МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ на Водно (по)веќе не СВЕТИ ?
МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ на Водно (по)веќе не СВЕТИ ?
lav Милениумскиот Крст на Водно ...дело на сите православни и други Македонски христијани ете на Велигден не светеше. Некои велат дека причината била скапотијата ..мислам на цената за струјата која се трошела.... велат непотребно...? Други пак велат дека ете комарците почнале да се размножуваат , та од светлата и топлината нивна ги привлекувала сите комарчишта од видокругот негов , се мисли на Крстот (велат е некаде стотина километри во пречник). Трети пак велат дека многу им сметал на Водњанците , та не можеле на мир и раат да си спијат , разбира се во вилите нивни...наследени од дедо парадедо..нели. Ако некој има други валидни сознанија ...нека јави , оти Јас сакам Крстот секоја ноќ да ни го советлува Македонското Скопје. А и туристичка атракција би бил за Скопје и Македонија (ако некој умен ете се досети и од него и пари да си прави).
трендафил Кога веќе се спомна шверцот со цигари, знае ли некој кој го прави сега. Да не е препуштен на коаљиционите (што би рекол Љав) партнери? Доколку дел од тие пари одел за струја кога биле во христијански раце. Колку ми е познато Станинов е донатор на камбанаријата со часовникот на свети велемаченик Димитрија во Скопје. Дали споменикот на Тито (доколку се изгради на плоштадот) ќе биде со димензии што нема да дозволат Милениумскиот Крст да се гледа на левата страна на Вардар, односно треба ли да биде Тито тампон зона.
intel
quote:
Originally posted by трендафил
. Колку ми е познато Станинов е донатор на камбанаријата со часовникот на свети велемаченик Димитрија во Скопје.
И?
Strelec
quote:
Originally posted by intel
И?
Што ’И?’!? Нема тука ’И?’... Тоа значи дека му е дозволено криминали да прави!!!
marko_polog Thats really touching Strelec, I almost shed a tear, your fight against corruption in Macedonia who be worth at least a nickel if you didn't so openly support the people that placed Macedonia's status of a country in Europe's black hole of Corruption, Murder, Economic prosperity etc..
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
Оберпљакатенљепачфурер.
Te pocituvam kako star drugar po forumive, ama stvarno nema smisla da mi lepis etiketi i pogrdni iminja.Ostavi vi go concrete so nego ne se znam tolku, ama navreda od tvoja strana me pogoduva[:(][:(]
Длабоко извинување од мене до тебе , само ако го примаш нели...поради задоцнетото испраќање-де???
dejan bas cudno.....
concrete
quote:
Originally posted by lav
Милениумскиот Крст на Водно ...дело на сите православни и други Македонски христијани ете на Велигден не светеше. Некои велат дека причината била скапотијата ..мислам на цената за струјата која се трошела.... велат непотребно...? Други пак велат дека ете комарците почнале да се размножуваат , та од светлата и топлината нивна ги привлекувала сите комарчишта од видокругот негов , се мисли на Крстот (велат е некаде стотина километри во пречник). Трети пак велат дека многу им сметал на Водњанците , та не можеле на мир и раат да си спијат , разбира се во вилите нивни...наследени од дедо парадедо..нели. Ако некој има други валидни сознанија ...нека јави , оти Јас сакам Крстот секоја ноќ да ни го советлува Македонското Скопје. А и туристичка атракција би бил за Скопје и Македонија (ако некој умен ете се досети и од него и пари да си прави).
Nema da me iznenadi , sega koga "prorabote" zelezara nekoj, nekoja nok da go demontira i da go prodade za staro zelezo!!!!! Kako kapacite na sahtite koi izgleda se teleportiraat pa policijata ne moze da im vleze vo traga :):):)!!!!!
mako Krstot na Vodno e unikaten na Balkanot. Moken simbol na Hristijanstvoto i mozhit da stanit cel na pilgrimstvo od poshirokiot Balkan i celiot svet! Da se dopravit i doterat mestoto naokolu i redovno da se odrzhuvat. Nesto mozhit da finansirat gradot, nesto crkvata a restvoto da bidit donacii od posetiteli. Koga ke se zgolemit brojot na posetiteli ke se namalat i troshocite na gradot, ako veke toa mnogu smetat. Na nekoi luge krstot ne im se dopagat bidejki vladata na Ljubco go izgradi, a drugi pa oti Skopje e multikonfecionalen grad. No krstot e izgraden i grev e da se ostavit da raspadnuvat i da go grdit namesto krasit gradot! Statuata na Isus stana dobro poznat simbol na Rio De Janeiro: [img]http://image03.webshots.com/3/7/64/10/74076410BToTNP_ph.jpg[/img]
nepobedliv
quote:
Originally posted by mako
Krstot na Vodno e unikaten na Balkanot. Moken simbol na Hristijanstvoto i mozhit da stanit cel na pilgrimstvo od poshirokiot Balkan i celiot svet! Da se dopravit i doterat mestoto naokolu i redovno da se odrzhuvat. Nesto mozhit da finansirat gradot, nesto crkvata a restvoto da bidit donacii od posetiteli. Koga ke se zgolemit brojot na posetiteli ke se namalat i troshocite na gradot, ako veke toa mnogu smetat. Na nekoi luge krstot ne im se dopagat bidejki vladata na Ljubco go izgradi, a drugi pa oti Skopje e multikonfecionalen grad. No krstot e izgraden i grev e da se ostavit da raspadnuvat i da go grdit namesto krasit gradot! Statijata na Isus stana dobro poznat simbol na Rio De Janeiro: [img]http://image03.webshots.com/3/7/64/10/74076410BToTNP_ph.jpg[/img]
EJ Mako a ti da finansirase malku - eve 100 dolari godisno ok?
mako Sekoj mozhit da pridonesit kolku sto mozhit. Krstot ne e nekakov 'problem' kojsto sto pobrgu treba da skapit i da se razmontirat. Problemot e mentalitetot deka toa sto nekoj predhodno go storil avtomaticno e nesto losho i po sekoja cena mora da se unistit i zaboravit.
Great_Macedonian E zatoa ne treba da velicite lujge kako onie od vrvot na aktuelnata vlast. Kako ne im e stram da ostavat simbol na hristijanstvoto kako mileniumskiot krst da smrdi i lujge de se mocaat do nego i da bide onaka zapostaven. Sto deka vmro pocnal da go gradi, vmro nego gradese za vmrovcite, tuku za makedonija.
Strelec Ima li nekoj soznanie pod chija nadlezhnost e odrzhuvanjeto na krstot? Dobro e da se znae pred da pochneme da plukame po nekogo... Barem ako plukame, site vo vistinskata cel da go pravime toa!
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
Ima li nekoj soznanie pod chija nadlezhnost e odrzhuvanjeto na krstot? Dobro e da se znae pred da pochneme da plukame po nekogo... Barem ako plukame, site vo vistinskata cel da go pravime toa!
Nemozam da tvrdam so sigurnost dodeka ne proveram, ama 70% mislam deka e na Vladata.....imaat nesto zaednicki so MPC i so fondacijata sto go gradese. Mislam deka e VLadata glavna za toa nekoe ministerstvo...? Ke proverime de!
Strelec Pod nadzor na vladata ne kje da e, a mozhe da e nekoe ministerstvo (dobro, posredno ili neposredno, slichno mu doagja)... A ako e taka, ne e losho da znaeme dali da plukame po Radmila Shekjerinska, po Jovan Manasievski ili po Dzemali Mehazi!?
mako Jas mislev deka toa e vo nadlezhnost na gradot. Inace bi trebalo da spagat pod ministerstvoto za kultura, koe neli e odgovorno za spomenici i slicni raboti.
Strelec И се чини дека си во право, mako... Сепак надлежноста е изгледа во рацете на градот. Штотуку телефонски добив таква информација од Скопје. Затоа не треба да се скока и да се упатуваат критики на погрешна адреса... Но, јас не би ги насочил туку-така критиките ниту кон Трифун Костовски како градоначалник на Скопје. Сепак е прекратко време на таа функција и мислам дека треба да му се даде малку време за да ги фати конците во свои раце!
SLaCk Jas mislam nekoe pismo da pratime po vesnicive da go poddrzime Trifun(bez razlika cija e nadleznosta) da go dopravi Krstot,zatoa sto samo toj bi imal razbiranje za toa mislam od aktuelnive funkcioneri, i da pocne od nego da se zarabotuvaat pari mislam barem za strujata da moze da se plati so negovata komercijalizacija.
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Trifun... samo toj bi imal razbiranje za toa mislam od aktuelnive funkcioneri...
Od stotici aktuelni funkcioneri vo Makedonija ti samo vo eden li imash doverba? Shto Makedonec kje beshe!? Duri i eden concrete da go prashash, pa kje ti kazhe nekolkumina!!!
Great_Macedonian Strelec, krstot ne bese ni vo nadleznost na bivsata vlast, no taa pocna da go gradi.. sto ke mu falese na branko da go dozavrsi?
SLaCk Strelec,aktuelnava vlada e veke treta godina na vlast od koga dojde na vlast se stopiraa site aktivnosti vo vrska so Krstot,vo nekolku navrati od funkcioneri na SDSM bese istaknato deka Krstot nepotrebno se pravi ne e "vo duhot na sozivotot" i tn.,eve sega i strujata mu ja isklucuvaat i da bideme realni ne ocekuvam od tie sto pravea shegi za Krstot koga pocna da se gradi deka ke go dovrshat.Premnogu im veruvas na vlastodrshcite Strelec pa iako se komunjari ocekuvas Krstot deka ke go dogradat haha.
Strelec
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Strelec, krstot ne bese ni vo nadleznost na bivsata vlast, no taa pocna da go gradi.. sto ke mu falese na branko da go dozavrsi?
Тоа е друга работа! Темава е отворена заради тоа што крстот за Велигден НЕ СВЕТЕЛ. За тоа владата не е виновна. Инаку (не ми пречи да кажам), се согласувам дека актуелнава власт не покажа доволно почит кон тој милениумски крст.
quote:
Originally posted by SLaCk
Premnogu im veruvas na vlastodrshcite...
Не е точно дека им верувам премногу... Апсолутно по ништо не можеш да заклучиш такво нешто за мене... Патем, и кога би им верувал нив, имам ли подобар избор?
intel Многу голема штета е кога во политика се меша религија.Дефинитивно многу пати дискутирано до сега, одбивноста кон власта која го градеше од НАШИ ПАРИ за партиски цели доведе многу луѓе до одбивност и кон крстот отворен свечено од Љубчо непосредно пред изборите 2002.Ако е оваа власт виновна за тоа што не светел на велигден што не е точно, која која власт е Лав виновна што на 15 септември 2002 година по излегувањето на Љубчо околу 22 часот на ТВ и јавно признавајќи го поразот веднаш се изгасна десната половина на крстот.КОЈ ТОА ГО КОНТРОЛИРА прекинивучаот до ден денес.Со какви ли не работи се занимавате , а после се лутите кога ви се вели дека сите дискусии кои сакате да ги наметнете се од типот пред коперација со по две три пива позади себе. Колку банално и мизерно за дискусија.Најтрагично е што од Дпмновци слушав муабет за гасењето на половината дотичната вечер дека и господ се разочарал од резултатот и виша сила ги прегорела светлата. ЦЦЦЦ ова не е перење мозок што вам ви го наметнуваат во штабот, ова е за жалење зошто едноставно нешто што не постои и не може да се пере Нели? Патем Ти друже Лав беше најголем критизер зошто со тие пари се гради нешто за што нема апсолутно никаква потреба во врема кога на држава како нашата и се потребни погони за производство каде ќе се вработи некој и ќе си рани фамилијата. Темава е излишна и невредна за дискусија зошто како прво насловот е неточен, јас лично го видов дека свети на велигден и дека не светеше на 15-09-2002.СТОАЈМ ЗАД ОВАА ИЗЈАВА!
mako Ne bese kritikata nasocena sprema T. Kostovski, vcera stana gradonacalnik, tuku poveke protiv eden destruktiven nacin na razmisluvanje sto ne e nov i lesno i nesvesno se prifakat bidejki veke stana silna norma. A za da imat bar shansa da gi fatit koncite vo svoj race, izgleda ko Bucko sekoj mesec ke morat da odit na poseta vo site odelenija za da vidit sto i kako rabotat, do kade se so 'domasnite' i kako se sproveduvaat vo praktika. Ako se zaklucit vo kancelarijata i cekat da mu razkazhuvaat prikazni za cudata sto se postignuvaat vo administracijata, gradskite sluzhbi itn, togash tesko da ima shansa nesto da promenit.
mako Intel, kakvi i da bile motivite na Ljubco za izgradbata na krstot(verojatno ne veruvat vo Boga, tuku mislit deka E Boga)- sepak krstot e tuka i treba da se odrzhuvat! Mozhit i da stanit vistinski beleg na Skopje.
concrete Aj ne zezajte , samo sto spustiv telefon , SVETI!!!!!
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
Pod nadzor na vladata ne kje da e, a mozhe da e nekoe ministerstvo (dobro, posredno ili neposredno, slichno mu doagja)... A ako e taka, ne e losho da znaeme dali da plukame po Radmila Shekjerinska, po Jovan Manasievski ili po Dzemali Mehazi!?
A da plukneme po Bu;kovski kako prv me'u niv pa on posle ke znae kade da go forwardira.[:)]
Strelec Mozhe i taka!:)
angel Свети, зошто велите дека не свети? Го гледам. Да не имате температура, што ви е?
Jakov Ќе добиеме уште еден Пинокио изгледа.Крстот си свети и сега а и за Велигден светеше. Околу принадлежностите на градот и дршавата. ВЛадата е таакоја има донесено одлука на барање и во договор со МПЦ, да за Крстот не се плаќа струја или незнам како им е регулирано нешто. ВО секој случај зад струјата и светлината стои владата. Околу сопственоста и кој требад а го доизгради, требада го доизгради тој кој и го почна а го почна ФОндацијата Милениумски Крст, ама откако го нема Љубчо слабо и оди собирањето средства. И МПЦ кажа дека нема средства да го одржува во целост, такада мора да му се најде вистински стопан. Ај може газда Трифун ќе лупне некој милион како што дава за Св. Богородица карши МАНУ.
Jakov
quote:
Originally posted by angel
Свети, зошто велите дека не свети? Го гледам. Да не имате температура, што ви е?
Може не им се дигнати ролетните, немора да е температура....[:D]
angel Хо, хо, хо абе лавче каков „добро известен оптимист си ти„ кога шириш дезинформации. Е, е,е,е, провери си го изворот што те известува зошто ти греши или повеќе не ти е лојален или, како што вели Јаков, ролетните не му се кренати. Хо, хи, хи... [:D] кај ти текна ова [:D]
Strelec
quote:
Originally posted by angel
...абе лавче... шириш дезинформации.
A shto e vazhno dali krstot sveti ili ne? Sekako vladata neka 'ide u majchinu'!
oximoron Крстот на ВОДНО е изграден (половично) од Фондацијата "Миленимуски Крст":таа фондација во моментов нема средства да продозли зо доизградба,и нема кој да и помогне да се соберат.Некако све се мислам дека ако некоја фирма даде позначајна подршка за Крстот одма утредента ке има посета од ВЛАДАТА,нели де,пазарна или финасиска инспекција.И затоа фирмите не се окспонираат ништо посебно.Ако сте го виделе планот за како треба конечно да изгледа Крстот ,прекрасно е замилсено,да има продавници за сувенири,ресторантце,видиковац и уште многу содржини.Така секој Скопјанец и Македонец,а и поголем број туристи ке имаат една значајно место за посета во Скопје.Во пооптимистичката замисла е и правење на жицарница од Школото Кочо Рацин до горе до крстот ама тоа ке почека уште мнооогу време.И да,се слагам,голем дел од народов не го сака крстот само и само зошто е направен од Лјубчовата Влада?!? ДоБога луге?!?!Зар Лјубчо дома ке си го носи?Нема ли на сите нас и на идните генрации да им остане?!?! И да,за ВЕЛИГДЕН не бев у СК така да не видов со свој очи,ама ЈАНКО на ТВ кажа дека не светел цела ноќ,а на ЈАНКО за такви работи му верувам.Иначе една од погласните противнички на КРСТО е и нашата "еминентна глумица ем тазе режисерка" сеуште Госпогицата Лабина Митевска која јавно во колумна во ДНЕВНИК побара да се угаси Крстот бидејки и сметал нејзе лично.Не верувам дека само за нејзин кејф е исклучен,ама па сите знаеме дека СДСМ е реформирана(како не бе) од КПМ а КПМ јавно декларираше дека не верува во Бога,така да не знам што е сега чудно што нејкат да се плеткаат со Крстот?Тоа что Бранко иде у Црква и место да баци рака се гушка со Владиката,не значи дека одеднаш станал верник па ке го интересира верата наша рисјанска. Има овде "колеги дискутанти" што од една страна се кажуваат за партиски неопределени ама во секој пост им провејува омразата кон ДПМНЕ или Лјубчо и фаворизацијата на СДСМ и Бранко,и тоа можеби и не е така страшно,но е многу страшно што и по ова прашање кое не треба да има никаква политичка заднина,се наога причина за поделба на Македонецот,е АЛАЛ НЕК ВИ Е ! ! !
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by angel
...абе лавче... шириш дезинформации.
A shto e vazhno dali krstot sveti ili ne? Sekako vladata neka 'ide u majchinu'!
Pa kako trgnala, na pat e... za uteha na zainteresiranite, bilo koja vlada na isto mesto ke stigne.... vicot e deka tie vnatre dobivaat dobri"bonusi" da bidat vnatre , t.e. da izigruvaat "vlada" :):):)!!!! Zatoa e i celata "politicka" borba !!!!!
concrete [quote]Originally posted by oximoron A be momce sto si se upanicil,krstot si e krst i nikoj ne moze toa da go smeni, duri i da go prodade nekoj za staro zelezo, pak fotografii ke ostanat...kako od oficerski... Labina ????; pusti go devojceto, taa si e vo drugi svetovi , ne te ni razbira sto zboruvas..... A za podelbata na Makedoncite , eh, ako bese samo do Mileniumskiot krst, ic da ne e....toa ti e poveke genetska osobina,ama sto postojano ja povtoruvate, ja imaat duzina evropski narodi.. za drugi neznam. Inaku ona so fondacijata poveke mi lici na ona: rodi go deteto pa frli go na ulica, verojatno nekoj ke go udomi. Pa toa graditelite ne bea ovci , pa da neznaat sto ke se slucuva koga ke im udrat politicka kloca.... koga imaa mok sto ne napravija nekoja asalna fondacija barem za 100 godini da trae...posle veke e perpetum mobile. Vaka isto kako nivnite politicki protivnici : se se sveduva na sarena manifestacija bez cvrsto jadro i cel..i nirmalno standardniot sindrom :pola pie, pola na sarecot dava!!!!! Ova onaka od edna stara betonska cigla , nemoj da mi go zemes za zlonamerno!!!
трендафил
quote:
Originally posted by angel
Свети, зошто велите дека не свети? Го гледам. Да не имате температура, што ви е?
Свети, ама со скратено работно време. Како да е на породилно по стариот закон, Бог да чува.
Jakov
quote:
Originally posted by трендафил
quote:
Originally posted by angel
Свети, зошто велите дека не свети? Го гледам. Да не имате температура, што ви е?
Свети, ама со скратено работно време. Како да е на породилно по стариот закон, Бог да чува.
Dobro ima sigurno ovde posetani luge od mene jas ne sum bil ne znam, vo Paris, Ajfelovata kula dali sveti postojano, mislam od kako ke se stemni preku cela nok do rano nautro.????
трендафил Кај нас крстот свети од стемнување до после полноќ.
Strelec
quote:
Originally posted by oximoron
Крстот на ВОДНО е изграден (половично) од Фондацијата "Миленимуски Крст":таа фондација во моментов нема средства да продозли зо доизградба,и нема кој да и помогне да се соберат.Некако све се мислам дека ако некоја фирма даде позначајна подршка за Крстот одма утредента ке има посета од ВЛАДАТА,нели де,пазарна или финасиска инспекција.И затоа фирмите не се окспонираат ништо посебно.Ако сте го виделе планот за како треба конечно да изгледа Крстот ,прекрасно е замилсено,да има продавници за сувенири,ресторантце,видиковац и уште многу содржини.Така секој Скопјанец и Македонец,а и поголем број туристи ке имаат една значајно место за посета во Скопје.Во пооптимистичката замисла е и правење на жицарница од Школото Кочо Рацин до горе до крстот ама тоа ке почека уште мнооогу време.И да,се слагам,голем дел од народов не го сака крстот само и само зошто е направен од Лјубчовата Влада?!? ДоБога луге?!?!Зар Лјубчо дома ке си го носи?Нема ли на сите нас и на идните генрации да им остане?!?! И да,за ВЕЛИГДЕН не бев у СК така да не видов со свој очи,ама ЈАНКО на ТВ кажа дека не светел цела ноќ,а на ЈАНКО за такви работи му верувам.Иначе една од погласните противнички на КРСТО е и нашата "еминентна глумица ем тазе режисерка" сеуште Госпогицата Лабина Митевска која јавно во колумна во ДНЕВНИК побара да се угаси Крстот бидејки и сметал нејзе лично.Не верувам дека само за нејзин кејф е исклучен,ама па сите знаеме дека СДСМ е реформирана(како не бе) од КПМ а КПМ јавно декларираше дека не верува во Бога,така да не знам што е сега чудно што нејкат да се плеткаат со Крстот?Тоа что Бранко иде у Црква и место да баци рака се гушка со Владиката,не значи дека одеднаш станал верник па ке го интересира верата наша рисјанска. Има овде "колеги дискутанти" што од една страна се кажуваат за партиски неопределени ама во секој пост им провејува омразата кон ДПМНЕ или Лјубчо и фаворизацијата на СДСМ и Бранко,и тоа можеби и не е така страшно,но е многу страшно што и по ова прашање кое не треба да има никаква политичка заднина,се наога причина за поделба на Македонецот,е АЛАЛ НЕК ВИ Е ! ! !
Поголема поделба на Македонецот од целиот овој твој пост, ТЕШКО! Пази (парафразирано)... Никој не сакал да даде пари за крстот бидејќи ќе му дошла пазарна инспекција од комунистите што се против црквата!!! Аман имајте малку исаф!
SLaCk Za sto baras da imame malku isaf?Pa neli Pasko Kuzman covekot sto otkri mnogu raboti vo Ohrid sto pod negovo vodstvo Ohrid dobi nekolku renovirani anticki objekti crkvata Plaosnik i tn. sega si dobi krivicna prijava za nekakov si dzip demek karil 5.000 evra na nekkaov si dzip.Ete toa ti e poukata za kaj nas,ako ne si nas togas ke te ocrnime i vo zatvor ke te pikneme.A inace za Krstot sto tolku im e krivo na nekoj deka na Ljubco bila idejata(za zal vasha od taa vlada bese ideata i toa e toa) da kazam deka najmnogu pari kolku sto se sekavam imase Trifun donirano uste togas iako bese opozicija na Ljubco.
Jakov
quote:
Originally posted by SLaCk
A inace za Krstot sto tolku im e krivo na nekoj deka na Ljubco bila idejata(za zal vasha od taa vlada bese ideata i toa e toa) da kazam deka najmnogu pari kolku sto se sekavam imase Trifun donirano uste togas iako bese opozicija na Ljubco.
Страшно си се заебал околу овие две работи. Најголем донатор на Милениумскиот Крст беше Владата на РМ,која на владина седница одлучи да донира 2 милиони Марки, со што се собраа потребните 2.35милиони марки. Трифун моеш сам да прерачунаш колку пари донирал. Идеата не беше ни на Љубчо ни на некој од нашите, нивните, вашите, моите, твоите. Идеата е земена од некое гратче во Швајцарија, мислам дека е Лугано не сум сигурен. Како и да е ја знам приказната од лични контакти како е дојдена идеата за Крстот. Лично не ми беше и не ми е гајле кој го смисли и кој даде пари, битно ми е дека секој ден го гледам барем по неколку пати и ме радува што е таму.
Strelec
quote:
Originally posted by SLaCk
Za sto baras da imame malku isaf?
Abe Slack, voopshto ne mislev na tebe!:) Shto taka se prepozna?:)))
lav
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by SLaCk
A inace za Krstot sto tolku im e krivo na nekoj deka na Ljubco bila idejata(za zal vasha od taa vlada bese ideata i toa e toa) da kazam deka najmnogu pari kolku sto se sekavam imase Trifun donirano uste togas iako bese opozicija na Ljubco.
Страшно си се заебал околу овие две работи. Најголем донатор на Милениумскиот Крст беше Владата на РМ,која на владина седница одлучи да донира 2 милиони Марки, со што се собраа потребните 2.35милиони марки. Трифун моеш сам да прерачунаш колку пари донирал. Идеата не беше ни на Љубчо ни на некој од нашите, нивните, вашите, моите, твоите. Идеата е земена од некое гратче во Швајцарија, мислам дека е Лугано не сум сигурен. Како и да е ја знам приказната од лични контакти како е дојдена идеата за Крстот. Лично не ми беше и не ми е гајле кој го смисли и кој даде пари, битно ми е дека секој ден го гледам барем по неколку пати и ме радува што е таму.
Тоа е правиот одговор на сите загрижени и овде присатни душегрижници. Важно е дека тој е СЕМАКЕДНОНСКИ СИМВОЛ на 2000 годишното ХРИСТИЈАНСТВО во Македонија (Апостол Павле минал и престојувал во Македонија) а тоа е АРТЕФАКТ кој не се користи во борбата со недокваканите млади и тазе нации , кои сега се граничат со неа , иако Јас мислам дека Македонија се граничи со смата себе.
Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
Лично не ми беше и не ми е гајле кој го смисли и кој даде пари, битно ми е дека секој ден го гледам барем по неколку пати и ме радува што е таму.
quote:
Originally posted by lav
Тоа е правиот одговор на сите загрижени и овде присатни душегрижници. Важно е дека тој е СЕМАКЕДНОНСКИ СИМВОЛ на 2000 годишното ХРИСТИЈАНСТВО во Македонија...
Еве позитивни и убави примери... Гледате ли колку убави постови можат да се напишат и без да се спомнат имиња на партии?
Jakov
quote:
Originally posted by lav
[quote]Originally posted by Jakov Тоа е правиот одговор на сите загрижени и овде присатни душегрижници. Важно е дека тој е СЕМАКЕДНОНСКИ СИМВОЛ на 2000 годишното ХРИСТИЈАНСТВО во Македонија (Апостол Павле минал и престојувал во Македонија) а тоа е АРТЕФАКТ кој не се користи во борбата со недокваканите млади и тазе нации , кои сега се граничат со неа , иако Јас мислам дека Македонија се граничи со смата себе.
Сега ме збуни целосно? Одговорот ми е правиот или ми е душегрижнички???? Кај граничиме на север со самите себе си не зезај. Таму си е Србија....тоа не било наше никогаш освен Прешево и ген Јанковиќ???
concrete
quote:
Originally posted by Jakov
[quote]Originally posted by lav
[quote]Originally posted by Jakov Кај граничиме на север со самите себе си не зезај. Таму си е Србија....тоа не било наше никогаш освен Прешево и ген Јанковиќ???
Imas greska nekade do nad Vranje!!!! Ako veke sakame da bideme cepidlaki:):):)!!!!
AaaAa
quote:
Skopje e mutlikonfecionalen grad
quote:
Важно е дека тој е СЕМАКЕДНОНСКИ СИМВОЛ
Mene mi treba objasnuvanje za ovie dve izjavi. Doticni ve molam prepoznajte se, i objasnete, posto jas sum zbuneta ;)
lav
quote:
Originally posted by AaaAa
quote:
Skopje e mutlikonfecionalen grad
quote:
Важно е дека тој е СЕМАКЕДНОНСКИ СИМВОЛ
Mene mi treba objasnuvanje za ovie dve izjavi. Doticni ve molam prepoznajte se, i objasnete, posto jas sum zbuneta ;)
Што е тука нејасното за тебе? Поимот КРСТ ? Поимот Христијани Поимот Семакедонски? пс Дека Скопје е Христијански Град , тоа може да се види од пописните листи за религиската припадност на Скопјани дадени на последниот попис , кои со новата спогодба годинава , да не кажам територијална разграниченост постана поголем во бројот на муслиманските граѓани. Но крстот е граден многу порано и е во спомен на 2000 години од Христијанството кое е присатно во Македонија.
mako Toa so multikonfesionalnosta bese spomnato vo vrska so toa oti na nekoi luge ne im se dopagat krstot, t.e deka vo Skopje ima i golem broj Muslimani pa toa ke bilo provokacija itn. No kolku sto mi e poznato Islamskite zaednici ne reagiraa nesto posebno protiv toa, poveke reagiraa Makedonci.
lav
quote:
Originally posted by mako
Toa so multikonfesionalnosta bese spomnato vo vrska so toa oti na nekoi luge ne im se dopagat krstot, t.e deka vo Skopje ima i golem broj Muslimani pa toa ke bilo provokacija itn. No kolku sto mi e poznato Islamskite zaednici ne reagiraa nesto posebno protiv toa, poveke reagiraa Makedonci.
Македонија е ХРИСТИЈАНСКА ЗЕМЈА но со муслиманско малцинство кое со некои потези во последниве 15 години значително порасна во бројност. Тие си имаат свои символи и никому ете не пречат , а ако им пречи нешто христијанско во христијанска земја каква што е Македонија , можат слободно и по свој личен избор да си изберат некоја муслиманска земја за живеење . Тамо , освен муслимански символи други и не се дозволени ниту пак направени. пс Дали одтука не може да се заклучи дека тие (не сите) немаат еднаков пристап кон исти (религиозни) нешта ? ппс Потполно разбирање имам само за атеистите , или како што народот си ги нарекува НАДВОР од сите вери , нели. Тие (сепак) имаат право да се лутат , оти немаат свој символ повеќе...или можеби грешам , а ?
mako Deka nema ist pristap e tocno. Toa delovno se dolzhit na toa sto poveketo Hristijanski zemji se demokratski i relativno sekularizirani, a vo Islamskiot "svet" (da generaliziram) toj proces se uste e vo tek, no ima i strui vo sprotivnata nasoka.
intel AaaAa, Lav мисли на симбол. Ова символ му е староскопски, maybe[:D]
lav
quote:
Originally posted by intel
AaaAa, Lav мисли на симбол. Ова символ му е староскопски, maybe[:D]
Укапира конечно а ? пс А знаеш ли дека штоперицата која веднаш ја вклучив после испраќање на постот се закочи и стално ми трепка екранот со порака error error. пс Случајно ете си велам .....да не знаеш што тоа значи(т) , оти си демек нели во „скопското лоби„ ???
intel
quote:
Originally posted by lav
quote:
Originally posted by intel
AaaAa, Lav мисли на симбол. Ова символ му е староскопски, maybe[:D]
Укапира конечно а ? пс А знаеш ли дека штоперицата која веднаш ја вклучив после испраќање на постот се закочи и стално ми трепка екранот со порака error error. пс Случајно ете си велам .....да не знаеш што тоа значи(т) , оти си демек нели во „скопското лоби„ ???
Лав АааАа не те знае редно е да и помогне некој кој те има поодамна прочитано како селски буквар. Врати се сега на насловот на темата и објасни ни на сите зошто лажеш, нели ти е срам на годините? Дали е вистина дека крстот повеќе не свети????
beaver hunter Shto e rabotava, mozhe li nekoj da objasni? Krstot na Vodno, sveti ili ne sveti?
Jakov
quote:
Originally posted by beaver hunter
Shto e rabotava, mozhe li nekoj da objasni? Krstot na Vodno, sveti ili ne sveti?
Sveti ama malku[:)][;)][;)]
Great_Macedonian sveti ama samo noke ;)
трендафил Да не го сруши сега Бранко Крстот и на негово место да го стави Тито.
Pana Na Veligden na lav mu bile spusteni roletnite[:p]
Strelec Или мижел човекот!:)
lav
quote:
Originally posted by beaver hunter
Shto e rabotava, mozhe li nekoj da objasni? Krstot na Vodno, sveti ili ne sveti?
Свети сега , ама не како за празник. пс Поупатен за ова од мене знае како порано светеше за обичен ден , а како за празник ....но одкога дојдоа на власт после 2002година ова поБЕДНИЦИВЕ ништо не е исто како што (беше) замислено.
Strelec
quote:
Originally posted by lav
...одкога дојдоа на власт после 2002година ова поБЕДНИЦИВЕ...
поБЕДНИЦИТЕ дојдоа на местото на најБЕДНИЦИТЕ!:) И не се вели ’одкога’, туку ’откога’... Зборот ’одкога’ е бугарски, бидејќи во нивниот јазик нема ’едначење по звучност’!
Pana
quote:
порано светеше за обичен ден , а како за празник ....
I porano i sega sveti isto.
Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
Tretoto se uste patuva...momentalno e nakede vo blizina na Labrador...znaci kaj i da e ke stigne do Canada[:)][;)]
Pa prashanje e dali voopshto kje stigne do Kanada!?:) Mozhda i kje potone vo Atlantski Okean bez da go vidi bregot na Labrador!:) Inaku, pochetna stanica: Kreativniot um na Makedonecot!:) Sposoben za sekakvi kreacii!:( Kreacii zasnovani na muabet slushnat vo crvena-dupla 5-ka (rano nautro), a verifikuvan vo chekalnata na Zdravstven Dom!:)
Jakov
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by Jakov
Tretoto se uste patuva...momentalno e nakede vo blizina na Labrador...znaci kaj i da e ke stigne do Canada[:)][;)]
Pa prashanje e dali voopshto kje stigne do Kanada!?:) Mozhda i kje potone vo Atlantski Okean bez da go vidi bregot na Labrador!:) Inaku, pochetna stanica: Kreativniot um na Makedonecot!:) Sposoben za sekakvi kreacii!:( Kreacii zasnovani na muabet slushnat vo crvena-dupla 5-ka (rano nautro), a verifikuvan vo chekalnata na Zdravstven Dom!:)
Ne potcenuvaj ja mokta na crvenite dupli petki.[:(!]
oximoron Еве овде уште некој ке ме направи параноичен.Ама тој НЕКОЈ можеби и не е така добро информиран за случувањата во Македонија,можеби и не живее во истата.ИСАФ треба да имаме?Зошто?Да не не се случило посета од инспекции на фирми не блиски на опозицијата туку НЕ БЛИСКИ на ВЛАСТА?Ако и ова не си чул СТРЕЛЕЦ...у реду је,тогаш не е до тебе,до информациите е,тешко и споро патуваат и стигнуваат до тебе...ма кај и да си. И да,во мегувреме на дискусијава се појави и Б.Ц. со идејата за изградба на споменик на ТИТО.И ова нема врска нели со потеклото на СДСМ од КПМ или и за овде исаф?
Strelec
quote:
Originally posted by oximoron
Да не не се случило посета од инспекции на фирми не блиски на опозицијата туку НЕ БЛИСКИ на ВЛАСТА?
Епа сегашнава опозиција едно време (не многу одамна) беше на власт. Тогаш големиот господин Станинов и шеширосаниот Брат Љубе одеа по фирми и приведуваа на службени разговори во полиција неподобни личности. Најголем предизвик им беше токму господинот Пенов за кого година и пол се бореа да најдат некој ’павер’ линк што ќе ги доведе до триумф, ама не им успеа. Информациите можеби не патуваат брзо и лесно до други континенти (нели и Балашевиќ ни пееше дека неговата девојка е ’сад у Јапану’ и дека ’писма дуго путују до ње’), ама пак некој може да е и на самото место на настанот и пак да му е џабе. Особено ако си ги врзе очите со партиски превез и во ушите стави партиски тампони. п.с. Колку за утеха твоја, превезите и тампоните не се ексклузивитет само на политичката опција во чија одбрана ти штотуку застана... Превези и тампони имаат и тие што се сега на власт!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
[quote]Originally posted by oximoron
Да не не се случило посета од инспекции на фирми не блиски на опозицијата туку НЕ БЛИСКИ на ВЛАСТА?
Епа сегашнава опозиција едно време (не многу одамна) беше на власт. Тогаш големиот господин Станинов и шеширосаниот Брат Љубе одеа по фирми и приведуваа на службени разговори во полиција неподобни личности. Најголем предизвик им беше токму господинот Пенов за кого година и пол се бореа да најдат некој ’павер’ линк што ќе ги доведе до триумф, ама не им успеа. Prviot e prevejana bitanga so nevidena magnituda i mene seuste ne mi e jasno kako ne miriska travki od kaj korenot do sega , verojatno e povekesloen pa go stitat site strani. Vtoriot so palarijata, e nevidena dilea,romanticen i naiven do tuka biduva.Ziveese , sega neznam , vo nekoi filmcinja ili stripovi,demek Corto Malteze ili Senka!!! Tretata strana , e taa e mnogu interesna..., a ti Strelec si slusnal li nekogas za zborot "NAGODBA ili SPOGODBA" ne me fakaj samo za ednacenje po zvucnost za toa sum ti dunster :):):)!!!!!!!
Jakov
quote:
Originally posted by concrete
quote:
Originally posted by Strelec
[quote]Originally posted by oximoron
Да не не се случило посета од инспекции на фирми не блиски на опозицијата туку НЕ БЛИСКИ на ВЛАСТА?
Епа сегашнава опозиција едно време (не многу одамна) беше на власт. Тогаш големиот господин Станинов и шеширосаниот Брат Љубе одеа по фирми и приведуваа на службени разговори во полиција неподобни личности. Најголем предизвик им беше токму господинот Пенов за кого година и пол се бореа да најдат некој ’павер’ линк што ќе ги доведе до триумф, ама не им успеа. Prviot e prevejana bitanga so nevidena magnituda i mene seuste ne mi e jasno kako ne miriska travki od kaj korenot do sega , verojatno e povekesloen pa go stitat site strani. Vtoriot so palarijata, e nevidena dilea,romanticen i naiven do tuka biduva.Ziveese , sega neznam , vo nekoi filmcinja ili stripovi,demek Corto Malteze ili Senka!!! Tretata strana , e taa e mnogu interesna..., a ti Strelec si slusnal li nekogas za zborot "NAGODBA ili SPOGODBA" ne me fakaj samo za ednacenje po zvucnost za toa sum ti dunster :):):)!!!!!!!
Tretoto se uste patuva...momentalno e nakede vo blizina na Labrador...znaci kaj i da e ke stigne do Canada[:)][;)]
Pana
quote:
Епа сегашнава опозиција едно време (не многу одамна) беше на власт. Тогаш големиот господин Станинов и шеширосаниот Брат Љубе одеа по фирми и приведуваа на службени разговори во полиција неподобни личности. Најголем предизвик им беше токму господинот Пенов за кого година и пол се бореа да најдат некој ’павер’ линк што ќе ги доведе до триумф, ама не им успеа. Prviot e prevejana bitanga so nevidena magnituda i mene seuste ne mi e jasno kako ne miriska travki od kaj korenot do sega , verojatno e povekesloen pa go stitat site strani. Vtoriot so palarijata, e nevidena dilea,romanticen i naiven do tuka biduva.Ziveese , sega neznam , vo nekoi filmcinja ili stripovi,demek Corto Malteze ili Senka!!!
Sekoja ti e na mesto.Nema sto da se dodade.[;)]
oximoron
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by oximoron
Да не не се случило посета од инспекции на фирми не блиски на опозицијата туку НЕ БЛИСКИ на ВЛАСТА?
Епа сегашнава опозиција едно време (не многу одамна) беше на власт. Тогаш големиот господин Станинов и шеширосаниот Брат Љубе одеа по фирми и приведуваа на службени разговори во полиција неподобни личности. Најголем предизвик им беше токму господинот Пенов за кого година и пол се бореа да најдат некој ’павер’ линк што ќе ги доведе до триумф, ама не им успеа. Информациите можеби не патуваат брзо и лесно до други континенти (нели и Балашевиќ ни пееше дека неговата девојка е ’сад у Јапану’ и дека ’писма дуго путују до ње’), ама пак некој може да е и на самото место на настанот и пак да му е џабе. Особено ако си ги врзе очите со партиски превез и во ушите стави партиски тампони. п.с. Колку за утеха твоја, превезите и тампоните не се ексклузивитет само на политичката опција во чија одбрана ти штотуку застана... Превези и тампони имаат и тие што се сега на власт!
Хахахаха Не не,ај ОК е,не се познаваме,ама пак бе СТРЕЛЧО,мене да ме наречеш партиски определен,или не дај Боже во одбрана на некоја опција само заради припадност на истата е non-sens.Од друга страна знам како изгледа,и можеби така ти заличел мојот пост.Ама не е така,и да,знам кога Станинов хараше по фирмиве ко каубој,што уопште нме му прилега.Знам дека и Љубе го повика ХАРИ на информативен разговор у КАРПОШ ПОЛИЦИЈА,па сега еве како заврши.И тоа не го одобрувам.Ама ако тргнеме и ние како што прават они(политичаритре) далеку ке стигнеме,едните викаат "и претходните така правеа" а еве сега и ти викаш истото.И до кога така?Нешто што не чини треба да се осуди,а позитивното да се награди,ма која политичка опција го направила. И некако многу повеќе е приметлива твојата огромна омраза кон било која партија со преставка ВМРО,а во ист момент и фасцинираност од све направено од СДСМ & ЛДП & ДУИ.Или можеби само мене тоа така ми изгледа?)) Искривени огледала...чудна работа )))
lav
quote:
Originally posted by oximoron
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by oximoron
Да не не се случило посета од инспекции на фирми не блиски на опозицијата туку НЕ БЛИСКИ на ВЛАСТА?
Епа сегашнава опозиција едно време (не многу одамна) беше на власт. Тогаш големиот господин Станинов и шеширосаниот Брат Љубе одеа по фирми и приведуваа на службени разговори во полиција неподобни личности. Најголем предизвик им беше токму господинот Пенов за кого година и пол се бореа да најдат некој ’павер’ линк што ќе ги доведе до триумф, ама не им успеа. Информациите можеби не патуваат брзо и лесно до други континенти (нели и Балашевиќ ни пееше дека неговата девојка е ’сад у Јапану’ и дека ’писма дуго путују до ње’), ама пак некој може да е и на самото место на настанот и пак да му е џабе. Особено ако си ги врзе очите со партиски превез и во ушите стави партиски тампони. п.с. Колку за утеха твоја, превезите и тампоните не се ексклузивитет само на политичката опција во чија одбрана ти штотуку застана... Превези и тампони имаат и тие што се сега на власт!
Хахахаха Не не,ај ОК е,не се познаваме,ама пак бе СТРЕЛЧО,мене да ме наречеш партиски определен,или не дај Боже во одбрана на некоја опција само заради припадност на истата е non-sens.Од друга страна знам како изгледа,и можеби така ти заличел мојот пост.Ама не е така,и да,знам кога Станинов хараше по фирмиве ко каубој,што уопште нме му прилега.Знам дека и Љубе го повика ХАРИ на информативен разговор у КАРПОШ ПОЛИЦИЈА,па сега еве како заврши.И тоа не го одобрувам.Ама ако тргнеме и ние како што прават они(политичаритре) далеку ке стигнеме,едните викаат "и претходните така правеа" а еве сега и ти викаш истото.И до кога така?Нешто што не чини треба да се осуди,а позитивното да се награди,ма која политичка опција го направила. И некако многу повеќе е приметлива твојата огромна омраза кон било која партија со преставка ВМРО,а во ист момент и фасцинираност од све направено од СДСМ & ЛДП & ДУИ.Или можеби само мене тоа така ми изгледа?)) Искривени огледала...чудна работа )))
НИКАКО и на други ете така им заличува(л) ....токму како што ти и го опиша овде. А моето непознавање на Бугарската граматика односно пробљематичното едначење по звучност , разбира се Јас воопшто и не знам дали се смета кај посочениот како доблест или пак како некоја си маана , тоа ми е мерак да го осознаам , разбира се што е можно поскоро. А за љубовта негова кон коаљицијата на власт ....комунистичко-качачка , и за мене е сепак енигма , (тој си) живее во западна и демократска држава а овде (на форумов се мисли) штити и не само тоа туку и ја пропагира истата (забранета во некои демократски земји) од сите отфрлена идеологија. Причината за таков негов мерак , сепак е неодгатлива за мене ...сега за сега ...мислам.
Jakov
quote:
Originally posted by lav
[quote]Originally posted by oximoron
[quote]Originally posted by Strelec
[quote]Originally posted by oximoron
НИКАКО и на други ете така им заличува(л) ....токму како што ти и го опиша овде. А моето непознавање на Бугарската граматика односно пробљематичното едначење по звучност , разбира се Јас воопшто и не знам дали се смета кај посочениот како доблест или пак како некоја си маана , тоа ми е мерак да го осознаам , разбира се што е можно поскоро. А за љубовта негова кон коаљицијата на власт ....комунистичко-качачка , и за мене е сепак енигма , (тој си) живее во западна и демократска држава а овде (на форумов се мисли) штити и не само тоа туку и ја пропагира истата (забранета во некои демократски земји) од сите отфрлена идеологија. Причината за таков негов мерак , сепак е неодгатлива за мене ...сега за сега ...мислам.
Da te prasam nesto, sum primetil koga prakas odgovori kaj sto treba da imas L, stavas LJ. t.e Место Л ставаш Љ. Имаш некој вирус, не тие тастатурата ок, не дај боже си албанец или....е некоја финта.???
lav
quote:
Originally posted by Jakov
quote:
Originally posted by lav
[quote]Originally posted by oximoron
[quote]Originally posted by Strelec
[quote]Originally posted by oximoron
НИКАКО и на други ете така им заличува(л) ....токму како што ти и го опиша овде. А моето непознавање на Бугарската граматика односно пробљематичното едначење по звучност , разбира се Јас воопшто и не знам дали се смета кај посочениот како доблест или пак како некоја си маана , тоа ми е мерак да го осознаам , разбира се што е можно поскоро. А за љубовта негова кон коаљицијата на власт ....комунистичко-качачка , и за мене е сепак енигма , (тој си) живее во западна и демократска држава а овде (на форумов се мисли) штити и не само тоа туку и ја пропагира истата (забранета во некои демократски земји) од сите отфрлена идеологија. Причината за таков негов мерак , сепак е неодгатлива за мене ...сега за сега ...мислам.
Da te prasam nesto, sum primetil koga prakas odgovori kaj sto treba da imas L, stavas LJ. t.e Место Л ставаш Љ. Имаш некој вирус, не тие тастатурата ок, не дај боже си албанец или....е некоја финта.???
Едноставен одговор на прашањето: Нема(м) вирус на тастатурата Намерно ставам Љ за ЉУБИТЕЛИ на оваа комунистичко-КАЧАЧКА КОАЉИЦИЈА. пс Коаљиционите-им партнери на поединци овде , буквата l (L) ja читаат kako љ (Љ), а Јас едноставно несакам да им го расипам ќејфот...нели??? Тоа е „финтата„ односно задоволство да се чуствуваат како свои меѓу своите...нели???
Jakov
quote:
Originally posted by lav
[quote]Originally posted by Jakov
[quote]Originally posted by lav
[quote]Originally posted by oximoron
[quote]Originally posted by Strelec
[quote]Originally posted by oximoron
Едноставен одговор на прашањето: Нема(м) вирус на тастатурата Намерно ставам Љ за ЉУБИТЕЛИ на оваа комунистичко-КАЧАЧКА КОАЉИЦИЈА. пс Коаљиционите-им партнери на поединци овде , буквата l (L) ja читаат kako љ (Љ), а Јас едноставно несакам да им го расипам ќејфот...нели??? Тоа е „финтата„ односно задоволство да се чуствуваат како свои меѓу своите...нели???
ОК.[;)]Социаљдемократки сојуз, значи[:)]
intel Jakov уште една работа која треба да ја знаеш во врска со Лав, ова му се случува само кога не е под терапија.
vancevtodor
quote:
Cemento napisa Prviot e prevejana bitanga so nevidena magnituda i mene seuste ne mi e jasno kako ne miriska travki od kaj korenot do sega , verojatno e povekesloen pa go stitat site strani....
Concrete po prasanje na prviot! toj e ednosloen!!!. Citam se razbiras od avioni,Staninov ti e "kolega" toj bese strucen za IL76,i tuka bidi siguren e mnogu postrucen od bilo koj.Toj tocno znaese kolku kutii MALBORO sobira IL 76. Pod negova "uprava" sletuvaa i poletuvaa od Petrovec uste od 95g koga bese "taen" VMRO-vec vo redovite na SDSM zadolzen za sverc na cigari,zaedno so Dalaverski i Velev .Zatoa krstot sega ne sveti cela noc,zali za Sasko i Drde,Velev odamna e prezalen.
concrete [quote]Originally posted by vancevtodor
[quote]Cemento napisa [img]http://www.airbroker.se/images/cargo/il76in.jpg[/img] Pa iskreno receno KRUPNO avionce.......cigari velis...toa e veke nedofatliva liga :):):)!!!!
ProMKD Abe krstot sveti li denovive?
beaver hunter ako se prodade ESM , dali krstot na Vodno kje sveti ?
Pana
quote:
ako se prodade ESM , dali krstot na Vodno kje sveti
Ke sveti be kako ne.Samo na prvi ke mu dojde inkasatorot na predsedatelot na "Fondacijata za mileniumskiot krst" i ke mu isporaca smetka na 932.654 denari. Ako nema pari da plati ke zaigra "motorcangla".[:(]
angel Aha. A „Fondacijata za mileniumskiot krst„ da napravat krstot da sveti na sonceva energija, pa Gospod sam da se gruzu za negovoto svetenje a ne politicarite.
concrete Presedatelot na Fondacijata za Mileniumskiot Krst mora da se razmrda malku i od toa da napravi vistinska fondacija, za da ne go zezaat po forumi duri i oberplakatenlepacfurer-i !!! Ili i toa drustvo e ista boranija???? Osvetluvanjeto e najmaliot problem koj postoi vo vrska so proektot,tamu mnogu drugi raboti ostanuvaat nedoreceni i nedoosmisleni. Vaka od Pi x oko, presmetano toa i ne bi trebalo da bide nikakov problem , ako se ima dobra namera kaj OSNIVACITE na Fondacijata!!!!!!Koi verojatno znaele vo sto vleguvat.......
Pana
quote:
duri i oberplakatenlepacfurer-i
Ne.Ne me vregas covece.Ednostavno razmisluvas poinaku od mene.I toa e vo red,nema problem. Nego da najdeme resenie.Da otvorime telefonski broj vo Mobimak ili Kosmofon za donacija.Krstot mora da sveti i da bide doveden vo red. So licen primer da pomogneme,ako mozeme i ako sakame.
lav
quote:
Originally posted by Pana
quote:
duri i oberplakatenlepacfurer-i
Ne.Ne me vregas covece.Ednostavno razmisluvas poinaku od mene.I toa e vo red,nema problem. Nego da najdeme resenie.Da otvorime telefonski broj vo Mobimak ili Kosmofon za donacija.Krstot mora da sveti i da bide doveden vo red. So licen primer da pomogneme,ako mozeme i ako sakame.
Браво бе кољега пана , браво .....од други викан и Оберпљакатенљепачфурер.
Pana
quote:
Оберпљакатенљепачфурер.
Te pocituvam kako star drugar po forumive, ama stvarno nema smisla da mi lepis etiketi i pogrdni iminja. Ostavi vi go concrete so nego ne se znam tolku, ama navreda od tvoja strana me pogoduva[:(][:(]
concrete Pana aj ne se zezaj,nemam ni malku namera da ti lepam etiketi ili pogrdni iminja:):):) Vo eden moment se setiv koga nekade napisa vo nekoe zezanje ,deka od lepac na plakati si unapreden vo nesto drugo :) :) , a vo moment mi tekna toa prevedeno na onie smesni( za nas) germanski kovanici od po pola kilometar:):):)!!!!
vancevtodor
quote:
Trendafil prasuva Кога веќе се спомна шверцот со цигари, знае ли некој кој го прави сега.
Trendafile od 91g do deneska svercot go vodat isti ludje,i tie ne gi gledame,nam ni gi pokazuvaat samo "argatite" odnosno "izvovodjace radova".Do peti oktomvri 95g toa bea:Suturko,Mitko,Frcko,Buzle,Cuskar,Bokan,Badza,Milo,Bulat i sekako KOSTA.Od 05.10.95 do 15.09.2002:Cuskar,Dalaverski,Staninov,Velev i sekako Kosta,nema da gi spomenuvam iminjata od sever i severozapad.A od 15.09.2002 do deneska "nema sverc na cigari".No Trndafile pocekaj uste nekoj den.Ke trgne Bucko vo bitka za apsolutna vlast ,a apsolutna vlast vo SDSM ima onoj koj e ovlasten da go kontrolira svercot na cigari. Ovlastuvanjeto go dava GLAVNIOT KALIF.Da te potsetam na 05.10.95.I na kakov nacin ponekogas GLAVNIOT KALIF gi trga neposlusnite.
lav
quote:
Originally posted by vancevtodor
quote:
Trendafil prasuva Кога веќе се спомна шверцот со цигари, знае ли некој кој го прави сега.
Trendafile od 91g do deneska svercot go vodat isti ludje,i tie ne gi gledame,nam ni gi pokazuvaat samo "argatite" odnosno "izvovodjace radova".Do peti oktomvri 95g toa bea:Suturko,Mitko,Frcko,Buzle,Cuskar,Bokan,Badza,Milo,Bulat i sekako KOSTA.Od 05.10.95 do 15.09.2002:Cuskar,Dalaverski,Staninov,Velev i sekako Kosta,nema da gi spomenuvam iminjata od sever i severozapad.A od 15.09.2002 do deneska "nema sverc na cigari".No Trndafile pocekaj uste nekoj den.Ke trgne Bucko vo bitka za apsolutna vlast ,a apsolutna vlast vo SDSM ima onoj koj e ovlasten da go kontrolira svercot na cigari. Ovlastuvanjeto go dava GLAVNIOT KALIF.Da te potsetam na 05.10.95.I na kakov nacin ponekogas GLAVNIOT KALIF gi trga neposlusnite.
КРСТОТ гледам дека деновиве сепак свети , ииииииииииии благодарен сум му на тој кој го е това направил ...нели? пс А апсолутната власт АПСОЛУТНО и РАСИПУВА...нели???
vancevtodor
quote:
No Trndafile pocekaj uste nekoj den.Ke trgne Bucko vo bitka za apsolutna vlast ,a apsolutna vlast vo SDSM ima onoj koj e ovlasten da go kontrolira svercot na cigari.Ovlastuvanjeto go dava GLAVNIOT KALIF....
Deneseno "Vreme" ja donese slednava vest: Власта молчи за шверцот во солунското пристаниште Македонските власти повеќе од два месеци молчат за разбивање шверцерски синџир во Солун, кога грчката полиција заплени огромно количество цигари и уапси тројца македонски граѓани..... Од високи политички извори неофицијално дознаваме дека информациите за случајот се кријат затоа што во шверцот биле замешани „македонски бизнисмени со дебели врски во владејачките структури“. Според доброупатени извори, уапсените Македонци пред грчките власти ги навеле имињата на лицата што наводно го организирале шверцот на цигарите. Во политичките и деловните кругови на големо се шпекулира со името на еден познат скопски бизнисмен, кој има силни семејни врски во владејачкиот СДСМ и во кабинетот на претседателот Бранко Црвеновски. За овој бизнисмен се зборува дека најголем дел од капиталот му е изграден од шверц на цигари и тоа помогнат од владејачките гарнитури и на СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ. Во 1998 година, по поразот на парламентарните избори, тогашниот премиер Бранко Црвенковски, по покана на истиот бизнисмен, се одмораше на неговиот имот на хрватското приморје. Glavniot Kalif pocna so rabota.....
angel Само колку да видите како свети крстот. [img]http://foto.idividi.com.mk/UploadedImages/BIG_TN_1018980krst.jpg[/img]
V irginia
quote:
Originally posted by angel
Само колку да видите како свети крстот. [img]http://foto.idividi.com.mk/UploadedImages/BIG_TN_1018980krst.jpg[/img]
I to tako sveti svaku noc ?[8)]
ProMKD
quote:
I to tako sveti svaku noc ?
Da. Sekoja vecer, ama toa e na vrv na planina od 1100M. Se gleda od mnogu kilometri i ubava prilika e. (Ne te bolat ocite koga ke go poglednes, ne e tolku silno!)
concrete
quote:
Originally posted by angel
Само колку да видите како свети крстот. [img]http://foto.idividi.com.mk/UploadedImages/BIG_TN_1018980krst.jpg[/img]
Angelce , a koga e snimeno ova...ako vaka se sobira narod gore navecer , da nakrivime kapa...na Makedonija nikoj nisto ne i moze:):):)!!!!
V irginia
quote:
Originally posted by ProMKD
quote:
I to tako sveti svaku noc ?
Da. Sekoja vecer, ama toa e na vrv na planina od 1100M. Se gleda od mnogu kilometri i ubava prilika e. (Ne te bolat ocite koga ke go poglednes, ne e tolku silno!)
Sakam...sakam da vidim to !![;)]
OooOo
quote:
Originally posted by concrete
Angelce , a koga e snimeno ova...ako vaka se sobira narod gore navecer , da nakrivime kapa...na Makedonija nikoj nisto ne i moze:):):)!!!!
May 25th, 2000 ... [url="http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=2692"]more info ...[/url]
angel Za V irginia....... vidi [url="http://foto.idividi.com.mk/UploadedImages/BIG_TN_39966IMG_1937.JPG"]tuka.[/url] [img]http://www.vmro-dpmne.org.mk/Vesti/Images/nokje-mileniumski%20krst.jpg[/img][img]http://www.vmro-dpmne.org.mk/vesti/Images/premier-mileniumski%20krst.jpg[/img][img]http://www.makedonskosonce.com/broevis/2003/sonce459/28a.jpg[/img] [img]http://foto.idividi.com.mk/UploadedImages/BIG_TN_129799Vodno57.JPG[/img]
NARCIS` ne vi gi citav site postovi no krstot si sveti ...
intel
quote:
Originally posted by NARCIS`
ne vi gi citav site postovi no krstot si sveti ...
Lav вика дека не свети, може мислел на дење кога ја отварал темава.
dalila
quote:
Originally posted by intel
... може мислел на дење кога ја отварал темава.
Vazhno vie pet strani si pishavte [;)][:D]
intel
quote:
Originally posted by dalila
quote:
Originally posted by intel
... може мислел на дење кога ја отварал темава.
Vazhno vie pet strani si pishavte [;)][:D]
Важно ги прочитавате[:D]