Sto
Sto
Pana Postojat politicki partii koj gi sakate,ili ste nivni clen,no postojat i onie drugite koj ne gi sakate. Sto e toa sto Vas kaj nekoj politicki partii i politicari ve privlekuva,a sto ve nervira? p.s. politickite partii za edno trieset godini ke bidat prevazidena koncepcija[;)][;)][:D][:D][8D]
dejan ne gi sakam DUI i DPA. ni SDSM ne gi sakam, imam nekoj rodnini koj se vo VMRO AMA, ni VMRO ne gi sakam. ne sakam ni edna politicka partija vo makedonija....moze SDSM ako ke napravi nekoje cudo vo interesiti na makedoncite, deka oni se na vlast.
ViennaBoy
quote:
Originally posted by dejan
ne gi sakam DUI i DPA. ni SDSM ne gi sakam, .. ni VMRO ne gi sakam. ne sakam ni edna politicka partija vo makedonija....
a onie od avstralija gi sakash [;)]
dejan ne me interesira....ne ni znam nesto za tie:p
VeGaS gi sakam sdsm i sum niven chlen vo podmladokot veke 5 godini... zaso!? zatoa shto imaat podobar kadar od bilo koja druga partija plus, koga kradea, ne kradea tolku ochigledno, ovie VMRO-ofcite parche napravija, ama ajde sto da im zameruvash, ne videle, plus luge bez skolo ...
AaaAa
quote:
Originally posted by VeGaS
gi sakam sdsm i sum niven chlen vo podmladokot veke 5 godini... zaso!? zatoa shto imaat podobar kadar od bilo koja druga partija plus, koga kradea, ne kradea tolku ochigledno, ovie VMRO-ofcite parche napravija, ama ajde sto da im zameruvash, ne videle, plus luge bez skolo ...
Vo Amerikanskata omladina si im? :) Ovoj vtoriot paragraf...klise :)
Christian
quote:
ovie VMRO-ofcite parche napravija
barem na svoite davaa, voa sdsm ni na svoite ne davaat.beter se. PS.ne podrzuvam niedna politicka partija vo MKD.Oti za nisto ne gi biva,osven za.......
f9 Партиите преставуваат повеке колективистички концепт,каде што местото на индивидуалното мислење е ограничено најчесто од авторитетот на водачите во партиите.Демократскиот концепт на организација претпоставува постоење на индивидуални и на групни интереси,но во оригиналната демократска концепција тоа се однесува на помали грагански организирања како што тоа биле старогрчките полиси каде што била можна рамноправна положба мегу индивидуалните и групните интереси.Тоа во денешните модерни држави не е можно и демократијата најчесто е сведена на формално гласање без консеквенци во мандатниот период за избраните.Кај нас би било интересно како би протекло едно гласање кога би биле забранети активностите на сите ,ама сите партии без исклучок со сите нивни истории,симболи,идоли,фалби и ветувања. Кај нас сите партии се религиозни,сите веруваат во промени и транзиции.Во некое подобро утре кое ке дојде после некој недифиниран временски и просторен термин полн со пропагања и сопки.Тоа значи дека сите тие партии кога се или би биле на власт се или ке се однесуваат како ноеви одбегнувјки да ја дефинираат реалноста и моменталната состојба денес.За овие религиозни лица обоени со партиски бои би им препорачал да си бидат религиозни таму каде што е и место,ЗАШТО ПРОМЕНИТЕ СЕ ПРАВАТ СЕГА ИЛИ НИКОГАШ.Интересно е што Македонија тоа не го научи и покрај толку многу промашени години на религиозна транзиција кон подобро утре.
dalila
quote:
Originally posted by VeGaS
plus, koga kradea, ne kradea tolku ochigledno, ovie VMRO-ofcite parche napravija...
Ako ne bilo ochigledno, ne znachi deka bilo pomalku. Ne sum za niedna partija, iako ovde nekoi mi pripushuvaat opozicionerstvo[:D]
Thief Јас би му препорачал на еден член да си го избрише постот, зашто според македонскиот Устав малолетник НЕ МОЖЕ да биде член на политичка партија! Или тој ЛАЖЕ или партијата има направено невиден прекршок од МЕЃУНАРОДНИ размери (се работи за кршење на мешународни повелби и конвенции!).
AaaAa
quote:
Originally posted by Thief
Јас би му препорачал на еден член да си го избрише постот, зашто според македонскиот Устав малолетник НЕ МОЖЕ да биде член на политичка партија! Или тој ЛАЖЕ или партијата има направено невиден прекршок од МЕЃУНАРОДНИ размери (се работи за кршење на мешународни повелби и конвенции!).
KoI tebe te izlazal deka nemoze? koj jadni megjunarodni povelbi :)))
wolf_pack VMRO kradea pa i po neshto pravea i davaa. SDSM nishto, debeli dibidusi i tapaci. Lichno, jas mrazam liberalci i socijalci (komunisti usvari de, lazhlivi levici).
Thief AaaAa, така пишува по некои „законЧИЊА“... јеби га! :) Пази ова, на пример: Статут на СДСМ, член 7, „Член на СДСМ може да биде секој ПОЛНОЛЕТЕН граѓанин на РМ...“.
AaaAa
quote:
Originally posted by Thief
AaaAa, така пишува по некои „законЧИЊА“... јеби га! :) Пази ова, на пример: Статут на СДСМ, член 7, „Член на СДСМ може да биде секој ПОЛНОЛЕТЕН граѓанин на РМ...“.
Vo slucajot polnoleten e 16 and up. A koga vo Makedonija ti vide pridrzuvanja do pravila? Brojka mora da se popolni, so mislish ti listite kako se naduvuvaat? so realni clenovi? malo morgen :))) da ne zboram za ne vrakjanje pristapnici i ko ke pobarash... no toa e druga tema.
Thief Утре одам да ја зачленам сестра ми во некоја политичка партија! :) Ќе се обидам и дедо ми, Бог да му душа прости! Арен човек ептен беше, душа, не сакаше да се врзува за партија, ама мора да се обидам... ;)
VeGaS Spremen sum da ja skeniram Chlenskata knishka [V]
achtung_panzer
quote:
Originally posted by wolf_pack Lichno, jas mrazam liberalci i socijalci (komunisti usvari de, lazhlivi levici).
[:D][:D][:D] Jebala te Ann Coulter [:D][:D][:D]
concrete
quote:
Originally posted by wolf_pack
VMRO kradea pa i po neshto pravea i davaa. SDSM nishto, debeli dibidusi i tapaci. Lichno, jas mrazam liberalci i socijalci (komunisti usvari de, lazhlivi levici).
Ama si gi izmesal loncinjata ,vsusnost se mrazis , a????....da se javis vednas kaj Strelec za da ti prepise mantra, a kaj mene na PM so generalii,( da ne se trosi vreme da te baraat)za da te stavam na spisok, slednata pratka na municija da ja seftisame so tebe :):):) ako ne se popravis i ne pocnes po malku Marxizam da konzumiras.....
AaaAa
quote:
Originally posted by Thief
Утре одам да ја зачленам сестра ми во некоја политичка партија! :) Ќе се обидам и дедо ми, Бог да му душа прости! Арен човек ептен беше, душа, не сакаше да се врзува за партија, ама мора да се обидам... ;)
Abe malecko, ti si dovolno golem da listash fakturi, programi, zakoni i knigi, ama ne si dovolno golem da znaesh kako toa ide u praksa. Ne skokaj ko petel pred vrel lonec, zatoa shto Vegas si go zel na pick. Sakash da dojdesh da ti pokazam clenska karta u politicka partija na 14 godini? KOja i den denes e zaverena i se broi? Mozesh da idesh da se zaclenish, vo koja sakash. Brojki popolnuvaat tebe toa ne ti e jasno, regrutiraat deca uste od mali. Clen moze da stane sekoj polnoleten gragjanin, a sekoj maloleten ako dojde so tato za race isto taka ke stane clen, samo da ne e ispod 10 ama i zatoa moze da se dogovorime. A idi zacleni go dedo ti, i toa ke mozesh i taka i taka mrtvite ne gi brisat.... brojka e, ne e zaebancija.
Strelec Thief, ne gi slushaj! Odi do kraj so sluchajot 'Vegas'!:) Javnosta mora da bide zapoznaena so ovoj presedan!:)
VeGaS AaaAa, de be ne se zamaraj, ednostavno kazi mu samo deka daleku se knigite od realnosta [:D] Strelec ... [;)]
Thief Простете, јас мислев дека на интелектуалци од маштапот на АааАа и Стрелец треба да им биде јасно дека мене ме „боли брига“ за Вегас, ама држвава не чони зашто не се аботи по ЗАКОН! Ете, како што ќе рече Стрелец, престап е престап, па никому не треба да му се прогледа низ прсти, зарем не?! А, ако приложи Вегас доказ, јас ќе се погрижам тоа да стигне до рацете да медиумите, еве ветувам... Јас не знам дали е преседан или масовна појава, ама знам дека не е в ред! Не ме интерсира дали други примаат или даваат мито, ама ако сум јас сведок на тоа (колку и да не е ПРЕСДАН и колку и да е МАСОВНА таа појава), јас ќе се погрижам тоа што јас го знам како престап да се санксионира. Сарказмите ви паѓаат во вода... Да се биде горд и сакаркастичен со кршење на закон, баш и не е фраерлук или мене погрешно ме воспитуваа?
AaaAa Ne te vospitale tebe pogresno, ama premnogu te napucale shto velat Stipjani, ne ti kazale ko odish malku i da navednesh glava na momenti. Nikoj o vde umen ne udri sarkazam na zakonot, ili na potrebata da se pocituva, tuku na tvoeto po koj znae koj pat brzopleto skokanje. Da te potsetam
quote:
Јас би му препорачал на еден член да си го избрише постот, зашто според македонскиот Устав малолетник НЕ МОЖЕ да биде член на политичка партија! Или тој ЛАЖЕ или партијата има направено невиден прекршок од МЕЃУНАРОДНИ размери (се работи за кршење на мешународни повелби и конвенции!).
quote:
Утре одам да ја зачленам сестра ми во некоја политичка партија! :) Ќе се обидам и дедо ми, Бог да му душа прости! Арен човек ептен беше, душа, не сакаше да се врзува за партија, ама мора да се обидам... ;)
sarkasticni licnosti kako mene znaat da vidat sarkazam od na 50 milji, ti mozesh da se praish umen i pameten, ama ili se praish glup ili ... Vegas e lazgo, a ti cvekje na tato nacitano dedo ke odish da go uclenuvash...i na krajot shto Thief? Po milioniti pat Thief se vadi so vrtenje na ona shto go mislel ko go kazal, i pak kontra udar... tie finti dete na tvojata generacija, ne na mene. Po milioniti pat ti davam sovet, ko ke skokas, pazi na sto skokas i privatnite konflikti cuvaj si gi za sebe. Odi organiziraj se, pa javi shto si naprail.
Thief Кога Вегас ќе покаже членска книшка тука, ќе бидам сигурен дека НЕ ЛАЖЕ (опција 1), туку дека е направен НЕВИДЕН ПРЕКРШОК (опција 2)... Јас само дадов опции, а вашата прсветла безгрешност верувам дека ќе дозволи да може во оваа дисјункција барем еден од исказите да биде точен за таа и во целост да биде точна. Тоа барем го налага логиката, простете по втор пат, ако таа не е фактор. Јас не бев саркастичен, од каде таква идеја?! ТОа е , се чини, заради претераната експлоатација од некои членови на форумов на таа стилска фигура :) Јас СЕРИОЗНО мислев сестричка ми и дедо ми (покој му душа) да ги зачленам, колку поради бројче, де, штом така функционирале работите во државава. Труло и ништожно, кога се аминуваат таквите појави и кога ќе се нападнат се бранети од интелектуалците заради, некаков си, личен интерес. Ах, тој Кант и таа пиљарска логика!
AaaAa Ti SERIOZNO treba da se preispitash. /ignore
Thief Мисли, думај, шестај, преиспитувај се... Не, бре, брате, не оди работава! Велат: не смеело да се биде член на политичка партија ако немаш 18 год и - тоа ти е! :) Е, сега, ако си - или си престапник или лажго, трето - њет! ;)
Strelec
quote:
Originally posted by Thief
Сарказмите ви паѓаат во вода... Да се биде горд и сакаркастичен со кршење на закон, баш и не е фраерлук или мене погрешно ме воспитуваа?
quote:
Originally posted by Thief
Утре одам да ја зачленам сестра ми во некоја политичка партија! :) Ќе се обидам и дедо ми, Бог да му душа прости! Арен човек ептен беше, душа, не сакаше да се врзува за партија, ама мора да се обидам... ;)
Бобан, кој пост од овие два е од тебе напишан? Двата нема шанси да се од исто лице!:)
Thief Ако ја скенираш, уште еднаш повторувам, ќе се обидам и ќе дадам се` од себе да осамне некој интересен наслов по македонскиот печат :) Тоа е единственото што можам да го ветам, па сега филм - нефилм, тоа ти е! ;) Ацика, двата поста се мои! Сарказмот во функција на вистината и правдата и сарказмот во функција на криминален фраерлук - не се иста категорија, зарем не?! ;) Плус, зошто сарказам, ако тоа е „нормална појава во Мк, која не ја осудуваме, туку со нашите сарказми ја поддржуваме“ ?! :) Но, сето тоа настрана, јас би сакал да те прашам нешто: дали ти ја поддржуваш постапката на една мак. политичка партија, која спротивно на Уставот, законот и сопствениот статут (кој може да се преземе од нивната интернет-страница) му дала партиска книшка на малолетник, а го напаѓаш обидот тоа да биде осудено?! ПРашањто не е реторичко и нема трошка иронија, а ќе повторам, интелектуалец од твој маштап верувам дека однапред знам како ќе одговори! ;)
Strelec
quote:
Originally posted by Thief
...Прашањто не е реторичко и нема трошка иронија, а ќе повторам, интелектуалец од твој маштап верувам дека однапред знам како ќе одговори! ;)
Ако знаеш како ќе одговорам, тогаш зошто воопшто би одговарал!?:) А ако не знаеш, тогаш кажи дека не знаеш и веднаш следи одговор!:)
VeGaS Prvo, tvrdoglaviot da mi objasni sto korist bi imal jas od toa ako lazam deka imam sdsm chlenska kniska?! A za toa mediumi ova ona, sto vikaat shemadziive - film ti e ! Jas bi ti ja pratil skenirana chlenskata ako vetish deka ke imash dovolno doblest ovde na forumov da se izvinish i da priznaesh deka "za prv put si bil vo zabluda". Normalno, i da si stavish title LOSER FOREVER vo vreme traenje od tri mesesi [^] (ova samo nafrlam, imav dosta naporen den denes - ke bidam pokreativen naredniot put) [:D] A ako vo naredniot post smenish pak mislenja kako vo predhodnite nekolku, idesh na ignore, pa ostani da mu raspraash na ci Aco sto sve si prochital (edino toj ima zivci da te trpi i da ti deli soveti bezumorno), i sto sve ke naprajsh. (nego kako sto se sekavam, vo edna diskusija prilichno odamna ti beshe toj sto se deklarirashe deka imal napraveno mnogu dobri dela za MKD, ama iskochi deka tvoite predci bile tie sto se pokazale na delo, ne ko tebe samo na muce, ako i toa e vistina! Pa taka da, obelodenuvanjeto na mojata chlenska vo javnosta i pravenje na skandal tamu vo MKD bi si go prisvoil kako tvoj "uspeh") Znam deka dosta te popaliv, ama pa od druga strana tebe "ne te briga" za VeGaS, taka da ne treba da se osekam vinoven [^]
Thief Не знам, само верувам, то ест претпоставувам :) Ама, претпоставките не секогаш се обистинуваат, нели?! ;) Мило би ми било да го слушнам (прочитам) твојот одговор, каков и да е, макар и ја демантирал мојата претпоставка ...
Strelec ОК...Одиме!:)
quote:
Originally posted by Thief
...дали ти ја поддржуваш постапката на една мак. политичка партија, која спротивно на Уставот, законот и сопствениот статут (кој може да се преземе од нивната интернет-страница) му дала партиска книшка на малолетник...
Никако не ја поддржувам таквата постапка... Секогаш сум бил против оние работи што им противречат на законите!
quote:
Originally posted by Thief
...а го напаѓаш обидот тоа да биде осудено?!
Молам!? Ајде најди ми каде сум рекол такво нешто!:( Моето прашање кој од тие два поста е твој имаше сосема друга намена, а не да се спротивставувам на иницијативата за да обелодениш некакво прекршување на закон! Но, ајде да разгледаме три примери од понов датум: Пример бр. 1: Знаеш ли како заврши една полемика меѓу АааАа и мене пред некој ден (во врска со петицијата за нашето име)? АааАа си призна дека погрешила во проценката! Пример бр. 2: Јас отварам топик во врска со најавата за изградба на споменик на Јосип Броз Тито и после 10-20 постови, јавно изјавив дека го менувам својот став. Пример бр. 3: На овој топик овде самиот влетуваш во контрадикторност и што се случи? Наместо да и’ признаеш на АааАа дека си погрешил, согласно твојот бунтовнички карактер ти најавуваш битка против беззаконието во Македонија!:) п.с. Од 100 луѓе што не’ читаат на овој топик, 97 од нив знаат кои ти се мотивите за да го кренеш гласот против анархијата во Македонија!:) п.п.с. Најчесто признанието дека сме погрешиле не претставува пораз, туку победа!:)
Thief Да виду, па да не верују, што би рекле кумановци! :)))
quote:
Пример бр. 1: Знаеш ли како заврши една полемика меѓу АааАа и мене пред некој ден (во врска со петицијата за нашето име)? АааАа си призна дека погрешила во проценката!
Апсолутно! Победа невидена! И јас признавам кога сум погрешил... Но, пред априори да признаам грешка, би те замолил да ми ја посочиш неа ;) Уште стојам на првичното: или авторот ЛАЖЕ или законот бил ПРЕКРШЕН! Ниту тоа е убаво, ниту другото... или...?!
Strelec Ајде уште еднаш самиот проанализирај што си рекол:
quote:
Originally posted by Thief
Утре одам да ја зачленам сестра ми во некоја политичка партија! :) Ќе се обидам и дедо ми, Бог да му душа прости! Арен човек ептен беше, душа, не сакаше да се врзува за партија, ама мора да се обидам... ;)
quote:
Originally posted by Thief
...Сарказмите ви паѓаат во вода... Да се биде горд и сакаркастичен со кршење на закон, баш и не е фраерлук...
Мислиш ли дека некого убеди дека нема контрадикторност меѓу горниве две твои изјави? А што се однесува до признавањето грешки...
quote:
Originally posted by Thief
И јас признавам кога сум погрешил...
Досега не се случило да признаеш дека си погрешил! Дали тоа се обидуваш да ни кажеш дека ти всушност никогаш не си погрешил?:) И ајде да не му го расипуваме и натаму топикот на Pana... Или признај грешка, или никому ништо! Take it, or leave it!
Thief
quote:
Сарказмот во функција на вистината и правдата и сарказмот во функција на криминален фраерлук - не се иста категорија, зарем не?! ;) Плус, зошто сарказам, ако тоа е „нормална појава во Мк, која не ја осудуваме, туку со нашите сарказми ја поддржуваме“ ?! :)
Но, еве, за ТВОЈ и само за ТВОЈ атер, си ја признавам грешката... Го амнестира ли сега тоа Вегас од прекршокот?!
Strelec Ахаа... во тоа ли била работата!:) Вегас сторил прекршок?:) Прекршок направиле СДСМ во тој случај, а не Vegas! А јас да сум на место на Vegas, уште веднаш би ти ја пратил членската книшка... Полесна шанса за сопствен публицитет од тоа нема шанси да добие во животот!:)
intel SOCIJALDEMOKRATSKA MLADINA NA MAKEDONIJA ^len 72 Socijaldemokratskata mladina na Makedonija e organizacija na mladite, koja dejstvuva vo ramkite na SDSM i koja gi prifa}a i ostvaruva programskite dokumenti na Partijata. Odluka za osnovawe i raspu{tawe na Socijaldemokratskata mladina na Makedonija, kako organizacija na mladite na SDSM, donesuva Centralniot odbor na SDSM. ^len 73 Vo Socijaldemokratskata mladina na Makedonija mo`at da ~lenuvaat i simpatizeri na SDSM. ^len 74 ^lenovite na Socijaldemokratskata mladina na Makedonija izbiraat sopstveni organi na site organizacioni nivoa i nivnite pretstavnici se direktno vklu~eni vo rabotata na organite na SDSM. ^len 75 Organizacionata postavenost i odnosite vo SDMM se reguliraat so akt na SDMM. [:)] Вегас е член, ама не кажува каква членска има, на подмладокот?
VeGaS
quote:
Originally posted by Strelec Полесна шанса за сопствен публицитет од тоа нема шанси да добие во животот!:)
Srdechno ke te pozdravam od nekoja visoka pozicija - naskoro [;)]
Thief Не, не, драги Интел! Ниту на подмладокот не може да има... Пази, со статутот е многу јасно дефинирано дека мора да се има 18 години за да се членува во партијата... Без даљњег... Ацика, драги... Види сега: јас давам мито, ти примаш мито, кој од на сторил прекршок?! Јас што сум ти дал, ти што си примил или двајцата?! СДСМ, Вегас или и тие и тие?! За инает сега нема да му го пружам публицитетот на малиот, па макар и ми ја пратил членската книшка. БЛагодарам за советот, Стрелчо :))) Средечни поздрави од втората по висина позиција во Македонија - Титов Врв! Ова го пишувам на лап-топ! :))) Повисоко, само на Кораб ако се качи! :)))
VeGaS
quote:
Originally posted by intel Вегас е член, ама не кажува каква членска има, на подмладокот?
Jas moze sum zaveden kako chlen na podmladokot, no na knishkata ne pishuva takvo neshto, tuku ja imam identichnata knishka sto ja imaat poveketo chlenovi od moeto semejstvo!
VeGaS
quote:
Originally posted by Thief За инает сега нема да му го пружам публицитетот на малиот, па макар и ми ја пратил членската книшка. БЛагодарам за советот, Стрелчо :)))
Mislam deka vo nekoe podglavie na nekoja enciklopedija bi trebalo da si prochital koj igra vaka [;)] Aj da ne te narecham, na uslovno sum, mora da se drzam na distanca [:)]
Thief И помислата е грев, чедо Божје! :) А, тебе законот на чопорот, ордата и улицата требал да те научи дека сила Бога не моли! А, тие што се курчат без покритие, го јадат стапот! ;)
VeGaS
quote:
Originally posted by VeGaS A ako vo naredniot post smenish pak mislenja kako vo predhodnite nekolku, idesh na ignore...
[}:)]
Thief Претиш или обеќаваш?! :)))
VeGaS
quote:
Originally posted by Thief
Претиш или обеќаваш?! :)))
Na netov mozam samo da ti pretam, no vo zivo koga ke te nachekam ke go storam ona obekanoto [;)] Nego, aj eve ti obekavam deka ne ti pisham nazad veke nishto na ovoj topic [:D]