Deset Bozja zapovedi
Deset Bozja zapovedi
a-pin-dim 1. Jas sum Gospod Bog tvoj, da nemashdrugi bogovi osven mene... 2. Ne pravi idol ili slika na ona shto e gore na neboto, shto e dolu na zemjata, shto e vo bodata i pod zemjata, ne im se poklonuvaj i ne im sluzi. 3. Ne izgovaraj go naprazno imeto na Gospoda, tvojot Bog. 4. Spomnuvaj si za denot na odmorot za da go praznuvash, West dena raboti i svrshi gi site raboti, a sedmiot den posveti go na Gospoda, tvojot Bog. 5. Pocituvaj go tvojot tatko i tvojata majka za da ti bide dobaro i da pozivejesh dolgo na zemjata. 6. Ne ubivaj. 7. Ne pravi preljuba. 8. Ne kradi. 9. Ne svedochi lazno protiv svojot blizen. 10. Ne pozeluvaj nishto shto je tugo.
The`bItCh i?
dejan abre 10 commandments from god!
noaNoa Äeceòòe áoæjè çàïoâeäè eh, gi ima u biblija i i pravoslavniot kalendar... i sea Dime? [:)]
nemo
quote:
Originally posted by a-pin-dim
1. Jas sum Gospod Bog tvoj, da nemashdrugi bogovi osven mene... 2. Ne pravi idol ili slika na ona shto e gore na neboto, shto e dolu na zemjata, shto e vo bodata i pod zemjata, ne im se poklonuvaj i ne im sluzi. 3. Ne izgovaraj go naprazno imeto na Gospoda, tvojot Bog. 4. Spomnuvaj si za denot na odmorot za da go praznuvash, West dena raboti i svrshi gi site raboti, a sedmiot den posveti go na Gospoda, tvojot Bog. 5. Pocituvaj go tvojot tatko i tvojata majka za da ti bide dobaro i da pozivejesh dolgo na zemjata. 6. Ne ubivaj. 7. Ne pravi preljuba. 8. Ne kradi. 9. Ne svedochi lazno protiv svojot blizen. 10. Ne pozeluvaj nishto shto je tugo.
norma za covekot 5 zasto ke ostanes bez nasledstvo 6 zamisli dvajca neprijateli na pust ostrov ke ze zblizat vo makite od socijalni pricini 7 ,8 i 9 istoto ke te snajde 8nekoj drug od tebe ke ukradi i vo krug itn 10 cuvaj go svoeto ovaa bese za togasniot svet podetalnite upatstva se dobro se opisani AMIN
The_Crow seuste ne mozam da go razberam topikov na dime ako saka malce da obrazlozi na sto aludiral koga gi pisuval zapovedite??