Skopje-Tetovo/Ke ti se smejat lugeto koga ke te citaat. Telekomot bese prodaden za 730 milioni marki. Ova sto vikas za nekakvo zadolzuvanje od 500 milioni evra toa vi e samo za partiska propaganda koja ne pali. Isto e kako Gvujo sto im vika na mitinzite "za dva dena obekaa edna milijarda dolari",siromaskiot samo on si znae koj obekal takvo nesto. Se obiduva nesto ama tesko mu ide. p.s. Delco Ickov ajduk od Gostivar koj so drzavni pari si ja prisvoi zadrugata " Gorni polog" i "Silika". Ako ne se sekavas koj bese da te potsetam toa bese edno babace so najistureni gradi vo parlamentot.Neviden ropak.
кољега Пана Не му одговори на прашањето на радозналиот колега наш , во што се всашност ние меѓусебе разликуваме ...но и во однос на него , мислам на побараната забрана негова за продажба на „путерот„ во оваа држава , како мнооогу незгоден артикал кој лесно (по)покажува кој што си „има„ под капата...нели своја? пс А некому ете глаата му служи само за клаање на капа , само за да не му кажат оти е „гологлав„ ...нели?
Pana Ne znam be!Ne bev tuka!Nekoj nesto me prasal?
lav
quote:
Originally posted by Pana
Ne znam be!Ne bev tuka!Nekoj nesto me prasal?
Читај наназад , за да бидеш во тек со настаните. пс Ај можеби тој самиот че ти одговоре , ако ти не стасаш.
Pana Gulistana Markovska -da ne ja zaboravime zenava sto vo vreme na mandatot na VMRO-DPMNE si kupi dva dukana vo GTC.Za optika li ke bea za sto li ne mi teknuva.
quote:
direktorkata na zdravstveniot dom od Gevgelija
ne se sekavam na imeto, koja vo vremeto na DPMNE kupuvase pidzami po 8000 denari.Za sunet da bea tie pidzami nema da kostaa tolku.
трендафил Извор на информации за Слободанка Шуклева се тие што тогаш велеа дека нема да коалицираат со терористи или дека од секое семејство ќе вработат по еден. Факт е дека по долгиот притвор таа е ослободена. Против неа не е подигнато ни обвинение. Слободанка е типичен пример за злоупотреба на власта од еден недемократски режим. До сега никој од тие што ја малтртетираа по налог на Ќурчиев не одговарал, иако од почеток беше јасно дека нема сторено ништо, односно дека директорот на здравствен центар само го интересираат пиџамите, како што вели Пана, а не колку чинат. Не ги ни плаќаат. Сето тоа го прави фондот за здравство. Да фалеа пиџами, веќе би била друга песна, но тоа во Гевгелија не беше случај. Да заклучам. Не беше криминалец д-р Слободанка Шуклева, туку тие што ја прогонуваа и кои слободно шетаат низ државата.
lav
quote:
Originally posted by трендафил
Извор на информации за Слободанка Шуклева се тие што тогаш велеа дека нема да коалицираат со терористи или дека од секое семејство ќе вработат по еден. Факт е дека по долгиот притвор таа е ослободена. Против неа не е подигнато ни обвинение. Слободанка е типичен пример за злоупотреба на власта од еден недемократски режим. До сега никој од тие што ја малтртетираа по налог на Ќурчиев не одговарал, иако од почеток беше јасно дека нема сторено ништо, односно дека директорот на здравствен центар само го интересираат пиџамите, како што вели Пана, а не колку чинат. Не ги ни плаќаат. Сето тоа го прави фондот за здравство. Да фалеа пиџами, веќе би била друга песна, но тоа во Гевгелија не беше случај. Да заклучам. Не беше криминалец д-р Слободанка Шуклева, туку тие што ја прогонуваа и кои слободно шетаат низ државата.
По се изгледа местоположбата на криминалците контра другите граѓани е спротивна од нормалните држави , во кои со никакво мерило не ја вбројувам и Македонија.
Pana Za Slobodanka Sukleva vo tek e proces vo osnovniot sud vo Gevgelija. Pomegu ostanatoto i za termo pecki koj se nabavuvani po 130.000 denari. Ne be ona ne kradela ,zenata od plata si specalila tolkava kuka so bazen i so dzip parkiran vo dvorot.
Divider Тебе Панчо ќе да ти е криво што не можеш како кољегите твои од Сојузот на Криминалци на Македонија-Партија за Далавери и Проневера (за глупите нека ги читаат замо големите букви или СКМ-ПДП) која прерасна во Сојуз на Далаверџии и Силеџии на Македонија (СДСМ) да се накрадеш или шо?
Pana
quote:
ќе да ти е криво
Ma nema veze Divider.Pana se sto specalil vo zivotot specalil posteno.Edna damka nemam. Jas Divider nemam edna spajalica zemeno od rabota.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Јас мислам дека не само тој, ами целиот сдсм таму бил...
А баба ми беше во Cancun-Mexico капучино да пие!? Ние ви извадивме докази дека Трипун бил на Халкидики... Ајде да видиме вие што имате да приложите, а не само од памет зборење!?
Pana
quote:
Ајде да видиме вие што имате да приложите
Cekaj,da pogledne Tripun u koznata papka pa ke im kaze hi......hiiiiii.....hiiiii..........
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Јас мислам дека не само тој, ами целиот сдсм таму бил...
А баба ми беше во Cancun-Mexico капучино да пие!? Ние ви извадивме докази дека Трипун бил на Халкидики... Ајде да видиме вие што имате да приложите, а не само од памет зборење!?
Тоа го викаат „војна тајна„ мислам на доказите кои ги бараш. Само знам дека одзивот за регрутација во 2001 година (немам доказ) дека бил само околу 6% од тие кои биле на списокот во некоја општина. Инаку одзивот бил релативно слаб и регрутираните биле претежно момчиња од селата , барем така имам (само) слушнато на некоја од ТВ станиците. Имамвме прилика и во „живо„ да следиме дел од тие „битки„ како на пример Арачиново.
Strelec За Халкидики беше муабетот, а не за Арачиново и за општинските бараки!? Еве ти, читај!
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by Pana
...ama batko Tripun sakal da go sunca petelot na Halkidiki!
Јас мислам дека не само тој , ами целиот сдсм таму бил...
Ајде уште еднаш пробај! Не ти успеа првиот пат!?:)
protivpropaganda Оваа дискусија веќе се претвора во лично навредување. Поправете ја!!! Strike two!!!
quote:
Инаку одзивот бил релативно слаб и регрутираните биле претежно момчиња од селата , барем така имам (само) слушнато на некоја од ТВ станиците.
Патем, одредени општини, не само во Скопје, во големи групи се пријавуваа како доброволци но биле одбивани. ОВА Е ВИСТИНАТА, СЕ` ДРУГО Е ПРОПАГАНДА НАМЕНЕТА ЗА... знаете веќе.
Pana Izgotveno obvinenie protiv Voislav Kirandzic gradonacalnik na opstina Cucer-Sandevo vo 1999 godina. Covekov drpnal 4.065.278 denari. Do sto se dobrale se izgorele.Pustos!
Pana Moze li nekoj da me potseti kako se vikaa onie ajducine od Makedonijatabak sto sega se vo begstvo i se nedostapni na organite na progonot. Mislam deka bea vo nekoja rodninska vrska so Ljubco vojvodata!
Strelec Pana, немој да шириш дезинформации! Стевче Коцевски не беше роднина на Убчета, туку близок роднина на Снешка.
Pana Strelec imam edna pogovorka za Sneska koja mi e omilena i koja e legenda megu pogovorkite; Podobro sedum pati so Sneska otkolku ednas so sedumte dzudzinja Site prava na pogovorkava se zastiteni od mene.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Strelec imam edna pogovorka za Sneska koja mi e omilena i koja e legenda megu pogovorkite; Podobro sedum pati so Sneska otkolku ednas so sedumte dzudzinja Site prava na pogovorkava se zastiteni od mene.
Поради „правата„ кои ги имаш екслузивно за себе ...едно прашање до тебе ако милуваш да одовараш : Дали констатацијата е од лично искуство (з)добиена мислам , или си ја копирал од некој твој кољега можеби еве на пример како .... ???
трендафил Тетово Табак (дел од Македонија Табак) не го даде Стевче Коцевски на албанците за да си направат таму ДРЖАВЕН универзитет, туку некои други криминалци. Стевче веќе беше сменет. Колку што ми е познато тој беше во притвор на почетокот од 2003 година и е пуштен. На сајтот на МВР гледам дека против него нема потерница. Би можеле ли да упатите до изворот на информации. По она што е достапно на интернет излегува дека некои криминалци од власта бесправно го обвиниле и лишиле од слобода коцевски пред две години. За него не најдов ниту таков податок, за разлика од Слободанка Шуклева од Гевгелија, за која е сигурно дека и се прекршени основните човекови права од страна на бранковистите, но ни бучковистите до сега немале доблест јавно да и се извинат за тоа. Од 42 потерници на веб страната на МВР, 15 се на неалбанци, а 27 на албанци. Криминалот не е во согласност со Рамковната спогодба. Од ВМРО на потерница е само Даравелски, од СДСМ Миле Хаџиски и Ацо Боцевски.
Pana
quote:
од СДСМ Миле Хаџиски и Ацо Боцевски.
?????????????????????????? boze,boze sto ne ke procita covek od vas! p.s. kako mu se vikase onoj drugarot so srpsko prezime na Stevce Kocevski sto sega e vo bekstvo!
concrete Pana,Pana dete mlado, izlozuvaj se sekogas so minimalen profil,potesko ke te pogodat. Ne se prsi, ednas te pofaliv deka si vidra, ne me razocaruvaj. Sekoja vojna ja dobivaat tie sto ke ja preziveat, nezavisno od koja strana bile!!!!!! I so sto pomalku samata i minimalno trosenje municija.....
Pana Ne te razbrav, ama nema vrska. Mi licis na cesen covek a se obiduvas da gi branis ajducive.Me bunis!
concrete
quote:
Originally posted by Pana
Ne te razbrav, ama nema vrska. Mi licis na cesen covek a se obiduvas da gi branis ajducive.Me bunis!
Ne se be ajdici,takvite (od site feli i proviniencii) gi nema na vakvi forumi, tuku tie si delkaat para... Sakav vsusnost da ti kazam , da ne bides iskluciv , samo idninata e izvesna zosto postoi moznost da se modelira, se drugo e veter....
Strelec
quote:
Originally posted by Pana
Ne te razbrav, ama nema vrska. Mi licis na cesen covek a se obiduvas da gi branis ajducive.Me bunis!
И мене воопшто не ми се јасни работиве и ме буни тоа... Таман ќе го видам на моменти како зрело настапува и наеднаш ќе откачи некој бисер што е инаку својствен само за други два-тројца овде на форумов... Да не ги именувам! Ќе го сменам мислењето за concrete ако продолжи вака!?
Pana Tanja Mitrovska direktorkata na katastar od vremeto na Ljubco vojvodata ja primila pokanata za izdrzuvanje kazna vo Idrizovo ama ja zduvnala nekade.
lav
quote:
Originally posted by Pana
Tanja Mitrovska direktorkata na katastar od vremeto na Ljubco vojvodata ja primila pokanata za izdrzuvanje kazna vo Idrizovo ama ja zduvnala nekade.
Па и Кондарко си му ја здувнал на Халкидики во 2001-та , кога видел дека „овие„ (качаците-де) пукаат со вистинска муниција. пс Едно само ми остана нејасно за него , како не го сетил вистинскиот куршум в’нога испукан од непосредна близина , кога си ЈАДЕЛ БУРЕК во 3 наутро и тоа во Гази Баба???!!!
Pana Toa bi mozelo da pomine dokolku Pana ne e dezuren na forumov.E bidejki e dezuren, dolznost mu e da ja kaze vistinata.A taa e!
quote:
Новоименуваниот амбасадор на Македонија во Мисијата при ОН во Њујорк деновиве се одмора со сопругата во друштво на бизнисменот Трифун Костовски и неговите сватови Камчеви, во комплексот "Сани бич" на Халкидики, додека Македонија ја напаѓаат сили на Косовскиот заштитен корпус. Вест - 13 август, 2001 година
Aj sega sto pravime!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Toa bi mozelo da pomine dokolku Pana ne e dezuren na forumov.E bidejki e dezuren, dolznost mu e da ja kaze vistinata.A taa e!
quote:
Новоименуваниот амбасадор на Македонија во Мисијата при ОН во Њујорк деновиве се одмора со сопругата во друштво на бизнисменот Трифун Костовски и неговите сватови Камчеви, во комплексот "Сани бич" на Халкидики, додека Македонија ја напаѓаат сили на Косовскиот заштитен корпус. Вест - 13 август, 2001 година
Aj sega sto pravime!
СЕГА ништо не можеме да направиме ........АМА ТОГАШ мислам дека сепак МОЖЕЛО ...нели барем нешто да се направи? пс За да не мораш , дури ниту ти да ги браниш идеите на качаците , разбира се од секаков сој.
Pana
quote:
МОЖЕЛО
Mozelo ama batko Tripun sakal da go sunca petelot na Halkidiki!
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
МОЖЕЛО
Mozelo ama batko Tripun sakal da go sunca petelot na Halkidiki!
Јас мислам дека не само тој , ами целиот сдсм таму бил , на сончање-де се мисли. пс Не го напаѓај Tрифуна оти според Трендо , тој е сепак сдсм- extra light
gisot Пана, нема да си фер ако не спомнеш тука и тамо од пикантериите и од сегашниве ајдуци, се` некако во (из)минато време буричкаш и испаѓаш тотално исклучен од секојдневниве (скандали) настани во државава [^] Барем такви примери имаш во изобилство [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by gisot
Барем такви примери имаш во изобилство [:D]
Кажи ги слободно... Топиков не е приватен имот на Pana, па само тој да кажува!
gisot Океј Стрелец, еве еден вид на топ листа на моментна корупција во Македонија,а се однесува на моментно владеачките ајдуци (copyright by Pana) во државата. [url="http://www.transparency.org.mk/Default.asp?ArticleId=269&Type=5"]Барометар на корупцијата за Февруари 2005 година[/url]
Strelec И што велиш? Во февруари 2005 власта е покорумпирана од опозицијата??? Не е можно!?:))) Абе gisot, како може опозиција да е корумпирана?:)))
Strelec
quote:
Originally posted by gisot
...може и ке ти се промени улогата на слеп партиски војник што по секоја цена ги брани безвезните потези на власта.
gisot, ајде најди ми каде ги бранам ’безвезните потези на власта’?:) А јас ќе ти најдам каде се’ сум ја критикувал оваа власт... Дури и теми сум отварал против оваа власт! Кажи ми дали се случило еден единствен добар збор да кажам за судството во Македонија...!? или за здравството во Македонија!? Или за обрзаованието во Македонија!? Од друга страна, пофално се изразувам за МВР, но само откако дојде Џанго за министер. Пред тоа ни за МВР немав кажано ниту еден добар збор. И тоа за тебе е ’партиски војник’??? Исто така, пофално се изразувам и за надворешната политика што ја води во моментов власта, макар што мислам дека најмалку за тоа е заслужна Илинка... Се надевам дека или ќе ми најдеш докази на форумов за такво обвинение, или ќе ми се извиниш за таквата квалификација (партиски војник)!
Pana
quote:
што сум млад
Hi....hiiiii...hiiiii.... abe dobro e toa ama jas mislev figurativno.Sega iskoci epten mlad. Inaku za toa sto me prasuvas nema problem! Ljubco Popovski aroganten seljak koj bese drzaven sekretar vo ministerstvoto za odbrana vo mandatot na SDSM. Sterijo Nakov generalen direktor na "Fersped".Ne sum siguren ama mislam deka i on e sumljiv.