Dali mislite deka forumov e SDSM-ovski nastroen?
Dali mislite deka forumov e SDSM-ovski nastroen?
BorisVM Dali mislite deka forumov e SDSM-ovski nastroen?
sardaukar [:D][:)]
n/a
quote:
Originally posted by Strelec
Problemot lezhi spored mene kaj onie ekstremni chlenovi i simpatizeri na drugi politichki opcii, koi shto pri sekoja upatena kritika ili sprotivstavuvanje na nivnite stavovi avtomatski davaat tretman na SDSM-ovska (pochesto komunjarska) nastroenost!
Потполно си во право за ова. Се согласувам, а и не е многу различно во нашето добро афирмирано општество.
slasa NE jas sum za branko i negovata partija ali forumov ne e partiski naklonet na nekoja partija , neznam zosto ovaa idea , alio kolku sto znam za ovie godini sto doajgam na forum , ova e nacionalen demokratski Makedonski forum i mislam deka taka ke ostane
Strelec Znam deka zvuchi malku glupo jas da se izjasnuvam za ovoj problem koga sum del od onie koi shto ja sproveduvaat politikata na forumov, no sepak sakam da kazham neshto... Spored mene ne mozhe da se smeta forumov za SDSM-ovski nastroen, od prichina shto i nema kadar koj kje ja vodi taa SDSM-ovska politika... Od administratorite, edinstveno Thief e simpatizer na SDSM, no nikogash ne go administriral forumov vo taa nasoka... Problemot lezhi spored mene kaj onie ekstremni chlenovi i simpatizeri na drugi politichki opcii, koi shto pri sekoja upatena kritika ili sprotivstavuvanje na nivnite stavovi avtomatski davaat tretman na SDSM-ovska (pochesto komunjarska) nastroenost! Megjutoa, eve... neka se izjasnat chlenovite na forumov! Nivniot stav vo vrska so ova prashanje e poznachaen otkolku mojot stav!
c0nGuR Forumov nema i ne bi trebalo da ima nikakva politichka vrska so politichkite partii, tuka moze da si kazat site useri otvoreno koj sto kako misli za koja partija, a nemora da znaci ako forumov e na Boris i deka Boris e za SDSM ili za VMRO ili nekoj drugi partii, sekoj si e za sebe, a forumot e za SITE![;)]
bliznak Forumov ne razlikuva sdsm,vmro.. politika ili seir. Postoi poseben topic za politika, kade sekoj moze da kaze mislenje ili opcija na reshavanje na problemite. Jas dosega ne sum zabelezhal deka forumov e sdsm-ovski nastroen.. i seto toa, blagodarenie na dobro izbranite administratori i moderatori.
dejan da
slasa
quote:
Originally posted by dejan
da
aj be licen na baba objasni zosto DA ..
SLaCk Za sto da se izvinam:))Stojam na mojot stav definitvno apsolutno i na site im e jasno deka e SDSMovski imajki predvid deka pogolemiot del od moderatori admini i ne znam uste sto se za SDSM nekoi duri se i clenovi i toa sto go pravi najSDSMovski e odnosot kon lugeto sto se za VMRO na koi im se brisat post-ovi se vadat od kontekst se dodavaat komentari za niv se navreduvaat i za toa nema nikakvi sankcii a drugite sto se za SDSM se ohrabruvaat da gi navreduvaat prethodnive.
BorisVM Slack, dete moe zlatno. Aj kazhi mi koj od administratorite e clen na nekoja partija? So clenska knishka zboruvam. Za moderatorite isto vazhi.
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
...toa sto go pravi najSDSMovski e odnosot kon lugeto sto se za VMRO na koi im se brisat post-ovi...
Tvrdam deka nikogash, od nitu eden administrator ili moderator, nitu eden post ne e izbrishan zaradi toa shto e napishan od simpatizer na VMRO DPMNE, ili na bilo koja druga partija! Zoshto ne se posochil nekogash takov primer? Zatoa shto nemalo! Vo vrska so banovite... Koj e toj shto e za SDSM i koj shto zasluzhil da bide pod sankcii, a bil poshteden deka e od SDSM? Pana li? Pa od mene e samo 4 pati baniran poslednive dva meseci! Ili nekoj drug imash na um? Zoshto ne kazhesh konkretni iminja i situacii za da gi potkrepish tvoite kritiki? Zatoa shto nema takvi! Slack... Ne si go valkaj obrazot so vakvi niski udari! Apsolutno nishto nema da postignesh, osven shto samiot kje se izblamirash!
BorisVM
quote:
Originally posted by Wallace
Forumot e pro-sdsovski zatoa sto gazdata i moderatorite se izmanipulirani od taa partija deka so shiptarite e mozhen sozivot i Makedoncite imaat idnina vo edna takva drzava.
A ova e bazirano na koj fakti?
slasa quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by Wallace Forumot e pro-sdsovski zatoa sto gazdata i moderatorite se izmanipulirani od taa partija deka so shiptarite e mozhen sozivot i Makedoncite imaat idnina vo edna takva drzava. -------------------------------------------------------------------------------- forumot e nacionalen makedonski bez razlika na partii i nacionalnosti toa go imame site kazano ovde . a ako ne ti se svijga ne moras da doajggas ovde i da tresis gluposti ,
silijeski a zosto vi tekna da prasate bas dali e SDSM-ovski.Znaci nesto ima.Zosto ne prasavte dali e VMRO-vski ili Demohristijanski?!Jas bi glasal "nemam mislenje",ama ne glasav.Po arno bi bilo ako prasanjeto bese Dali mislite deka forumov e nastroen kon nekoja politicka partija.
melpomena siljeski po moja sugestija bese prasanjeto [8)] Sakam da vidam shto mislat SITE useri.[;)]
Strelec Interesna rabota...:) Nekolkumina se izjasnija deka forumov NE e SDSM-ovski nastroen i obrazlozhija zoshto taka mislat... Od druga strana, 6-mina glasale deka forumov e SDSM-ovski nastroen i nikoj od niv ne objasnuva vrz osnova na shto go zakluchil toa!?:) Gledam deka megju tie shto glasale se i shest aktivni participienti na potforumot za politika koi shto sekojdnevno zastanuvaat na stranata na opozicijata vo Makedonija, kako i dvajca parcipienti koi shto redovno zastanuvaat vo odbrana na poziciite na vlasta vo drzhavata. Shteta... Od ovoj topik namerata beshe da se izvleche nekoja korist i da se dobijat nekoi pozitivni sugestii, a ispadna eden obichen 'politichki natprevar'!?
c0nGuR
quote:
Originally posted by Strelec
Interesna rabota...:) Nekolkumina se izjasnija deka forumov NE e SDSM-ovski nastroen i obrazlozhija zoshto taka mislat... Od druga strana, 6-mina glasale deka forumov e SDSM-ovski nastroen i nikoj od niv ne objasnuva vrz osnova na shto go zakluchil toa!?:) Gledam deka megju tie shto glasale se i shest aktivni participienti na potforumot za politika koi shto sekojdnevno zastanuvaat na stranata na opozicijata vo Makedonija, kako i dvajca parcipienti koi shto redovno zastanuvaat vo odbrana na poziciite na vlasta vo drzhavata. Shteta... Od ovoj topik namerata beshe da se izvleche nekoja korist i da se dobijat nekoi pozitivni sugestii, a ispadna eden obichen 'politichki natprevar'!?
Nemaat sto da kazat, zato ne ni napisale nisto, da im raboti barem malce mozocheto ke razmislat sto da pisat.
RaGeAnGeL bobi per...ne vregaj be[;)]ne moze na site isto da ni rabota mozokot
c0nGuR
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
bobi per...ne vregaj be[;)]ne moze na site isto da ni rabota mozokot
Raboti, samo bez mislenje.[^][;)]
vancevtodor ANTIMAKEDONIZMOT go smetam za SDSM-ovska nastroenost i zatoa glasav DA. A od kade takov moj vpecatok?,pa Borise i Melpomena citajte go Strelec i Intel(se prasuvam koga ke se javi REASON),ama so ocila koi imaat MAKEDONSKA dioptrija. Vie dvaica(Melpomena i Boris) kolku sto zakluciv ste sopstvenici na forumov, i zatoa ja imate odgovornosta za porakite koi gi praca i slikata koja ja pravi za Makedonija i Makedoncite.Bidejki nacinot na ADMINISTRIRANJE ala Strelec i Intel e seenje na seme na razdor pomedju MAKEDONCITE.
Thief Не е фер! Навистина не е фер! Зошто само Интел и Стрелец ги споменуваат, а мене, единствениот означен како симпатизер на СДСМ, не ме споменуваат?! Туууу, јаз`к! [:D]
Strelec vancevtodor vo virtuelniot svet go zapoznav koga fantomski se pojavi na eden drug forum i koga na edna tema otvorena protiv VMacedonia beshe najglasen, najvoinstven i najsurov pri iznesuvanjeto na kvalifikacii za ovoj forum ovde... Toa beshe pred okolu tri meseci, a na ovoj forum ovde za prv pat se zachlenuva pred eden mesec (21 mart, 2005 g.)!? Se chudam kako mozhel da znae tolku mnogu za ovoj forum pred tri meseci, ako chlen ovde e samo eden mesec?:) Thief... Voopshto ne e problem shto si za SDSM, tuku shto ne im se sprotivstavuvash na onie koi shto na ovoj forum se ISKLUCHIVO za da plukaat po 'komunjarite'. Ako imaat 20 posta, vo site 20 gi slushame istite prikazni. Ako se 100 posta, istoto se sluchuva na site 100 posta. Kako i da e, ovde toj si kazha shto si kazha AMA povtorno ne obrazlozhi zoshto go misli toa shto go kazha!:) Nitu mu e post izbrishan zaradi negovite politichki stavovi, nitu mu e topik zakluchen, nitu e nekogash baniran... Nitu vremeno, nitu trajno... Pa togash kade e problemot?:) Toa shto nekoj razmisluva poinaku od nego?:)
Thief Стрелчо, се шегував јас... и, кому да се спротивставувам? Ним?! Не сакам воопшто значење да им дадам, ќе се умислат дека се некој фактор... Не сум за СДСМ, левичар сум по убедување и марксист, социјалдемократ, но не нужно ја поддржувам секоја одлука и чекор на СДСМ. Како што и самиот пиша, никогаш не сум администрирал вбо таа насока, ниту сум забележал дека некој администрира или модерира во насока на некоја идеја или политичка партија... Затоа и гласав „Не“.
vancevtodor
quote:
vancevtodor vo virtuelniot svet go zapoznav koga fantomski se pojavi na eden drug forum i koga na edna tema otvorena protiv VMacedonia beshe najglasen, najvoinstven i najsurov pri iznesuvanjeto na kvalifikacii za ovoj forum ovde... Toa beshe pred okolu tri meseci, a na ovoj forum ovde za prv pat se zachlenuva pred eden mesec (21 mart, 2005 g.)!? Se chudam kako mozhel da znae tolku mnogu za ovoj forum pred tri meseci, ako chlen ovde e samo eden mesec?:)
Zosto tamu na toj forum ne mi odgovori, kako se zgasna nikot STALIN48 ,i drugite prasanja koi ti gi postaviv tamu.Ovdeka pisuvam ZA ADMINISTRATOROT STRELEC i MODERATOROT INTEL. Kolku sto citam ima i drugi administratori i moderatori ,ili nema,samo menuvate nikovi??? Zaclenet sum od drug kompjuter i od drug internet provider.
quote:
Kako i da e, ovde toj si kazha shto si kazha AMA povtorno ne obrazlozhi zoshto go misli toa shto go kazha
Strelec jas go napisav mojot komentar na prasanje na sopstvenikot na vmacedonija,i ke obrazlozam ako ocenam deka ima potreba od toa,odnosno ako postavuvacot na prasanjeto pobara. Ti potrudi se da odgovoris na onaa sto te prasuvam na forumot politika i so toa ke gi negiras moite ukazuvanja za tebe , a Intel da go potsetam zastanavme kaj Dalaverski.!!!
Strelec
quote:
Originally posted by vancevtodor
...Zosto tamu na toj forum ne mi odgovori...
Zatoa shto na toj forum i na taa tema napishav samo eden post i na kraj od toj post soopshtiv deka nemam namera ponatamu da polemiziram na taa tema (koja beshe otvorena od iskluchivo cinichni pobudi) i duri i naglasiv deka na eventualni prashanja nemam namera da odgovaram... Gledam deka toa shto tamu ne ti uspea (iako se obide da me isprovocirash za sepak da odgovoram), se obiduvash i sega ovde na potforumot za politika da go pravish... Ama ne se zamaraj!:)
BorisVM
quote:
Originally posted by vancevtodor Strelec jas go napisav mojot komentar na prasanje na sopstvenikot na vmacedonija,i ke obrazlozam ako ocenam deka ima potreba od toa,odnosno ako postavuvacot na prasanjeto pobara. Ti potrudi se da odgovoris na onaa sto te prasuvam na forumot politika i so toa ke gi negiras moite ukazuvanja za tebe , a Intel da go potsetam zastanavme kaj Dalaverski.!!!
Mojot odgovor: Mozhebi e forumot, i pak naglasuvam mozhebi, nastroen povekje kon edna ili kon druga partija, ama edno kje ti kazham za sigurno vancevtodor, t.e. kje ti potenciram da ne mozhesh da me svatish pogreshno: FORUMOV E PRO-MAKEDONSKI, sekogash bil, sekogash kje ostane. Shto znachi ova? Ova znachi deka jas kako Makedonec, nema da gi slusham Bugarchinjata, zbunetite Makedonchinja koi se pro-bugarski nastroeni a najmalku pak Grchishtata.
vancevtodor
quote:
FORUMOV E PRO-MAKEDONSKI, sekogash bil, sekogash kje ostane. Shto znachi ova? Ova znachi deka jas kako Makedonec, nema da gi slusham Bugarchinjata, zbunetite Makedonchinja koi se pro-bugarski nastroeni a najmalku pak Grchishtata.
Borise kazesuvas deka forumot e PRO-MAKEDONSKI a pri toa gi "ZABORAVAS" Srbite i pro-srbite. Koga ke gi tretiras site neprijateli od sosedstvoto(Bugarija,Grcija i Srbija) podednakvo ke me uveris vo toa sto go kazuvas.
OooOo
quote:
Originally posted by vancevtodor
Borise kazesuvas deka forumot e PRO-MAKEDONSKI a pri toa gi "ZABORAVAS" Srbite i pro-srbite.
Site provokatori se tretiraat isto kolku shto mozham jas da vidam.
BorisVM
quote:
Originally posted by vancevtodor Borise kazesuvas deka forumot e PRO-MAKEDONSKI a pri toa gi "ZABORAVAS" Srbite i pro-srbite. Koga ke gi tretiras site neprijateli od sosedstvoto(Bugarija,Grcija i Srbija) podednakvo ke me uveris vo toa sto go kazuvas.
Jas ne se obiduvam da te uveram za nishto poshto so ova mi dokazha deka chovek tebe i da saka ne mozhe da te uveri. Logikata e precizna nauka. Spored nea, ako tvrdime deka forumot e Makedonski, zakluchokot sledi ne mozhe da bide nishto drugo, bez razlika na toa dali e spomnato nekade ili ne e. Sega ti ili ne razbirash ili ne sakash da razberesh.
SirAndReW Mislam deka ima premnogu politika... nadvor od mestoto deka treba da ima politika .
SLaCk Poglednete go prasanjeto za poll-ov.Koj si ja ima muvata na kapata...
OooOo
quote:
Originally posted by SLaCk
Poglednete go prasanjeto za poll-ov.Koj si ja ima muvata na kapata...
Aj prochitaj ja melpomena [url="http://forums.vmacedonia.com/topic.asp?whichpage=1&TOPIC_ID=9387#170539"]tuka[/url] i izvini se javno :)
ArIeS Ne deka forumov e SDSM-ovski nastroen,ama mora da se priznae deka ima useri koi se dlaboko navlezeni vo branenje na stavovite na vladejackata ni garnitura.
BorisVM
quote:
Originally posted by SLaCk
Poglednete go prasanjeto za poll-ov.Koj si ja ima muvata na kapata...
Margaritas ante porcos.
bojan81
quote:
Originally posted by BorisVM
quote:
Originally posted by vancevtodor Borise kazesuvas deka forumot e PRO-MAKEDONSKI a pri toa gi "ZABORAVAS" Srbite i pro-srbite. Koga ke gi tretiras site neprijateli od sosedstvoto(Bugarija,Grcija i Srbija) podednakvo ke me uveris vo toa sto go kazuvas.
Jas ne se obiduvam da te uveram za nishto poshto so ova mi dokazha deka chovek tebe i da saka ne mozhe da te uveri. Logikata e precizna nauka. Spored nea, ako tvrdime deka forumot e Makedonski, zakluchokot sledi ne mozhe da bide nishto drugo, bez razlika na toa dali e spomnato nekade ili ne e. Sega ti ili ne razbirash ili ne sakash da razberesh.
Epa ti ne znaes vance sto misli. Vance e bugar, odnosno makedonec so tatarsko-tursko soznanie, kako i ostnal jak i gord na svoeto azisko lazno nacionalno custvo ako ne gi raspredeli site makedonci na nekoja strana. Koga ke mu ja svatis logikata nema da te nervira tuku ke go sozalis. Mene mie e navistna zal za nego. Inaku forumov ne e los, ako e sdsmovski ne znaci i deka e los, neli [:D]. Neznam sto im stanalo na ovie sto me brise porano, od koga pred edna nedela pocnav da pisuvam tuka, ne mi izbrisale nieden post cudo nado cudata, a nemislev mnogu da pisuvam, mi odzema vreme badiala ova forumive i se navlekuvam kako muva na gomno, Ili izbrkaa se zivo i divo pa sega sproveduvaat druga politika ili si gi izlecile kompleksite na pomalkuvredni,stvarno neznam sto e rabotava. A intel ic ne e prosdsmovski raspolozen, samo taka razmisluva [;)] Inaku moze li da prasam nesto, zosto Misirkov ne e poveke moderator? Inaku formuov e 100,2 posto promakedonski barem ti znam deka imas napraveno dosta kvalitetni portalcinja po taa tema.
nemo
quote:
Originally posted by BorisVM
Dali mislite deka forumov e SDSM-ovski nastroen?
Prasanjeto e da se otvori druga tema so: na cija partija si simpatizer ili si za ,pa ke se znaeme koi se za SDSM ili VMRO BMPO, i ostanatite, a odgovor na ovaa prasanje e da,[:)]
AaaAa Jas glasav NE-iako moram da kazam deka prasanjeto ne go razbiram, t.e. ne go razbiram baranjeto za obrazlozenie i "kako da se podobri" pod opcijata NE. Shto da se podobri? Da bide SDSM-ovski nastroen? :-)))) Posto DA E I NE , NE E, aj obrazlozi i kazi kako da se podobri, znaci da bide DA :)))) Ova ko referendumskite prasanja vo Makedonija. Nejse, forumot ne e sdsm-ovski nastroen, cak shto vise naprotiv, jas osekjam deka e sprotivno, t.e. propagandata i skokanjeto, i urlanjeto, (ziva srekja shto nemozeme da se slusame) e mnogu po od zastapuvacite "drugata stana" Sekoj eden ko ke dade kritika na neshto, odma se skoka so kvalifikacii, najcesto epiteti od starite vreminja koi retko koj gi razbira, i izvkuvanje za navoden ne-patriotizam, cukanje u gradi od nekoi samo-proglaseni gurua, koi i samo koi ja znaat vistinata, plasirana na eden mnogu banalen, ne potkrepen nacin poln so izvici i paroli i nishto drugo. Ko ke se zeme predvid deka parolite se proizvoden na eden ne-demokratski sistem, koj ne dozvoluva nikakvo intelektualno naptrevaruvanje ili rezoniranje, togash treba da ni stane jasno na koja grupa "navivacite" im pripagjaat. sekako deka gi ima na dvete strani, no vo posledno vreme, se mi se cini deka povekje prisutni se zastapuvacite na nekoja si taka narecena "patriotska" kauza koja e vpecatliva za nasava nacionalisticka opozicija. Shto ne e problem ako se diskutira, ama da se sledi sekoj eden so cel da se napadne, da se upropastuvaat topici i na Seir, i na Zdravje, i na Kujna i ostanati potforumi za da nekoj se dokazuva i natkazuva.... neznam... Jas licno mislam deka e upropasten forumot vo posledno vreme. p.s. Da dodadam , celta na ogromen broj clenovi na forumot ne e da diskutiraat i diskreditiraat idei, mislenja ili teorii, tuku licnosti--malo su se zaj*bali sto bi rekle Srbive, sepak na pogresno mesto se shto se toa odnesuva--za srekja.
Great_Macedonian Quote BorisVM: FORUMOV E PRO-MAKEDONSKI, sekogash bil, sekogash kje ostane. Shto znachi ova? Ova znachi deka jas kako Makedonec, nema da gi slusham Bugarchinjata, zbunetite Makedonchinja koi se pro-bugarski nastroeni a najmalku pak Grchishtata. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Super, i taka treba da ostane, no samo obrazlozimi ako sakas Boris koga velis "zbunetite makedonci- bugarcinjata" dali mislis za onie koj se za vmro?? Dali ti mislis deka vmro-dpmne ili narodna se bugarofili?
dejan imam nekoi rodnini vo VMRO, dali kazuvas deka oni se bugari Boris? [:p]
Strelec Amante be momci!?:) Koj go spomna VMRO???
BorisVM
quote:
Originally posted by Strelec
Amante be momci!?:) Koj go spomna VMRO???
Pa koj si ja ima muvata na kapata... Taka barem Slack se izrazi.
Wallace Forumot e pro-sdsovski zatoa sto gazdata i moderatorite se izmanipulirani od taa partija deka so shiptarite e mozhen sozivot i Makedoncite imaat idnina vo edna takva drzava.
dalila
quote:
Originally posted by slasa
forumot e nacionalen makedonski bez razlika na partii i nacionalnosti toa go imame site kazano ovde . a ako ne ti se svijga ne moras da doajggas ovde i da tresis gluposti ,
Se soglasuvam vo potpolnost so slasa.
Strelec Vo pravo e dalila!
dbk
quote:
Originally posted by Wallace
Forumot e pro-sdsovski zatoa sto gazdata i moderatorite se izmanipulirani od taa partija deka so shiptarite e mozhen sozivot i Makedoncite imaat idnina vo edna takva drzava.
Vo golema zabluda si Wallace ako mislis deka ne e mozen sozivot vo makedonija pomegu nacionalnostite. Jas ziveam vo zemja kade sto ziveat raznorazni narodi,nacii razni veri, razni boi na kozite, pleminja i uste sto li se nema a eve sepak ima sozivot. Skoro site luge rabotat i imaat ne kojznae kolku bogat ali sepak sreden zivot DA. Problemot vo Makedonija e sto lugeto nemaat zaposluvanje i sekoj mislejki deka stanuvajki clen ili simpatizer na nekoja politicka partija ke najde rabota sto e stanato praksa i za zal e dosta dlaboko vkoreneto u makedonija. Da imase sekoj rabota i mesecni primanja dovolno da si ja odrzuva familijata da te vidam togas dali ke velese deka nema i nikogas ke nema sozivot megu narodnostite tamu. I jas kako i sekoj sum politicki oboen ali ne so namerite kako sto gi imaat lugeto sto razmisluvaat kako tebe. E sega da dadam moe mislenje za prasanjeto ... mozebi nekogas oddamna sum mislel deka forumot e sdsmovski ali sega najiskreno mozam da kazam deka toa ne e tocno. Mislite za toa kaj memberite ovdeka proizleguva od faktot deka pojketo clenovi ovde sto se imaat izjasnato kako vmrovci ili protiv sdsmovci se napagani na nekoj nacin. Seto toa proizleguva od onie sto se prestavuvaat vmrovci a se deklariraat kako bugari. Togas i jas kako gazda na forum nema da go trpam toa taka da Boris e potpolno vo pravo. Ne sakam mnogu da polimiziram ili bilo sto samo edno ke kazam... Sakajte se pomegu sebe za da bidete sakani od drugie.
nemo
quote:
Originally posted by dbk
Vo golema zabluda si Wallace ako mislis deka ne e mozen sozivot vo makedonija pomegu nacionalnostite. Jas ziveam vo zemja kade sto ziveat raznorazni narodi,nacii razni veri, razni boi na kozite, pleminja i uste sto li se nema a eve sepak ima sozivot. Skoro site luge rabotat i imaat ne kojznae kolku bogat ali sepak sreden zivot DA.
quote:
pod cija uprava? na koj jazik se govori? razlikata pomegu Nov Zeland i Australija e golema mislam so Maurite
Problemot vo Makedonija e sto lugeto nemaat zaposluvanje i sekoj mislejki deka stanuvajki clen ili simpatizer na nekoja politicka partija ke najde rabota sto e stanato praksa i za zal e dosta dlaboko vkoreneto u makedonija.
quote:
taka ostanalo vo nasledstvo
Da imase sekoj rabota i mesecni primanja dovolno da si ja odrzuva familijata da te vidam togas dali ke velese deka nema i nikogas ke nema sozivot megu narodnostite tamu.
quote:
pa neli imase rabota vo 60,70 godini zosto zaminaa mnogu na "privremena rabota"
E sega da dadam moe mislenje za prasanjeto ... mozebi nekogas oddamna sum mislel deka forumot e sdsmovski ali sega najiskreno mozam da kazam deka toa ne e tocno. Sakajte se pomegu sebe za da bidete sakani od drugie.
quote:
Kolku ima okolu tebe koi se sakaat i nesakaat
[/quote]
Lord_Hard
quote:
Originally posted by BorisVM
Dali mislite deka forumov e SDSM-ovski nastroen?
Какво е SDSM???
f9 Forumov e Sdsm- ovski spored simpatiite na uchesnicite koj uchestvuvaat i generalnata politika na moderatorite.Prashanjeto e dali nekoj do sega ja definiral i ja kritikuval taa politika.Spored mene nitu eden opozicioner toa do sega ne go napravil pa zatoa i prashanjeto visi vo oblaci. -Generalno Sdsm e partija koja smeta deka kreiranjeto na nacija e proces vo kontinuitet i deka treba da gi opfati site dosegashni "etnichki grupi".Sekoja etnichka grupa procentualno vlozhuva(gubi)samobitnost vo nova kreacija.Se shto ostanuva nadvor od drzhavnite granici e del od druga kreacija na druga nova nacija.
toni_a nemam mislenje... ne sum politicki opredelen i ne sum za momentalnata vlast vo MK zatoa sto pravat golemi "gluposti". toa ke si prodolzi (moeto "nesakanje" na vladata) se dodeka ne se podobrat rabotite bez razlika na partiite (koaliciite) sto vo toj moment ja vodat drzavata... sekoj ima pravo na sopstveno mislenje i dosega tuka (na forumot) imal moznost da go iskaze.barem mislam deka moite negativni izjavi kon vladata nebile brisani/koregirani (ne sum zabelezal dosega). sekoj ima pravo da napise, da odbrani ili napadne nekoja "misla"...neznaci ako 2-3 "pro SDSM-ovci" se pustat na eden "kontra SDSM-ovec" i si go odbranat mislenjeto/stavot deka toa treba da se preslika vrz celiot "forumski-svet"... znaci deka ima "mala opozicija" i "golema nemok" za promena na situacijata koja vladee ne samo vo drzavata... spored mene nema SDSM-ovska nastroenost na forumot,tuku edna (po moja zabeleska) malku pogolema "agilnost" na odredeni clenovi (mozebi i zatoa se na vlast kako partija sdsm?) vo dadeni momenti,no vo nikakov slucaj davanje na generalni nasoki i nametnuvanja vrz drugite. toa sekako si e individualno pravo... po licni nabljuduvanja, opstite "pljukaci" (kako mene,ili onie sto ne se "izdavaat") se najbrojni i za razlika od pro-SDSM onie ultra-(opredelena)opozicija se po-malobrojni...mozebi zatoa se sozdava na momenti nekakvo "mislenje". da vidime kako ke bide koga ke dojde druga vlada vo MK i dali posle izvesno vreme ke se glasa dali forumot e (na primer) pro-VMRO nastroen. tokmu poradi toj soodnos na pro-SDSM i pro-VMRO glasav so "nemam mislenje"(po mene neutralno).
f9 Sudejki spored socijalnata struktura 90% se siromashen sloj na gragjani i 10 % bogat sloj na gragjani.Vo Makedonija sredna klasa nema.Taa beshe unishtena vo procesot na privatizacijata i segmentacijijata vo stopanstvoto.Vo Makedonija ima malku intelektualci so iskustvo,poveketo fatija penzija ili magla vo stranstvo.No ova gornovo ne se izrazuva vo izbornite rezultati.Ochigledno nekoj postojano glasa protiv sopstvenite interesi.Nie do sega ne sme imale ni priblizhna situacija koja bi go otslikuvala toj soodnos 90-10. Sekoj pa i najneiskusniot analitichar znae deka politicharite go lazhat narodot.No ova vo Makedonija e celosno narushen demokratski sistem koj shto blaga vrska nema so realnosta na denot i potrebite na gragjanite,a kamo li si principite na demokratijata.Analitichki mnogu lesno se znae koj od kogo krade glasovi i koj kogo go lazhe.
a-pin-dim Bosh muabeti, zatoa ovaa drzava ne ja biduva od sto samite sebesi se vregame. Edni gi ivkame bugarofili edni srbofili edni grcofili edni albofili i na nas veke ne ni se znaje krajot. A forumot ne moze da bide nastrojena za partija tuku forumot sushtinski znaci deka e za site bez razlika koj i da je.
Srbija Pozdrav za sve na ovom forumu
boo980 I dont know ama mislam deka net i politika ne odat bas zaedno [8D]