Ни на запад не е лесно..
Ни на запад не е лесно..
darkjesus Глеј само на што ќе трошиме пари во иднина ако се приближиме до западот и америка


Да се ослабе едноставно е!

Само една третина од луѓето кои се обидуваат да го намалат вишокот на килограми го прават она вистинското, формулата е едноставна само треба малку да се размисли.

Западот годишно троши милијарди за слабеење, во САД се трошат по 33 милијарди за разни начини, типови и програми на слабеење. Но каде е проблемот зошто и понатаму се дебелееме?



Стручните лица не се задоволни бидејќи само 1/3 од оние кои се обидуваат да ослабат го прават вистинското. Епидемиолозите од центарот за контрола и превенција на болестите во нивната студија велат дека малкумина се придржуваат во целост до формулата за успех. Тие практикуваат едно или две правила:

- или го намалуваат внесот на калории,

- или пак ги намалуваат маснотиите во исхраната

- малкумина вежбаат

Некои одлучуваат да го прескокнат оброкот, се вклучуваат во програми за слабеење, земаат лекови, диуретици или постат.

Но сепак ништо од ова не може да гарантира долгорочно одржување на саканата тежина и здравје.

Само една третина од оние кои сакаат да ослабнат ја следат вистинската формула која дава резултати, а таа е едноставна помалку храна повеќе вежбање.
јузер Zavisi i od metabolizmot na covekot. Moj drugar jade premnogu, a slab e ko ceckalica, nisto ne mu se faka. A ima nekoi sto jadat malku, a se debeli. Ja sum si taman, aj da gi vidime debelite sto ke kazat, zosto se debeli itn
iso Od koga stanavte site nauchnici ovde?
Strelec iso... Malku na pauza kje odish sega! Prichinata e vo sodrzhinata na tvoite postovi dosega: - Abe kakov stocar... Neka zeme macke da odgledue kako mene. - ne znam... - Trnrnrnnrn o pa iha! Trnnnrnnrrnrnnrn... Fati se za mojov k*r :) itn. itn. ...zakluchno so komentarot na ovoj topik! Za nitu edna tema dosega ne si se proiznesol i ochigledno deka go nemash svateno znachenjeto na forumov!
MkChat Научници викаш? хахаха.. море за нобелова награда се некои :). Бај да веј ко не сте компетентни за некој теми да пишите седете си мирни :) во право е iso.
wolf_pack dark, нашата Медитеранска диета е најдобра во светот, дури и во магазини во Америка тоа го пишува. Нормално дека на запад не се здрави, погледај они шо јадат а шо ние јадеме. Кај нас пиперки, патлиџани, кромид, компири и месо брат тоа е права диета а не чипс, диет-кола, бургери и slushies.