Volunteer Work
Volunteer Work
mafisKumA
Dali bi dale od vase slobodno vreme za bezplatno da mu pomognite na nekoj
mafisKumA volunteer work od serce se raboti i je the most rewarding thing so mozi eden cojek da napraj za drug cojek bez da ocekuva nesto in return
dalila Vo princip Da. Kolku shto mozham, vo ramkite na mojata profesija, i pomagam besplatno na prijatelite shto ne mozhat da si go dozvolat toa. Za povekje da napravam, mi fali vreme.
GoDsHaNd Bas me briga za drugi
Strelec Zavisi shto, komu i kolku... No, vo princip DA... Sum volontiral chesto i so zadovolstvo toa bi go pravel i vo idnina.
noaNoa Da. Kolku sto imam moznost bi pomognala.
slasa da na sekogo
Mara јас би помогнала....ама сакам во нивното слободно време да ми помагаат[:D]
ozonce Volontiram sluzejki vojska vo civilna sluzba vo Specijalniot zavod vo Demir kapija plus toa shto sum del od nevladiniot sektor, kade rabotata se bazira na volonterska rabota, bi prifatil sekakva volonterska rabota. Veruvajte ova e najblagorodna rabota, sekogash e ispolneta so novi prijatelstva i duhovno ispolnuvanje na samata lichnost!
SpaceLily Strelec vo bolnicana na gerijatrija baraa volonteri od 45 do 50 god iskusni sho se velit dan sakas da te prijavam?:)
The`bItCh да.. само ако имам време и ако не ме мрзит:)
c0nGuR Jas ne bi pomognal na nikoj. Zasto ? Zasto od kade da znam jas dali toj ke mi pomogne posle mene, ako mene ke mi bide potrebna nekakva pomos. Imam pomognato, i znam kako mi imaat vrateno, zatoa na NIKOJ pomaganje, samo odmaganje!
mafisKumA cOnGuR nese site lujge isti ke se najdi nekoj i tebe da ti pomogni ako treba pomos jas na 2 organizaci pomognuvam prvata je Meals on Wheels kasto za stari lujge sto nemozat sami da si gotvat mu nosime jadejne i plus mu prajme drustvo zaradi nemat so koj da zbornat i se epten sami [:(] a na ftoroto mesto kasto pomognuvam je na decka bolnica, i'm a Cuddle Mum, kasto bebina sto se rodeni pred vreme i se nabolnica so nedeli a majkite nemozat da se na bolnica tolku dolgo vreme zaradi imat i drugi deca doma pa nije gi pogleduvame bebinata gi ranime mu smenuvame peleni i sto drugo mu treba taja bezplatna rabota je the most rewarding i se raboti bez da ocekuvas nekoj da ti vrati
ozonce Mnogu pogreshno ja svakate volonterskata rabota. Volonterizmot e da mu pruzish pomosh na nekoj bez da ochekuvash da bidesh nagraden za toa ili da dobiesh usluga za storenata rabota. Nagradata e chista duhovna, deka si pomognal na nekoj, koj bez razlika na negoviot karakter sekogash ke te ceni, a podobra nagrada od toa da bidish cenet kaj lugeto jas ne poznavam. Volonterizmot e prekrasna rabota, duri i koga nemash vreme najdi barem malku vreme i bidi volonter!!!
c0nGuR Aj mene nekoj neka mi pomogne dajte mi $1000, bez da ocekuvate da bidete nagradeni, kazav jas mnogu pati sum pomognal, a znam kako mi imaat vrateno, zatoa NIKAD nema da pomognam nikomu, samo mozam da mu odmognam. btw, nemame isto mislenje site, sekoj si znae za sebe i si go kazuva svoeto mislenje.
EDO site sto glasaja da ajde na pomosh treba da ja kopam nivata:)
Strelec
quote:
Originally posted by c0nGuR
...NIKAD nema da pomognam nikomu, samo mozam da mu odmognam...
cOnGuR, дали можам да ти се обратам за помош доколку ми треба инструкции од некој оператор? Патем, уште едно прашање... Дали како оператор работиш за пари, или волонтираш?
c0nGuR
quote:
Originally posted by Strelec
quote:
Originally posted by c0nGuR
...NIKAD nema da pomognam nikomu, samo mozam da mu odmognam...
cOnGuR, дали можам да ти се обратам за помош доколку ми треба инструкции од некој оператор? Патем, уште едно прашање... Дали како оператор работиш за пари, или волонтираш?
Ima sekakov nachin na pomos nekoja, zavisi za kakva pomos se raboti, dokolku se raboti za nekoj psihicna fizichka ili finansiska pomos ili sl za toa navedov deka ne bi pomognal, a za toa sto sum Operator staven sum da go pazam kanalot i normalno da pomognam kolku sto mozam i znam.
Strelec Одлично... А на второто прашање не ми одговори! Дали како оператор работиш за пари, или волонтираш?
SpaceLily da si mi davash pluska odma inace te skinav:))) i ne bidi tolku losh more:)
RaGeAnGeL bobi per.....so ti e deneska?ne ke da ti e pogoden denov
c0nGuR
quote:
Originally posted by Strelec
Одлично... А на второто прашање не ми одговори! Дали како оператор работиш за пари, или волонтираш?
Izvini neznam kako da go svatam prashanjevo kako "shega" ? :) Koj Operator zima $ od mIRC ? Aj da ti dadam i odgovor, ne rabotam za pari, a ne ni sakam.
c0nGuR
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
bobi per.....so ti e deneska?ne ke da ti e pogoden denov
Ne mi e nisto nego se nerviram na nekoj odgovori prashanja, zasto znam sum pomognal na mnogu lugje i tuka i vo MKD, pa znam kako mi imaat vrateno i na koj nacin.
Strelec
quote:
Originally posted by c0nGuR
...Aj da ti dadam i odgovor, ne rabotam za pari, a ne ni sakam.
Значи волонтираш, така?:) Човек или за пари работи, или под принуда, или волонтира... Нема четврто!:) Не верувам дека некој те принудува да работиш, а велиш дека не работиш ниту за пари... Значи, волонтираш!:)
SpaceLily imat i drugo be ....ako e operator pojke zenski mu se lepet za slava e to:)
Strelec И тоа спаѓа во волонтирање...
RaGeAnGeL
quote:
Originally posted by c0nGuR
quote:
Originally posted by RaGeAnGeL
bobi per.....so ti e deneska?ne ke da ti e pogoden denov
Ne mi e nisto nego se nerviram na nekoj odgovori prashanja, zasto znam sum pomognal na mnogu lugje i tuka i vo MKD, pa znam kako mi imaat vrateno i na koj nacin.
vidi ako nekoj nekogash te sjebal imas pravo da mislis taka ama toa nema vrska so volontiranje....valjda pogreshno si go protolkuval zborot. Volontiranjeto ti e dobrovolna rabota bez ocekuvanje deka neshto ke dobijas za vozvrat(se misli na materijano) a inace dobivash licna satisfakcija(ako voopshto ti znaci neshto to...kaj sekogo e individualno) E sega....usluga ti e sosema druga rabota...jas licno i tuka ne cekam neshto za vozvrat ali zavisi.Ako tie taka ti vratile ne znaci deka utre ako me najdish na pat defekt ostanata so kola ke me ignorirash.Normalno deka ke mi smenish guma a jas ke te castam pivo...zs ak ne e taka oko ti vagam[:D]
c0nGuR Jok![^]
StormAngel Bi dal pari za da dobijam vreme.
ozonce c0nGuR se negirashe samiot sebe. A na seta taa dokaza deka e golem materijalist. Ufff ubistveno! Ushte ednash ke povtoram, pogreshno se svaka volontiranjeto.
mafisKumA
quote:
Originally posted by ozonce
Mnogu pogreshno ja svakate volonterskata rabota. Volonterizmot e da mu pruzish pomosh na nekoj bez da ochekuvash da bidesh nagraden za toa ili da dobiesh usluga za storenata rabota. Nagradata e chista duhovna, deka si pomognal na nekoj, koj bez razlika na negoviot karakter sekogash ke te ceni, a podobra nagrada od toa da bidish cenet kaj lugeto jas ne poznavam. Volonterizmot e prekrasna rabota, duri i koga nemash vreme najdi barem malku vreme i bidi volonter!!!
EXACTLY!!! blagodaram ozonce kaza tocno sto znaci volunteer work, you took the words right out of my mouth except po makedonski, sto jas nemozev da upeam, pak fala
SirAndReW хух значи колку бил хуман светот на прсти [:)]
ozonce Pa neznam mozebi svetot e poveke cinichen otkolku human!
angel Jas bi dala od moeto slobodno vreme za besplatno da mu pomognam na nekoj => odgovor na prasanjeto Ne samo od moeto slobodno vreme tuku bi potrosila i moja vestina, znaenje i umesnost za da mu pomognam na drug besplatno. A zosto da ne? Sekoja rabota pa i volonterskata nosi dvojna korist: za nas nosi novi soznanija, usovrsuvanje na vestinite i sposobnostite i zadovolstvo deka se pomaga, a za toj nekoj li si drugiot nosi i korist od srabotenoto. Sekogas pomagam bez da ocekuvam nesto za vozvrat. Nekoi luge znaat da bidat blagodarni nekoj ne ama toa ne e ni vazno. Preteranata blagodarnost duri mi preci, zosto jas za vozvrat sepak sum dobila zadovolstvo od samoto toa sto nekomu sum pomognala.
riba bi rabotela dobrovolno ako imam slobodno vreme zasto da ne.Poznavam dosta luge sto rabotat i ne dobivaat nisto za vozvrat ali mnogumina paralelno si rabotat i profesionalno taka da volunterskata rabota im se sveduva samo na slobodnoto vreme.Toa e idealna kombinacija [;)]
dejan jas rabotam so bolni deca koga sum na raspus...me plakjat, ama mnogu dobro mi odi, koga ke zavrsam, se raduvam deka nesto napraviv deneska, so deca koj se razlikuvat od drugi, epten dobro mi e.....i vo ni eden moment ne pomisluvam na parite koga rabotam!
ozonce
quote:
Originally posted by riba
... ne dobivaat nisto za vozvrat ...
Ajde raszmisli dali ne dobivaat nishto za vzvrat, ajde prashaj gi shto dobivaat so toa koga ke volontiraat...
angel
quote:
Originally posted by ozonce
quote:
Originally posted by riba
... ne dobivaat nisto za vozvrat ...
Ajde raszmisli dali ne dobivaat nishto za vzvrat, ajde prashaj gi shto dobivaat so toa koga ke volontiraat...
Dobivaat novi soznanija i iskustvo, novi poznanstva.....edna narodna veli „Џабе работи џабе не седи„. A sto mislis ti ozonce sto dobivaat?
ozonce angel:
quote:
Originally posted by ozonce
Nagradata e chista duhovna, deka si pomognal na nekoj, koj bez razlika na negoviot karakter sekogash ke te ceni, a podobra nagrada od toa da bidish cenet kaj lugeto jas ne poznavam.
Se razbira nadovrzuvajki go ona shto go napisha, iskustvo, prijateli, nekogash zabava...
zlotty_co_380 Jas imam raboteno volenterski skoro eden mesec sekoj den do 4 nautro, toa bese moja dobrovolna rabota, a kako poklon dobiv nesto sto nikogas nema da go zaboravam vo zivtot. I vooedno za da ne otvoram tema dodeka sme kaj ova volontersko rabotenje, da napomenam deka Avstralia pocna da izdava vizi za volontersko rabotenje za mladi od 18-30god bez razlika od koja drzava doajgaat. Rabotata e obezbedena no kako sto kazav volonterska do prestoj 12 meseci, sto e najvazno vizata e multiple travel, no so propratni uslovi, i za zal ke napomenm deka uslovot 8534 ke bide staven. Ima sekvi tipovi na rabota za raspolaganje od nivi do office work. Hrana i smestaj se obezbedeni od samiot rabotodavec,se raboti 38 casa nedelno i od ponedelni do petok, a tie sto sakaat moze da si najdat i dopolnitelna rabota, vo nekoj slucaevi volonterskata rabota moze da bide i platena, vo nekoj ne vo site. Da ne bidam pogresno svaten da napomenam uste ednas deka ova ne e working holiday visa.
ozonce zlotty_co_380 dali ovde e vkluchen smeshtajot, odnosno dali e obezbedeno spienje i jadenje? I shto znacho uslovot 8534 ???
zlotty_co_380
quote:
Originally posted by ozonce
zlotty_co_380 dali ovde e vkluchen smeshtajot, odnosno dali e obezbedeno spienje i jadenje? I shto znacho uslovot 8534 ???
Ozonce smestaj i hrana se obezbedeni, samo kako sto kazav e volonterska rabota, za okolu dve nedeli najmnogu mesec ke treba da potpisam dogovor so nekolku kompanii , rabotata e za na farmi , ama mislam deka tuka i ke se plajka kako plata. Vladata avstaliska pred izvesno vreme izjavi deka site tie sto ke rabotat na farmite ke imaat pravo za uste edna godina da si ja prodolzat vizata. Uslovot 8534 znaci no further stay = zabranet e ponatamosen prestoj (nemora da znaci deka sekogas e taka ima polno slucaevi koga moze i da se dobije stalen prestoj. Za okolu 2-3 nedeli ako go napravam toa sto go planiram da gi zemam tie kompanii ke ima golemi sansi da se dojdi zosto rabotata i smestajot ke bidat obezebdeni. Samo da napomenam deka toa se gradcina koj se odaleceni od sydney i melborune ic malce okolu 300 -500 km a moze i povejke a i pomalce od 300km. Ako si zaenteresiran ne e problem pisi pm i celo info ke ti pratam.