makedonska svadba
makedonska svadba
k7 Kako vika tradicijata? (ovde vo Makedonija i na balkanot) koj se obicaite koj se adetite. Koga ste bile posleden pat na svadba. HAJDE DA IGRAME MAKEDONSKO ORO;);););)
k7 koj e meraklia za oro??
јузер Свадбата значи почнува со валцер меѓу младоженците, па доаѓа невестинско оро, за после да почне сеопшто масовно оро. Од почеток наједноставното што го знаат сите (три пати напред, два пати назад), а после доаѓаат брзите (како пајдушко.. и можеби некое српско да се ушалтува).
k7 izmegju i po nekoe tuptan tuptan kiselo mleko ;)
k7 juzer koga ke ti idame na svadba?
dalila
quote:
Originally posted by k7
koj e meraklia za oro??
A meraklija prsti da mu izgazam,ima li?[:D] Vrska nemam od igranje ora i ponekogash,koga odam na svadba,mi e krivo za toa.
DJ_SHEMA A zemanje nevesta. Znachi svadbata pohcnuva rano nautro okolu 6, koga bliskoto semejstvo do prvi bratuchedi se sobiraat kaj nevestata, se priprema se za dochek na mladozenecot i familijata negova, tie obichno doadjaat okolu 10:30 so muzika ushte po cela ulica da sluhsne. Pa se vrti po nekoe oro pred kukja/zgrada pa posle se vleguva vnatre i se pochnuva lapachka i pijachka. Pa posle mladozenecot so ushe dva trojca od negova tajfa probuva da se probie kaj nevestata ali ovamu go sochekuvaat bratuchedi na nevestata koi baraat pari na vrata. Posle pominuvanje na vrata, mladozenecot kje mora da gi podmachka i kondurite na nevestata, i taka, moze nekoj da prodolzi ponatamu
k7 bre i bratucedite baraat pari. interesno go napisa. a posle sto se slucuva?
k7
quote:
Originally posted by DJ_SHEMA
Posle pominuvanje na vrata, mladozenecot kje mora da gi podmachka i kondurite na nevestata, i taka, moze nekoj da prodolzi ponatamu
za da izdrzat cel den.;)
ozonce Kaj nas u Tikveshijata ima eden interesen obichaj, a toa e slednoto: Mesachkata, koja obichno e ubava mlada moma :) mu vrzuva bela lenta i kitka na Deverot i toa tri pati, znachi vrzuva-odvrzuva, vrzuva-odvrzuva, vrzuva-odvrzuva, pri toa treba da mu udri shamar na Deverot, a ovoj treba da ja izbegne i da ja bakni. Ima dosta neprijatni situacii, no u globala se se sveduva na godovor (normalno ako Deverot e pameten). A dogovorot e: nema da mi udrish shamar, jas ke te baknam, a potoa... zavisi od situacija :)
k7 stvarno interesen obichai, provokativno romanticno!!..aj jas ke se raspitam kako e ovde vo svajcarija pa ke vi raskazam..a kako e kaj vas drugite?