Zosto Ermenite ne GrciteTurcija "Bolniot chovek"
Zosto Ermenite ne GrciteTurcija "Bolniot chovek"
nemo Koga vide turskiot sultan deka gi gubi teritoriite nasekade.Dali bese zacuvuvanje na teritorija so negovata naredba za masovniot kolez od strana na turcite vrz Ermencite, i ako se slucese isto takvo nesto vrz grcite vo Mala Azija vo 1915 mozno i nemase da ima 1922-23 vojna megu Tr i Gr, kako i razmena na naselenieto i naseluvanje na Egejskiot del so 700 000- 1 mil grci???
Christian tocno ama germanija stoese zad grcija taka da turcija ke ispadnese vo vojna pak i mozese poveke teritorija da izgubi.
sapeski Не само Германија, и Велика Британија дебело ги подржуваше Грците.
Jakov A ako se resese Sultanot da zakole na balkanot nekogo ama ne Grcite, mozebi Makedoncite. Togas nemalo povkee od 800 000 Makedonci sto togas. A i sto e celta na temava btw????
dejan celta....sto sakas ti da bide celta jakov?:p da, germanija, britanija, ama isto i danska! grcka imas vrski so danskata kralska familija! Isto kako Bugarija.
nemo
quote:
Originally posted by Christian
tocno ama germanija stoese zad grcija taka da turcija ke ispadnese vo vojna pak i mozese poveke teritorija da izgubi.
Germanija ne stoese zad Grcija bese vo centralnite sili.
nemo
quote:
Originally posted by Jakov
A ako se resese Sultanot da zakole na balkanot nekogo ama ne Grcite, mozebi Makedoncite. Togas nemalo povkee od 800 000 Makedonci sto togas. A i sto e celta na temava btw????
Celta e deka Turcija nemase da postoi tolku golema kako drzava ako i Ermenite si ja pobaraa etnickata drzava toa bilo da se spasi sto se moze.