Zasto izgubi Penov?
Zasto izgubi Penov?
dejan Ok, Penov napravil mnogu za gradot Skopje, stvarno napravil mnogu dobri cekori za da go napravi Skopje po dobar grad i po 'evropski'. ako on sve napravil dobro, zasto izgubi? zasto kostovski pobedi? zasto nardot odluci da go smeni gradonacalnikot koga Penov bese dobar za Skopje?? jas neznam...moze li e deka vleze vo koalicija so SDSM i DUI?? a ne VMRO??
Jakov Пенов загуби зашто СДСМ,не застана зад него како што требаше. Се гледаше одамна дека не го сакаат и дека е тој плод на договорот што беше направен уште по ГОЛЕМАТА ПОБЕДА...И Бучковски си призна дека како резултат на договоорот Пенов ќе биде кандидатот. Значи не како одлука и воља на големиот брат, него зашто Бранко така даоговорил. Народот не етолку будала, некогаш и ќе погоди нешто. Овојпат прочита што му пишува меѓу редови. Лидерите на СДСМ не зе внесоа 100% на страна на Пенов, му пуштаа муабети многу пред локалните дека размислуваат и за други кандидати. Од друга страна излезе овој “бечка школа“ ѓомити независен. И ете збунка. Сите го знаат како близок до СДСМ, нели носител налиста, на Тито Петковски другар му...др дрн..И сега имаат избор гласачите на СДСМ, Пенов кој со пола уста добива поддршка од СДСМ и Трифун кој се испили кај Бранко во гнездото. Знаат луѓево се што излегло од СДСМ, пак се вратило таму. АКо е Петар ГОшев недоволен пример ќе наброиме уште некој.....
dejan ma ni DUI ne zastana, oni bil zafateni so zapadna makedonija, za da pobedat vo dolneni.
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
ma ni DUI ne zastana, oni bil zafateni so zapadna makedonija, za da pobedat vo dolneni.
DUI i DPA, ne zastanuvaat oni samo cekaat povik za pomos od centralite na SDSM ili VMRO. Ako ovie gi viknat ovie odma pristapuvaat napolnenje kutii. Toa sto DUI ne zastana znaci deka i vo toj pogled, SDSM predvreme se otkazala od Penov.
dejan da....za zhal penov vleze vo koalicija so DUI, deka mislese ke pobedi...stvarno ako Penov pobedi, ne bi bilo nesto loso, isto dobro bi bilo, samo sto DUI ke se vrtese okulu on kako muva.
Great_Macedonian Abe dejan sto ti treba uste eden topic za penov... izgubi zasto od Trifun ocekuvet pojke.
dejan samo me interesira sto ke kazat tie koj glasale za trifun.
Jakov
quote:
Originally posted by dejan
samo me interesira sto ke kazat tie koj glasale za trifun.
Ke ti kazat deka Penov ne go bivalo i zatoa izgubil. Ke ti kazat deka ne gi resil problemite na gradov, a deka si kupuval dukani vo gtc, deka cel grad go naredil so paver- plocki. Deka prodaval gradezno zemjiste, deka bil neranimajko i drn drn....Deka ne mu podignal spomenik na Tito deka ne napravil nisto ama sakal da kari na fontantata i slicni gluposti. Pocekaj ke ti odgovorat[:)]
трендафил Јас лично гласав против Пенов затоа што без да ги праша граѓаните се здружи со тие (Ахмети и Црвенковски односно Бучковски) што ја зголемија површината на градот за 80%. Новиот дел сега е ненаселен но во догледно време ќе се пополни. Но сигурно помеѓу Кондово и Радуша, на пример, нема да градат Македонци. За тоа мораше да биде казнет. Во Скопје всушност во 8 општини победи опозицијата, а само во две (Карпош - СДСМ и Чаир - ДУИ) власта. Зааир и не е сигурно дали власта ги доби или ги украде изборите. Скопјани покажаа две работи. Дека не се задоволни со тоа што загубивме со 3:0 при креирањето на територијалната поделба и дека е потешко тука да се краде на изборите.
f9 zasto izgubi?Zatoa shto zasluzhil da izgubi. zasto kostovski pobedi?Zatoa shto nema vistinska opozicija vo Makedonija.
intel Затоа што така сакаше СДСМ(добар дел).
concrete
quote:
Originally posted by intel
Затоа што така сакаше СДСМ(добар дел).
Verojatno mislis na GAZDITE na SDSM?????( ne onie marionetite za pokazuvanje , VISTINSKITE GAZDI :):):!!!)
intel Што мислев си напишав.
трендафил Не верувам дека СДСМ сакаше да изгубат неговите кандидати за градоначалници во скопските општини (со исклучок на социјалдемократскиот Карпош), ниту во советите на општините и градот Скопје. Да потсетам и во советот на градот опозицијата победи. Значи не се работи за жртвување на Пенов. Друга работа е колку Костовски го заборавил дружењето со СДСМ. Посебно по неговото експресно прифаќање за изградба на споменик на Тито во Скопје, на предлог од „државникот“. Уште ќе треба да се надевам дека ДУИ во советот ќе биде против споменик на Тито за истиот да не биде изграден.
intel Трендафил, се надевам нема грешно да ме разбереш ама тебе сеуште не многу работи туку ништо не ти е јасно. Сега цонцрете ќе ти објасни од негова црна гледна точка.
DonVito zatoa sto dobar del od sdsm glasase za kostovski
dejan zasto sakase SDSM da izgubi Penov??? inace, se soglasuvam so tebe trendafil.
Pana
quote:
zasto sakase SDSM da izgubi Penov
Zasto se pederi.Mislam,tie sto glasaa za Kostovski.Peeri glasaat za peer.
DonVito
quote:
Originally posted by Pana
quote:
zasto sakase SDSM da izgubi Penov
Zasto se pederi.Mislam,tie sto glasaa za Kostovski.Peeri glasaat za peer.
zborot peder od peer imat golema razlika!
Pana
quote:
zborot peder od peer imat golema razlika
Epa za da nema razlika se raboti za obiknoveni pederi.
Strelec
quote:
Originally posted by трендафил
Јас лично гласав против Пенов затоа што без да ги праша граѓаните се здружи со тие (Ахмети и Црвенковски односно Бучковски)...
dejan... Според мене ова од трендафил е најблиску до вистинскиот одговор... Не гласаше народот против Пенов, туку гласаше против политичкиот неистомисленик... Не ги интересираше Пенов работи градоначалник, туку ги интересираше дали е со овие или со оние!? И Македонија ќе страда се’ дотогаш додека нема моќ да почитува вистински вредности! Но, секој учи... па и народот ќе научи!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
[quote]Originally posted by трендафил
И Македонија ќе страда се’ дотогаш додека нема моќ да почитува вистински вредности! Но, секој учи... па и народот ќе научи!
Znaci dojdovme do poentata deka treba da go menuvame narodot...samo nikako da svatam kako vakov glupav narod kako Makedonskiot moze da ispili taka umni "drzavnici" kako gorespomnatite?????? Obicno krusata pod krusa pagja...obicno... Penov si izgubi zatoa sto bese toa sto bese ili potocno sto stana. Se sekava verojatno nekoj i na Ljubco junosata , a sega go gleda Ljubco popolnetiot kum. Ova Ljubco samo slucajno izvaden od baraban, site go minaa toj pat, so eden zbor :parite se utepuvacka :):):):)!!!!!!
dalila Sprema mene-zatoa shto se krieshe od narodot pred referendumot za teritorijalna organizacija(chitaj-podelba) i mnoooooogu losho vodena izborna kampanja. Aferite shto se shirea za nego si doprinesoa za toa, isto taka.
Great_Macedonian Скопјани покажаа две работи. Дека не се задоволни со тоа што загубивме со 3:0 при креирањето на територијалната поделба и дека е потешко тука да се краде на изборите. <-------cekaj be trendafil,koj rakovodi so kicevo?.. i po 2008god. makedonec ke rakovodi so kicevo. A za Skopje, ne se zagubi nisto osven sto stana dvojazicen, sto i onaka nee nisto cim se govori albanski vo parlament vejke nekolku godini. Samo struga e "zagubena" vo taa smisla na zborot.
dalila
quote:
Originally posted by Great_Macedonian
Samo struga e "zagubena" vo taa smisla na zborot.
I samo shto albancite pochnaa da zborat za federalizacija. Vecherva na vesti slushav neshto za toa, "struchnjacive" za politika kje go potkrepat toa so detali [:)]
Strelec
quote:
Originally posted by Strelec
Не ги интересираше Пенов работи градоначалник, туку ги интересираше дали е со овие или со оние!? И Македонија ќе страда се’ дотогаш додека нема моќ да почитува вистински вредности!
quote:
Originally posted by concrete
Penov si izgubi zatoa sto bese toa sto bese ili potocno sto stana... parite se utepuvacka :):):):)!!!!!!
Еве типичен пример за тоа што зборував. Некој некогаш ИЗМИСЛИЛ афера. 18 месеци опозицијата му праќаше инспектори за да ја ’докажат’ таа измислица, и не успеваат ништо да докажат, ама и покрај тоа сите политички неистомисленици наеднаш измислицата ја прифаќаат како НЕПОБИТЕН ФАКТ... А зошто? Епа затоа што Пенов е со тие, а не е со нас... Што ми е гајле дали е добар градоначалник!
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
[quote]Originally posted by Strelec
Mislam deka imas kontakti so nekoi luge, rasprasaj se malku denovive... a na Penov pamet ne mu doaga ...uste se topori JA pa JA dodeka ne ja unisti definitivno LDP....sto ke bide GOOOLEMA steta. Inaku koj nesto "dokazal" vo "pravnata" drzava Makedonija?????? Vistinski vrednosti...aj ziti Boga nabroj gi...potseti me, vo posledno vreme sum malku izlapen!!!!!
ProMKD Zosto izgubi Penov? -izvini, ama zosto ne dobi dovolno glasovi