sekoi ftor den ima pozhar negde!!
sekoi ftor den ima pozhar negde!!
dejan sto e ova?? sekoi den 'pozhar tamu, tamu...' posebno vo skopje! dali nekoi namerno go pravi ova sve?? sto se slucuva?! Нова огнена стихија во зграда во скопската населба 11 Октомври Изгореа подрумите, се спасија становите Пожарот бил бргу локализиран и на тој начин се избегнало ширењето на огнената стихија во становите од петкатната зграда Горан АДАМОВСКИ Во пожарот што вчераутро избувна во зградата број 3 на улицата "Михаил Чаковви, во скопската населба 11 Октомври, изгореа подрумските простории во вториот влез. Поради недостиг на кислород, на болки се пожалило 22-годишно момче. Пожарот бил бргу локализиран и на тој начин било избегнато ширење на огнената стихија во становите од петкатната зграда. Полицијата засега не ги знае причините за настанувањето на овој најнов пожар во населбата, но дознаваме дека станува збор за подметнување. Пожарот избил еден час по полноќ во подрумите во вториот влез. Станарите од горните катови го забележале и веднаш повикале противпожарна единица. Пожарникарите пристигнале за помалку од десет минути, а за тоа време во зградата се одвивала драма. Исплашените станари во пижами и влечки се симнувале по скалите, плашејќи се да не го доживеат истото што и нивните соседи од зградата А4, во која катастрофалниот пожар однесе четири животи. "Момчето кое ги будеше сите соседи се пожали на труење. Благодарност и на пожарникарите што дојдоа бргу и спречија вистинска катастрофааи, вели Трпе Цоканов, кој живее на петти кат . Ниту еден стан не е опожарен. "Среќа во несреќа е што е така. Јас сум тука на приземјето. Мојот стан прв ќе гореше. Нў спасија пожарникарите и соседот Мики Јовановски - Џафер, кој во подрумот имаше поставено штици, па на тој начин пожарот не можел да се шири со голема брзинааи, вели Весла Ситновска. Повредениот Дејан Бошковиќ бил пренесен во Клиничкиот центар и е во добра здравствена состојба. Противпожарната единица интервенирала со шест возила. Скопската полиција изврши увид и работи на откривањето на причините. Неофицијално дознаваме дека станува збор за подметнување. Имено, катанците од подрумските простории каде што изби пожарот биле искршени. Станарите од зградата се сомневаат дека пожарот е дело на локалните наркозависници, кои подрумите ги користат за сеанси.
lav
quote:
Originally posted by dejan
sto e ova?? sekoi den 'pozhar tamu, tamu...' posebno vo skopje! dali nekoi namerno go pravi ova sve?? sto se slucuva?! Нова огнена стихија во зграда во скопската населба 11 Октомври Изгореа подрумите, се спасија становите Пожарот бил бргу локализиран и на тој начин се избегнало ширењето на огнената стихија во становите од петкатната зграда Горан АДАМОВСКИ Во пожарот што вчераутро избувна во зградата број 3 на улицата "Михаил Чаковви, во скопската населба 11 Октомври, изгореа подрумските простории во вториот влез. Поради недостиг на кислород, на болки се пожалило 22-годишно момче. Пожарот бил бргу локализиран и на тој начин било избегнато ширење на огнената стихија во становите од петкатната зграда. Полицијата засега не ги знае причините за настанувањето на овој најнов пожар во населбата, но дознаваме дека станува збор за подметнување. Пожарот избил еден час по полноќ во подрумите во вториот влез. Станарите од горните катови го забележале и веднаш повикале противпожарна единица. Пожарникарите пристигнале за помалку од десет минути, а за тоа време во зградата се одвивала драма. Исплашените станари во пижами и влечки се симнувале по скалите, плашејќи се да не го доживеат истото што и нивните соседи од зградата А4, во која катастрофалниот пожар однесе четири животи. "Момчето кое ги будеше сите соседи се пожали на труење. Благодарност и на пожарникарите што дојдоа бргу и спречија вистинска катастрофааи, вели Трпе Цоканов, кој живее на петти кат . Ниту еден стан не е опожарен. "Среќа во несреќа е што е така. Јас сум тука на приземјето. Мојот стан прв ќе гореше. Нў спасија пожарникарите и соседот Мики Јовановски - Џафер, кој во подрумот имаше поставено штици, па на тој начин пожарот не можел да се шири со голема брзинааи, вели Весла Ситновска. Повредениот Дејан Бошковиќ бил пренесен во Клиничкиот центар и е во добра здравствена состојба. Противпожарната единица интервенирала со шест возила. Скопската полиција изврши увид и работи на откривањето на причините. Неофицијално дознаваме дека станува збор за подметнување. Имено, катанците од подрумските простории каде што изби пожарот биле искршени. Станарите од зградата се сомневаат дека пожарот е дело на локалните наркозависници, кои подрумите ги користат за сеанси.
Според мое мислење сето ова е делумно и резултат од ИСПРЕВРТЕНИТЕ во последната деценија вредносни и морални норми , познати и признати во секое цивилизирано општество во светот...и како резултат на ептен ДООООЛГАТА , а сеуште НЕзавршена (и неуспешна според мене) „транзиција„ на државата Македонија или попозната како FYROM ширум светот. Резултатите од ова неповолно дејание , ќе се чуствува и гледа (дури и од авион) во децениите кои ни следат , во кои ќе може да се покаже (НЕ)успехот на некојпат популарно виканата и често (зло)употребуваната од сите медиуми „мудра„ политика на власта која ја „водеше„ државата (некои дури и мислат оти ја враќаше наназад).
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...попозната како FYROM ширум светот. ...„мудра„ политика на власта која ја „водеше„ државата...
Aham... Konechno stanuva jasno zoshto ima pozhari vo Makedonija...:) Da ne bevme FYROM, kje nemashe nitu pozhari!:))) Dali da: 1. Se smeam? 2. Da placham? Mi idat chuvstva za dvete raboti!?:)))
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
...попозната како FYROM ширум светот. ...„мудра„ политика на власта која ја „водеше„ државата...
Aham... Konechno stanuva jasno zoshto ima pozhari vo Makedonija...:) Da ne bevme FYROM, kje nemashe nitu pozhari!:))) Dali da: 1. Se smeam? 2. Da placham? Mi idat chuvstva za dvete raboti!?:)))
Иако зборовите се извадени од контекст и како такви ја посочуваат погрешната страна на искажаното од мене сепак ќе ти го кажам само ова: ИЗБОРОТ Е ЕДЕН , и само твој...нели?
Strelec
quote:
Originally posted by lav
ИЗБОРОТ Е ЕДЕН , и само твој...нели?
Така е... И јас избрав ДА СЕ СМЕАМ!:) Нели?
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
ИЗБОРОТ Е ЕДЕН , и само твој...нели?
Така е... И јас избрав ДА СЕ СМЕАМ!:) Нели?
Кога ќе престанеш да се смееш , ако не ти е тешко јави ни...нели? Само за да знаеме....
intel
quote:
Originally posted by lav Кога ќе престанеш да се смееш , ако не ти е тешко јави ни...нели? Само за да знаеме....
Зш бе.Сакаш да знаеш кога ќе почнеме да те плачеме. Јас те жаљам брат веќе со години.