Brisel gi otkazha pregovorite so Hrvatska
Brisel gi otkazha pregovorite so Hrvatska
OooOo Brisel otkazao pocetak pregovora sa Hrvatskom U Zagrebu je ova sedmica trebalo da bude vreme slavlja, jer se ocekivalo da u cetvrtak, 17. marta, Brisel da zeleno svetlo za pocetak pregovora o pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji i ispunjavanje najvaznijeg spoljnopolitickog cilja vlade premijera Ive Sanadera. Umesto slavlja, zavladalo je razocaranje. Na sastanku Saveta ministra EU u Briselu saopsteno je da se pregovori sa Hrvatskom odlazu, sve dok Zagreb ne isporuci haskog optuzenika, generala Antu Gotovinu. Novi datum za pocetak pregovora nije utvrden, no evropski ministri su istakli da ce do toga doci „cim Savet utvrdi da Hrvatska u potpunosti saraduje sa sudom u Hagu”. U poslednjem ocajnickom pokusaju da spasi pocetak pregovora o ulasku u Evropsku uniju, hrvatski premijer Ivo Sanader otputovao je u Brisel, kako bi licno porucio da general Gotovina, optuzen za zlocine nad srpskim stanovnistvom za vreme rata u Hrvatskoj, vise nije na hrvatskoj teritoriji. „Prema svim informacijama kojima raspolazemo, iz policije i svih drugih sluzbi, on nije u Hrvatskoj. Ukoliko zemlje clanice EU imaju drugacije podatke ili dokaze, onda bi trebalo da ih podele sa nama. Do ovog trenutka nismo dobili nijednu takvu informaciju. Ovo je puna istina o pitanju Gotovine”, istakao je Sanader. Za vecinu zemalja Evropske unije takvo objasnjenje nije dovoljno. Britanija i Nemacka - izmedu ostalih - odlucno smatraju da razgovori o prikljucivanju Uniji ne mogu da pocnu sve dok je Gotovina u bekstvu. Takav stav podrzava i komesar Evropske unije za prosirenje Oli Ren: „Poruka koju saljemo citavom regionu jeste da mu predstoji stvarna, konkretna evropska buducnost, bolji zivotni standardi i bolji uslovi za putovanje po Evropi i komunikacije sa Evropom, ali da bi se to desilo, svaka zemlja prethodno mora da ispuni svoje medunarodne obaveze, narocito one koje se odnose na osnovnu evropsku vrednost - vladavinu prava”. (Bi-Bi-Si)
dada Sani "Prema svim informacijama kojima raspolazemo, iz policije i svih drugih sluzbi, on nije u Hrvatskoj. Ukoliko zemlje clanice EU imaju drugacije podatke ili dokaze, onda bi trebalo da ih podele sa nama. Do ovog trenutka nismo dobili nijednu takvu informaciju. Ovo je puna istina o pitanju Gotovine”, istakao je Sanader Kade lezi zajakot???
¼óçåð
quote:
Originally posted by dada Sani Kade lezi zajakot???
[url="http://213.191.154.38/default.aspx"]TUKA[/url] "General Tekucina se nikada nece predati" [:D]
dada Sani Blagodaram juzer sto mi ja pokaza "grmushkata" vo koja sto se krie zajakot:) Shala na strana- blagodaram! Sekoja cest na Hrvatite. Ubavo e koga valkanite politicki igri se igraat so "nevino" scenario i ne predizvikuvaat revolt. Toa e umeshnost. Ne znam detali za poedinecni akcii na Gotovina-ta, no kako celina-lici na dobra taktika koja za rezultat bi trebalo da go ima ona "i volkot sit i ovcite na broj". Uste ednas...bravo!