Протестите на ДПА-ПДП
Протестите на ДПА-ПДП
Strelec Лично мислам дека протестите што се организираат од страна на коалицијата ПДП-НДП не се мотивирани од некакви си ’неправилности’ за време на изборите, туку дека се работи за некои други, многу опасни мотиви! Вчера, со протест низ централните градски улици и пред зградата на локалната самоуправа во Тетово коалицијатата ДПА-ПДП ги започна активностите со кои го изразува својот револт поради, според нив, нерегуларниот прв круг од локалните избори. Во Гостивар денеска продолжија протестите на опозицијата ДПА-ПДП. Низ улиците на градот продефилираа над илјада Албанци, заедно со партиските врвови на ДПА и ПДП. Сега има најава декапротестите ќе се прошират низ цела западна Македонија, вклучително и Скопје, Куманово итн. Ви мириса ли ова на нешто лошо?
Great_Macedonian koj raboti na toa strelec???
Strelec Тие што во моментов ја водат државата, ПОД ПРИТИСОК на меѓународната заедница... Да не елаборирам многу долго, пошто темава е за протестите на ПДП-ДПА!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Тие што во моментов ја водат државата, ПОД ПРИТИСОК на меѓународната заедница... Да не елаборирам многу долго, пошто темава е за протестите на ПДП-ДПА!
Vednas minuvaj na taa tema!!!!! Se drugo e veter i magla i po nekoja zelena na Pana:):)
Homer MakeDonski vo niedna svadba nema los miris
Ceki Od koga mirisa na loso, ama izgleda duri sega dojde smradot vo Kanada, ako ti sega pocna da mirisas nesto loso ... Ova sigurno mojt da prerasnit vo nesto pogolemo. Ama nie vo momentov samo mojme da sedime i da gledame kako se igrat so nas. I da znajs, kaj nimi nema dui protiv dpa-pdp, kako kaj nas so e sdms protiv dpmne. Tie imat samo edna cel. I se sekoj den poblizku do celta.
AaaAa
quote:
Originally posted by Strelec
Лично мислам дека протестите што се организираат од страна на коалицијата ПДП-НДП не се мотивирани од некакви си ’неправилности’ за време на изборите, туку дека се работи за некои други, многу опасни мотиви! Вчера, со протест низ централните градски улици и пред зградата на локалната самоуправа во Тетово коалицијатата ДПА-ПДП ги започна активностите со кои го изразува својот револт поради, според нив, нерегуларниот прв круг од локалните избори. Во Гостивар денеска продолжија протестите на опозицијата ДПА-ПДП. Низ улиците на градот продефилираа над илјада Албанци, заедно со партиските врвови на ДПА и ПДП. Сега има најава декапротестите ќе се прошират низ цела западна Македонија, вклучително и Скопје, Куманово итн. Ви мириса ли ова на нешто лошо?
Moze da elaborirash (i ceki sako saka )zashto mislite taka?
n/a ne mirisa na nisto loso, samo sto dpa-pdp si go izrazuvaat nezadovolstvoto od punenjeto na glasackite kutii od strana na komunjarsko-balistickite bandi
intel
quote:
- Ако ДИК не го поништи првиот изборен круг, ние едноставно не смееме да излеземе на избори. Единствена варијанта за победа на ДУИ во вториот круг ќе бидат убиствата, а ние навистина не сме спремни за таква жртва. Подобро е дури и да и ја отстапиме власта на ДУИ отколку во вториот круг да има граѓанска војна - изјави Мендух Тачи, потпретседател на ДПА.
Ако ова се поврзе со срамежливите најави за портокалов Трипун од оние кои му се прикачија(а може и не) и си ги присвојиа скопските гласови за него како успех на опозицијата(значи не на независниот а може и да) и ако се погледнеме реално на рејтингот на владата кај меѓународниот фактор кој е одлучувачки за тоа дали некаде ќе подржи портокалови калиники или не слободно можеме да констатираме дека “едно кројат глувците а друго мачорот“
Ceki
quote:
Originally posted by AaaAa
quote:
Originally posted by Strelec
Лично мислам дека протестите што се организираат од страна на коалицијата ПДП-НДП не се мотивирани од некакви си ’неправилности’ за време на изборите, туку дека се работи за некои други, многу опасни мотиви! Вчера, со протест низ централните градски улици и пред зградата на локалната самоуправа во Тетово коалицијатата ДПА-ПДП ги започна активностите со кои го изразува својот револт поради, според нив, нерегуларниот прв круг од локалните избори. Во Гостивар денеска продолжија протестите на опозицијата ДПА-ПДП. Низ улиците на градот продефилираа над илјада Албанци, заедно со партиските врвови на ДПА и ПДП. Сега има најава декапротестите ќе се прошират низ цела западна Македонија, вклучително и Скопје, Куманово итн. Ви мириса ли ова на нешто лошо?
Moze da elaborirash (i ceki sako saka )zashto mislite taka?
---------------------------------------------------------------------- Лично мислам дека протестите што се организираат од страна на коалицијата ПДП-НДП не се мотивирани од некакви си ’неправилности’ за време на изборите, туку дека се работи за некои други, многу опасни мотиви! ---------------------------------------------------------------------- Pa jas ova go razbrav, kako to deka dpa-pdp se poopasni od dui(UCK!). Deka dui nema nekoj drugi, opasni motivi. A tie opasni motivi se sigurno vojna i podelba, nisto drugo ne mozat da se. I jas mu kazav, deka tie se zaedno, ne se podeleni. Znaci za mene se dui-dpa-pdp. A so mozat da napravat tie, sega ne znam. Vremeto ke kazit. Mislam Strelec mislese za graganska vojna, so koja ke se vratat na vlast ili ke ja podelat Makedonija, no ne sum siguren. ( i plus 99% sum siguren deka mislese ke se vratat na vlast zaedno so dpmne, vo pravo sum?)
intel
quote:
Originally posted by azwhoopin18
ne mirisa na nisto loso, samo sto dpa-pdp si go izrazuvaat nezadovolstvoto od punenjeto na glasackite kutii od strana na komunjarsko-balistickite bandi
Тераш инат.Не ти го избришав целиот пост туку само блодираното а ти пак го едитираш истото.
SLaCk intel ne se sekirajte ako sakate revolucija ke ja dobiete ako namestite za Penov vo vtor krug,Penov na kloci ke leta od gradsko sobranie.
intel Slack,ако те избришам ќе им помогнам на твоите. А каква револуција кој против кого ај објасни.
Strelec AaaAa, Ceki... Не мислев на граѓанска војна, но секако мислев на план да се испровоцираат поголеми нереди... Меѓутоа, лично мислам дека таквите математики им се погрешни и дека плановите ќе им паднат во вода ЗАРАДИ ДУИ! Да бидам појасен... Не мислам дека ДУИ (партнери на власта) се добрите, а ДПА-ПДП (партнери на опозицијата) се лошите, бидејќи според мене се навистина еднакви во поглед на (не)лојалноста кон Македонија. Сепак велам дека ДУИ е факторот што во овој момент би спречил нереди од пошироки размери, само заради тоа што уште веднаш токму тие би добиле пораки од меѓународната заедница дека државните органи и служби во Македонија овојпат (за разлика од 2001) би имале целосна поддршка за експресно разрешување на проблемите!
Strelec А и јас се придржувам кон барањето на intel за Slack да објасни на каква револуција мислеше... Кој против кого ќе се дигне?
Ceki
quote:
Originally posted by Strelec
AaaAa, Ceki... Не мислев на граѓанска војна, но секако мислев на план да се испровоцираат поголеми нереди... Меѓутоа, лично мислам дека таквите математики им се погрешни и дека плановите ќе им паднат во вода ЗАРАДИ ДУИ! Да бидам појасен... Не мислам дека ДУИ (партнери на власта) се добрите, а ДПА-ПДП (партнери на опозицијата) се лошите, бидејќи според мене се навистина еднакви во поглед на (не)лојалноста кон Македонија. Сепак велам дека ДУИ е факторот што во овој момент би спречил нереди од пошироки размери, само заради тоа што уште веднаш токму тие би добиле пораки од меѓународната заедница дека државните органи и служби во Македонија овојпат (за разлика од 2001) би имале целосна поддршка за експресно разрешување на проблемите!
Da takvo nesto mislev neredi i ostanati NEcivilizirani raboti. I vo pravo si, deka dui ke ja upotrebi seta sila, da spreci, da se krenat dpa-pdp, ako na dpa-pdp im e celta, da dojdat na vlast ili nekoj anti-dui raboti. Poso ako mozeja vo 2001 bez nikakov legitimitet, kako teroristi, da se borat protiv VOJSKA na SUVERENA drzava i da ne pobedat, e sega koga se vo vlasta, sega mozat da prajat so sakat. Imat poln legitimitet. Samo da ne e ova nekoja igra, nekoj plan so go imat tie, dpa-pdp-dui. Samo to se plasam. Poso nie kouku sme podeleni, ne ke mojme da im vratime vo ovoj moment. I plus ke se plasat branitelite, da ne zavrsat vo Hag za 4 godini.
intel Слацк,ОДГОВОР? Или уште немаш инструкции од штабот.
Strelec Slack го видов преку 'Active Users' дека го чита топиков, ама сепак реши да не одговори на прашањето!:)
SLaCk Se pravite naivni ili sto?Rekov deka ako Penov NASILNO i so FALSIFIKAT gi namesti izborite vo svoja korist,bidejki na drug nacin ne gledam kako moze da pobedi, ke bide NASILNO smenet od funkcijata.
concrete
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by SLaCk
Se pravite naivni ili sto?Rekov deka ako Penov NASILNO i so FALSIFIKAT gi namesti izborite vo svoja korist,bidejki na drug nacin ne gledam kako moze da pobedi, ke bide NASILNO smenet od funkcijata.
А ти се правиш наудрен или што? Мала анализа за тебе: Град Скопје за градоначалник: -гласале 215503 од тие за Трифун 109360, за Пенов 63113 и за другите тројца 43030. По општини сдсм 66735 нп 26209 дпмне 47584 или нп+дпмне=73793. останати 71685.
Imam vpecatok deka site stanavte matematicari , pa samo sobirate nekakvi brojki. Sto se ne se iznacitav denovive . Taka da se analizira ,takva energija da se potrosi,za da se iznajde zosto ima 400.000 nevraboteni i duplo na toa bednici vo Makedonija , eh kaj bi bil krajot. Penov gubi , decki moi, toa mu e i nego jasno kako bel den uste na 13 vo 2100, sega ke vidime samo kolku e SDSM kako najodgovorna "po komandna linija" i "demokratska" po vokacija, ke ja sredi celata papazjanija. Dali se ke zavrsi kako izduvan balon ili kako pocetok na krajot na site ubavi Makedonski sekerni prikazni??????
intel
quote:
Originally posted by concrete Imam vpecatok deka site stanavte matematicari , pa samo sobirate nekakvi brojki. Sto se ne se iznacitav denovive . Taka da se analizira ,takva energija da se potrosi,za da se iznajde zosto ima 400.000 nevraboteni i duplo na toa bednici vo Makedonija , eh kaj bi bil krajot. Penov gubi , decki moi, toa mu e i nego jasno kako bel den uste na 13 vo 2100, sega ke vidime samo kolku e SDSM kako najodgovorna "po komandna linija" i "demokratska" po vokacija, ke ja sredi celata papazjanija. Dali se ke zavrsi kako izduvan balon ili kako pocetok na krajot na site ubavi Makedonski sekerni prikazni??????
Јас пак имам впечаток дека Сдсм мора да изгуби за се да биде Ок за тебе и Слацк. А за она 400.000 невработени и бедотија пиши му на некој Бушман може ќе ти поверува.За тоа има тема пријавете работа на црно така да овде нема потрба да се извртува темата.
Great_Macedonian 400iljadi nevraboteni?? da bese toa vistina makedonija sega nemase da postoi. Od tie 400iljadi..150iljadi rabotat na crno plus ima uste 100iljadi koj ziveat od zemjodelia.
Strelec Абе concrete гарант имал напишано 800 илјади за да изгледа побомбастично, ама си помислил дека никој нема да му поверува и решил да подели со два!:)
SLaCk Pa pogledni vo zavod za statistika kolku e zgolemen procentot na nevraboteni vo poslednive dve godini a posle zboruvaj.A tie luge sto rabotat na crno znaci deka ima pricina zosto rabotat na crno i taka se raboti poslednive 15 godini,znaci kako i da e nevrabotenosta posle doaganjeto na SDSM se zgolemuva.Eve sega pred tri nedeli otpustija 750 luge od Zheleznici,a sega ako probaat da go shitnat ESM ke letaat uste 2000 luge minimum.
intel
quote:
Originally posted by SLaCk Se pravite naivni ili sto?Rekov deka ako Penov NASILNO i so FALSIFIKAT gi namesti izborite vo svoja korist,bidejki na drug nacin ne gledam kako moze da pobedi, ke bide NASILNO smenet od funkcijata.
А ти се правиш наудрен или што? Мала анализа за тебе: Град Скопје за градоначалник: -гласале 215503 од тие за Трифун 109360, за Пенов 63113 и за другите тројца 43030. По општини сдсм 66735 нп 26209 дпмне 47584 или нп+дпмне=73793. останати 71685. Значи Слацк вака стојат работите за Трифун гласале 35567 кои не гласале за опозицијта.Борбата на сдсм и двете вмро е скоро изедначена барем за прв круг.Со кое право ти повикуваш на револуции помеѓу две еднакви страни а Трифун воопшто и не е кандидат на опозицијата туку НЕЛИ независен. Кој знае во втор круг од оние што гласале за независни и други опции(71685) кого ќе подржат и ако е одзивот поголем дали новоизлезените гласачи ќе бидат за вас. Стара шема,исти сте како Тачи ако не победите фалсификат и граѓанска војна.Многу се залетавте.Кревајте рачна зошто дури и по делењето на црвен картон на Пенов организиран од ДПМНЕ а не од неговите далеку покултурни подржувачи се гледа вашата сила: Педесетина претставници на младината на здружената опозиција се собраа вчера пред штабот на Ристо Пенов и со црвени картони в рака протестираа против изборниот фалсификат. Тие од Пенов бараа оставка, а на минувачите им делеа црвени картони, на кои пишуваше: „Спречете го фалсификатот на Бучковски. Да му дадеме црвен картон на Пенов“. [url="http://www.vreme.com.mk/vest.aspx?id=22582"]повеќе[/url]
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Абе concrete гарант имал напишано 800 илјади за да изгледа побомбастично, ама си помислил дека никој нема да му поверува и решил да подели со два!:)
A be luge , ako tolku mnogu rabotat na crno , sto ne go obelat toa. Eve predlog: za rabotodavecot nikakvi davacki, po odnos na vrabotuvanje, samo minimalno zdravstveno osiguruvanje (10 EU po osigurenik) do momentot na vleguvanje vo EU.Nema boleduvanje, ako go ima sekoj od dzeb ke si gi plaka tie 10 EU,lekovi od dzeb itn.itn.) Se do nivo na 100 vraboteni i ne poveke od 10000 EU vo bruto po vraboten. (100 vraboteni=1000000 EU, 10 vraboteni=100000 EU) Onie kompanii koi ke gi plakaat site davacki kon vrabotenite,oslobodeni 50% od danok na dobivka i 100% za iznosot na investiranje vo sekoe novo vrabotuvanje. Detalite se sreduvaat za da se sprecat dalaveri. Aj ova samo za pocetok.... Ni jade ni pie, samo zdravstvenoto ke se napuni pari, a tocno ke se znae koj e koj.
Strelec Се работи на тоа concrete... И ќе ја биде работата!:)
Great_Macedonian dpa-pdp.. no comment za niv. Anti-makedonci nemise mnogu mila tema na razgovor.
Pana
quote:
nekoja zelena na Pana
Sakas da me navredis mocam ti se u sesirce. Mislam deka premnogu go drvis u posledno vreme so nekvalitetni diskusii i nemam merak da ti vratam.Ednostavno ne te custvuvam kako protivnik.Izvini ama te tretiram na nivo na Slack.
SLaCk Great macedonian pred nekoe vreme procitav nekoja tvoja teza kako demek starive albanci bile dobri novive losi pa demek ne se site albanci losi mal broj pravat problemi.Epa sega ne mi e jasno spored tebe DUI se teroristi,DPA-PDP se za nikade i ne i mislat dobro na Makedonija,NDP se za delba na makedonija.A toa se site albanski partii vo Makedonija.Ne mislis deka tvojat prvicna teza nesto i fali?Izgleda ne se taka naivni albancite.
BorisVM
quote:
Originally posted by Strelec
Тие што во моментов ја водат државата, ПОД ПРИТИСОК на меѓународната заедница... Да не елаборирам многу долго, пошто темава е за протестите на ПДП-ДПА!
Strelec, greshka imash. Ne ja vodat pod pritisok, poshto toa ukazhuva deka ja vodat na nekoj nachin. Ne ja vodat voopshto, tuku igraat kako kje se sviri, shto ne e vodenje tuku sledenje na naredbi. Ako ne go napravite ova, nema krediti. Ako ne go napravite ova, nema ni pomisla za vlez vo EU. Se soochuvame so problemi shto gi imaat site mali narodi, kade mali e vo smisla na broj, ne po golemina na duhot.
Great_Macedonian Quote Slack: Great macedonian pred nekoe vreme procitav nekoja tvoja teza kako demek starive albanci bile dobri novive losi pa demek ne se site albanci losi mal broj pravat problemi.Epa sega ne mi e jasno spored tebe DUI se teroristi,DPA-PDP se za nikade i ne i mislat dobro na Makedonija,NDP se za delba na makedonija.A toa se site albanski partii vo Makedonija.Ne mislis deka tvojat prvicna teza nesto i fali?Izgleda ne se taka naivni albancite. --------------------------------------------------------------------------------- Slack.. Albanskite partii za mene se anti-makedonski nastroeni, posto liderite na dpa-pdp odat bugarija i izjavuvaat deka makedoncite bile bugari pa bile sloveni ama ne bile makedonci, no toa nema vrska sto misli obicen albanec vo struga ili skopje. Dui pak za mene se anti-makedonski nastroeni posto se borea protiv nas a sega se samo licomerci. Za albancite kako narod, rekov deka ima takvi sto nemaat nisto protiv makedoncite i sekakva pocit za niv, a ima takvi sto ne mrazat od se srce. Koga gi sporeduvav kosovskite albanci i makedonskite, istaknav deka vpecatokot e deka mejgu kosovskite albanci ima mnogu povejke anti-makedonski nastroeni lujge odkolku mejgu albancite koj vo makedonija ziveat so vekovi.
трендафил
quote:
Originally posted by intel
А ти се правиш наудрен или што? Мала анализа за тебе: Град Скопје за градоначалник: -гласале 215503 од тие за Трифун 109360, за Пенов 63113 и за другите тројца 43030. По општини сдсм 66735 нп 26209 дпмне 47584 или нп+дпмне=73793. останати 71685.
Сега не ми е јасно зошто никој не го подсети СДСМ дека по првите повеќепартијски избори не рече ниту еднаш дека победник е ВМРО-ДПМНЕ, партијата што имаше најповеќе пратеници и гласови, а сега вика дека се победници за себе во слична ситуација. И една напомена, кај СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ гласовите се збир од повеќе партии, се работи за омнибус коалиции за кои треба една страна да се набројат сите. Да се вратам на темава. Интересно е што ДПА бара протерување на косоварите што нелегално престојуваат во Македонија и учествуваат на изборите на страна на власта. И дали доколку ДПА и ПДП го бојкотираат вториот круг, дали ДУИ (веројатно и со помош на тие што нелегално престојуваат) ќе им помогне и на ливчињата од тие што ќе седат дома и ќе гледаат телевизија да влезат во кутиите. Посебно со заокружено име на Пенов, на пример. П.С.: Нешто се сетив на изјавата на Шеќеринска (по собирањето на доволен број потписи за референдумот) дека ако не се собереа потписите СДСМ ќе иницирал референдум. Нешто не ми оди тоа со нивниот повик на бојкот. Дали ќе распишеа референдум за да седиме дома и да гледаме телевизија.