Нехуманост држава
Нехуманост држава
dejan http://www.vest.com.mk/default.asp?id=95416&idg=5&idb=1441&rubrika=Revija ova e zhalno! a ako bese od albanski nacionalnost???
angel [:(!] Кој беше тој идиот што пукал во тригодишно дете [:(!] Племето да му се сотре до корен. [:(!] После ова медиумско подсетување на овој случај сигурна сум дека ќе се најде некој кој ќе ги издејствува правата на унесреќеното девојче и на неговото семејство, но за овој случај утеха нема зошто ова е злосторство од ѕвер. Ако вака се барале човекови права се прашувам каде им се очите на оние што треба да гледаат што се случува?
Misirkov Ne bidi sigurna. Odnosno, tipuvaj deka nisto nema da se napravi pri ovaa vlast (i opozicija).
angel
quote:
Originally posted by Misirkov
Ne bidi sigurna. Odnosno, tipuvaj deka nisto nema da se napravi pri ovaa vlast (i opozicija).
A ti bugarski podbucnuvac na nezadovolstvo od vlasta (i opozicijata), odnosno od drzavata, si?
Justinijan некој кој ќе ги издејствува правата на унесреќеното девојче и на неговото семејство Такво нешто не е приоритетна задача. Во моментов, многу поважно е да се издејствуваат правата на злосторниците. Без тие права, нема влез во НАТО. А тоа е она што го посакуваме најмногу од се, нели? Пораката од НАТО е јасна и кажана повеќе од еднаш: “искрено сочувствуваме поради загубените животи и трагедии, но нашата цел мора да ја постигнеме и ништо нема да не одврати од тоа“.[}:)][}:)][}:)] Точка. Нема друго. Take it or leave it. Ние знаеме каде сакаме да одиме, и согласно на тоа, си определуваме која задача ни е поважна.
concrete [quote]Originally posted by Jakov
[quote]Originally posted by dejan Se vrakame na problemot : KOKOSKATA ILI JAJCETO!!!!! Ne e problemot vo toj eden dinar. Maloto devojcence prvo e povredeno na neverojatno zverski nacin,taka da prvo tie sto go napravile toa .t.e. nivnite vodaci sto se sepurat vo vlada i na TV so raznorazni gluposti treba da brcnat vo svoite dlaboki dzepovi i da go resat dozivotno problemot na toa devojce za celiot nejzin zivot. Mislam na materijalniot problem, ona drugoto NIKOJ SO NISTO NE MOZE DA GO NADOKNADI!!! Od druga strana maloto nesrekno devojce ,dobi nekakva medijska sansa , stanuva poznat problem i verojatno ke dobie nekoja pomos. Problemot e vo nebroeniot roj na slucai koi ostanuvaat anonimni vo svojata nesreka,siromastija i ocaj. Kako treto : nemozat vakvite problemi da se resavaat so doniranje eden ili 10 ili 100 denari po mobilen ili neznam kako. Drzavata pribira danoci za takvo nesto: za vistinsko zdravstvo , za vistinsko skolstvo ,za vistinska socijalna politika. Ako nema dovolno , neka se zaprasa zosto: dali ima GOLEMA DANOCNA EVAZIJA ili vsusnost lugjeto, firmite i sl. ni NEMAAT sto da plakaat, zosto BEDNO zivurkaat. Ako e taka neka se prasa taa i site drugi dosegasni VLADI sto vsusnost srabotile....zosto Makedonija dojde na ova deredze na koe se naoga i kolku e toa rezultat na nivnoto nerabotenje, svakanje na svojata rabota kako ALAJBEGOVA SLAMA i zadovoluvanje na LICNITE interesi. A toa nema de se sluci....na zalost na maloto devojcence i mnogute drugi za koi ne ni znaeme!!!!!
Misirkov --------------------------------------------------------------------- A ti bugarski podbucnuvac na nezadovolstvo od vlasta (i opozicijata), odnosno od drzavata, si? --------------------------------------------------------------------- Kakov kretenizam e da etiketiras vaka! Ne sum "bugarski podbucnuvac", naprotiv. Jas samo ti ukazav "metaforicko-statisticki" na neverojatno malata verojatnost neshto da bide napraveno vo slucajot so Dushica od aktuelnata vlast. A i dokolku neshto bide napraveno, toa kje bide bedna zakrpka namesto da e rezultat od sistemska politika. Vo toa e sushtinata na postot na concrete. Shto so drugite Dushici?
dejan На 7 годишниот Шеро Алиев му се потребни 2.000 евра за да преживее 7 годишниот Шеро Алиев од Велес има вродена срцева мана која претставува причина животот на детето да се разликува од оној на неговите другарчиња. Не му дозволуваме да игра затоа што добива тахикардии и грчеви, вели мајка му Јасмина. „Тој неможе да игра како другите деца, понекогаш омодрува“, вели Јасмина Алиева. Според матичниот лекар на Шеро д-р Лилјана Хростова стеснувањето на аортата ќе предизвика зголемен крвен притисок и крвавење во главата, по што може да настане и смрт. Ова го тврдат уште и специјалистите во скопската и клиниката за кардиологија во Софија. „Многу ни е тешко, секој ден мислиме дали ќе можи да го спасиме детето“,вели дедо му на Шеро. Но засега закажаната операција во Софија на 18 мај оваа година е неизвесна за момчето, затоа што неговите родители преживуваат од социјална помош, нивната куќа ја однесе лизгањето на земјиштето на Рамина, а дедо му не може да ја заложи ниту сопствената затоа што е дивоградба. За лекувањето покрај партиципацијата на Фондот за здравство недостигаат уште 2.000 евра, а семејството единствено спас гледа во хуманоста на луѓето. „Ако не го оперираме тогаш кога ни закажаа може да умре“, вели дедо му на Шеро. Момчето е едно од повеќето деца во Велес кое според друштвото за грижа за здраво поколение е жртва на долгогодишното загадување на градот со тешки метали, затоа на Велес му е потребна еко фондација од чии средства ќе се решаваат медицинските проблеми на болните деца.
Jakov 1 300 000 Makedonci sekoj da donira po 1 denar, tpa se 1 300 000 denari ili 21000 evra, sosema dovolno za devojcenceto da gi podmiri svoite potrebi od lekovi. Treba samo ziro smetka i zelba sekoj da donira po samo 1 EDEN DENAR...
dejan moze i sekoi covek, ama medju tie lugje ima i mali deca koi moze nemat 1 denar:p ama dovolno 1 denar....ili 10 denari. ima organizacija vo makedonija za vakvi slucai? kako vrata do vrata da sobirat pari, dali crven krst go pravi toa??
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
moze i sekoi covek, ama medju tie lugje ima i mali deca koi moze nemat 1 denar:p ama dovolno 1 denar....ili 10 denari. ima organizacija vo makedonija za vakvi slucai? kako vrata do vrata da sobirat pari, dali crven krst go pravi toa??
Mesto malite deca koi nemozat da dadat po 1 denar i siromasnite eve moze site makedonci vo stranstvo sto ziveat vo svoite crkvi da dadat po 1 dolar,evro, funta zavisi koj kade i ke se soberat super sredstva da i se pomogne ne samo na nea i na drugi. Ne treba ni crven krst nikoj, samo ziro smetka.
dejan vo pravo si! tolku makedonci ima vo avstralija, crkvite da organizirat nesto, nekoi den, site makedonci po 5-10, devojceto ke ima nadez! isto so shero od veles i drugite deca.
dejan ej sto e slucajot so devojceto? citav deka treba pak vo germanija da odi, pa nesto citav deka dobra e, ili nesto? neznam, stvarno mislam treba nesto itno da se napravi, mnogu e zhalno toa, ne go procitav celiot tekst, ama dovolno. sakam da pomognam nesto....neznam kade da se javam vo avstralija....ovie denovi ke probram da se javam na toi glaven makedonski vesnik vo melburn, barem oni tamu da napravat nesto, da napisat vo novinata. nemoze samo da se ostavi ova taka, ako drzhavata ic ne i e gajle za svoi narod, barem na drugi makedonci vo dijasporata treba da im bide gajle.
concrete Sto se slucuva so devojcenceto , ima li nekoj nekoja informacija???????
трендафил Девојчето, за жал, е повредено во наводна борба за човекови права. Тие што тоа го сторија, се изборија за правото да повредуваат, убиваат, протеруваат, палат куќи... Наместо за тоа да бидат казнети, се наградуваат. Колку повеќе човеци (луѓе) ќе убијат во борба за човекови права, толку повеќе права (привилегии) добиваат. Се надевам дека не е проблем власта да ги превземе трошоците за лечење. За тоа може да ги исползува парите што ги има заштедено со тоа што не исплаќа К-15 по 15 септември на државните службеници на пример. Пари што тие што „крадеа“ ги користеа за тоа за што се наменети (регрес за годишен одмор), а сега кога не се „краде“ никаде ги нема. Ако државата не е способна да ги заштити граѓаните, треба барем да ги обештети. Дали Арачиновци само палат куќи на Македонци, а не не убиваат затоа што во тоа ги спречува државата или затоа што во моментов така им е кеиф? Не велам дека власта нема ништо направено. На пример владата си купи нов авион, откако со стариот го испрати Борис Трајковски на оној свет.
Strelec трендафил... Дефинитивно не сум сретнал друг човек да покажува толку интенција да злоупотребува повредени, болни и мртви лица при водење на политичка пропаганда!
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
трендафил... Дефинитивно не сум сретнал друг човек да покажува толку интенција да злоупотребува повредени, болни и мртви лица при водење на политичка пропаганда!
Што не е точно во тоа што го имам напишано? Не е моја вина што убијците се во власта и што во Македонија се случуваат морбидни работи. А ако мислиш на тоа што пишував дека Пенов треба да одговара за убиството на Наташа Кметовска на настан во негова организација, моето мислење изгледа го прифати и мнозинството скопјани на локалните избори. Ако тој си поднесеше оставка, некој друг од владеечката коалиција ќе имаше можност да ги добие изборите. Да е партијата што ја застапуваш нормална, би ми била благодарна што и укажувам на грешките што ги прави. И го прифаќам мислењето на СДСМ дека е виновна таа партија од чии редови е премиерот. Иако изгледа тоа го мислат само кога не се на власт. Јас сум во предност затоа што никогаш не сум на власт, па не морам да го менувам мислењето.
Strelec Не мислам на Наташа Кметовска, туку на сите твои (неколку десетици) примери. Во последниов пример, едно девојче што беше повредено во војната 2001 година (и апелите да му се помогне) ти го поврза со неисплата на К-15 и други работи!? Многу нехуман пристап!
dejan makedonci vo makedonija da i pomognete na dushica! http://www.vest.com.mk/
concrete Strelec , sto si tolku preosetliv , trendafil mozebi malku hiperbolizira, no toa se sveduva na potrebata da se otide vo druga edna krajnost , za da klatnoto prethodno izmesteno od ramnoteza , kolku tolku se vrati vo normala. Nikade nema da se stigne , ako postojano se brca glavata vo pesok ,duri i koga e rozovo oboen i bogato zasekeren. Ubava e amerikanskata koncepcija : razmisluvaj i odnesuvaj se pozitivno, ama za nivnite propagan celi i "banjanje" na vasite mozoci tamu, koga e vistinskiot interes tie se tvrdi i bezmilosni do besvest. ne za dzabe intenzivno gi proucuvaat i primenuvaat fasistickite metodi , koi italjanite i germancite samo gi zagatnaa , kako i mnogu drugi raboti vo istorijata pred toa!!!!! Fakt e deka ova albancive sto postojano se prodavaat ( kako i srbite) za nekakvi luge od zbor i cest, ne ja zavlekoa rakata vo svoite dlaboki dzebovi kako pravi dzentlmeni i da go resat sekoj problem na maloto devojcence, ako ne drugo kako dobra prilika za pozitivna demagogija, sepak tie ostanuvaat na prizemnoto potpaluvanje na kukji,razbojnistva i sverc na droga. ( Mislam na toa "vodacite", obicnite albanci verojatno mozat samo da ni se pridruzat za da sobirame po 10 denari........
трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Не мислам на Наташа Кметовска, туку на сите твои (неколку десетици) примери. Во последниов пример, едно девојче што беше повредено во војната 2001 година (и апелите да му се помогне) ти го поврза со неисплата на К-15 и други работи!? Многу нехуман пристап!
Сметам дека посебно во вакви случаи државата треба да се однесува одговорно кон своите граѓани. Неисплатениот К-15 го спомнав само како еден од можните извори од кои може да се финансира лечењето на малата Душица. Мислам дека владата има финансиска сила да го исплати нејзиното лечење, а не да ги троши нашите пари заедно со тие што посеаја зло низ целата држава. Посебно ако се случи државата да им исплаќа надоместоци на убијците што за да дојдат на власт пукаа и во деца. Иначе се согласувам дека во ситуација кога не функционира државата, народот треба да ги земе работите во свои раце. И во овој случај, па да и помогне на Душица колку толку да го нормализира својот живот. А зошто и да не одговараат тие што пукаат во деца?
lav
quote:
Originally posted by трендафил
quote:
Originally posted by Strelec
Не мислам на Наташа Кметовска, туку на сите твои (неколку десетици) примери. Во последниов пример, едно девојче што беше повредено во војната 2001 година (и апелите да му се помогне) ти го поврза со неисплата на К-15 и други работи!? Многу нехуман пристап!
Сметам дека посебно во вакви случаи државата треба да се однесува одговорно кон своите граѓани. Неисплатениот К-15 го спомнав само како еден од можните извори од кои може да се финансира лечењето на малата Душица. Мислам дека владата има финансиска сила да го исплати нејзиното лечење, а не да ги троши нашите пари заедно со тие што посеаја зло низ целата држава. Посебно ако се случи државата да им исплаќа надоместоци на убијците што за да дојдат на власт пукаа и во деца. Иначе се согласувам дека во ситуација кога не функционира државата, народот треба да ги земе работите во свои раце. И во овој случај, па да и помогне на Душица колку толку да го нормализира својот живот. А зошто и да не одговараат тие што пукаат во деца?
Само затоа што ако тоа го побараат главните во владата чиј симпатизер е колегата Strelec , оти таа ќе го загуби мнозинството со кое „владее„ во Парламентот , а за кредибилитетот нејзин е се јасно како бел ден ...односно како стои ....тоа се виде на последниве избори. Но ако мислат дека не е така како што Јас кажувам , има еден проверен начин тоа да го тоа осознаат веднаш .....со распишувањее на ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ и тоа ВЕДНАШ.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...со распишувањее на ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ и тоа ВЕДНАШ.
Хахахха!:))) лавче!:))) You wish, лавче!:)
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
...со распишувањее на ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ и тоа ВЕДНАШ.
Хахахха!:))) лавче!:))) You wish, лавче!:)
Za devojcence so iskinat stomak se zboruva gospodo, ako voopsto imate pretstava sto e toa....Strelec moze samo da banira , ama ako vaka prodolzite, da se kikotite, nekomu moze da mu padne na pamet pod Contract da ve stavi, a toa e mnogu neprijatna rabota!!!!!
KoPiLe
quote:
Originally posted by dejan
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=95416&idg=5&idb=1441&rubrika=Revija ova e zhalno! a ako bese od albanski nacionalnost???
dejan ...nema vrska od koja nacionalnost e ...shteta e shto veke se slucilo takvo neshto i se bara nacinot da se pomogni ..da beshe od albanska nacionalnost do sega mozi i veke ke go reshea ...ke soberea pari poveke albanski familii i kraj ...ama toa e..za da ne dojdi zmijata da te kasni treba da i go najdish duvloto kade i e i pred da trgni da i ja skinish glavata...
Jakov Eve konecno ziro smetka i nacin kako da i se pomogne na Dusica, za onie koi ne se od Makedonija, a sakaat da pomognat moze i da se kontaktira vo bankata za da se vidi kako da se pratat sredstva. Ima i mobilen broj za doniranje. Se nadevam deka temava ke go postigne konecno svojot vistinski efekt. [img]http://www.vest.com.mk/images/{9F9397BA-6509-4B0A-9055-DF66CDBCC593}_dusica.jpg[/img]
dejan eve drzhavata dava nesto, po dobro bi bilo da i pomognat na dushica isto. ЗА ЖРТВИТЕ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО Политичарките донесоа храна и вапсани јајца Децата и жените-жртви на семејно насилство, згрижени во засолништето "Шелтер" вчера за Велигден, добија помош во храна, облека и вапсани јајца како подарок од домашните политичарки. Вицепремиерката Радмила Шекеринска донираше неколку пакети со храна, сокови, млеко, училиштен прибор, ранци, облека и голема велигденска торта. Кабинетот на претседателот Бранко Црвенковски ги израдува децата со чоколади, играчки и со вапсани јајца. Генералниот секретар на Владата Снежана Стаменковиќ за жените и за децата од засолништето донесе храна за празничната трпеза од ресторанот на Владата. Во акцијата се вклучија и жените од кабинетот на премиерот Владо Бучковски и членките на ЛДП, а донација најавил и украинскиот амбасадор. - Досега вообичаено ни помагаа странски донатори и организации. Ова е пример како треба да соработуваат невладиниот сектор и Владата. Многу сме им благодарни на сите што им подарија среќа и љубов и помогнаа децата да веруваат дека има ново утре и за нив - вели Даниела Дабеска, претседателка на "Шелтер".
lav
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by lav
...со распишувањее на ВОНРЕДНИ ИЗБОРИ и тоа ВЕДНАШ.
Хахахха!:))) лавче!:))) You wish, лавче!:)
Смешно ти е многу ....колега Стрелец , а???? Многу е смешно во последно време на некои си луѓе , иако во стварноста е МНОГУ ТАЖНО , но кој не видел и не осетил на сопствена кожа може дури и да си се смее ...но велат ГОРНИОТ ГЛЕДА и ВРАЌА ...секако на најмилото и кога најмалку очекуваат. пс Ете некои велат дека од судбината не се бегало колега Стрелец ...оти кај и да е само уште една година има за да конечно ги положат сметките ....овие твоиве љубимци ....кои не сакаат да видат како „стојат„ кај Народот Македонски т.е. пред избирачите во Македонија. ппс Кој последен се смее најслатко се смее.....вели народната мудрост ....нели колега Стрелец ????
Strelec Лавче... Батали денес политика!:) Велигден е, Лавче... Пушти дома музика и сакај ги сите денес... И комуњарчињата и бугарчињата!:) Без омрази, Лавче... Таков е денот!:)
lav
quote:
Originally posted by Strelec
Лавче... Батали денес политика!:) Велигден е, Лавче... Пушти дома музика и сакај ги сите денес... И комуњарчињата и бугарчињата!:) Без омрази, Лавче... Таков е денот!:)
Можеби и си во право...иако никаде не споменав такви нели „типчиња„. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ колега Стрелец...
Strelec НАВИСТИНА ВОСКРЕСЕ господине lav...
dejan РАСЕЛЕНИ МАКЕДОНЦИ ОД ЛИПКОВСКО Четири години бездомници 380 матејчани и опајчани од денеска ја започнуваат петтата година како живеат под туѓи покриви, но тие се плашат дека можат да останат и на улица доколку државата ги истера од привремените прифатилишта Вчера се навршија 4 години откако раселените Македонци и Срби од липковските села Матејче, Опае, Ропајце ги напуштија своите домови под налетот на паравоените албански формации. На трети мај 2001 година, на повик на државата, околу 1.000 православни жители излегоа од своите родни огништа и повеќе не се вратија. Денеска во колективните центри, хотелите "Кристал" и "Куба" и во двата ученички интерната живеат 380 матејчани и опајчани. Со минимални услови, во соби од десетина квадратни метри и по неколку генерации, тие велат дека се заборавени од сите. "Живееме како во затвор. За нас нема ни делник ни празник. Секој ден ни е ист. Повеќе не можеме ни да се радуваме ни да плачеме. Го изгубивме здравјето и чувството за живот", велат низ солзи неколку матејчанки, кои срдечно не пречекаа во хотелот. "Ни Велигден не е како некогаш. Ги гледаме од прозорец луѓето како среќни и весели го слават овој голем празник, а нам душата ни се кине, сеќавајќи се на нашето убаво време. Вчера заминавме на гробишта во Матејче, но и тие целосно се разурнати и не се познава дека некогаш на тоа место имало гробишта. Се е обрасното во трева. Но ние запаливме свеќи за покој на сите починати", раскажуваат жените. Кога поминале низ селото, соседите не им се заканувале, но велат дека се уште е присутна недовербата и меѓусебната несигурност. Раселените Македонци и Срби од денеска ја започнуваат петтата година како живеат под туѓи покриви, но тие се плашат дека можат да останат и на улица доколку државата ги истера од привремените прифатилишта. Единствена надеж гледаат во обесштетувањето од државата за да почнат набрзо нови животи и да им зараснат лузните од војната. http://www.vest.com.mk/default.asp?id=96418&idg=5&idb=1454&rubrika=Makedonija
concrete Sto se bre Dejane 4 godini prema VECNOSTA ??????
dejan lele, BRAVO!!! http://www.vest.com.mk/default.asp?id=96556&idg=5&idb=1456&rubrika=Makedonija bravo na tose! bas i go napravil denot, posebno so pesnata:))))))))))))))))))) ПОП-SВЕЗДАТА КАЈ ПОВРЕДЕНОТО ТЕТОВСКО ДЕВОЈЧЕ Тоше ја израдува Душица Вчера на малата Душица Павловска и се оствари единствената желба. Неа ја посети Тоше Проески. Радоста на Душица беше неизмерна. Се радуваше и нејзината помала сестричка Марија. "Леле, дојде Тоше", воодушев Вчера на малата Душица Павловска и се оствари единствената желба. Неа ја посети Тоше Проески. Радоста на Душица беше неизмерна. Се радуваше и нејзината помала сестричка Марија. "Леле, дојде Тоше", воодушевено извика таа кога го здогледа Проевски. Срамежливо му се фрли во прегратка кога Тоше и подари мече. Средбата беше куса и трогателна. Гушнати еден со друг тие меѓусебно нешто се договорија. Тоше и вети дека пак ќе ја посети, а потоа така гушнати ја запеаја "Ој тетовско девојче". Набрзо дворот во домот "25 мај" во кој привремено е сместена Душица, заедно со нејзиното семејство, се исполни со луѓе. Сите беа воодушевени од ненајавената посета на поп-sвездата. Хуманоста на Тоше, која многупати досега ја покажал, на затаи ни вчера. Тој на сите деца што дојдоа да го видат им подари мечиња, делеше автограми и се поздравуваше со сите. Во полчасовната средба, Душица не се оддели од Проески, но не сакаше да каже ниту збор, само срамежливо го гушкаше и го бакнуваше. Средбата меѓу Проески и Душица беше остварена по пишувањето на "Вест" за несреќата на девојчето кое тогаш единствено што кажа беше: "Сакам да го видам Тоше Проески". Душица Павловска, заедно со нејзиниот татко беа ранети во војната во 2001 година кај тетовското село Брвеница. Во неа терористите пукаа и тешко ја повредија во стомакот. По повредите врз девојчето беа извршени четри тешки операции, од кои една во Германија. Таму на Душица, бидејќи и бил повреден нервниот систем, и биле ставени две ќесиња. Едното на левата, а другото од десната страна на стомакот во кои таа ги извршува секојдневните физиолошки потреби. Во декември годинава тетовското девојче повторно треба да оди на контрола во Германија каде што ќе се одлучи дали таа по петти пат ќе биде оперирана. По објавувањето на сторијата за малата Душица, "Мобимак", за да му помогне на девојчето, отвори хуманитарна линија со телефонскиот број 070 143-143 на кој граѓаните донираа средства. Пари беа уплатувани и на жиро-сметката 540-0000000001-61/80700-7711-10 Тетовска банка АД Тетово. Помош во лекови и облека дадоа и фармацевтската куќа "Крка" и бутикот за деца "Магнолија". "Мак стил" го вработи и нејзиниот татко Горан Павловски кој вчера при нашата посета ни се пофали дека добил и решение за работа.
lav
quote:
Originally posted by dejan
lele, BRAVO!!! http://www.vest.com.mk/default.asp?id=96556&idg=5&idb=1456&rubrika=Makedonija bravo na tose! bas i go napravil denot, posebno so pesnata:))))))))))))))))))) ПОП-SВЕЗДАТА КАЈ ПОВРЕДЕНОТО ТЕТОВСКО ДЕВОЈЧЕ Тоше ја израдува Душица Вчера на малата Душица Павловска и се оствари единствената желба. Неа ја посети Тоше Проески. Радоста на Душица беше неизмерна. Се радуваше и нејзината помала сестричка Марија. "Леле, дојде Тоше", воодушев Вчера на малата Душица Павловска и се оствари единствената желба. Неа ја посети Тоше Проески. Радоста на Душица беше неизмерна. Се радуваше и нејзината помала сестричка Марија. "Леле, дојде Тоше", воодушевено извика таа кога го здогледа Проевски. Срамежливо му се фрли во прегратка кога Тоше и подари мече. Средбата беше куса и трогателна. Гушнати еден со друг тие меѓусебно нешто се договорија. Тоше и вети дека пак ќе ја посети, а потоа така гушнати ја запеаја "Ој тетовско девојче". Набрзо дворот во домот "25 мај" во кој привремено е сместена Душица, заедно со нејзиното семејство, се исполни со луѓе. Сите беа воодушевени од ненајавената посета на поп-sвездата. Хуманоста на Тоше, која многупати досега ја покажал, на затаи ни вчера. Тој на сите деца што дојдоа да го видат им подари мечиња, делеше автограми и се поздравуваше со сите. Во полчасовната средба, Душица не се оддели од Проески, но не сакаше да каже ниту збор, само срамежливо го гушкаше и го бакнуваше. Средбата меѓу Проески и Душица беше остварена по пишувањето на "Вест" за несреќата на девојчето кое тогаш единствено што кажа беше: "Сакам да го видам Тоше Проески". Душица Павловска, заедно со нејзиниот татко беа ранети во војната во 2001 година кај тетовското село Брвеница. Во неа терористите пукаа и тешко ја повредија во стомакот. По повредите врз девојчето беа извршени четри тешки операции, од кои една во Германија. Таму на Душица, бидејќи и бил повреден нервниот систем, и биле ставени две ќесиња. Едното на левата, а другото од десната страна на стомакот во кои таа ги извршува секојдневните физиолошки потреби. Во декември годинава тетовското девојче повторно треба да оди на контрола во Германија каде што ќе се одлучи дали таа по петти пат ќе биде оперирана. По објавувањето на сторијата за малата Душица, "Мобимак", за да му помогне на девојчето, отвори хуманитарна линија со телефонскиот број 070 143-143 на кој граѓаните донираа средства. Пари беа уплатувани и на жиро-сметката 540-0000000001-61/80700-7711-10 Тетовска банка АД Тетово. Помош во лекови и облека дадоа и фармацевтската куќа "Крка" и бутикот за деца "Магнолија". "Мак стил" го вработи и нејзиниот татко Горан Павловски кој вчера при нашата посета ни се пофали дека добил и решение за работа.
Тоше е добар христијанин но и богат човек , богатство здобиено со личен труд тој си го стекнал богатстство кое ете несебично го споделува (за разлика од другите богати) со сите стардалници. Камо да имаше уште многу такви како Тошета и УМНИ но и БОГАТИ ...во душата најпрво мислам , а после и на парите.
Jakov
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by dejan

Тоше е добар христијанин но и богат човек , богатство здобиено со личен труд тој си го стекнал богатстство кое ете несебично го споделува (за разлика од другите богати) со сите стардалници. Камо да имаше уште многу такви како Тошета и УМНИ но и БОГАТИ ...во душата најпрво мислам , а после и на парите.
Ама Тоше бил симпатизер на СДСМ, незнам дали знаеш?!!
intel
quote:
Originally posted by lav
Тоше е добар христијанин но и богат човек , богатство здобиено со личен труд тој си го стекнал богатстство кое ете несебично го споделува (за разлика од другите богати) со сите стардалници. Камо да имаше уште многу такви како Тошета и УМНИ но и БОГАТИ ...во душата најпрво мислам , а после и на парите.
Конечно, и лав да каже убав збор за проверено дете-СДСМОВЧЕ.
Strelec Сега ќе си го избрише постот!:)
lav
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by dejan

Тоше е добар христијанин но и богат човек , богатство здобиено со личен труд тој си го стекнал богатстство кое ете несебично го споделува (за разлика од другите богати) со сите стардалници. Камо да имаше уште многу такви како Тошета и УМНИ но и БОГАТИ ...во душата најпрво мислам , а после и на парите.
Ама Тоше бил симпатизер на СДСМ, незнам дали знаеш?!!
Јас пишував за Тоше Хуманистот а не и партиската негова преокупација...нели??? Да не си и ти член на „лобито„ рурално и Скопско или ??? пс Не иде заедно сдсм + христијанин и верник ...нешто како дрвено железо му доаѓа. ппс А овие подоле од тебе „нацртани„ на топиков ...мислам на „лобистиве„ Скопски само можам да им порачам нешто специјаљно за нив: Нека си ги побараат тапиите од нивните предци кои нели им живееле во Скопје ...и нека видат дали има и некоја случајна заостаната нивна фотографија ...нели. Ај да видам дали и ова ќе го избришат како и многупати досега кога ќе наидат на ѕид , разбира се непробоен за нивното „оружје„ со кое се снабдени во партијата нивна. И најлесно од се им е во таков случај , разбира се ...да си „метат„ по форумов.
Jakov
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by Jakov

Да не си и ти член на „лобито„ рурално и Скопско или ???
Јас сум “нелоби“ член на форумов.Башка тешко во Скопско, зашто повеќе сакам “Даб“!!! Сеуште не сум поднесол апликации за членство во ниедна организација. Чекам покана за прием па да размислам дали ќе влезам некаде или не. Може ќе си формирам свое лоби. Кој знае??????
intel
quote:
Originally posted by lav Јас пишував за Тоше Хуманистот
Јас па помислив дека пишуваш за “Тоше на ќоше“ во Автокоманда.
quote:
Да не си и ти член на „лобито„ рурално и Скопско или ??? А овие подоле од тебе „нацртани„ на топиков ...мислам на „лобистиве„ Скопски само можам да им порачам нешто специјаљно за нив: Нека си ги побараат тапиите од нивните предци кои нели им живееле во Скопје ...и нека видат дали има и некоја случајна заостаната нивна фотографија ...нели.
Ние Лав сме Скопско лоби, ти си мислиш на старо Скопско лоби во кое демек повеќе пати си ни кажал дека припаѓаш. Лав стар скопјанец :))))) сигурно сеуште чува фотографии од дедовците гулабари,кондураџии,тенекеџии итн.
concrete A zosto da ne gi cuva , treba li da se srami od niv ???? Sto toa bile tvoite dedovci vo toa vreme????
Strelec
quote:
Originally posted by concrete
...treba li da se srami od niv ????
Зависи дали и тие биле како него!:)
intel
quote:
Originally posted by concrete
A zosto da ne gi cuva , treba li da se srami od niv ???? Sto toa bile tvoite dedovci vo toa vreme????
Македонци:)))
concrete Pa Intel , toa i ne e nekoja golema rabota , ako ne bile : makedonci golubari, makedonci stolari, makedonci konduradzii,kujundzii, samardzii , kafedzii ,grncari , trgovci itn.itn. Ako bile samo Makedonci , turi mu pepel....:):):!!!
intel
quote:
Originally posted by concrete
Pa Intel , toa i ne e nekoja golema rabota , ako ne bile : makedonci golubari, makedonci stolari, makedonci konduradzii,kujundzii, samardzii , kafedzii ,grncari , trgovci itn.itn. Ako bile samo Makedonci , turi mu pepel....:):):!!!
Основната дејност нели и не е толку важна, еве битно е дека имало борци(некои одведени сургун некои од другата страна на пирин и ден денес гробот не им се знае) кои создале една прекрасана држава во која ти, лав и таквите како вас на раат си ги заврчија школиите нели?
concrete Pa Intel, koga nekoj ke izgubi argumenti , pocnuva so surguni....za borci, preku Pirin odneseni i ne samo preku Pirin i podaleku kade se plavi Jadran talasa!!!!! No za borci ne mi kazuvaj, bidi siguren deka moite informacii i izvori se mnooogu precizni. A najgolemiot del od tie vistinskite borci ne ni stignale do surgunot, bile zaginati uste pred toa!!!! Znaes kako e , vojnata ja dobivaat preziveanite......koi posle prodavaat rodoljubie...i poleka gi zaboravaat VISTINSKITE, no mrtvi borci!!!!!! Inaku Mojata Makedonija, onaa vo koja na raat sum gi zavrsil skoliite, surgun vo momentov ja teraat nekoi od tvoite ljubimci, ama i ne se trevozi sega, tebe ic ne te smetam vo takvite, kako sto mnogu pati rekov, tie ne gubat vreme po vakvi forumi :):):!!!! I navistina prekrasna ni bese drzavata.....ama veke ne e nasa, uste malku pa niz staklo (DEEEBELO!!!) ke ja gledame!!!!!!
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav Јас пишував за Тоше Хуманистот
Јас па помислив дека пишуваш за “Тоше на ќоше“ во Автокоманда. Ние Лав сме Скопско лоби, ти си мислиш на старо Скопско лоби во кое демек повеќе пати си ни кажал дека припаѓаш. Лав стар скопјанец :))))) сигурно сеуште чува фотографии од дедовците гулабари,кондураџии,тенекеџии итн.
Нешто како да ти се подзачестија и тоа во последно време збрките околу тоа за кои Тошевци су говорел Јас , а ти пак си мислел и конечно сфатил ...кољега Интељ. Мора да си ногу „заморен„ од чекање и НОН-СТОП пазење , случајно да ни ти „налета„ некој Бугарин или недај боже противник на „твоиве„ миљеници на форумов!!!! Ова подцртаново како да зборува(ш) за повеќемина , или пак само на себе мислиш , а ???? Во прво лице множина се потпишувале само владетелите .....но чекај па и ти си „влегол„ во тој филм да не кажам манија ...даааааааааабе и ти си носеше некаква КРУНА на Аватарот , разбира се , сосе кољегите ...мислам на останатите носители на круноносители ама без соодветно педигре да не кажам со соодветно CV. А од која тоа ЛОЗА (никако не мислам на винова) потекнува ВАШАТА ВИСОСТ ...да не кажам Ексељенција , а ??? DON Интеље од Свирипичино можеби , или пак Конте ИНТЕЉ фон Долнодупени.
intel
quote:
Originally posted by lav
Мора да си ногу „заморен„ од чекање и НОН-СТОП пазење , случајно да ни ти „налета„ некој Бугарин или недај боже противник на „твоиве„ миљеници на форумов!!!!
Не се толку страшни Бугарите(оние кои мислат дека ова е Блгарска земја) колку што се лоши нивните обожаватели овде кои штом им се чепне царштината блгарска веднаш рикаат како лавици и гребат како тигрици-во кафез нормално. П.С.нема потреба да користиш поголем фонт од 3ка те читаме и без тоа, а лично јас сум те прочитал поодамна.
marko_polog A sto ja razlikuva tvojata propaganda od Bugarin ili Grk sto go negira Makedonskiot identitet, znaes li? Go delite Makedonskiot Narod i so toa im ja sproveduvate propagandata na neprijatelot, dali ke se svestite nekogas.
lav
quote:
Originally posted by intel
quote:
Originally posted by lav
Мора да си ногу „заморен„ од чекање и НОН-СТОП пазење , случајно да ни ти „налета„ некој Бугарин или недај боже противник на „твоиве„ миљеници на форумов!!!!
Не се толку страшни Бугарите(оние кои мислат дека ова е Блгарска земја) колку што се лоши нивните обожаватели овде кои штом им се чепне царштината блгарска веднаш рикаат како лавици и гребат како тигрици-во кафез нормално. П.С.нема потреба да користиш поголем фонт од 3ка те читаме и без тоа, а лично јас сум те прочитал поодамна.
Еден колега своевремено ти кажа (ама кој да го разбере...нели) дека кога ќе ти завршат аргументите во билокоја дискусија ....ти веднаш се фаќаш по проверениот и 50-сетина години користен и проверен метод на комунистите....а тоа е барање но и „наоѓање„ на „внатрешни„ непријатели и обожаватели помеѓу Македонците. пс Тој е т.н. генетски код за кој Јас дискретно ти напоменав дека сеуште „вирее„ кај тебе , ама ти....но нејсе има време ...нели???.
intel Токму така, а нешто зашкрипи веднаш почнувате со онаа познатата на Цацко: -Ете уште ве лажат комунистите, стварно зошто Тито не му ја даде Македонија на Гоцета 903 самостојна да бидит Лав? А овој со аргументите што го спомнуваш сиромашкиот си живее во некој свој црн свет ич муабет не ми се фаќа со него....
трендафил Доколку сега завртите 143143 за да донирате помош на Душица, ќе добиете благодарност дека сте донирале за Ханифе Халими. Да нема забуна, не сум против тоа да се собираат пари за Ханифе, но дека е така треба да знае донаторот.
concrete
quote:
Originally posted by трендафил
Доколку сега завртите 143143 за да донирате помош на Душица, ќе добиете благодарност дека сте донирале за Ханифе Халими. Да нема забуна, не сум против тоа да се собираат пари за Ханифе, но дека е така треба да знае донаторот.
Ne e verojatno deka se tolkavi amateri...uste nikako da se svestam deka se!!!!! Vsusnost ima Intel pravo, svetot vo koj sto zivee e tolku mnogu crn , pocnuva se naokolu samo crno da mu se gleda, no potpolno go razbiram, vo isti uslovi i jas bi bil ist takov ...mason, nitu pak bi imal bilo kakva volja da prozboram :):):)!!!!
dejan http://www.realitymacedonia.org.mk/web/news_page.asp?nid=532 :(!