....се закани дека ќе се повтори 2001 година
....се закани дека ќе се повтори 2001 година
dejan Адеми од ДУИ ..... СОБРАНИЕ Адеми од ДУИ се закани дека ќе се повтори 2001 година Лути што парламентарното мнозинство не им ги прифати амандманите, пратениците на владејачката ДУИ вчера гласаа против Законот за заштита на сведоци предложен од Владата. Расправата помеѓу членовите на владејачката коалиција доживеа кулминација кога пратеникот на ДУИ Абдулаќим Адеми предупреди дека надгласувањето на Албанците во Собранието може да доведе до повторување на настаните од 2001 година. - Ваква практика на носење закони без албанска согласност имавме од 1990 до 2001 година и знаеме до што не доведе. Ситуацијата беше надмината со рамковниот договор и со уставните промени што следуваа, а со кои е предвидена и правична застапеност на заедниците. Непочитувањето на овие одредби може да доведе до повторување на 2001 година - се закани Адеми. На тоа реагираше претседателот на Собранието, Љупчо Јордановски, кој го опомена Адеми дека претерал и дека "без потреба толку се иритира". Вербалниот дуел на релација СДСМ-ДУИ почна по дискусијата на министерката за правда Мери Младеновска, која охрабрена од поддршката на законот од пратениците на ВМРО-Народна, рече дека е задоволна што сите пратеници застанале зад законот. Пратениците на ДУИ бурно реагираа на тоа, со оценка дека министерката го игнорира нивното противење. Тие бараа со посебен член да се гарантира соодветната застапеност на Албанците во советот за заштита на сведоци, кој треба да се формира, и во одделението за таа намена, кое ќе биде дел од МВР. Законот беше изгласан со 54 гласа за и со осум против. sto saka da kaze covekot?? Deka ako nema da odi kako sto DUI saka, ke pocnat vojna kako mali deca??[:(!]
ProMKD
quote:
Можеби назначува и некои пратеници или партијски лидери
Vo pravo si za toa. albanskata mafija od sekogas bila povrzana so albanskite "politicki" partii. Jas mislam deka nema razlika megu niv, osven toa sto ednata e oficijalno na vlast, a drugata grupa ne.
SirAndReW Ili ce se slusamo ,ili ce se pucamo.
lav
quote:
Originally posted by ProMKD
Vo pravo e wolf pack. Kako moze eden smrdliv terorist od UCK preku nok da stane pameten i iskusen politicar?
Поинтерсно за мене е сепак ....како нашите од „продадени„ души ќе (по)станат ПРО-Македонски настоени а не и качачки.
toni_a mnogu (po)losa "karma" imaat ovojpat...
трендафил Не може да се повтори 2001 година затоа што сега ДУИ е во власта, а тогаш беше на Косово од каде што ја нападна Македонија. Возбудувањето кај ДУИ во случајов е затоа што заштитените сведоци во најголем број случаи би сведочеле против членови на нивната партија пред се`. Тие се носители на криминалот кај албанското малцинство во Македонија, а пак тоа малцинство е носител на криминалот во Македонија. Јавните сведоци тешко се одлучуваат да сведочат против мафијата. „Албанската мафија ги назначува шефовите на подземјето во Македонија“, според [url="http://www.dnevnik.com.mk/?pBroj=2765&stID=55536"]„Дневник“.[/url] Можеби назначува и некои пратеници или партијски лидери.
toni_a трендафил - Posted - May 23 2005 : 07:10:58 toni_a - Posted - May 23 2005 : 07:10:58 [:)]
slasa neka pocne de
wolf_pack
quote:
Originally posted by dejan
sto saka da kaze covekot?? Deka ako nema da odi kako sto DUI saka, ke pocnat vojna kako mali deca??[:(!]
A sho misleshe ti, nekoi ucheni luge da ne se?[}:)][:(!]
ProMKD Vo pravo e wolf pack. Kako moze eden smrdliv terorist od UCK preku nok da stane pameten i iskusen politicar?