Kako da stavam sliki na forumov
Kako da stavam sliki na forumov
silijeski Aj decki,ako saka nekoj da mi kaze kako da stavam sliki na forumov.Sto e fintata sto ne ja znam?!
Strelec Треба да ја знаеш адресата на сликата што е публикувана на web и правиш вака... На пример, доколку адресата на сликата е: http://www.lukaroski.com/forum/penov1.jpg , за да се појави сликата на форумов, треба да го испишеш следново: [code][img]http://www.lukaroski.com/forum/penov1.jpg[/img][/code]Повеќе во врска со ова имаш овде: http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4475
silijeski fala Strelec,ama uste nesto sea da mi kazes.Dali moze da stavam sliki sto gi imam na hard drive.Dali prvo treba da gi stavam na web ili ima drug nacin?!
Strelec Да, мора да се на web... Ако имаш некоја конкретна слика што сакаш да ја ставиш на форумов, прво прати ми ја мене да ја публикувам на web, а ако воопшто прашуваш за процедурата, тогаш за жал, да... Мора да биде на web... Инаку, било која слика што ја има на интернет, адресата на истата може да се види доколку се кликне со десното копче на самата слика и од менито се избере 'properties' (се наоѓа најдолу во менито) и значи со кликнување со левото копче од глувчето на 'properties' се отвара друг прозор на кој што (меѓу другите работи) ја има и адресата (URL)!
silijeski Mnogu ti blagodaram,bitna mi bese procedurata.Ako nekogas mi treba pomos-TEBEte baram.