zosto stalno ima nekoj lazni bombi?!
zosto stalno ima nekoj lazni bombi?!
dejan sekoja nedela citam deka ima lazhni bombi tamu pa tamu. Анонимен повик за кусо време го испразни Основниот суд Скопје 1 Машки глас информирал за лажна бомба поставена во судот Основниот суд Скопје 1 вчера експресно беше евакуиран по анонимното телефонско јавување дека во зградата на судот е поставена експлозивна направа која ќе биде активирана во 10 часот. Имено, меѓу 9,15 и 9,30 часот кај секретарката на претседателотот на судот се јавил машки глас, кој информирал дека била поставена експлозивна направа која ќе биде активирана половина час по разговорот. Секретраката ја инофирмирала претседателката Основниот суд Скопје 1, Добрила Кацарска, а таа го информирало Министерството за внатрешни работи. Набргу судот беше испразнет, а потоа тим на Секторот за антитерозам изврши детален претрес на зградата. Според Кацарска, заканите што с биле упатени на секретарката се случиле меѓу 9,15 и 9,30 часот. Анонимниот јавувач побарал да разговара со претседателката, но му било одговорено дека таа е надвор од судот. По ова анонимниот јавувач рекол дека во 10 часот ќе дојде до голема експлозија. Кацарска рече дека непознатиот рекол зошто се одлучил на ваков чекор, односно дека бил мотивиран од предмет што се води во овој скопски суд. За кој предмет станува збор Кацарска не сакаше да каже, бидејќи може да с попречи на истрагата што ја води полицијата. "Судот беше добро организиран и сите беа безбедно евакуирани. Во зградата останавме само јас, мојот заменик и секретаркатааи, рече Кацарска, појаснувајќи дека Основниот суд Скопје 1 не е како другите судови во државата, односно дека во него се судат голем број предмети за големи парични износи. Претседатеката рече дека овој случај потврдува дека судот има потреба од поголемо полициско обезбедување и од дополнителна опрема
intel
quote:
Originally posted by dejan
sekoja nedela citam deka ima lazhni bombi tamu pa tamu.
Добро е што се лажни,едно време имаше вистински.
angel Денес во судот имаше засилено обезбедување на влезот. Детектори, скенери, отварање актовки и други торби.Сите стрпливо дозволуваа да бидат претресени. Сметам дека е потребно да се стават и камери во секоја просторија.Имало случаи кога цели предмети мистериозно снемувало па откако ќе се дигнело прашина за нивно пронаоѓање одеднаш предметот некој ќе го пронајде на видливо место.Тоа службениците таму си играат миженка и криенка со предметите во зависност од нивните интереси. Потоа скоро редовна појава е некој од службениците намерно да уништи доставница од предмет.Едноставно ќе влезе во туѓа канцеларија, ќе го најде предметот и ќе му извлече доставница која потоа ќе ја фрли.Со тоа предметот не може да се реши уште неколку години зошто кога ке биде пресудено пресудата ќе мора да се поништи и да се направи доставувањето кое недостасувало. За извлекување на доставници имам слушнато дека тарифата на службениците им е 1.000,оо денари.За да од мој предмет не се случи да исчезне доставница јас секоја доставница ја сликам со мобилен или ако имам прилика заверувам фотокопија кај нотар.Еднаш дебело се изгорев па сега знам да се бранам но многумина не знаат. Ете поради овие два примери а и поради многу други во судовите мора да има и камери. Што е тоа што на странките во судот им го поместува умот па се решаваат и на вакви непромислени закани? Токму ова. Спората работа на судот. И кога конечно сметаат дека доаѓаат до правдата им се случува на пример нешто вакво. Не секој може да го издржи тој психички притисок и разумно да реагира. Потребно е да се спроведува поажурно функционирање на судовите како и внатрешна контрола на меѓучовечките односи на службениците во судовите. И уште нешто многу важно: Не сме имале покомпетентен министер за правда од сега. Мери Младеновска Георгиевска како поранешен адвокат ги знае сите проблеми во тој сектор.
KoPiLe
quote:
Originally posted by dejan
sekoja nedela citam deka ima lazhni bombi tamu pa tamu. Анонимен повик за кусо време го испразни Основниот суд Скопје 1 Машки глас информирал за лажна бомба поставена во судот Основниот суд Скопје 1 вчера експресно беше евакуиран по анонимното телефонско јавување дека во зградата на судот е поставена експлозивна направа која ќе биде активирана во 10 часот. Имено, меѓу 9,15 и 9,30 часот кај секретарката на претседателотот на судот се јавил машки глас, кој информирал дека била поставена експлозивна направа која ќе биде активирана половина час по разговорот. Секретраката ја инофирмирала претседателката Основниот суд Скопје 1, Добрила Кацарска, а таа го информирало Министерството за внатрешни работи. Набргу судот беше испразнет, а потоа тим на Секторот за антитерозам изврши детален претрес на зградата. Според Кацарска, заканите што с биле упатени на секретарката се случиле меѓу 9,15 и 9,30 часот. Анонимниот јавувач побарал да разговара со претседателката, но му било одговорено дека таа е надвор од судот. По ова анонимниот јавувач рекол дека во 10 часот ќе дојде до голема експлозија. Кацарска рече дека непознатиот рекол зошто се одлучил на ваков чекор, односно дека бил мотивиран од предмет што се води во овој скопски суд. За кој предмет станува збор Кацарска не сакаше да каже, бидејќи може да с попречи на истрагата што ја води полицијата. "Судот беше добро организиран и сите беа безбедно евакуирани. Во зградата останавме само јас, мојот заменик и секретаркатааи, рече Кацарска, појаснувајќи дека Основниот суд Скопје 1 не е како другите судови во државата, односно дека во него се судат голем број предмети за големи парични износи. Претседатеката рече дека овој случај потврдува дека судот има потреба од поголемо полициско обезбедување и од дополнителна опрема
gledaj go filmot za dzordz Bush 9-11 sep ...i ke ti stani jasno zoshto se pojavija tie zakani za lazni bombi i koja e osnovnata cel na teroristie t.e na vladeackata garnitura kaj nas...[;)]
dejan se znae koi ke napravi nesto ovakvo kopile, nekoi albanec od kosovo. vo pravo si angel, ni trebat kameri! meri mi licuva na licna ubava zhena;) barem taka mi zalicuva na internet!
Strelec
quote:
Originally posted by angel
И уште нешто многу важно: Не сме имале покомпетентен министер за правда од сега. Мери Младеновска Георгиевска како поранешен адвокат ги знае сите проблеми во тој сектор.
Мери Младеновска Георгиевска ми делува(ше) многу надежно, но сеуште нема резултати. Би и’ дал уште време и се надевам дека работите што се под нејзин ресор ќе тргнат напред. И верувам дека ќе биде така!
angel
quote:
Originally posted by dejan
meri mi licuva na licna ubava zhena;) barem taka mi zalicuva na internet!
Убава е Мери, фина, нежна... ама паметот е нејзин главен атрибут.[;)]
DonVito
quote:
Originally posted by dejan
se znae koi ke napravi nesto ovakvo kopile, nekoi albanec od kosovo.
epten vrejgas [}:)] [:(!] .
KoPiLe
quote:
Originally posted by DonVito
quote:
Originally posted by dejan
se znae koi ke napravi nesto ovakvo kopile, nekoi albanec od kosovo.
epten vrejgas [}:)] [:(!] .
e de ...mozi misleshe na mene deka jas mozam da napram takvo neshto [;)][:D]
DonVito pa tuka vo forum ne trebat zeleni da se treskat tuku misli . a dejan neubo mislel
angel Nema potreba vie dvajca da se identifikuvate vo liceto na zakanuvacot pa makar da e i od albanska narodnost, a mozebi ne e. Mozebi navistina e nekoj nezadovolen od rabotata na sudot. Kako i da e, nekoj zabegan e. dejan sigurno mislese na onie ekstremisticki raspolozeni albanci a ne na nasite forumski drugari.
Strelec angel ДИПЛОМАТ!:)
KoPiLe
quote:
Originally posted by angel
Nema potreba vie dvajca da se identifikuvate vo liceto na zakanuvacot pa makar da e i od albanska narodnost, a mozebi ne e. Mozebi navistina e nekoj nezadovolen od rabotata na sudot. Kako i da e, nekoj zabegan e. dejan sigurno mislese na onie ekstremisticki raspolozeni albanci a ne na nasite forumski drugari.
nikoj nema potvrdeno deka e zakanivacot e od albanska nacionalnost ..samo edno e jasno ...takov covek retko deka e budala ..i sekogash e so odredena cel kazano i vo odredeno vreme ..[;)]
DonVito
quote:
Originally posted by angel
dejan sigurno mislese na onie ekstremisticki raspolozeni albanci a ne na nasite forumski drugari.
dejan toa sto go mislese trebase da go napisit !
dejan jas ako sakam da navredam nekoi tuka, ke go napravam toa na bezobrazen nacin, a deka ne sum bezobrazen, toa ne go pravam! i plus se znae koi pravi problemi vo makedonija, kosovari. i toa sto jas go mislev go napisav. a ako si od kosovo, togas izvini. ama jas go gledam kosovo kako centar za kriminal vo evropa. izvini ako uvrediv i nekoi drug na forumot, ama nemav namera.
dejan normalno;)
KoPiLe Ete ushte edna lazna zakana so bomba ...deneska vo ohrid .Liceto e otkireno..samo zalno e shto nekogash navitina ke ima bomba ..samo da ne ispadni kako na onaa prikaznata kade shto jagneto na dvapati vikalo volk...volk...i tretiot pat koga vikalo volk pomagajte ..site mislele deka lazi pa volkot go izel..
dejan go izel, i slatko mu bese!!
KoPiLe
quote:
Originally posted by dejan
go izel, i slatko mu bese!!
ama dejan ..poslatko e da se fati eden takov covek shto dava zakani za so bombi i da se stavi kaj brat mi na oddelenie (vo ZAtvoren Del KPD Idrizivo ) da vidish kolkavi kolegi ima ..i shto ke mu se slucuva [:D]
dejan lol[:p]