Risto Penov ja povleche kandidaturata
Risto Penov ja povleche kandidaturata
DonVito Risto Penov ja povleche kandidaturata za gradonachalnik na Skopje -> http://www.idividi.com.mk/vesti/makedonija/Politika/306691/index.html
ViennaBoy
quote:
Originally posted by KoPiLe ...i ako ne izlezat dovolen broj na glasaci iako penov navodno ne ucestvuva vo trkata za gradonacalnik togash sleduva ...ponishtuvanje na izborot za gradonacalnik ...
Ova e interesno! Dali e potrebno povece od 50% da izlezat na glasanje za da bide izbran gradonacalnik? Ili druga cifra? pozdrav
Strelec Тоа правило не важи за втор круг!
dalila Koga nekoi navreduvaat-gi baniraat. Koga nekoi drugi pak,pisuvaat gnasotii- i gi brisat postovite. So cel za da ne gi baniraat? Kolku za informacija samo.Go procitav postot i da smetav deka e vreden za odgovor i ke odgovorev[:)]Ama ne bese vreden za toa.[8D]
lav Јас никако не ве разбирам , зашто тоа што е нормално во светот кај нас се смета за ненормално ......мислам на оставката или пак народски искажано пишманењето на некој си кандидат , кој сепак увидел нешто и се откажал од можната функција....а што тоа тој видел а нам не ни кажал ...тоа (најверојатно) ќе го осознаеме наскоро. Оти другиот кандидат вети меѓународна ревизорска куќа која ќе го „прочешла„ севкупното финансово и друго работење на претходникот , разбира се ако победи и ја добие таа фунција. А тоа ќе биде и првата и јасна потврда дека ветеното јавно , си го исполнува докрај , односно спротивното доколку не си стои на зборот.
intel
quote:
Originally posted by NARCIS`
Gospodinot Penov,vide kolku e saat i se otkaza od trkata za gradonacalnik,nesto so koalicionite partneri ne im e nastimano i Bucko i kompanija imaat naredeno da se trgne,neli on e pod nivna komanda.I taka nataka... Cestitki za gospodinot Trifun so sreka vo negoviot mandat i za poubavo Skopje.
Браво Нарцис.Многу убаво кажано и добро што е од човек кој ја подржува ДПМНЕ.Значи на СДСМ&ЛДП не им е приотитет фотеља по секоја цена како што беше тоа случајот 99,времето кога западна Македонија престана да плаќа електрична енергија. Но нејсе.Да ви кажам нешто од била-видела. Стадион во приградска населба.Утакмица од втора лига.Над клупите за резервни играчи и делегатите истакнато црно-црвено знаме и едно со сонцето на врегина.Прашувам каде е државното знаме?Одговор,за комуњарскиот вентилатор овде нема место. Исто беше кога опозицијата славеше “победа“ на плоштадот кој ден пред изборите го плукаше.Толку многу партиски знамиња а ниту едно државно. Значи работава е пушти полжу рогови?
Pana
quote:
Или евентуално скривница у зграда?
Hee...heeeee..heeeeee.... ne se sekiraj ti za mene.Kako bavci ve rabotime samo ti uste ne si svesen za toa. Koga ke se svestis ke bide "of lele majko...".Srcinja ste nema sto,ama bas nisto ne razbirate hiiiii....hiiiii.........hiiiiiiiiiiiiii
intel
quote:
Originally posted by Strelec
Slack, Ристо Пенов како индивидуа ништо не изгуби... Од инает сега можеш што сакаш да зборуваш, но секој чесен ќе му оддаде почит на Ристо Пенов, особено откако ќе излезе на виделина втората причина поради која што се повлече од трката за градоначалник!
Kaj може член на дпмне да го разбере тоа?
darkjesus jas mislev deka Trifun e nezavisen kandidat a opozicijata samo go podrza. kako sega naedhas vmro-vcite niz gradot niz drzavata a bogami i na forumov go deklariraat Trifun za svoj covek. pa luge bre vie nemavte vash covek koj dostojno ke zastane sproti Penov pa morashe da go podrzite Trifun. Treba site da se nadevate deka svojata funkcija i ingirenciite koj mu gi dava istata Trifun ke gi iskoristi za dobroto na skopje i skopjani. jas licno ne gledam zosto ne bi go napravil toa.
NARCIS` Gospodinot Penov,vide kolku e saat i se otkaza od trkata za gradonacalnik,nesto so koalicionite partneri ne im e nastimano i Bucko i kompanija imaat naredeno da se trgne,neli on e pod nivna komanda.I taka nataka... Cestitki za gospodinot Trifun so sreka vo negoviot mandat i za poubavo Skopje.
OooOo
quote:
Originally posted by Strelec
Пенов постави ’високи граници’ и тоа е добро за Скопје. Јас можам да се надевам дека Трифун нив ќе ги достигне и дека ќе успее да го продолжи патот трасиран од Пенов.
NIKAKO po toj pat ne smee da se trgne. Strelec ne zaebavaj i ti ... pak li da se vrakjam na glupostite napraveni od Penov i predizbornite shminkanja?
Strelec OooOo... ako prodolzam da 'zaebavam' i resham da ti odgovoram na ova prasanje, mislis li deka bi imalo kraj na diskusijata?:)
OooOo Strelec, so site problemi na Skopjani ne sum zapoznaen, no jas znam vo moe maalo shto se obekjavashe vo 2 mandati, a shto ustvari se napravi. Na kraj kraeva chitajkji gi postovite na Penovci, chovek kje zakljuchi deka Penov e ustvari heroj. Go izdignavte epten, pa chovek duri da se osekja krivo ako napishe neshto losho za nego. ;)
Misirkov Samo vie prodolzete do beskraj, so zadovolstvo ve citame![;)] Inaku potpolno se slozuvam so postot na Justinijan.
Ceki Server Application Unavailable The web application you are attempting to access on this web server is currently unavailable. Please hit the "Refresh" button in your web browser to retry your request. Administrator Note: An error message detailing the cause of this specific request failure can be found in the application event log of the web server. Please review this log entry to discover what caused this error to occur.
Strelec РИСТО ПЕНОВ ЈА ПОВЛЕЧЕ КАНДИДАТУРАТА ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК НА СКОПЈЕ [img]http://www.mia.com.mk/photos/047-3003g.jpg[/img] Ристо Пенов денеска објави дека ја повлекува кандидатурата за градоначалник на Скопје. "Одлучив да ја повлечам својата кандидатура за градоначалник. Ќе го затворам Изборниот штаб и ќе го подготвам Кабинетот за Трифун Костовски", изјави Пенов на денешната прес конференција. Ваквата одлука, како што рече Пенов, е резултат на волјата на граѓаните кои во првиот круг од локалните избори решиле довербата да му ја дадат на Костовски. "Изминатите осум години работевме со многу ентузијазам. Скопје беше вистинско градилиште, но граѓаните веројатно бараат многу повеќе. Од досегашната работа сум многу горд бидејќи имав шанса да го почувствувам задоволството на скопјени за реализираните над 2000 проекти. Но, тие бараат многу повеќе и затоа ќе ја почитувам нивната одлука", рече канидатот на Коалицијата "За Македонија заедно" за градоначалник на Скопје Ристо Пенов.
Ceki Sekoja cest za covekot. To e prava demokratija, a ne so sila da se turkas. Mora da znajs koga da se povlecis. I so ova i gi dobi simpatiite na graganite.
Pana Vo ovaa faza ne e dozvoleno povlekuvanje na kandidaturata. Sakal-nejkel gospodinot Risto Penov ke bide na glasackoto livce za gradonacalnik na grad Skopje.
трендафил Останува уште Бучковски да се повлече, па да се види кој е газда во владината коалиција. Во секој случај ќе има гласање, па ќе се види колку гласачите ја почитуваат неговата одлука. Му честитам на Ристо Пенов на идната амбасадорска функција.
dejan kako sto ceki rece deka e demokratija od negova strana...bravo na risto penov ako taka resil. mislam on izgubi kaj graganite koga otide vo taa koalicija.
dejan Пенов се повлече, ДИК се уште не е официјално известена Скопје, 15:58 Актуелниот градоначалник на Скопје и лидер на Либерално - демократската партија Ристо Пенов објави денеска дека се повлекува од борбата за трет градоначалнички мандат и ја призна победата на својот политички ривал Трифун Костовски на локалните избори. Но, македонските изборни власти потврдија дека тие се уште не добиле официјално известување оти Ристо Пенов се повлекува од натамошната изборна трка. „ДИК се уште нема добиено официјално известување за повлекувањето на Пенов што тој го најави денеска“, изјави попладнево Зоран Таневски, портпарол на ДИК. Според објаснувањата на ДИК; кандидатот кој аплицира за градоначалник согласно новиот закон за локални избори, потпишува писмена изјава за прифаќање на кандидатурата, што е неотповиклива. Според таквото толкување од изборните власти, на гласачките ливчиња за вториот круг избори за градоначалник на Скопје ќе се наоѓа и името на Ристо Пенов. Одлуката на Пенов да се повлече пред вториот круг, според оценките на правните и политички експерти, има повеќе „морално, отколку правно значење“ и е со јасна политичка порака оти тој го прифаќа изборниот пораз. „Се повлекувам бидејќи ја разбрав пораката од скопјани кои бараат промени и нов градоначалник“, изјави денеска Пенов, соопштувајќи ја одлуката дека се повлекува од натамошната градоначалничка трка. Тој додаде дека „не сака Македонија да ја држи како заложник на некакви фалсификати“ и оти го затвора изборниот штаб и ќе ги повлече билбордите. Актуелниот градоначалник ги повика граѓаните на Скопје да го поддржат неговиот противкандидат Трифун Костовски во вториот круг и додаде дека од денеска веќе ќе започне да ги расчистува градоначалничкиот кабинет. Разликата меѓу Пенов и Трифун Костовски по првиот круг избори одржан на 13 март изнесуваше 2:1 во полза на Костовски, кој освои речиси 60 илјади гласови повеќе и прогласи победа. Изборниот штаб на Пенов тогаш соопшти дека ќе има втор круг, бидејќи на Костовски му недостасувале околу 3000 гласови за победа уште во првиот круг. Опозицијата која го поддржува независниот кандидат, како и од штабот на Костовски, обвинија за фалсификат направен преку вештачко зголемување на излезноста на избирачите и уфрлани гласачки ливчиња./
Strelec Izgleda deka ne me prochita!:) Odi 2-3 posta pogore!:)
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Останува уште Бучковски да се повлече, па да се види кој е газда во владината коалиција. Во секој случај ќе има гласање, па ќе се види колку гласачите ја почитуваат неговата одлука. Му честитам на Ристо Пенов на идната амбасадорска функција.
трендафил... многу често ги поминуваш границите на нормалното, ама овојпат отиде многу далеку! Зарем нема во тебе ниту трошка почит кон нешто што претставува принцип во оваа држава! Ристо Пенов како претседател на партија што е во владината коалиција, можеше да бира која сака функција во државава. А ти амбасадор спомнуваш!? Патем, покрај желбата на Пенов да покаже дека дури и еден македонскиот политичар може (и треба) да има образ, постои уште една причина која што уште повеќе ја докажува величината на Ристо Пенов. Но, за тоа подоцна!
fio
quote:
Originally posted by трендафил Му честитам на Ристо Пенов на идната амбасадорска функција.
Или амбасадор или министер :-)
fio
quote:
Originally posted by Pana
Vo ovaa faza ne e dozvoleno povlekuvanje na kandidaturata. Sakal-nejkel gospodinot Risto Penov ke bide na glasackoto livce za gradonacalnik na grad Skopje.
Панааааааааа...Панаааааааааааааа... Штета што се повлече Пенов, сите проценки од вашиот штаб кажуваа дека ќе победи во вториот круг, пошо у првиот опозицијата намести за Трифун и Пенов не победи...Него ти уште пишуваш на оваа тема? Немаш негде слободна дупка низ маало? Или евентуално скривница у зграда? :-)
dalila
quote:
Originally posted by fio Немаш негде слободна дупка низ маало? Или евентуално скривница у зграда? :-)
proglasuvam oficijalno-seir ke igra[:D] kaj li mi e sega ,samo da znam OooOo?[}:)][;)][:D]
DonVito so mu prajte be na pana [:D]
SLaCk ***BREAKING NEWS*** Neoficijalno doznavam od izvori bliski do vladata deka Risto Penov ke raboti kako prodavac vo eden od dukanite na majka mu vo Gradskiot Trgovski Centar!
DonVito
quote:
Originally posted by SLaCk
***BREAKING NEWS*** Neoficijalno doznavam od izvori bliski do vladata deka Risto Penov ke raboti kako prodavac vo eden od dukanite na majka mu vo Gradskiot Trgovski Centar!
nemojte da preteruvate!
Strelec Slack, Ристо Пенов како индивидуа ништо не изгуби... Тој ќе си добие некое многу покомотно место (потпретседател на влада или нешто друго), со многу поголеми ингеренции, со помалку работа и многу помалку одговорност... За жал, и со многу помалку креативност... Но, им одржа лекција на многумина во Македонија... Меѓу другите, и на твоите пулени! Од инает сега можеш што сакаш да зборуваш, но секој чесен ќе му оддаде почит на Ристо Пенов, особено откако ќе излезе на виделина втората причина поради која што се повлече од трката за градоначалник!
intel
quote:
Originally posted by darkjesus
jas mislev deka Trifun e nezavisen kandidat
Многу мислеа така.
OooOo
quote:
Originally posted by dalila
proglasuvam oficijalno-seir ke igra[:D] kaj li mi e sega ,samo da znam OooOo?[}:)][;)][:D]
Tuka e tuka e ;)) Samo kje pochekam ushte malku, za da bide se oficijalno :)
Whitebaby Oseti chovekot deka ne go sakaat... konechno! [:D]
dejan sto e ova? Ќе има втор круг во Скопје и покрај повлекувањето на Пенов Миле А. Ристески 30.03.2005 „За секоја кандидатура е потребна писмена согласност на кандидатот која е неотповиклива“ Вториот круг од изборот за градоначалник на Скопје ќе се одржи за две недели, и покрај одлуката на Пенов да се повлече од градоначалничката трка, велат во Државната изборна комисија. Тие се повикуваат на членот 26 од законот за локални избори, кој не дозволува кандидатите да се повлечат од изборната трка. Ова значи дека на 10 април граѓаните ќе можат да гласаат и за Пенов и за Костовски. „За секоја кандидатура е потребна писмена согласност на кандидатот која е неотповиклива“, вели Зоран Таневски портпарол на ДИК. Ристо Пенов иако јавно се повлече на вториот круг од градоначалничката трка неговото име сепак ќе биде напишано на гласачкото ливче, покрај името на против кандидатот Трифун Костовски. „На гласачкото ливче ќе стојат имињата на кандидатите кои во првиот круг добиле најмногу гласови“, вели Таневски. По ново настаната ситуација експертите за А1 толкувајќи го членот 26 од законот за локални избори велат: колку и да изгледа нелогичен и апсурден овој член, законодавецот со него најверојатно сака да го заштити кандидатот. Односно кандидатите за време на изборите може да добијат закани, и врз нив да се врши притисок за повлекување. Токму заради ова, овој член е така направен. Кандидатите да не потклекнат на евентуално ниските удари од нивните ривали. Инаку по сумирањето на вкупните резултати односно по прегласувањето на првиот изборен круг во седум избирачки места резултатите се следни: Трифун Костовски ја добил подршката од 110.077 гласачи, а Ристо Пенов освоил 63.022 гласа. Разликата изнесува 47.055 гласови во корист на Костовски.
KoPiLe mu ima shepnato nekoja baba uz pat ...pushti si gi nozete do kaj shto ti e cergiceto ...pa koga videl ...si kaza deka se povlekuva [;)]i dzudistite koga se vo mat pozicija tropaat so rakata da ja predatat borbata ...[:D]
dejan dali ova znaci deka sigurno trifun ke pobedi??
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Останува уште Бучковски да се повлече, па да се види кој е газда во владината коалиција. Во секој случај ќе има гласање, па ќе се види колку гласачите ја почитуваат неговата одлука. Му честитам на Ристо Пенов на идната амбасадорска функција.
трендафил... многу често ги поминуваш границите на нормалното, ама овојпат отиде многу далеку! Зарем нема во тебе ниту трошка почит кон нешто што претставува принцип во оваа држава! Ристо Пенов како претседател на партија што е во владината коалиција, можеше да бира која сака функција во државава. А ти амбасадор спомнуваш!? Патем, покрај желбата на Пенов да покаже дека дури и еден македонскиот политичар може (и треба) да има образ, постои уште една причина која што уште повеќе ја докажува величината на Ристо Пенов. Но, за тоа подоцна!
Ако Пенов ова го стореше веднаш по првиот круг, најдобро на 13 март вечерта, и јас ќе го мислев истото за него. Вака чекаше на гласот од „меѓународната заедница“ дека во Киргистан работата е завршена и луѓето се слободни, па може да ги пратат во Македонија. Пенов всушност се жртвува за да направи привид за чесност (иако и да излезеше на избори истите ќе ги изгубеше доколку не проработеа контингентите на албански гласови), за да може да остане што поголем број од нечесно избраните градоначалници од владината коалиција во Охрид, Кочани, Штип... Всушност Пенов и не може да се одкаже од изборите. За тоа има потпишано и изјава. Во секој случај ќе има втор круг. Пенов може само своите гласачи повторно да ги повика да СЕДАТ ДОМА и ДА ГЛЕДААТ ТЕЛЕВИЗИЈА како на референдумот.
Ceki Pa malce naivno e da se ocekuva, ako Penov zagubi i so ova so go napravi, da ne mu dadat barem edna nova pozicija. Dobi nekoja podrska i ke go izkoristat to sdsmovcite.
concrete Celata papazjanija ic ne e vo red. Sistematski od site "politicki subjekti" se neguva atmosfera na "neprozirno sivo " iliti DEBELA MAGLA. Makedonija postojano se pika vo sostojba vo koja sekoj moment moze da i se kaze deka e nesposobna da se organizira kako drzava. Se nekako se igrame drzava. Edni najobicni LOKALNI IZBORI ne e mozno da se organizirat i sprovedat regularno , tivko bez egzibicionizam ( gAZDA , kaj si batka???) Ic ne e dobro , samo uvod vo drugi MNOOOGU POGOLEMI KASKANICI koi veke jasno se naziraat na horizontot !!!!! A trloto nema kucinja.....
Pana "Kostovski so cestitki za rivalot i so kritiki za opozicijata" "Trifun protiv Deklaracijata". Samo dva naslova od denesniot "Dnevnik". p.s. da ne recete posle deka ne ste znaele hiii...hiiiii...hiiiii
n/a "Penov samo ja poslusa voljata na narodot" - izjavi Premierot Buckovski. So drugi zborovi, Buckovski kazuva narodot ne se zadovolni od nas (SDSM-DUI), pa glasaat za opozicijata ili kako sto "pee" mladinata na DPMNE "Celo Skopje VMROvski grad". A gledam na porakite od "Jadi Burek" deka koga ke izumrele reptilite od Karpos t.e. penzionerite i tamu VMRO ke pobedi [:D][:D][:D]
intel
quote:
Originally posted by concrete Ic ne e dobro , samo uvod vo drugi MNOOOGU POGOLEMI KASKANICI koi veke jasno se naziraat na horizontot !!!!! A trloto nema kucinja.....
quote:
Originally posted by трендафилАко Пенов ова го стореше веднаш по првиот круг, најдобро на 13 март вечерта, и јас ќе го мислев истото за него. Вака чекаше на гласот од „меѓународната заедница“ дека во Киргистан работата е завршена и луѓето се слободни, па може да ги пратат во Македонија.
Самарас:"Спорот со името ќе нў загрижува и ќе ни досадува само до следната балканска криза. Не знаеме точно што ќе остане од БЈРМ и како тоа што ќе остане ќе посакува да се нарекувааи, прогнозирал Самарас
quote:
Originally posted by Стрелец трендафил... многу често ги поминуваш границите на нормалното, ама овојпат отиде многу далеку!
Трендафил и Кедев се иста хорор школија.
OooOo Ne mi e drago shto bitkata se zavrshi na ovoj nachin, no drago mi e shto Penov kje se trgne od toa mesto. Dali potegov e za pozdrav ili ne kje pokazhe vremeto.
Pana He....heeeee....heeeeeeeeee klenovi!
Strelec Pana... прибери се, please!
Strelec Ексклузивно за членовите на VMacedonia! Хронологија на настаните: - Веднаш по објавување на резултатите од првиот круг, Пенов му се јавува на Бучковски и го информира дека ќе се откаже од трката. - Бучковски му вели да почека неколку саати и дека нема да биде доцна да го стори тоа и наредниот ден. - Бучковски веднаш врши консултации во партијата и освен Шеќеринска и уште еден (не знам кој е вториот), сите други се за трката да продолжи и веднаш да се разговара и со Ахмети. - Бучковски го информира за ова Пенов, а средбата со Ахмети се одржува дури два дена подоцна заради некои меѓусебни ситни препукувања (тактика на Ахмети). На таа средба Ахмети ветува 40-45 илјади ’албански’ гласови во Скопје, а за возврат бара поддршка од СДСМ и ЛДП за во 4 или 5 места каде што им се потребни гласови. Се согласува Бучковски, а Пенов резервирано ја прифаќа ситуацијата. - Коалицијата ДПА-ПДП конечно донесуваат одлука за бојкот на вториот круг. - Ова предизвикува промена на апетитите на Ахмети. Поддршката од СДСМ и ЛДП веќе не им е потребна и во разговор со Бучковски, поставува некои нови барања. Какви отстапки биле побарани како компензација за победа на Пенов во моментов не знам, но верувам дека набрзо ќе можам да ви ги кажам. - Итно се состанува раководството на СДСМ. Мислењата се поделени. Договорено е да се повика и Пенов и кога Бучковски му ги кажал барањата од Ахмети, Пенов рекол: За мене изборите во овој момент завршуваат! - Утрово разбрав дека во СДСМ меѓу оние кои што не биле расположени за пазар со Ахмети, најгласни биле Никола Поповски и Радмила Шеќеринска. Напомена: Овие информации се наменети исклучиво за оние кои што сакаат да веруваат во нив!
intel Пенов и Костовски се сретнаа во кабинетот на градоначалникот Еден ден по повлекувањето од градоначалничката трка, Ристо Пенов во градоначалничкиот кабинет на разговор го покани довчерашниот против кандидат Трифун Костовски. Пенов и Костовски по упатувањето на отровните стрели за време на кампањата, денеска си подале рака. Костовски јавно ја прифаќа помошта од Пенов во раководењето на градот. Дури испратил порака до градската администрација дека нема да има големи кадровски потреси. Ќе има смени, но се со цел поголема ефикасност, нагласува Трифун Костовски. „Тоа би било лудост да не прифатам помош која се нуди. Г-нот Пенов е сепак 8 години градоначалник на Скопје, тој секако е длабоко навлезен во суштинските проблеми на градот Скопје и секако дека за некои работи ќе бидам во ситуација да се консултирам со него“, рече Костовски. Бидејќи сега дефинитивно се е завршено без оглед на 10 април и формалноста од вториот круг му честитам на господинот од денес Трифун[:D] и на неговите подржувачи.Се надевам дека ќе биде барем за нијанса подобар од Пенов кој беше солиден градоначалник. Многу успеси за наше добро.
n/a Intel, Strelco i DonVito, sto Vi zancet tea "Skopskoto lobi? Intel i Strelco po nivnite postovi se pro-SDSM-LDP, a DonVito jasno se izjasni deka e za DUI, a site se "Skopskoto lobi". Dali toa znecet deka DUI i SDSM se fuziraa? [:D]
dalila
quote:
Originally posted by Strelec Напомена: Овие информации се наменети исклучиво за оние кои што сакаат да веруваат во нив!
Kolku bi bilo ubavo narodot da moze da poveruva vo vakvi objasnuvanja. Ako e ova vistina togas e za pozdrav. Penov vo interes na tatkovinata se otkazal od funkcijata.Ne podlegnal na ucenite na DUI.Gest za pozdrav. A sega ke prilozam edna rekla-kazala sto kruzi niz gradov. Posle objavuvanje na prvite rezultati vo prviot krug Penov fatil briska nakaj svoite kancelarii da se frlil na unistuvanje na odredeni dokumenti.Pa posto za toa verojatno mu trebalo poprilicno vreme, so otkazuvanjeto od kandidaturata cekavme do denes.Duri slusnav (rekla-kazala,neli?)deka nekoj i go snimil so kamera pri toa. Sega ocekuvam odredeni clenovi da mi se nafrlat i da kazat eve sto ke izmisli opzicijata. Prvo,ne sum od opozicijata[:D] Vtoro,veke kazav rekla-kazala.[;)] i Treto,narodot e mnogu posklon da poveruva vo ova rekla-kazala[}:)][;)] za zal. Ironicno,no zemajki gi vo predvid predhodnite polegnuvanja na ucenite na DUI prvoto objasnuvanje i lici na naucna fantastika
dalila
quote:
Originally posted by bitushanec
Intel, Strelco i DonVito, sto Vi zancet tea "Skopskoto lobi? Intel i Strelco po nivnite postovi se pro-SDSM-LDP, a DonVito jasno se izjasni deka e za DUI, a site se "Skopskoto lobi". Dali toa znecet deka DUI i SDSM se fuziraa? [:D]
Da te demantiram. I jas sum vo Skopskoto lobi.[:D] Ne sum pro-SDSM-LDP,ne daj boze za DUI.[}:)][;)] A nekoi tvrdat duri i deka sum opozicionar[;)][:D]
intel
quote:
Originally posted by bitushanec
Intel, Strelco i DonVito, sto Vi zancet tea "Skopskoto lobi? Intel i Strelco po nivnite postovi se pro-SDSM-LDP, a DonVito jasno se izjasni deka e za DUI, a site se "Skopskoto lobi". Dali toa znecet deka DUI i SDSM se fuziraa? [:D]
Не ми го чепкај Дон Вито.Детето си е за пример што значи лојалност кон татковината.
intel
quote:
Originally posted by dalila
quote:
Originally posted by bitushanec
Intel, Strelco i DonVito, sto Vi zancet tea "Skopskoto lobi? Intel i Strelco po nivnite postovi se pro-SDSM-LDP, a DonVito jasno se izjasni deka e za DUI, a site se "Skopskoto lobi". Dali toa znecet deka DUI i SDSM se fuziraa? [:D]
Da te demantiram. I jas sum vo Skopskoto lobi.[:D] Ne sum pro-SDSM-LDP,ne daj boze za DUI.[}:)][;)] A nekoi tvrdat duri i deka sum opozicionar[;)][:D]
Ти си про-сдсм и точка.И што ти е онаSega ocekuvam odredeni clenovi da mi se naflat i da kazat eve sto ke izmisli opzicijata. Нафлат-го претресов лексиконот нема таков збор[:D]
OooOo
quote:
Originally posted by dalila
Posle objavuvanje na prvite rezultati vo prviot krug Penov fatil briska nakaj svoite kancelarii da se frlil na unistuvanje na odredeni dokumenti.
Pazi sea: Со тоа, ќе го затвориме Изборниот штаб, ќе ги тргнеме сите билборди и ќе го подготвам Кабинетот за мојот противкандидат, г-динот Трифун Костовски. dalila ti mnogu ostro go kazha toa, Penov ustvari otishol samo da go spremi kabinetot ;)
dalila
quote:
Originally posted by OooOo dalila ti mnogu ostro go kazha toa, Penov ustvari otishol samo da go spremi kabinetot ;)
Jas samo kazav sto slusnav.Iako"visam " na internet,toa ne znaci deka ne se druzam so luge.[;)][:D] A ostro -tapo toa ne znam[:p] Jas smetam deka sme si nasi,mozeme se da si kazeme[;)][:D]
dalila
quote:
Originally posted by intel Нафлат-го претресов лексиконот нема таков збор[:D]
Aj sega! Nema drugo sto da se iskomentira za mojot post pa za bukva li ke se fakame[;)] Pa,jadam bukvi gladna sum.[:D] Na dieta sum moze i covek da izedam ako mi se popreci na patot[;)][:D] ne daj boze[:D][:D]
Strelec Невкусно е јас сега да го величам делото што го сторил Пенов. И во краен случај, тоа што го направил е и негова должност како граѓанин и особено како политичар во Македонија. Но, уште поневкусно е да се ’плука’ по Пенов, заради тоа што се откажал од тркава. Не е во ред да го прават тоа дури и оние што не веруваат во податоците што ги изнесов. Значи, можам да ги сватам оние што биле за Трифун (нема логика сите да мора да размислуваме исто), а можам да ги сватам и оние кои што му измислуваа приказни на Пенов (сметајќи дека е тоа во интерес на Трифун), но не можам да сватам некој и во оваа ситуација сега да го гнаси името на Пенов! Кој и да е мотивот за такво нешто (макар и само сеир било), НЕ Е ВО РЕД!
Justinijan
quote:
НЕ Е ВО РЕД ... некој и во оваа ситуација сега да го гнаси името на Пенов!
Важи и за Пенов: човек што сам ќе си замеша, никој друг не може така да му го стори. При донесуавњето на законот за територијална поделба, со својата цврста големоалбанска позиција Ристо Пенов успеа да оттуѓи добар дел од неалбанското население кое порано гласаше за него. Тука треба да се бара причината за неговиот пад на сегашниве избори. Не ми е многу за верување информацијата дека Пенов се откажал од вториот круг поради некои нови услови поставени од Ахмети. Тоа би значело дека Пенов при референдумот и законот за локална самоуправа
  • со се срце се држел за великоалбанската опција од чисто убедување, без претходно да се испазари со Алија,
  • или пак премногу доцна разбрал дека еднаш ороспија - засекогаш ороспија, и дека ако веќе си влезен во тој бизнис, немаш друг избор освен да си го слушаш макрото до пензија ...
Сметката за соработка со Али Ахмети е едноставна. Ако е вистина дека Албанците се 25% од населението во Скопје, и ако се знае дека на најмалку исто толкав процент од неалбанското население егзистенцијата му е директно поврзана со партијата на власт, тогаш со 102% извесност може да се рече дека не постои опозиција која е во состојба да урне еден ваков сојуз. Грешката во сметката овојпат сигурно не е во албанските 25%... Како и да е, не мислам дека има потреба од тагување. Она за што Пенов се бореше со сиот жар, веќе е реалност никој не ќе може да го растури. Имаме по малку ситуација: “И по Пенов, Пенов“. Нека му ја мисли Трифун, кој влегува на неговото место во слични околности као ДПМНЕ во 1998. Спремен за војна, вооружен со прачки и камења. Можам да си го замислам Трифун како ќе гради врз темелите што му ги остави Пенов колку ќе бидат радосни сите што денес им е мака за Ристо - кога новиот градоначалник ќе ја постави таблата со натпис “Rugga e Malji Uje“ на улица Водњанска, и така по ред, се додека не се исполни и последниот аманет од наследството на Пенов, кое ќе живее вечно!
Strelec
quote:
Originally posted by Justinijan
При донесуавњето на законот за територијална поделба, со својата цврста големоалбанска позиција Ристо Пенов...
При донесуавњето на законот за територијална реорганизација, Ристо Пенов погреши. Не смееше да дозволи да биде дел од таа фарса. На Македонија и’ требаше децентрализација, на Македонија и’ требаше територијална реорганизација, но на Македонија не и’ требаше цртање на етнички карти. И верувам дека Пенов заради тоа изгуби гласачи. Значи се согласувам со тебе во врска со ова. Со таа разлика што јас не би го нарекол тоа ’големоалбанска позиција’ (многу националистичка квалификација од твоја страна), туку политички гаф... Или политичка грешка, ако сакаш!
quote:
Originally posted by Justinijan
Можам да си го замислам Трифун како ќе гради врз темелите што му ги остави Пенов...
Пенов постави ’високи граници’ и тоа е добро за Скопје. Јас можам да се надевам дека Трифун нив ќе ги достигне и дека ќе успее да го продолжи патот трасиран од Пенов. На Трифун мора да му биде јасно дека од граѓаните многу лесно ќе биде забележано доколку Скопје не продолжи да се развива со истото темпо од ’ерата на Пенов’. 1100 (илјада и сто) завршени проекти во само еден мандат е сепак голем број. Дај Боже да биде и надминат. Истовремено, прашање е колку Трифун ќе биде воздржан да не ги злоупотреби ингеренциите кои што ќе ги има како градоначалник. Ингеренции кои што ќе му овозможуваат и нелегални работи. Од афери дефинитивно нема да куртули и тоа не е страшно. Од афери ниту Пенов не беше поштеден, но аферите за Пенов останаа само афери. Колку и да се трудеа Станинов и многу други да најдат нешто сомнително при посетите и инспекциите што речиси секоја недела го чешлаа работењето на Пенов, тој без ниту една реална дамка ги заврши двата мандати како градоначалник на Скопје.
quote:
Originally posted by Justinijan
Не ми е многу за верување информацијата дека Пенов се откажал од вториот круг поради некои нови услови поставени од Ахмети...
Не си единствениот. Многумина нема да веруваат поради партиското слепило со кои се хендикепирани објективно да ги набљудуваат работите. Повеќето поради тоа, а на некои и инаетот нема да им дозволи да веруваат!
dejan dobro razmisluvas strelec! ne go vredjas trifun kako drugite penov!;)
dalila
quote:
Originally posted by Strelec
Izgleda deka ne me prochita!:) Odi 2-3 posta pogore!:)
Jas te procitav. Eve:
quote:
Originally posted by Strelec но не можам да сватам некој и во оваа ситуација сега да го гнаси името на Пенов! Кој и да е мотивот за такво нешто (макар и само сеир било), НЕ Е ВО РЕД!
I nesto mi mirisa deka za mene bese nameneto. Ne se raboti za seir,jas go prenesov mislenjeto sto preovladuva vo gradov. I zasto mislam deka graganite nema da mozat da "svarat"takvo objasnuvanje na tekot na sluckite. Ama izgleda sum ja utnala vratata. Ova bilo topik za velicenje na monumentalnoto delo na Penov.Ne za iskazuvanje na sopstveni stavovi i opsto mislenje na graganite(onakvo kakvo sto go percepiram jas). Zatoa,peram race od ovoj topik i si begam na seir[:p] OooOo, aj so mene[;)][:D]
Strelec
quote:
Originally posted by dalila
...I nesto mi mirisa deka za mene bese nameneto. ...za iskazuvanje na sopstveni stavovi...
Воопшто не беше наменето ниту за тебе, ниту за било кој друг конкретно... Онака генерално го кажав тоа! Инаку, не ми личеше твојот пост на искажување на сопствен став... Нели и самата кажа дека се работи за рекла-казала муабет? И дури во 3-4 наврати тоа го повтори! Милион работи се кажаа минатиов месец за Пенов, а притоа ниту еден аргумент не се извади... или нешто со факт да се поткрепи!? Единствено што како ’факт’ го прочитав, беше оваа изјава: ’Па што ќе ми се факти кога сите за тоа зборат?’ И уште само нешто... Има многу овде што си го кажаа својот (негативен) став за Пенов. Не измислуваа ништо, но едноставно кажаа дека се против Пенов и кажаа зошто се против Пенов. Конкретно, концизно, културно... На ниту еден од тие не им се спротивставив, така да го почитувам правото на секој член на форумов да си го искаже ставот. Проблем се оние кои што од инает (па и цинизам честопати) зборуваат, а таквите и од авион се познаваат!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Kladilnicata e otvorena hiii....hiiii...hiiiiiiii.... p.s. ako ti kazam sto ke se sluci, nema da bide iznenaduvanje
Сосема си во право....велиш изненадување. Никому веќе не му е до никакво изненадување , оти секој миг Македонски е една од тие изненадувачки форми , каде секидневно преовладува изнадувањето...нели? пс Идеш по тротоар и оооооооооопа..... кон тебе иде директно камион и то , односно никому ништо , разбира се не фали ....нели?. Или влегуваш во Библиотека а тамо како во некоја од пушниците во фабриката за колбаси НИКАС , која неодамна се самозапали...и изгоре до темел ....нели? ппс Не би било тоа никакво изненадување , ако ете сите го (до)знаат .....(а го знаат сите - верувајми. Не бадијала Македонија е прогласена за Земја на Чудесијата...
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by concrete Ic ne e dobro , samo uvod vo drugi MNOOOGU POGOLEMI KASKANICI koi veke jasno se naziraat na horizontot !!!!! A trloto nema kucinja.....
quote:
Originally posted by трендафилАко Пенов ова го стореше веднаш по првиот круг, најдобро на 13 март вечерта, и јас ќе го мислев истото за него. Вака чекаше на гласот од „меѓународната заедница“ дека во Киргистан работата е завршена и луѓето се слободни, па може да ги пратат во Македонија.
Самарас:"Спорот со името ќе нў загрижува и ќе ни досадува само до следната балканска криза. Не знаеме точно што ќе остане од БЈРМ и како тоа што ќе остане ќе посакува да се нарекувааи, прогнозирал Самарас
quote:
Originally posted by Стрелец трендафил... многу често ги поминуваш границите на нормалното, ама овојпат отиде многу далеку!
Трендафил и Кедев се иста хорор школија.
За да можам да одговорам треба да кажете што од напишаното е надвор од границите. Ако се мисли на тоа дека ќе биде амбасадор во Катар, оваа шпекулација не е ништо поголема отколку шпекулациите што се шират окулу наводната криминалност на луѓе против кои нема ниту обвинение. И тоа обично го прават луѓе што ја подржуваат власта, а од друга страна тврдат дека не се бори ниту против криминалот кај политичките противници. За тој во сопствените редови и да не зборувам.
-----------------------
Еве уште едно неисполнето ветување на Пенов. Не се тргнати билбордите со неговиот лик низ градот. Поради тоа, но и поради педигрето на коалицијата на која Пенов и припаѓа, вработување на еден од семејство, намалување на даноци и јавни давачки и да не ги набројувам неисполнетите ветувања (како сум фин па не напишав лаги) се сомневам дека не се работи за уште една измама. Да се успијат гласачите на Костовски, а неутралните да се фатат на сентиментална база, од жал да гласаат за Ристо.
Pana Sto e be sega ova.Imav eden post za "lezbejki" vo prenosna smisla na zborot ama mi go izbrisal nekoj. Jas toa ne go znam,jas samo kazav sto sum slusnal od rekla-kazala.Si mislam da ne mi go izbrisal onoj Bicikliski zasto nego go spomnav so devojka mu koja pisuva na forumov. Ova go pisuvam zasto znam kolku e gnsen onoj Bicikliski pa po logika mora da e i devojka mu takva.Taa sto pisuva ovde na forumov.
трендафил
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by NARCIS`
Gospodinot Penov,vide kolku e saat i se otkaza od trkata za gradonacalnik,nesto so koalicionite partneri ne im e nastimano i Bucko i kompanija imaat naredeno da se trgne,neli on e pod nivna komanda.I taka nataka... Cestitki za gospodinot Trifun so sreka vo negoviot mandat i za poubavo Skopje.
Браво Нарцис.Многу убаво кажано и добро што е од човек кој ја подржува ДПМНЕ.Значи на СДСМ&ЛДП не им е приотитет фотеља по секоја цена како што беше тоа случајот 99,времето кога западна Македонија престана да плаќа електрична енергија. Но нејсе.Да ви кажам нешто од била-видела. Стадион во приградска населба.Утакмица од втора лига.Над клупите за резервни играчи и делегатите истакнато црно-црвено знаме и едно со сонцето на врегина.Прашувам каде е државното знаме?Одговор,за комуњарскиот вентилатор овде нема место. Исто беше кога опозицијата славеше “победа“ на плоштадот кој ден пред изборите го плукаше.Толку многу партиски знамиња а ниту едно државно. Значи работава е пушти полжу рогови?
Не ми е јасна играта. Зошто му наместија на Пенов да се пласира во вториот круг, за да се откаже. Откаде толкава верба во ДИК и во Врховниот суд од истите тие кои по нив плукаа во 1999 или 2000 година. Барем во Врховниот суд се истите луѓе, а во ДИК нов е само наводно непартијскиот Стево Пендаровски. Дали и тој ќе биде судија на Уставниот суд како што се сите претседатели на ДИК ако во нивниот мандат победил СДСМ? Што се однесува до знамињата не гледам што е спорно во тоа на партијска прослава да се веат партијски знамиња. А сонцето од Кутлеш ( Вергина ) се користи како македонски национален симбол. Тоа што поради познатиот комплекс на Грците не го користиме националниот како државен симбол не претставува забрана за негово приватно користење. Не гледам зошто би се користело и знамето на Република Македонија во секоја пригода, со исклучок на настани од државно значење. При избор на градоначалник, можеби попредметно би било прашањето зошто не се користело знамето на Скопје. Одговорот е веројатно дека неговата дистрибуција не е баш раширена, ниту е масовно прифатено.
Pana
quote:
партијска прослава
Ne se pravi nedoveten,fudbalska utakmica bilo a ne partiska proslava.
Inkognito
quote:
Originally posted by Pana
He....heeeee....heeeeeeeeee klenovi!
Pana ne se ispushtaj taka lesno da a ..[:D] Mnogu raboti me teraat da pomislam deka pozicijata se sprema da ja mavne najniskata dubara shto ja imam zabelezhano vo posledno vreme.. Megjutoa, dokolku pozicijata mu mavna dubara na Trifun so povlekuvanjeto na Penov ... i so pomosh na taa dubara Penov uspee da dobie na izborite ... pozicijata mora da razmisli okolu dve raboti.. 1. Kakva poraka kje ostavi toa do gragjanite na Skopje (voedno i na cela Makedonija) 2. I kako kje gleda Evropa na nas posle takov nizok udar
Pana Sekoe cudo za tri dena!Plackovcine od DPMNE placat kaj ke stignat.Sega ne im odgovaraat i odlukite na Vrhovniot sud.
beaver hunter Vo borbata za vlast, za zal se' se upotrebuva, samo da se dojde do nea.... Shto li kje rechat drugite? Koj gi vrti drugite....ionaka nivnoto razmisluvanje, ocenki nikoj ne go esapi... osven vo situacii, koga od toa moze da izvlechat momenti, koi kje im pomognat da se iskoristat kako pokritie, za ostvaruvanje na celta... VLAST...
Inkognito E dodeka taka gledame na rabotite nikogash nema da napreduvame! Samite kje si ja sechime grankata na koja sedime!
Strelec
quote:
Originally posted by Inkognito
Mnogu raboti me teraat da pomislam deka pozicijata se sprema da ja mavne najniskata dubara shto ja imam zabelezhano vo posledno vreme...
Донт вори!:) Трифун е веќе градоначалник, а Пенов никогаш не би дозволил да победи со дубари... Ги има премногу и во СДСМ и во ЛДП што би се согласиле на дубари, но не и Пенов... Биди уверен во тоа!:)
SLaCk Celata prikazna za Penov e ovaa...posle prviot krug imase kritiki za nacinot na organiziranjeto na izborite, pa cekaa da vidat dali ke im popustat vo vtoriot krug na SDS i DUI ama povtorno dobija po nosot od nivnite od megunarodnata zaednica pa vide penov deka nema da moze da puni kutii(kontingentite na Zernovski sto sega go nema nikade da objasni na koi "kontingenti" glaovi mislese) i si se otkaza.Inace prikazkite deka "sfatil" deka narodot ne go saka se tokmu toa PRIKAZKI kasno sfaka Penov zatoa i se kandidirase.A sega ova ke ne cini 100.000 evra glasanjevo za dzabe.
Strelec Slack, ај не се дпмнесувај!:) Доколку (хипотетички) на гласовите од Пенов се додадат и гласовите што се дадоа за ’албанските’ кандидати, во тој случај предноста на Трифун Костовски би била само 4500 гласови!? Ти кажува ли нешто тоа?:) Со прифатена отстапка (што беше побарана од ДУИ), Пенов можеше да биде градоначалник... Многу од приврзаниците на Трифун го знаете тоа и затоа сте вознемирени!:) Но, ви реков веќе... донт вори!:)
SLaCk Epa toa i ti go zboram kako HIPOTETICKi ke gi dodadevte glasovite od albancite za Penov ako ne so prinuda!?Zatoa sto nitu ovie od DUI ne mi se veruva da izlezea 100% a vo Skopje poveke glasovi dobi DPA,znaci trebase so sila da se polnat kutii ama otkako dobija ukori SDS i DUI za dvata kruga ovoj tretiov veke nemaa moznost da polnat kutii so sila kkao vo Ohrid,Kocani i tn.
Pana Albancite i od DPA i od DUI po sopstvena volja vo nedela ke glasaat za gospodinot Risto Penov. Zaedno so tie sto se predomislija koga najposle vidoa na kogo sakaat da mu ja dadat vlasta(samite vmrovci zboprat deka ne ni bile svesni kolku bil Tripun utepan)i glasacite koj vo prviot krug go podrzaa gospodinot Risto Penov,na 10 napril glad ke pobedi Risto Penov i toa so najmalku 20.000 razlika. p.s. ne za dzabe se vakcinira Tripun odnapred i vika "ako pobedi Penov nie ke ja pocituvame voljata na narodot". Ke ja pocituvate i uste ke prasate ,nego kako!
lav
quote:
Originally posted by Pana
Albancite i od DPA i od DUI po sopstvena volja vo nedela ke glasaat za gospodinot Risto Penov. Zaedno so tie sto se predomislija koga najposle vidoa na kogo sakaat da mu ja dadat vlasta(samite vmrovci zboprat deka ne ni bile svesni kolku bil Tripun utepan)i glasacite koj vo prviot krug go podrzaa gospodinot Risto Penov,na 10 napril glad ke pobedi Risto Penov i toa so najmalku 20.000 razlika. p.s. ne za dzabe se vakcinira Tripun odnapred i vika "ako pobedi Penov nie ke ja pocituvame voljata na narodot". Ke ja pocituvate i uste ke prasate ,nego kako!
Пана Само да те подсетам на тоа дека се ближи времето на веќе закажаното рикање , мислам дека (ти) останаа само уште 5-6 дена ...нели ? пс Дали си човек од збор ...наскро ќе увериме...нели ?
Pana Nekoj ke go primi vo nedela kako "pop sarma" he....heeeee...heeeeee
lav
quote:
Originally posted by Pana
Nekoj ke go primi vo nedela kako "pop sarma" he....heeeee...heeeeee
Немав намера да навредувам туку само да подсетам на ветувањето ...колку за да не се заборави......нели?
Pana I jas nemam namera da navreduvam. Samo sakav da kazam deka vo nedela na 10 april nekoj ke go primi kako "beba zvecka"! Spremen sum da se kladam so koj saka deka Tripun u nedela ke go popie.Voopsto ne e svesen sto ke mu se sluci hiiii....hiiiiii..hiiiiii
lav
quote:
Originally posted by Pana
I jas nemam namera da navreduvam. Samo sakav da kazam deka vo nedela na 10 april nekoj ke go primi kako "beba zvecka"! Spremen sum da se kladam so koj saka deka Tripun u nedela ke go popie.Voopsto ne e svesen sto ke mu se sluci hiiii....hiiiiii..hiiiiii
колега пана Биди троа појасен во објаснувањето за во недела и користи македонски зборови , иако и српскиот јазик не ми е непознат и неразбирлив...нели? пс Што може да му се случи на Трифун , освен ако некој ЈАВНО не се покае за ЈАВНО искажаното откажување од понатамошните избори? Кој ќе попие а кој ќе носи ....мислам исклучиво на ВОДА (минерална е според мој вкус посоодветна) а не и на нешто друго за „разладување„ ?
Pana Kladilnicata e otvorena hiii....hiiii...hiiiiiiii.... p.s. ako ti kazam sto ke se sluci, nema da bide iznenaduvanje
Pana
quote:
Не бадијала Македонија е прогласена за Земја на Чудесијата...
Taka si e ,nema sto!
OooOo Penov ja svati porakata od Skopjani ama Pana ne ja svatil ushte. Dobro ima vreme ... mlad e ...
Strelec Pana, како што многумина на форумов ја брукаат опозицијата со секој нивни пост, ти истото го правиш ’на сметка’ на власта... Свести се човече... Пенов изгуби!
Pana
quote:
Кирил Трендафилов се повлекува од трката за Охрид Макфакс 05.04.2005 Кандидатот за градоначалник на Охрид од ВМРО-НП Кирил Трендафилов-Нанче изјави денеска дека нема да учествува на повторените избори од вториот круг во недела. Тој ги повика граѓаните кои го дале гласот за него во знак на протест да не излегуваат на прегласувањето, што ќе се спроведе на четири избирачки места со околу 3.800 гласачи. Трендафилов истакна дека разликата помеѓу него и противкандидатот Александар Петрески е 2.064 гласа во корист на Петрески. „Тоа е чисто глумење на демократија“ рече Трендафилов, според кого одлуката на Врховниот суд, кој ја одби генералната жалба на ВМРО-НП за прегласување на целиот втор круг од изборите во Охрид е донесена под притисок на државата. Трендафилов денеска изјави дека се исцрпени сите легални средства и затоа ќе бидат прекинати мирните протести што десет денови се одвиваат пред зградата на општината во Охрид. Тој најави дека правдата ќе ја бара пред судот во Стразбур со цел „на наредните избори да се спречат видните нерегуларности и фалсификати во изборниот процес“, бидејќи смета дека овде ги искористиле сите законски легални средства. Трендафилов по изборите ќе се врати на старото работно место во Телеком кое му било ставено во мирување
OooOo ja znaes li onaa pesna:"sega Nance piese na Tripun mu e redot" hiii....hiiiiiii...hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Pana
quote:
’на сметка’ на власта...
Ne e taka covece!
OooOo Pana, jas nemam nishto so DPMNE i NP ... kolku pati da ti kazham deka mene Penov mi smetashe, a drugite ne me interesiraat? Chekam denot koga kje napishesh deka si magare, poshto takva beshe kladbata ... ili ne si tolkav mazh da go napravish toa? :))
Pana
quote:
Pana, jas nemam nishto so DPMNE i NP
A sto imas so Tripun ziti se.Mislam politicki,inaku drugo ne me interesira toa si e tvoja licna rabota!
Strelec Pana, време е да ја откријам тајната... Трифун го плати учеството за имотот на ОооОо на Јамајка... Ова е само некаков начин ОооОо да му се оддолжи на Трифун! А за да ги ’скрие’ работите, ми призна дека ќе раскажува дека тој бил демек против Пенов, а не дека е за Трифун!:) И затоа упорно повторува дека било кој кандидат бил подобар избор од Пенов!:)
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Pana, jas nemam nishto so DPMNE i NP
A sto imas so Tripun ziti se.Mislam politicki,inaku drugo ne me interesira toa si e tvoja licna rabota!
Nishto ... Trifun beshe protivkandidat na Penov, a za mene bilo koj kandidat beshe podobar izbor od Penov ... + malku seir ;)
quote:
Originally posted by Strelec
Pana, време е да ја откријам тајната... Трифун го плати учеството за имотот на ОооОо на Јамајка... Ова е само некаков начин ОооОо да му се оддолжи на Трифун!
Tachno!
Pana Strelec pratis li press na DPMNE i Tripun. Abe ovie se usrale kako golub.Uste od sega kazuvaat deka ke imalo falsifikat.Isti se kako Gvujo,do 19h placese deka imalo falsifikat a vo 20h se veselese deka pobedil. Nema vrska ,nikakov falsifikat ne se sprema ,samo Tripun nema da bide gradonacalnik. Malku se salea so covekot, kolku da vleze u film.Koj mu e kriv koga e tapoglav kako ...
OooOo Site sme svedoci i vidovme deka imashe nepravilnosti. Koga dojde rabotata da se ide do Vrhoven Sud, znachi vlasta ne e sposobna da organizira izbori. Dodeka pak opozicijata, spored mene malku pretera so izjavite za falsifikat i digna povekje djeva odkolku shto trebashe. Ne navleguvam vo drugi detali, poshto RABOTA na vlasta e da obezbedi fer izbori. KRAJ!
Inkognito
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Inkognito
Mnogu raboti me teraat da pomislam deka pozicijata se sprema da ja mavne najniskata dubara shto ja imam zabelezhano vo posledno vreme...
Донт вори!:) Трифун е веќе градоначалник, а Пенов никогаш не би дозволил да победи со дубари... Ги има премногу и во СДСМ и во ЛДП што би се согласиле на дубари, но не и Пенов... Биди уверен во тоа!:)
Izvini Strelec ama ne sum uveren! Penov vekje se soglasil so dubarata, neli reche deka toj kje ja pochituval voljata na narodot, e ako narodot ne e dovolno motiviran da izleze na glasanje, toj i nema da izleze, shto znachi deka Penov kje pobedi i kje ja pochituva "voljata" na gragjanite. A ete ti go i drugarot Pana da te demantira, toj na cel glas ja promovira pobedata na Penov, dzabe celo vreme go zakjutuvash, detevo ne e sposobno da se vozdrzhi.
beaver hunter aj sega malce shpekuliranje... Ako po izjavite dadeni od Penov deka se otkazhuva od trkata za gradonachalnik, bide izbran da bide gradonachalnik, i pritoa ja prifati taa funkcija, kolkav kje mu bide lichniot kredibilitet, odnosno kredibilitetot na partiite koj go podrzhuvaat? kakvi li kje bidat ocenkite od megjunarodnata zaednica, vrska sposobnosta na Makedonija za organizirane regularni izbori? Kakvi li kje bidat odgovorite na vladata, predtsedatelot vo odbrana na vaka sprovedenite izbori? Zarem ne se svesni vo vladata deka po sekoja glupost napravena od niv, taa ista vlada kje bide ponizhena vo naredniot chekor pri ispolnuvanjeto na uslovite (molenjeto) za vlez vo EU i NATO... A da, gradonachalnichkata funkcija e povazhna od dostoinstveno ispolnuvanje na uslovite za vlez vo EU i NATO....
Strelec
quote:
Originally posted by beaver hunter
Ako Penov bide izbran da bide gradonachalnik, i pritoa ja prifati taa funkcija, kolkav kje mu bide lichniot kredibilitet...
Личниот кредибилитет би му бил рамен на НУЛА!
quote:
Originally posted by beaver hunter
...gradonachalnichkata funkcija e povazhna od dostoinstveno ispolnuvanje na uslovite za vlez vo EU i NATO...
Така е речиси за секој политичар кај нас, но не и за Пенов! Верувај ми beaver hunter дека има нешто што го знам и поради кое што сум сигурен дека Пенов (доколку сака) сега може да стане градоначалник. Но, за Пенов овие избори се завршени.
beaver hunter Mojot komentar deka gradonachalnichkata funckija e povazhna od dostoinstveno ispolnuvanje na uslovite za vlez vo EU i NATO, se odnesuvashe na "partiite" koj go podrzhale kandidatot i realiziranje na nivnite celi,a ne na kandidatot. Tuka ima golema razlika....
NARCIS`
quote:
Originally posted by Pana
Strelec pratis li press na DPMNE i Tripun. Abe ovie se usrale kako golub.Uste od sega kazuvaat deka ke imalo falsifikat.Isti se kako Gvujo,do 19h placese deka imalo falsifikat a vo 20h se veselese deka pobedil. Nema vrska ,nikakov falsifikat ne se sprema ,samo Tripun nema da bide gradonacalnik. Malku se salea so covekot, kolku da vleze u film.Koj mu e kriv koga e tapoglav kako ...
Zosto Penov ne pisa pismena izjava do izbornata komisija deka se oficijalno se otakzuva od trkata za gradonacalnik???Neli koa stanuva gradonacalnik se potpisuva izjava deka jas drn drn i nataka.. Nesto se muti,daj boze da gresam ke vidime na 10ti so ke se sluci.
Strelec
quote:
Originally posted by NARCIS`
Zosto Penov ne pisa pismena izjava do izbornata komisija deka se oficijalno se otakzuva od trkata za gradonacalnik???
Од Државната изборна комисија имаше толкување дека таква пишана изјава ништо не значи и дека согласно законот, изборите мора да се спроведат до крај! beaver hunter, во право си за партиите... Меѓутоа и таму имало многу несогласувања, па тешко е да се дефинира некаков партиски став. Верувам дека ќе ве интересира кој за што бил, па ќе ви го кажам тоа што го знам... Иако имам оскудни информации... Во СДСМ за откажување од понатамошната трка ’најгласни’ биле Шеќеринска, Никола Поповски, Ацо Ѓурчески... Од друга страна, за продолжување на битката и да не се истакне бело знаме биле повеќемина од присутните, а највоинствени биле Кондарко, Ќуркчиев, спикерот Јордановски, Макрадули, Лазо Китановски... Не успеав да разберам каков став имале Илинка Митрева и Тито Петковски... А ме интересира!:) Во ЛДП имало исто така повеќе кандидати кои што сугерирале Пенов да продолжи, а меѓу оние ретките кои што му дале поддршка на Пенов за да се откаже од трката биле Манасиевски, Лилјана Поповска, Шапуриќ, Ангелка Пеева-Лауренчиќ...
mako Penov verojatno naskoro ke ja napustit i partijata i ke si ima sreken penzionerski zhivot.
concrete Slusam Trifun i nego mu kupil nekakov imot na Jamajka!!!!!
DonVito amerika e vmesana vo vakvi raboti :)
Pana
quote:
па ќе ви го кажам тоа што го знам...
Nesto znaes Strelec ama glavnoto ne go znaes! Posle otkazuvanjeto na Penov "deckite" od VMRO-DPMNE dotrcaa sokirani vo stabot na Penov za da molat da ne se otkazuva.Tie imale namera uste da go muzat Tripun za podrska vo vtoriot krug. Da e pameten Tripun kako sto ne e, treba vecno da mu e blagodaren na Penov zasto ovaa bagrava od DPMNE ke go sogolea do koza. Ova ti go kazuvam zasto licno bev prisaten koga dotrcaa Xxxxxx Xxxxxx i Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx(go pravam so x ova od opravdani pricini,ne sum tolku ne fer) vo stabot kaj Penov. Moze nekoj da ne veruva toa si e negov problem no se kolnam deka e vistina. Ne e moment(bidejki ocigledno ovie od stabot na Tripun i DPMNE)gi citaat ovie raboti inaku Pana ke vi kaze uste mnogu interesni raboti. No,definitivno,Tripun vo nedela nema da bide gradonacalnik,mu se svigalo toa na nekogo ili ne!
lav
quote:
Originally posted by OooOo
Penov ja svati porakata od Skopjani ama Pana ne ja svatil ushte. Dobro ima vreme ... mlad e ...
Се согласувам оти има време ...се однесува исклучиво на колегата пана .....АМА САМО 5 дни сметајќи од денес ....и ништо повеќе...нели ???
Pana E lavu,lavu,na tie godini uste veruvas vo dedo mraz!
lav
quote:
Originally posted by Pana
E lavu,lavu,na tie godini uste veruvas vo dedo mraz!
Можеби сум и наивен ...нели. НО ТОА Е И ТУКА НЕ МОЖЕ НИШТО ДА СЕ НАПРАВИ ПОВЕЌЕ пс Кога бев помал им верував мноооогу на „чичковците„ слични како овој кој го нарекоа дека бил со ВЕЧЕРЕН КУРС ЗА ПРОПАГАНДА , ама пред 15-сетина години си реков ГЛАСНО и ЈАСНО : BASTA(РДИ) ДОСТА БЕШЕ , разбира се.....нели??? И БИ ТАКА почитуван кољега пана се до ден денешен.
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
Nesto znaes Strelec ama glavnoto ne go znaes! Posle otkazuvanjeto na Penov "deckite" od VMRO-DPMNE dotrcaa sokirani vo stabot na Penov za da molat da ne se otkazuva.Tie imale namera uste da go muzat Tripun za podrska vo vtoriot krug. Da e pameten Tripun kako sto ne e, treba vecno da mu e blagodaren na Penov zasto ovaa bagrava od DPMNE ke go sogolea do koza. Ova ti go kazuvam zasto licno bev prisaten koga dotrcaa Xxxxxx Xxxxxx i Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx(go pravam so x ova od opravdani pricini,ne sum tolku ne fer) vo stabot kaj Penov. Moze nekoj da ne veruva toa si e negov problem no se kolnam deka e vistina. Ne e moment(bidejki ocigledno ovie od stabot na Tripun i DPMNE)gi citaat ovie raboti inaku Pana ke vi kaze uste mnogu interesni raboti. No,definitivno,Tripun vo nedela nema da bide gradonacalnik,mu se svigalo toa na nekogo ili ne!
AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA AHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHA Mene Xyyyyyy Xyyyyyyyz obratno mi kazha, ama nego povekje mu veruvam , poshto te fativ na najmalku 10 pati kako lazhesh i iznesuvash nevistini ;)
Inkognito No,definitivno,Tripun vo nedela nema da bide gradonacalnik,mu se svigalo toa na nekogo ili ne! -------------------------------------------------------------------------------- E aj sea de ... socijal demokratija u pm ..
Pana
quote:
poshto te fativ
Vikaat:"koj go drzi toj go znae".Ke si doznaes i ti vo nedela koj te lazel akoj ne!
Strelec A ti vo nedela dojdi povtorno na forumov!
Inkognito Stvarno preteruva ... si ja srami i partijata! :)
OooOo
quote:
Originally posted by Pana
quote:
poshto te fativ
Vikaat:"koj go drzi toj go znae".Ke si doznaes i ti vo nedela koj te lazel akoj ne!
Ako vie vo partijata taka 'partiski se drzhite i se znaete' nemoj toa da go prefrlash na drugi, ne se site kako vas. [;)] Nego neshto drugo me interesira ... izgleda deka ne si vekje ni partiski dobro obavesten ... kako toa Pana seushte tvrdish deka Penov kje bide gradonachalnik a Kondarko vika vaka: "Не гледам причина зошто да се продолжи со тој филм на скриени сценарија. Ние најдемократски му ја честитавме победата на независниот кандидат Трифун Костовски во Скопје и тоа е пример за демократско однесување, како треба да си подадеме рака и да продолжиме понатаму, тоа е во интерес на Република Македонија. Не вреди да се демантираат ваквите работи, ако тие мислат така, тогаш тоа е нивни проблем. Честитката ја упативме до оној што оствари подобар резултат во Скопје и тоа е вистинскиот начин како треба да се однесуваме. Пораката е јасна, а како ќе се обратиме до нашето членство, тоа е политички ставви. Ваков е одговорот на портпаролот на СДСМ, Борис Кондарко, на обвинувањата на Изборниот штаб на Костовски, дека владејачката коалиција подготвува сценарио за да пропаднат изборите во Скопје. Daj usoglasete gi partiskite izjavi ... ko muvi bez glava izgledate vaka ;)
KoPiLe
quote:
Originally posted by Pana
Nema vrska ,nikakov falsifikat ne se sprema ,samo Tripun nema da bide gradonacalnik. Malku se salea so covekot, kolku da vleze u film.Koj mu e kriv koga e tapoglav kako ...
Trifun Kostovski ako ne bidi grdonacalnik mozno e po edna interesna formula ...penov se povlekuva od trkata ...site mislat deka trifun ke pobedi ...i ako ne izlezat dovolen broj na glasaci iako penov navodno ne ucestvuva vo trkata za gradonacalnik togash sleduva ...ponishtuvanje na izborot za gradonacalnik ...i sledni izbori ..na koi penov i trifun nema da mozat da se kandidiraat nego ke treba drugi dvajca od istite partii od koi bile ...trifun kako nezavisen ..i na mestoto od penov pozicionite partii da predlozat drug..gnasno i podlo neshto koe shto ima uspeano na studentski izbori..ali vo sekoj slucaj do kolku se sluci i neshto slicno ke izgubi samo Mk...
Strelec
quote:
Originally posted by KoPiLe
...i ako ne izlezat dovolen broj na glasaci ...sleduva ...ponishtuvanje na izborot za gradonacalnik ... ..gnasno i podlo...
Ова правило воопшто не важи за втор круг, така да квалификациите за гнасно и подло врати си ги во џеб!
KoPiLe
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by KoPiLe
...i ako ne izlezat dovolen broj na glasaci ...sleduva ...ponishtuvanje na izborot za gradonacalnik ... ..gnasno i podlo...
Ова правило воопшто не важи за втор круг, така да квалификациите за гнасно и подло врати си ги во џеб!
ne gi vrajkam ...ke si stojat kako takvi se dodeka ne pominat izborite ..posle mozi kaj shto saka da odat [:D]
lav
quote:
"Не гледам причина зошто да се продолжи со тој филм на скриени сценарија. Ние најдемократски му ја честитавме победата на независниот кандидат Трифун Костовски во Скопје и тоа е пример за демократско однесување, како треба да си подадеме рака и да продолжиме понатаму, тоа е во интерес на Република Македонија. Не вреди да се демантираат ваквите работи, ако тие мислат така, тогаш тоа е нивни проблем. Честитката ја упативме до оној што оствари подобар резултат во Скопје и тоа е вистинскиот начин како треба да се однесуваме. Пораката е јасна, а како ќе се обратиме до нашето членство, тоа е политички ставви. Ваков е одговорот на портпаролот на СДСМ, Борис Кондарко, на обвинувањата на Изборниот штаб на Костовски, дека владејачката коалиција подготвува сценарио за да пропаднат изборите во Скопје.
Сето ова е точно , само е ПРЕДОЦНА ИСКАЖАНО дури и за Балкански услови...нели?
Strelec Некои го прават тоа ПРЕДОЦНА, а други НИКОГАШ... читам со Стразбур се закануваат... Направете разлика! нели?
ViennaBoy
quote:
Originally posted by Strelec
Тоа правило не важи за втор круг!
Zosto togas velat deka ako ne izlezat dovolno broj na glasaci ke se ponisti izborot za gradonacalnik? Mislam deka taka procitav i vo eden vesnik pred den dva
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Некои го прават тоа ПРЕДОЦНА, а други НИКОГАШ... читам со Стразбур се закануваат... Направете разлика! нели?
Велат оти СЕКОЈ СИ СЕ ЧЕША ТАМУ КАДЕ ШТО ГО СВРБИ(ЈАДЕ) ...нели? Дури има и друга верзија која вели: СЕКОЈ СИ БРКА МУВАТА ОД СВОЈАТА КАПА ...нели колега?
Strelec Не секој... Некој има доблест да го направи тоа што го направил, а друг никако не може да се помири со пораз... Па затоа и ќе го чеша и ќе го сврби... и муви ќе брка!:) Веќе ти реков да направиш разлика, нели?:)
dejan koi bi trebalo da pobedi sega? slusam deka penov ima nekoi trikovi ili taka nesto, za narodot da glasa za on deka im e zhal???
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Не секој... Некој има доблест да го направи тоа што го направил, а друг никако не може да се помири со пораз... Па затоа и ќе го чеша и ќе го сврби... и муви ќе брка!:) Веќе ти реков да направиш разлика, нели?:)
Ако те разбрав добро колега.... кажуваш дека тука има некој со мувата на капата која ете не си ја брка ???