Gradonacalnik na Dolneni- Karisic ili Osmani?
Gradonacalnik na Dolneni- Karisic ili Osmani?
Great_Macedonian Нов пресврт во изборите за градоначалник во Долнени Сега Каришиќ води со два гласа пред Османи Од штабот на ДУИ најавија жалба до Врховниот суд Општинската зграда во Долнени Општинската изборна комисија од Долнени ја разгледа и усвои жалбата на кандидатот за градоначалник од коалицијата "За Македонија заедно" Изудин Каришиќ за прегласувањето во вториот круг во селото Секирци. Петте гласачки ливчиња, кои избирачкиот одбор ги прогласи за важечки и кои му беа припишани на контото на неговиот противкандидат Африм Османи од ДУИ, Општинската изборна комисија ги прогласи за неважечки, бидејќи, како што дознаваме, на нив биле заокружени имињата на двајцата кандидати. Завчера, целокупниот гласачки материјал од гласачкото место во Секирици беше доставен до Општинската изборна комисија,која ги прегледа сите ливчиња и утврди дека од 184 гласачи,178 го дале гласот за Каришиќ, а 6 ливчиња биле неважечки, што значи дека Изудин Каришиќ сега има вкупно 3.842 гласа, а Африм Османи 3.840.Во извештајот од Избирачкиот одбор од тоа гласачко место, претходно резултатот беше 178 спрема 5 во полза на Каришиќ, со што во вкупниот резултат Африм Османи однесе победа во Долнени со само три гласа повеќе. Со дозвола на Државната изборна комисија, разгледувањето на жалбата и гласачкиот материјал од безбедносни причини беше во зградата на Општинскиот суд во Прилеп. На ваквата одлука на Општинската изборна комисија веднаш реагираа од ДУИ, кои најавија жалба до Врховниот суд. (Д.Т.)
dejan citav deka toi od DUI pobedi za 1 glas, glupost. fuck dui, neka crknat site koi se od taa partija. ne e ni vazno dali SDSM ke pobedi tamu, deka ako SDSM ke pobedi, isto ti e kako DUI da pobedilo tamu, neli oni se vo koalicija.
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
...fuck dui, neka crknat site koi se od taa partija...
dejan... ova pochesto ti se sluchuva vo posledno vreme... Bidi vnimatelen i vozdrzhi se od vakvi izjavi!
Great_Macedonian ne e isto dejan, ne e.
dejan moze ne e isto....ama sum cital deka toi gradonacalnik na blace, ne e albanec, makedonec e mislam, ama albancite i toi makedonecot (mislam od SDSM, no surprise) imale dogovor, oni ke glasat za nego, samo ako ke im 'popusti' na albancite tamu vo blace, deka oni primat sve od kosovo....neznam
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
moze ne e isto....ama sum cital deka toi gradonacalnik na blace, ne e albanec, makedonec e mislam, ama albancite i toi makedonecot (mislam od SDSM, no surprise) imale dogovor, oni ke glasat za nego, samo ako ke im 'popusti' na albancite tamu vo blace, deka oni primat sve od kosovo....neznam
Ne e Blace, tuku Cucer-Sandevo... I tamu izgubi kandidatot na SDSM, a dobi toj shto se dogovoril so Albancite da mozat tie da ja kontroliraat granicata nakaj Kosovo!
dejan ako e taka, togas ne se vleguva vo EU so takov gradonacalnik, i so partija kako DUI.
Strelec
quote:
Originally posted by dejan
ako e taka, togas ne se vleguva vo EU so takov gradonacalnik, i so partija kako DUI.
A zoshto DUI?:) Ako se Albanci mora da se DUI?:)
dejan zosto DUI? kako sto znam, oni bile protiv makedonija pret 4 godina, togas celta im bese 'golema albanija' i sega celta im e 'golema albanija', plus albanizacija na makedonija, da gi snema makedoncite od zapadna makedonija, toa im e celta, isto da menuvat iminja, kako popova shapka.
Strelec A shto e so ostanatite albanski partii? Vo toj del na Skopje (Cucer-Sandevo), DPA na primer ima mnogu povekje simpatizeri otkolku DUI... Znachi, prashanjeto mi beshe... Navistina li mislish deka ednite se podobri od drugite? Ili poinaku prashano, deka ednite se poloshi od drugite?
dejan neznam mnogu za DPA, neznam kolku od niv trebat da odat vo hag ili vo nekoi zatvor, ama gi gledam so isti oci kako DUI. edno e edna partija na nekoje malcinstvo da bara nekoi prava, na primer toa malcinstvo da bide vlkuceno vo policijata, a drugo e da baras da se smeni znameto, himnata i simbolite na makedonija, taa partija ne misli na interesite na makedoncite, na albancite mislat, treba da mislat na site.
Great_Macedonian Quote Dejan Vojvoda: zosto DUI? kako sto znam, oni bile protiv makedonija pret 4 godina, togas celta im bese 'golema albanija' i sega celta im e 'golema albanija', plus albanizacija na makedonija, da gi snema makedoncite od zapadna makedonija, toa im e celta, isto da menuvat iminja, kako popova shapka. ------------------------------------------------------------- Da dejan togas celta im bese golema albanija.. koga vidoa deka toa nee mozno, sega celta im a Albanska Makedonija.. na toa rabotat, i na sekoe popustanje na bucko i branko UCK e se poblizu do nejzinata cel, sto e "MAKEDONIJA NA ALBANCITE". Za DPA da ti kazam Dejan, imat i vo niv bivsi UCKi.. 'leka' e vo DPA, odgovoren za eden golem masakar vrz makedonskite odbranbeni sili... dejan, Leka slobodno se seta niz Tetovo, duri mu ja gledame gadnata faca so taa crna brada na TV redovno.
dejan da, celta sega a albanizacija na makedonija, pa posle golema albanija. i kutrenceto pravi sve za ahmeti. neli leka e gradonacalnik na tetovo? ne e ni cudno on da stane nekoi minister.
Great_Macedonian Golema albanija e son... son sto ne moze da se ostvari poradi EU, plus i poradi lakomskite ambicii na albanskite politicari. Celta im albansko kosov-ostvarena! nezavisno-uste malku. Posle e albanizacija na makedonija. Golema albanija nema da imat zasto albanskite politicari vo kosovo i makedonija povejke si ja sakaat nivnata mojk koja ja imaat vo ovie zemja, ne sakaat da bidat vojnici poslusni na tirana.
dejan DUI treba da se unisti, stvarno, poveke vreme sto se vo makedonija, tolku poveke problemi ke imame so tie dzubrinja. „Со оружје не натераа да ги потпишеме записниците“ Тројца членови на избирачкиот одбор во скопско Батинци, општината Студеничани, тврдат дека во неделата на 10 април на гласачкото место влегле вооружени лица и ги наполниле кутиите во корист на кандидатот за градоначалник од ДУИ, Аљудин Зекири. Амет Исмаили, Ибрахим Алиу и Реџеп Муаремовски потпишале изјави што ги завериле на нотар и во кои велат дека под оружена закана биле принудени да ги потпишат записниците од гласањето. Уште четворица граѓани потпишале изјави, исто така заверени на нотар, во кои тврдат дека на истото избирачко место не можеле да гласаат затоа што на избирачките списоци веќе биле заокружени нивните имиња. Станува збор за жителите Таљат Бафтијари, Авди Седула, Арслан Арслановски и Амзи Мухарем. И покрај ова, општинската изборна комисија за Студеничани ги одбила жалбите поднесени од изборниот штаб на кандидатот на коалицијата ДПА-ПДП, Демир Амети. Во изјавите на еден од членовите на избирачкото место стои следново: „Бев присутен на избирачкото место број 2.349 во Батинци кога околу 18 часот влегоа непознати лица. Тие имаа избирачки ливчиња и ги ставија во кутијата. Јас се спротивставив, но групата ми се закани и ми нареди да молчам. Под присила ме натераа да го потпишам записникот од гласањето. Изјавата ја давам при чиста совест и здрав разум и своерачно ја потпишувам“. Слична е содржината и на изјавите потпишани од Амет Исмаили и од Реџеп Муаремовски. Четворицата граѓани, пак, во своите нотарски заверени изјави тврдат дека не биле на гласање, а сепак нивните имиња биле заокружени во избирачките списоци. Демир Амети, кандидатот на коалицијата ДПА-ПДП, вчера изјави дека е разочаран од „изборниот фалсификат и од неможноста правдата да излезе на виделина“. - Загубив за 220 гласа. Најодговорно тврдам дека станува збор за класичен грабеж на гласовите. За жал, ние не можевме да го спречиме тоа бидејќи требаше да има војна и да паднат жртви на избирачките места. Се повлекувам и никогаш повеќе нема да се вклучам во политиката, бидејќи единственото средство за политичка борба е насилството - изјави тој. Тој нагласи дека не може да разбере како и покрај сите приложени докази општинската изборна комисија можела да ги одбие жалбите. Во Државната изборна комисија, пак, велат дека не се надлежни за проблемот. - МВР и Врховниот суд се надлежни за тоа прашање. Ако жалбите се одбиени од општинската изборна комисија, за нив може да решава Врховниот суд - изјави Зоран Таневски, портпарол на ДИК. Во изборниот штаб на Амети велат дека се жалеле и до Врховниот суд, но дека се сомневаат оти тоа ќе помогнело да победат правдата и законите.
KoPiLe
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Нов пресврт во изборите за градоначалник во Долнени Сега Каришиќ води со два гласа пред Османи Од штабот на ДУИ најавија жалба до Врховниот суд Општинската зграда во Долнени Општинската изборна комисија од Долнени ја разгледа и усвои жалбата на кандидатот за градоначалник од коалицијата "За Македонија заедно" Изудин Каришиќ за прегласувањето во вториот круг во селото Секирци. Петте гласачки ливчиња, кои избирачкиот одбор ги прогласи за важечки и кои му беа припишани на контото на неговиот противкандидат Африм Османи од ДУИ, Општинската изборна комисија ги прогласи за неважечки, бидејќи, како што дознаваме, на нив биле заокружени имињата на двајцата кандидати. Завчера, целокупниот гласачки материјал од гласачкото место во Секирици беше доставен до Општинската изборна комисија,која ги прегледа сите ливчиња и утврди дека од 184 гласачи,178 го дале гласот за Каришиќ, а 6 ливчиња биле неважечки, што значи дека Изудин Каришиќ сега има вкупно 3.842 гласа, а Африм Османи 3.840.Во извештајот од Избирачкиот одбор од тоа гласачко место, претходно резултатот беше 178 спрема 5 во полза на Каришиќ, со што во вкупниот резултат Африм Османи однесе победа во Долнени со само три гласа повеќе. Со дозвола на Државната изборна комисија, разгледувањето на жалбата и гласачкиот материјал од безбедносни причини беше во зградата на Општинскиот суд во Прилеп. На ваквата одлука на Општинската изборна комисија веднаш реагираа од ДУИ, кои најавија жалба до Врховниот суд. (Д.Т.)
isto e ...aj pobedile ednite aj drugite ...samo izgleda ne go procita mojot post kade shto kazav deka od koga e makedonija samosotojna (na nekoj nacin) tamu vo taa opshtina se redeni izborite..taka da ..veruvaj me deka ne treba da se zamarash dali e od dui ili dpa ili sdsm ...same shiut every day ...every way[;)]
Great_Macedonian ke se zamaram... zasto vo sdsm seuste ima ostanato barem nekolku makedonci koj si ja sakaat drzavata(mislam), a za vo DUI,site si ja sakaat drzavata, ama onaa od drugata strana, albanija.
KoPiLe
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
ke se zamaram... zasto vo sdsm seuste ima ostanato barem nekolku makedonci koj si ja sakaat drzavata(mislam), a za vo DUI,site si ja sakaat drzavata, ama onaa od drugata strana, albanija.
ok ...sekoj pravo na svoe mislenje.. se najubavo [;)]