Груевски ги обединува партиите со предзнакот ВМРО
Груевски ги обединува партиите со предзнакот ВМРО
Strelec Никола Груевски во поход да ги обединува партиите со предзнакот ВМРО. Денеска тој обелодени дека ВМРО-Вистинска на Борис Змејковски и целото нејзино членство се претопува во матичната ВМРО-ДПМНЕ. Со оваа одлука, ВМРО-Вистинска целосно згаснува, односно се брише од регистарот на партии. Целокупното нејзино членство отсега ќе добие членски книшки од ВМРО-ДПМНЕ. За двете партии ова е историски момент, затоа што после подолго време во ВМРО се одвива процес на обединување, а не на делба. Змејковски во средината на деведесетите ја напушти ВМРО-ДПМНЕ по судирот со поранешниот лидер Љубчо Георгиевски. Груевски најави дека наскоро се очекува уште една партија да донесе одлука претопување, а се размислува да се почнат преговори со уште три. Коментар: Ме интересира сега на каков потег ќе се одлучи Љубчо Георгиевски. Не верувам дека ќе седи со скрстени раце, прво заради тоа што таквиот начин на однесување воопшто не одговара на неговиот карактер, а второ заради искуството од изминативе месеци... Секогаш кога Груевски ќе направеше некој потег со кој што ја зајакнуваше својата позиција, Љубчо преземаше некој ’крупен’ чекор... Засега неуспешно, а како ќе биде овојпат - не знам.
concrete
quote:
Originally posted by Strelec
Коментар: Ме интересира сега на каков потег ќе се одлучи Љубчо Георгиевски. Не верувам дека ќе седи со скрстени раце, прво заради тоа што таквиот начин на однесување воопшто не одговара на неговиот карактер, а второ заради искуството од изминативе месеци... Секогаш кога Груевски ќе направеше некој потег со кој што ја зајакнуваше својата позиција, Љубчо преземаше некој ’крупен’ чекор... Засега неуспешно, а како ќе биде овојпат - не знам.
Komentar 2: Me interesira koga ova "drustvo" ke se sobere i ke napravi kolektivno samoutepanstvo( na zurkata se nadevam ke gi povikaat i svoite politicki protivnici)...toa navistina ke bide " krupen cekor" za Makedonskiot narod. Ova be Strelec ..sapunska opera li e ili za Makedonija zboruvas????? Nit Gvujo, nit Zmejko , nit Ljubco , nit Brane , nit.....pa sekernoto devojce izmiksano so jagodi moze bi:):)!!!......SE JADAT.... na Makedoncite ne im trebaat opereti, im treba RABOTA I IDNINA!!!!!
Jakov Коментар:
quote:
Ме интересира сега на каков потег ќе се одлучи Љубчо Георгиевски. Не верувам дека ќе седи со скрстени раце, прво заради тоа што таквиот начин на однесување воопшто не одговара на неговиот карактер, а второ заради искуството од изминативе месеци... Секогаш кога Груевски ќе направеше некој потег со кој што ја зајакнуваше својата позиција, Љубчо преземаше некој ’крупен’ чекор... Засега неуспешно, а како ќе биде овојпат - не знам.
Најпрво малку ќе оддреми во својот кабинет. Ќе проба на терен да ја опструира целата работа и да испровоцира некакви глупи ситуации со кои ќе ја омаловажи активноста на Груевски. Наесен ќе стане лидер на НП и дефинитивно ќе ја подели опозицијата. ВО меѓувреме по веќе воспоставените и разработени канали ќе се договори што и како да прават со својот антипод...Црвенковски. Победата на Груевски ќе биде со еден удар две муви на г.... ВО таков случај може да се сликаат, прво Љубчо, а некоја година потоа и Бранко. Затоа сега ги обединуваат силите. Мислам дека веќе го правевме муабетов. Каде се пријавите за аферите ОКТА, приватизација на Телеком, набавки во армијата. Слушнал некој последниве 6 месеци за вилите и парите на Љубчо. Слушнал ли некој барем една лоша реченица од СДСМ кон Љубчо(а имавме и кампања). Како може да се слушне кога власта не ги спомнува. А зашто би ги спомнала кога спрегата работи засега одлично. НП е парламентарна партија. Сите проекти на ДПМНЕ во Собранието заглавуваат прво поради НП, а потоа од СДСМ(од овие е нормално). Зошто да го малтретираат Љубчо, кога сите домашни си ги завршува. Чоревски е претседавач а не човек од ДПМНЕ. Коалициички на локално ниво НП-СДСМ ја ли сакаш.... Ама бадијала им е и на првиот и на вториот. Си одат пустите за година, две, три кому као му иде редот. Си одат и тоа правац...„Југосуровина„ ако постои уште ако не ќе се најде некој приватен отпад за потрошени транзициони политичирачинња од низок профил. Најсмешното ќе биде кога ќе изуезе Никова Гвуевски и ќе викне „Готово е со Вубчо и со Бванко“ Ќе личи на онаа сцената на Монти Пајтон ама на некого нема да му биде до смеење ама баш ИЧ.
трендафил Мислам дека поголемиот дел од партиите што се обединуваат видоа дека не можат сами. Мислат (веројатно со право) дека СДСМ ќе ги изгуби следните избори и сега се сместуваат таму кај што мислат дека треба од лични причини. Сепак ќе видиме што ќе биде, затоа што ние како гласачи знаеме да донесеме многу чудни одлуки. И не се бориме за своето мислење. Повеќе сакаме да седиме дома и да гледаме телевизија, ако е тоа наредба од власта. За Груевски мислам дека е технократ. Тој може да ја води успешно Македонија кога ќе вплови (ако тоа воопшто се случи) во мирни води. Не во време кога треба да се решава прашањето за името, косовското прашање, додека не се смират Албанците... Друга работа е дали досегашните лидери знаат да пловат и по мирни и по диви води. Мислам дека ни треба потполно нов лидер. Кој ем ќе знае ем ќе може. Ама не само за себе и тие окулу него. А треба и да се научиме да ги шутнеме неуспешните веднаш.
Jakov
quote:
Originally posted by трендафил
За Груевски мислам дека е технократ. Тој може да ја води успешно Македонија кога ќе вплови (ако тоа воопшто се случи) во мирни води. Не во време кога треба да се решава прашањето за името, косовското прашање, додека не се смират Албанците... Друга работа е дали досегашните лидери знаат да пловат и по мирни и по диви води. Мислам дека ни треба потполно нов лидер. Кој ем ќе знае ем ќе може. Ама не само за себе и тие окулу него. А треба и да се научиме да ги шутнеме неуспешните веднаш.
Spored tebe koja e politickata figura koja moze da ja vodi Makeodnija vo prestojnive godini koi definitvno nema da bidat "mirni vodi".Eve ti kako analiticar na sostojbive vo M, sto mislis.?
slasa aj da se smesam i jas malce ovde ako Jacov ne tgo izbrise postov ,, Treba da se ima Jaka opozicija i majoritet vo parlamentot kade sto ne ke treba da bide zavisen od nekoji si treti partii , Toa e najbitnoto , a za viodac sekoj moze koga ke ima dobra podrska ..
concrete
quote:
Originally posted by slasa
aj da se smesam i jas malce ovde ako Jacov ne tgo izbrise postov ,, Treba da se ima Jaka opozicija i majoritet vo parlamentot kade sto ne ke treba da bide zavisen od nekoji si treti partii , Toa e najbitnoto , a za viodac sekoj moze koga ke ima dobra podrska ..
Treba mnogu posuptilna igra, ne go zaboravaj Badinterovoto mnozinstvo...ni fali ona bebeto sto strkot pogresno go ima isporacano nekolku kukji ponatamu, go ima na politickata scena, ama neznae deka e Makedonec!!!!!!!
трендафил Кога се работи за закон во интерес на Македонците, опозицијата е многу јака. Станува позиција.
slasa
quote:
Originally posted by трендафил
Кога се работи за закон во интерес на Македонците, опозицијата е многу јака. Станува позиција.
trendafil podobro da bide policija nego sda bide DIVIOT ZAPAD mislis deka vo stranstvo poinaku e togas se lazis ,
OooOo Nemozhev na ova da odoleam
quote:
Originally posted by concrete
Komentar 2: Me interesira koga ova "drustvo" ke se sobere i ke napravi kolektivno samoutepanstvo( na zurkata se nadevam ke gi povikaat i svoite politicki protivnici)...toa navistina ke bide " krupen cekor" za Makedonskiot narod.
[:D][:D][:D][:D][:D][^]
SirAndReW heheh:)
quote:
Originally posted by concrete Makedoncite ne im trebaat opereti, im treba RABOTA I IDNINA!!!!!
concrete zar mislish deka tie ne go znat toa!? osven da gi brojat parite ,mora da go znaat toa! ziti swe :))
achtung_panzer
quote:
Originally posted by concrete Komentar 2: ... kolektivno samoutepanstvo( na zurkata se nadevam ke gi povikaat i svoite politicki protivnici)... sapunska... izmiksano...
[:D] Ahaaa, mozhe, mozheeeee... na "tushiranje" vo specijalni komori [:D][:D]... kje im miksa dj Ciklon...[;)]
marko_polog Mislev deka Srbite bea najglup narod koga se sobrava od cela Srbija kon Beograd da ja smenat Vlast, na mesto istite tie da trgnat kon Kosovo. Gledam sega deka nie i gi nadminavme, Golem del od Makedonskiot Narod ne samo sto nemaat muda da se sprotistavat, nego i se zdruziva so uck i otvoreno im pomagaat da se realizira golema albanija, vie vazno ste jaki koga e vo prasanje VMRO.
concrete
quote:
Originally posted by marko_polog
...... vie vazno ste jaki koga e vo prasanje VMRO.
marko_polog , ne sum siguren sto sakas da kazes, ako e i delce od ona sto mislam, gresis....MNNNOOOGU gresis so zaklucocite:):)!!!! Ama toa vo princip e opsta pojava, taka da ne e ni mnogu strasno:):)!!!
marko_polog Ubavo te razbrav concrete, ne beri gajle.
achtung_panzer
quote:
Originally posted by marko_polog
Mislev deka Srbite bea najglup narod koga se sobrava od cela Srbija kon Beograd da ja smenat Vlast, na mesto istite tie da trgnat kon Kosovo. Gledam sega deka nie i gi nadminavme, Golem del od Makedonskiot Narod ne samo sto nemaat muda da se sprotistavat, nego i se zdruziva so uck i otvoreno im pomagaat da se realizira golema albanija, vie vazno ste jaki koga e vo prasanje VMRO.
Na zhurkata pod tush se pokaneti site dva makedonski politichki konstituenta: i za SDSM kje se najde mesto. I VMRO i SDSM ja predadoa Makedonija koga imaa shansa za toa i vladeenjeto go svedoa na perenje pari "dodeka se mozhe". Koga kje gi vidime SDSM i VMRO da koaliciraat megju sebe i da odbijat pazari so bilo koj od albanskiot blok, togash kje mozhe da se konstatira prisustvo na "muda za sprotivstavuvanje". Iako toa na primer nema da bide nikakva garancija deka lopovlukot kje prestane (zashto istite predavnichki strukturi kje prodolzhat da vladeat) i deka navistina nekogash kje pobedi ona shto se vika "nacionalen interes"... Od druga strana pak, za ljubov i vojna se potrebni dvajca. Narod shto dozvoluva da bide voden na glasanje preku SMS poraki mozhebi i ne zasluzhil neshto podobro...