Sho znaci da imash MKD PASSPORT?
Sho znaci da imash MKD PASSPORT?
DrEaMWiSh Site sho se nastrana od mkd se pogolemi patrioti neli? Zosto e rasnat vo mkd i sekogas ke mu ostane kako IDEAL vo negovata dlaboka podsvest i pokraj toa sho slusha vesti i negativni kritiki od cela EU. Pokraj setoa sekoja bajka za da bide bajka ima i svoe NO. Moeto NO e ova. Vi se slucilo da se sramite sho imate MKD PASSPORT? Mozebi ke me osudi nekoj za ovoj POST ama denes celiot rifleks od ogledaloto sho mi go stavija pred mene vcera , izleguva na videlina. Navodno..vcera vo 22 i 30 min trebashe da poletam za QATAR za motivi za rabota. I taka jas si se spremam i odam so mojot gazda vo milan za avion. Se e kako sho treba. Pravam CHECK IN i na salter plavusha mi vika. DECKO OVDE IMA NESTO PROB so tvojot PASS , ne mi go prifaka. Aj jas mislam SHALA E ...mlado e devojceto + plavusha... smrtna kombinacija. bez panika pocekav..;) dojdoa uste 3 i me gledaaa kako kriminalec. Eden visok ko karpa mi se priblizi i mi vika...treba da imash viza za da ides vo Qatar. Lool si rekov... u pm...nema drzava vo evropa vo koja ne sum stapnal , bev vo Usa a sega kaj kamilite i magarinjata ne me sakaat. Da me prasaa da izberam od GOMNO da jadam i da idam da se sramam tamu ke go izberev gomnoto ziti se. Da imashe dupka ke se frlev narod da ne me gleda.. sho beshe naj smesno..bev opkruzen od luge od malezija i tailandia sho ne licea na coveci a niv gi pustaa...kaka... se poglednav so gazdata i pocnav da se smeam... se trgnav od redot i taka propadna mojata intervencija... Zamislete luge... se javuvam vo konzulatot na mkd...kako sekoja drzava sho funkcionira NIKOJ NE MI ODGOVARA! se javuvam kaj kamilite...ljubezno mi objasnia deka treba imam sponzor i ke mi dadat za 30 dena viza.. Moral na prikaznata: Gord sum sho sum makedonec, NO Mkd pregovorite i odnosite so stranskite zemji e XAOS zagrizuvacki. Nedaj boze da ti se sluci nesto nastrana od mkd ili zagubish dokument..,.ke izgnies vo zatvor nema da se setat nikoj da te izvadat.. a makedonskiot konzulat ili ambasada? hah... po cel den ajvar da pravea ke imaa vreme da se javat na tel... a i ako diboes vrska i gi prasas za golema rabota kako mene: Sho gi prasav da mi ispratat fax kade moze se da odam vo koj drzavi mi treba viza , MI ZAKLOPIJA " demek " padnala vrskata...i ...iznenaduvanje.... NE ODGOVARA NIKOJ! Zamislete...luge sto zemaat plata od nasiot DDV Prijaten forum... denes sum isprovociran do zabi.
mafisKumA Jas sum izlezena od Makedonia na mali godini i ko idevne vo Australia jas i bratmi bevne na od majkami Makedonski pasus. Nikogas sum nemala moj Makedonski pasus i ko bev vo Makedonia imav zelba da imam Makedonski pasus od moj roden kraj. Tolku mnogu me maltratiraja vo opstinata bog znaj kolku pati se vrativ i sekoj edne pat pak nesto mana najdoja pak samo pari da plajcam, za parite sto gi plativ nemi e zal samo sakav da imam Makedonski pasus. Najposledniot pat (bese okolu 8mi pat sto se vrajcav u opstina) ko bev za da vidam sto i kako dali je se gotovo zazboruvav so eden star dedo i on mi veli “abre dete imas vraka Australski pasus koj dzaol te dupi za da baras Makedonski” i od ko mi rece taka i sto bev tolku iznanervirana deka tolku maltratirajne samo za da zemam Makedonski pasus pa si rekov ubo mi rece dedono. I pojke nese vrativ da baram pasus, pola od mojot odmor pomina so cekajne u opstina za eden pasus sto stvarno neke mozam da go upotrebuvam nigde niz svet samo vo Makedonia. A plus na Makedonska granica imav problemi a javno pisuva na pasusot moj Place of Birth:- Macedonia. Neman na mnogu mesta sto nesum prosetala niz svetov imam patuvano so Australski pasus bez nikakov problem samo vo Makedonia sto imav a ko bajagi cojek ke si pomisli rodena sum vo Makedonia pa nebi trebalo da me maltratirat vaka.
mafisKumA
quote:
Originally posted by a-pin-dim Izgleda ke je toa vujno :o), drugiot pat koga ke vadish vikni mene vaka licen na majka i ke vidis kako ke izvadish odma pasos.
fala dime, nesumlivam dek togas garantno ke mi dat [:D][;)][:X]
a-pin-dim
quote:
Originally posted by mafisKumA
quote:
Originally posted by a-pin-dim Izgleda ke je toa vujno :o), drugiot pat koga ke vadish vikni mene vaka licen na majka i ke vidis kako ke izvadish odma pasos.
fala dime, nesumlivam dek togas garantno ke mi dat [:D][;)][:X]
Uste koga ke me vidat odma ke ti dadat vujno :o) malku li me gledale pa uste toa im fali da se raspravat so mene :o)
Strelec Se mislev topikov da go prefrlam na podforumot za "Macedonian Immigration", a chitajki go ponatamu postot si pomisliv da go prefrlam i na "Macedonia - News and Political talks" itn. itn., ama za ater na avtorot na topikov, istiot kje ostane ovde... Ne znam shto da recham, osven deka sochuvstvuvam so DrEaMWiSh... Toa shto mu se sluchilo na aerodrom mi predizvika neprijatni chuvstva, no toa so ambasadata me zgrozi! Sodrzhinata na ovoj topik (dokolku se soglasi i DrEaMWiSh) vo svojstvo na administrator na forumov kje ja prepratam do Ministerstvoto za Nadvoreshni raboti na Republika Makedonija. p.s. DrEaMWiSh, kompletni informacii vo vrska so vizniot rezhim na Republika Makedonija so drugi drzhavi, mozhesh da najdesh preku ovoj link: http://www.mfa.gov.mk/upload/dokumenti/VIZENREZIM.doc
dbk Eeee ke si lapame uste muvi za da ne ne zaebavaat nasekade niz svetot :(
sapeski Ех, стока од народ да бевме подобро ќе бевме третирани од сопствената ни држава. Борис добра мисла еднаш напиша (bumper sticker или нешто): I love my country, but I don't trust my government.
AaaAa Xo xo, vcera vidov kesa od makedonskata ambasada ovde, donesena od Makedonija. Kesata plava, na nea grbot (omileniot na Great_Macedonian) so petokraka od ozgora veli Republic of Macedonia, a od ozdola Ministry of Defence. Ostaj belja, niz cel Washington se prosetav dur da primetam, ajvar da pravea bruka volkava nemashe da bidat.
dbk Ova me potikna da kazam i mene sto mi se sluci koga patuvav za Avstralija. Se kacivme vo Skopje normalno na avion so ureden Makedonski pasport i so Avstraliski viza vo nego se razbira i polletavme.Patuvav so edna prijatelka isto mazena vo Australia. Stignavme vo Rim - Italija ubavo se bese nemavme nikakov problem ni proverija se na salterite se bese vo red, vrabotenite imaa blagi nasmevki na licata i za se nesto sto gi prasuvav bevme usluzeni ubavo.Dojde vreme da poletame od Rim za Dubai, poletavme se ubavo stignavme vo Dubai i imav edno 2 ili 3 sati da cekame dodeka poletame za Perth.E dojde i vremeto da poletame za Perth i pominuvame nis carinskata kontrola za posledna proverka na pasosite se ubavo si vlegovme i cekame da viknat da vlezime vo avionot pred da poleta avionot doaga toj sto ni gi proveri pasosite i ni gi zede nazat demek da gi proveril pak. Aj se ubavo mu gi dadovme gi proveri pak ni gi dade za da polse 2 min pak se vrati i pak ni gi zede i go gledav celo vreme se obuduvase da najde nesto vo pasosot (koj znae so sakase da vidi). Vo meguvreme se oglasija za posleden pat da vlezime vo avionot oti ke poletuva. Mu se obrativ da ni gi vrati pasosote oti morame da odime da ne go ispustime avionot a toj me pogledna i mi veli " ne moze da prodolzite vo Avstralija ovie pasosi ne se valodni, koja e ovaa zemja" Ko mi rece taka mi zovre ama si velam aj so ubavo ke se razberam i mu velam " kako ne se validni koga imame Avstraliski vizi vo niv, od Makedonija sme,ako ne se validni pasosite togas i vizite se falsifikat ondak kako dojdovme do tuka, aj ako ne pistija od MakedoNija da poletame ama kako od Italija ne pustija bidejki na aerodromot vo Rim muva ne mozese da poleta od so imase vooruzeni policajci i proveruvaa se zivo i divo" Toj me podzagleda i paK nesto pocna da vrti nis pasosot da bara koznae sto , sigurno nesto sto ke mu pokase deka ne e falsifikat pasosot i mi veli " Kade e toa Makedonija, dajte nekoj drug dokument sto e slicen na ovoj i zamislete morav da go ubeduvam so licnata karta i so edna legitimacija sto ja imav od edna agencija za obezbeduvanje. Polse dolgo i naporno nateganje edvaj go ubedivme da ne pusti da poletame oti avionot za minuta ke ni izbegase.
OooOo Mene ednash me zaebavaa na granica od Georgia u Florida ama se dobro se zavrshi poshto imav viza za Florida, a i eden nash raboteshe na granica pa mi zavrshi rabota. Mislam deka Packo se vikashe ;) Bez zafrkancii ... ne sum imal nikogash nikade problem ni so Makedonskiov pasosh ni so ovoj od Jamajka.
VeGaS
quote:
Originally posted by OooOo
Mene ednash me zaebavaa na granica od Georgia u Florida ama se dobro se zavrshi poshto imav viza za Florida, a i eden nash raboteshe na granica pa mi zavrshi rabota. Mislam deka Packo se vikashe ;)
visa za Florida ?!
AaaAa Pa kako ne? U las vegas ne treba? ja od SC vo GA minuvav so licna karta samo, ama za da vlezesh u Florida baraat.
dbk Najubavo e da se vovede bezvizen rezim vo svetot pa dur togas ke vidat oni koi se makedonci:)
AaaAa
quote:
Originally posted by sapeski
Добар филм.[:D]
Film, film , ne si videl kako e. A posebno pa vo Tennessee mi kazuvashe eden drugar, mu falel onoj I 94 formulator so ti go stavaat u pasos ko ke vlezesh u zemjava, i nemu ne mu go staple-uvale, i demek emigriral preku Meksiko ilegalno. GO sogolile, cotek ... ma strasni raboti. Zatoa jas North of Mason Dixon si se drzam, ovde se bar po kulturni.
deni i na mene isto gomno mi se sluchi mi baraa viza za kanada (od usa) i cekav 22 dena da ja dobijam(makedonia u drustvo so site arapski zemji bese stavena demek sme imale voeni komflikti , a toa pred sto godini beshe) . da ti se mocham u politika
Great_Macedonian Quote AaaAa: Kesata plava, na nea grbot (omileniot na Great_Macedonian) <-- jas nikogas ne istaknav deka grbot mi e omilen.
DJ_SHEMA Mene slichno mi se desi koga letavme za Malezija. Koga na aerodrom vo San Francisko se spremavme da chekirame so China Airlines na zena mi i go zemaa pasoshot (pazi ne mojot) i vikaat vas vi treba vizi treba neshto da vidime. A toa kinezi nekoi taka podmukli te gledaat kako nekoj si kriminalec i nikoj nishto ne kazuva. Medju sebe si shushkaat nesho na kineski, ne te gleda u ochi i kidnaa vo zgradata. Mislam deka toj edniot zuljo se logirashe na AOl da odi na stranicata za Malezija da vidi dali stvarno nas ni trebaat vizi. Mada setoa toa im beshe mislam machkanje ochi postho celo vreme go gledaa pasoshot na zena mi, kako falsh im gledashe. Posle pola saat nateganje ne pushtija, ni sori ni butur . Slichno se osekjav ponizen kako tebe dreamwish, samo ete vidish nashive sredile mozesh vo malezija da shibash 30 dena bez viza (toa malejzivcive otvorile drzavata inache da beshe do nashive, ama aj).
sapeski
quote:
Originally posted by wolf_pack
Ova prv pat da slusham, samo vie imate amerikansi citizenship ili ne? Mozhda toa e razlikata. Jas kako znam od ovde nikoj ne mi e rekol nishto za ova, i toa so kanadska lichna karta ili pasosh. Ja ni viza ne trazham da idam u amerika, ali vie me isplashite.
Вулф може тоа е разликата шо јас неам ситизеншип. Разбрав дека во Аризона има добар месар кој коли жива стока. И јас си зедов едно така убаво прасенце од фарма, го товарив во пик апот и шибам за AR кога на граница труперите ај шо ми побараа виза башка ми го конфискуваа прасето како доказ![}:)][:(!][V]
AaaAa
quote:
Originally posted by sapeski
quote:
Originally posted by wolf_pack
Ova prv pat da slusham, samo vie imate amerikansi citizenship ili ne? Mozhda toa e razlikata. Jas kako znam od ovde nikoj ne mi e rekol nishto za ova, i toa so kanadska lichna karta ili pasosh. Ja ni viza ne trazham da idam u amerika, ali vie me isplashite.
Вулф може тоа е разликата шо јас неам ситизеншип. Разбрав дека во Аризона има добар месар кој коли жива стока. И јас си зедов едно така убаво прасенце од фарма, го товарив во пик апот и шибам за AR кога на граница труперите ај шо ми побараа виза башка ми го конфискуваа прасето како доказ![}:)][:(!][V]
Prase? zashto jas se mislev deka e magare?[:p]
sapeski
quote:
Originally posted by AaaAa
Prase? zashto jas se mislev deka e magare?[:p]
Ма прасе беше, бише убаво... Шо пршки ќе излезеа од тоа прасе... [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/svince.jpg[/IMG]
AaaAa [img]http://animals.timduru.org/dirlist/donkey/SDZ_0210-Donkey-Closeup.jpg[/img] A ova od kade ti e? ne go bese donel od Arizona? Zaso jas mislam deka mi kaza za Magarenceto deka ti pravele problemi?
sapeski За магаренцето ме правеа проблеми кога бев NY кај Рејџ, одевме Вермонт и нормално цајканите пак пробаа да се гостат...Ама за среќа Рејџ сврши работа.
OooOo pazi go ova [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?TOPIC_ID=9366"]tuka[/url]
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by sapeski
За магаренцето ме правеа проблеми кога бев NY кај Рејџ, одевме Вермонт и нормално цајканите пак пробаа да се гостат...Ама за среќа Рејџ сврши работа.
znajs kako mi e maka togash so se isponasha toj seljakot taka....sreka so pasosot mi beshe ostanat vo ranecot...inace lom...nego wolf per...ko ke idas kazi da ti napisam tocno so da zemis iskreno
sapeski
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
znajs kako mi e maka togash so se isponasha toj seljakot taka
Ќути едвај не пушти...Демек да ја пикнел главата внатре? Шо има врска, топло му беше на магарето... [IMG]http://i5.photobucket.com/albums/y193/Haribda/magare.jpg[/IMG]
AaaAa Ah, epa i vie kako da ne ve sopre i vi bara pasosi, ko seljacine so magareno u kola niz NJ...koj znae od shto pamet se izvadil covekot ko ve videl, dobro e shto ne ve zatvoril mislejki deka magarenceto e za prinesuvanje zrtvi pred bogovi, taka napikano v kola nehumano, i sto ne vi viknal nekoja organizacija za zastita na zivotni, pa da ve oprcea na CNN:(((( stvarno sme i nie stoka ponekogash.
RaGeAnGeL hahahaha bate znajs so e najinteresno....ko ni se dupna guma...magareto ko ne mozese da izlezi da moca leleeeeeeeeeeee
sapeski
quote:
Originally posted by AaaAa
Ah, epa i vie kako da ne ve sopre i vi bara pasosi, ko seljacine so magareno u kola niz NJ...koj znae od shto pamet se izvadil covekot ko ve videl, dobro e shto ne ve zatvoril mislejki deka magarenceto e za prinesuvanje zrtvi pred bogovi, taka napikano v kola nehumano:(
Ова е сликано на NJ Turnpike јас не знам шо се бунеа дека магарето нехумано било напукано в кола, а од Солун во бродот како патуваше, шо му фалеше, од тие морските треви нон стоп си пасеше...Таман стигнавме NJ и шибавме накај Рејџ они се најдоа паметни да кажат. Цел Атлантик го поминавме тогаш најдоа.
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
hahahaha bate znajs so e najinteresno....ko ni se dupna guma...magareto ko ne mozese da izlezi da moca leleeeeeeeeeeee
Ај то, ам после ко сакаше на покрив да се возит?
RaGeAnGeL pamtish ko mu kladovme shpanska mushicka kako trcase po onaja sacmana??hahahaha se lizgashe ondeka kaj IKEA so e prodavnicana nasproti Newark airport[:D][:D][:D][:D][:D][:D]
DrEaMWiSh Blagodaram za socuvstvoto . Mislev deka ke bidam kritikuvan negativno. No gledam deka ima mnogu kako mene sto se soocile so slicni problemi. Blagodaram uste ednas. " STRELEC" mozes da go ispratis ovoj post na ministerstvoto ili bilo kade. Ako treba poopsirno objasnuvanje , ke napisam poopsirno se sto i kako se sluci. Jas se mislev da se javam na STRISCIA LA NOTIZZIA. TV programa za nepravednosti, sho gi goni ministerite i drzavnite aktivnosti. Ama vikam ..i taka e usrano imeto mkd pa da go kaskam uste tolku i jas...mislam deka ne e fer. DJ-SHEMA vo malezija ne bi trebalo da idam ... Ama vo kina odam vo septemvri. Da si podgotvam ubavo viza uste sega. Me nervira najveke sho istiot den se javiv i do ISLAND consulatot i mi odgovorija vednas..i mi rekoa deka ne mi treba nikakva viza zosto ziveam vo ITAL. E ova e komika , vo zemji od 3 svet imame uste rezim za viza. ili KOJA E TAA ZEMJA? Fiksalno NE FIGURIRAME VO MNOGU ZEMJU KAKO SAMOSTALNA DRZAVA. Uste sme vo sklop na EX YU ..sho ne postoi? ova e kako vo film NICIJA ZEMJA .
Christian kuti brat,ako odis za Hong Kong ne ti treba viza so makedonski pasos.
Misirkov Se, se, ama toj rezilot se kesata na koj shto pishuvalo Ministry of Defense......
AaaAa
quote:
Originally posted by Misirkov
Se, se, ama toj rezilot se kesata na koj shto pishuvalo Ministry of Defense......
So nikolce zaedno angliski ucevte:))) A da znaesh shto dolen vesh imashe u kesata...
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by Thief
Некако ми изгледа дека на топиков местото му е на сеир...
strpi se bre ti....so ti e sea so gledash smeshno ovde?
a-pin-dim
quote:
Originally posted by mafisKumA
Jas sum izlezena od Makedonia na mali godini i ko idevne vo Australia jas i bratmi bevne na od majkami Makedonski pasus. Nikogas sum nemala moj Makedonski pasus i ko bev vo Makedonia imav zelba da imam Makedonski pasus od moj roden kraj. Tolku mnogu me maltratiraja vo opstinata bog znaj kolku pati se vrativ i sekoj edne pat pak nesto mana najdoja pak samo pari da plajcam, za parite sto gi plativ nemi e zal samo sakav da imam Makedonski pasus. Najposledniot pat (bese okolu 8mi pat sto se vrajcav u opstina) ko bev za da vidam sto i kako dali je se gotovo zazboruvav so eden star dedo i on mi veli “abre dete imas vraka Australski pasus koj dzaol te dupi za da baras Makedonski” i od ko mi rece taka i sto bev tolku iznanervirana deka tolku maltratirajne samo za da zemam Makedonski pasus pa si rekov ubo mi rece dedono. I pojke nese vrativ da baram pasus, pola od mojot odmor pomina so cekajne u opstina za eden pasus sto stvarno neke mozam da go upotrebuvam nigde niz svet samo vo Makedonia. A plus na Makedonska granica imav problemi a javno pisuva na pasusot moj Place of Birth:- Macedonia. Neman na mnogu mesta sto nesum prosetala niz svetov imam patuvano so Australski pasus bez nikakov problem samo vo Makedonia sto imav a ko bajagi cojek ke si pomisli rodena sum vo Makedonia pa nebi trebalo da me maltratirat vaka.
toa e makedonska rabota, demek ovoj e od stranstvo daj da izvadime nekoja para ili neka se pomaci malku tuka vo makedonija.
AaaAa koj dzaol te dupi za da baras Makedonski” hahahhhahaahahahhah dedoto zakon. I love it. I zede na kraj pasos kuma?
mafisKumA
quote:
Originally posted by AaaAa
koj dzaol te dupi za da baras Makedonski” hahahhhahaahahahhah dedoto zakon. I love it. I zede na kraj pasos kuma?
Ne, by this time i'd had enough [}:)][xx(] mozda nebev dovolno licna za da mi dat [:p]
a-pin-dim
quote:
Originally posted by mafisKumA
quote:
Originally posted by AaaAa
koj dzaol te dupi za da baras Makedonski” hahahhhahaahahahhah dedoto zakon. I love it. I zede na kraj pasos kuma?
Ne, by this time i'd had enough [}:)][xx(] mozda nebev dovolno licna za da mi dat [:p]
Izgleda ke je toa vujno :o), drugiot pat koga ke vadish vikni mene vaka licen na majka i ke vidis kako ke izvadish odma pasos.
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by Christian
kuti brat,ako odis za Hong Kong ne ti treba viza so makedonski pasos.
Site sto patuvaa Hong Kong i Singapore: 1. Singapore - viza se izdava na International Airport Changi i vazi za 30 dena, ako sakate da sedite povejke od 30 dena vi treba sponozorstvo (moze da bide, rezervacija od hotel, i slicno, samo mora da pisuva deka imate odmor povejke od 1 mesec) 2. Hong Kong - viza se izdava isto na International Airport vo vreme od traenje od 30 dena, moze da ve vratat i nazad ako nemate kompletna patna dokumentacija, no pustaat bez problem, a inaku e skap grad, no premnogu ubav, napreden i neznam kako da go opisam uste. Hong Kong - The Gate Way Of East Asia. Ako patuvate so Cathay Pacific nema da imate nikakvi problemi na carina vo Hong Kong, samo kupete povratna karta i se e ok. Od Europe CX leta od FRA,FCO,CDG,LHR and AMS 3. Na prasanejto dali se sramime ili gordeeme sto imame makedonski pasos, jas licno se sramam , moraf da napisam izvinete, bidna, za brzo vreme planiram da go stavam na ebay za prodazba.
dejan eve ni se pojavi forum travel agent:D jas ne gledam razlok da se sramis od tvoj pasos, ili da se gordees, deka toa e samo pasos. ako imas francuski pasos, sto togas? da se gordees tolku mnogu deka imas francuski pasos pa gledaj me mene, kolku sum po dobar od tebe, jas imam pasos od zapad a ti od makedonija, toa e glupost, dali ti odis po kafani so svoi pasos od zapad i im kazuvas, eh gledaj kakov jas sum, imam jak pasos, vie ne znaete. jas nisto ne osekjam deka imam avstralski pasos, ne ni pomisluvam na toa!
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by dejan
eve ni se pojavi forum travel agent:D .... pa gledaj me mene, kolku sum po dobar od tebe, jas imam pasos od zapad a ti od makedonija, toa e glupost, dali ti odis po kafani so svoi pasos od zapad i im kazuvas, eh gledaj kakov jas sum, imam jak pasos, vie ne znaete. jas nisto ne osekjam deka imam avstralski pasos, ne ni pomisluvam na toa!
Nisto ne te razbiram, se nekako koga pisuvas mesas raboti, kakvi kafani ne te razbiram, koj ide u kafana so pasos, moze u Brisban kaj tebe, a inaku nemam pojke makedonski pasos, a nemam ni kengurski, koga mesas pasosi da ti kazam.
dejan jas i taka ne se razbiram sam sebe:p ne e ni cudno tuka bo brisbane da e taka:p
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by dejan
jas i taka ne se razbiram sam sebe:p ne e ni cudno tuka bo brisbane da e taka:p
Dobro e barem si priznavas na greskite. No ke vidis koga ke "porasnes" ke mislis malce podrikse so toa glavata i koga ke si gi citas postovite ke se smees i ke si velis dali ja su go pisal ova ili nekoj drug. Ama zivot e mora da se zivee....ke porasnes i ti uste malce....
dejan yeah uste rasnam!
sapeski
quote:
Originally posted by dejan
yeah uste rasnam!
На баба убав да бидиш! [:D][;)]
KoPiLe
quote:
Originally posted by mafisKumA
Najposledniot pat (bese okolu 8mi pat sto se vrajcav u opstina) ko bev za da vidam sto i kako dali je se gotovo zazboruvav so eden star dedo i on mi veli “abre dete imas vraka Australski pasus koj dzaol te dupi za da baras Makedonski” .
aj sega ushte malce prisetise ...koj ushte ti vikashe deka ne ti treba Mk-pasosh ?[;)]