Po shto gi pametime ...
Po shto gi pametime ...
OooOo I dvete najgolemi partii vo Makedonija bea i na vlast i vo opozicija i ostavija beleg vo Makedonskata istorija. Koi se spored vas trite NAJDOBRI i NAJLOSHI raboti shto ovie partii gi napravile za Makedonija i po shto bi gi zapametile ovie partii so nivnite koalicii, dodeka bea na vlast ili opozicija? Verovatno ima povekje od 3 raboti da se kazhat i za dvete partii, ama nabrojte barem po 3 raboti po shto VIE kje gi zapametite godinive shto izminaa so niv. SDSM Dobri 1. 2. 3. Loshi: 1. 2. 3. VMRO Dobri: 1. 2. 3. Loshi: 1. 2. 3. Napomena: Ushte od sega vi kazhuvam deka site prepucavanja na relacija SDSM - VMRO ili pozicija - opozicija kje bidat izbrishani bez nikakvo objasnuvanje.
Great_Macedonian SDSM (dobri) 1) Ja imet Radmila Sekerinska 2) Apliciraa za Clenstvo vo EU koga site se smeeja 3) .... navistina se trudam da mi tekne na treto dobro nesto no........ NEMA. SDSM (Losi) 1) Napravija koalicija so TERORISTI 2) Napravija Teritorijalna karta po keifot na TERORISTITE 3) Makedonskte braniteli gi piknaja vzatvor i gi pratija vo HAG VMRO (Dobri) 1) Go izgradija mileniumskiot Krst+dojransko ezero go napolnija 2) Mnogu od niv Zastanaa vo ODBRANA na sopstvenata Drzava 3) Ljube Boskovski VMRO (Losi) 1) Seuste sumljam odredeno "bugarofilstvo" mejgu niv (samo da gi znam kojse mameto...) 2) LJUPCO GEORGIEVSKI (no comment) 3) Dozvolija da eskalirat krizata vo tanusevci 2001.
concrete SDSM Dobri 1.Konjickata policiska edinica 2.Ogromen doprinos vo razvojot na vestinata na lazenje 3.Promoviranje na Trifun Kostovski Loshi: 1.Proces na privatizacija 2.Unistuvanje na stopanstvoto 3.Zdruzuvanje so teroristi i likvidacija na Drzavata na Mekedoncite VMRO Dobri: 1.Voveduvanje na DDV 2.Denacionalizacija 3.Ogromen doprinos vo razvojot na vestinata na lazenje Loshi: 1.Zdruzuvanje so stranska drzava so cel na razgraduvanje na Makedonskata 2.Prodazba na Telekomot 3.Raspustanje na konjickata policiska edinica
NARCIS` SDSM Dobri 1.Aplikacijata za clenstvo vo Evropa 2.Seuste drzat konci vo vrska so imeto 3.Dobar platen politicki marketing imaat na site izbori do sea. Loshi: 1.Cistkata na brkanje na luge od rabota,period 2002 pa do sea. 2.Koalicija so teroristi,mnogu glasovi izgubija so niv. 3.Branitelite na drzavava vo zatvor,a teroristite vo parlament i zazemaa visoki administrativni pozicii. VMRO Dobri: 1.Gruevski kako nov pretsedatel na partijata. 2.Vrabotuvanje na pomaldiot kadar no i na postarite,ne zboram partisko vrabotuvanje opsto za site imase.Podobar zivot imase 3.Nasata zemja ja zadrza cela,nepodelena. Losi: 1.Ganka Samoilova-Cvetanovska 2.Osvojuvanjeto na sobranieto od strana na narodot,neznam koja tocno god bese no znam deka bese vo nivno vreme. 3.Zagrozija mnogu mladi zivoti,a sepak go potpisaa ramnkovniot.
intel СДСМ Добри 1.98-достоинствено ја напушти власта 2.2001-ја спаси државта од граѓанска војна со подавање рака на претседателот Трајковски 3.Заложбите за ЕУ и НАТО Лоши 1.91-98 2.Нереални ветувања 2002 3.Референдумот ДПМНЕ добри 1.декларативните заложби за самостојна Македонија 2.заминување од власт 2002 3.изборот на Гвујо за лидер лоши 1.навлегување на бугарштината во највисокото раководство(не широкото членство пред кое се деклариаа как најМакедонци,најПатриоти итн) 2.обид кој сигуерен сум дека сеуште е во намера за поделба на државата(физичка) 3.уништување на можната трета опција со лепењето за Трифун од референдумот наваму
dejan SDSM dobri 1.radmila 2.apliciranje za EU 3.neznam dali oni ova go napravile, ama im dale na HAG lista od albanci-teroristi koi ubivale vo 2001. loshi 1.Skopje (ili SHKUP) go napravil vo albanski grad, sega ke se vika SKOPJE-SHKUP, isto so Struga! 2.ne znaat sto znaci koga ke izgubis, na primer gradonacalnik za skopje 3. teroristi vo vladata VMRO dobri 1.odat protiv SDSM i DUI samo toa.
KoPiLe SDSM Dobri 1.Izborot na Kiro Gligorov za nivni prestavnik za presedatel 2.Akcijata vo 97 -god vo tetovo i gostivar vo nivno vreme 3.Posvetenost i postavuvanje na svoj kadar na visoki funkcii za vreme na svoeto vladeenje Loshi: 1.izboren falsifikat vo 94 god vo opshtina Dolneni i poshiroko niz Mk 2.zakanite protiv lujge koi nesakaa da mu se priklucat kon clenstvoto a imaa dobri ili visoki funkcii 3.nesvesnoto stapuvanje vo koalicija so politicka partija koja vo svoi redovi imashe teroristi VMRO Dobri: 1.kandidatot za presedatel Boris Trajkovski 2.nekoaliciranje so teroristi 3.denacionalizacijata Loshi: 1.vnatreshnata podelba 2.losho vodenje na kampanja za parlamentarni izbori 2002 3.Prodazbata na Telekom
Strelec [img]http://www.lukaroski.com/links/government/sdsm.gif[/img] Добри: 1. Евро-атлантските апликации 2. Царина и безбедност 3. Етничка толеранција Лоши: 1. Инвестициона политика 2. Приватизација 3. Територијална организација [img]http://www.lukaroski.com/links/government/vmro_dpmne.gif[/img] Добри: 1. Заложба за самостојна Македонија 2. Денационализација 3. Спас на Дојранското Езеро Лоши: 1. Стопански криминал 2. Безбедносна политика 3. Про-бугарска ориентација
Justinijan интел, односно противпропаганда, односно кој и да е: Веќе двапати ми е избришан мојот одговор по оваа дискусија - без да употребувам вулгарности, лични навреди ли слично. Може ли да добијам објаснение во што ми е грешката? Доколку и ова биде избришано, и не добијам никаков одговор, ќе сметам дека не сум пожелен на форумот и во тој случај се обврзувам да не му досадувам никому повеќе со моите пишувања.
marko_polog SDS Dobri: Stvarno nisto ne mi teknuva :) E da plostadot, a i palmite ne se losi. Losi: 1)Anti-Makedonci, rabotat protiv Makedonskite Nacionalni Interesi na sekoe nivo. 2)Pro-Srbija orientirani. 3)Pritvoruvaat/ubivaat Makedonski Braniteli, gi nagraduvaat uckite so najvisoki drzavni funkcii. 4)Ekonomijata VMRO Dobri: 1)Borbata za Samostojna Makedonija 2)Pro-Makedonija Orientirani 3)Krstot na Vodno, Plaosnik, Dojranskoto Ezero itn.. 4)Ekonomijata Losi: 1)I ako bea izigrani od del na MZ, SDS i UCK vo 2001, vo nikoj slucaj ne trebase da se potpise Ramkovniot. 2)Premnogu naivni da veruvaat deka SDS imase dobra namera koga stapiva vo koalicija so niv vo 2001. 3)Nesposobni da organiziraat... ne e se za na forum :)
protivpropaganda
quote:
Originally posted by Justinijan
интел, односно противпропаганда, односно кој и да е: Веќе двапати ми е избришан мојот одговор по оваа дискусија - без да употребувам вулгарности, лични навреди ли слично. Може ли да добијам објаснение во што ми е грешката? Доколку и ова биде избришано, и не добијам никаков одговор, ќе сметам дека не сум пожелен на форумот и во тој случај се обврзувам да не му досадувам никому повеќе со моите пишувања.
Јустиниан, Јас не сум ти бришел постови, а би сакал да знам кој е, мамичето му негово. ДОБРОДОЈДЕН СИ НА ФОРУМОВ!!! Твоите размисли ќе дојдат како интелектуално освежување.[;)]
intel
quote:
Originally posted by Justinijan
интел, односно противпропаганда, односно кој и да е: Веќе двапати ми е избришан мојот одговор по оваа дискусија - без да употребувам вулгарности, лични навреди ли слично. Може ли да добијам објаснение во што ми е грешката? Доколку и ова биде избришано, и не добијам никаков одговор, ќе сметам дека не сум пожелен на форумот и во тој случај се обврзувам да не му досадувам никому повеќе со моите пишувања.
Не сум ни јас Јустинијан.
dejan ubavo ukraseno strelec [;)]
OooOo
quote:
Originally posted by Justinijan
интел, односно противпропаганда, односно кој и да е: Веќе двапати ми е избришан мојот одговор по оваа дискусија - без да употребувам вулгарности, лични навреди ли слично. Може ли да добијам објаснение во што ми е грешката? Доколку и ова биде избришано, и не добијам никаков одговор, ќе сметам дека не сум пожелен на форумот и во тој случај се обврзувам да не му досадувам никому повеќе со моите пишувања.
Ednash jas ti go izbrishav, a za vtoriot pat ne znam. Prichina zashto postot ti go izbrishav e shto Rusija, Amerika i prodazhbata na Aljaska nemaat nikakva vrska so temava. Ne mi e jasno koj del od mojot post ne e jasen?
quote:
Originally posted by protivpropaganda
... мамичето му негово.
Hmmmm ...
Justinijan
quote:
Prichina zashto postot ti go izbrishav e shto Rusija, Amerika i prodazhbata na Aljaska nemaat nikakva vrska so temava.
Малку необична реакција. Дури и да е твојата проценка 100% точна, некако не е во склад со се што се случува на форумов. Кога би се бришеле сите постови што според нечие мислење не се во врска со темата, колку дискусии би останале преполовени? Ако веќе отвораш тема, дали очекуваш најразлични одговри и размислувања, или пак си поставуваш опсег на дозволиви мисли кои може да се искажат по темата? Тврдиш дека Русија, Америка и продажбата на Аљаска немаат врска со темата. Јас пак тврдам дека има голема и дебела врска. Може ли да го оставиш мојот пост, па останатите учесници во дискусијата да проценат дали сум во право? Има нешто страшно во тоа?
Homer MakeDonski dobri sdsm shekerinska dpmne samoilovska losi postojat li takvi ? [:o)][:D]
Misirkov Gi pametam po losho! Dozvolete da se ogradam od formatot na odgovorite. Pricinata e ednostavna: smetam deka i SDSM i VMRO vo site svoi reinkarnacii se pogubni za Makedonija kako nacionalna drzava (so mala otstapka na VMRO na Gruevski). Shodno, detalite kako sozdavanje konjicka poilciska edinica ili izvrsuvanje akcija vo Tetovo vo 1997 godina i slicni, moze se interesni, no bledneat nasproti sustinata za unistuvanje na Makedonija preku: 1. kocenje na nejzinata nacionalna afitrmacija nadvor 2. unistuvanje na stopanstvoto + organizairan kriminal 3. promoviranje na interesi na drugi drzavi (gi vklucuva site 4 sosedi i uste nekoja) za smetka na svojata.
OooOo
quote:
Originally posted by Justinijan
Малку необична реакција. Дури и да е твојата проценка 100% точна, некако не е во склад со се што се случува на форумов. Кога би се бришеле сите постови што според нечие мислење не се во врска со темата, колку дискусии би останале преполовени? Ако веќе отвораш тема, дали очекуваш најразлични одговри и размислувања, или пак си поставуваш опсег на дозволиви мисли кои може да се искажат по темата?
Da! Ochekuvam najrazlichni odgovori i razmisluvanja VO VRSKA so temata.
quote:
Тврдиш дека Русија, Америка и продажбата на Аљаска немаат врска со темата. Јас пак тврдам дека има голема и дебела врска. Може ли да го оставиш мојот пост, па останатите учесници во дискусијата да проценат дали сум во право? Има нешто страшно во тоа?
Gledash kako od eden post mozhe mnogu lesno da se upropasti cela tema?? Sega kje se objasnuvame do utre shto, kako, zashto, a prashanjeto beshe mnogu prosto! Postot kje ti go ostavev da nabroeshe barem nekolku dobri i loshi dela, a ne so filozofii i komparacii da se sporeduva Rusija, Amerika i prodazhbata na Aljaska. Celta na temava beshe da se prikazhe OBJEKTIVNOSTA na nekoi uchesnici na forumov koj shto tvrdea ili seushte tvrdat deka ne se partiski oboeni. Nekoi iako go tvrdea toa, sepak od nivnite odgovori ispagja deka ne e taka, pa vo ponatamoshnite razgovori na razlichni temi treba da se podzamislime kolku objektivno treba da se zemat vo predvid nivnite odgovori ;)
SLaCk So drugi zborovi ovoj post bese namenet za "nezavisniot" Strelec:)))Zatoa jas ne odgovaram na ovoj post:)Jas sum partiski oboen za razlika od Strelec, Pana i intel:).
OooOo Ne beshe celta za Strelec voopshto ... inaku ne e losho da ja vidime i tvojata objektivnost tuka. Pa poveli napishi gi dobrite i loshite dela ...
intel Нема да биде лошо и авторот на темата да ја покаже објективноста.
intel
quote:
Originally posted by SLaCk
So drugi zborovi ovoj post bese namenet za "nezavisniot" Strelec:)))Zatoa jas ne odgovaram na ovoj post:)Jas sum partiski oboen za razlika od Strelec, Pana i intel:).
Што е Слацк не ти стиска. Јас можам гласно да кажам УА СДСМ&ЛДП и никој ништо не ми може. Патем,сепак се далеку подобра опција од твојата.
Misirkov Koga biras medju dve zla...(duri i togas e diskutabilno).
Strelec
quote:
Originally posted by Misirkov
Koga biras medju dve zla...(duri i togas e diskutabilno).
А битно е и кој бира, нели?:)
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by SLaCk
So drugi zborovi ovoj post bese namenet za "nezavisniot" Strelec:)))Zatoa jas ne odgovaram na ovoj post:)Jas sum partiski oboen za razlika od Strelec, Pana i intel:).
Што е Слацк не ти стиска. Јас можам гласно да кажам УА СДСМ&ЛДП и никој ништо не ми може. Патем,сепак се далеку подобра опција од твојата.
Само ако сакаш и можеш , укажи ни на нас неупатените , ВО ШТО СЕ ПОДОБРИ , разбира се?
Strelec
quote:
Originally posted by lav
Само ако сакаш и можеш , укажи ни на нас неупатените , ВО ШТО СЕ ПОДОБРИ , разбира се?
И да ви каже, нема да разберете... т.е. нема да сакате да разберете!
protivpropaganda Се прашувам каде е пожешко во тавата или во оганот? Ај не јадете бурек иста разлика се двете партии. Тие не се опции туку начин на раздели па владеј на едни исти луѓе. Не ми е јасно како до сега немате сфатено.
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
Само ако сакаш и можеш , укажи ни на нас неупатените , ВО ШТО СЕ ПОДОБРИ , разбира се?
И да ви каже, нема да разберете... т.е. нема да сакате да разберете!
Ова не знам како да го разберам !!!!! Како одговор на поставеното прашање ??? , сепак НЕ......нели , само затоа што и „нема„ некаов јасен одговор дури и за некој внимателен (целиот претворен во уво) слушател. Еве и затоа ќе го поставм повторно прашањето видоизменето по облик но не и по содржина , ако се случи да (недај боже) сум погрешно разбран: Укажи ни на нас неупатените , ВО ШТО СЕ ПОДОБРИ , барем во неколку реда и тоа таксативно.
Homer MakeDonski da napravime razlika vo izborot megju dvete dobra Gergana losa strana koj spomna uvozot na silikon ? [:)]
Pana
quote:
ВО ШТО СЕ ПОДОБРИ
Vo se!Bukvalno se podobri vo se i nevkusno e da se sporeduvaat.SDSM e tri svetlosni godini pred VMRO-DRPMNE!
protivpropaganda Пана, Во што тоа се подобри? Ајде, нареди им неколку примери.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
ВО ШТО СЕ ПОДОБРИ
Vo se!Bukvalno se podobri vo se i nevkusno e da se sporeduvaat.SDSM e tri svetlosni godini pred VMRO-DRPMNE!
Geresis Pana , ne se ni eden angsterem !!!!! Tri svetlosni godini napred se nekoi drugi, ama zatoa ni opaskata ne mozeme da im ja vidime .... A be toa krunata , da ne imas novi idei, pa uporno ja nosis, daj kazi na vreme ,jas sum ti epten za nekoj MONARHO-FAZISTICKI REZIM so akcent na toa FASISTICKI , onaka moderna Amerikanska modifikacija :):):):)!!!!
Pana
quote:
so akcent na toa FASISTICKI
E bravo be.Se si kaza!
трендафил Смеам ли да помогнам во одговор на прашалниците. Постојат следниве министерства: Министерство за одбрана Министерство за внатрешни работи Министерство за правда Министерство за надворешни работи Министерство за труд и социјалнa политика Министерство за финансии Министерство за образование и наука Министерство за економија Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство Министерство за транспорт и врски Министерство за здравство Министерство за култура Министерство за локална самоуправа Министерство за животна средина и просторно планирање Според мене, подобри се само резултатите во Министерството за животна средина и просторно планирање во делот за екологија. Ги испозатворија сите фабрики, па нема загадување, а работниците ги фрлија на тревопасење, што е еколошки здрава храна. Според Министерството за здравство, нивото на холестерол во крвта е драстично намалено со раѓањето на Ахмети и повампирувањето на Црвенковски на нашето политичко небо. Министерството за внатрешни работи пак има негативен резултат. Наместо да ги апси терористите, ги апси тие што ја бранеа државата. Тие што дезертираа Министерството за правда ги амнестира. Министерството за економија пак работи како Министерство за наука, со главен изум економските резултати да ги направи невидливи освен за посветените, блиски до св. Бранко Вискипразнецот или сега св. Бучко Тенкоуништувачот.
Jakov SDSM Dobri 1. Gi zagubija izborite 1998godina i se trgnaa mirno od pozicijata 2. Go priznaa Pretsedatelot, so toa si ja priznaa greskata 3. Kade ke ni bese krajot ako ovie imaat i pod tri Loshi: 1. Gi postavija osnovnite principi na upravuvanje i rabota vo drzavava. Se sto tie napravija i pravea sega stana pravilo i ni se vraka po glava vo frazata "I vie taka pravevte" 2. Imeto, znameto...i se sto odi so toa 3. Toa sto ne najdoa nekoj od nivnite od starite stukturi i sluzbi da gi likvidira site od ONA duri bese vojnata. VMRO Dobri: 1. Mrdna malku rabotata od 98 do 2000g. 2. Priznavanjeto na Tajvan 3. Nikola Gruevski Loshi: 1. Vojnata 2. Priznavanjeto na Tajvan(zasto ne uspea) 3. Vojo, Lambe, toa sofercceto i uste edno krdov lopovi i neranimajkovci, so kradea na rasipani pasteti za vojnicite i na helikopteri i oruzje.
concrete
quote:
Originally posted by Pana
quote:
so akcent na toa FASISTICKI
E bravo be.Se si kaza!
E bravo be, kako od Politbiro si : vadis od kontext ona sto ti stima, vednas ja goltna jadicata :):)...jas te prasav za toa krunata i ti spomnav nekoi angstremi!!!! Gledam Penov sepak znae koga e dosta, se nadevam deka brzo ucis!!!!
Christian SDSM dobri 1.evro-atlanski aplikacii 2.odstapuvanje od vlast 98 bez nemiri 3.tito petkovski losi 1.nisto sprovedeno od ona sto vetija na izborite 2002 pa navamu 2.smena na znameto i nesposobnost da staat eden asalen grb na makedonija 3.mnogu se korumpirani VMRO dobri 1.boris trajkovski 2.voveduvanje ddv i fiskalni kasi 2.barem na svoite im davaa dodeka bea na vlast losi 1.mnogu korumpirani 2.vojnata 2001 i seto s***** so go donesoa so vojnata pa navamu 3.mnogu bugarofili ima
intel
quote:
Originally posted by protivpropaganda
Пана, Во што тоа се подобри? Ајде, нареди им неколку примери.
Јас ќе ти кажам само еден пример од илајада, Не ја опструираа власта(ДРЖАВАТА) додека беа опозиција на сметка на целиот Македонски народ само колку да се вратат на власт. Оваа несреќа наречена за жал ВМРО(име кое апсолутно не го залужува) дроби за некакви си завери и фалсификати од 14-09-2002.Па тие бре кога беа власт и организираа избори 2002 кукаа дека иамло изборен фалсификат.Од тогаш навака секоја нивна појава на ТВ дали преку прес или во некоја кампања е влечење на државата надоле. Проанализирај ги изборните резултати од 2000 до денес и се ќе ти биде јасно кој одлучи на овие избори. Само не ми е јасно како добар дел од народов под некаква си импресија на разочарување се осудува да не излезе на избори и да дозволи осмооделенци да му ја одердуваат иднината. Нека ни е наздравје во секој случај.
protivpropaganda
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by protivpropaganda
Пана, Во што тоа се подобри? Ајде, нареди им неколку примери.
Јас ќе ти кажам само еден пример од илајада, Не ја опструираа власта(ДРЖАВАТА) додека беа опозиција на сметка на целиот Македонски народ само колку да се вратат на власт. Оваа несреќа наречена за жал ВМРО(име кое апсолутно не го залужува) дроби за некакви си завери и фалсификати од 14-09-2002.Па тие бре кога беа власт и организираа избори 2002 кукаа дека иамло изборен фалсификат.Од тогаш навака секоја нивна појава на ТВ дали преку прес или во некоја кампања е влечење на државата надоле. Проанализирај ги изборните резултати од 2000 до денес и се ќе ти биде јасно кој одлучи на овие избори. Само не ми е јасно како добар дел од народов под некаква си импресија на разочарување се осудува да не излезе на избори и да дозволи осмооделенци да му ја одердуваат иднината. Нека ни е наздравје во секој случај.
Intel, Јас реков Пана да ИМ нареди неколку примери, не мене. А за она дека не ја опструираа власта... Некој друг пат, во друга тема или пак знаеш каде. Немаат разлика!!! Добро... Ај ќе признам дека оваа структура нешто ми ги мати работите да одат на подобро. Ќе видиме, да се надеваме.